分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时作业2 Unit 2 Let.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:751968
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:19.29KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时作业2 Unit Let 2023 新教材 高考 英语 全程 一轮 复习 课时 作业
    资源描述:

    1、Unit 2Lets talk teens.阅读理解A2022河北高三六校第一次联考Not long ago, Linda Khan was sitting by a hospital bed in Houston, feeling ill at ease. Beside her lay her father who needed heart surgery. The two of them had engaged in nothing but depressing small talk. Then, her eyes fell on a pile of books. She picked u

    2、p one, and started to read it out loud. “Right away it changed the mood and atmosphere,” she says. Reading gave the daughter a way to connect with her father. Listening allowed the father to travel on the sound of his daughters voice into a place where he felt himself again. “From then on,” Khan say

    3、s, “I always read to him.”In a 2010 survey in the United Kingdom, elderly adults who joined weekly readaloud groups reported better concentration, less anxiety, and an improved ability to socialize. The survey authors owed these improvements in large part to the “rich, varied diet of serious literat

    4、ure” that group members consumed, with fiction encouraging feelings of relaxation and calm, poetry fostering focused concentration, and narratives giving rise to cognitive (认知的) thoughts, feelings, and memories. In truth, almost any kind of reading to another person can be beneficial.Readers get rew

    5、ards too. For Neil Bush, the latelife hospitalization of his famous parents, George HW. and Barbara Bush, became opportunities to repay a debt of gratitude. “When I was a kid, they would read to me,” he said. With his parents in and out of care, “Weve been reading books about Dads foreign policy and

    6、, more recently, Moms autobiography.” Bush went on, his voice thick with emotion, “And to read their amazing life to them has been a remarkable blessing to me, personally, as their son.”To many people, reading to parents may seem so far outside the normal range of regular activities, and it may even

    7、 feel odd and improper. However, there are still many people who brave the momentary strangeness of reading to elderly adults and both readers and listeners are, to borrow a phrase from Wordsworth, surprised by the joy of it.1What did reading offer to Linda and her father?AA way to establish a bond.

    8、BA way to travel together in reality.CA way to treat the disease.DA way to engage in learning.2What is Paragraph 2 mainly about?AImprovements in mental health.BBenefits of reading to others.CChanges in the cognitive process.DDevelopment of social skills.3What does Neil Bushs experience prove?AReadin

    9、g benefits more than the listener.BParents should read more to their kids.CChildren should show their gratitude.DReading to parents is childrens duty.4How does the author feel about reading to an elderly adult?AImproper and odd.BAbnormal but worthy.CRewarding and joyful.DInteresting but unnecessary.

    10、B2022湖南名校高三联考Cosplayers can invest considerable time, money and effort into making the best headtotoe presentations that are oneofakind. But what inspires cosplayers to present themselves with so many detailed artistic designs? Psychologists try to reveal the facts through research.When a cosplayer

    11、selects a particular costume, he/she is often getting inside the specific character or combination of characters because something about that role speaks to them personally, according to Robin S. Rosenberg, a clinical psychologist at the University of California, San Francisco.Batman, for example, c

    12、an be an especially meaningful cosplay choice for someone coping with trauma (精神创伤). The dark superhero faced destructive trauma when he was a child witnessing the cruel and violent murder of his parents which he overcame to become a hero. “When people are dressed as Batman, many talk about having e

    13、xperienced their own traumatic experiences,” Rosenberg said. “He survived and found meaning and purpose from his experience, and that is inspiring to them.”Rosenberg noted that Wonder Woman is another popular choice which calls up many womens feelings, partly because she holds her own in the maledom

    14、inated world of costumed comics superheroes. “For those cosplayers, dressing as Wonder Woman is a way of celebrating and embracing her power,” Rosenberg said.Cosplay is a type of performance, which frequently moves strangers to approach the character through conversation and photos. So it surprised

    15、Rosenberg to discover that many cosplayers were identified as introverts. “When they wore a costume, they became much more socially outgoing,” Rosenberg said. She explained that, sometimes, wearing a costume allows a person to obtain confidence they didnt know they had, and helps them overcome shyne

    16、ss in real life.“When you do any kind of costuming especially cosplay on the one hand, it gives you permission to step outside yourself,” Rosenberg said. “On the other hand, it can bring out something in you that doesnt usually come out.”5What does Rosenberg try to convey in Paragraph 2?ACosplayers

    17、have a special liking for costumes.BCosplayers play different roles within one day.CCosplayers have nothing to do but talk to themselves.DCosplayers express themselves through costumes.6Batman and Wonder Woman are cited to reveal cosplayers _.Achildhood abuseBneed to repair personal difficultiesCgen

    18、der inequalityDeagerness to defeat other people7Why did Rosenberg feel surprised?ACosplayers changed their personalities once in costumes.BCosplayers couldnt wait to socialize when in costumes.CMany cosplayers attracted strangers to talk with them.DSo many cosplayers were considered as pessimistic p

    19、eople.8What may serve as the most suitable title of the text?ADevotion to CosplayBPeople in CostumesCBatman or Wonder WomanDPsychology behind Cosplay.七选五2022潍坊市一模Reading books can exercise your brain. Kids who started reading at an earlier age go on to perform better on certain intelligence tests, s

    20、uch as analyses of their vocabulary size. As one gets older, it might help slow down or even cease cognitive (认知的) decline. _1_ Many Americans dont read frequently. Its time to reverse this trend to give your brain gray matter a good workout. _2_ When you have some down time youre waiting for a frie

    21、nd, sleeping lightly on the way from or to work, or doing a task that doesnt require your full attention you can open your text instead of pulling up your favorite smartphone game. _3_ While paper is still the clear winner in the court of public opinion, science hasnt proven that physical books are

    22、better than digital ones. Academic research has mostly focused on the ability to remember. A study took place in a laboratory setting: Students all read the same text, but some looked at the words on paper and others viewed an onscreen PDF. It turned out that no meaningful difference between the two

    23、 media existed. As for audiobooks (有声读物), they affected the brain gray matter somewhat differently. _4_ Ultimately, if you hope to get a reading habit going, you shouldnt dismiss paper, digital, or audio. _5_ Dont be afraid to change things up depending on the occasion.AAudiobooks still affect your

    24、thoughts and feelings.BGo with what makes the most sense for your needs.CWords on a page can improve the emotional intelligence.DThis brings about a great debate: pages VS screens VS audio.EKeep a book, ereader, or audiobook App on you as you go about the day.FDespite this, the overall bookreading t

    25、ime for Americans is on the decline.GHowever, they stimulated the brain just as deeply as blackandwhite pages.语法填空2022豫北名校联考高三上学期定位考试BiketoWork Day is held every year across North America on the third Friday of May. It 1._ (start) by the League of American Bicyclists in 1956, aiming 2._ (promote) th

    26、e bicycle as a serious choice of getting to and from work. In todays world 3._ global warming is a serious issue, riding a bicycle is a perfect way of reducing our carbon footprints. Cycling to work is a healthy alternative to driving to work. A healthier society means there is not so much pressure

    27、on the countrys health system and cycling is also much 4._ (kind) to your pocket than driving. Another benefit of cycling is that you may be more creative and full of energy once you get to work, which will improve your 5._ (perform)Cycling is a very common form of transport in the world. There 6._

    28、(be) about one billion bicycles worldwide. That makes the bicycle the most popular invention ever. When we think of some 7._ (country), like China, we imagine a large number of people cycling everywhere. Even in hightech Japan, 8._ is possible to see businessmen , farmers and workers in the streets

    29、on their bikes. We use bicycles today for recreation, fitness and so on. 9._ the bicycle, much of the world might stop 10._ (work)!课时作业(二).阅读理解A语篇类型:记叙文主题语境:人与社会人际关系为年迈的父母读书【语篇解读】Linda的父亲即将进行心脏病手术,可是她和父亲的交流很令人沮丧。之后她开始为父亲读书,这改变了氛围,缓和了父女俩的关系。其实,给年迈的父母读书会给双方都带来乐趣。1答案与解析:A考查理解具体信息的能力。根据第一段中的“Reading gav

    30、e.connect with her father”可知,阅读成了Linda和她的父亲之间建立亲密关系的一种方式。故A项正确。2答案与解析:B考查理解段落主旨要义的能力。通读第二段可知,该段第一句为主旨句,再结合该段尾句“In truth, almost any kind of reading.can be beneficial”可知,该段主要陈述了给其他人阅读的好处。故B项正确。3答案与解析:A考查推断的能力。根据第三段第一句可知,给他人阅读的一方也会有所收获;根据第三段尾句可知,能够给父母读他们的人生经历对他来说也是一件幸事。据此可以判断,不仅仅是倾听者,读的一方也能从阅读中获益。故A项正

    31、确。4答案与解析:C考查理解观点、态度的能力。根据第三段第一句“Readers get rewards too”可知,读的一方在阅读时会得到回报;再根据尾段尾句中的“the joy of it”可知,为年迈的人阅读会令人愉快。故C项正确。B语篇类型:说明文主题语境:人与社会人际交往角色扮演的奥秘【语篇解读】本文主要讲述了角色扮演者实际上在通过角色来表达自我和展示自我。5答案与解析:D考查推断的能力。根据第二段中的“When a cosplayer bination of characters”可推知,角色扮演者通过服装来表达自我。故D项正确。6答案与解析:B考查推断的能力。根据第三段的第一句话

    32、和“When people are dressed.that is inspiring to them”以及第四段中的内容可知,作者提到蝙蝠侠和神奇女侠的目的是说明角色扮演者有弥补自身创伤的需要。故B项正确。7答案与解析:A考查理解具体信息的能力。根据第五段中的“it surprised Rosenberg to discover that many cosplayers were identified as introverts. When they wore a costume.shyness in real life”可知,让Rosenberg感到惊讶的是一旦穿上角色扮演的服装,他们的个

    33、性就会有所改变。故A项正确。8答案与解析:D考查理解文章主旨要义的能力。根据文章内容尤其是最后一段可知,角色扮演让人们有机会表达自我,展示平时不敢展示或没有发现的特性。故D项最适合作文章的标题。.七选五【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了读书对人们来说非常有益,并建议人们要养成读书的习惯,不用在意书籍的模式,从纸质读物、数字读物以及有声读物中选择合适自己的即可。1答案与解析:F空前讲随着一个人年龄的增长,读书可能有助于其减缓甚至中止认知能力的下降;空后讲许多美国人不经常读书。F项“尽管如此,美国人总体的阅读时间正在减少”承上启下,符合语境。故选F。2答案与解析:E空后讲当你有一些休息时间时

    34、,你可以打开你的书本,而不是打开你最爱的手机游戏。E项“当你开始新的一天时,随身携带一本书、电子阅读器或有声读物应用程序”引出下文,符合语境。故选E。3答案与解析:D空后讲虽然纸质书在公众舆论中仍是明显的赢家,但科学还没有证明实体书比电子书更好。D项“这带来了一个巨大的争论:书面(阅读)VS屏幕(阅读)VS有声读物”引出下文,符合语境。故选D。4答案与解析:G空前讲事实证明,这两种媒体之间并不存在任何实质性区别。至于有声读物,它们对大脑灰质的影响有所不同。G项“然而,它们对大脑的刺激就像黑白纸张一样深刻”承接上文,符合语境。故选G。5答案与解析:B空前讲如果你希望养成阅读习惯,那就不要错过纸质

    35、读物、数字读数或者有声读物;空后讲不要因为要根据不同的场合做出改变而感到害怕。B项“选择最符合你需求的”承上启下,符合语境。故选B。.语法填空语篇类型:说明文主题语境:人与社会社会生活骑自行车上班【语篇解读】在北美每年5月的第三个星期五,人们会举办骑自行车上班日,该节日由美国骑行者联盟于1956年发起,其目标是推广自行车作为通勤的重要选择。骑自行车上班对环境和自身都有好处。1答案与解析:was started考查时态和语态。由“in 1956”可知,此处应用一般过去时,又因为主语与start为动宾关系,因此使用一般过去时的被动语态。2答案与解析:to promote考查非谓语动词。此处考查ai

    36、m to do结构,表示“力求做”。3答案与解析:where考查定语从句。分析句子结构可知,该空引导定语从句,修饰先行词world,并在定语从句中作地点状语。故填where。4答案与解析:kinder考查形容词比较级。由than driving可知此处应使用形容词的比较级。5答案与解析:performance考查词形转换。动词后需要名词作宾语,且此处表示“改善你的表现”,故用所给词的名词形式。6答案与解析:are考查主谓一致和时态。主语为one billion bicycles,是复数,且该句所述内容为客观事实,故使用一般现在时。7答案与解析:countries考查名词复数。由名词前修饰语some可知,此处应用可数名词的复数形式。8答案与解析:it考查代词。it作形式主语指代后面的不定式“to see businessmen.on their bikes”。9答案与解析:Without考查介词。根据语境可知,这里是一种含蓄虚拟语气,表示“若没有自行车的话”。故用Without。10答案与解析:working考查非谓语动词。若没有自行车的话,世界很大一部分可能要停止运转。stop doing“停止做”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届新教材高考英语全程一轮复习 课时作业2 Unit 2 Let.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-751968.html
    相关资源 更多
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【名师系列】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【名师系列】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【名师推荐】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【名师推荐】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【各地真题】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【各地真题】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【历年真题】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【历年真题】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【典型题】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【典型题】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【典优】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【典优】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【全国通用】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【全国通用】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【全优】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【全优】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品【a卷】.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品【a卷】.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精品.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精品.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷精华版.docx人教版一年级上册数学期末测试卷精华版.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷答案免费下载.docx人教版一年级上册数学期末测试卷答案免费下载.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷答案免费.docx人教版一年级上册数学期末测试卷答案免费.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷答案下载.docx人教版一年级上册数学期末测试卷答案下载.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷汇编.docx人教版一年级上册数学期末测试卷汇编.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷汇总.docx人教版一年级上册数学期末测试卷汇总.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷有解析答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷有解析答案.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷有精品答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷有精品答案.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷有答案解析.docx人教版一年级上册数学期末测试卷有答案解析.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷有答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷有答案.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷有完整答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷有完整答案.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷最新.docx人教版一年级上册数学期末测试卷最新.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷新版.docx人教版一年级上册数学期末测试卷新版.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷推荐.docx人教版一年级上册数学期末测试卷推荐.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷必考题.docx人教版一年级上册数学期末测试卷必考题.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷必考.docx人教版一年级上册数学期末测试卷必考.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷往年题考.docx人教版一年级上册数学期末测试卷往年题考.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷带解析答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷带解析答案.docx
  • 人教版一年级上册数学期末测试卷带精品答案.docx人教版一年级上册数学期末测试卷带精品答案.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1