2020-2021学年高中英语 Unit 20 New Frontiers单元综合检测(含解析)北师大版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit 20 New Frontiers单元综合检测含解析北师大版选修7 2020 2021 学年 高中英语 Frontiers 单元 综合 检测 解析 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)ADear Student Body,Since canoeing (划独木舟) has become more popular in recent years, the Outdoor Club has decided to offer an exciting opportunity for students to explore their surroundings.In the past,the club has gone hiking, bicycling, and fishing.This year,the Outdo
2、or Club members would like to invite all interested students at Redland Oaks Junior High School to go along on a canoeingnature tour of Canyon Lake. The group will leave this Saturday at 9:00 am from the main entrance to Canyon Lake State Park. Students dont need to be a member of the club to enjoy
3、the journey.The main focus of the nature tour will be to observe the various species of birds found in the area. The Canyon Lake Birdwatchers Club reports that the variety of species and number of birds in the area have increased greatly over the past five years.Many birdwatchers have found the area
4、 to be a great place to take photos of their favorite local birds. Tour guides will be on hand to answer any questions about the birds. Be sure to bring a notepad to write down anything you may find interesting.The tour guides will meet us at the entrance to Canyon Lake State Park. After a general i
5、ntroduction,the guides will go over the safety rules, and then the students will break into pairs. Each guide will then take one pair of students on a tour of the lake.The Outdoor Club will provide canoes,oars (桨)and life jackets. Students, however,will need to supply their own sunscreen, sunglasses
6、, and hats. It is going to be a hot day, so please do not forget this equipment.The Outdoor Club looks forward to seeing you on this exciting tour.Sincerely,Ty Reid President,Redland Oaks Junior High Outdoor Club【语篇解读】本文是应用文。文章主要介绍了去Canyon Lake State Park的自然之旅。1What do we know about the tour?ASchool
7、 teachers will go on the tour as well.BIt includes fishing, bicycling and canoeing.CNonmembers of the club can also join the tour.DIt was started by Redland Oaks Junior High School.C细节理解题。 由第一段的最后一句可知,非俱乐部会员也可以参加这次旅行。2What is the main aim of the nature tour?ATo practice canoeing.BTo take pictures of
8、 birds.CTo find something interesting.DTo watch many kinds of birds.D细节理解题。 由第二段中的“The main focus of the nature tour will be to observe the various species of birds found in the area.”可知,这次旅行的主要目的是观察各种鸟类。3Students are expected to Abring life jackets and a notepadBprepare sun protection equipmentClea
9、rn the safety rules by themselvesDask questions about their favorite birdsB细节理解题。由倒数第二段中的“Students,however,will need to supply.do not forget this equipment.”可知,学生需要准备防晒用品。BFrom selfdriving cars to carebots(carerobots)for elderly people, rapid development in technology has long represented a possible
10、 threat to many jobs normally performed by people. But experts now believe that almost 50 percent of occupations existing today will be completely unnecessary by 2025 as artificial intelligence continues to change businesses.“The next fifteen years will see a revolution in how we work,and a revoluti
11、on will necessarily take place in how we plan and think about workplaces,”said Peter Andrew,Director of Workplace Strategy for CBRE Asia Pacific.A growing number of jobs in the future will require creative intelligence, social skills and the ability to use artificial intelligence.The report is based
12、 on interviews with 200 experts,business leaders and young people from Asia Pacific,Europe and North America. It shows that in the US technology already destroys more jobs than it creates.But the report states:“Losing occupations does not necessarily mean losing jobsjust changing what people do.”Gro
13、wth in new jobs could occur as much,according to the research.“The growth of 20 to 40 person companies that have the speed and technological knowhow will directly challenge big companies,”it states.A 2014 report by Pew Research found 52 percent of experts in artificial intelligence and robotics were
14、 optimistic about the future and believed there would still be enough jobs in the next few years. The optimists pictured “a future in which robots do not take the place of more jobs than they create”according to Aaron Smith, the reports coauthor.“Technology will continue to affect jobs, but more job
15、s seem likely to be created.Although there have always been unemployed people,when we reached a few billion people there were billions of jobs.There is no shortage of things that need to be done and that will not change,”Microsofts Jonathan Grudin told researchers.【语篇解读】本文讲述了未来社会的人工智能大发展,大约50%的职业将消失
16、,但失去职业并不等于丢掉工作,只是改变了人们所做的是什么人们将从事更具有创造性的工作。4According to the report, Apeople wont necessarily lose jobsBbig companies will face fewer challengesCsmall companies will win against big companiesDmost people will become interested in technologyA推理判断题。根据第五段中的“Losing occupations does not necessarily mean
17、losing jobsjust changing what people do.”可知,失去职业并不等于丢掉工作,只是改变了人们所做的是什么。故选A。5We can infer from the text that in the future Apeople will face many difficultiesBpeople will take up more creative jobsCartificial intelligence will threaten peoples livesDmost jobs will be done in traditional workplacesB推理
18、判断题。根据第三段“A growing number of jobs in the future will require creative intelligence,social skills and the ability to use artificial intelligence.”可知,人们将会从事更具创造性的工作。故选B。6What is the attitude of most experts in artificial intelligence and robotics to the future?AMixed.BWorried.CHopeful.DDoubtful.C推理判断
19、题。根据倒数第二段第一句可知,这些人工智能的专家们对未来充满了希望。故选C。7Jonathan Grudins words in the last paragraph suggest that Athere will be enough jobs for peopleBthings will change a lot in a few yearsCmany people will become unemployedDtechnology will totally change future jobsA推理判断题。根据最后一段可知,在未来社会,人们虽然会失业,但却会面临更多的需要创造性的工作。故
20、选A。CThe latest technology inventions in 3D printing are rapidly changing how things are being made.At the International Manufacturing (制造业) Technology Show in Chicago,a littleknown car maker became popular by manufacturing a car at the show.It was a fully functional car that was 3D printed in 44 hou
21、rs and assembled (装配) in two days.The car is called a “Strati”,Italian for layers,so named by its designer Michele Anoe because the entire structure of the car is made from different layers of materials.The average car has more than 20,000 parts but this latest technology reduces the number of parts
22、 to 40.“The goal here is to get the number of parts down and to drop the tooling costs to almost zero,”said John BRogers Jr.,chief manager of Local Motors.“Cars are ridiculously complex,”he added, referring to the thousands of bits and pieces that are sourced, assembled and connected to make a vehic
23、le.This technology can use a variety of materials to manufacture anything in complicated detail. Imagine if you could order a new car online according to your needs and pick it up or have it delivered to you the next day at a small part of the cost of buying one from a shop? What if you could make s
24、mall parts at a lower cost rather than buying them from a parts supplier? What a great change would that be for the industry? Its already happening.One of the challenges with collecting antique (古老的) cars is replacing parts.You cant buy them because theyre not in use and its difficult to find the pa
25、rts that fit.But now people can use 3D printing technology to make parts for their cars.John B. Rogers Jr.believes that in the near future a car will be made in just 60 minutes. The company is already organizing a worldwide network of “Microfactories”where you can order and pick up your personalized
26、 car.【语篇解读】本文是说明文。3D打印汽车的亮相改变了人们对传统汽车制造业的认识,将来人们能直接从网上订购满足个性化需求的汽车。8What impressed people deeply at the show?AA car maker.BA 3Dprinted car.CThe variety of cars.DTechnology inventions.B细节理解题。由第一段中的“3D printing are rapidly changing how things are being made”和第二段中的“a littleknown car maker became popula
27、r by manufacturing a car at the show”可知,在本次展览会上最使人印象深刻的是一辆3D打印汽车。9What do we know about the “Strati” car?AIts a model car.BIt was made in Italy.CIt has over 2,000 parts.DIt was made within four days.D细节理解题。由第三段中的“It was a fully functional car that was 3D printed in 44 hours and assembled (装配) in two
28、 days.”可知,这辆被称作Strati的汽车是一台真正的运转正常的汽车,在四天之内就完成了打印和装配。10The questions in Paragraph 5 are raised to Aanalyse the latest technologyBchallenge traditional car makersCexplain how the change happenedDshow the advantage of the technologyD写作意图题。由第五段中的第一句可知,本段提出的这几个问题都是为了说明用3D技术打印汽车的优势。11What is John BRogers
29、 Jr.s attitude towards the technology?APositive.BDoubtful.CSurprised.DDisappointed.A推理判断题。由最后一段可知,John BRogers Jr.对于这一技术的前景很有信心,故选A项。DChinese railway experts have begun talks on building a recordbreaking highspeed rail that would connect Inner Mongolia in the north to Hainan in the south.According t
30、o the Shaanxi Development and Reform Commission,the proposed line will operate at a speed of 350 kilometers per hour (217 mph)Beginning in Inner Mongolias Baotou and running through southern Shaanxi,Hubei,Hunan,Guangxi and Guangdong, its final stop would be in Haikou on Hainan Island,Chinas southern
31、most province.The proposed rail is part of Chinas aim to create another “Silk Road of the 21st Century” and improve the countrys transportation network while driving land development and urbanization(城市化)in some provincial areas.Many of the provinces through which the highspeed trains will travel ar
32、e near major bodies of water,such as the Yellow River in Inner Mongolia and Shaanxi,the Yangtze River in Hubei and the South China Sea,where the line would end.It will also take passengers to popular tourist destinations including Zhangjiajie,Xian,Guilin and minority areas in western Hunan and Hubei
33、.“The country is now shifting its focus and investing in the western regions and economically underdeveloped areas,making up for Chinas long debt to these areas,” Tan Yuzhi,professor of the School of Economics and Management at Hubei University for Nationalities,told local media.“The project will si
34、gnificantly narrow regional disparities(差异)and solve minority issues.”However,Deng Hongbing,director of China University of Geosciences Center for Regional Economic and Investment Center,said that if the northtosouth railway is to go ahead,there needs to be a sound ecological program in place to ens
35、ure the protection of these underdeveloped and ecologically sensitive areas.【语篇解读】本文是新闻报道。据悉中国将建设一条从包头到海口的高铁线路,这条线路途经7个省,时速将达到350千米/时。12What is the passage mainly talking about?AChina has decided to invest in the western areas.BAnother highspeed train line is being planned.CThe train will speed up t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390131.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
