39 红色旅游-2023年中考英语时事热点话题题型专练.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 39 红色旅游-2023年中考英语时事热点话题题型专练 红色旅游 2023 年中 英语 时事 热点话题 题型
- 资源描述:
-
1、39 红色旅游2023年中考英语时事热点话题题型专练背景资料:“红色旅游+”:革命精神放射新的时代光芒2022-10-26 18:44光明网党的二十大报告提出,弘扬以伟大建党精神为源头的中国共产党人精神谱系,用好红色资源,深入开展社会主义核心价值观宣传教育,深化爱国主义、集体主义、社会主义教育,着力培养担当民族复兴大任的时代新人。在“奋进新时代”主题成就展第五单元,一张小学生在贵州省遵义会议纪念馆参加红色主题研学活动的照片展现出红色旅游的勃勃生机。革命文物“开口说话”红色教育生动开展1935年1月,中央政治局在长征途中举行遵义会议,事实上确立了毛泽东同志在中共中央和红军的领导地位,开始确立以毛
2、泽东同志为主要代表的马克思主义正确路线在党中央的领导地位,在最危急关头挽救了党、挽救了红军、挽救了中国革命。这在党的历史上是一个生死攸关的转折点。作为贵州的红色旅游重镇,遵义近几年来的红色旅游发展日益红火,来自全国各地的游客纷至沓来。遵义会议纪念馆近500万人次的年接待观众量蔚为壮观。2015年6月16日,习近平总书记在遵义会议会址和遵义会议陈列馆参观时指出,我们要运用好遵义会议历史经验,让遵义会议精神永放光芒。近年来,遵义会议纪念馆认真贯彻落实习近平总书记的重要讲话精神和指示要求,充分运用遵义会议宝贵历史经验,传承红色基因,讲好遵义故事。党的十八大以来,遵义会议纪念馆先后增设“历史抉择毛泽东
3、及张闻天、王稼祥在遵义会议前后”等10多个专题展览,全面升级改造遵义会议纪念体系;成立专门队伍,通过走访革命先辈后人、鼓励民间收藏人士捐赠、到兄弟场馆复制借用等方式,征集革命文物及历史资料2000多件,使遵义会议陈列馆红色文化有物可陈、有史可讲,为开展爱国主义教育提供了坚实的基础和有力的支撑。在征集文物史料的同时,纪念馆不断加大研究工作力度,努力挖掘革命文物资料背后的精神和故事,从不同侧面、不同角度,对文物史料进行准确的诠释,赋予鲜活深刻的历史内涵,使之成为红色文化教育的生动教材,并让遵义会议及红军长征相关史实可以及时全面地传递给观众。遵义会议纪念馆馆长陈松说:“不是简单地追求藏品数量,而是要
4、让文物史料开口说话,为爱国主义教育提供更多真实可信的历史细节。”长征国家文化公园建设带动“红色旅游+”2019年,贵州被委以长征国家文化公园重点建设区的重任。遵义红色旅游也随之进一步升温。遵义围绕长征文化实施红色旅游重点项目30余个,打造了娄山关红色旅游区、苟坝红色文化旅游产业创新区、余庆强渡乌江战斗遗址、1935红色旅游综合体等项目,红色旅游产业体系正在不断丰富和完善。在坚持红色传承、绿色发展、文旅融合的理念下,“红色圣地醉美遵义”旅游品牌声名远播。红色旅游景区不断涌现新线路、新玩法,深度融合生态游、民俗游、研学游、乡村游等,形成了旅游新业态。在各红色旅游景区,游客通过穿红军衣、走红军路、吃
5、红军饭,沉浸式感受长征精神。遵义市文化旅游局相关负责人表示,如今,很多红色旅游景区摆脱传统游览模式,为游客提供既有趣味性又有深刻内涵的项目,富有现代休闲气息的旅游元素帮助人们更好地了解革命历史。“以红带绿”“以红带酒”“以红带茶”遵义市还力推红色旅游与农业、工业、城镇、体育、医药等产业融合,开发森林康养、户外运动等体验性文化旅游活动,打造采摘耕作、农事感知等旅游产品,培育精品客栈、特色民宿等旅游业态,形成了以遵义会议景区为核心的城市休闲区,环中心城区生态、历史文化休闲度假区,天酿茅台神奇赤水西部黄金旅游线、生态茶乡乌江画廊东部精品旅游线、仡佬风情民俗文化旅游线的“一心、一圈、三线”全域旅游空间
6、布局。红色文旅在神州大地蓬勃发展党的十八大以来,习近平总书记高度重视红色资源的保护、管理和运用,反复强调用好红色资源、传承好红色基因,红色旅游在神州大地蓬勃发展。在中共中央宣传部此前举行的“中国这十年”系列主题新闻发布会上,文化和旅游部有关负责人表示,红色旅游是十年来旅游业发展的亮点之一。截至2022年6月,全国红色旅游经典景区从100家扩充至300家,推出“建党百年红色旅游百条精品线路”、65条全国抗战主题红色旅游精品线路、9条“重走长征路”红色旅游主题活动旅游线路,“红色旅游+冰雪”“红色旅游+生态”等新业态、新产品层出不穷,红色旅游主题街区、红色文化主题公园等不断涌现。文化和旅游部鼓励各
7、地大力发展“红色+绿色”“红色+乡村”“红色+研学”“红色+科技”等旅游新业态,助力推出红色旅游与生态旅游、民俗旅游、研学旅游、乡村旅游等高质量产品和线路。十年来,各地充分发挥红色旅游以史鉴今、资政育人优势,深入挖掘红色文化内涵,创新宣传教育形式,有力推进了爱国主义和革命传统教育大众化、常态化;依托特色资源和特色产业,不断延伸、拓展产业链条,创新共建共享新模式,带动富民增收作用显著;大力推动红色旅游改革创新、融合发展,完善产品和服务供给体系,发展品质大幅提高。中国旅游研究院发布的中国红色旅游消费大数据报告(2021)显示,从2004年到2019年,每年参加红色旅游的人次从1.4亿增长到14.1
8、亿,到2023年中国红色旅游市场规模有望接近万亿元。如今,广袤中华大地上星罗棋布的红色资源正在成为一个个寓教于游的红色景区景点,伟大革命精神正在放射出新的时代光芒。(记者 刘源隆)来源: 中国文化报一、语法选择通读下面短文,掌握其大意,然后按照句子结构的语法和上下文连贯的要求,从每题所给的四个选项中选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。Welcome to the journey of the CPC! It _1_ by many important things.The places of these things now also become “Red Revoluti
9、onary Bases (红色革命圣地)”. The “Red Spirit” has a deep influence _2_ lots of Chinese people, both the old and the young. For example, the CPCs birthplace of Jiaxing in Zhejiang is _3_ popular symbol of courage and pioneering spirit. Jinggangshan in Jiangxi is known as the “cradle (摇篮) of the Chinese rev
10、olution”, _4_ Mao Zedong started the first revolutionary base there.Other places such as Yanan in Shaanxi and Linyi in Shandong are also “Old Revolutionary Bases”. The CPC worked together with people to fight against enemies at wars. A hundred _5_ have passed, and these revolutionary bases have chan
11、ged greatly. Some of them are no _6_ poor villages, and others become popular tourist areas. There are many young people having grown up. They are trying their best _7_ for their hometowns in many ways.How are the young people from these places influenced by “Red Spirit”? How do they carry out the s
12、pirit in _8_ daily lives? To answer these questions, TEENS has interviewed several local young people. “Their stories showed _9_ the Red Spirit would never be out of time. It will keep encouraging us to work hard, feel _10_ and serve others,” Wang Jie, a young man said.1Awas markedBwere markedCmarkD
13、marked2AinBonCatDto3A/BaCanDthe4AbecauseBwhenCafterDalthough5AyearByearsCyearsDyears6AlongBlongerClongestDthe longest7AworkBworkingCto workDworked8AtheyBthemCthemselvesDtheir9AthatBwhichCwhatDwhether10AthankBthankfulCthanksDthankfully【短文大意】本文主要讲述了“红色精神”深深地影响了许多中国人。【答案解析】1句意:它有许多重要的标志。was marked一般过去时
14、的被动语态,主语是I或第三人称单数;were marked一般过去时的被动语态,主语是复数或you;mark动词原形;marked动词过去分词或过去时。根据“by many important things”可知用被动语态,“It”后用be动词was。故选A。2句意:“红色精神”对很多中国人都有很深的影响,无论老人还是年轻人。in在里面;on关于;at在;to朝。have a deep influence on sb.“对某人有很深的影响”。故选B。3句意:例如,中国共产党的诞生地浙江嘉兴,是勇气和开拓精神的普遍象征。/零冠词;a不定冠词表泛指,后接以辅音音素开头的单词;an不定冠词表泛指,后
15、接以元音音素开头的单词;the定冠词表特指。此处泛指“一个普遍的象征”,popular以辅音音素开头,其前用a。故选B。4句意:江西井冈山被称为“中国革命的摇篮”,因为毛泽东在那里开创了第一个革命根据地。because因为;when当时候;after在之后;although尽管。“Mao Zedong started the first revolutionary base there”是井冈山被称为“中国革命的摇篮”的原因,用because引导原因状语从句。故选A。5句意:一百年过去了,这些革命根据地发生了很大的变化。year可数名词单数;years可数名词复数;years可数名词单数所有格
16、;years可数名词复数所有格。此处用名词作主语,结合“A hundred”可知用复数形式years。故选B。6句意:其中一些村庄不再是贫穷的村庄,而另一些则成为受欢迎的旅游区。long形容词或副词原级;longer形容词或副词比较级;longest形容词或副词最高级;the longest“the+形容词或副词最高级”。no longer“不再”,是固定搭配。故选B。7句意:他们在很多方面都在努力为家乡工作。work动词原形;working动名词或现在分词;to work动词不定式;worked动词过去式或过去分词。try ones best to do sth.“尽某人最大努力做某事”。故
17、选C。8句意:他们如何在日常生活中贯彻这种精神?they他们,人称代词主格;them他们,人称代词宾格;themselves他们自己;their他们的。根据“daily lives”可知要修饰名词,用their。故选D。9句意:他们的故事表明“红色精神”永远不会过时。that用于某些动词、形容词和名词后,引出从句;which哪个;what什么;whether是否。根据“ the Red Spirit would never be out of time”可知从句是肯定句,用that引导宾语从句。故选A。10句意:它将不断鼓励我们努力工作,感恩和服务他人。thank感谢,动词原形;thankfu
18、l感谢的,感激的,形容词;thanks谢谢,名词或感叹词;thankfully感谢地,感激地,副词。feel是感官系动词,其后用形容词作表语。故选B。二、阅读单选A篇In recent years, red travel has been popular for visitors who like to visit historical places. The writer will introduce four red travel attractions(景点) to the students. JinggangshanIt is one of the most important par
19、ts of the history of Red China. And it has a wonderful environment, which is covered with rich forests, mountains and several memorial halls(纪念馆) to the Red Army. The best time to visit is between April and October. May is the most beautiful when the large azaleas(杜鹃花) come out. Open: 8: 00-17: 00(F
20、eb. 16-Nov. 15); 8: 00-16: 30(Nov. 16-Feb. 15)XibaipoIt is an old revolutionary base(革命根据地). The leaders of Communist Party of China(CPC 中国共产党) drew up the blueprint(蓝图) for a new country here. A memorial hall was built to honor it. The lake and the hill here add beauty to each other. Open: Tuesdays
21、 to Sundays 9: 30-17: 00(Xibaipo Memorial Hall)The Nanhu Revolutionary Memorial HallA new show is held, including phantom(幻影) imaging and oil painting, which are used to improve visitors experiences. The show has four stages of the CPC from its establishment(成立) to its achievements. Open: Tuesdays t
22、o Sundays 8: 30-18: 00, closed on Mondays. (except statutory(法定的) holidays) Former Site of the Editorial Department of New YouthNew Youth started the New Culture Movement and spread the influence of the May Fourth Movement. It was set up in Beijing but moved back to Shanghai in 1920 and also served
23、as the office for the Communist Party of China Central Committee in the 1920s. Open: Thursdays to Tuesdays 9: 00-11: 30, 13: 30-16: 30(closed on Wednesdays.)11Where could visitors learn more about the history of Red Army?AJinggangshan.BXibaipo.CThe Nanhu Revolutionary Memorial Hall.DFormer Site of t
24、he Editorial Department of New Youth.12What do we know about the Nanhu Revolutionary Memorial Hall?AIt focuses on Chinese achievements in art.BIt has three stages in the show.CTechnologies are used to improve visitors experiences.DIt mainly introduces the rise and fall of Nanhu.13When can tourists v
25、isit the Former Site of the Editorial Department of New Youth?AAt 1 p. m. on Mondays.BAt 9 a. m. on Wednesdays.CAt 2 p. m. on Fridays.DAt 5 p. m. on Sundays.14Which is the best title according to the passage?AThe development of CPCBRed Travel.CThe New Culture Movement.DRed China.【短文大意】本文介绍了四个著名的红色旅游
26、景点。【答案解析】11细节理解题,根据Jinggangshan部分中的“And it has a wonderful environment, which is covered with rich forests, mountains and several memorial halls(纪念馆) to the Red Army.”可知,想要学习红军历史应该去井冈山,故选A。12细节理解题。根据The Nanhu Revolutionary Memorial Hall部分中的“A new show is held, including phantom(幻影) imaging and oil p
27、ainting, which are used to improve visitors experiences.”可知,该景区的展示运用了现代技术。故选C。13细节理解题。根据Former Site of the Editorial Department of New Youth部分的“Open: Thursdays to Tuesdays 9: 00-11: 30, 13: 30-16: 30(closed on Wednesdays.)”再对比选项可知,游客可在周五的下午两点参观。故选C。14最佳标题题。根据“The writer will introduce four red trave
28、l attractions(景点) to the students.”可知,本篇主要介绍四个红色旅游景点,所以最佳标题应该是“红色旅游”。故选B。B篇In recent years, red tourism has developed quickly and is expected to become more and more popular as the nation celebrates the 100th anniversary of the Communist Party of China (CPC). And peoples hopes of learning and experi
29、encing revolutionary history and culture have become stronger.From 2004 to 2019, national red tourism resources continued to increase and tourists visited an increasing number of revolutionary cultural relics. The number of such trips made by people increased from 140 million to 1.4 billion over the
30、 same period and more and more people go to these red tourism areas, such as Yanan in Shanxi Province.In Pingshan, Hebei Province, where Xibaipo is located, people have depended on red tourism to develop farmhouses, gardens and tourist shops. This has helped to provide jobs for more than 80,000 loca
31、l people.Red tourism has not only met peoples travel needs but also their strong wishes for knowledge on revolutionary traditions. This has led to the economic development of old revolutionary areas. As the 100th anniversary of the CPC is coming, the Ministry of Culture and Tourism will further deve
32、lop red tourism and provide people with better products and services based on Party history education. Protection of revolutionary relics will also become stronger.15The Communist Party of China was founded _.Ain 1911Bin 1921Cin 1931Din 194916Xibaipo is located in_.AHebei ProvinceBHubei ProvinceCHen
33、an ProvinceDShanxi Province17Traveling to old revolutionary areas has led to the _ of these areas.Adevelopment of scienceBdevelopment of artCenvironmental protectionDeconomic development18As the 100th anniversary of the CPC is coming, better products and services based on _ will be provided.Aancient
34、 historyBmodern artCcultural relicsDParty history education19The best title of the passage can be “_.”ATourist ShopsBFarmhousesCRed TourismDBeautiful Gardens【短文大意】本文主要介绍了红色旅游需求的增长所带来的影响。【答案解析】15细节理解题。根据“In recent years, red tourism has developed quickly and is expected to become more and more popula
35、r as the nation celebrates the 100th anniversary of the Communist Party of China (CPC).”可知,2021年是中国共产党成立100周年,也就是说共产党成立于1921年,故选B。16细节理解题。根据“In Pingshan, Hebei Province, where Xibaipo is located”可知,西柏坡位于河北省,故选A。17细节理解题。根据“This has led to the economic development of old revolutionary areas. ”可知,这促进了革
36、命老区的经济发展,故选D。18细节理解题。根据“As the 100th anniversary of the CPC is coming, the Ministry of Culture and Tourism will further develop red tourism and provide people with better products and services based on Party history education.”可知,随着中国共产党成立100周年的到来,文化和旅游部将在党史教育的基础上,进一步发展红色旅游,为人们提供更好的产品和服务,故选D。19最佳标题题
37、。通读全文可知,本文主要围绕“红色旅游”来展开描述,故选C。C篇The popularity of Red tourism rose during the recently completed Dragon Boat Festival holiday. Travel agencies said peoples interest in visiting Red tourism attractions is continuing to rise as the 100th anniversary(周年纪念)of the founding of the CPC(中国共产党)July 1 draws n
38、earer. Figures(数据)show that about 89 million trips were made over the three-day break, up 94 percent year-on-year.(与去年同期相比).Tongcheng-eLong, an online travel agency, said in news that trips to Red Tourism attractions booked through its platform rose by 200 percent compared with last year, making Red
39、 Tourism products their most popular. Lvmama, another online travel agency, said that young people born after 1995 had become big fans of Red Tourism sites. Zhang Liyan, a 23-year-old from Shanghai, visited Nanhu Lake with three friends over the holiday, after watching a popular CPC-themed TV series
40、 Juexing Niandai (The Awakening Age), which tells the story of how the Party was founded and the struggles of its early members. “We are very impressed by the young people in the TV series and the hardships they endured to found the Party,” Zhang said. “For us, it was an inspirational (鼓舞人心的)trip. W
41、e decided to visit other places like that next holiday.”Nanhu Lake in Jiaxing, Zhejiang province, the memorial hall where the Zunyi Conference(会议)was held in Guizhou province and the Luding Bridge in Sichuan province are among the most popular Red Tourism attractions for visitors.20How old is the Co
42、mmunist Party of China?A23 years old.B200 years old.C100 years old.21How many trips were made during Dragon Boat Festival holiday in 2020?AAbout 45.9 million.BAbout 83.7 million.CAbout 89 million.22Which is not true according to the passage?APeople can book tickets on Tongcheng-eLong.BPeople born be
43、fore 1995 had become big fans of Red Tourism sites.CThe TV series Juexing Niandai is about the historical events of the CPC23What does the underlined word “impressed” mean in Paragraph Three?A被惊吓B被拒绝C被感动24Where will Zhang Liyuan most likely visit next holiday according to the passage?ANanhu Lake.BTh
44、e memorial hall of Zunyi Conference.CHong Kong-Zhuhai-Macao Bridge.【短文大意】本文讲述因为庆祝中国共产党100周年,红色旅游胜地深受游客的欢迎,游客人数迅速增长。【答案解析】20细节理解题。根据第一段“the 100th anniversary of the founding of the CPC”可知,中国共产党成立100周年。故选C。21推理判断题。根据第一段“Figures show that about 89 million trips were made over the three-day break, up 94
45、 percent year-on-year”可知,2021年八千九百万的旅行,比去年同期增长94%,可知去年(2020年)的数量大约是45.9 million。故选A。22推理判断题。根据第二段“young people born after 1995 had become big fans of Red Tourism sites”可知1995年之后出生的年轻人成为红色旅游地的粉丝。B选项“1995年前出生的人成为红色旅游地的粉丝”表述错误。故选B。23词意猜测题。根据“tells the story of how the Party was founded and the struggle
46、s of its early members”及“the hardships they endured to found the Party”可知,句子表达电视剧讲述共产党的成立,共产党成员早期的奋斗历史,被他成立当所经历的艰难困苦所感动,“impressed”表达“被感动”。故选C。24推理判断题。根据倒数第二段“Zhang Liyan, a 23-year-old from Shanghai, visited Nanhu Lake with three friends over the holidayWe decided to visit other places like that ne
47、xt holiday”及最后一段“the memorial hall where the Zunyi Conference was held in Guizhou province”可知她参观了嘉兴南湖,下个假期最可能去的是贵州省遵义会议的纪念堂。故选B。D篇Foreign students experience the origins of Chinas red culture from Shanghai to ZhejiangOver 30 foreign students from 28 countries set out on a tour on May 25, 2021 to vis
48、it the sites of Chinas “red culture,” from the memorial site of the First National Congress of the Communist Party of China(中国共产党第一次全国大会会址) in Shanghai, to the “Red Boat” in Jiaxing, in East Chinas Zhejiang Province.The group of foreign students from eight universities in the Shanghai area were inte
49、rviewed by the Global Times. They are interested in Chinese culture and this is a good chance to have a better understanding of the country where they are living and studying.Victor, from Brazil, is 24 years old and can speak Chinese well. He has been studying in China for two years and has his own
50、favorite Chinese pop star. Victor took part in this trip because he was really interested in Chinese culture and how China develops. “I really feel safe living in China,” Victor told the Global Times.21-year-old Avenash, from the US, has been living in China for five years. This was his first time v
51、isiting Jiaxing and he quite enjoyed seeing the Nanhu Lake. He had some questions about what the CPC does and why it is so famous in Jiaxing. “I want to dig into the facts and do research when I go home,” Avenash said.Erik, 24, from Mexico, was impressed by Chinese peoples creativity. They were pret
52、ending(假装) to play games in the boat while they were actually having a meeting to discuss how to improve their country.Aimee studied at the Confucius Institute in his country Rwanda to learn Chinese culture. Before I came to China, I was really interested in Chinese culture. After this trip, I want
53、to learn more.” said Aimee, who can also speak good Chinese.25Who is good at speaking Chinese according to the passage?AVictor and Avenash.BAvenash and Erik.CErik and Aimee.DVictor and Aimee.26Why did these foreign students take part in this trip?ABecause they want to study Chinese.BBecause they are
54、 studying in China.CBecause they are interested in Chinese culture.DBecause they want to make friends with Chinese people.27What may the foreign students do after this trip?AVictor will meet his favourite pop star in China.BAverash will do research on CPC in Jiaxing.CErik will help Chinese people cr
55、eate more games.DAimee will continue studying Chinese culture.28What is this passage?AA news report.BA science fiction.CAn Internet post.DAn interview.【短文大意】本文是一篇新闻报道,主要向我们介绍几个外国学生从上海到浙江体验中国“红色文化”的起源。 【答案解析】25细节理解题。根据“Victor, from Brazil, is 24 years old and can speak Chinese well.”和“.said Aimee, wh
56、o can also speak good Chinese.”可知,Victor和Aimee中文说得很好。故选D。26细节理解题。根据“They are interested in Chinese culture and this is a good chance to have a better understanding of the country where they are living and studying.”可知,他们对中国文化感兴趣,这是一个更好地了解他们生活和学习的国家的好机会。故选C。27推理判断题。根据“After this trip, I want to learn
57、 more.”可知,旅行之后,Aimee想了解更多,所以推测Aimee将继续学习中国文化。故选D。28推理判断题。本文主要向我们介绍几个外国学生从上海到浙江体验中国“红色文化”的起源,所以推测是一篇新闻报道。故选A。E篇In recent years, red tourism(旅游业)has developed quickly and is expected to become more and more popular as the nation celebrates the 100th anniversary(周年纪念日)of the Communist Party of China(CP
58、C)(中国共产党). And peoples hopes of learning and experiencing revolutionary(革命的)history and culture have become stronger.From 2004 to 2019, national red tourism resources(资源)continued to increase and tourists visited an increasing number of revolutionary cultural relics(文物). The number of such trips mad
59、e by people increased from 140 million to 1.4 billion(十亿)over the same period and more and more people go to these red tourism areas, such as Yanan in Shanxi Province.In Pingshan, Hebei Province, where Xibaipo is located(位于), people have depended on red tourism to develop farmhouses, gardens and tou
60、rist shops. This has helped to provide jobs for more than 80,000 local people.Red tourism has not only met peoples travel needs but also their strong wishes for knowledge on revolutionary traditions. This has led to the economic(经济上的)development of old revolutionary areas. As the 100th anniversary o
61、f the CPC is coming, the Ministry(部)of Culture and Tourism will further develop red tourism and provide people with better products and services based on Party history education. Protection of revolutionary relics will also become stronger.29The Communist Party of China was founded(建立)_.Ain 1911Bin
62、1921Cin 1931Din 194930Xibaipo is located in _.AHebei ProvinceBHubei ProvinceCHenan ProvinceDShanxi Province31Traveling to old revolutionary areas has led to the _ of these areas.Adevelopment of scienceBdevelopment of artCenvironmental protectionDeconomic development32As the 100th anniversary of the
63、CPC is coming, better products and services based on _ will be provided.Aancient historyBmodern artCcultural relicsDParty history education33The best title of the passage can be “_.”ATourist ShopsBFarmhousesCRed TourismDBeautiful Gardens【短文大意】本文主要介绍了红色旅游需求的增长所带来的影响。【答案解析】29细节理解题。根据“In recent years,
64、red tourism(旅游业)has developed quickly and is expected to become more and more popular as the nation celebrates the 100th anniversary(周年纪念日)of the Communist Party of China(CPC)”可知,2021年是中国共产党成立100周年,也就是说共产党成立于1921年,故选B。30细节理解题。根据“In Pingshan, Hebei Province, where Xibaipo is located”可知,西柏坡位于河北省,故选A。3
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
