分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型Unit 2 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780806
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:136.09KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练人教版 单元 话题 阅读 理解 练习 2022 2023 学年 年级 英语 下册 难点 易错题 精练 人教版
    资源描述:

    1、Unit 2 What time do you go to school?单元话题阅读理解练习(2022安徽七年级单元测试)Hello, my name is Rajbanu. I am 12 years old. I am from Pakistan (巴基斯坦). 7:00: I get up. My sister makes tea and bread for the family. 8:00: School starts. We study English, then Urdu and Maths. We have only one school, with 300 children

    2、and five teachers. 10:30: We have a half-hour break. I often play cricket (板球) with the other girls. 11:00: We learn more Urdu. At 13:00. We go home for lunch. I usually have fish for lunch, sometimes vegetables. 15:00: We study the Koran, an important book to us. 18:00: I get home and help my siste

    3、r with housework. I often fetch water (打水) with my sister. We have to walk half a mile to get it. 20:00: After dinner, I sit on the floor and do my homework. It usually takes me two hours. 22:00: I go to bed. My family and I sleep on the floor in one room.1What does Rajbanu have for breakfast?ABread

    4、.BFish.CVegetables.DMilk.2What is Urdu from the passage?AA teachers name.BA villages name.CA subject in Rajbanus school.DA kind of food in Pakistan.3How long does Rajbanu do her homework?ATwo hours.BOne and a half hours. COne hour. DHalf an hour.4Which of the following is NOT true according to the p

    5、assage?ARajbanu has lunch at home.BIt is not easy for Rajbanu to get water.CThere are 305 people in Rajbanus school.DAfter school, Rajbanu does her homework first.5What is the best title for the passage?ASchools in PakistanBStudents in PakistanCA Pakistani Girls DayDA Pakistani Girls Family(2022浙江七年

    6、级单元测试)My name is Julie. Im 14 years old. I live with my parents in a large flat. I have black hair. I like reading books and playing computer games. I usually get up at 6:30 am. Sometimes I have breakfast at home. I go to school at 7:00 am. Our classes begin at 7:30. My favorite subjects are English

    7、, Art and Music. I do after-school activities happily. At lunchtime, I eat delicious food and chat with my friends. I usually have fish, an egg and some rice for lunch. In the afternoon, I have four classes, such as Music, Chinese, PE and English. I study hard and I want to be a computer programmer

    8、(程序员) when I grow up. After school, I walk home because my home is near the school. My school is Dongzhou Secondary School. I spend about an hour a day doing my homework. I usually go to bed at 9 pm.6What is the color of the Julies hair?AYellow.BRed.CBrown.DBlack.7Which of the following is NOT Julie

    9、s favorite subject?AEnglish.BGeography.CArt.DMusic.8Julie wants to be a _ in the future.AteacherBpainterCsingerDcomputer programmer9How does Julie go to school?ABy car.BBy bike.CBy bus.DOn foot.10From the passage, we can infer (推断) that _.AJulie lives with her grandparentsBJulie doesnt like reading

    10、booksCJulie gets up early in the morningDJulies home is far from her school(2022陕西渭南七年级期末)Hello, Im Li Lin. Im a student from a small village. We have classes at ten in the morning, because our homes are far from our school. My sister and I get up at 6:30 in the morning. Then we have breakfast at 7

    11、oclock. We always have some noodles for breakfast. We go to school at half past seven. We get to school at nine forty. After school, we also need to go back home. We talk and sing on the way home so we dont think we are a long way from home.When we get home, we do our homework first. Then we play wi

    12、th our dog. In the evening, we play chess. We dont watch TV or play computer games because we dont have a TV or a computer. At nine thirty, we go to bed.Many people say we dont have a good life, but we are happy.11Li Lin and his sister _ on the way home.ArunBtalk and singCwalk quicklyDplay with thei

    13、r dog12Which of the following is TRUE about Li Lin and his sister?AThey go to bed at 9:30.BThey dont do homework.CThey arent happy.DThey always have bread for breakfast.13Which is the best title(标题)for the passage?AOur schoolBOur homeCOur village school lifeDHow do we go to school(2021安徽安庆市石化第一中学七年级

    14、期中)Dear Marine,Hi! I want to tell you something about my life.In school we mustnt arrive late for class. We cant use phones or eat in class but we can read magazines(杂志) after class.I can speak German and French but I cant speak Spanish. I like our French teacher, Mr. Smith. His classes are interest

    15、ing. I like singing French songs. Mrs. Blumen, my German teacher, is strict. We are afraid of her. We must speak German in class, and we cant use a dictionary or ask for help.Are your parents strict? My parents are really nice. I can eat in my bedroom but I must keep my room tidy. I can listen to mu

    16、sic but I cant do it at night. I can watch TV before 9 p. m. during the week. I can invite(邀请) my friends to my home on weekends and we often eat in a nice restaurant(餐馆) near my home.Could you write about your life?Love,Susan14Susan cant speak _.AEnglishBGermanCFrenchDSpanish15Who is strict?AMr. Sm

    17、ith.BMrs. Blumen.CSusans motherDSusans father16Susans German teacher asks the students not to _.Aeat in classBarrive late for classCuse a dictionary in classDread magazines after class17On weekends, Susan and her friends often _.Aeat outBwatch TVCtalk on phonesDlisten to music(2022全国七年级期末)I am Tony.

    18、 My father is a bus driver. He likes his job. He usually goes to work after breakfast. Sometimes he meets me at school. We go home together. My mother is a doctor. She is very busy(忙碌的) every day. Sometimes my mother doesnt have dinner with us. I have no brothers or sisters. I am the only child in m

    19、y family. I do homework after dinner. I usually clean the kitchen. My grandfather and grandmother dont live with us. I visit them on Sundays. I love them very much.18When does Tony visit his grandfather and grandmother?AOn Sundays.BOn Saturday(星期六).COn Sunday or Saturday.DOn the afternoon of Saturda

    20、y.19What does Tonys mother do?AA teacher.BA nurse.CA doctor.DA driver.20How many children are there in this family?ATwo children.BThree children.COnly one.DA lot of children.21What does Tonys father think of his job?AHe doesnt like his job.BVery good.CHe thinks the job is very bad.DHe hates his job.

    21、22How often does he clean the kitchen?AOften.BEvery day.COnce a week.DUsually.(2022全国七年级课时练习)Jenny gets up early in the morning. She has her breakfast at home and then goes to school. She walks to the bus stop and takes a bus. She gets to school at about half past seven.Jenny is never late for schoo

    22、l. She likes school and works hard. Classes begin at 8:00. She has six classes every day. Jenny is good at all her lessons, and she likes English best.Jenny usually has lunch at school. Jenny goes home at five in the afternoon. Sometimes, she helps her friends with their lessons. After supper she us

    23、ually watches TV news. Then she does her homework. She goes to bed at about 9:30. Jenny is a good girl.23Where does Jenny have her breakfast?AShe has her breakfast at home.BShe has her breakfast at school.CShe has her breakfast on her way to school.DShe has her breakfast on the bus.24How does Jenny

    24、do at her lessons?AShe doesnt like going to school.BShe cant do her lessons.CShe does very well at her lessons.DShe doesnt know her lessons at all.25How many hours is Jenny at school?AShe is at school for seven hours.BShe is at school for seven and a half hours.CShe is at school for eight hours.DShe

    25、 is at school for nine and a half hours.26What does Jenny sometimes do after school?AShe has supper with her classmates at school.BShe helps her friends study their lessons.CShe does some shopping for her mother.DShe goes home with her friends.27What does Jenny do after supper?AShe watches TV and th

    26、en goes to bed.BShe watches TV and does some housework.CShe watches TV and does her lessons.DShe reads her English and does some sports.(2022全国七年级单元测试)Mr. Wang has a car. In the morning he takes his children to school in his car at about seven. Then he drives to work. Mr. Wang and his children do no

    27、t have lunch at home but Mrs. Wang does. She doesnt go to work. She stays at home and does shopping and washing in the morning. In the afternoon she goes to see some of her friends and talks (谈话) a lot with them. Then she cooks dinner for her family. Mr. Wang comes back home late. He comes home at 5

    28、:45. The children come back by bus. They usually come back at five.28The children usually go to school _.Aon footBby busCby carDby plane (乘飞机)29Mrs. Wang has lunch _.Awith Mr. WangBwith her childrenCat schoolDat home30Mrs. Wang _.Adoes housework (家务) at homeBgoes to work every dayCgoes to cook suppe

    29、r for her friends in the afternoonDgoes to take her children back home every day31The children come back home _.Aat sevenBat half past sixCat 5Dat a quarter past six32Mr. Wang comes home at _.AfiveBfive twenty-fiveCfive forty fiveDtwelve(2022河南潢川县中小学教研室七年级期末)Cindy lives in a big city. She is 9 years

    30、 old. Today she is very happy. Its the first day of school. Cindy likes going back to school. She wants to see her friends. She is going to meet her new teachers. Cindy gets up at six thirty in the morning. She washes and puts on her new clothes. She has a glass of milk and some bread for breakfast.

    31、 Now, its seven thirty. She is ready for school. She goes to school in her parents car. Her parents are teachers in the same school. She meets her friends outside the school gate. They are talking about something. Then the bell rings (铃响). Everyone runs to his or her classroom. 根据短文内容,从各小题所给的四个选项中,选

    32、出一个最佳选项。33Where does Cindy live?AShe lives in a small house.BShe lives in a big city.CShe lives on a farm.DShe lives in the countryside.34When does Cindy get up today?AAt 7:00.BAt 6:30.CAt 8:00.DAt 7:30.35Who does Cindy want to see?AHer friends.BHer brother.CHer father.DHer mother.36What does she ha

    33、ve for breakfast?ASome milk.BSome bread.CSome eggs.DBoth A and B37How does Cindy go to school?ABy bus.BBy bike.CBy car.DBy train.参考答案:1A2C3A4D5C【导语】本文主要是Rajbanu按照时间顺序介绍了自己的家庭和学校生活。1细节理解题。根据“My sister makes tea and bread for the family”可知,早餐吃面包,故选A。2推理判断题。根据“We study English, then Urdu and Maths”可知,U

    34、rdu是一个学科的名字,故选C。3细节理解题。根据“I sit on the floor and do my homework. It usually takes me two hours”可知,花费两个小时做作业,故选A。4推理判断题。根据“I get home and help my sister with housework”可知,回家后先做家务,D表述错误,故选D。5最佳标题题。根据“Hello, my name is Rajbanu. I am 12 years old. I am from Pakistan”可知,本文介绍了来自巴基斯坦一个女孩的生活,故选C。6D7B8D9D10C

    35、【导语】本文作者介绍了自己的生活和学习情况。6细节理解题。根据“I have black hair.”可知,Julie的头发是黑色的。故选D。7细节理解题。根据“My favorite subjects are English, Art and Music.”可知,Julie最喜欢的科目有英语,美术和音乐。没有地理。故选B。8细节理解题。根据“I want to be a computer programmer (程序员) when I grow up”可知,Julie长大后想成为一名计算机程序员。故选D。9细节理解题。根据“After school, I walk home because

    36、my home is near the school.”可知,Julie的家离学校很近,走路上下学。故选D。10推理判断题。根据“I usually get up at 6:30 am.”可知,Julie早上起得很早。故选C。11B12A13C【导语】本文主要讲述了一个来自小村庄的孩子李林的学校生活。11细节理解题。根据“We talk and sing on the way home so we dont think we are a long way from home”可知,在回家的路上聊天和唱歌,故选B。12细节理解题。根据“At nine thirty, we go to bed”可

    37、知,晚上9:30去睡觉,故选A。13最佳标题题。通读全文可知,本文主要讲述了一个来自小村庄的孩子李林的学校生活,所以C选项“我们的乡村学校生活”符合本文标题,故选C。14D15B16C17A【导语】本文是Susan写给Marine的一封信,信中Susan介绍了自己的学校及家庭生活。14细节理解题。根据“I can speak German and French but I cant speak Spanish.”可知,Susan不会说西班牙语。故选D。15细节理解题。根据“Mrs. Blumen, my German teacher, is strict.”可知,Mrs. Blumen很严格。

    38、故选B。16细节理解题。根据“We must speak German in class, and we cant use a dictionary or ask for help.”可知,Susan的德语老师不让学生在课堂上使用字典。故选C。17细节理解题。根据“I can invite(邀请) my friends to my home on weekends and we often eat in a nice restaurant(餐馆) near my home.”可知,在周末,Susan经常和朋友外出就餐。故选A。18A19C20C21B22D【导语】本文主要介绍了Tony一家人的

    39、基本情况。18细节理解题。根据“My grandfather and grandmother dont live with us. I visit them on Sundays.”可知Tony周日去拜访祖父母,故选A。19细节理解题。根据“My mother is a doctor.”可知Tony的妈妈是医生,故选C。20细节理解题。根据“I have no brothers or sisters. I am the only child in my family. ”可知Tony没有兄弟姐妹,所以他家只有一个孩子,故选C。21细节理解题。根据“My father is a bus driv

    40、er. He likes his job”可知Tony的爸爸很喜欢自己工作,说明他认为工作很好,故选B。22细节理解题。根据“I usually clean the kitchen. ”可知Tony通常会打扫厨房,故选D。23A24C25D26B27C【导语】本文介绍了珍妮一天的学习生活。23细节理解题。根据“Jenny gets up early in the morning. She has breakfast and goes to school.”可知,珍妮在家吃早餐。故选A。24细节理解题。根据“She likes school and works hard.”和“Jenny is

    41、good at all her lessons, and she likes English best.”可知,她功课学得很好。故选C。25推理判断题。根据“Classes begin at 8:00.”可推知,珍妮到学校是在8点之前;再根据“She goes home at five in the afternoon.”可知,珍妮下午五点回家;由此推知,珍妮在学校大约9个半小时。故选D。26细节理解题。根据“Sometimes, she helps her friends with their lessons.”可知,放学后,珍妮有时帮助她的朋友学习功课。故选B。27细节理解题。根据“Aft

    42、er supper she usually watches TV. Then she does her homework.”可知,晚饭后她通常看电视,然后做作业。故选C。28C29D30A31C32C【导语】本文主要介绍了王先生一家人一天的生活情况。28细节理解题。根据“In the morning he takes his children to school in his car at about seven.”可知,孩子们乘坐爸爸的车去上学,故选C。29细节理解题。根据“Mr. Wang and his children do not have lunch at home but Mrs

    43、. Wang does.”可知,王太太在家吃午饭,故选D。30细节理解题。根据“She doesnt go to work. She stays at home and does shopping and washing in the morning. ”可知,王太太在家做家务,故选A。31细节理解题。根据“The children come back by bus. They usually come back at five.”可知,孩子们五点回家,故选C。32细节理解题。根据“Mr. Wang comes back home late. He comes home at 5:45.”可知

    44、,王先生5:45回家,故选C。33B34B35A36D37C【导语】本文主要介绍了Cindy开学第一天发生的事情。33细节理解题。根据“Cindy lives in a big city.”可知Cindy住在一个大城市。故选B。34细节理解题。根据“Cindy gets up at six thirty in the morning.”可知今天Cindy在6:30起床。故选B。35细节理解题。根据“She wants to see her friends.”可知Cindy想要见到她的朋友们。故选A。36细节理解题。根据“She has a glass of milk and some bread for breakfast.”可知早餐吃了一杯牛奶和一些面包。故选D。37细节理解题。根据“She goes to school in her parents car.”可知乘小汽车去上学。故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 2 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780806.html
    相关资源 更多
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(b卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx六年级下册数学期末测试卷含答案(a卷).docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx六年级下册数学期末测试卷含答案解析.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx六年级下册数学期末测试卷含答案下载.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【黄金题型】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【预热题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【达标题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【能力提升】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【考试直接用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【综合卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【精练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【突破训练】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【研优卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【满分必刷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【模拟题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【最新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【新】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【巩固】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【实用】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【完整版】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【夺分金卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【基础题】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优b卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【培优a卷】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【名师推荐】.docx
  • 六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx六年级下册数学期末测试卷含答案【典型题】.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1