分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 19

类型Unit 2单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781032
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:19
  • 大小:150.74KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 2单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练人教版2019 单元 错综 练习
    资源描述:

    1、Unit 2单元易错综合练习(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

    2、A(2022福建寿宁县第一中学高一期末)One of the best ways to sightsee your way through a new city is with the help of a local. With this in mind, U. S. News rounded up several Chicagos best guided tours. Youll gain a cultural and historical understanding of the Windy City during these tours.Chicago Food PlanetThe th

    3、ree-hour tour centers on the West Loop neighborhoods amazing food scene and the history and culture of the area. Ticket prices cost $65 for adults and $50 for children ages 12 and younger. Tours are offered Thursday through Sunday at 1 p. m.Absolutely Chicago Segway TourThe 8-mile journey on easy-to

    4、-ride, two-wheeled, battery-powered vehicles lasts about 21 hours. It has many of the citys most popular attractions, including Millennium Park, Grant Park, Monroe Harbor, the Field Museum. Tickets cost at least $76, depending on date and time. Note that riders must be at least 12 years old. Tours a

    5、re offered daily.Bobbys Bike Hike ChicagoThis tour combines bicycling, food and beer. The four-hour, 13-mile ride is from Gold Coast to Lincoln Park neighborhoods with stops for pizza, beer, cupcakes and hot dogs. Tickets for adults, which include the bike rental as well as food and drinks, cost $86

    6、.99 for weekday rides (weekend rides are slightly more expensive). Participants must be at least 21 years old.Chicago Pizza TourOn this 31-hour tour, youll visit four independently run neighborhood pizzerias and taste six or more pieces. Many reviewers insist that the tour is about more than just pi

    7、zza and covers Chicago history, architecture and culture. Tickets cost $60 for adults and $36 for children.1What can you do on Absolutely Chicago Segway Tour?ATaste some pizza.BEnjoy some beer.CVisit a museum.DGo to Lincoln Park.2Which of the following is the cheapest for adults?AChicago Food Planet

    8、.BAbsolutely Chicago Segway Tour.CBobbys Bike Hike Chicago.DChicago Pizza Tour.3What is the purpose of this text?ATo promote food sales.BTo introduce Chicago.CTo share a travel review.DTo recommend some tours.B(2022新疆乌鲁木齐市第四中学高一期末)Shortly after I graduated from college, I moved to a new state to sta

    9、rt a full-time job. One day at work, I found myself wanting to go traveling. Once Id saved up enough money, I decided it was the perfect opportunity to travel by myself for the first time in my life. So I quickly started doing research on where Id like to go.I had never traveled alone before, so I d

    10、ecided to sign up for a guided group that was going to Thailand. This gave me a sense of security (安全) . It felt like a great way not only to try being alone and meeting strangers but also doing something that sounded really fun for two weeks.The Thailand trip forced me out of so many comfort zones

    11、(舒适区) that ended up being one of the big turning points of my life. The time I spent in Thailand finding my way around airports and taxis alone, meeting a group of strangers, and doing rock climbing with them in often remote parts of the country, ended up being one of the greatest experiences of my

    12、life. Up until this point I had always been shy and very careful to avoid danger and mistakes, but this travel experience inspired me to become different. It showed me a brave, strong, and independent side of myself that went on to influence my life greatly when I returned home.When I got back, I pr

    13、etty much dedicated my life to spending as much time as possible doing activities like climbing, hiking, or backpacking especially things that I once thought I wasnt “capable of” or was “too scared of Today, about 6 years later, Im an outdoor empowerment coach and backpacking educator.My trip to Tha

    14、iland was just what I needed to make that change. It showed me what was possible. It changed the path of my life.4Why was the authors trip to Thailand special?ABecause it was planned all by himself.BBecause it was his first trip after college.CBecause it was achieved by quitting his job.DBecause it

    15、was the first time he had traveled alone.5What can we learn about the authors trip?AIt was a guided trip.BIt was free of charge.CIt was about 6 weeks long.DIt was designed for young travelers.6What did the author do during the trip?AHe learned to drive.BHe practiced rock climbing.CHe explored many r

    16、emote areas alone.DHe met his best friend for the first time.7How has the author changed after the trip?AHe made friends more easily.BHe fell in love with traveling.CHe became a brave outdoor type.DHe started staying away from danger.C(2022江西南昌高一期末)During the five-day Labor Day holiday that began on

    17、 April 30, tourist attractions that offered ancient Chinese, or guofeng, experiences attracted large crowds, some members of whom wore traditional clothing and makeup to enhance the authenticity of their experiences. Qujiang New District in Xian, Shaanxi province, charmed tourists with a new attract

    18、ion themed on TV serial The Longest Day in Changan. It offers visitors a chance to “travel back in time” and experience a day in the life of people living in the Tang Dynasty(618-907). Xian, known as Changan back then, was the imperial(皇帝的)capital. The World Rural Tourist Town in Huzhou, Zhejiang pr

    19、ovince, staged a cultural festival with a silk and Song Dynasty(960-1279)theme. During the first three days of the holiday, the place received nearly 30,000 visits, putting it into a Tik-Tok list of the 10 most soughtafter Huzhou attractions. The Jizhou Kiln scenic area in Jiangxi province held a to

    20、urism festival with a Song Dynasty theme. Tourists, wearing period costumes and makeup, tried their hand at the ancient Chinese game of touhuthrowing arrows into wine pitchersand sampled yonghe tofu, one of the top 10 Jiangxi dishes. COVID-19 has accelerated changes in consumers, who are increasingl

    21、y pursuing comfortable and safe tourism products that benefit both the environment and peoples health. For tourism businesses, its important to highlight the cultural elements of tourism products by drawing inspiration from Chinas traditional culture. To create a more impressive experience, staff me

    22、mbers dressed in hanfu would join the crowd and interact with the tourists by, for example, handing them flower seeds, the staff member said, adding that services such as hanfu rental and traditional makeup design are available in the park. Hotels are also tapping the guofeng craze to feed the growi

    23、ng passion for traditional Chinese culture. A guofeng hotel of Chinese firm Rezen provides replica costumes from online games based on the Chinese classic Journey to the West, which the guests can try on for photos.8Why did Xian attract so many tourists?AFor its beautiful scenery.BFor its delicious

    24、food.CFor its themed tourist draw.DFor its geographical location.9What do Huzhou and Jizhou Kiln have in common?AThey share the same theme.BThey are listed top on Tik-Tok.CThey feature local snacks.DThey offer traditional costumes.10What impresses tourists more according to Paragraph 6?ATourism prod

    25、ucts.BTang poems.CTraditional costumes.DOnline games.11What is the best title for the text?AGuofeng Varies from Place to PlaceBTraditional Culture Brings ChangesCCOVID-19 Affects Chinese TourismDAncient Culture Adds to Holiday AttractionD(2022黑龙江北安分局第二高中高一期中)I first visited Western Australia for wor

    26、k in 2013. I fell in love with northern WA and have been back six times. Some of my favourite photographs were taken there. I have made over 140 work trips, but my best work trip ever was to Broome in the Kimberley region.It is extremely beautiful and you can experience the indigenous Australia ther

    27、e more than anywhere else. The Kimberley region, in particular, is unique and untouched. As a photographer, I love the bright light and amazing colours: red rocks, green plants, blue-green waters and blue skies.To work full time in travel, you have to love nature. I try to take every opportunity to

    28、get outside and admire the natural world. I love to photograph the rising sun, so I force myself into the natural world by waking early each day. I also enjoy photographing animals, such as dolphins and kangaroos.I use my photography to make an impact on people, especially when it comes to environme

    29、ntal issues. Today Ive been photographing a crocodile swimming close to your boat, the Kimberley Quest, all day. When I post the picture online, I will make a comment about how bad it is to feed wild crocodiles. This crocodile is used to passengers throwing food from boats and now she is becoming fa

    30、miliar with humans. Over time, this could make her a danger to people living in the area. If I can do something to make others aware of the problem, then thats part of the solution.12When did the author visit Western Australia first?AIn 2000.BIn 2003CIn 2013D202113The second paragraph tells _.Athe c

    31、olourful watersBthe reasons why the author love itCthe photographer and coloursDthe experience in Australia14The author loves photographing_.Athe sunsetBrocksCpeopleDanimals15The Kimberley Quest in the last paragraph refers to _.Athe crocodileBthe boatCthe photoDthe author第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读

    32、下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2022河南开封市基础教育教研室高一期末)Traveling isnt just about getting a change of scenery. _16_. Traveling allows you to throw yourself into experiencing something unlike ever before. Below, weve listed some tips to help you have a memorable trip.Pick the right hotel in adv

    33、ance.When planning a trip, most of us put little thought into arranging for a good place to stay. We often leave it to chance and look for the hotel after we arrive. As a result, many travelers find themselves staying in places where they cant even relax properly. _17_. Picking the right hotel can m

    34、ake your trip much more enjoyable, giving you time to enjoy the beauty of the location.Make a budget.Having a fixed budget will help you set your travel priorities. Therefore, you wont be going all over the place or overspending. _18_. The peace of mind lets you enjoy your travel experience._19_.Oft

    35、en, we end up having a dull trip because we stay in our comfort zone. Pushing yourself outside can let you have a more exciting and memorable trip unlike ever before. Be open to fresh things. Even the simplest things like sleeping under the stars, swimming in deep waters, and walking through new cit

    36、ies can make your trip more memorable. You can also try strange food and experience unique cultures.Research your destination.Before heading towards your destination, do some related research. You can surf online or read blogs to get the maximum amount of information about the destination. _20_.AExp

    37、erience something newBPay attention to your comfort zoneCIts quite easy to make the trip memorable if you get totally involvedDIts also about making some precious memories that will last for yearsESo make the booking carefully, whether youre traveling internationally or locallyFIt makes your trip mo

    38、re relaxing and enjoyable because you are well prepared for itGAnd as you dont need to worry about running out of money, you can have a relaxing vacation第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2022广东珠海市第二中学高一期中)In New England, fall leaves are an eagerly-ho

    39、ped annual delight. The changes _21_ north in Maine, then make their way south in all their brilliant, colorful glory.One spot in Maine Acadia National Park is a unique leaf appreciating _22_. People drive hours to see the _23_ moment.This national treasure _24_ to me for more than its natural beaut

    40、y. To me, it represents the lasting, positive influence that a(n) _25_ of generosity can have on the world.In the early 1900s, John DRockefeller, Jr., an extremely wealthy man, bought a summer home in Seal Harbor, Maine, and fell in love with the natural _26_ of Mount Desert Island. After leaving th

    41、e business world, he turned his _27_ to philanthropic (慈善的) efforts.One of these was _28_ the area that was renamed Acadia National Park in 1929. Rockefeller _29_ a large area of land on Mount Desert Island, designed and built 57 miles of fancy “carriage roads (马车道)” that he hoped would _30_ car tra

    42、ffic in the park. He eventually donated 11, 000 acres of his land to the park and worked with other wealthy landowners to encourage them to do the _31_ . This story shows the lasting _32_ a generous act can have on the world. A century later, each of us can _33_ from their generosity and perhaps we

    43、can also become inspired to find new _34_ to be generous ourselves, with our time, our money or simply our _35_.21AendBstartCrunDspread22AcountryBtownCbaseDdestination23AshiningBshortCimportantDeffective24Acomes outBcomes upCstands outDstands up25AactBpityCcompletionDexit26AprogressBhabitatCbeautyDp

    44、ast27AtoolBbackCproblemDattention28AclosingBcheckingCprotectingDmeasuring29ArepairedBboughtCreturnedDappreciated30AdirectBnoticeCimproveDreduce31AsameBmissingCunknownDimpossible32AabilityBeffectCstressDdependence33AresultBdifferCbenefitDseparate34ApossibilitiesBfeaturesCstoriesDways35AkindnessBdream

    45、CexperienceDdesire第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)(2022山西灵丘县豪洋中学高一期末)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Last Sunday journalists for Beijing 2022 _36_(invite) to an online city tour of Wuhan at the Main Media Center.During the tour, journalists were able to overlook the city landscape on the top floor of Yell

    46、ow Crane Tower, one of the most _37_(fame) towers with a long history. They also learned about local food.Video reporter Zhu Shuying said, “Im very happy to join in this activity, _38_ makes my life more colorful.”This was the 19th online tour _39_(organize) by the Beijing 2022 organizers since Janu

    47、ary 7. So far, the online tour _40_(attract) more than 900 Chinese and foreign reporters. Previous tours included themes like _41_(visit) the Palace Museum and exploring the music culture of China in Nishan, Qufu, Shandong.Ian said in _42_ interview in January that the online tour gave him the chanc

    48、e to feel the charm of Chinese _43_(tradition) culture and get a better understanding of Beijing and other Chinese _44_(city).The online city tours continued till the end of the 2022 Paralympic Games _45_ March 13.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46(2022江西南昌二中高一开学考试)假定你是李华,最近收到好友Lucy的邮件,她暑假计划来你的家乡旅游。请给她

    49、回一封邮件,内容包括:1. 表示欢迎;2. 简要介绍你的家乡(如历史、文化、自然等特色)。注意:1. 词数80字左右;2. 可适当增加细节和衔接词,使行文连贯。第二节(满分25分)47(2022河北邢台市南和区第一中学高一阶段练习)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成篇完整的短文。One Friday afternoon, some of my classmates planned to take a hike in a jungle (丛林), including my friends Jake and Liam. They asked me if I would li

    50、ke to go with them. I love outdoor activities, so I immediately agreed.It was sunny the following morning. I was in a very good mood. I was so excited about hiking since it was the first time that I had hiked with them. I ate a light breakfast. After that, I hurriedly ran out of my house to meet the

    51、m in the school playground.The jungle where we were going was far from our school. Its name is Salymbia Jungle. It took about three hours to go there by bus, but it wasnt a boring journey as we were all eager to hike. After we got off the bus, we found a local guide to ensure our safety. The guide,

    52、whose name is Thomas, said that he had hiked in the Salymbia Jungle lots of times and that he was familiar with the route. When we arrived, Thomas told us never to leave the group. He warned us that we would easily get lost in the jungle if we walked alone. Then we began to hike.There were various p

    53、lants which we had never seen before. All of us were amazed at the beauty of the scenery and the sounds of the creatures. Sadly, after hiking for about an hour, I found that my watch on my wrist was gone. I realised that my watch had fallen off. It was a gift from my grandma, and I loved it very muc

    54、h. Without thinking, I turned back and tried to find my watch. Since I was the last one walking in the group, nobody noticed it when I walked away.I wasnt worried about getting lost because I thought I could find my watch easily. However, when I finally found my watch and tried to catch up with my f

    55、riends, they had gone far. I immediately realised that I was alone and lost.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。The sky started to become dark and I was very worried. _Fortunately, they found me with great effort._参考答案:1C 2D 3D【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了美国新闻与世界报道总结的芝加哥的几条旅游路线,帮助游客了解风城的文化和历史。1细节理解题。根据Absol

    56、utely Chicago Segway Tour标题下“It has many of the citys most popular attractions, including Millennium Park, Grant Park, Monroe Harbor, the Field Museum.(它有许多城市最受欢迎的景点,包括千禧公园、格兰特公园、门罗港、菲尔德博物馆)”可知,在Absolutely Chicago Segway Tour这一旅游路线中,游客可以参观公园,还可以参观门罗港、菲尔德博物馆。故选C。2细节理解题。对比每条路线下的价格提示可知,Chicago Pizza To

    57、ur线路中“Tickets cost $60 for adults and $36 for children.(成人票价60美元,儿童票价36美元)”成人票价60美元,是最便宜的。故选D。3主旨大意题。根据第一段“With this in mind, U. S. News rounded up several Chicagos best guided tours.(考虑到这一点,美国新闻与世界报道总结了几条芝加哥最好的导游路线)”可知,本文的主旨是为游客推荐几条有芝加哥有特色的旅游线路。故选D。4D 5A 6B 7C【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者人生中第一次独自旅行给作者带来的改

    58、变,它改变了作者的人生轨迹。4细节理解题。根据文章第一段“Once Id saved up enough money, I decided it was the perfect opportunity to travel by myself for the first time in my life.(一旦我攒够了钱,我就觉得这是人生中第一次独自旅行的绝佳机会。)”以及文章第二段“I had never traveled alone before,so I decided to sign up for a guided group that was going to Thailand.(以前从

    59、来没有独自旅行过,所以我决定报名参加一个去泰国的导游团。)”可知,对作者而言,泰国之旅的独特之处在于这是作者第一次独自旅游。故选D。5细节理解题。根据文章第二段“I had never traveled alone before, so I decided to sign up for a guided group that was going to Thailand.(以前从来没有独自旅行过,所以我决定报名参加一个去泰国的导游团。)”可知,作者是报名参加了一个导游团。也就是说,这次旅游是有导游的。故选A。6细节理解题。根据文章第三段“The time I spent in Thailand

    60、finding my way around airports and taxis alone, meeting a group of strangers, and doing rock climbing with them in often remote parts of the country, ended up being one of the greatest experiences of my life.(在泰国的那段时间,我独自一人在机场和出租车上摸索道路,遇到一群陌生人,和他们一起在泰国的偏远的地方攀岩,这最终成为我生命中最伟大的经历之一。)”可知,作者在旅行中练习了攀岩。故选B。

    61、7推理判断题。根据文章第三段“Up until this point I had always been shy and very careful to avoid danger and mistakes, but this travel experience inspired me to become different. It showed me a brave, strong, and independent side of myself that went on to influence my life greatly when I returned home.(在此之前,我一直很害羞

    62、,非常小心地避免危险和错误,但这次旅行的经历启发我变得不同。它向我展示了我勇敢、坚强和独立的一面,这对我回家后的生活产生了很大的影响。)”以及第四段“When I got back, I pretty much dedicated my life to spending as much time as possible doing activities like climbing, hiking, or backpacking especially things that I once thought I wasnt “capable of” or was “too scared of Tod

    63、ay, about 6 years later, Im an outdoor empowerment coach and backpacking educator.(当我回来的时候,我几乎把我的生活投入到尽可能多的活动上,比如爬山、徒步旅行或背包旅行,尤其是那些我曾经认为我“不能够”或“太害怕”的事情。今天,大约6年后,我是一名户外赋权教练和背包旅行教育者。)”可推断,作者从以前的有些害羞,变成了今天勇敢的、喜欢户外运动的人。故选C。8C9A10C11D【导语】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了五一劳动节假期期间,提供中国古风体验的旅游景点吸引了大量游客。8细节理解题。根据第二段“Qujian

    64、g New District in Xian, Shaanxi province, charmed tourists with a new attraction themed on TV serial The Longest Day in Changan. It offers visitors a chance to “travel back in time” and experience a day in the life of people living in the Tang Dynasty(618-907).”(陕西省西安市曲江新区以电视剧长安十二时辰为主题的新景点吸引了游客。 它为游

    65、客提供了一个“时光倒流”的机会,体验唐朝(618-907)人们一天的生活。)可知,来西安曲江旅游的游客是被曲江的旅游主题所吸引。选项C“因为它的主题旅游吸引力。”符合题意。故选C项。9细节理解题。根据第三段“The World Rural Tourist Town in Huzhou, Zhejiang province, staged a cultural festival with a silk and Song Dynasty(960-1279)theme.”(浙江湖州的世界乡村旅游小镇举办了一场以丝绸和宋代(960-1279)为主题的文化节。)以及第四段“The Jizhou Kiln

    66、 scenic area in Jiangxi province held a tourism festival with a Song Dynasty theme. ”(江西吉州窑景区举办了宋代主题旅游节。)可知,两地都举办了宋代主题的旅游节。选项A“它们有着相同的主题。”符合题意。故选A项。10细节理解题。 根据第六段“To create a more impressive experience, staff members dressed in hanfu would join the crowd and interact with the tourists by, for exampl

    67、e, handing them flower seeds, the staff member said, adding that services such as hanfu rental and traditional makeup design are available in the park.”(该工作人员表示,为了创造更令人印象深刻的体验,穿着汉服的工作人员会加入人群,通过给游客递花籽等方式与游客互动,并且,公园还提供汉服租赁和传统化妆设计等服务。)可知,工作人员为了吸引游客身着汉服,公园也提供汉服和传统化妆设计,吸引游客的行为都是围绕着传统的服饰妆容展开。选项C“传统服饰”符合题意

    68、。故选C项。11主旨大意题。根据第一段“tourist attractions that offered ancient Chinese, or guofeng, experiences attracted large crowds, some members of whom wore traditional clothing and makeup to enhance the authenticity of their experiences.”(提供中国古风体验的旅游景点吸引了大批游客,其中一些人穿着传统服装和化妆,以增强他们体验的真实性。)以及最后一段“Hotels are also t

    69、apping the guofeng craze to feed the growing passion for traditional Chinese culture.”(酒店也在利用国风热潮来满足人们对中国传统文化日益增长的热情。)说明本篇文章围绕着中古古风体验促进节假日旅游行业发展展开叙述。选项D“古老的文化为节日增添魅力”符合文章主旨。故选D项。12C13B14D15B【导语】本文是记叙文。文章主要讲述自己多次去西澳大利亚的拍摄工作旅行,号召大家保护大自然。12细节理解题。根据第一段“I first visited Western Australia for work in 2013.

    70、”(我第一次去西澳大利亚是在2013年。)可知,作者第一次去西澳大利亚是在2013年。故选C。13主旨大意题。根据第二段“It is extremely beautiful and you can experience the indigenous Australia there more than anywhere else. The Kimberley region, in particular, is unique and untouched. As a photographer, I love the bright light and amazing colours: red rock

    71、s, green plants, blue-green waters and blue skies.”(那里非常美丽,你可以比其他任何地方,更多地体验到澳大利亚的原生态。特别是金伯利地区,是独一无二的。作为一个摄影师,我喜欢明亮的光线和令人惊叹的颜色:红色的岩石,绿色的植物,蓝绿色的水域和蓝色的天空。)可知,这一段主要讲述作者喜欢西澳大利亚的原因。故选B。14细节理解题。根据第三段“I also enjoy photographing animals, such as dolphins and kangaroos.”(我也喜欢拍摄动物,比如海豚和袋鼠。)可知,作者喜欢拍摄动物。故选D。15词句

    72、猜测题。根据最后一段“Today Ive been photographing a crocodile swimming close to your boat, the Kimberley Quest, all day.”(今天我一整天都在拍一条鳄鱼游近你的船,the Kimberley Quest)可知,the Kimberley Quest是boat的同位语,是这艘船的名字。故选B。16D17E18G19A20F【导语】本文是一篇说明文。文章介绍了4种技巧帮助我们拥有一个难忘的旅行。16根据前文“Traveling isnt just about getting a change of s

    73、cenery.(旅行不仅仅是换换风景。)”以及后文“Traveling allows you to throw yourself into experiencing something unlike ever before. Below, weve listed some tips to help you have a memorable trip.(旅行可以让你全身心地投入到前所未有的体验中。下面,我们列出了一些建议,帮助你拥有一次难忘的旅行。)”可知,旅行除了换换风景看看,还可以给自己留下深刻的回忆。选项D“这也是关于创造一些持续几年的珍贵的记忆”符合题意,选项中的“memories th

    74、at last for years”对应后文的“a memorable trip”。故选D项。17根据标题“Pick the right hotel in advance.(提前挑好合适的酒店)”以及前文“As a result, many travelers find themselves staying in places where they cant even relax properly.(因此,许多旅行者发现自己待在他们甚至无法适当放松的地方)”以及后文“Picking the right hotel can make your trip much more enjoyable,

    75、giving you time to enjoy the beauty of the location.( 选择合适的酒店可以让您的旅行更加愉快,让你有时间享受地理位置的美)”可知,本段介绍的是关于旅行时酒店的挑选问题。选项与前文形成因果关系,即很多人发现他们不能在所住的地方完全地放松,因为这就需要做好提前订房的准备,这样才能享受旅行。选项E“因此,无论你是在国际旅行还是在当地旅行,都要仔细预订”符合题意,选项中的“make the booking carefully”对应后文“picking the right hotel”。故选E项。18根据前文“Having a fixed budget

    76、 will help you set your travel priorities. Therefore, you wont be going all over the place or overspending.(固定的预算可以帮助您设定旅行的优先顺序。因此,您不会到处跑或超支)”以及后文“The peace of mind lets you enjoy your travel experience.(平和的心态让你享受旅行的乐趣)”可知,做好预算,你就不会过度消费,也不用担心会花光钱,这样你就会很放松去玩,因此你就可以享受你的旅行。选项跟前后文之间是顺承关系,选项G “And as you

    77、 dont need to worry about running out of money, you can have a relaxing vacation(由于你不需要担心资金不足,你可以享受一个轻松的假期)”符合语意。故选G项。19根据后文“Often, we end up having a dull trip because we stay in our comfort zone. Pushing yourself outside can let you have a more exciting and memorable trip unlike ever before. Be op

    78、en to fresh things.(通常,我们会因为呆在自己的舒适区而结束一次无聊的旅行。把自己推出舒适圈,可以让你拥有一次前所未有的更刺激、更难忘的旅行。要接受新鲜事物。)”可知,要想旅行不那么无聊,就要走出舒适圈去尝试更多新鲜的东西。由此处需要小标题可知,A选项“Experience something new(体验新的东西)”符合语意。故选A项。20根据前文“Before heading towards your destination, do some related research. You can surf online or read blogs to get the ma

    79、ximum amount of information about the destination.(在前往目的地之前,做一些相关的研究。你可以在网上冲浪或阅读博客,以获得关于目的地的最大量的信息。)”可知,此处讲的是在旅行前应对旅行目的地做这些调查和了解,这样你才能更好享受旅行。选项F“这会让你的旅行更加轻松愉快,因为你已经做好了充分的准备”符合题意,选项中的“it”指代前文所做的准备,即surf online or read blogs to get the maximum amount of information about destination。故选F项。21B22D23A24C2

    80、5A26C27D28C29B30D31A32B33C34D35A【导语】本文为一篇夹叙夹议文。文章介绍了美国的最东北部的缅因州有着独特秋色的阿卡迪亚国家公园,洛克菲勒以及其他的富有的土地所有者的慷概造就了这个公园。21考查动词词义辨析。句意:这些变化从缅因州的北部开始,然后在它们辉煌多彩的荣耀中向南延伸。A. end结束;B. start开始;C. run跑;D. spread展开。根据上一句“In New England, fall leaves are an eagerly-hoped annual delight. (在新英格兰,秋叶是人们每年热切期盼的欢乐。)”,根据常识可知,纬度越高

    81、的地区,入秋越早,所以Maine,在美国的最东北部,这个地区的北部最先开始树叶颜色的变化。故选B项。22考查名词词义辨析。句意:缅因州有一个地方阿卡迪亚国家公园是一个独特的赏叶的目的地。A. country乡村;B. town小镇;C. base基地;D. destination目的地。根据下一句“People drive hours to see the 3 moment. (人们驱车数小时来观看这一辉煌的时刻。)”可知,阿卡迪亚国家公园的秋叶很是漂亮辉煌,值得人们驱车数小时来欣赏,故阿卡迪亚国家公园是人们赏叶的目的地。故选D项。23考查形容词词义辨析。句意:人们驱车数小时来观看这一辉煌的时

    82、刻。A. shining辉煌的;B. short短的;C. important重要的 ;D. effective有效的。根据上文“One spot in Maine Acadia National Park is a unique leaf appreciating 2. ( 缅因州有一个地方阿卡迪亚国家公园是一个独特的赏叶的目的地。)”可知,哪怕驱车几个小时前往阿卡迪亚国家公园也是值得的,公园的秋景很是独特,shining符合语境,故选A项。24考查动词短语辨析。句意:这个国内的宝藏对我来说很突出,不仅仅是因为它的自然美景。A. comes out出来;B. comes up走近;C. st

    83、ands out显眼,突出;D. stands up站起来。根据上文“One spot in Maine Acadia National Park is a unique leaf appreciating 2. ( 缅因州有一个地方阿卡迪亚国家公园是一个独特的赏叶的目的地。)”,下一句“To me, it represents the lasting, positive influence that a(n) 5 of generosity can have on the world. (对我来说,它代表了一种慷慨行为可以对世界产生的那种持久、积极的影响)”可知,这个公园中的秋景吸引很多人,

    84、也包括作者本人,看过后不仅赞叹大自然,也会赞美为之付出过的慷慨的人们。stands out符合语境。故选C项。25考查名词词义辨析。句意:对我来说,它代表了一种慷慨的行为可以对世界产生的那种持久、积极的影响。A. act行为;B. pity遗憾;C. completion完成;D. exit退出。根据下文“This story shows the lasting 12 a generous act can have on the world. (这个故事显示了慷慨的行为可以对世界产生持久的影响。)”,短语an act of generosity,意为“慷慨的行为”,此处意指下文提及的洛克菲勒等

    85、人捐赠土地给公园的慷慨行为。故选A项。26考查名词词义辨析。句意:20世纪初,约翰d洛克菲勒,即Jr.,是一个极其富有的人,他在缅因州的海豹港买了一套避暑别墅,也爱上了荒山岛的自然美景。A. progress进步;B. habitat栖息地;C. beauty美丽;D. past往事。根据下文“One of these was 8 the area that was renamed Acadia National Park in 1929.(其中之一就是保护1929年更名为阿卡迪亚国家公园的地区。)”可知,荒山岛就是我们现在所熟悉的阿卡迪亚国家公园的所在地,根据语境,当年大富豪洛克菲勒来海豹港

    86、消夏,发现附近荒山岛的景色不错。beauty符合语境。故选C项。27考查名词词义辨析。句意:离开商界后,他将注意力转向慈善事业。A. tool工具;B. back背部;C. problem问题;D. attention注意。根据下一句“He eventually donated 11, 000 acres of his land to the park and worked with other wealthy landowners to encourage them to do the 11(他最终捐赠了11000英亩的土地给公园,并与其他富有的土地所有者合作,鼓励他们也这样做)”可知,洛克

    87、菲勒在退休后,不再关注商界,开始关注公益事业,attention符合语境。故选D项。28考查动词词义辨析。句意:其中之一就是保护1929年更名为阿卡迪亚国家公园的地区。A. closing关闭;B. checking检查;C. protecting保护;D. measuring测量。根据下文“Rockefeller 9 a large area of land on Mount Desert Island, designed and built 57 miles of fancy carriage roads (马车道) that he hoped would 10 car traffic i

    88、n the park. (洛克菲勒买下荒山岛上的大面积的土地,设计并建造了57英里的华丽的马车道,他希望这马车道将减少这个公园里的汽车交通。)”可知,洛克菲勒希望游客使用马车道,以减少驶入公园的汽车数量,达到保护环境的目的。故选C项。29考查动词词义辨析。句意:洛克菲勒买下荒山岛上的大面积的土地,设计并建造了57英里的华丽的“马车道”,他希望这马车道将减少这个公园里的汽车交通。A. repaired维修;B. bought买;C. returned归还;D. appreciated欣赏。根据语境,洛克菲勒对这块土地进行设计规划,说明他买下了这块土地,得到了土地的所有权。故选B项。30考查动词词

    89、义辨析。句意:洛克菲勒买下荒山岛上的大面积的土地,设计并建造了57英里的华丽的“马车道”,他希望这马车道将减少这个公园里的汽车交通。A. direct指导;B.notice注意;C. improve改进;D. reduce减少。根据语境,洛克菲勒打造华丽的马车道,以吸引游客放弃在公园里驾驶汽车,达到公园里汽车交通减少的目的。故选D项。31考查形容词词义辨析。句意:他最终捐赠了11000英亩的土地给公园,并与其他富有的土地所有者合作,鼓励他们也这样做。A. same同样的 ;B. missing找不到的;C. unknown未知的 ;D. impossible不可能的。根据下文“This sto

    90、ry shows the lasting 12a generous act can have on the world. (这个故事显示了慷慨的行为可以对世界产生持久的影响。)”可知,不但洛克菲勒自己捐赠了土地,还鼓励其他富有的土地所有者也捐赠土地,最终造就了现在我们看到的阿卡迪亚国家公园。故选A项。32考查名词词义辨析。句意:这个故事显示了慷慨的行为可以对世界产生持久的影响。A. ability能力;B. effect影响;C. stress压力;D. dependence依赖。根据下文“A century later, each of us can 13 from their genero

    91、sityand perhaps we can also become inspired to find new 14to be generous ourselves, with our time, our money or simply our 15 (一个世纪后,我们每个人都能从他们的慷慨中受益也许我们也会受到启发,找到新的方式自己也成为慷慨的人,用我们的时间、金钱或仅仅是我们的善良)”可知,当初的洛克菲勒等人的慷慨之举给后人留下了持久的影响。故选B项。33考查动词词义辨析。句意:一个世纪后,我们每个人都能从他们的慷慨中受益也许我们也会受到启发,找到新的方式自己也成为慷慨的人,用我们的时间、

    92、金钱或仅仅是我们的善良。A. result导致;B. differ不同于;C. benefit使受益;D. separate使分离。根据句中“their generosity”,此处用动词短语benefit from,意为“得益于”,故选C项。34考查动词词义辨析。句意:一个世纪后,我们每个人都能从他们的慷慨中受益也许我们也会受到启发,找到新的方式自己也成为慷慨的人,用我们的时间、金钱或仅仅是我们的善良。A. possibilities可能性;B. features特征;C. stories故事;D. ways方式。根据语境,做善事,量力而行,有钱可以出钱,有时间出时间,以自己的方式做善事。w

    93、ays符合语境,故选D项。35考查动词词义辨析。句意:一个世纪后,我们每个人都能从他们的慷慨中受益也许我们也会受到启发,找到新的方式自己也成为慷慨的人,用我们的时间、金钱或仅仅是我们的善良。A. kindness善良;B. dream梦想;C. experience经历;D. desire渴望。根据语境,很多人不可能像洛克菲勒那样捐那么多地,但是可以量力而行,用自己的方式行善,哪怕只能表达善意,也是好的。故选A项。36were invited37famous38which39organized40has attracted41visiting42an43traditional44cities4

    94、5on【导语】这是一篇新闻报道。主要报道了上周日,北京2022的记者们受邀参加了在武汉主媒体中心举行的在线城市参观活动。36考查动词。句意:上周日,北京2022的记者们受邀参加了在武汉主媒体中心举行的在线城市参观活动。分析句子可知,此处为谓语动词的填入,因主语journalists for Beijing 2022(复数形式)和invite 为被动关系,以及时间状语Last Sunday,故为动词的一般过去时的被动语态。故填were invited。37考查形容词。句意:在参观过程中,记者们得以在黄鹤楼的顶层俯瞰城市景观,黄鹤楼是历史悠久的著名塔楼之一。由the most以及后面的towers

    95、名词可知,此处为形容词的最高级形式修饰名词。故填famous。38考查连词。句意:视频记者朱疏影说:“我很高兴参加这个活动,它让我的生活更加丰富多彩。”分析句子可知,此处为which引导的非限制性定语从句,先行词前面整个句子,在从句中作主语成分。故填which。39考查非谓语动词。句意:这是自1月7日以来,北京2022年冬奥会组办方组织的第19次网络巡展。此处为非谓语动词中的过去分词作后置定语,online tour与organize为被动关系。故填organized。40考查动词。句意:到目前为止,在线参观已经吸引了900多名中外记者。由So far时间主语可知,此处为现在完成时态。结合主语

    96、the online tour为单数名词。故填has attracted。41考查动名词。句意:之前的行程包括参观故宫博物院和在山东曲阜尼山的探索中国音乐文化。由空前的like为介词可知,此处为动名词的填入,和and后的exploring构成并列关系。故填visiting。42考查冠词。句意:今年1月,伊恩在接受采访时表示,在线旅游让他有机会感受中国传统文化的魅力,并更好地了解北京和其他中国城市。由空后名词interview以及句意“在一次采访中”可知,此处为冠词的填入。interview为首音节元音的单词。故填an。43考查形容词。句意:今年1月,伊恩在接受采访时表示,在线旅游让他有机会感受

    97、中国传统文化的魅力,并更好地了解北京和其他中国城市。由空后的culture名词可知,此处为形容词的填入修饰该名词。故填traditional。44考查名词复数形式。句意:今年1月,伊恩在接受采访时表示,在线旅游让他有机会感受中国传统文化的魅力,并更好地了解北京和其他中国城市。由other Chinese“其它中国的”可知,此处为名词填入,结合句意可知,此处为名词的复数形式。故填cities。45考查介词。句意:在线城市游一直持续到3月13日2022年残奥会结束。由空后March 13为具体日期可知,此处为介词on+具体某一天。故填on。46Hearing that you will come

    98、to visit my hometown Nanchang this Summer, Im very delighted and Id like to briefly introduce the city to you.As a tourist city, Nacnhang has many famous historic spots. Among them, Teng Wang Pavilion, famous since Tang Dynasty, is a must-see. There you can overlook Ganjiang River, and enjoy the ama

    99、zing light show along the Gangjiang River. You cant miss it.Anyway, I hope this is helpful and I am looking forward to seeing you soon.【导语】本篇书面表达属于应用文,要求考生给好友Lucy回一封邮件,介绍自己的家乡并表示欢迎。【详解】1.词汇积累高兴的:delightedpleased著名的:famousnoted极好的:amazingmarvelous欣赏:enjoyappreciate2.句式拓展简单句变复合句原句:Among them, Teng Wan

    100、g Pavilion, famous since Tang Dynasty, is a must-see.拓展句:Among them, Teng Wang Pavilion, which has been famous since Tang Dynasty, is a must-see.【点睛】高分句型1 Among them, Teng Wang Pavilion, which has been famous since Tang Dynasty, is a must-see. (运用了which引导的非限制性定语从句)高分句型2 Hearing that you will come to

    101、 visit my hometown Nanchang this Summer, Im very delighted and Id like to briefly introduce the city to you. (运用了现在分词作状语)47The sky started to become dark and I was very worried. I didnt know what to do. I called out to my friends, but there was no reply. I tried to look for a way but none of the sce

    102、nes seemed familiar. I walked for a few more minutes and I got tired and hungry. I felt frightened. Finally, I gave up and took a rest. As I was falling asleep, I heard a human voice. It was unbelievable, and then I heard someone else. I screamed, “Help!”Fortunately, they found me with great effort.

    103、 My friends Jake and Liam told the guide that they found I was lost, and finally some rescuers were called to help. They led me back to the bus. Seeing me, my friends told me they were really worried. I apologized to them for leaving the group without telling them. Instead of feeling angry with me,

    104、they comforted me and helped me calm down to learn a good lesson from it. And I truly learned a good lesson from itnever leave your group members when youre in a new place.【分析】本文以人物为线索展开,讲述了作者和朋友去丛林远足,过程中珍贵的手表掉了,自己回去找,从而掉队迷路,感到害怕。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“天空开始变黑,我很担心。”可知,第一段可描写作者感到害怕,无助的心理活动描写,最后可写到有人来救援,

    105、呼应下一段。由第二段首句内容“幸运的是,他们费了很大的劲才找到我。”可知,第二段可描写朋友们发现作者不见了,和导游一起想办法来寻找并救援成功,最后可以写到作者的感悟。2.续写线索:远足欣赏景色手表掉落返回寻找迷路孤独无助救援教训3.词汇激活行为类寻找:look for/search for入睡:get to sleep/fall asleep救助:help/rescue情绪类生气的:angry/annoyed焦急的:worried/anxious【点睛】高分句型1. Seeing me, my friends told me they were really worried.(现在分词作状语,省略that的宾语从句)高分句型2. I apologized to them for leaving the group without telling them.(运用了动名词作宾语)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 2单元易错综合练习-2022-2023学年高一英语必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781032.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1