分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型Unit 4 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年九年级英语全一册单元重难点易错题精练(人教版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781984
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:14
  • 大小:144.72KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年九年级英语全一册单元重难点易错题精练人教版 单元 话题 阅读 理解 专项 练习 2022 2023 学年 九年级 英语 一册 难点 易错题
    资源描述:

    1、Unit 4 I used to be afraid of the dark.单元话题阅读理解专项练习(2022安徽九年级课时练习)There are lots of changes in our town. There is a village called Cang Lang Yuan. It lies in the north of Zaozhuang. It has a population of over 2,000.There used to be some old and low houses in the village. A lot of houses were built

    2、in the Ming Dynasty and Qing Dynasty. In the past there was no factory or school there. To our surprise, now there are some new and tall buildings there. There used to be very dirty and narrow streets. Now the streets are very clean and wide. There are lots of young trees and beautiful flowers on bo

    3、th sides of the street. There used to be a polluted pool in front of the village. Now there is a beautiful park there. But there are still some old houses there. They have been protected. People used to listen to the radio for news and weather information. But now they can get them through TV or the

    4、 Internet. They are very modern. Now they drive cars to work or travel. Since 1986, there have been great changes in the village. I believe that it will have greater changes in the future. Peoples life is getting better and better.1What is Cang Lang Yuan?AA village.BA city.CAn animal.DA town.2In the

    5、 old days, what was the village like?AThere were many high buildings.BSome houses were old and low.CThe streets were wide and clean.DThe people were rich.3The underlined word “narrow” in the passage means “_” in Chinese.A有趣的B无聊的C拥挤的D狭窄的4According to the passage, which of the following is RIGHT?ATher

    6、e was a school in the village in the past.BSome old houses have been protected now.CA beautiful park has been turned into a polluted pool.DPeople in the village never travel.5What can be the best title of this passage?AThe Old BuildingsBThe Changes at Cang Lang YuanCPeoples Life Is Getting Better an

    7、d BetterDPeople Are Friendly in the City of Zaozhuang(2022安徽合肥三模)We all know the strange feeling of watching the time change on a clock. You never see it change because the hands move so slowly. But of course, the time is changing all the time.Human faces, like clock faces, are also changing. And li

    8、ke clocks, the changes take place too slowly to be noticed. Over many thousands of years, though, huge changes are possible. For example, the human brain tripled (三倍) in size and began to think more. Our faces became flatter (平坦的).If our heads became larger in the past, how will things change in the

    9、 future? Unlike the changes of a clock face, the changes in human faces are very difficult to predict (预测). One of the main reasons for this is the way in which we can now control parts of nature. Hundreds of thousands of years ago, all changes were natural, but now we can actively choose ways for o

    10、ur own evolution (进化).Just a few hundred years ago, most humans were working in the fields, whereas nowadays more and more people receive education. These are just predictions, and no one can be sure how human beings will become in the future. But with such huge changes in our environment, it seems

    11、likely that we will look very different in the future.6The changes of human are hardly noticed because _.Ahuman faces never changeBthe human brain becomes biggerCthe changes take place too slowlyDwe never think about the changes7The third paragraph tells us _.Ahuman faces cant be controlled by usBhu

    12、man faces used to be changed by natureCit is easy to predict the changes in human changesDhuman cant change the size of brain in the future8The underlined word “whereas” in the last paragraph means “_”.A最终B同时C然而D因此9From the last paragraph, we can learn that _.Athe predictions will surely be trueBpeo

    13、ple in the past liked to be educatedCfuture humans must have larger headsDhumans will not look the same as today(2022湖南双峰县教育科学研究室模拟预测)Shashiyu was once a poor village in Hebei Province, but now it has changed into a rich and livable place. In the 1940s, villagers in Shashiyu had little food and few

    14、clothes, but they had a strong wish for a better life. Zhang Guishun, the Party secretary of Shashiyu, encouraged his villagers to do their best to pull themselves out of poverty. “In the ancient Chinese story, Yu Gong could move mountains with his strong will and hard work, why cant we? Nobody was

    15、born to be poor?” Hearing his words, the villagers decided to make a difference. Led by the Communist Party of China(中国共产党), the villagers carried water and soil to their village from faraway places to improve their land. From 1966 to 1971, they reclaimed(开垦)lots of land and greatly improved their l

    16、ife. However, the village encountered a new problem two decades later as the environment became heavily polluted by chemical plants and mine refineries built in 1990s. The polluting factories were shut down in 2004, and villagers started grape cultivation, which soon became a main industry in Shashi

    17、yu. In 2009, the city-level government invested over 1 million yuan($152, 723) to change the villages exhibition hall into a museum in memory of development efforts made by earlier generations. After 10 years, the village was called “National Forest Village”. Zhang said that the village started a ye

    18、arly tourism festival in 2015 to attract travelers to pick grapes. “The grapes could be sold at a better price once Shashiyu becomes famous through this festival. Our villagers can then live even better lives,” he said.10Why did Zhang Guishun use the story of Yu Gong to encourage the villagers?ABeca

    19、use Yu Gong had strong will and hard work.BBecause Yu Gong was born poor too.CBecause Yu Gong became rich at last.11From 1966 to 1971, what did the villagers do to improve their living situation?AThey planted grapes to earn money.BThey carried water and soil to their village to improve their lands.C

    20、They moved to another place to live a better life.12Which word can be used to describe the villagers?AHard-working.BLazy.CKind-hearted.13When was Shashiyu called “National Forest Village”?AIn 2009.BIn 2004.CIn 2019.14Where can you probably read the passage?AIn a storybook.BIn a newspaper.CIn a scien

    21、ce book(2022贵州贵阳模拟预测)Although 70 years is a short time in history, the PRC has seen many ups and downs during this time. Before National Day, we asked students to share their feelings about China. Here are some of their answers.Yu Shixiong, 13, TianjinA few months ago, our school visited a 5G exhibi

    22、tion hall, I was surprised by how quickly people could download videos. It took just seconds. I saw a robot with sensors(感应器) in all parts of its body. With the help of 5G technology, the robot can do the same things people do without any time gap(时间差). 5G will make the Internet of Things(物联网) possi

    23、ble one day. I hope I can invent something like 5G.DuYiran, 15, HebeiMy hometown is in a city in Hebei province. On July 30 last year, everyone in the city concentrated on a bridge. Its main body is 495 meters long and 39.7 meters wide. In order to reduce the effect the bridge might have on Beijing-

    24、Guangzhou Railway traffic, the designers made a special turntable(转盘). With its help, the bridge finally got into place after turning for 90 minutes. I want to study harder and design something new in the future.Zhang Kexin, 14, ZhejiangPeople love to travel. In the 1970s, anyone who had a bicycle w

    25、ould be the envy(羡慕的对象) of others. Then, green trains came out, but they ran at a speed of 30 km per hour. In the 2010s, the speed of Chinas fastest trains rose to 350 km per hour. Now children my age can visit many places with the development of transportation network. I have visited Beijing, Tibet

    26、 and Xiamen. When maglev railways(磁悬浮列车) are more widely used, they will greatly shorten travel time again.15 Yu Shixiong thinks 5G technology is _ according to the passage.AexcitingBsurprisingCinterestingDpuzzling16_ was noticed by everyone in a city on July 30 last year.A5G technologyBA robot with

    27、 sensorsCA bridgeDA maglev train17We know that _ from Zhang Kexins answer.Ashe has visited HebeiBthe speed of the trains has been improved a lotCshe envies someone who has a bicycleDmaglev railways have been most widely used18Which of the following statements about the three students is TRUE?AThey a

    28、re at the same age.BThey all feel like inventing something.CThey can visit any place that they like.DThey take pride in their motherland.19Whats the best title for the passage?AGreat changes in our country.BThe future of our country.CThe three students daily life.DSome knowledge about technology.(20

    29、22安徽合肥三模)The small town of Hay, on the River Wye, sits between England and Wales. It was a quiet place until 1961.That year, a man named Richard Booth came back from a trip to the US with a lot of secondhand books. He bought the towns old fire station and changed it into a shop to sell them. For the

    30、 next 10 years, he bought more empty shops and made them into bookshops too. Hay became the worlds first “book town”. With the money he made, Booth bought the towns old castle(城堡). On April 1, 1977, he jokingly called himself King of Hay and said the town was now a country! Some local people thought

    31、 he was a little crazy.But he wasnt crazy at all. The joke made more people come to Hay and buy secondhand books. By the 1980s, there were 1 million books on sale in the towns over 30 bookshops. Then in 1988 the first literature(文学)festival began in the town. Writers from all over the world came to

    32、talk about their new books, along with scientists, reporters and even the President of the US! Now there are book towns in Europe, Australia, Canada and even Malaysia. No one could believe that everything started from the little town with only 1300 people.20What can we learn about Booth?AHe wanted t

    33、o buy more castles.BHe bought the whole town.CHe called himself the king jokingly.DHe was crazy after selling books.21What did writers from all over the world come to the town for?AMeeting the President of the US.BBuying things in the old shops.CJoining in the literature festival.DVisiting the towns

    34、 old castle.22Whats the text mainly about?AA famous literature festival in 1988.BA book town and its development.CA funny joke about the king of Hay.DA bookshop selling secondhand books.(2022河南驻马店八年级期末)Ma Miyang is an eighth-grader from Zhengzhou, Henan. During the first log holiday after the double

    35、 reduction policy(双减政策)was introduced, Ma felt more relaxed, since the homework was clearly much less but more enjoyable. With more free time, Ma said she could develop new hobbies. Like Ma, many middle school students welcomed the changes brought by the policy. Liu Yifei, a seventh-grader, said she

    36、 visited a museum in Taiyuan, Shanxi, as part of her homework. “Its more fun than memorizing(记住)things from books,” Liu said. Another big difference for Liu was that she didnt have after-school classes anymore. This gave her more time to play badminton and get healthier. _ “I used to take many after

    37、-school classes, but now Ive lost their help and need to depend on myself,” said ninth-grader Zhou Xiuwei from Nanjing, Jiangsu. “I felt more stressed this holiday.”The goal(目标)of the double reduction policy, according to Wang Jian, director(负责人)at Shanghai Normal University, was to let students lea

    38、rn more efficiently(有效地)and develop all-round abilities(全面的能力). “Its difficult for students to be independent learners, but this will help them become more creative and find their true talents,” Wang told Xinmin Weekly. 根据材料内容选择最佳答案。23Why did Ma feel more relaxed?ABecause she didnt need to do homewo

    39、rk anymore.BBecause she just needed to do less but more enjoyable homework.CBecause she developed some new hobbies.DBecause she didnt have after-school classes anymore.24We know from the passage that Liu Yifei and Zhou Xiuwei _.Aare in the same gradeBlike the changes brought by the policyCused to ta

    40、ke after-school classesDhad more pressure during the holiday25Which of the following can be proper in _ in the third paragraph?AHowever, some students felt worried about the changes.BAll students liked the policy.CSome students had the same idea as Ma.DStudents had less pressure than before because

    41、of the policy.26What was the double reduction policy for, according to Wang Jian?AFor depending on students themselves.BFor letting students learn more efficiently and develop all-round abilities.CFor helping students become more creative.DFor finding students true talents.27Whats the main idea of t

    42、he passage?ADifferent homework after the double reduction policy.BDifferent learning ways after the double reduction policy.CThe changes after the double reduction policy.DThe theme of the double reduction policy.(2022江苏徐州九年级期末)Sunshine Village was once a poor village in Northern China, but now it h

    43、as changed into a rich and livable place. In the past, people in Sunshine Village had little food and few clothes, but they had a strong wish for a better life. “In the ancient Chinese story, Yu Gong could move mountains with his strong will and hard work, why cant we? Nobody was born to be poor. “T

    44、he villagers decided to make a difference. They carried water and soil to their village from faraway places to improve their land. They opened lots of land for growing crops and set up some factories. Their lives were greatly improved. However, the village faced a new problem twenty years later. Pol

    45、lution was a problem then. The leaders of the village decided to take action to improve the situation. Some polluting factories were shut down. Villagers started to grow grapes and melons. They soon became a main industry(产业)in Sunshine Village. The village started a yearly tourism festival in 2016.

    46、 Many travelers come to pick grapes and melons. “The grapes and melons could be sold at a better price, once Sunshine Village becomes famous through this festival. We can then live even better lives, “the villagers said with a smile.28Where can we probably read the passage?AIn a story book.BIn a spo

    47、rts magazine.CIn a novel.DIn a newspaper.29What are the people in Sunshine Village like according to the passage?AGenerous.BKind-hearted.CHumorous.DHard-working.30What does the underlined word “They” in Paragraph 3 refer to?APolluting factories.BGrapes and melons.CClothes factories.DHigh mountains.3

    48、1What does the passage mainly tell us?AWays of becoming rich.BThe story of Yu Gong.CChanges to Sunshine Village.DSunshine Tourism Festival.(2022四川广安二模)When I was very young, people in our village lived by planting fruit trees. My grandmother always took me to the orchard (果园) on the hill. At that ti

    49、me, they had to carry water from the river at the foot of the hill to halfway up the hill. Even though we worked so hard, the production level of fruit was still low , because it was short of water there.One day, two young men led a group of workers to our village. They learned about the difficultie

    50、s we faced, and later, canals (渠) and other projects began to be built in my village. They were good men from our government. Later, I moved to another city. The only reason I ever came back to my hometown was my grandmother.One day, my family and I made time to return. We were surprised because eve

    51、rything had changed. The canal ran past every orchard, so villagers didnt have to go up and down the hill anymore. The river was now so clean that fish swam happily in it. When we arrived home, my grandma took out some fresh pears and apples. She told us that after the water conservation project (水利

    52、工程) was completed, a policy (政策) was made to encourage more people to increase the fruit production with clean water in the river.Nowadays, many people live in a big city. However, we should not forget our hometowns where we are from.32Why was the production level of fruit low?ABecause they had too

    53、much work.BBecause it was easy to go up the hill.CBecause they could only grow fruit trees.DBecause there wasnt enough water .33The good men came and offered help probably because of _.Athe villagers suggestionsBthe governments supportCa schools practical activityDa companys engineering plan34We can

    54、 infer(推断) from the passage that _.Athe grandmother doesnt like to live in the cityBthe village is a place of interest for tourists nowCthere will be more fruit production in the villageDmore people like to work in the countryside nowadays35What do you think of the villagers life now?ASad.BHappy.CNe

    55、rvous.DHopeless.36What is the main idea of the passage?AMy village had changed a lot.BWho are the good men?CFish swam happily.DWhere is my poor hometown?(2022山东聊城中考真题)Mrs. Li is over 70 years old. She has lived in Beijing all her life. A reporter interviewed her yesterday. The following are their qu

    56、estions and answers.Reporter: What was your life like in the past?Mrs. Li: My family lived in a tiny house. My father was a postman, and he often worked twelve hours a day outside in the winter cold or in the summer heat. My mum was a farm girl before she met my father. She was a kind and loving mot

    57、her. She didnt go out to work. There were five children in my family, and looking after us was more than a full-time job.The food we ate was simple. We could only eat meat once or twice a year. I wasnt sent to school because my family couldnt afford it.Reporter: How has life changed?Mrs. Li: Familie

    58、s have got smaller than they were in the past. The role of women has changed too. My daughter is really lucky. She has a good education. Im happy that she can go to work even after getting married, but sometimes I feel lonely because she cant come to see me often.Transport and travel are easier toda

    59、y. When I was young, I went everywhere on foot or sometimes by bike. Now you can take the bus, the underground or a plane to travel. What I dont like is that theres so much more traffic. Its so difficult to cross the road. And, of course, we have television today and I really enjoy watching TV. But

    60、I hate some of the shows because they are too noisy for me.Generally speaking, I think life is better today. We eat better and we live longer.37 Who does Paragraph 3 (第3段) mainly talk about?AMrs. Lis father and mother.BMrs. Lis mother and Mrs. Li.CMrs. Lis brothers and sisters.DMrs. Lis father and t

    61、he children.38Mrs. Lis mother _.Aworked very hard at homeBwas very strict with her childrenCoften gave her children meat to eatDworked on a farm after getting married39The passage tells us that Mrs. Li _.Acan often see her daughterBhas lived in Beijing for 50 yearsCusually went out by bike when she

    62、was youngDcouldnt go to school because her family was poor40Mrs. Li thinks _.Aher daughter is not luckyBits easy to cross the roadCthe food she eats is simpleDsome TV shows are too noisy41The passage above can probably be found in the part of _ in a newspaper.ABusinessBNatureCLifeDTravel参考答案:1A2B3D4

    63、B5B【导语】本文主要讲述了村庄Cang Lang Yuan的变化。1细节理解题,根据“There is a village called Cang Lang Yuan.”可知Cang Lang Yuan是一个村庄,故选A。2细节理解题,根据“There used to be some old and low houses in the village.”可知在过去,这个村庄的房子既矮又旧,故选B。3词句猜测题,根据“There used to be very dirty and narrow streets. Now the streets are very clean and wide.”

    64、,这是一个前后对比的句子,提到现在的街道又干净又宽阔,对比可推知以前的街道是又脏又窄,故选D。4推理判断题,根据“But there are still some old houses there. They have been protected.”可推知这个村庄现在的一些老房子仍然被保护着的,故选B。5最佳标题,根据“Since 1986, there have been great changes in the village.”并通读全文可知本文主要讲述了村庄Cang Lang Yuan的变化,故选B。6C7B8C9D【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了人脸在漫长的历史长河中悄然发生着

    65、变化,随着环境的改变在未来人脸会继续进化。6细节理解题。根据“Human faces, like clock faces, are also changing. And like clocks, the changes take place too slowly to be noticed.”可知人脸像钟表的脸一样,变化发生的太慢以至于不能被注意到,故选C。7细节理解题。根据“One of the main reasons for this is the way in which we can now control parts of nature. Hundreds of thousands

    66、 of years ago, all changes were natural,”可知在过去人脸的变化完全是自然的。故选B。8词义猜测题。根据“Just a few hundred years ago, most humans were working in the fields,”和“ nowadays more and more people receive education”可知二者是转折关系,结合备选项可猜测其义应为“然而”,故选C。9细节理解题。根据“But with such huge changes in our environment, it seems likely tha

    67、t we will look very different in the future.”可知随着环境的巨大变化,在未来人类看起来将可能和今天的人类不一样。故选D。10A11B12A13C14B【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了沙石峪从一个贫穷的村子变为一个富裕村子的历程。10细节理解题。根据“In the ancient Chinese story, Yu Gong could move mountains with his strong will and hard work, why cant we? Nobody was born to be poor?” Hearing his wo

    68、rds, the villagers decided to make a difference.”“可知,张桂顺之所以用愚公的故事鼓励村民,是因为愚公有坚强意志和勤奋。故选A。11细节理解题。根据“Led by the Communist Party of China(中国共产党), the villagers carried water and soil to their village from faraway places to improve their land. ”可知,村民们从遥远的地方运水和土到村里来改良土地。故选B。12推理判断题。根据“Led by the Communis

    69、t Party of China(中国共产党), the villagers carried water and soil to their village from faraway places to improve their land. From 1966 to 1971, they reclaimed(开垦)lots of land and greatly improved their life.”可推断出村们民很勤奋,故选A。13细节理解题。根据“In 2009, the city-level government invested over 1 million yuan($152,

    70、 723) to change the villages exhibition hall .After 10 years, the village was called “National Forest Village”可知,2009年十年后是2019年。故选C。14推理判断题。通读全文,文章讲了沙石峪由一个贫困村变成了富裕村的历程。推断文章可能出自报纸。故选B。15B16C17B18D19A【导语】本文介绍了不同的学生分享他们对中国70年来取得的成就的切身体会。15细节理解题。根据“A few months ago, our school visited a 5G exhibition ha

    71、ll, I was surprised by how quickly people could download videos.”可知,Yu Shixiong认为5G技术是令人吃惊的,故选B。16细节理解题。根据“On July 30 last year, everyone in the city concentrated on a bridge.”可知,去年7月30日,整个城市的所有人注意到了一座桥,故选C。17细节理解题。根据“Zhang Kexin”的描述“they ran at a speed of 30 km per hour. In the 2010s, the speed of

    72、Chinas fastest trains rose to 350 km per hour.”可知,火车的速度提高了很多,故选B。18推理判断题。根据三个人不同的分享可知,他们都为中国取得的成就感到骄傲,故选D。19最佳标题题。根据“Although 70 years is a short time in history, the PRC has seen many ups and downs during this time. Before National Day, we asked students to share their feelings about China. Here ar

    73、e some of their answers.”及整篇文章的理解可知,主要介绍了不同的学生分享他们对中国70年来取得的成就的切身体会,故选A。20C21C22B【导语】本文是一篇记叙文。短文主要介绍了位于英格兰和威尔士的边界上的怀伊河畔的图书小镇海伊的发展。20细节理解题。根据“On April 1, 1977, he jokingly called himself King of Hay and said the town was now a country!”可知在1977年4月1日,他开玩笑地称自己为海伊之王,还说该镇现在是一个国家。故选C。21推理判断题。根据“Then in 198

    74、8 the first literature(文学)festival began in the town. Writers from all over the world came to talk about their new books, along with scientists, reporters and even the President of the US!”可知然后在1988年,第一届文学节在这个小镇开始了。来自世界各地的作家都来谈论他们的新书,还有科学家、记者,甚至美国的总统!由此可知他们是来参加文学节的。故选C。22主旨大意题。根据“Now there are book

    75、towns in Europe, Australia, Canada and even Malaysia. No one could believe that everything started from the little town with only 1300 people.”可知现在在欧洲、澳大利亚、加拿大甚至马来西亚都有了图书城。没有人会相信一切都是从一个只有1300人的小镇开始的。可知短文主要介绍了位于英格兰和威尔士的边界上的怀伊河畔的图书小镇海伊的发展。故选B。23B24C25A26B27C【导语】本文主要介绍了双减政策后几个学生发生的变化。23细节理解题。根据“Ma felt

    76、 more relaxed, since the homework was clearly much less but more enjoyable”可知马觉得轻松多了,因为作业明显少了很多,但更愉快。故选B。24细节理解题。根据“Liu Yifei. she didnt have after-school classes anymore”以及“I used to take many after-school classes”可知他们两个之前都要上课外辅导班。故选C。25推理判断题。根据“I used to take many after-school classes, but now Ive

    77、 lost their help and need to depend on myself.I felt more stressed this holiday”可知本段内容讲述了一个学生在双减政策之后,感到压力更大,所以此处和前文是转折关系,选项A“然而,一些学生对这些变化感到担忧”符合语境。故选A。26细节理解题。根据“The goal(目标)of the double reduction policy, according to Wang Jian, director(负责人)at Shanghai Normal University, was to let students learn

    78、more efficiently(有效地)and develop all-round abilities”可知双减政策是为了让学生更有效地学习和发展全方位的能力。故选B。27主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了双减政策后几个学生发生的变化。故选C。28D29D30B31C【导语】本文是一篇记叙文,介绍阳光村的一些变化。28推理判断题。本文介绍阳光村的一些变化,所以推测可能在报纸上看到这篇文章,故选D。29推理判断题。根据“In the past, people in Sunshine Village had little food and few clothes, but they had

    79、 a strong wish for a better life.”和后文介绍可知,阳光村的村民们为了过上更好的生活都很努力,故选D。30推理判断题。根据“Villagers started to grow grapes and melons. They soon became a main industry in Sunshine Village.”可知,村民们开始种植葡萄和瓜类,它们很快成为阳光村的主要产业。所以此处they指的是“葡萄和瓜类”,故选B。31主旨大意题。本文主要介绍阳光村的一些变化,故选C。32D33B34C35B36A【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍作者家乡过去和现在的

    80、变化,多亏水利工程和政府的扶持政策,作者的村里得到了很大的发展。32细节理解题。根据“the production level of fruit was still low, because it was short of water there”可知,水果的产量低是因为水资源缺乏。故选D。33细节理解题。根据“They were good men from our government”可知,好人来提供帮助,是因为政府的支持。故选B。34推理判断题。根据“a policy (政策) was made to encourage more people to increase the fruit

    81、 production with clean water in the river”可知,政策鼓励更多人增加水果产量。故选C。35推理判断题。根据文章内容可知,水利工程和政府的扶持政策让作者的村里得到了很大的发展。因此推测人们现在生活得很开心。故选B。36主旨大意题。通读全文可知,主要介绍作者家乡过去和现在的变化,多亏水利工程和政府的扶持政策,作者的村里得到了很大的发展。故选A。37A38A39D40D41C【导语】本文是记者采访李夫人,谈到了过去和现在的生活发生的变化。37细节理解题。根据“My father was a postman, and he often worked twelve

    82、 hours a day outside in the winter cold or in the summer heat. My mum was a farm girl before she met my father”可知,第三段主要介绍了李夫人的爸爸妈妈,故选A。38推理判断题。根据“She didnt go out to work. There were five children in my family, and looking after us was more than a full-time job”可知,李夫人的妈妈在家里照顾孩子比一份全职工作还要辛苦,由此可以推断妈妈在家里很辛苦,故选A。39细节理解题。根据“I wasnt sent to school because my family couldnt afford it”可知,李夫人没有去上学,因为家里很穷,故选D。40细节理解题。根据“But I hate some of the shows because they are too noisy for me.”可知,她认为有些节目太吵了,故选D。41推理判断题。本文是记者采访李夫人,谈到了过去和现在的生活发生的变化,这是属于生活类的文章,故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 4 单元话题阅读理解专项练习-2022-2023学年九年级英语全一册单元重难点易错题精练(人教版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781984.html
    相关资源 更多
  • 人教版九年级化学:“有关化学之最”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“有关化学之最”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“实验室常见的仪器及使用”质量检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“实验室常见的仪器及使用”质量检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“反应类型的判定”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“反应类型的判定”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“反应类型的判定”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“反应类型的判定”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”质量检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”质量检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”能力提升检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”能力提升检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关检测题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关检测题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的基本知识”应用练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的基本知识”应用练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的基本常识”应用达标练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的基本常识”应用达标练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”过关检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”过关检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质差别及应用”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质差别及应用”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”达标检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”达标检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学(上)专题化学用语练习题(无答案).docx人教版九年级化学(上)专题化学用语练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学(上册)说课--氧气的实验室制取与性1.docx人教版九年级化学(上册)说课--氧气的实验室制取与性1.docx
  • 人教版九年级化学(上册)氧气的性质探究实验说课设计.docx人教版九年级化学(上册)氧气的性质探究实验说课设计.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题4《化学式与化合价》.docx人教版九年级化学第四单元课题4《化学式与化合价》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题3《水的组成》.docx人教版九年级化学第四单元课题3《水的组成》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题2《水的净化》.docx人教版九年级化学第四单元课题2《水的净化》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题1《爱护水资源》.docx人教版九年级化学第四单元课题1《爱护水资源》.docx
  • 人教版九年级化学第六单元课题3《二氧化碳和一氧化碳》.docx人教版九年级化学第六单元课题3《二氧化碳和一氧化碳》.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1