分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型Unit 4 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781986
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:267.93KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练人教版 单元 话题 阅读 理解 练习 2022 2023 学年 年级 英语 下册 难点 易错题 精练 人教版
    资源描述:

    1、Unit 4 Dont eat in class.单元话题阅读理解练习(2022安徽滁州七年级期末)Rule OneYou can come into the room only with your teacher.Dont eat or drink in the room.Dont listen to music. Be quiet. Dont talk with each other.Turn off(关掉) all the computers and close windows after class.Rule TwoHere are the rules for Emily.You mu

    2、st get up before 6:30 a.m. Dont listen to music.Dont talk loudly on the phone.Go to bed by 10:00 p.m.You cant meet friends if you dont finish your homework.Clean your bedroom yourself.1 In the two rules, _isnt allowed (被允许).Aeating or drinkingBlistening to musicCmeeting friendsDcoming into the room2

    3、When does Emily have to go to bed?AAfter 10:00 p.m.BBefore 6:30 p.m.CBy 10:00 p.m.DBy 9:00 p.m.3Rule One may be for a _.Acomputer roomBclassroomCbedroomDdining room(2022山东巨野县教学研究中心七年级期中)Today is Saturday. Judy doesnt go to school. And there is a concert(音乐会)at the music room at 7:00 pm. She likes mu

    4、sic very much. Judy and her friend Nancy get there early, and they are reading the “Notice to the Audience”(听众须知).Notice to the AudienceDress neatly and dont wear slippers(拖鞋)into the music room. Dont take food or drink into the music room. Dont talk loudly in the music room. Keep off mobile phones

    5、during the concert. Dont take photos during the concert.4What day is it today?AIts Sunday.BIts Saturday.CIts Monday.DIts Friday.5Judy and her friend Nancy are _.Alistening to the concertBwaiting for their friendsCreading the noticeDwatching a movie6What does the underlined word “neatly” mean?A烦躁的B沉闷

    6、的C键遇的D整洁的7If you are in the music room, you have to _.Atake food or drink into itBtalk loudly with friendsCtake photos during the concertDkeep off mobile phones(2022山东济南七年级期中)Dear Sophia,There are many rules at my home. I have to be at home on school nights. On Monday and Friday night, I have to pra

    7、ctice the piano. I can play computer games for only twenty minutes on Wednesday night. On Tuesday night and Sunday night, I have to learn to draw pictures. I cant watch TV from Monday to Friday. I can go out with my friends on Saturday night, but I have to come back home before 9:00 p.m.Are there an

    8、y rules at your home? Write and tell me about them.MollyDear Molly,There are also many rules at my home. On school nights, I cant go out, either. I have to practice the violin on Monday night and Thursday night. I can watch TV for only half an hour on Tuesday night. On Wednesday night, I can play co

    9、mputer games for twenty minutes, but I must finish my homework first. On Saturday afternoon, I can go shopping with my friends, but I can only buy some school things. My parents buy the other things for me.Sophia8 Molly has to _ on Tuesday night.Apractice the pianoBlearn to drawCdo her homeworkDhelp

    10、 her mom9How long can Molly play computer games on Wednesday night?AFor an hour.BFor a quarter.CFor 20 minutes.DFor 30 minutes.10Molly can watch TV on _.AMondayBThursdayCFridayDSaturday11Sophia cant _ on school nights.Ago outBwatch TVCplay computer gamesDpractice the violin12Molly and Sophia are tal

    11、king about _.Atheir parentsBfamily rulesCtheir friendsDschool life(2022全国七年级期中)School Rules in the WorldEvery school has its own rules. Some rules are the same. But some are different. Here are some school rules. Strict Japanese rulesMany Japanese schools ask students to wear uniforms. Some schools

    12、tell students they cannot go to the movies, leave home at night or play computer games at home on school days. Different shoes in the USAt some schools in the US, students must wear a pair of indoor (室内的) shoes at school every day. This can keep the school clean. No strange (奇怪的) hairstyles (发型) in

    13、the UKIn some English schools, students cant wear strange hairstyles. But the students can wear strange hairstyles in the World Cup years.13What cant some Japanese students do on school days according to (根据) the rules?AThey cant wear school uniforms.BThey cant watch TV.CThey cant play with friends.

    14、DThey cant leave home at night.14What must American students in some schools wear to keep the school clean?ASports shoes.BIndoor shoes.COutdoor shoes.DUniforms.15Can students in the UK wear strange hairstyles in the World Cup years?AYes, they can.BNo, they cant.CWe dont know.DOnly boys can.16Which i

    15、s TRUE according to the passage?AAll of the rules in American schools are strict.BRules of all the schools are the same.CJapanese students in some schools cant go to the movies on school days.DThe English schools never allow (允许) students to have strange hairstyles.17The purpose (目的) of the passage

    16、is to _.Ashow how strange these countries areBshow some school rules in different countriesCask students to follow the school rulesDask students not to wear uniforms at school(2022湖南常德七年级期末)Li Lei is a middle school student in Huaihua. His parents are very strict. So he has so many family rules.For

    17、example, he cant go out with friends at school nights. He cant watch TV or play computer games on school nights, either. On weekends, he must do my homework first before playing with his friends. He has to go home before nine p.m.He thinks it is dangerous to go home late and this rule is really usef

    18、ul. He must go to bed before 10:00 p.m. because he should sleep for 8-9 hours every day. Its strict, but he thinks its necessary.As for housework, he has to wash clothes and clean his bedroom on weekends. He has to do sports for 30 minutes every day.But he thinks the biggest problem is that he cant

    19、join clubs. His parents think they are bad for study. They dont know he likes playing chess and singing. These activities(活动)can make him happy. So he thinks the family rules can make some changes (改变). Do you agree with him?18When should Li Lei go to bed?AAt 10 a.m.BAt 9:50 p.m.CAt 10:30 p.m.19What

    20、 club does Li Lei want to join?AAn art club.BA book club.CA music club.20The Chinese meaning of “ necessary” is_.A令人高兴的B有必要的C糟糕的21What can we know from the passage?ALi Lei has to clean the living room.BLi Lei cant play computer games on Tuesday.CLi Lei likes all the rules.(2022山东济南市天桥区泺口实验学校七年级期中)Go

    21、od morning, everyone! Now you are students of a middle school. All the things here are new. The life here is a little different. I think you must know what you can do and what you cant do. It can help you study well and live happily. Here are some rules of our school.You have to come to school from

    22、Monday to Friday. You will learn some important subjects, such as Chinese, math, English and science. Classes begin at 8: 00. You have four classes in the morning. You have lunch in the school dining hall. You cant eat in the classroom. Classes are over at 3: 30 in the afternoon and then you can joi

    23、n your favorite clubs to have fun.You cant play balls or run in the classroom and hallways. You should work hard in the classroom. You mustnt break these rules.I hope youll have a happy life here.22Who is the speaker?AA nurse.BA doctor.CA teacher.DA bank clerk.23On school days, students study _ hour

    24、s every day at school.ANineBseven and a halfCeightDeight and a half24The speaker mainly(主要地)tells them _.Asome important subjectsBsome school rulesCclubs and school activitiesDinteresting school life25What can you do in the classroom?AEat food.BPlay balls.CRun.DLearn English.26The Chinese meaning of

    25、 the underlined word “break” is “ _ ”A违反B反对C误解D纠正(2021新疆生产建设兵团第二师铁门关市教学研究和师资培训中心七年级期末)Rules tell people what they should and shouldnt do. All good people follow rules. We start learning rules at home.Parents want us to be safe (安全的). They want us to go home early after school. They want us not to wa

    26、tch TV too much. How can parents keep us safe? They can make family rules. The family rules help us know how to do something safely.Its important to let all people in the family write the rules. Writing the family rules helps us to remember and follow them. The rules should be easy, so we can rememb

    27、er them easily. There shouldnt be too many rules. We can easily remember six to eight rules. Here are two kinds of rules. “Do” rules“Do” rules are good. Here are some examples (例子):Do your homework before dinner.Be helpful.Clean your room every day. “Dont” rulesIts best to have more “Do” rules. Use

    28、“Dont” rules only when its difficult to say what to do. Here are some examples:Dont watch TV too much. Dont go out at night.27What kind of people follow the rules?AClever people.BGood people.CFunny people.DFriendly people.28According to this passage (根据文章) , how can parents keep us safe?AThey can te

    29、ll us what is dangerous again and again.BThey can always stay with us.CThey can make family rules.DThey can help us keep away from (远离) danger.29How many rules does the writer tell us as examples (作为例子)?ATwo.BThree.C Four.DFive.30What kind of rules are good in our family?AStrict rulesBEasy and a few

    30、 (几条) rules CMany rulesDStrict and a few (几条) rules31Which statement below (下列哪一个陈述) is right?AWe only need one kind of rules.BUse “Dont” rules only when its difficult to say what to do.CWe should write more (更多的) “Dont” rules.D“Dont” rules are good.(2022山东济南七年级期末)Sunshine Middle School LibraryReadi

    31、ng for the futureOPENING HOURSMONDAY: 09:0017:00TUESDAY: 09:0017:00WEDNESDAY: 09:0020:00 THURSDAY: 09:0017:00 FRIDAY: 08:0015:00SATURDAY: 09:0012:00SUNDAY: CLOSED LIBRARY RULES All students must have a library card. Computers are for schoolwork only. No food or drink in the library. No running or sh

    32、outing in the library. Mobile phones must be off.Students can borrow(借)3 books at one time.32 On Saturdays, you can go to the library at _.A09:0017:00B11:0017:00C10:0012:00D08:0414:0033If (如果)you want to go to the library, you must have _.Aa school ID cardBa library cardCa picture of the schoolDa st

    33、udent ID card34In the library, you can use the computer for _.AgamesBstudyCtalkingDwork35In the library, you must keep your mobile phone _.AonBoffCupDdown36Which of the following is TRUE?AStudents can go to the library every day.BStudents cant use computers.CStudents cant have some food in the libra

    34、ry.DStudents can run in the library.(2021全国七年级课时练习)Tom has a happy family. There are some rules in his family.Keep healthyBeing healthy is important. Toms family play sports for one hour every day. Tom is in the school swimming club. And his parents run every morning.Evening time is family timeThey

    35、cant watch TV or play computer games after dinner. The family usually sit(坐)on the sofa and talk. Tom always talks about his school and friends. Sometimes they take a walk together.Always say “I love you” and “Thank you”Tom says “I love you” to his parents in the morning before he goes to school, an

    36、d in the evening before he goes to bed. His parents say it to him, too. When Tom helps his mother, she says “Thank you”. They show their love and thanks all the time(一直) .37What club does Tom join?AThe swimming club.BThe running club.CThe tennis club.DThe soccer club.38Tom usually _ after dinner.Apl

    37、ays computer gamesBtalks with his parentsCtakes a walk with his parentsDlistens to music39When does Tom say “I love you” to his parents?ABefore he gets up.BAt breakfast.CIn the afternoon.DBefore he goes to bed.40What can we know from the passage(文章)?AToms father doesnt exercise every day.BTom cant w

    38、atch TV at home in the afternoon.CTom has many good friends.DTom always says “I love you” at home.41The passage mainly(主要地)talks about _.Aexercise and being healthyBhow to talk with your parentsCsome rules in Toms familyDshowing love and thanks often参考答案:1B2C3A【导语】本文主要介绍了两个规则,一个是电脑室的规则,一个是Emily要遵守的规

    39、则。1细节理解题。根据Rule one中的“Dont listen to music.”和Rule Two的“Dont listen to music.”可知,在两个规则中,听音乐是不被允许的。故选B。2细节理解题。根据“Go to bed by 10:00 p.m.”可知,晚上10点得上床睡觉。故选C。3推理判断题。根据“Turn off (关掉) all the computers and close windows after class.”可推知,Rule One是电脑室的规则。故选A。4B5C6D7D【导语】本文主要讲述星期六有一场音乐会,Judy和Nancy正在读听众须知,并具体介

    40、绍了听众须知中的相关规定。4细节理解题。根据“Today is Saturday.”可知,今天是周六。故选B。5细节理解题。根据“Judy and her friend Nancy get there early, and they are reading the “Notice to the Audience”(听众须知).”可知,Judy和她的朋友Nancy正在读听众须知。故选C。6词义猜测题。根据“.and dont wear slippers(拖鞋)into the music room.”可知,这里描述不要穿拖鞋进音乐室,是与着装有关的,因此“neatly”的意思是“整洁的”。故选D

    41、。 7细节理解题。根据“Keep off mobile phones during the concert.”可知,如果你在音乐室,你必须关闭手机。故选D。 8B9C10D11A12B【导语】本文介绍了莫莉和索菲亚两个人的家庭规则分别是什么。8细节理解题。根据“On Tuesday night and Sunday night, I have to learn to draw pictures.”可知,莫莉必须在星期二晚上学习绘画。故选B。9细节理解题。根据“I can play computer games for only twenty minutes on Wednesday night

    42、.”可知,莫莉星期三晚上可以玩20分钟的电脑游戏。故选C。10细节理解题。根据“I cant watch TV from Monday to Friday.”可知,莫莉星期六可以看电视。故选D。11细节理解题。根据“On school nights, I cant go out, either.”可知,索菲亚上学的晚上不能出去。故选A。12主旨大意题。根据“There are many rules at my home.”以及“There are also many rules at my home.”可知,莫莉和索菲亚谈论的是家庭规则。故选B。13D14B15A16C17B【导语】本文主要介

    43、绍了世界上不同国家的校规。13细节理解题。根据“Strict Japanese rules . Some schools tell students they cannot go to the movies, leave home at night or play computer games at home on school days.”可知一些日本学生上学日晚上不能离开家。故选D。14细节理解题。根据“At some schools in the US, students must wear a pair of indoor shoes at school every day. This

    44、 can keep the school clean.”可知在一些美国学校,学生必须穿室内鞋来保持学校干净。故选B。15细节理解题。根据“In some English schools, students cant wear strange hairstyles. But the students can wear strange hairstyles in the World Cup years.”可知在世界杯期间,英国学生可以留奇怪的发型,用肯定回答。故选A。16细节理解题。根据“Strict Japanese rules . Some schools tell students they

    45、 cannot go to the movies, leave home at night or play computer games at home on school days.”可知日本一些学校的学生在上学日不能去看电影,C项正确。故选C。17写作目的题。本文主要介绍了世界上不同国家的校规,写作目的是展示一些不同国家的校规。故选B。18B19C20B21B【导语】本文主要讲述了李磊是一名中学生,他的父母非常严格,所以他有很多家规,他认为家庭规则可以做出一些改变。18细节理解题。根据文中“He must go to bed before 10:00 p.m.”可知,他必须在晚上10点之前

    46、上床睡觉,选项B符合题意,故选B。19推理判断题。根据文中“They dont know he likes playing chess and singing. These activities(活动)can make him happy.”可知,李雷想加入音乐俱乐部。故选C。20词句猜测题。根据上文“Its strict,”可知,及下文but表示转折关系,它是有必要的,necessary的意思是“必要的”,故选B。21推理判断题。根据文中“He cant watch TV or play computer games on school nights, either.”可知,李雷星期二不能玩

    47、电脑游戏。故选B。22C23B24B25D26A【导语】本文主要是老师向新学生介绍学校的规则。22细节理解题。根据文章第一段中的“Good morning, everyone! Now you are students of a middle school”可知,这是老师对学生说的话,故选C。23推理判断题。根据文章第二段中的“Classes begin at 8: 00”和“Classes are over at 3: 30 in the afternoon”可推知,学生们每天在学校学习从8: 00到15: 30是7个半小时,故选B。24主旨大意题。通读全文可知,本文主要是老师向新学生介绍学

    48、校的规则,故选B。25推理判断题。根据文章倒数第二段中的“You cant play balls or run in the classroom and hallways. You should work hard in the classroom”可推知,你可以在教室里学习英语,故选D。26词句猜测题。根据文章倒数第二段“You cant play balls or run in the classroom and hallways. You should work hard in the classroom. You mustnt break these rules”“你不能在教室和走廊里

    49、打球或跑步。你应该在教室里努力学习。你不能违反这些规则”可推知,“break”是“违反”的意思,故选A。27B28C29D30B31B【导语】本文讲了规则的重要性。父母为我们制定一些家规,来告诉我们应该做什么和不应该做什么。27细节理解题。根据“All good people follow rules.”可知,好人都遵守规则。故选B。28细节理解题。根据“How can parents keep us safe? They can make family rules. The family rules help us know how to do something safely.”可知,父母

    50、通过制定家规来保障我们的安全。故选C。29细节理解题。根据“Do your homework before dinner;Be helpful;Clean your room every day;Dont watch TV too much;Dont go out at night”可知,列举了5条规则。故选D。30细节理解题。根据“The rules should be easy, so we can remember them easily. There shouldnt be too many rules.”可知,规则不应该更多,简单的、数量少的规则是最好的。故选B。31细节理解题。根据

    51、“Use “Dont” rules only when its difficult to say what to do.”可知,只有当你不知道该做什么时,才使用“不要”规则。故选B。32C33B34D35B36C【分析】这篇短文主要讲述了阳光中学图书馆的营业时间及图书馆规则。32细节理解题。根据文中“OPENING HOURSSATURDAY: 09:0012:00”可知,星期六,可以在10点到12点期间去图书馆。故选C。33细节理解题。根据文中“All students must have a library card.”可知,所有学生都必须有借书证。故选B。34细节理解题。根据文中“Com

    52、puters are for schoolwork only.”可知,在图书馆里,你可以用电脑来做作业。故选D。35细节理解题。根据文中“Mobile phones must be off.”可知,在图书馆,你必须关掉你的手机。故选B。36推理判断题。根据文中“No food or drink in the library.”可知,学生不能在图书馆吃东西。故选C。37A38B39D40D41C【分析】本文介绍了汤姆有一个幸福的家庭,他家里有一些家规。37细节理解题。由文中的“Tom is in the school swimming club.”可知,Tom加入的是游泳俱乐部。故选A。38细节

    53、理解题。由文中的“They cant watch TV or play computer games after dinner. The family usually sit on the sofa and talk.”可知,汤姆通常在晚饭后和父母谈话。故选B。39细节理解题。由文中的“Tom says I love you to his parents in the morning before he goes to school, and in the evening before he goes to bed.”可知,Tom上学前和睡觉前会给他的父母说“我爱你们”。故选D。40细节理解题。根据“Tom says I love you to his parents in the morning before he goes to school, and in the evening before he goes to bed. His parents say it to him, too. ”可知,Tom上学前和睡觉前会给他的父母说“我爱你们”。故选D。41主旨大意题。由文章第一段“Tom has a happy family. There are some rules in his family.”以及下文的介绍可知这篇短文是有关Tom家的一些规则。故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 4 单元话题阅读理解练习-2022-2023学年七年级英语下册单元重难点易错题精练(人教版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781986.html
    相关资源 更多
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第二章 用药与急救教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第3章第二节 选择健康的生活方式 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第3章第二节 选择健康的生活方式 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第3章第一节 评价自己的健康状况 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第3章第一节 评价自己的健康状况 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第1章第二节 免疫与计划免疫 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第1章第二节 免疫与计划免疫 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第8单元第1章第一节 传染病及其预防 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第8单元第1章第一节 传染病及其预防 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册:第7单元第1章第三节 两栖动物的生殖和发育 教案(1).docx人教版八年级生物下册:第7单元第1章第三节 两栖动物的生殖和发育 教案(1).docx
  • 人教版八年级生物下册8.2用药和急救教案.docx人教版八年级生物下册8.2用药和急救教案.docx
  • 人教版八年级生物下册8.1传染病及其预防教学设计.docx人教版八年级生物下册8.1传染病及其预防教学设计.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第二章用药和急救教学设计.docx人教版八年级生物下册第八单元第二章用药和急救教学设计.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第二、三章综合测试题.docx人教版八年级生物下册第八单元第二、三章综合测试题.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病和免疫单无测试题.docx人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病和免疫单无测试题.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病与免疫测试试卷.docx人教版八年级生物下册第八单元第一章传染病与免疫测试试卷.docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元用药与急救同步练习(无答案).docx人教版八年级生物下册第八单元用药与急救同步练习(无答案).docx
  • 人教版八年级生物下册第八单元 第二、三章基础知识梳理.docx人教版八年级生物下册第八单元 第二、三章基础知识梳理.docx
  • 人教版八年级生物下册第三章第二节生物进化的历程教学案.docx人教版八年级生物下册第三章第二节生物进化的历程教学案.docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第二章生物的遗传和变异 测试题.docx人教版八年级生物下册第七单元第二章生物的遗传和变异 测试题.docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第三章《生物的进化》复习课说课.docx人教版八年级生物下册第七单元第三章《生物的进化》复习课说课.docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第一章第一节植物的生殖 练习(无答案).docx人教版八年级生物下册第七单元第一章第一节植物的生殖 练习(无答案).docx
  • 人教版八年级生物下册第七单元第一章生物的生殖和发育检测题(无答案).docx人教版八年级生物下册第七单元第一章生物的生殖和发育检测题(无答案).docx
  • 人教版八年级生物下册第七、八单元综合测试题(含解析).docx人教版八年级生物下册第七、八单元综合测试题(含解析).docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第二节 选择健康的生活方式.docx人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第二节 选择健康的生活方式.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第一节 评价自己的健康状况.docx人教版八年级生物下册同步练习:第八单元 第三章第一节 评价自己的健康状况.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第二章第四节 人的性别遗传.docx人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第二章第四节 人的性别遗传.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第四节 鸟的生殖和发育.docx人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第四节 鸟的生殖和发育.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第三节 两栖动物的生殖和发育.docx人教版八年级生物下册同步练习:第七单元第一章 第三节 两栖动物的生殖和发育.docx
  • 人教版八年级生物下册同步练习:第一章 第一节 植物的生殖.docx人教版八年级生物下册同步练习:第一章 第一节 植物的生殖.docx
  • 人教版八年级生物下册单元测试题:第八单元 第一章传染病和免疫.docx人教版八年级生物下册单元测试题:第八单元 第一章传染病和免疫.docx
  • 人教版八年级生物下册 8.1.2传染病和免疫教案.docx人教版八年级生物下册 8.1.2传染病和免疫教案.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1