分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型Unit 4Period Three.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:782142
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:35.61KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 4Period Three Period
    资源描述:

    1、Period ThreeGrammarThe Present Progressive Passive Voice课文原句感知1We are being killed(kill) for the wool beneath our stomachs.2Our fur is being used(use) to make sweaters for people like you.3I wonder what is being done(do) to help you.4So good things are being done(do) here to save local wildlife.1现在进

    2、行时的被动语态的构成形式am/is/arebeing过去分词2现在进行时的被动语态表示的意义(1)表示某事/某人此时此刻正在被。The criminal is being watched over by a policeman.那名罪犯正由一名警察看守。The bridge is being repaired.这座桥正在被修复中。(2)表示某事/某人现阶段正在被。Many interesting experiments are being carried out these days.这些天许多有趣的实验正在被进行着。(说话时并不一定正在进行)(3)表示一种经常性的被动行为,常与always,

    3、constantly,frequently等词连用,表示赞赏(扬)、羡慕、讨厌等感情色彩。I feel very surprised that the window of our classroom is frequently being broken.我感到非常吃惊的是我们教室的那扇窗户经常被打破。3现在进行时的被动语态注意要点(1)不可遗漏being。现在进行时的被动语态表示说话时正在进行的一个被动的动作,如果我们把being漏掉,即成为一般现在时的被动语态或系表结构。Look!The children are being taken care of by their aunt.瞧!那些孩

    4、子正由他们的姑妈照看着。Children are taken good care of at school.孩子们在学校被照顾得很好。(一般现在时的被动语态)The report is being written by one of the best students.报告正由一名最优秀的学生写着呢。The report is well written.(系表结构)这个报告写得很好。(2)现在进行时的被动语态也可以表示将来。现在进行时的被动语态有时可表示按计划或安排将要进行的一个被动动作(此种用法仅限于少数及物动词hold,take等)。A party is being held tonigh

    5、t.今晚将要举行一场晚会。(3)没有现在进行时的被动语态的动词。一些表示状态、心理活动、拥有、存在等的动词,一般不用现在进行时的被动语态,而常用一般现在时的被动语态。Xiao Wang,come here.You are wanted on the phone.小王,过来,有你的电话。Football is becoming more and more popular.In other words,it is loved by more and more people.足球现在变得越来越流行了,换句话说,它被越来越多的人所喜爱。(4)“beunder/in等介词名词”结构可表示现在进行时的被动

    6、语态的含义。The problem is under discussion (is being discussed) at the meeting.这个问题正在会上讨论。The telephone is in use (is being used) now.这部电话正在使用中。单句语法填空1They are living with their parents for the moment because their own house is being rebuilt(rebuild)(2019四川)2The church tower which is being restored(resto

    7、re) will be open to tourists soon.The work is almost finished.(2019上海)3It is reported that many a new house is being built (build) at present in the disaster area.(2019陕西)4Would you please keep silent?The weather report is being broadcast(broadcast) and I want to listen.(2009湖南)5Why dont we choose t

    8、hat road to save time?The bridge to it is being repaired(repair)(2009四川).单句语法填空1Is the meeting being held(hold) in the hall now?2We can hear that the papers are being printed(print) these days.3My sister is being interviewed(interview) at this moment.4There is a lot of noise outside as repair work i

    9、s being done(do) to the house.5Look!The man is being questioned(question) by the police.用现在进行时的被动语态改写下列句子6They are building nine parks.Nine parks are being built (by them)7Your questions are under discussion.Your questions are being discussed.8They are studying the Milu deer at the research centre.T

    10、he Milu deer are being studied at the research centre(by them)9They are collecting money for the project.Money is being collected (by them) for the project.10My father is painting our new house now.Our new house is being painted (by my father) now.语法填空(用所给词的正确时态、语态填空)Li Ming:Hi,Lin Tao,its several m

    11、onths since we 11.met(meet) last time.You said you were tired of your work and you 12.would find(find) a new job.What are you doing now?Lin Tao:Oh,Im 13.being trained(train) for the work in the supermarket this month.You know,a supermarket 14.is being built(build) in our town,and it 15.will be(be) o

    12、pen in about two months.Where are you going now?Li Ming:I 16.am going(go) to the centre stadium,where the spring sports meeting 17.is being held(hold)Lin Tao:I hear that a car exhibition is also 18.being held(hold) there.Why dont you drive there?Its a long way from here.Li Ming:There is something wr

    13、ong with my car and it 19.is being repaired(repair) in a company.I 20.am losing(lose) weight recently,so Id like to go there on foot.Lin Tao:I see.Then wish you a good day!Li Ming:Thank you!Bye!Lin Tao:Bye!.阅读理解A(2019湖北荆门高一上期末)In 1978,I was 18 and was working as a nurse in a small town about 270 km

    14、away from Sydney,Australia.I was looking forward to having five days off from duty.Unfortunately,the only one train a day back to my home in Sydney had already left.So I thought Id hitch a ride.I waited by the side of the highway for three hours but no one stopped for me.Finally,a man walked over an

    15、d introduced himself as Gordon.He said that although he couldnt give me a lift,I should come back to his house for lunch.He noticed me standing for hours in the November heat and thought I must be hungry.I was doubtful as a young girl but he assured(使放心) me I was safe,and he also offered to help me

    16、find a lift home afterwards.When we arrived at his house,he made us sandwiches.After lunch,he helped me find a lift home.Twenty-five years later,in 2019,while I was driving to a nearby town one day,I saw an elderly man standing in the glaring heat,trying to hitch a ride.I thought it was another chan

    17、ce to repay someone for the favour Id been given decades earlier.I pulled over and picked him up.I made him comfortable on the back seat and offered him some water.After a few moments of small talk,the man said to me,“You havent changed a bit,even your red hair is still the same.” I couldnt remember

    18、 where Id met him.He then told me he was the man who had given me lunch and helped me find a lift all those years ago.It was Gordon.语篇解读作者错过了当天回家的唯一一班车,一位好心人带她吃了午饭并帮她找了便车回家。多年以后,作者帮助了一位老人,而这位老人正是当年帮助过她的那个人。1The author had to hitch a ride one day in 1978 because .Ashe missed the only train back homeB

    19、the town was far away from SydneyCshe was going home for her holidaysDher work delayed her trip to Sydney答案A解析细节理解题。根据第一段中的“Unfortunately,the only one train a day back to my home in Sydney had already left.So I thought Id hitch a ride.”可知,作者错过了当天唯一一班回家的火车,所以想搭便车。2Which of the following did Gordon do

    20、 according to Paragraph 2?AHe gave the author a ride back home.BHe helped the author find a ride.CHe watched the author for three hours.DHe bought sandwiches for the author.答案B解析细节理解题。根据第二段最后一句“After lunch,he helped me find a lift home.”可知,吃过午饭后,Gordon帮助作者找到了一趟便车回家。3The reason why the author offered

    21、 a lift to the elderly man was that .Ashe realized he was GordonBshe had known him for decadesCshe wanted to repay the favour she once gotDshe was going to the nearby town答案C解析细节理解题。根据第三段中的“I thought it was another chance to repay someone for the favour Id been given decades earlier.”可知,作者帮助这位老人是为了回

    22、报自己当年受到的帮助。4What does the author want to tell the readers through the story?AThose who give rides will be repaid.BGiving sometimes produces nice results.CGood manners bring about happiness.DPeople should offer free rides to others.答案B解析推理判断题。根据最后一段可知,作者帮助了一位老人,而那位老人就是当年帮助过作者的人,由此可知,给予有时候会产生好的结果。B(20

    23、19安徽蚌埠高一上期末)The loneliest chimp(黑猩猩) in the world just got the best surprisea hug from a new friend.Ponso has been by himself for nearly three years,finding himself alone after his wife and children died on the island where they were abandoned by a medical testing company many years ago.For years a

    24、nearby villager named Germain has been Ponsos only company,visiting him so often to bring bananas and breadthe chimps only source of food on the tiny island.It was clear how much Ponso missed companionship when he was recently visited by Estelle Raballand,the director of Chimpanzee Conservation Cent

    25、re.The chimp immediately embraced Estelle Raballand in a huge hug and laughed as she reached out for him,with his smile from ear to ear.For those who know Ponsos backstory,his immediate ease and trust in humans might be surprising.Ponso was one of 20 chimps,all between the ages of 7 to 11 years old,

    26、relocated to an island off the Ivory Coast after being used for testing by the New York Blood Centre.After the tests were completed in 2019,the lab reportedly transferred the chimps to a string of islands,occasionally dropping off food and water because there was none in the chimps new homes.Disease

    27、 and hunger soon left only Ponso,his mate and their two children standing.But at the end of 2019 they died within days of each other and Ponso was now completely alone.A group called SOS PONSO is trying to raise money for the poor lonely chimp,already achieving its goal of 20,000all of which will be

    28、 used for Ponsos care.语篇解读本文介绍了独自在孤岛上生活的大猩猩Ponso。它对新朋友Estelle Raballand的造访感到很兴奋。目前,很多人都很关心这只孤独的大猩猩,并成立了一个专门的组织为其募捐。5What do we know about the chimp Ponso?AHe was deserted by his family.BHe found many sources of food.CHe came to the island for a test.DHe suffers from loneliness greatly.答案D解析细节理解题。根据第

    29、一段中的“Ponso has been by himself for nearly three years,finding himself alone after his wife and children died on the island.”可知,妻子和孩子死后,Ponso独自在岛上呆了三年,非常寂寞,故D项正确。6How did Ponso feel about the visit of Estelle Raballand?AFrightened. BExcited.CEmbarrassed. DConfused.答案B解析细节理解题。根据第二段最后一句“The chimp immed

    30、iately embraced Estelle Raballand in a huge hug and laughed as she reached out for him,with his smile from ear to ear.”可知,Ponso对Estelle Raballand的造访感到很兴奋,故B项正确。7What is Paragraph 3 mainly about?AThe chimps new settlement.BWhy Ponso was used for a test.CHow Ponso came to the island.DThe medical test

    31、about chimps.答案C解析段落大意题。根据第三段内容可知,本段主要介绍了Ponso先是被用于做实验,然后在实验结束后被送到这个岛上,故C项正确。8What can be inferred from the text?AMany people show concern for Ponso.BA new lab will be built on the island.CGermain wont visit Ponso any more.DMore chimps will be brought to the island.答案A解析推理判断题。根据最后一段可知,人们成立了一个专门的组织为P

    32、onso进行募捐并已募集到了目标捐款,可见很多人关心Ponso,故A项正确。.完形填空It was Thanksgiving morning.In the crowded kitchen of my small home,I was busy preparing the traditional Thanksgiving turkey 9 the doorbell rang.I opened the front door and saw two small children in 10 clothes and thin little sandals(凉鞋),staying together at

    33、 the door on the top step.“Any old 11 , lady?” asked one of them.I was 12 .I wanted to say “no” until my eyes 13 their sandals,which were wet with heavy snow.“ 14 and Ill make you a cup of hot cocoa.”They walked 15 and sat down at the table.Their wet sandals left marks upon the 16 .I served them coc

    34、oa and bread with jam to fight 17 the freezing cold outside. 18 I went back to the kitchen and started again on my household budget for Thanksgiving Day.The silence in the front room struck me.I looked in.The girl held the empty cup in her hands,looking at it.The boy asked in a flat voice,“Lady,are

    35、you 19 ?”I looked at my old sofa covers.The girl put her cup back in its saucer(托盘) 20 and said,“Your cups match your saucers.” Her voice was 21 with a need that no amount of food could supply.They left after that, 22 their papers against the wind.They hadnt said“Thank you.” They didnt need to.They

    36、had 23 me that I had so much for which to be grateful.Plain blue china cups and saucers were 24 worth five pence.But they matched.I tasted the potatoes and the meat soup.Potatoes and brown meat soup,a roof over our heads,my man with a good steady jobthese 25 , too.I moved the chairs back from the fi

    37、re and 26 the living room.The muddy 27 of small sandals were still wet upon my floor.Let them be for a while,I thought,just in case I should begin to 28 how rich I am.9A.before Bwhile Cwhen Das答案C解析我正忙着做火鸡的时候,门铃突然响起来了。be doing sth.when.正在做这时是固定句型。所以选C。10A.worn BstrangeCordinary Dsmart答案A解析根据后文提到的thi

    38、n little sandals和heavy snow可知,在冬天脚上还穿着凉鞋,小孩们应该是很可怜的,他们的衣服应该也是破旧的。worn破烂的,穿旧的,用旧的。所以选A。11A.clothes BpapersCcups Dshoes答案B解析根据后文作者让小孩子们带走了一些纸,可知小孩子们是在这里找她要一些旧纸张。所以选B。12A.sad BnervousCbusy Dhappy答案C解析根据前文所说的“I was busy preparing the traditional Thanksgiving turkey”可知,作者当时的状态应该是非常忙碌的。所以选C。13A.fell upon

    39、Bcame atCwent through Dgot into答案A解析根据上文的eyes和下文的their sandals可知,此处指作者的目光落到了他们的鞋子上,fall upon.落到上;所以选A。14A.Stand back BTurn aroundCGet out DCome in答案D解析根据后文作者邀请小孩们喝一些热可可,可知这时候作者是要邀请孩子们进入她家。所以选D。15A.over BoutCoff Don答案A解析根据后半句可知,孩子们已经坐下了,所以此处表示孩子们走进来了。16A.door BfloorCground Dwall答案B解析穿着湿鞋子走进来的孩子们,在地板上

    40、留下了脚印。 17A.about BagainstCfor Din答案B解析根据后文的the freezing cold可知,此处指作者为孩子们提供了热饮和食物来抵御严寒。 18A.Thus BButCThen DSo答案C解析根据上下文关系可知,此处指作者给他们提供了热饮和食物,然后回到了厨房继续准备火鸡。 19A.rich BkindChelpful Dhealthy答案A解析根据文章最后提到“how rich I am”可知,此处指小男孩在问作者,她是否非常富有。 20A.curiously BhopefullyCcarefully Dsilently答案C解析根据前文小男孩的flat

    41、voice,说明两个小孩到陌生人家里,拿着带有托盘的茶杯,话都不敢大声讲,此处与前文照应,应该表示女孩也很小心翼翼。 21A.hungry BpleasantCdeep Dcold答案A解析根据后文“no amount of food could supply”可知,小女孩说话就像没有吃饱饭似的,所以选A。22A.turning BdeliveringCpushing Dholding答案D解析根据后文“their papers against the wind”可知,他们在寒风中紧紧抓住他们得到的那些纸张。hold抓住,握住,所以选D。23A.reminded BpromisedCpersu

    42、aded Dtold答案A解析根据后文“I had so much for which to be grateful”可知,作者是想表达,这两个小孩让她想起了还有很多值得她去感激的东西。remind使记起,使想起。24A.really BevenCwell Donly答案D解析茶杯和托盘只值5便士,但是它们却能够相匹配。25A.matched BworkedCmixed Dagreed答案A解析作者提到了自己的土豆和肉汤、房子以及丈夫稳定的工作,以此说明属于自己的一切都搭配得非常好。match匹配,使配套,使相同。26A.decorated BequippedCemptied Dcleaned答案D解析两个孩子喝完热饮、吃完东西后,作者应该是打扫房间。27A.lines BprintsCsigns Dsteps答案B解析根据后文“small sandals were still wet upon my floor”可知,留在地板上的是一些脚踩过的鞋印。print脚印,足迹。 28A.realize Bdoubt Cforget Dprove答案C解析作者希望能够将那些脚印留在那里一会儿,以免自己开始忘记自己有多富有。因为前文作者一直在表示,和那些孩子们比较,自己还是很富有的,但是自己一直都没有意识到,所以怕自己会开始忘记自己多富有。forget忘记。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 4Period Three.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-782142.html
    相关资源 更多
  • 人教版九年级化学:“有关化学之最”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“有关化学之最”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“实验室常见的仪器及使用”质量检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“实验室常见的仪器及使用”质量检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“反应类型的判定”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“反应类型的判定”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“反应类型的判定”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“反应类型的判定”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”质量检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”质量检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”能力提升检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”能力提升检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关检测题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关检测题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的基本知识”应用练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的基本知识”应用练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的基本常识”应用达标练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的基本常识”应用达标练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”过关检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”过关检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质差别及应用”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质差别及应用”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”达标检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”达标检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学(上)专题化学用语练习题(无答案).docx人教版九年级化学(上)专题化学用语练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学(上册)说课--氧气的实验室制取与性1.docx人教版九年级化学(上册)说课--氧气的实验室制取与性1.docx
  • 人教版九年级化学(上册)氧气的性质探究实验说课设计.docx人教版九年级化学(上册)氧气的性质探究实验说课设计.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题4《化学式与化合价》.docx人教版九年级化学第四单元课题4《化学式与化合价》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题3《水的组成》.docx人教版九年级化学第四单元课题3《水的组成》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题2《水的净化》.docx人教版九年级化学第四单元课题2《水的净化》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题1《爱护水资源》.docx人教版九年级化学第四单元课题1《爱护水资源》.docx
  • 人教版九年级化学第六单元课题3《二氧化碳和一氧化碳》.docx人教版九年级化学第六单元课题3《二氧化碳和一氧化碳》.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1