分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型《新教材》2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 4 SECTION A STARTING OUT .docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:791376
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:5
  • 大小:41.40KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材 新教材2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 4SECTION ASTARTING OUT 2021 2022 学年 高中英语 外研版 选择性 必修
    资源描述:

    1、Unit 4Breaking boundariesSection AStarting out & Understanding ideas课后篇巩固提升必备知识基础练.单句填空1.(lack) enthusiasm for sports,she rejected the invitation to a football game.答案Lacking2.(base) on recent research,distance learning slowly proves as valuable as the traditional campus-based form.答案Based3.Parents

    2、can provide concrete (assist) for children to participate in physical activities.答案assistance4.It is (vital) that you (should) know how to recognise the signs of a stroke so you or your loved one can get help immediately.答案vital5.The last two (scene) of the play greatly impressed the audience.答案scen

    3、es6.She will be remembered for her selfless (devote) to the cause of the poor.答案devotion7.Weather permitting,we (go) on an outing to the beach tomorrow.答案will go8.The amount of money given to everyone will be the same,regardless whether they are kids or adults.答案of.短语填空at least;involve in;come to kn

    4、ow;introduce.to.;give up on;call on;at the end of;not to mention;compensate for1.Peter will take up his post as director of the manufacturing company next month.答案at the end of2.If you want to have a slim figure,the best way is to work out in the gym three times a week.答案at least3.It was my fault an

    5、d Id like to do something what I had done.答案to compensate for4.We should people around us to donate food and clothes to the children in poor areas.答案call on5.We waste huge amounts of gas or electricity, money and time.答案not to mention6.I your apologising to me,because you always tell lies.答案give up

    6、on7.And now I that theres so much I have to give.答案come to know8. his homework,he didnt notice what had happened.答案Involved in9.It was she who first the pleasures of sailing me.答案introduced;to.完成句子1.我第一次爬到屋顶时,感到紧张不安。 I climbed onto the roof,I felt nervous.答案The first time2.与老师面对面交流后,我决心要努力学习。After a

    7、 face-to-face talk with my teacher,I to study hard.答案made up my mind3.到户外晒晒太阳是有益的,但过分在阳光下曝晒,你的生命将会面临危险。Its nice to get out in the sun,but if you overdo it,you will .答案put your life at risk4.我们不仅应该在课堂上认真听讲,而且应该经常练习说英语。should we listen attentively in class, practise speaking English frequently.答案Not o

    8、nly;but also5.她精力充沛,在她五十多岁的时候仍然活跃在政坛上。She is full of energy and she remains active in politics .答案in her 50s关键能力提升练.阅读理解AIn its best times on the nineteenth century,thatch (茅草屋顶) played an important role in protecting British homes from the weather.But new technologies since have led to a rapid decl

    9、ine in thatching and many of the thatched cottages that remain have been changed beyond all recognition by developers or have run into disrepair,a rather upsetting reminder of a bygone age.A Welsh company,however,is trying to breathe new life into some of the last traditional thatched cottages in we

    10、stern Wales by repairing them and letting them out as holiday homes.Called “Under the Thatch”,the company is run by Greg Stevenson,who lives in his own thatched cottage in Ceredigion.An architectural historian by training,he repairs old buildings in old-fashioned ways.All the cottages are in attract

    11、ive locations around southwest Wales.Unlike most holiday homes,the cottages are let all year roundchiefly because Greg prices them lower than many holiday properties(房屋) and hed prefer that properties are rented just above cost price than not used at all.And with that comes a bargain or two: its com

    12、mon for a property to go for as little as 35 a night.Consequently occupancy for properties with “ Under the Thatch” is at 95 percent (the average in Wales is 35 percent).Its success has meant that Greg has been able to buy up more old cottages and bring them back into the community.Greg has also div

    13、ersified from offering only thatched cottages: he now lets out a variety of rare accommodations dotted around western styles,including a renovated(修复的) train carriage and two gypsy caravans which were used by Romanies.Most of his thirty properties are run using environmentally friendly technologiesi

    14、ncluding solar panels and recycled furnishings.But most importantly,what the cottages all have in common is that they bring back life to local communities.Spend a weekend “Under the Thatch” rather than in a holiday home,buy local food and visit nearby restaurants,and you will be contributing to the

    15、local economy.【语篇解读】这是一篇说明文。在英国历史上曾经发挥过积极作用的茅草屋,被人们遗忘且数量上迅速减少,不过最近威尔士的一家公司正试图给威尔士西部最后的一些传统茅草屋注入新的活力,这家公司把这些茅草屋变成了复古的度假屋,并取得了成功。1.How does the author sound when talking about thatched cottages in Paragraph 1?A.Excited.B.Afraid.C.Sorry.D.Humorous.答案C解析推理判断题。由第一段中“many of the thatched cottages that rem

    16、ain have been changed beyond all recognition by developers or have run into disrepair,a rather upsetting reminder of a bygone age.”可知,许多保留下来的茅草屋要么被开发商改造得面目全非,要么年久失修,这让人难过地想起了一个逝去的时代。所以可以判断出,作者在第一段中谈到茅草屋时听起来有些难过。故选C项。2.What is the main reason for the success of “Under the Thatch”?A.The properties low

    17、 prices.B.The companys excellent services.C.The companys creative designers.D.The properties beautiful locations.答案A解析细节理解题。由第三段中“Unlike most holiday homes,the cottages are let all year roundchiefly because Greg prices them lower than many holiday properties”可知,与大多数度假屋不同的是这些小屋全年出租,主要是因为Greg把它们的价格控制得

    18、比许多度假屋要低。所以“Under the Thatch”成功的主要原因是房价很低。故选A项。3.Beside thatched cottages,what does Gregs company provide?A.Designing plans for modern cottages.B.Other uncommon styles of holiday homes.C.Environmentally friendly technologies.D.Advice on developing the local economy.答案B解析细节理解题。由倒数第二段中“ he now lets ou

    19、t a variety of rare accommodations dotted around western styles,including a renovated train carriage and two gypsy caravans which were used by Romanies.”可知,Greg的公司现在推出了各种罕见的西方风格的住所,包括翻新后的火车车厢和两个吉卜赛人使用的吉卜赛大篷车。所以除了茅草屋,Greg的公司还提供其他不寻常风格的度假屋。故选B项。4.What can be the best title for the text?A.Buy up Tradit

    20、ional Thatched CottagesB.Protect British Homes from the WeatherC.Spend a Weekend Under the ThatchD.Bring Properties Back into the Community答案C解析主旨大意题。通读全文尤其是最后一段中“Spend a weekend Under the Thatch rather than in a holiday home”可知,作者建议游客周末“在茅草屋下”度过,而不是在度假屋度过。所以短文的最佳标题为“在茅草屋下度周末”。选C项。BTo read more,when

    21、 a self-help book caught Ashley Josts eye at a bookstore,Jost,a 27-year-old college teacher,bought the book,Girl,Stop Apologizing,and began reading it when she got home.She was one chapter in when she discovered it was holding a secret.Jost was sitting on the couch and the dog started barking at God

    22、-knows-what.She tossed(抛) the book down to ease the dog and five dollars fell out on the floor.Surprised,she began turning page after page.Thats when she noticed a bright pink note with a handwritten message.I was having a difficult day.I thought maybe I could brighten someone elses with this little

    23、 surprise.Go buy a coffee,an ice cream or a favourite CD.Practice some self-care today.Remember that you are loved.You are amazing.You are strong.Love.LisaJost was greatly surprised.Random(随机的) acts of kindness used to happen to strangers on the Internet,not to her.A photo of the note Jost shared on

    24、 Twitter (推特) has been liked more than 3,000 times and shared around the world.In this way,it encouraged people to perform their own random acts of kindness.Jost planned to do at least one kind thing every week.And shes not alone;people continue to reach out to her via Twitter to share stories of th

    25、eir own acts of kindness.Afterwards,once a day for a week,she hid notes and Starbucks gift cards in coffee shops,restaurants,and libraries.She even inspired her dad to buy groceries for the person behind him in line at a Walmart.【语篇解读】这是一篇记叙文。文章讲述了Jost偶然在买回来的一本书中发现了一张纸条,上边写着激励的话语。她感到很惊奇,并在推特上分享这则消息鼓

    26、励大家多多传递这样的爱心。自此之后她自己也在生活中处处传递着这种惊喜和善意。5.Why did Jost turn the book page after page?A.She wanted to finish the book in time.B.She was curious about her dogs bark.C.She thought there might be more secrets.D.She decided to find the bright pink note.答案C解析细节理解题。由第二段中的“She tossed(抛) the book down to ease

    27、the dog and five dollars fell out on the floor.Surprised,she began turning page after page.”可知,她继续翻书想看看有没有更多秘密。故选C项。6.Jost shared the photo of the note on Twitter to.A.encourage others to show kindnessB.thank Lisa for her kind heartC.get as many likes from her fans as possibleD.show how surprised sh

    28、e was答案A解析细节理解题。由第四段中的“In this way,it encouraged people to perform their own random acts of kindness.”可知,她想鼓励大家去展示友好。故选A项。7.According to the passage,Jost did the following EXCEPT.A.inspiring people around herB.reading stories of kind actsC.hiding gift cards in librariesD.posting the pictures of her

    29、life答案D解析细节理解题。由倒数第二段最后一句可知,人们通过推特向她分享他们的善行,那么相应的Jost就会去读这些故事。故B项正确。由倒数第二段中的“In this way,it encouraged people to perform their own random acts of kindness.”可知,她鼓励人们展示善心,故A项正确。由最后一段中的“she hid notes and Starbucks gift cards in coffee shops,restaurants,and libraries”可知,她也会在图书馆藏纸条或者星巴克的礼卡。故C项正确。D项文中没有提到,故选D项。8.What would be the best title for the passage?A.A Mysterious LisaB.An Unexpected NoteC.A Warm-Hearted ActD.An Interesting Book答案B解析主旨大意题。文章中的故事是由一张不期而至的纸条引起的,并且文章中提倡大家多展示自己的善心也是需要通过纸条传递的。所以B项(不期而至的纸条)既与引出文章中心的纸条呼应,又与文章倡导的善心呼应,符合文章中心。故选B项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《新教材》2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:UNIT 4 SECTION A STARTING OUT .docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-791376.html
    相关资源 更多
  • 八年级下册(全)-2022年中考道德与法治必备知识清单(思维导图 核心知识 考点梳理)(部编版).docx八年级下册(全)-2022年中考道德与法治必备知识清单(思维导图 核心知识 考点梳理)(部编版).docx
  • 八年级下册(人教版)物理同步练习卷:8.2 二力平衡.docx八年级下册(人教版)物理同步练习卷:8.2 二力平衡.docx
  • 八年级下册(人教版)物理单元提升卷:第八章 运动和力.docx八年级下册(人教版)物理单元提升卷:第八章 运动和力.docx
  • 八年级下册道德与法治全册知识点.docx八年级下册道德与法治全册知识点.docx
  • 八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx
  • 八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx八年级下册课内文言文《核舟记》对比阅读(5篇 含答案).docx
  • 八年级下册英语复习Unit15(无答案).docx八年级下册英语复习Unit15(无答案).docx
  • 八年级下册英语任务型阅读专题训练(无答案).docx八年级下册英语任务型阅读专题训练(无答案).docx
  • 八年级下册英语Unit3SectionB重要考点.docx八年级下册英语Unit3SectionB重要考点.docx
  • 八年级下册第五章测试卷(B卷).docx八年级下册第五章测试卷(B卷).docx
  • 八年级下册第五章测试卷(A卷).docx八年级下册第五章测试卷(A卷).docx
  • 八年级下册第一单元 第二节第一课时《充满活力的经济制度》课件(湘师版八年级下).docx八年级下册第一单元 第二节第一课时《充满活力的经济制度》课件(湘师版八年级下).docx
  • 八年级下册电功率课件.docx八年级下册电功率课件.docx
  • 八年级下册生物第八单元第三章章末卷.docx八年级下册生物第八单元第三章章末卷.docx
  • 八年级下册生物第八单元第一章章末卷.docx八年级下册生物第八单元第一章章末卷.docx
  • 八年级下册生物第七单元第二章2卷.docx八年级下册生物第七单元第二章2卷.docx
  • 八年级下册物理走进分子世界 (共5份打包).docx八年级下册物理走进分子世界 (共5份打包).docx
  • 八年级下册物理10.1浮力助学案(无答案).docx八年级下册物理10.1浮力助学案(无答案).docx
  • 八年级下册期末试卷不含答案.docx八年级下册期末试卷不含答案.docx
  • 八年级下册复习提纲(填空版).docx八年级下册复习提纲(填空版).docx
  • 八年级下册基础知识及热点速查宝典.docx八年级下册基础知识及热点速查宝典.docx
  • 八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx
  • 八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx八年级下册地理:8.2 干旱的宝地——塔里木盆地教案.docx
  • 八年级下册同步练习23.马说.docx八年级下册同步练习23.马说.docx
  • 八年级下册同步练习18.在长江源头各拉丹冬.docx八年级下册同步练习18.在长江源头各拉丹冬.docx
  • 八年级下册同步练习13.最后一次讲演.docx八年级下册同步练习13.最后一次讲演.docx
  • 八年级下册化学教案-《探究燃烧的条件》|鲁教版(五四).docx八年级下册化学教案-《探究燃烧的条件》|鲁教版(五四).docx
  • 八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子·咏梅》(共39张PPT).docx八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子·咏梅》(共39张PPT).docx
  • 八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子.docx八年级下册人教部编版课外古诗词诵读陆游《卜算子.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1