分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型《新教材》2021-2022学年高中英语译林版必修第二册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:791401
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:92.96KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材 新教材2021-2022学年高中英语译林版必修第二册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案 2021 2
    资源描述:

    1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:I would have come back three days earlier,but the weather was so terrible that we couldnt travel.M:Thats a real pity.The Flower Festival lasted two we

    2、eks and just finished yesterday.1.What do we know about the woman?A.She came back 3 days earlier.B.She missed the Flower Festival.C.She was just in time for the festival.答案BW:I will never go anywhere with Bill ever again.He can never remember where he parks his car.M:That certainly sounds like Bill.

    3、2.What does the man think of Bill?A.Hes thoughtful.B.Hes humorous.C.Hes careless.答案CW:Look,Dad.The pandas! How cute they are.Can I get something to feed them?M:No,dear.Feeding animals is not allowed here.3.Where are the speakers talking?A.In a shop.B.In a zoo.C.At home.答案BW:Ive finished the report.M

    4、ay I leave the office early today? I have to pick up my parents at the airport.M:But youre supposed to meet Mr Black at 4:00,arent you? Cant you ask someone else to go to the airport?4.What is the woman supposed to do at 4:00?A.Meet Mr Black.B.Write a report.C.Pick up her parents.答案AM:What did you d

    5、o on Fathers Day,Joan?W:I took my Dad to a really fancy restaurant for supper and we came back very late.M:I bet he liked that,Joan.You are very thoughtful.W:Well,my Dad really helped me when I was growing up.5.When did the woman take her father out on Fathers Day?A.In the morning.B.In the afternoon

    6、.C.In the evening.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Hi,Jackie.What are you doing?M:Im reading an interesting novel.Why? Whats going on?W:Well,Im watching TV,but its so boring.Im thi

    7、nking of going to MRT Supermarket.Would you like to go with me?M:Is it having a sale?W:Yeah.Most supermarkets have something on sale at this time of year.M:That sounds great.When and where shall we meet?W:Ill post a package to my cousin first and meet you in front of the park in 20 minutes.M:So well

    8、 meet there at 9:30.W:Right.See you then.6.What is the woman doing?A.Watching TV.B.Reading a novel.C.Doing shopping.答案A7.Where will the woman go first?A.To the park.B.To the post office.C.To the supermarket.答案B听第7段材料,回答第8至10题。M:Hello.Can I speak to Mr Stone,please?W:Hello.But I am afraid Mr Stone is

    9、 in a meeting until lunchtime.Can I take a message?M:Well,yes.Id like to make an appointment to see him.Its Harrison White here.W:Just a second,Mr White.Ill look into the diary.So when is it convenient for you?M:Sometime today,if possible.I hear hell be away tomorrow.W:Yes,thats right.Hell be away o

    10、n a business trip for a week.M:I need to talk about my new programme with him before he leaves.Its urgent.So would this afternoon be OK?W:Let me see.OK.Mr Stone is free this afternoon after three oclock.M:Well,three oclock is a bit difficult,but I could make it after three thirty.W:So,shall we say a

    11、 quarter to four this afternoon in Mr Stones office?M:Thats great.Thanks.8.What is Mr Stone doing now?A.Eating lunch.B.Having a meeting.C.Writing a diary.答案B9.Why does the man want to see Mr Stone?A.To discuss a program.B.To make a travel plan.C.To ask for sick leave.答案A10.When will the man meet Mr

    12、Stone this afternoon?A.At 3:00.B.At 3:30.C.At 3:45.答案C听第8段材料,回答第11至13题。W:Hi,John.What are you up to?M:Im just doing some shopping.W:Oh yeah? Me too.Who are you shopping for?M:My mom,my dad,and my brother.What about you?W:Im just shopping for my mom now.I bought most of the things online.They are muc

    13、h cheaper.M:What are you getting your mom here?W:I think Im going to get her some plants.M:Oh,nice.Im getting mine some jewelry.W:Cool.What are your plans for Christmas?M:Well,Im going to New York to see my relatives.You?W:Im staying around the area.My family usually have a small celebration.M:Thats

    14、 good.New Year is all about appreciating family.W:Yeah,indeed.M:Well,good luck with the rest of your shopping.W:Thanks,you too.11.Who is the woman shopping for?A.Her mother.B.Her father.C.Her brother.答案A12.What is the womans plan for Christmas?A.Going to New York.B.Visiting her relatives.C.Staying w

    15、ith her family.答案C13.Whats the possible relationship between the speakers?A.Friends.B.A couple.C.Relatives.答案A听第9段材料,回答第14至17题。W:Hey Mark.Hows it going?M:Not too bad.Im just deciding what I want to do for New Years.I can either go to my friends party or go to Times Square.W:Thats cool.Ive heard mixe

    16、d things about Times Square on New Years.One of my friends said it was too crowded.M:Interesting.But you heard some good things too?W:Yeah,another friend of mine had a great time being one of those people.M:Thats funny.Ill have to make an educated decision.W:Honestly,I think just getting together wi

    17、th friends is the best celebration.M:Yeah,thats true.What are you doing?W:Having a few friends over my house.M:Oh,that sounds nice.W:Yeah,it should be fun.Well,I have to call my friend now.M:Alright,Ill see you in a little while.14.What is the man deciding to do?A.Where to go for New Years.B.What to

    18、 buy for New Years.C.Who to invite for New Years.答案A15.How does one of the womans friends find Times Square?A.It was very big.B.It was very crowded.C.It was very funny.答案B16.What does the woman think is the best celebration?A.Getting together with family members.B.Staying with friends.C.Going out to

    19、 play.答案B17.Who does the woman have to call?A.Her teacher.B.Her parents.C.Her friend.答案C听第10段材料,回答第18至20题。W:My name is Emily.I had been a dancer for quite a long time.I started studying ballet when I was six years old.By the time I was nine,I was dancing five days a week.When I was eighteen,I decide

    20、d that I really preferred contemporary dance and that I wanted to do it professionally.So I applied successfully for the training program at the school of Toronto Dance Theatre,and moved to Toronto to attend the program.That was the period of time I enjoyed most in Toronto.I graduated on scholarship

    21、 and danced professionally for ten years.But after all,those years,I found that dance was gradually becoming something that felt like more of a burden than a joy.I found myself increasingly unwilling to drag myself to dance performances,so I quit.I do miss dance,often.But it makes me happy to think

    22、that Ill never have to go to another training session again.18.At what age did Emily start learning ballet?A.Five.B.Six.C.Nine.答案B19.Why did Emily quit dancing?A.She was too old to dance.B.She failed to get a scholarship.C.She lost interest in it.答案C20.How does Emily feel about stopping training?A.S

    23、hes pleased.B.Shes regretful.C.Shes upset.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAt Beaver Meadows Ranch on Red Feather Lakes,Colorado,there is a long list of outdoor winter activities for the entire family.Take a winter vacation there.Ice FishingFor $10 a day

    24、,visitors can try their hand at ice fishing.Ice fishing is available from 9:30 am to 4:00 pm seven days a week.You will need to bring your own ice fishing equipment because it cannot be rented.You will need to have your fishing license too.For more about it,call 800-462-5870.Hot Chocolate & Cookies

    25、Sleigh RidePassengers take a 15-to-20-minute sleigh ride through beautiful Colorado country.During the sleigh ride,youll have the experience of stopping at an old-time cabin,warming yourself by a fire and eating cookies while drinking hot chocolate.You will need to contact them at 970-231-1955 to se

    26、t up a time for your sleigh ride.Winter Horseback RidingExperience winter horseback riding while viewing the breathtaking beauty of the surrounding 840 acres where Beaver Meadows Ranch makes its home.Youll be guided on a tour by one of the expert wranglers (牧马人) when the weather permits.One-hour rid

    27、es cost $35 per person and two-hour rides cost $50.For more information,contact them at 866-881-7679 to set up your horseback riding winter activity.Other Winter Activities InformationFor more information about Beaver Meadows Ranch,or if youd like to book a room for an adventurous holiday,call 970-8

    28、81-2450.Its not very often you can find a one-stop adventure spot full of winter activities.Take advantage of your free time this winter season and enjoy the outdoor scenery in Colorado.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了几种在Beaver Meadows Ranch的冬季全家户外活动,涉及活动内容、花费和联系方式。21.If you want to enjoy sleigh rides,you will

    29、call . A.800-462-5870B.970-231-1955C.970-881-2450D.866-881-7679答案B解析细节理解题。根据题干中的关键词sleigh rides 可知,应该去第二项活动Hot Chocolate & Cookies Sleigh Ride中寻找联系方式。故选B项。22.How much does a couple have to pay if they want to have a two-hour horseback ride?A.$50.B.$70.C.$100.D.$140.答案C解析细节计算题。根据Winter Horseback Ridi

    30、ng中“One-hour rides cost $35 per person and two-hour rides cost $50.”可知,如果一对夫妇想骑两个小时的马,需要支付502=100美元。故选C项。23.Where can you most probably read this passage?A.In the latest news.B.In a childrens book.C.In a travel guide.D.In a sportsmans diary.答案C解析推理判断题。本文介绍了几种在Beaver Meadows Ranch的冬季全家户外活动,因此最有可能出自旅游

    31、指南。故选C项。BA month before my first marathon,one of my ankles was injured and this meant not running for two weeks,leaving me only two weeks to train.Yet,I was determined to go ahead.I remember back to my 7th year in school.In my first PE class,the teacher required us to run laps and then hit a softbal

    32、l.I didnt do either well.He later informed me that I was “not athletic”.The idea that I was “not athletic” stuck with me for years.When I started running in my 30s,I realized running was a battle against myself,not about competition or whether or not I was athletic.It was all about the battle agains

    33、t my own body and mind.A test of wills!The night before my marathon,I dreamt that I couldnt even find the finish line.I woke up sweating and nervous,but ready to prove something to myself.Shortly after crossing the start line,my shoe laces (鞋带) became untied.So I stopped to readjust.Not the start I

    34、wanted!At mile 3,I passed a sign: “GO FOR IT,RUNNERS!”By mile 17,I became out of breath and the once injured ankle hurt badly.Despite the pain,I stayed the course walking a bit and then running again.By mile 21,I was starving!As I approached mile 23,I could see my wife waving a sign.She is my bigges

    35、t fan.She never minded the alarm clock sounding at 4 am or questioned my expenses on running.I was one of the final runners to finish.But I finished!And I got a medal.In fact,I got the same medal as the one that the guy who came in first place had.Determined to be myself,move forward,free of shame a

    36、nd worldly labels,I can now call myself a “marathon winner”.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者不畏艰难,挑战自我,坚持跑完马拉松,实现了一次身心蜕变的励志故事。文章旨在向人们传递积极的价值观:只要勇于挑战,拼搏进取,人人皆为胜者。24.A month before the marathon,the author .A.was well trainedB.felt scaredC.made up his mind to runD.lost hope答案C解析细节理解题。根据第一段可知,虽然作者在马拉松比赛前一个月脚踝受伤需休息

    37、两周,但他仍然决心去参加马拉松长跑。25.Why did the author mention the PE class in his 7th year?A.To acknowledge the support of his teacher.B.To amuse the readers with a funny story.C.To show he was not talented in sports.D.To share a precious memory.答案C解析推理判断题。根据第二段最后两句可知,作者不擅长体育运动,由此推断作者是想表达自己在运动方面没有天赋。26.How was th

    38、e authors first marathon?A.He made it.B.He quit halfway.C.He got the first prize.D.He walked to the end.答案A解析细节理解题。根据倒数第二段内容可知,作者坚持跑完了这次马拉松,虽然成绩很差。27.What does the story mainly tell us?A.A man owes his success to his family support.B.A winner is one with a great effort of will.C.Failure is the mothe

    39、r of success.D.One is never too old to learn.答案B解析主旨大意题。作者脚踝有伤,且不具有运动天赋,但他不畏艰难,凭着强大的意志力,最后成功到达终点。B项“胜利者是意志力很强的人”就是文章想要告诉读者的。CMount Hood is the highest mountain in Oregon,a state in the western United States.At 3,400 meters it is attractive to many people,some of whom,of course,run into trouble.Each

    40、year 25 to 50 people have accidents or get lost on Mount Hood and require rescue.Although most of these are understandable accidents,a few result from careless risk-taking.In one recent case,three experienced climbers went hiking (远足) in the middle of a snowstorm in December.Most hikers climb Mount

    41、Hood in May or June when the weather conditions are favorable.But in December,the mountain is covered in snow and ice.Winds up to 135 kilometers per hour blow the snow around making it difficult to see.Temperatures can drop below freezing.As one rescue worker put it,“What were they thinking?They wer

    42、e just asking for it.”During a rescue a few years ago,a helicopter full of rescue workers crashed (坠毁) and the rescue workers were almost killed.Linda Carle,who lives in the Mount Hood area,asks,“If someone made a poor decision,why should rescue teams have to risk their lives to save them?Why do peo

    43、ple take unnecessary risks and do things that arent right if they know that they can get into trouble?”Most of the Mount Hood rescue workers are either volunteers or part of the local sheriffs department.There is no charge for these rescues.It is the taxpayers (纳税人) who pay the bill.Linda Carle sugg

    44、ests that people who take careless risks and require rescue should be charged for the rescue.She feels it is only fair that costs for things like damaged helicopters and medical care for rescuers be paid for by the people who took the risks.What would you do if you were the local sheriff at Mount Ho

    45、od?【语篇解读】本文是一篇议论文。文章呼吁那些打算攀登胡德山的人们要选择最佳登山时间,以免出现危险给救援人员造成不必要的困难,甚至牺牲生命。28.What can we learn about Mount Hood?A.It lies in the south of the United States.B.It is the highest mountain in the United States.C.The best time to climb the mountain is in May or June.D.Hundreds of people get lost in the moun

    46、tain every year.答案C解析细节理解题。根据第二段第二句可知,每年五、六月份是攀登胡德山的最佳时间,故选C项。29.What Linda Carle says in the third paragraph shows a feeling of .A.peaceB.prideC.lonelinessD.anger答案D解析推理判断题。根据第三段中Linda Carle所说的这番话可推断出,Linda Carle对那些不理智的登山者感到非常气愤,故选D项。30.According to Linda Carle,risk-takers should .A.pay for all the

    47、 costs neededB.learn to save themselvesC.be taxed at a higher rateD.work as volunteers答案A解析细节理解题。根据最后一段第四、五句可知,Linda Carle认为那些不理智的登山者应该承担所有的救援费用,故选A项。31.The authors purpose in writing the text is to .A.ask the government to provide more rescuersB.introduce Mount Hood to mountain climbersC.advise cli

    48、mbers to think twice before they actD.report some serious accidents in Mount Hood答案C解析写作意图题。通读全文可知,作者写这篇文章的目的是呼吁那些打算攀登胡德山的人们要选择最佳登山时间,以免出现危险,给救援造成困难。C项符合文意和主旨。DFigure skating as we know got its start in the mid-19th century,when an American named Jackson Haines combined dancing and skating for the f

    49、irst time.Americans did not accept Hainess technique,so he moved to Vienna,Austria,where he was an immediate success.Some 50 years later,Hainess style finally caught on in the United States.Figure skating became an Olympic sport before there were Winter Games.Events for pairs and singles first appea

    50、red at the London 1908 Summer Games.Ice dancing joined the Olympics in 1976,when the Games were held in Innsbruck,Austria.In singles skating,each skater performs a short routine of required steps,jumps,spins,and combinations,as well as a longer free-skating routine.The pairs event follows the same f

    51、ormat,but with one male and one female performing together.Ice dance is performed by one male and one female,too.But unlike pairs skating,ice dance does not include overhead lifts and jumps.An ice dance competition is made up of three parts: one set to music that has a required rhythm and tempo,and

    52、two parts set to whatever music the ice dancers choose.A panel of nine judges scores the quality of each figure skating performance,but only seven out of nine scores are used.To determine which judges scores will be used,there is a random draw before each event.Skaters are given a grade for each ste

    53、p,jump,spin,or any other element that is part of their routine.They also receive an “overall” score for each performance.The person or team with the highest total score is the winner.【语篇解读】本文是一篇记叙文。花样滑冰出现于十九世纪中叶,一位叫杰克逊的美国人把舞蹈和滑冰结合在一起创造了我们现在看到的花样滑冰。32.When Haines first introduced figure skating to th

    54、e Americans,.A.he was very successfulB.they refused his techniqueC.it soon became very popularD.it caught on in the United States答案B解析细节理解题。根据第一段中的“when an American named Jackson Haines combined dancing and skating for the first time.Americans did not accept Hainess technique”可知,美国人一开始不接受他的技巧。33.Wha

    55、t does the underlined phrase “caught on” most probably mean?A.Became popular.B.Got rejected.C.Spread slowly.D.Grew curious.答案A解析词义猜测题。根据第一段中的“so he moved to Vienna,Austria,where he was an immediate success”以及第二段第一句“Figure skating became an Olympic sport before there were Winter Games.”可知,该短语的意思是“受欢迎

    56、的”,所以选A项。34.What can we infer from the third paragraph?A.Dancers do overhead lifts and jumps in pairs skating.B.Dancers perform to three parts of required music in pairs skating.C.The rule of singles skating is different from pairs skating.D.Pairs skating and ice dance follow the same rules.答案A解析推理判

    57、断题。根据第三段第四句“But unlike pairs skating,ice dance does not include overhead lifts and jumps.”可知,双人滑包括托举和跳跃。35.What are the dancers scores determined by?A.A panel of nine judges altogether.B.The quality of their performances.C.The time of their performance.D.The number of their overhead lifts.答案B解析细节理解题

    58、。根据最后一段中的“A panel of nine judges scores the quality of each figure skating performance,but only seven out of nine scores are used.”可知,B项与该意思相符。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you have ever done competitive sports,you will know that starting a new season means a l

    59、ot of hard work and practice.36 Here are a few ways to make sure that youre ready for the first day.37 Schedule specific workout times during the week to help you stick with it.Ask your coach,gym teacher or trainer for some advice before writing your plan.Besides,write down how long you have worked

    60、out and what activity you have done.Ask your coach if you arent sure what you need.New equipment can be expensive,so think about using some second-hand equipment if its available.Brothers,sisters and friends can be great sources of used equipment.38 You can ask your coach to take a look at it before

    61、 the first day of practice.If you are a returning player,take out all your equipment,try it on and make sure that it still fits and works.39 Sports camps can help new and experienced players brush up on skills before the season starts.College players,coaches or other professionals usually teach in t

    62、he camps.Many schools and colleges offer various sports camps during the summer and on the weekend during the school year.Your school or team will probably require a physical check before allowing you to participate.Because everyone needs to get checked at the beginning of the season,doctors tend to

    63、 be busy those times of the year.Therefore,set up an appointment with the doctor earlier.40A.Set realistic goals.B.You can also consider a sports camp.C.Just make sure that its very clean and safe to use.D.Its also normal to feel a little nervous about starting.E.Making the team and getting in shape

    64、 are great goals.F.Start by writing an exercise plan if you dont have one.G.That can give the doctor plenty of time to fill out your paperwork.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章就如何参加竞技性体育运动提出了一些建议。36.D根据上文的“.starting a new season means a lot of hard work and practice”可知,D项和上文构成递进关系。37.F根据下文的“before writing your

    65、 plan”可知,本段介绍的是开始之前要制定一个计划,所以选F项。38.C上文提到“used equipment”,C项“确保器械干净,使用安全”可承接上文。39.B根据下文的“Sports camps can help.”可知,本段介绍的是参加体育训练营,所以B项可作为主题句。40.G根据上文的“set up an appointment with the doctor earlier”可知,G项中的“the doctor”为同词复现,且能承接上文。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入

    66、空白处的最佳选项。In the spring of 1977,Rick Hoyt told his father that he wanted to participate in a 5-mile benefit run.Far from being a long-distance runner,Dick 41 to push Rick in his wheelchair and they finished all 5 miles,coming in next to last.That night,Rick told his father,“Dad,when Im running,it fee

    67、ls like Im not 42.”This 43 was just the beginning of what would become over 1,000 races 44.The 2009 Boston Marathon was officially Team Hoyts 1000th race.Rick always says if it comes down to doing one 45 a year he would like it to be the Boston Marathon: his 46 race.2013 was going to be Team Hoyts l

    68、ast Boston Marathon together,but they were not able to finish due to the terrorist bombing at the finish line.They 47 to be back in 2014 to finish the race with all the other runners,which they did, 48 many times along the 26.2 distance to take photos and shake hands of the many well-wishers.Dick an

    69、d Rick will continue to do 49 distances races together,but teammate Bryan Lyons will be taking over in pushing Rick in the 2015 Boston.Rick was once50 ,if he could give his father one thing,what would it be? Rick responded,“The thing Id most like is for my dad to sit in the chair and I would 51 him

    70、for once.”Racing in support of others less fortunate,devoting their time and energy to 52 others,Team Hoyt continued in that same 53 for 37 years.They proved to everyone that anything can be done with enough stubborn 54 ,devotion,and above all,the bottomless depths of 55 that can be found only in th

    71、e unique bond between a father and his son.【语篇解读】本文是一篇记叙文。Rick Hoyt想参加5英里赛跑,但他是残疾人,父亲决定用轮椅推着他参加。他们最终完成了比赛。此后这对父子组合先后参加了数千场比赛。41.A.intendedB.pretendedC.happenedD.agreed答案D解析根据“they finished all 5 miles”可知,Dick同意推着Rick去参加比赛。42.A.healthyB.strongC.disabledD.wealthy答案C解析根据上文提到的“in his wheelchair”可知,在跑的时候

    72、,Rick感觉自己不是残疾人。43.A.conclusionB.successC.adventureD.realization答案D解析根据下文的“just the beginning of what would become over 1,000 races”可知,此处是指上文Rick对于参加比赛的认知。44.A.completedB.consideredC.arrangedD.suggested答案A解析此处填completed与上文的beginning相呼应。45.A.actionB.wishC.raceD.exercise答案C解析联系空后的“he would like it to b

    73、e the Boston Marathon”可知,他想每年参加一次比赛。46.A.lastB.shortC.easyD.favourite答案D解析如果每年参加一次比赛他会参加波士顿马拉松比赛,由此可知这是他最喜欢的比赛。47.A.intendedB.rememberedC.promisedD.hesitated答案C解析联系空后的“to be back in 2014 to finish the race with all the other runners”可知,因为2013年的比赛没有完成,他们许诺会回来参加2014年的比赛。48.A.walkingB.stoppingC.standin

    74、gD.smiling答案B解析根据空后的“to take photos and shake hands of the many well-wishers”可知,在跑的过程中,他们停下来拍照,或者与给他们美好祝愿的人握手。49.A.smootherB.longerC.biggerD.shorter答案D解析联系后文的“but teammate Bryan Lyons will be taking over in pushing Rick in the 2015 Boston”可知,除了参加这样的比赛,他们也参加短途的比赛。50.A.requestedB.supportedC.askedD.rec

    75、ommended答案C解析结合空后的“if he could give his father one thing,what would it be”可知,这里指别人问他问题。51.A.pushB.thankC.welcomeD.greet答案A解析根据空前的“my dad to sit in the chair”可知,他希望自己的父亲坐在轮椅里,他推着父亲跑一次。52.A.encouragingB.affectingC.informingD.benefiting答案D解析联系空前的“Racing in support of others less fortunate”可知,这次比赛是为那些不幸

    76、的人带来好处。53.A.competitionB.sportC.spiritD.position答案C解析根据后文的“They proved to everyone that anything can be done with enough stubborn.”可知,他们以同样的精神参加了37年的比赛。54.A.characterB.perseveranceC.strengthD.mind答案B解析本空与空后的“devotion,and above all,the bottomless depths of ”是一致的,再联系空前的stubborn可以选出答案。55.A.loveB.connec

    77、tionC.relationshipD.sympathy答案A解析联系空后的“that can be found only in the unique bond between a father and his son”可知,本空指父子间深沉的爱。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Mascots for the 2022 Beijing Winter Olympic and Paralympic Games(残奥会).A red lantern baby 56.(call) “Shuey Rhon Rhon” and

    78、 57. energetic giant panda named “Bing Dwen Dwen” have been uncovered as the two mascots for the 2022 Beijing Winter Olympic and Paralympic Games.The mascots,known to people at Beijings Shougang Ice Hockey Arena,58. (connect) with the host nations culture.Beijing 2022 executive president Chen Jining

    79、 explained the idea 59.(clear) behind the design of the two mascots at the launch ceremony.“The two mascots put elements of traditional Chinese culture together 60. a modern international style.They show the Chinese peoples eager expectations for the Beijing Winter Olympic and Paralympic Games,and C

    80、hinas warm invitation to friends from all over the world,”said Chen,61. is also the mayor of Beijing.“They are designed 62. (express) all the aspects of the Olympic spirit,including 63. (wonder) characteristics such as passion,perseverance,friendship and common understanding to actively engage the p

    81、ublic.”The name “Bing Dwen Dwen” is a combination of several meanings in the Chinese language,with “Bing” the Chinese word for “ice”,and “Dwen Dwen” meaning 64.(strong) and liveliness.In the name “Shuey Rhon Rhon”,“Shuey” is the Chinese word for “snow” and “Rhon Rhon”65. (have) the meaning of tolera

    82、nce(宽容).答案与解析【语篇解读】北京2022年冬奥会吉祥物“冰墩墩”和残奥会吉祥物“雪容融”发布活动在北京举行,这两个新的吉祥物将成为冬季奥运会和残奥会的精神象征。56.called考査非谓语动词。该句的谓语动词是“have been uncovered”,因此call不能作谓语动词,并且A red lantern baby和call之间为被动关系,应使用call的过去分词作后置定语,故填called。57.an考查冠词。句意:一只名叫“雪容融”的红灯笼宝宝和一只精力充沛的大熊猫“冰墩墩”被作为2022年北京冬奥会和残奥会的两个吉祥物。此处表示一个大熊猫吉祥物,是泛指,应使用不定冠词,并

    83、且energetic是以元音音素开头的单词,故填an。58.are connected考查动词的时态和语态。句意:这些吉祥物在北京首钢冰球场为人们所知,与东道主的文化相通。该句是在介绍吉祥物的情况,应使用一般现在时。connect作谓语动词,和句子主语The mascots之间为被动关系,应使用被动语态,故填are connected。59.clearly考查副词。句意:北京2022年奥运会执行总裁陈吉宁在启动仪式上明确解释了这两个吉祥物设计背后的理念。副词修饰谓语动词explained(解释)作状语,故填clearly,意为“明确地,清楚地”。60.with考查介词。句意:这两个吉祥物将中国

    84、传统文化的元素和现代的国际风格融合在一起。根据句意,此处需要填入表示“和”的介词,构成“put.together with.”,意为“将与联系在一起”,故填with。61.who考查定语从句。句意:北京2022年奥运会执行总裁陈吉宁说,“这两个吉祥物表达了中国人民对北京冬奥会和残奥会的殷切期望,也表达了中国对世界各地朋友的热情邀请。”他也是北京市的市长。分析句子结构可知,需填入非限制性定语从句的关系词,并在从句中作主语,指代陈吉宁市长,故填who。62.to express考查非谓语动词。句意:它们被设计旨在表达奥林匹克精神的方方面面,包括热情、毅力、友谊和共识等精彩特征,以积极吸引公众参与。

    85、分析句子结构可知,需填入动词不定式作目的状语,表示“为了表达/体现”,故填to express。63.wonderful考查形容词。形容词修饰characteristics(特征)作定语,故填wonderful。64.strength考查名词。句意:“冰墩墩”是汉语中几种意思的组合,其中“Bing”是汉语中的“冰”字,“Dwen Dwen”意味着“力量和活力”。mean后需要用名词作宾语,故填strength。65.has考查动词的时态和主谓一致。句意:“Shuey”在汉语中是“雪”的意思,“Rhon Rhon”有“宽容”的意思。本句在介绍“雪容融”的含义,应使用一般现在时,Rhon Rhon

    86、作主语,谓语动词用单数,故填has。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是校排球队队长李华。请写封邮件告知你的队友Chris球队近期将参加比赛,内容包括:1.比赛信息;2.赛前准备;3.表达期待。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考范文Dear Chris,Im writing to inform you of the upcoming volleyball game that you are supposed to prepare for.The game is scheduled to be held in the newly built

    87、 stadium of our school next Friday afternoon.As a member of the team,you should be well prepared for it.Firstly,please come up with a workout schedule and stick to it so that you can get in shape soon.Secondly,you should attend the team training sessions and meetings to study the visiting team toget

    88、her with the teammates.Since our school attaches great importance to this game,I hope we can devote ourselves to becoming a stronger team and beat our opponent.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。(2021新高考全国卷)A MOTHERS DAY SURPRISEThe twins were filled with excitement as they t

    89、hought of the surprise they were planning for Mothers Day.How pleased and proud Mother would be when they brought her breakfast in bed.They planned to make French toast and chicken porridge.They had watched their mother in the kitchen.There was nothing to it.Jenna and Jeff knew exactly what to do.Th

    90、e big day came at last.The alarm rang at 6 a.m.The pair went down the stairs quietly to the kitchen.They decided to boil the porridge first.They put some rice into a pot of water and left it to boil while they made the French toast.Jeff broke two eggs into a plate and added in some milk.Jenna found

    91、the bread and put two slices into the egg mixture.Next,Jeff turned on the second stove burner to heat up the frying pan.Everything was going smoothly until Jeff started frying the bread.The pan was too hot and the bread turned black within seconds.Jenna threw the burnt piece into the sink and put in

    92、 the other slice of bread.This time,she turned down the fire so it cooked nicely.Then Jeff noticed steam shooting out of the pot and the lid starting to shake.The next minute,the porridge boiled over and put out the fire.Jenna panicked.Thankfully,Jeff stayed calm and turned off the gas quickly.But t

    93、he stove was a mess now.Jenna told Jeff to clean it up so they could continue to cook the rest of the porridge.But Jeffs hand touched the hot burner and he gave a cry of pain.Jenna made him put his hand in cold water.Then she caught the smell of burning.Oh dear!The piece of bread in the pan had turn

    94、ed black as well.注意:续写词数应为150左右。As the twins looked around them in disappointment,their father appeared.The twins carried the breakfast upstairs and woke their mother up.参考范文As the twins looked around them in disappointment,their father appeared.One look and he knew what they were up to.Seeing their

    95、 disappointed faces,he told them to clean up the kitchen while he helped them make breakfast for Mother.The twins cheered up and did as told.Within an hour,the kitchen was cleaned,and Father made some egg sandwiches and cooked some porridge.Then he sneaked back to bed.The twins prepared the breakfas

    96、t tray,adding a card they had made.The twins carried the breakfast upstairs and woke their mother up.They yelled “Happy Mothers Day,darling Mummy!” Mother hugged the twins.Her eyes widened at the sight of the breakfast.She shook Father who was pretending to snore.He pretended to be astonished when he saw the breakfast.Mother bit into a sandwich and said it was the best she had ever tasted.Jeff immediately wanted to have a bite.Jenna caught her fathers eye and they were secretly delighted.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《新教材》2021-2022学年高中英语译林版必修第二册课后巩固提升:第二单元测评 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-791401.html
    相关资源 更多
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【全优】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【全优】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【中心小学】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【中心小学】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【word】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【word】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【b卷】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【b卷】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷【a卷】.docx人教版三年级下册数学期末测试卷【a卷】.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷word版.docx人教版三年级下册数学期末测试卷word版.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷word.docx人教版三年级下册数学期末测试卷word.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷a4版打印.docx人教版三年级下册数学期末测试卷a4版打印.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷a4版.docx人教版三年级下册数学期末测试卷a4版.docx
  • 人教版三年级下册数学期末测试卷1套.docx人教版三年级下册数学期末测试卷1套.docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(黄金题型).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(预热题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(预热题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(达标题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(达标题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(轻巧夺冠).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(能力提升).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考试直接用).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考点梳理).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(考点提分).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(综合题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(综合题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(综合卷).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(精选题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(精选题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(精练).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(精练).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(突破训练).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(研优卷).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(真题汇编).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(模拟题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(有一套).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(有一套).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(易错题).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(易错题).docx
  • 人教版三年级下册数学期中测试卷(巩固).docx人教版三年级下册数学期中测试卷(巩固).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1