分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型【全程复习方略】江苏省2022版高中英语 综合评估检测(三) 译林牛津版选修6~10.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:798163
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:25
  • 大小:245.53KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    全程复习方略
    资源描述:

    1、综合评估检测(三)选修610(120分钟 120分)第一部分听力(共两节,满分20分) 第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman advise the man to do now? A. She advises him to work hard at his lessons. B. She advises him to go to sleep. C. She ad

    2、vises him to stay there and wait. 2. Whats the probable relationship between the two speakers? A. Mother and son. B. Friends. C. Husband and wife. 3. How were they told to do their homework? A. To type it on the computer. B. To do it in the books. C. To write it on a piece of paper. 4. Which bus wil

    3、l the two speakers take? A. No. 113. B. No. 123. C. No. 132. 5. What does the man imply? A. He suggests the woman take the subway. B. He doesnt know the way to the theatre. C. He wants to leave early to avoid a traffic jam. 第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的

    4、相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly talking about? A. A habit. B. An exam. C. A lecture. 7. How did the woman get the highest grade? A. By planning study time better. B. By getting help from the man. C. By copying from other s

    5、tudents. 听第7段材料,回答第8至10题。8. What did the mans doctor advise him to do? A. Take more exercise. B. Join a club. C. Take more rest. 9. How does the woman find about going to the health club? A. Tiring. B. Boring.C. Useful. 10. What should the man do according to the woman? A. Work out first. B. Take a

    6、swim before exercising. C. Come to the club with her. 听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the man phone the woman for? A. He cant find a watch in the hotel room. B. He doesnt know how to use the phone. C. He asks her to wake him up tomorrow morning. 12. Where does the conversation take place? A. At a clo

    7、ck shop. B. At a hotel. C. At a repair shop. 13. What does the first number 2 refer to? A. Service. B. Floor. C. Time. 听第9段材料,回答第14至16题。14. What is the man doing? A. Looking for something as a birthday gift for Karen. B. Thinking of taking a trip somewhere with Karen. C. Trying to do shopping online

    8、. 15. How did the man book train tickets last time? A. Over the phone. B. Over the Internet. C. Through his friends. 16. What do we know about the websites the woman is talking about? A. The BA. com always offers the cheapest tickets. B. The tickets in BA. com are as cheap as those in the easyjet. c

    9、om. C. The BA. com offers more airlines than the easyjet. com. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What will the students learn about today? A. Chemistry. B. Physics. C. Microscope. 18. What will happen if a student misses three classes? A. He can make up the lesson. B. He will be dropped from the class. C. He wi

    10、ll be allowed to remain in the class if he has a good excuse. 19. What should the students do if they wear long hair? A. They must do it up. B. They must have it cut short. C. They will be asked to leave the class. 20. Whats mainly talked about in this speech? A. The instructions for the laboratory

    11、class. B. The safety rules for the laboratory class. C. The timetable for the laboratory class. 第二部分英语知识运用(共两节,满分35分)第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。21. 2022吉安模拟In the United States, there is always _ flow of people to areas of _ country where more jobs can be found. A

    12、. a; theB. the; aC. the; theD. a; a22. 2022延吉模拟The leader of the factory told us that very little _ was made of the waste material in the past. A. costB. valueC. useD. matter23. 2022荆州模拟In order to achieve and guarantee basic human rights, equality of opportunity is _ . A. favorableB. preciousC. ess

    13、entialD. worthwhile24. Could you tell me what he said just now? Sorry, I _ what was going on outside. A. had thoughtB. was thinkingC. thoughtD. think25. You must attend the meeting _ at ten oclock, as it is schedulednot a minute early or late. A. accuratelyB. punctuallyC. flexiblyD. approximately26.

    14、 2022石家庄模拟Have you been to the romantic city, Paris? Perhaps not in my memory_ , it might have been during my early childhoodAIf everBIf anyCIf onceDIf not27. What does the sign over there say? No person _ enter the area without official permission. A. shallB. willC. mustD. may28. 2022衡水模拟Your cousi

    15、n is said _ a new computer program recently, but do you know when he will finish it? A. to design B. to be designingC. to have been designingD. to have designed29. It is only when an NBA player has been through many battles _ he learns an important lesson: there is no “I” in “team”. A. afterB. befor

    16、eC. whatD. that30. 2022龙岩模拟Fortunately, rescuers were able to gain _ to the disaster-hit area soon enough. A. trackB. accessC. meansD. passage31. 2022梅州模拟Twenty-six journalists from 19 media organizations of different countries and regions are the first ones _ the unrest of “the Red-shirts” in Thail

    17、and capital. A. covered B. coversC. to coverD. covering32. The Somali pirates frequent attacks on the sea urged the United Nations to _ all nations to take immediate action. A. fight forB. apply forC. call onD. wait on33. I feel sure that _ qualification, ability and experience, you are abundantly s

    18、uited the position we have in mind. A. in case of B. in terms ofC. in the opinion ofD. in the course of34. 2022福州模拟The villagers, _ had been damaged by the flood, were given help by the Red Cross. A. all of their homes B. all their homesC. whose the homesD. all of whose homes35. 2022唐山模拟Id rather ha

    19、ve some wine, if you dont mind. _ . Dont forget that youll drive. A. Anything but that B. By all meansC. Take it easyD. I wouldnt say no to this第二节完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Anna Douglas was 72 years old when she started writing her newspaper column. She had been a

    20、 school teacher before she retired(退休), but she needed to keep36. She was even willing to work without pay. She then offered her37with a business that helped other businesses find jobs for old people. Every day she38 other old folks like her. By talking with them, she39two things. Old people had abi

    21、lities that were not40. But old people also had some41. She found a new purpose for herself then. Through the years, she42to write stories about people for national magazines. There was now a new43:Old people like herself. She began to write a newspaper column called “Sixty Plus”, which was about44o

    22、ld. She writes about the problems of old people, especially their problems with being45. Anna Douglas uses her46ability to see the truth behind a problem. She understands47problems begin. For example, one of her48said that his grandchildren49the houses as soon as he came to visit. Mrs. Douglas50 som

    23、e ways for him to understand his grandchildren. “Its important to know51about your grandchildrens world, ” says Mrs. Douglas. “That means questioning and listening, and52is not what old people do best. Say good things to them and about them, ” she continues. “Never try to53your grandchildren or othe

    24、r young people. Never54your opinion. Dont tell them what they should do.55, they have been taught they should have respect for old people. The old should respect them as well. ”36. A. freeB. richC. powerfulD. busy37. A. serviceB. moneyC. studentsD. books38. A. observedB. metC. comfortedD. answered39

    25、. A. recognized B. followedC. enjoyedD. demanded40. A. studiedB. agreedC. gaveD. used41. A. mistakesB. problemsC. questionsD. characters42. A. hadB. oughtC. wasD. used43. A. subjectB. lifeC. wayD. plan44. A. gettingB. respectingC. employingD. supporting45. A. unknownB. refusedC. misunderstood D. dis

    26、couraged46. A. thinkingB. workingC. writingD. leading47. A. thatB. whenC. whyD. whether48. A. visitors B. readersC. listenersD. friends49. A. got B. enteredC. leftD. passed50. A. invented B. choseC. suggestedD. imagined51. A. everything B. somethingC. anythingD. nothing52. A. listeningB. speakingC.

    27、pleasingD. advising 53. A. praiseB. scoldC. trouble D. encourage54. A. speak outB. give upC. get backD. stick to55. A. CommonlyB. SurprisinglyC. HappilyD. Naturally第三部分阅读理解(共15题; 每小题2分, 满分30分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(A)2022合肥模拟One thing we love about soup is that its easy to make and

    28、it only needs a fewsimple ingredients(食材). Here are four of our favorite, simple home-made soups. Enjoy! 1. Chicken SoupChicken soup can help fight a cold. You can prepare your soup using a whole chicken or just thin pieces of chicken. Do either of them although a whole chicken is likely to make you

    29、r soup more delicious. The main ingredients are: chicken, water, onions, carrots, celery (芹菜), salt and pepper. 2. White Bean SoupThere are many types of beans to choose from. Its simply a matter of personal taste. Dried beans are more traditional and cost less. However, canned beans also work. The

    30、other main ingredients are: onions, tomatoes and carrots. Add salt and pepper to taste. 3. French Onion SoupWhen you get French onion soup in a restaurant, it might look a bit difficult to make. Actually, its not. The hardest part is cutting up all those onions. Be ready for a good cry! The main ing

    31、redients are: six sweet onions, butter, water and salt. 4. Garden Vegetable SoupIn summer, you may find yourself with a lot of vegetables that need using up. Throw in potatoes, rice or even some meat with the vegetables. The best thing about this soup is that you can put in whatever you want. The ma

    32、in ingredients are: onions, carrots, celery, tomatoes and potatoes. 56. How can you make the chicken soup more delicious? A. By adding carrots. B. By using chicken pieces. C. By adding onions. D. By using a whole chicken. 57. What is the most difficult part when making French onion soup? A. Getting

    33、good onions. B. Cutting up the onions. C. Making the soup look good. D. Buying the ingredients. 58. What might be the best soup in summer time? A. Chicken soup. B. White bean soup. C. French onion soup. D. Garden vegetable soup. (B)Inventor, physicist, surveyor, astronomer, biologist, artist. . . Ro

    34、bert Hooke was all these and more. Some say he was the greatest experimental scientist of the seventeenth century. Once he worked with renowned men of science like Christian Huygens, Antony van Leeuwenhoek, Robert Boyle, Isaac Newton and the great architect, Christopher Wren. Hookes early education

    35、began at home, under the guidance of his father. He entered Westminster School at the age of thirteen, and from there he went to Oxford, where he came in contact with some of the best scientists in England. Hooke impressed them with his skill at designing experiments and devising instruments. In 166

    36、2, at the age of twenty-eight, he was named Curator of Experiments of the newly-formed Royal Society of London. Hooke accepted the job, even though he knew that it had no money to pay him! Watching living things through the microscope was one of his favorite occupations. He devised a compound micros

    37、cope for this purpose. One day while observing a cork(软木) under a microscope, he saw honeycomb-like structures. They were cellsthe smallest units of life. In fact, it was Hooke who coined the term “cell” as the box-like cells of the cork reminded him of the cells of a monastery(修道院). Perhaps because

    38、 of his varied interests, Hooke often left experiments unfinished. Others took up where he left off and then claimed sole(独占的)credit. This sometimes led to quarrels with colleagues. One work that he finished was his book MICROGRAPHIA, a volume that reveals the immense potential of the microscope. Th

    39、e book also includes, among other things, ideas on gravity and light which may have helped scientists like Newton while they were developing their own theories on these phenomena. Hooke made valuable contributions to astronomy too. A crater(坑) on the moon is named after him in appreciation of his se

    40、rvices to this branch of science. 59. Robert Hooke probably went to school in _ . A. 1647B. 1634C. 1662D. 166460. From the first paragraph, we can know that Robert Hooke _ . A. was famous because he worked with many scientistsB. liked making friends with the famous peopleC. received a lot from other

    41、 scientistsD. made contributions to many different fields61. Robert Hooke made himself known to some of the best scientists in England by _ . A. learning by himself with his fathers helpB. introducing himself to themC. designing experiments and devising instrumentsD. refusing any reward from Royal S

    42、ociety of London62. Robert Hooke couldnt get along well with his colleagues because _ . A. he couldnt finish his work on time sometimesB. he had all kinds of interests in his daily lifeC. he was too proud to look up to themD. the other scientists took the fruits of his experiments63. Which of the fo

    43、llowing about the book MICROGRAPHIA is TRUE? A. It has been used in many fields. B. Its ideas on gravity and light might have been helpful for Newton. C. Newton realized the importance of it. D. Hooke thought highly of Newtons scientific theory in it. (C)2022荆州模拟After a little snowstorm yesterday I

    44、began to think of what snowflakes had to offer other than nice scenery and dangerous road conditions. From the way they fall, to the way they look, snowflakes have some similarities with our life. Here are some life lessons these little white ice crystals have to offer. Be uniqueEvery snowflake has

    45、its own shape and look. So should you! Accept yourself and be yourself. Everyone is different and should remain that way. Work with othersOne snowflake doesnt fall during a storm but millions do. As they build up and stick together, they accomplish a lot. Billions of them can become inches, maybe ev

    46、en feet tall and blanket miles upon miles. If you want to achieve success and change your life, you will need help from others eventually. You can be small but powerfulSnowflakes are very small but very powerful. Theyre extremely delicate but can shut down whole cities and states. You may be weak ph

    47、ysically but mentally you can be strong. Take your timeUnless wind is pushing them, snowflakes usually take their time to get to their destination. Dont rush through life; its the journey thats important, not the destination. Divert away from your planned routeMost snowflakes are supposed to land on

    48、 the ground and may be headed that way when theyre falling. But sometimes they land in trees, lakes, or the streets. They go with the flow and are very flexible. Its great if you have planned out your time and life, but events are going to throw those off course. So be flexible and let certain event

    49、s take you for a ride. Bring happiness and enjoyment to othersAt times snow can be extremely dangerous, but think about how many times snow has made people happy and joyful. Just the sight of a fresh blanket of snow makes people feel good. You should do the same, make people happy to see and talk to

    50、 you. Dont be unhappy because youll bring those around you down. Life is shortSnowflakes dont last that long. Frequently they melt the instant they hit the ground, but theyve had an interesting journey. Cherish your life and every minute you have. 64. What is the best title of the passage? A. The ad

    51、vice from snowflakesB. Life lessons from snowflakesC. Enjoy the nice scenery of snowflakesD. Snowflakes, small but powerful65. The underlined part “Divert away from” probably means “_”. A. switch away fromB. stick toC. escape fromD. fight for66. According to the writer, if you are in low spirits _ .

    52、 A. those around you will laugh at youB. those around you will not be willing to help youC. those around you will be depressedD. you can not enjoy the fresh blanket of snow(D)2022济宁模拟Short and shy, Ben Saunders was the last kid in his class picked for any sports team. “Football, tennis, cricketanyth

    53、ing with a round ball, I was useless, ” he says now with a laugh. But back then he was the object of jokes in school gym classes in Englands rural Devonshire. It was a mountain bike he received for his 15th birthday that changed him. At first the teen went biking alone in a nearby forest. Then he be

    54、gan to cycle along with a runner friend. Gradually, Saunders set his mind on building up his body, increasing his speed, strength and endurance. At the age of 18, he ran his first marathon. The following year, he met John Ridgway, who became famous in the 1960s for rowing an open boat across the Atl

    55、antic Ocean. Saunders was hired as an instructor at Ridgways school of Adventure in Scotland, where he learned about the older mans cold-water exploits(英勇的行为). Intrigued(着迷的), Saunders read all he could about Arctic explorers and North Pole expeditions, then decided that this would be his future. Jo

    56、urneys to the Pole arent the usual holidays for British country boys, and many people dismissed his dream as fantasy. “John Ridgway was one of the few who didnt say, You are completely crazy, ” Saunders says. In 2022, after becoming a skilled skier, Saunders started his first long-distance expeditio

    57、n toward the North Pole. He suffered frostbite, had a closer encounter(遭遇) with a polar bear and pushed his body to the limit. Saunders has since become the youngest person to ski alone to the North Pole, and hes skied more of the Arctic by himself than any other Briton. His old playmates would not

    58、believe the transformation. This October, Saunders, 27, heads south to explore from the coast of Antarctica to the South Pole and back, a 1, 800-mile journey that has never been completed on skis. 67. The turning point in Saunders life came when _ . A. he started to play ball gamesB. he ran his firs

    59、t marathon at the age of 18C. he got a mountain bike at the age of 15D. he started to receive Ridgways training68. We can learn from the text that Ridgway _ . A. won his fame for his voyage across the Atlantic OceanB. built up his body together with SaundersC. hired Saunders for his cold-water exper

    60、ienceD. dismissed Saunders dream as fantasy69. What do we know about Saunders? A. He was the first Briton to ski alone to the North Pole. B. He followed Ridgway to explore the North Pole. C. He was chosen for the school sports team as a kid. D. He once worked at a school in Scotland. 70. It can be i

    61、nferred that Saunders journey to the North Pole _ . A. was accompanied by his old playmatesB. was supported by other Arctic explorersC. set a record in the North Pole expeditionD. made him well-known in the 1960s第四部分任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。When I

    62、opened my e-mail the other day, a pretty woman named Rachel appeared on my computer screen. She greeted me by name and started talking with great enthusiasm. Every now and then she stopped to smile at me or blow a kiss. She was reading to me an e-mail from my brother, and a lot of it was about his g

    63、etting the phone company to give him a high-speed Internet connection. It was pretty cool. Rachel was there thanks to a new technology called Facemail. Facemail lets you send an e-mail that can be read to the receiver online by an attractive male or female or by a clown. The software, which is free,

    64、 can be downloaded at www. Facemail. com. Facemail faces are lifelike, and they copy emotions based on the ones that you put in your text. For example, type in-X, and Rachel blows a kiss. Life FX, the company that develops the Facemail is sure there are broad business uses. The reason e-business is

    65、not popular, the company says, is that buying over the Internet lacks the human touch. But what if you went to the Nike website and Michael Jordan greeted you by name, waited on you and personally closed the sale? Besides, the company is talking with Whirlpool company about the technology in a compu

    66、ter screen on a fridge. Then if Mom cant be at home when the kids get back from school, she can leave a note with voice and image telling them what there is to eat. Facemail could get hot fast. Personally, I am a fan. But Facemail should be used with words in an e-mail and add angry emotions when yo

    67、uve got junk mails. Title: A New Technology On (71) _My findings:* I was (72) _ by a pretty woman on my computer when I opened my e-mail the other day; * She was reading to me an e-mail from my brother about his getting the phone company to give him a high-speed Internet connection; * Sometimes she

    68、would stop to smile or blow a (73) _ .More details of Facemail:*(74) _ : Facemail can let your e-mails read by a “person”; *Feature: Facemail faces are (75) _ and changeable; *(76) _ : Life FX*Future of Facemail: It is sure to have (77) _ business uses; It may be used in a computer screen on a (78)

    69、_ to help mothers.My personal (79) _ about Facemail:*It could get hot fast*It should be used with words in an e-mail; *It might make you (80) _ when getting junk mails.第五部分书面表达 (满分25分)下表是对某中学高三(1)班50个学生健康问题的调查表。请根据表格(table)内容,综述学生当前存在的健康问题,并就中学生如何保持身心健康提出自己的建议。词数150左右。问题类型学习焦虑逆反心理缺乏交往睡眠不足缺乏锻炼视力不佳人数3

    70、52015402535比例70%40%30%80%50%70%_答案解析【听力材料】(Text 1)W: You look sleepy. Whats the matter? M: I didnt sleep for the whole night because I had a long report to prepare for the boss. W: You must be very tired now. Youd better go and get some sleep. (Text 2)W: Come in and make yourself at home. M: Thank y

    71、ou. You are so kind. W: Help yourself to some fruit and you can invite your friends here, if you like. (Text 3)W: Wow, your homework looks fantastic. M: Thanks. I typed it on my Dads computer. W: But didnt Mrs. Green tell us we had to write it in our books? M: Oh, no, youre right! . . . Oh, what am

    72、I going to do now? (Text 4)W: Look, the bus No. 113 is coming! Hurry up! M: Hang on. Wed better take No. 132. It takes a short cut to the stadium. W: But this one is now empty. I dont want to stand all the way there! M: OK. Whatever you like. (Text 5)W: I need to go across the town, but the traffic

    73、is too heavy this time of day. M: When you take the subway, you dont have to deal with traffic. I never drive any more. (Text 6)M: Thats all for this week. Ill see you here for another lecture next Tuesday. Youre free to goeveryone but you, Ms Swanson. Could I have a minute of your time before you t

    74、ake off? W: Sure. Um, is there a problem? M: Ive finished grading the tests. I want to talk to you before returning them to the class. W: Oh, dont tell me that I failed another exam! I tried so hard! M: You didnt fail. In fact you got the highest grade in the class. Im concerned about how you accomp

    75、lished this. W: Well, I didnt copy from other students, if thats what you think. I have actually changed my study habits, planning my study time better so that I dont wait until the last day to study. It has made a world of difference in how well I learn the material. (Text 7)M: Hi, Judy, you look s

    76、o fit now. How does it happen? W: Oh, Im on a health club. I do exercise there twice a week. M: Ive been thinking about joining a health club too. My doctor has been encouraging me to get more exercise. Which club do you belong to? W: Its called the Metro Health Club. Ive only been going since Novem

    77、ber last year, but Ive already noticed a big improvement. I feel like a new person. M: Really? What do you do there? W: They have a gym with exercise equipment and an indoor pool. I usually start by working out about 20 minutes. Then I take a swim. After exercising, the water feels great. M: That so

    78、unds good. But arent you afraid of over-working yourself? W: No, no. Everything is carefully controlled and supervised. If you are interested in seeing for yourself, Im going again on Tuesday, why dont you come along as my guest? Youll enjoy yourself. M: Thanks. Thats a good idea. (Text 8)W: What ca

    79、n I do for you, sir? M: Im Tom in room 528, and Id like to have a wake-up call tomorrow morning. W: At what time? M: 6: 15 a. m. , please. W: We have a computer wake-up service. Please dial 2 for the service first and then the time. That is to say, dial 2 and then 0615 for the time. M: I see. Then i

    80、t is 20615. Thank you. By the way, if I want to change my wake-up time, what shall I do? W: Just dial your new wake-up time. The computer will record the new wake-up time. M: If I dial 20700, I will be waked up at 7: 00 a. m. . Am I right? W: Yes, thats right. M: Thank you. Good night. (Text 9)W: Ar

    81、e you booking your summer holiday already, then? M: No, no. Its Karens birthday in a few weeks time and I was thinking of taking her away somewhere for the weekend. Theres not much on offer, though. W: Well, you can sometimes get some really good last-minute deals online. M: Ive never really had muc

    82、h luck buying things on the Internet. The other day, I tried to book some train tickets on Ticketline. com, but it was just so complicated. In the end, I just gave up and did it over the phone. W: Yes, I know what you mean. That site is not very user-friendly. Have you tried any of the cheap airline

    83、 sites, though? M: No, never. Which ones are the best? W: Well, it depends where you want to go. You could try British Airways first. Theyre sometimes just as cheap as the budget airlines. Their address is BA. com. And the other one Ive used quite a lot is easyjet. com, but they dont fly to as many

    84、places as BA. M: Right, that sounds much better than standing here in the pouring rain. Thanks. (Text 10)Good morning, I am professor Armstrong, and I am your laboratory instructor. This class is intended as a necessary part of the course, which Dr. Smith will be in charge of it. The class will meet

    85、 twice a week in this laboratory. It begins at nine. I expect you to be on time. I do not intend to wait for late-comers or report what has already been covered if you miss the explanation. Do not arrive late and interrupt your neighbor. You may as well not come in if you can not be on time. Attenda

    86、nce is equally important. If you miss three lab classes, youre dropped from the class, no excuses. You cant complete the course without completing the lab class. Safety is key here. It is very important to keep things neat and clean, dress properly, and be careful. You must not eat, drink or smoke i

    87、n the laboratory and you should always clean the table top and wash hands before and after class. Long hair must be tied back. Large clothing must be worn. And, finally, any laboratory accident must be reported immediately. I hope you will enjoy the laboratory. Its a wonderful place but all these in

    88、structions are to be strictly followed. We will begin today by learning about the microscope. 15. BBBAA610. BAACC1115. CBABA1620. CCBAA21. 【解析】选A。考查冠词。句意:在美国,总有人到能找到更多工作的地区去。a flow of people人流,用不定冠词表示泛指;the country特指美国。22. 【解析】选C。考查名词。句意:工厂的领导告诉我们过去废料几乎没有得到使用。make use of利用;应用,是一个固定短语。cost花费;value价值;

    89、matter事情,关系。23. 【解析】选C。考查形容词。句意:为了取得并保证基本的人权,机会均等是必要的。essential基本的,必要的,符合句意。favorable赞同的,称赞的;precious珍贵的; worthwhile值得的。24. 【解析】选B。考查时态。根据语境:你能告诉我他刚才说了什么吗?抱歉,我当时在想外面在发生什么事。后面一个人在陈述当时在做什么,因此要用过去进行时。25. 【解析】选B。考查副词。句意:你一定要在十点钟准时参加会议,因为它是安排好了的一分钟不能早,一分钟也不能晚。punctually准时地,符合句意; accurately准确地,精确地;flexibl

    90、y灵活地;approximately大概,近乎。26. 【解析】选A。考查省略。If ever =If I have ever been to the romantic city, Paris,由于与上句重复了,所以使用了省略结构,只保留连词和ever,意为“如果去过的话”。if any如果有的话;if once如果有一次的话;if not如果不是这样。27. 【解析】选A。考查情态动词。答句句意:没有官方允许,任何人都不准进入这个地区。shall 表示法律、规则等的规定;must表示个人的主观看法;will表示意愿;may表允许。28. 【解析】选C。考查非谓语动词。sb. be said

    91、to do sth. 某人据说做某事,said后面一定是不定式。根据状语recently和下文when he will finish it可知是最近一直在做但还没有完成的事情,因此用不定式的完成进行时表示一直在做很可能还要继续下去的动作。 29. 【解析】选D。考查强调句型。It is. . . that. . . 是强调句型。句意:只有当一名NBA球员经过很多场比赛后,他才学会重要一课球队中没有自我。30. 【解析】选B。考查名词。句意:幸运的是,救援人员能及时地进入灾难发生地。gain access to获准进入。track足迹,轨迹;means手段,方法;passage段落,走廊。31.

    92、 【解析】选C。考查非谓语动词。句意:来自于不同国家和地区的19家媒体组织的26位记者是第一批报道泰国红衫军暴乱的人。名词前有序数词修饰时,用不定式作后置定语。32. 【解析】选C。考查动词短语。句意:索马里海盗经常在海上袭击促使联合国呼吁所有的国家立即采取行动。call on号召,呼吁,符合句意。fight for为而战; apply for申请; wait on伺候。33. 【解析】选B。考查介词短语。句意:我相信就资格、能力和经验而言,你在我们心目中非常适合这一职位。in terms of就而言。in case of以免,万一;in the opinion of在看来;in the co

    93、urse of在期间。34. 【解析】选D。考查定语从句。句意:这些村民的家园都被洪水冲毁了,他们得到了红十字会的帮助。关系词whose在从句中作定语修饰homes,构成的名词短语作介词of的宾语。35. 【解析】选A。考查情景交际。Anything but that除了酒以外,什么都行。根据后面的“不要忘了你还要开车”可知,说话人不想让对方喝酒。By all means当然可以;Take it easy别紧张;I wouldnt say no to this我不想说不。【文章大意】本文主要介绍了安娜道格拉斯通过写文章帮助老年人解决生活中的一些难题的故事。36. 【解析】选D。虽然她从教师工作

    94、上退了下来,但是她需要保持忙碌。B项有一定干扰性。keep rich意思是“富有”,从后文She was even willing to work without pay. 可以看出B项不合题意。37. 【解析】选A。从空后的. . . that helped other businesses find jobs for old people. 可以看出,她提供的是商业服务。38. 【解析】选B。从下句By talking with them,. . . 可以看出,Anna Douglas每天都与很多老年人会面,而不是观察、安慰或答复他们。39. 【解析】选A。通过与他们交谈,她认识到两件事情

    95、。接下来的两句便是她认识到的事情。recognize在这里是“认识到”的意思。40. 【解析】选D。老年人有未被利用的能力。这是她积极为老年人找工作发挥他们余热的原因。其他答案不符合题意。41. 【解析】选B。然而老年人也有一些问题。A项有较大干扰性。从后文我们知道,有一位老年人不受其孙子孙女的欢迎,这是他面临的问题,而不是错误。42. 【解析】选D。从后文She began to write a newspaper column called “Sixty Plus”. . . 我们知道,她为全国性的杂志写人物故事是以前的事。43. 【解析】选A。联系下文Old people like he

    96、rself. 是报纸的一个话题(subject),因此其他选项不合题意。44. 【解析】选A。get old在这里为系表结构,其他选项不正确。45. 【解析】选C。B、D项有较大干扰性。作者举的例子说明很多老年人被其孙子孙女误解,而不是(他们的要求)被拒绝等。46. 【解析】选A。从空后的. . . see the truth behind a problem. 我们得知,Anna Douglas用的是 thinking ability。47. 【解析】选C。从下文举的例子看,她明白的是事情的起因,因此其他选项不合题意。48. 【解析】选B。A项有较大干扰性。从前文我们知道Anna Dougl

    97、as是靠写文章与老年人交流,而不是建立了咨询中心,因此A项不合题意。49. 【解析】选C。联系上下文我们可以推知,这位老年人与其孙子孙女关系并不融洽,因此当他来拜访时,孩子们就离开。50. 【解析】选C。她给这位老人建议了几种方法。51. 【解析】选B。A、C有较大干扰性。从空后的about your grandchildrens world. . . 我们得知,想了解孙子孙女世界的一切是不可能的。52. 【解析】选A。本空承接and前的分句而来,因此答案应在questioning和listening间选择,选项中没有questioning,故选A。53. 【解析】选B。联系上文Say goo

    98、d things to them and about them. 得此答案。A项有一定干扰性,空前的Never决定了此选项不正确。54. 【解析】选D。stick to在这里是“固执地坚持”。A、B均有一定干扰性。联系前文可知,Mrs. Douglas认为老人应该多听听孙子孙女的见解,不要太固执地坚持自己的看法。 speak out意思是“说出”,give up是“放弃”,因此不合题意。55. 【解析】选A。D有较大干扰性。naturally意思是“自然而然地”,而commonly“通常情况下”。【文章大意】文章介绍了四种家常汤的做法:鸡汤、白豆汤、法式洋葱汤和田园蔬菜汤。56. 【解析】选D

    99、。细节理解题。根据Chicken Soup里的. . . although a whole chicken is likely to make your soup more delicious. 可知答案为D。57. 【解析】选B。细节理解题。根据French Onion Soup里的The hardest part is cutting up all those onions. Be ready for a good cry! 可知答案为B。58. 【解析】选D。推理判断题。根据Garden Vegetable Soup中的“夏天你有很多蔬菜需要用完,而且你可以往汤里放你喜欢的各种蔬菜”。因

    100、此推断出夏天最好的汤应该是D项。【文章大意】罗伯特胡克集发明家、物理学家、鉴定人、天文学家、生物学家和艺术家等于一身。据说他是十七世纪最伟大的实验科学家。59. 【解析】选A。细节理解题。根据第二段中“1662年他28岁”可推知他十三岁时应该是1647年。60. 【解析】选D。推理判断题。根据文章首句Inventor, physicist, surveyor, astronomer, biologist, artist. . . Robert Hooke was all these and more. 及下文描述可知,胡克在很多领域都做出了贡献。 61. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中

    101、的Hooke impressed them with his skill at designing experiments and devising instruments. 可知答案。62. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段中Others took up where he left off and then claimed sole credit. This sometimes led to quarrels with colleagues. 可知别人独占他的成果,所以他才和同事争吵,和同事之间的关系不好。63. 【解析】选B。推理判断题。根据第四段中最后一句话的内容可知他的书里关于地球

    102、引力和光的观点对牛顿这样的科学家帮助很大。【文章大意】这是一篇议论文。雪花虽然渺小,却可以给人带来美丽的景观,但也使道路状况危险。我们还可以从雪花身上学到很多东西。64. 【解析】选B。主旨大意题。根据第一段的最后一句Here are some life lessons these little white ice crystals have to offer. 以及下面的每个小标题可知。65. 【解析】选A。词义猜测题。根据划线部分下面的But sometimes they land in trees, lakes, or the streets. They go with the flow

    103、 and are very flexible. 可知,雪花在降落过程中,虽有固定的路线,却可以随机而变,因此该词语的意义是“偏离”(A项)。66. 【解析】选C。细节理解题。根据第六个小标题下的最后一句Dont be unhappy because youll bring those around you down. 可知答案。67. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段第一句It was a mountain bike he received for his 15th birthday that changed him. 可知C项正确。是他15岁时收到的一辆山地自行车改变了他。68. 【解析

    104、】选A。细节理解题。根据第三段首句. . . John Ridgway, who became famous in the 1960s for rowing an open boat across the Atlantic Ocean. 可知。69. 【解析】选D。推理判断题。根据倒数第二段可知Saunders是独自滑雪去北极的人中最年轻的,而不是第一个滑雪去北极的英国人,故A项错误。原文并没有提到Saunders是跟随Ridgway到北极去探险的,文中第三段只是提到Saunders是从阅读中了解后才做这样的决定的,故B项错误。根据第一段第一句可知C项错误,Saunders小时候体育不好。D项

    105、根据文中第三段中的Saunders was hired as an instructor at Ridgways school of Adventure in Scotland. . . 可知。70. 【解析】选C。推理判断题。C项根据原文倒数第二段内容可推知。A、B、D三项文中并没有提到。71. Facemail72. greeted73. kiss74. Function75. lifelike76. Producer/Developer77. broad78. fridge79. opinion/view/point80. angry/annoyed书面表达 As is apparent

    106、ly shown in the table, many high school students have problems both physically and mentally, with 70% of the students having learning anxieties as well as bad eyesight, and a larger percentage lacking sleep. Coming next is the lack of physical exercise. 40% of the students surveyed wont obey their p

    107、arents or teachers. Still fewer claimed not to have enough communication with others. So far as I am concerned, we students should balance our physical exercise and studies. Just as a saying goes: “All work but no play makes Jack a dull boy. ”, without a sound body one cannot achieve anything. However, too much attention has been paid only to studies. Therefore, I recommend we be given less homework and more time for out-of-classroom activities to solve all the problems. Only in this way can we lead a healthy life.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【全程复习方略】江苏省2022版高中英语 综合评估检测(三) 译林牛津版选修6~10.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-798163.html
    相关资源 更多
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷带答案.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷带答案.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷实验班.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷实验班.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整版.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整版.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷完整.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含解析答案.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含解析答案.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含精品答案.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含精品答案.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(黄金题型).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(黄金题型).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(达标题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(达标题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(能力提升).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(能力提升).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(综合题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(综合题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(精练).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(精练).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(突破训练).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(突破训练).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(模拟题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(模拟题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(实用).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(实用).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(完整版).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(完整版).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(基础题).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(基础题).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优a卷).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(培优a卷).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(b卷).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(b卷).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(a卷).docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案(a卷).docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案解析.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案解析.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案下载.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案下载.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【黄金题型】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【黄金题型】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【预热题】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【预热题】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【达标题】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【达标题】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【轻巧夺冠】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【能力提升】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【能力提升】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【考试直接用】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【考试直接用】.docx
  • 人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【综合题】.docx人教版六年级数学下册期末模拟试卷含答案【综合题】.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1