分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型【壹铭高考真题】24 2018年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷Ⅱ) 英语试卷.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:801932
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:167.01KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    壹铭高考真题
    资源描述:

    1、第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15.B.9.18.C.9.15.答案是 C。1.What does John find difficult in learning German?A.Pronunciation.B.Vocabulary.C.Grammar.2.What is the probable relationsh

    2、ip between the speakers?A.Colleagues.B.Brother and sister.C.Teacher and student.3.Where does the conversation probably take place?A.In a bank.B.At a ticket office.C.On a train.4.What are the speakers talking about?A.A restaurant.B.A street.C.A dish.5.What does the woman think of her interview?A.It w

    3、as tough.B.It was interesting.C.It was successful.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.When will Judy go to a party?A.On Monday.B.On Tuesday.C.On Wednesday.7.What will Max do next?A.Fly a

    4、 kite.B.Read a magazine.C.Do his homework.听第7段材料,回答第8、9题。8.What does the man suggest doing at first?A.Going to a concert.B.Watching a movie.C.Playing a computer game.9.What do the speakers decide to do?A.Visit Mike.B.Go boating.C.Take a walk.听第8段材料,回答第10至12题。10.Which color do cats see better than hu

    5、mans?A.Red.B.Green.C.Blue.11.Why do cats bring dead birds home?A.To eat them in a safe place.B.To show off their hunting skills.C.To make their owners happy.12.How does the man sound at the end of the conversation?A.Grateful.B.Humorous.C.Curious.听第9段材料,回答第13至16题。13.Who is Macy?A.Ed􀆳s mother

    6、.B.Ed􀆳s teacher.C.Ed􀆳s friend.14.How does Ed usually go to kindergarten?A.By car.B.On foot.C.By bus.15.What does Ed enjoy doing at the kindergarten?A.Telling stories.B.Singing songs.C.Playing with others.16.What do the teachers say about Ed?A.He􀆳s clever.B.He􀆳s qu

    7、iet.C.He􀆳s brave.听第10段材料,回答第17至20题。17.At what age did Emily start learning ballet?A.Five.B.Six.C.Nine.18.Why did Emily move to Toronto?A.To work for a dance school.B.To perform at a dance theater.C.To learn contemporary dance.19.Why did Emily quit dancing?A.She was too old to dance.B.She fa

    8、iled to get a scholarship.C.She lost interest in it.20.How does Emily feel about stopping training?A.She􀆳s pleased.B.She􀆳s regretful.C.She􀆳s upset.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASummer ActivitiesStudents should read the list with

    9、 their parents/carers,and select two activities they would like to do.Forms will be available in school and online for them to indicate their choices and return to school.Before choices are finalised,parents/carers will be asked to sign to confirm their child􀆳s choices.ActivityDescriptionMe

    10、mber of staffCostOutdoor Adventure (OUT)Take yourself out of your comfort zone for a week,discover new personal qualities,and learn new skills.You will be able to take part in a number of activities from canoeing to wild camping on Dartmoor.Learn rock climbing and work as a team,and enjoy the great

    11、outdoor environment.Mr.Clemens140WWI Battlefieldsand Paris(WBP)On Monday we travel to London.After staying overnight in London,we travel on Day 2 to northern France to visit the World War battlefields.On Day 3 we cross into Belgium.Thursday sees us make the short journey to Paris where we will visit

    12、 Disneyland Paris park,staying until late to see the parade and the fireworks.Our final day,Friday,sees us visit central Paris and tour the main sights.Mrs. Wilson425续表ActivityDescriptionMember of staffCostCraftyFoxes(CRF)Four days of product design centred around textiles.Making lovely objects usin

    13、g recycled and made materials.Bags,cushions and decorations.Learn skills and leave with modern and unusual textiles.Mrs. Goode30Potty aboutPotter(POT)Visit Warner Bros Studio,shop stop to buy picnic,stay overnight in an approved Youth Hostel in Streatley-on-Thames,guided tour of Oxford to see the fi

    14、lm locations,picnic lunch outside Oxford􀆳s Christchurch,boating on the River Cherwell through the University Parks,before heading back to Exeter.Miss Drake15021.Which activity will you choose if you want to go camping?A.OUT.B.WBP.C.CRF.D.POT.22.What will the students do on Tuesday with Mrs.

    15、 Wilson?A.Travel to London.B.See a parade and fireworks.C.Tour central Paris.D.Visit the WWI battlefields.23.How long does Potty about Potter last?A.Two days.B.Four days.C.Five days.D.One week.BMany of us love July because it􀆳s the month when nature􀆳s berries and stone fruits are i

    16、n abundance.These colourful and sweet jewels from British Columbia􀆳s fields are little powerhouses of nutritional protection.Of the common berries,strawberries are highest in vitamin C,although,because of their seeds,raspberries contain a little more protein(蛋白质),iron and zinc(not that frui

    17、ts have much protein).Blueberries are particularly high in antioxidants(抗氧化物质).The yellow and orange stone fruits such as peaches are high in the carotenoids we turn into vitamin A and which are antioxidants.As for cherries(樱桃),they are so delicious who cares?However,they are rich in vitamin C.When

    18、combined with berries or slices of other fruits,frozen bananas make an excellent base for thick,cooling fruit shakes and low fat “ice cream”.For this purpose,select ripe bananas for freezing as they are much sweeter.Remove the skin and place them in plastic bags or containers and freeze.If you like,

    19、a squeeze of fresh lemon juice on the bananas will prevent them turning brown.Frozen bananas will last several weeks,depending on their ripeness and the temperature of the freezer.If you have a juicer,you can simply feed in frozen bananas and some berries or sliced fruit.Out comes a “soft-serve” cre

    20、amy dessert,to be eaten right away.This makes a fun activity for a children􀆳s party;they love feeding the fruit and frozen bananas into the top of the machine and watching the ice cream come out below.24.What does the author seem to like about cherries?A.They contain protein.B.They are high

    21、 in vitamin A.C.They have a pleasant taste.D.They are rich in antioxidants.25.Why is fresh lemon juice used in freezing bananas?A.To make them smell better.B.To keep their colour.C.To speed up their ripening.D.To improve their nutrition.26.What is “a juicer” in the last paragraph?A.A dessert.B.A dri

    22、nk.C.A container.D.A machine.27.From which is the text probably taken?A.A biology textbook.B.A health magazine.C.A research paper.D.A travel brochure.CTeens and younger children are reading a lot less for fun,according to a Common Sense Media report published Monday.While the decline over the past d

    23、ecade is steep for teen readers,some data in the report shows that reading remains a big part of many children􀆳s lives,and indicates how parents might help encourage more reading.According to the report􀆳s key findings,“the proportion(比例) who say they hardly ever read for fun has go

    24、ne from 8 percent of 13-year-olds and 9 percent of 17-year-olds in 1984 to 22 percent and 27 percent respectively today.”The report data shows that pleasure reading levels for younger children,ages 2-8,remain largely the same.But the amount of time spent in reading each session has declined,from clo

    25、ser to an hour or more to closer to a half hour per session.When it comes to technology and reading,the report does little to counsel(建议) parents looking for data about the effect of e-readers and tablets on reading.It does point out that many parents still limit electronic reading,mainly due to con

    26、cerns about increased screen time.The most hopeful data shared in the report shows clear evidence of parents serving as examples and important guides for their kids when it comes to reading.Data shows that kids and teens who do read frequently,compared to infrequent readers,have more books in the ho

    27、me,more books purchased for them,parents who read more often,and parents who set aside time for them to read.As the end of school approaches,and school vacation reading lists loom(逼近) ahead,parents might take this chance to step in and make their own summer reading list and plan a family trip to the

    28、 library or bookstore.28.What is the Common Sense Media report probably about?A.Children􀆳s reading habits.B.Quality of children􀆳s books.C.Children􀆳s after-class activities.D.Parent-child relationships.29.Where can you find the data that best supports “children are reading

    29、a lot less for fun”?A.In paragraph 2.B.In paragraph 3.C.In paragraph 4.D.In paragraph 5.30.Why do many parents limit electronic reading?A.E-books are of poor quality.B.It could be a waste of time.C.It may harm children􀆳s health.D.E-readers are expensive.31.How should parents encourage their

    30、 children to read more?A.Act as role models for them.B.Ask them to write book reports.C.Set up reading groups for them.D.Talk with their reading class teachers.DWe􀆳ve all been there:in a lift,in line at the bank or on an airplane,surrounded by people who are,like us,deeply focused on their

    31、smartphones or,worse,struggling with the uncomfortable silence.What􀆳s the problem?It􀆳s possible that we all have compromised conversational intelligence.It􀆳s more likely that none of us start a conversation because it􀆳s awkward and challenging,or we think itЙ

    32、011;s annoying and unnecessary.But the next time you find yourself among strangers,consider that small talk is worth the trouble.Experts say it􀆳s an invaluable social practice that results in big benefits.Dismissing small talk as unimportant is easy,but we can􀆳t forget that deep re

    33、lationships wouldn􀆳t even exist if it weren􀆳t for casual conversation.Small talk is the grease(润滑剂) for social communication,says Bernardo Carducci,director of the Shyness Research Institute at Indiana University Southeast. “Almost every great love story and each big business deal

    34、begins with small talk,”he explains. “The key to successful small talk is learning how to connect with others,not just communicate with them.”In a 2014 study,Elizabeth Dunn,associate professor of psychology at UBC,invited people on their way into a coffee shop.One group was asked to seek out an inte

    35、raction(互动) with its waiter;the other,to speak only when necessary.The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop experience. “It􀆳s not that talking to the waiter is better than talking to your husband,”sa

    36、ys Dunn.“ But interactions with peripheral(边缘的) members of our social network matter for our well-being also.”Dunn believes that people who reach out to strangers feel a significantly greater sense of belonging,a bond with others.Carducci believes developing such a sense of belonging starts with sma

    37、ll talk.“ Small talk is the basis of good manners,”he says.32.What phenomenon is described in the first paragraph?A.Addiction to smartphones.B.Inappropriate behaviours in public places.C.Absence of communication between strangers.D.Impatience with slow service.33.What is important for successful sma

    38、ll talk according to Carducci?A.Showing good manners.B.Relating to other people.C.Focusing on a topic.D.Making business deals.34.What does the coffee-shop study suggest about small talk?A.It improves family relationships.B.It raises people􀆳s confidence.C.It matters as much as a formal talk.

    39、D.It makes people feel good.35.What is the best title for the text?A.Conversation CountsB.Ways of Making Small TalkC.Benefits of Small TalkD.Uncomfortable Silence第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。If you are already making the time to exercise,it is good indeed!With such b

    40、usy lives,it can be hard to try and find the time to work out.36. Working out in the morning provides additional benefits beyond being physically fit.Your productivity is improved.Exercising makes you more awake and ready to handle whatever is ahead of you for the day.37.Your metabolism(新陈代谢) gets a

    41、 head start.38. If you work out in the mornings,then you will be getting the calorie(卡路里) burning benefits for the whole day,not in your sleep.39. Studies found that people who woke up early for exercise slept better than those who exercised in the evening.Exercise energizes you,so it is more diffic

    42、ult to relax and have a peaceful sleep when you are very excited.40. If you work out bright and early in the morning,you will be more likely to stick to healthy food choices throughout the day.Who would want to ruin their good workout by eating junk food?You will want to continue to focus on positiv

    43、e choices.There are a lot of benefits to working out,especially in the mornings.Set your alarm clock an hour early and push yourself to work out!You will feel energized all day long.A.You will stick to your diet.B.Your quality of sleep improves.C.You prefer healthy food to fast food.D.There is no re

    44、ason you should exercise in the morning.E.You can keep your head clear for 4-10 hours after exercise.F.After you exercise,you continue to burn calories throughout the day.G.If you are planning to do exercise regularly,or you􀆳re doing it now,then listen up!第三部分语言知识运用 (共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题

    45、1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Two weeks earlier,my son,Ben,had got in touch.He􀆳d moved to England with his mum when he was three and it had been 13 years since I􀆳d 41 seen him.So imagine my 42 when he emailed me saying he wanted to come to visit me.I was 43

    46、!I arrived early at Byron Bay where we were supposed to 44.The bay was 45 in sunshine,and there was a group of kayakers around 150m off the shore.Getting a little 46,I realized one kayak(皮划艇) was in 47.“Something􀆳s not 48!”I took off my T-shirt and 49 into the water.I saw there were two ins

    47、tructors on board and a man lying across the middle.He was 50 violently.Linking arms with one of the instructors,I helped 51 the young man out of the water.He was unconscious and as I looked at his face,something 52 to me.Those brown eyes were very 53.“What􀆳s his name?”I asked the instructo

    48、r.“Ben,”he replied,and immediately I 54.That stranger was my son!The instructors called for an ambulance.55,after a brief stay in hospital,Ben was well enough to be allowed to 56 and later the family met up for dinner.We chatted about everything and then Ben 57 to me.“I just want to say thank you,”h

    49、e said.“You 58 my life!”I still can􀆳t believe what a 59 it was.I􀆳m just so glad I was there 60 to help my son.41.A.alsoB.oftenC.evenD.last42.A.delightB.reliefC.angerD.worry43.A.scaredB.shockedC.thrilledD.ashamed44.A.talkB.stayC.meetD.settle45.A.bathedB.cleanC.deepD.formed46.A.faste

    50、rB.closerC.heavierD.wiser47.A.troubleB.advanceC.questionD.battle48.A.realB.rightC.fairD.fit49.A.staredB.sankC.divedD.fell50.A.arguingB.fightingC.shoutingD.shaking51.A.leadB.persuadeC.carryD.keep52.A.happenedB.occurredC.appliedD.appealed53.A.sharpB.pleasantC.attractiveD.familiar54.A.agreedB.hesitated

    51、C.doubtedD.knew55.A.FortunatelyB.FranklyC.SadlyD.Suddenly56.A.returnB.relaxC.speakD.leave57.A.jokedB.turnedC.listenedD.pointed58.A.createdB.honoredC.savedD.guided59.A.coincidenceB.changeC.pityD.pain60.A.on boardB.in timeC.for sureD.on purpose第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Di

    52、ets have changed in Chinaand so too has its top crop.Since 2011,the country 61. (grow) more corn than rice.Corn production has jumped nearly 125 percent over 62. past 25 years,while rice has increased only 7 percent.A taste for meat is 63.(actual) behind the change:An important part of its corn is u

    53、sed to feed chickens,pigs,and cattle.Another reason for corn􀆳s rise:The government encourages farmers to grow corn instead of rice 64.(improve) water quality.Corn uses less water 65. rice and creates less fertilizer(化肥) runoff.This switch has decreased 66.(pollute) in the country􀆳s

    54、 major lakes and reservoirs and made drinking water safer for people.According to the World Bank,China accounts for about 30 percent of total 67.(globe) fertilizer consumption.The Chinese Ministry of Agriculture finds that between 2005when the government 68.(start) a soil-testing program 69. gives s

    55、pecific fertilizer recommendations to farmersand 2011,fertilizer use dropped by 7.7 million tons.That prevented the emission(排放)of 51.8 million tons of carbon dioxide.China􀆳s approach to protecting its environment while 70.(feed) its citizens “offers useful lessons for agriculture and food

    56、policymakers worldwide,”says the bank􀆳s Juergen Voegele.第四部分写作 (共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计

    57、分。When I was little,Friday􀆳s night was our family game night.After supper,we would play card games of all sort in the sitting room.As the kid,I loved to watch cartoons,but no matter how many times I asked to watching them,my parents would not to let me.They would say to us that playing card

    58、 games would help my brain.Still I unwilling to play the games for them sometimes.I didn􀆳t realize how right my parents are until I entered high school.The games my parents taught me where I was a child turned out to be very useful later in my life.第二节书面表达(满分25分)你受学生会委托为校宣传栏“英语天地”写一则通知,请大家观

    59、看一部英文短片Growing Together,内容包括:1.短片内容:学校的发展;2.放映时间、地点;3.欢迎对短片提出意见。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。242018年英语(全国卷)听力部分答案:15 CABAC610 BBACC1115 ABABC1620 ABCCA阅读理解第一节【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了暑假的四种活动安排,并分别进行了详细的介绍。学生们应该在监护人的指导下阅读本次暑假的活动安排,可以选择参加其中的两项活动。21.A细节理解题。根据表格中的“Outdoor Adventure(OUT)”部分的第二句“You will b

    60、e able to take part in.on Dartmoor.”可知,在达特姆尔高原上,你可以参加许多活动,从乘独木舟到户外野营等,故选A项。22.D细节理解题。根据表格中的“WWI Battlefields and Paris(WBP)”部分的第二句可知,在伦敦待了一夜之后,在第二天,也就是周二,我们会去法国北部参观一战战场,故选D项。23.A细节理解题。根据表格中的“Potty about Potter (POT)”部分可知,在返回到埃克塞特之前,要在泰晤士河上的青年旅社中过一夜,据此可以推断,是两天的活动日程,故选A项。【语篇解读】本文是一篇说明文。我们很多人都喜欢七月,因为七月

    61、是大自然的浆果和核果大量收获的时候。文章介绍了如草莓、蓝莓、樱桃等水果的特殊功效,以及香蕉的选择、保存和如何使香蕉保持颜色的方法。24.C细节理解题。根据文章第二段的倒数第二句“As for cherries (樱桃),they are so delicious who cares?”可知,樱桃的特点是“美味的”,故选C项。A项“富含蛋白质”是树莓的特点,B项“维生素A含量高”是桃子等水果的特征,D项“富含抗氧化物质”是蓝莓的特点。25.B细节理解题。根据文章第三段的倒数第二句“If you like,a squeeze of fresh lemon juice on the bananas

    62、will prevent them turning brown.”可知,在香蕉上放些新鲜的柠檬汁,会预防香蕉变成褐色,也就是会保持香蕉的颜色,故选B项。26.D词义猜测题。根据文章最后一句中的“the machine”可知,孩子们喜欢把水果和冷冻香蕉放到机器的顶部,看着冰激凌出来,因此,此处的“the machine”与“a juicer”相呼应,故选D项。27.B推理判断题。本文主要介绍了七月里盛产的几种水果及其主要健康功效,所以可推测这篇文章很可能是选自某健康杂志,故选B项。而A项“生物学教材”,C项“研究报告”,D项“旅游手册”均与文章的主题不符。【语篇解读】本文是一篇议论文。调查发现,

    63、青少年儿童的读书兴趣大大减少,而且,出于对孩子视力保护的考虑,许多家长限制孩子们电子阅读的时间。作者建议家长们借此机会制定适合自己家庭的暑假阅读清单。28.A推理判断题。根据文章第一段中的“Teens and younger children are reading a lot less for fun”可知,青少年与年幼的孩子们读书的乐趣大大减少,这正是孩子们的阅读习惯问题,故选A项。B项“儿童书籍的质量”,C项“孩子们的课后活动”,D项“亲子关系”,均与题意不符。29.B细节理解题。根据文章第三段的内容可知,几乎没有阅读兴趣的比例,从1984年8%的13岁儿童和9%的17岁儿童分别上升到了

    64、今天的22%和27%。因此,第三段的内容是“children are reading a lot less for fun”的最好的佐证。故选B项。30.C细节理解题。根据文章第五段最后一句中的“mainly due to concerns about increased screen time”可知,许多家长限制孩子们电子阅读的时间,主要是因为担心孩子们看屏幕的时间增加,不利于孩子们的健康,故选C项。31.A细节理解题。根据文章第六段第一句中的“parents serving as examples and important guides for their kids when it co

    65、mes to reading”可知,父母是孩子阅读时的榜样和重要的指导者,故选A项。【语篇解读】本文是一篇说明文。作者通过建议陌生人之间进行交流引出本文的话题闲谈,并介绍了闲谈的益处,指出“闲谈是礼貌的基础”。32.C推理判断题。第一段描述:我们在电梯里,或在银行、机场排队时,周围满是盯着手机屏幕的人,甚至是与让人不舒服的沉默作斗争的人。故可知,第一段描述的是陌生人之间缺少交流的一种现象,故选C项。33.B细节理解题。根据文章第三段的最后一句可知,成功的闲谈的关键是学习如何与他人取得联系,而不仅仅是交流,故选B项。34.D细节理解题。根据第四段第三句中的“significantly highe

    66、r positive feelings”可知,在咖啡店,与服务员进行简短的交流,会让你有很显著的愉快的情绪和更好的咖啡馆体验,也就是说,你的心情会很好,故选D项。35.C主旨大意题。纵观全文可知,文章以陌生人之间几乎无交流的现象引出本文主题闲谈,紧接着通过实例介绍了闲谈的好处,故C项最适合作本文标题。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。锻炼身体的好处很多,尤其是早上锻炼,会让你一整天都容光焕发。文章主要介绍了锻炼给我们带来的各种好处,最后作者呼吁大家:定好闹钟,早起锻炼吧!36.G此句为过渡句,承上启下。根据下文的“Working out in the morning provides add

    67、itional benefits beyond being physically fit.”可知,此处要表示“假如你计划定期锻炼,或者现在正在锻炼的话,那么听好了”,故选G项。37.E此句为总结句。根据上文可知,此处讲述的是锻炼会使你更加清醒,而E项表示“锻炼之后,你可以保持头脑清醒4至10小时”,与前文相吻合,故选E项。38.F此句为段中承上启下的过渡句。根据本段开头提到的“Your metabolism(新陈代谢) gets a head start.”以及后面的“.getting the calorie(卡路里) burning”可知,此处表示“锻炼之后,在一整天里你都会继续燃烧卡路里”

    68、。故选F项。39.B此句为主题句。根据后文可知,研究表明,早起锻炼的人的睡眠质量要好于晚上锻炼的。故此处是指“你的睡眠质量会提高”,故选B项。40.A此句为主题句。根据后文可知,如果你早上锻炼的话,你更可能一整天都保持健康的饮食习惯。此处表示“会让你坚持自己的饮食习惯”,故选A项。语言知识运用第一节【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者与儿子多年未见,首次约好见面,竟然巧合地从水里救了儿子一命,儿子异常感激。41.D两周前,“我”刚与儿子取得联系,他与“我”13年未见。此处表示,距离上一次见面,已经相隔了13年。also“也”;often“经常”;even“甚至”;last“上一次”。故选D项。4

    69、2.A根据上文可知,“我”与儿子13年未见,再相见,必定会非常高兴。delight“高兴,快乐”;relief“宽慰”;anger“愤怒”;worry“担忧”。故A项符合语境。43.C根据上文可知,与儿子再次见面,“我”很高兴,也很激动。scared“害怕的”;shocked“震惊的”;thrilled“激动的”;ashamed“羞愧的”。故选C项。44.C根据句意可知,“我”到达了拜伦湾我们相约见面的地方。talk“谈论”;stay“停留”;meet“见面”;settle“定居”。故选C项。45.A根据句意可知,此处表示:海湾沐浴着阳光。bathed“沐浴的”;clean“干净的”;deep

    70、“深的”;formed“成形的”。故选A项。46.B根据上文的“around 150m off the shore”可知,有一群玩皮划艇的人离海岸大约150米。渐渐地靠近了,“我”才意识到一艘皮划艇处于危险之中。故B项符合题意。47.Abe in trouble为固定短语,意为“处于危险之中”。48.B根据语境可知,此处表示“我”发现了异常。real“正确的”;right“正常的”;fair“公平的”;fit“合适的”。故选B项。49.C根据上文的“took off”及下文的“into the water”可知,此处表示“我”潜入水中,故选C项。50.D根据上下文可知,两位教练在皮划艇上,皮划

    71、艇中间横躺着一个人,这个人颤抖得很厉害。argue“争论”;fight“斗争”;shout“大声喊叫”;shake“摇动;颤抖”。51.C“我”与其中一位教练联手,帮忙把这个人从水中抬出来,故选C项。lead“带领”;persuade“说服”;carry“搬运”;keep“保持”。52.B此处sth. occur to sb.是固定搭配,意为“某人突然想起某事”,故选B项。53.D根据后文可知,这个小男孩正是“我”的儿子,因此,当“我”看到他的眼睛时,会感到似曾相识,故选D项。sharp“锋利的”;pleasant“令人愉快的”;attractive“有吸引力的”;familiar“熟悉的”。

    72、54.D当“我”询问了这个小男孩的名字后,“我”知道他就是“我”的儿子!故此处D项符合句意。55.A根据后文的“well enough”可知,最后儿子康复了,这是很幸运地。fortunately“幸运地”;frankly“坦白地”;sadly“悲伤地”;suddenly“突然地”。故选A项。56.D根据上文的“stay in hospital”可知,现在儿子康复了,准许出院了,即可以离开了,故选D项。57.B根据后文可知,此处表示儿子郑重地向“我”致谢,因此,应该是转向“我”,故选B项。58.C纵观全文可知,“我”跳入水中,救了儿子,故选C项。59.A“我”救儿子一事,整件事情的发生实属巧合,

    73、故选A项。coincidence“巧合”;change“改变”;pity“遗憾”;pain“疼痛,努力”。60.B根据句意可知,“我”非常高兴能够及时帮助儿子。on board“在船上”;in time“及时”;for sure“确实”;on purpose“有目的地”。故选B项。第二节【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了中国的农作物玉米的产量逐年增加的原因。种植玉米,不仅可以喂养牲畜,而且因为其生长过程浇水施肥较少,还可以减少对环境的污染,进而保护环境。61.has grown考查动词时态和主谓一致。根据该句中的时间状语“Since 2011”可知,此处应用现在完成时,且该句的主语是“t

    74、he country”,故谓语动词用单数形式。62.the考查冠词。根据句意可知,此处特指“过去的25年”,故应用定冠词the表示特指。63.actually考查副词。根据后文的介词短语“behind the change”可知,此处应用actual的副词形式,故填actually。64.to improve考查非谓语动词。句意:政府鼓励农民种植玉米而非稻米,目的是提高水质。此处是不定式做目的状语,故填to improve。65.than考查形容词的比较级。根据前面的less可知,此处是形容词的比较级,故缺少连接词than。66.pollution考查名词。根据空前的“decreased”可知

    75、,空处应该是名词做宾语,意思是“减少污染”,故填pollution。67.global考查形容词。此处fertilizer consumption是名词词组,其前面需要用形容词修饰,故填globe的形容词形式。68.started考查动词的时态。根据句中的时间状语“between 2005.and 2011”可知,此处描述的是过去发生的事情,故用一般过去时。69.that/which考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,且在从句中做主语,修饰先行词a soil-testing program,故填that或which。70.feeding考查特殊句式。while doing sth

    76、.“当做某事的时候”,它是while sb. is/was doing sth.的省略形式,故此处应填feeding。写作第一节When I was little,FridaysFriday night was our family game night.After supper,we would play card games of all sortsorts in the sitting room.As thea kid,I loved to watch cartoons,but no matter how many times I asked to watchingwatch them,

    77、my parents would not to let me.They would say to usme that playing card games would help my brain.Still I was unwilling to play the games forwith them sometimes.I didn􀆳t realize how right my parents arewere until I entered high school.The games my parents taught me wherewhen I was a child t

    78、urned out to be very useful later in my life.第二节NoticeIn order to have a better understanding of our school,an outstanding English short movie about our school will be shown in the library from 2:30 to 4:00 in the afternoon on June 9th.It is organized by the Student Union.Here are some relevant deta

    79、ils about it.To begin with,the name of the movie is Growing Together,which is about the development of our beloved school.As we all expect,it will be not only meaningful but also interesting.What􀆳s more,everyone of you will be welcome to take part(participate) in it,enjoying the movie,havin

    80、g a heated discussion afterwards and giving your own comments.【技巧点拨】通知写作指导通知可分为书面通知和口头通知两种。书面通知多用notice作标志,常写在正文上方的正中位置。发出通知的人或单位的名称,一般写在标志的上方或在正文后面的右下角;发出通知的时间要写在正文的左下角,也可按书信格式写在正文的右上角。不过,这两项有时可以省略。口头通知不需要有发出通知的人或单位的名称及其时间,但需要有称呼语和结束语。写作时要注意:(1)介绍活动内容无论是书面通知还是口头通知,首先要详细介绍活动的具体内容,包括活动的名称、时间、地点、持续时间、活动的意义等。如果是布置工作的通知,则要把工作内容和要求说清楚。(2)明确注意事项明确活动的出席对象、参加活动的要求和需要注意的相关事项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【壹铭高考真题】24 2018年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷Ⅱ) 英语试卷.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-801932.html
    相关资源 更多
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案(满分必刷).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案(满分必刷).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案(培优b卷).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案(培优b卷).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案(a卷).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案(a卷).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案解析.docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案解析.docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案下载.docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案下载.docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案.docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷带答案.docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷完美版.docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷完美版.docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷完整版.docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷完整版.docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷完整.docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷完整.docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷学生专用.docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷学生专用.docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含解析答案.docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含解析答案.docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含精品答案.docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含精品答案.docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(黄金题型).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(黄金题型).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(预热题).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(预热题).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(达标题).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(达标题).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(轻巧夺冠).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(轻巧夺冠).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(能力提升).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(能力提升).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(综合题).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(综合题).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(综合卷).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(综合卷).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(精练).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(精练).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(突破训练).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(突破训练).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(研优卷).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(研优卷).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(满分必刷).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(满分必刷).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(模拟题).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(模拟题).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(最新).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(最新).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(新).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(新).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(巩固).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(巩固).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(完整版).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(完整版).docx
  • 人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(夺分金卷).docx人教版二年级数学上册期末模拟试卷含答案(夺分金卷).docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1