专题 16 英美文化阅读理解专项:英国人性格特点 英国新年前夜 圣帕特里克节-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题 16 英美文化阅读理解专项:英国人性格特点 英国新年前夜 圣帕特里克节- 2024年高考英语常考英美文化阅
- 资源描述:
-
1、8. The character of English people英国人的性格特征The English have the reputation of being very different from all other nationalities. It is claimed that living on an island separated from the rest of Europe has much to do with it. Whatever the reasons, it may be fairly stated that the Englishman has devel
2、oped some attitudes and habits distinguishing him from other nationalities.Broadly speaking, the Englishman is a quiet, shy, reserved person among people he knows well. Before strangers he often seems inhibited, even embarrassed. You have only to witness a railway compartment any morning or evening
3、to see the truth. Serious-looking businessmen and women sit reading their newspapers or dozing in a corner; no one speaks. An English wit once suggested to overseas visitors, On entering a railway compartment shake hands with all the passengers.”Needless to say, he was not being serious. There is an
4、 unwritten but clearly understood code of behavior, which, if broken, makes the person immediately the object of suspicion. It is well known that the English seldom show openly extremes of enthusiasm, emotion etc. Of course, an Englishman feels no less than any other nationality. Imagine a man comme
5、nting on the great beauty of a young girl, A man of more emotional temperament might describe her as “a marvelous jewel, while the Englishman will flatly state “Um, shes all right. An Englishman may recommend a highly successful and enjoyable film to friends by commenting, Its not bad. The overseas
6、visitors must not be disappointed by this apparent lack of interest; he must realize that “all right, not bad are very often used with the sense of first class, excellent. This special use of language is particularly common in English. (277 words)Helper:reputation声誉 claim声称,断言 state说, 陈述 distinguish
7、ing有区别的 embarrassed 不安的 doze 打盹 wit风趣的人 suspicionsspin猜疑, 怀疑 temperament temprmnt 性格 flatly 平淡地 Brief Introduction:英国处在一个与欧洲大陆相隔离的群岛上。尽管在地理概念上,我们认为英国是欧洲的一部分,但事实上,孤立的地理位置使英国人与欧洲人的思维大相径庭。一般来说,英国人即使是在他们非常熟悉的人面前也显得安静、害羞和保守;陌生人面前他们会十分羞怯,甚至于局促不安,这一点可以在列车的车厢内得到完全的印证。外出旅行,一般人都喜欢带份报纸,拿本书,以慰闲余。“Silence is gol
8、d”是他们永恒的主题。在行为表现方面,有着一条不成文的但却不言自明的规则,谁一旦打破这一规则,即刻就会成为人们猜疑的对象。众所周知,英国人极少公开表露出极度的热情和情感。当然,这并不意味着他们感情的匮乏。当他们对某一人或事作出 “all right”或 “not bad”的评价时,那往往意味着他们内心的感觉是 “first class”或“excellent”。 Exercises:从所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。1. One explanation for the different character of English People is that _.A. they a
9、re geographically separated from the European continentB. they have nothing to do with the other EuropeansC. they like living separatelyD. they like living on an island2. The underlined word inhibited” in Paragraph 2 probably means_.A. unable to have good manners B. unable to express or relax freely
10、C. able to act properly D. able to talk freely3. According to the passage, on entering a railway compartment, an overseas visitor is expected to_.A. first ask about behavior in the train B. shake hands with all passengersC. shake hands with the person he knows D. behave like an Englishman4. The Engl
11、ish way of commenting on something or somebody suggests that_.A. the English are modestB. the English feel no less than any other nationalityC. the English tend to display less emotion than they feelD. the English dont take a strong interest in anything5. What does the passage mainly discuss?A. The
12、differences between the English and the other Europeans.B. The character of English people. C. The shy Englishman. D. The code of behavior.Keys and Explanations: 1-5 ABDCB1. 选A。细节推断题。第一段前两句中即对造成英国人与欧洲其他国家的人个性不同的原因进行了推测:英国在地理位置上与欧洲大陆的隔离使然。2. 选B。词义猜测题。第二段第一句对英国在熟人面前的表现进行描述,第二句中又出现了“before strangers”、“
13、embarrassed”等词语,因而得出答案是B。3. 选D。细节理解题。根据第三段后三句可知外国游客到了英国,乘车的时候也要表现得和周围的英国人一样。4. 选C。推理判断题。由最后一段中对英国人在表达个人情感方面比较内敛这一特征的描述可以推断出此题答案。5. 选B。主旨大意题。全文主要谈英国人的性格特征。41. New Years Eve 新年前夜For lots of people in Britain, the 31st of December, or New Years Eve as we call it, is the biggest party of the year. Its a
14、 time to get together with friends or family and welcome in the coming year.New Years parties can take place at a number of different venues. Some people hold a house party; others attend street parties, while some just go to their local for a few drinks with their mates. Big cities, like London, ha
15、ve large and spectacular fireworks displays.Theres one thing that all New Years Eve parties have in common: the countdown to midnight. When the clock strikes twelve, revellers give a loud cheer, pop champagne corks and give each other a kiss.They then link arms and sing a song called Auld Langs Syne
16、, by a Scottish poet called Robert Burns. Not many people can remember all the lyrics, but the tune is well known, so lots of people just hum along.The parties then continue into the early hours of the morning with lots of dancing and drinking. Because of this, a lot of people New Years Day starts w
17、ith a hangover. Other people might spend the day visiting relatives or friends they havent managed to catch up with for a while. Whatever happens, New Years Day tends to be very relaxed.In Britain, its popular to make a promise to yourself about something you are going to do, or want to stop doing,
18、in the New Year. This is called a New Years resolution. Typical resolutions include giving up smoking and joining a gym to get fit. However, the promise is often broken quite quickly and people are back into their bad habits within weeks or days.New Years Day is the last bank holiday of the festive
19、season, which means most people have to go to work the next day: bright and fresh and ready for the new year ahead! (324 words)Helper:fireworks display 烟花展 countdown 倒计时 revellers 欢庆聚会者 pop (香槟酒)瓶塞弹跳而出 get fit 健身Auld Langs Syne友谊地久天长 lyric lirik歌词 hum 哼哼(小调)hangover 喝醉酒后隔天早上醒来头痛New Years resolution
20、新年决心 bank holiday 公共假日 festive season 节日气氛浓厚的季节Brief Introduction:12月31日是大部分英国人跟家人和朋友团聚和迎接新年的日子。人们会在不同的地点举行新年晚会,像伦敦那样的大城市还有烟花展。到午夜时分人们倒计时迎接新年的到来,然后大家欢呼、打开香槟、接吻庆祝,接着手挽手唱“友谊地久天长”。然后跳舞喝酒,一直持续到新年的清晨,有的喝醉酒后隔天早上醒来头痛。还有的人趁此机会走亲访友。新年就是放松,就是休息。新年许愿在英国是十分普遍的,这叫做“新年决心”,当然这种许诺常常被打破,从而又回到了老样子。新年是一年中节日气氛浓厚的最后一个公共
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-827015.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
