分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 27

类型专题02 完形填空(15空题)(第六期)-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:827705
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:27
  • 大小:257.27KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题02 完形填空15空题第六期-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编 专题 02 填空 15 第六 备战 2022 中考 英语 全国 名校 最新 模拟 试题 分类 汇编
    资源描述:

    1、备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编第六期专题02完形填空(15空题)(2022江苏盐城一模)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出最佳答案。cactus and roseThere were many plants in a forest. When _1_ came, a pine tree saw a red rose nearby and said, “What a beautiful flower! I wish I were that lovely.”The rose _2_ said, “It seems that I am the most bea

    2、utiful flower in this forest.” Then the rose looked at a cactus and said, “Look at that _3_ plant full of thorns!”“What a proud flower!” thought the tree.As the days passed, the red rose often looked at the cactus and said _4_ words about it, like “This plant is useless. How _5_ I am to be his neigh

    3、bour!”The cactus _6_ got angry and said, “God did not create any form of life without a _7_.”Time passed, and the weather became very hot. As there was no _8_, the red rose began to wilt (枯萎).One day the rose saw birds put their beaks (鸟嘴) into the cactus and then _9_ away. The red rose asked the pi

    4、ne tree what the birds were doing. The pine tree _10_ that the birds were getting some water from the cactus.“Did the cactus have it?” asked the rose.“Yes, you can also _11_ some from it. The birds can bring water to you if you ask the _12_ for help.”The red rose felt too _13_ to ask for water from

    5、the cactus. But finally it did ask for help. The cactus _14_.The rose learned a lesson and never judged anyone by their _15_ again.From then on, the rose got on well with other plants.1AspringBsummerCautumnDwinter2AluckilyBsuddenlyCexcitedlyDproudly3AspecialBuglyCpleasantDlong4AbadBwonderfulCinteres

    6、tingDboring5AfriendlyBcomfortableCunluckyDafraid6AsometimesBseldomCalwaysDnever7ApurposeBbackgroundCchanceDconclusion8AwindBsnowCrainDfog9ArunBflyCpassDtake10AexcusedBexpressedCexpectedDexplained11AborrowBbuyCprotectDdrink12AtreeBbirdCflowerDcactus13AsorryBproperCamazingDsatisfied14ArefusedBagreedCt

    7、houghtDcried15AsmellBthornsCappearanceDpersonality(2022浙江宁波二模)Ellie Laks is a girl who showed great worry for injured animals when she was young. By the age of 7, she was bringing home injured animals that shed found, receiving no _16_ from her parents. Though they made her stop, Laks promised herse

    8、lf that one day she would have a place of her own to _17_ the animals shed saved.At college, Laks got her degree in psychology and special education, a(n) _18_ step towards the realization of her dream. About 15 years ago, Laks visited a zoo in Tarzana, Calif. Much to her _19_, it was terrible, fill

    9、ed with abused (虐待) animals. She called on for help to protect them, but in vain.So she began saving animals from the zoo and soon she had 50 animals in her yard, and the Gentle Barn was _20_. Four years later, Laks moved to a larger site in Santa Clarita.But saving animals is just half of Laks _21_

    10、. She hoped to help children who had _22_ bad experiences as her animals. Once she started the Gentle Barn, she went to schools and invited the kids there to come. And they _23_.“These kids are used to being told to sit down, shut up and behave. Nobody is talking to their _24_. At the Gentle Barn th

    11、ere are animals that mirror every childs story, and they _25_ theyre not alone,” Laks explains. “They find if the animal can make it, they can too.”She tells the story of a boy who was _26_ causing problems. At first, he was not ready to join, _27_ Laks began to talk about a horse named Banzai whod

    12、been abused by his owner. Before she could even _28_, the boy ran up to her, asking to hear it again, and then threw his arms around Lakes, whispering, “Hes going to be OK.”A big _29_ happened. “Slowly, that boy started making friends in school. The _30_ saved his life. I believe he can make it!” sa

    13、ys Laks.16AsupportBpraiseCofferDpressure17Alook forBlook atClook afterDlook up18AinterestingBbraveCcarefulDnecessary19AhappinessBexcitementCprideDanger20AreportedBcreatedCintroducedDimproved21AhobbyBchoiceCdreamDopinion22AdifferentBstrangeCrichDsimilar23AfailedBarrivedCwaitedDrefused24AdegreesBheart

    14、sCexcusesDminds25ArememberBwonderCdoubtDunderstand26AstillBalwaysCseldomDeven27AuntilBbecauseCifDthough28AleaveBfinishCsmileDagree29AmistakeBtradeCfightDchange30AgameBhopeChorseDschool(2022江苏扬州一模)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。Evas health became worse and worse. she lay in bed, for she didnt hav

    15、e the _31_ to get up, so everybody wanted to do something for her. The slaves brought her flowers. She _32_ asked Uncle Tom to carry her around the room or outside and he sang _33_ her. Her father read to her. Miss Ophelia became her _34_, and slept in Evas bedroom. Uncle Tom started to sleep in the

    16、 garden, near Evas room, _35_ get up at every call.One afternoon Eva was _36_ bright and cheerful. She sat on her bed and looked at all her things. She wanted to leave her things to her friends and she told her father _37_ each thing was for. She looked _38_ than in the past few weeks.After he kisse

    17、d her _39_, St Clare said to Miss Ophelia, “She is certainly better. I think she will stay with us.” And he went to bed feeling _40_ in his heart.Miss Ophelia called Tom.“Did Miss Eva say she felt worse than usual tonight?” She asked.“No, _41_ this morning she told me she felt she was coming nearer.

    18、” Miss Ophelia decided to _42_ all night. And at midnight she saw a _43_ on Evas face. She called Tom.“Go and get the doctor, Tom, quick!”And then she knocked on St Clares door. “I think you _44_ come,” she said.St Clare was up and in the room immediately. He looked at Eva and he understood. After a

    19、 few moments Tom _45_ with the doctor. He entered, gave her one look, and stood in silence with the others.Taken from Uncle Toms Cabin31AcourageBenergyCpowerDability32AalwaysBseldomCsometimesDnever33AwithBtoCtowardsDover34AnurseBdoctorCcookDslave35Aused toBopen toCready toDgood to36AunluckilyBunusua

    20、llyCuncertainlyDunfriendly37AwhatBwhereCwhichDwho38AwellBbetterCbadDworse39Agood afternoonBgood morningCgood nightDgood evening40AhopeBjoyCpainDsafety41AsoBandCorDbut42Awake upBget upCstay upDstand up43AsmileBlookCchangeDsurprise44AshouldBcanCneedDwill45AranBwalkedCreturnedDjogged(2022浙江金华一模)阅读下面短文,

    21、掌握其大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Jenifer is a cute girl who loves all kinds of small animals. One day, she walked into a pet store to buy a _46_. The pet shop owner said, “We only have one parrot(鹦鹉).” Jenifer said _47_, “Thats great. He is so cute.”Jenifer went home and _48_ the bird on her desk ca

    22、refully. _49_, the next day, the girl decided to return the parrot to the shop. “This bird doesnt _50_.” She told the pet shop owner in a sad voice. “Does he have a mirror(镜子)?” the owner asked. Parrots love enjoying their _51_ in the mirror.”The girl thought it was natural for beautiful birds to li

    23、ke mirrors, _52_ she bought a mirror and went back home. But the next day she came back and said the bird still wasnt talking. “How about a ladder(梯子)? Parrots love ladders.” the owner said. The girl thought for a while and said, “OK, I will buy a ladder for _53_” But the next day, she was back agai

    24、n. “Does your parrot have a swing(秋千)? If he starts swinging, hell talk up a storm.” the owner said. The girl thought maybe the bird needed to _54_ before talking. She then bought a swing. When she walked into the store the next day, she began to _55_ “Whats wrong? _56_ is the parrot? ” the owner as

    25、ked. “The parrot died.” the girl said. The pet shop owner was _57_. “How could that happen? Im so sorry. Tell me, did he ever say anything? ” he asked. Yes, right before he died, he asked me, “Dont they sell any _58_ at that pet store? I am very hungry. ”Sometimes we forget whats really _59_ in life

    26、. We sometimes have lots of things to do at the same time, but we forget to deal with the most important things first. We have to remember to “_60_ the parrots” in our lives. That is the point.46AcatBdogCbirdDrabbit47AquietlyBpatientlyChappilyDcarefully48AthrewBlockedCcaughtDplaced49AAnywayBBesidesC

    27、ThereforeDHowever50AplayBtalkCsingDdance51AshapeBhealthCbeautyDsuccess52AsoBorCasDbut53AyouBhimCherDthem54Aset upBlift upCstand upDwarm up55AcryBjumpCshakeDlaugh56AWhoBWhyCHowDWhich57AtiredBsurprisedCinterestedDworried58AtoysBfoodCclothesDmedicine59AspecialBhealthyCvaluableDnecessary60AaskBbuyCfeedD

    28、return(2022江苏淮安一模)There was a businessman who was deep in debt(债务)and could see no way out. He sat on a park bench, head in his hands. Suddenly, an old man _61_ before him. “I can see that _62_ is troubling you,” he said. After listening to the businessmans story, the old man put a _63_ in the mans

    29、hand, saying, “Take it and pay me back here _64_ one year from today.” Then he turned and disappeared as quickly as he had come. The businessman saw in his hand a check for $500,000 _65_ by John Rockefeller, one of the richest men in the world!“I can pay off my _66_ !” he realized. But he didnt use

    30、the check at once. _67_ the businessman decided to save the check. Just knowing it was there might give him the _68_ to save his business, he thought. He went back and worked hard to make his business successful. Soon, he was out of debt and making _69_ again. Exactly one year later, he returned to

    31、the park with the check. The old man appeared _70_ it was planned. But just as the businessman was about to hand back the check and share his _71_ story, a nurse came running up and grabbed the old man. She told him that the old man was mentally(精神上)ill, _72_ from the rest home and always telling pe

    32、ople he was John Rockefeller. The businessman was shocked(震惊)to _73_ that. All year long, hed been buying and selling, believing that he had half a _74_ dollars behind him. Suddenly, he realized that it wasnt the money that had turned his life _75_ . It was his self-confidence that gave him the powe

    33、r to achieve success.61AscreamedBappearedCactedDreplied62AanythingBsomethingCeverythingDnothing63AcheckBbillCnoteDmenu64AespeciallyBspeciallyCexactlyDmostly65AmadeBpaidCinventedDsigned66AdebtBworkCcompanyDtrouble67AMoreoverBInsteadCOtherwiseDAnyway68AdreamBstressCenergyDpower69ApromisesBfriendsCprog

    34、ressDmoney70AthoughBunlessCasDuntil71AsadBsuccessfulCfunnyDboring72Arunning awayBstaying awayCflying awayDdriving away73AlistenBseeCwatchDhear74AhundredBthousandCmillionDbillion75AoffBaroundCupDdown(2022江苏南通二模)School was over and I was both mentally and physically tired.I sat at the very _76_ of the

    35、 bus because of the anxiety to arrive home. But sitting next to Janie seemed to make me stand out like a shiny coin in a pile of dull pennies.Janie, who drove the bus, tried to start a _77_ to break the uncomfortable air.I tried to mind my manners and _78_ listened, but usually I was too busy thinki

    36、ng about my day. On this day, however, she was worth _79_.“My fathers sick,” she said to no one in particular. “Whats wrong with him?” I asked with a _80_ change of mind and interest. I could see the _81_ in her eyes.“Heart trouble.” She replied. With her eyes wet and her voice tight from fighting t

    37、he tears, she continued, “Ive already lost my _82_, so I dont think I can bear losing him.”I was shocked. I didnt know what to say. My heart ached. I sat on the old, smelly seat thinking of the great _83_ my own mother was thrown into when my father died.I saw how _84_ it was, and still is, for her.

    38、 I wouldnt like anyone to go through that.Suddenly I realized that Janie was not only a _85_. That was just her job. But she also had a _86_ world of family and worries. I had never thought of her as anything but her job.I suddenly felt myself very _87_. I paid no attention to Janie herself before.

    39、I had judged her by her job and considered her as unimportant.For all I know, Im just another person in someone elses world, and may not even be of great _88_. I realized that I had only thought of people as far as what their purposes were in my own life. Everyone _89_ a place to go to, people to se

    40、e and promises to keep. I should not have been so self-centred. _90_ people is really an art.76AmiddleBbackCfrontDcenter77AtopicBconversationCdiscussionDmessage78AhappilyBcarelesslyCsincerelyDpolitely79Athinking aboutBhearing fromCgoing onDlistening to80AterribleBsuddenCpleasantDcommon81AsmileBsurpr

    41、iseCfearDdoubt82AdadBmumCsisterDchild83ApainBpityCcareDhelp84AquickBlongChardDheavy85AteacherBartistCwriterDdriver86AdarkBnaturalCwholeDbright87AmodestBselfishCworriedDsatisfied88AimportanceBinterestCcourageDcomfort89AhasBtakesCfindsDneeds90APaintingBUnderstandingCTellingDValuing参考答案:1A2D3B4A5C6D7A8

    42、C9B10D11D12D13A14B15C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述漂亮的红玫瑰看不起丑陋的仙人掌,但最后被仙人掌里的水救了后不再以貌取人的故事。1句意:春天来了,一棵松树看见一朵红玫瑰在附近,就说:“多美的花啊!我希望我有那么可爱。”spring春天;summer夏天;autumn秋天;winter冬天。由“Time passed, and the weather became very hot.”可知天气越来越热,因此应该是春天向夏天转变,再结合此时玫瑰开得很艳,应该是春天。故选A。2句意:玫瑰骄傲地说:“看来我是这片森林里最美丽的花了。”luckily幸运地;sudd

    43、enly突然;excitedly激动地;proudly骄傲地。由“It seems that I am the most beautiful flower in this forest.”可知玫瑰觉得自己是最好看的花再结合下文“What a proud flower”可知玫瑰应该是骄傲的。故选D。3句意:看那丑陋的长满刺的植物!special特殊的;ugly丑陋的;pleasant愉快的;long长的。由“the most beautiful flower”及下文的“What a proud flower”可知此处应该是玫瑰骄傲地认为自己是最美的花,结合选项应该是在嘲笑仙人掌浑身是刺非常丑。故

    44、选B。4句意:随着日子一天天过去,红玫瑰经常看着仙人掌说一些不吉利的话,比如“这种植物没用。”bad坏的;wonderful精彩地;interesting有趣的;boring无聊的。由“This plant is useless.”可知在说仙人掌的坏话。故选A。5句意:我做他的邻居是多么不幸啊!friendly友好的;comfortable舒服的;unlucky不幸运的;afraid害怕的。由“This plant is useless.”可知此处是在说仙人掌的坏话,所以应该是玫瑰认为自己跟仙人掌做邻居是不幸的。故选C。6句意:仙人掌从不生气地说:“上帝没有创造任何没有目的的生命。”somet

    45、imes有时;seldom很少;always总是;never从不。由“God did not create any form of life without a.”可知此处仙人掌说话是心平气和的也就是它并没有生气。故选D。7句意:仙人掌从不生气地说:“上帝没有创造任何没有目的的生命。”purpose目的;background背景;chance机会;conclusion结论。由下文仙人掌为鸟儿提供水可知此处是仙人掌在讲,没有一个生物在世上的存在是无目的的。故选A。8句意:由于没有下雨,红玫瑰开始枯萎了。wind风;snow雪;rain雨;fog雾。由“and the weather became

    46、 very hot.the red rose began to wilt”可知应该是没有雨导致玫瑰开始枯萎。故选C。9句意:有一天,玫瑰看到鸟儿把它们的喙伸进仙人掌,然后飞走了。run跑;fly飞;pass通过;take带。由“birds”可知鸟应该是飞走的。故选B。10句意:松树解释说,鸟儿们正在从仙人掌里取水。excused赦免;expressed表达;expected期望;explained解释。由“asked”可知前文在问后文应该是回答解释。故选D。11句意:是的,你也可以喝一些。borrow借;buy买;protect保护;drink喝。由“the birds were gettin

    47、g some water from the cactus”可知仙人掌为鸟儿提供了水,松树在说玫瑰也可以这样喝点水。故选D。12句意:如果你向仙人掌求助,鸟儿可以给你带来水。tree树;bird鸟;flower花;cactus仙人掌。根据下文“ask for water from the cactus”并结合上文水是仙人掌提供的,可知应该向仙人掌寻求帮助。故选D。13句意:红玫瑰觉得很抱歉,没有向仙人掌要水。sorry抱歉;proper正确的;amazing惊人的;satisfied满意的。结合上文玫瑰嘲笑仙人掌,及现在玫瑰要向仙人掌寻求帮助,可推知玫瑰应该是对嘲笑仙人掌感到抱歉的。故选A。14

    48、句意:仙人掌同意了。refused拒绝;agreed同意;thought想;cried哭。由“From then on, the rose got on well with other plants.”可知玫瑰没有枯萎,应该是仙人掌同意帮助玫瑰了。故选B。15句意:玫瑰吸取了教训,从此不再以貌取人。smell味道;thorns刺;appearance外貌;personality性格。根据上文可知玫瑰因为仙人掌丑陋的外貌看不起它,因此是学会了不以貌取人。故选C。16A17C18D19D20B21C22D23B24B25D26B27A28B29D30C【解析】【导语】本文是一篇记叙文,讲述埃利莱克

    49、斯依靠自己的力量救助动物、帮助孩子们的故事。16句意:7岁时,没有得到父母的支持,她把找到的受伤动物带回家。support支持;praise赞扬;offer主动提议;pressure压力。根据下文“Though they made her stop”可知,父母让她停下来,不支持她做这件事。故选A。17句意:尽管父母阻止她,但莱克斯向自己承诺,有一天她会有一个自己的地方来照顾她救下的动物。look for寻找;look at看;look after照顾;look up查阅。根据“the animals shed saved”可知,她要照顾这些受伤的动物们。故选C。18句意:在大学里,莱克斯获得了

    50、心理学和特殊教育的学位,这是她实现梦想的必要一步。interesting有趣的;brave勇敢的;careful小心的;necessary必要的。根据“got her degree in psychology and special education”以及“step towards the realization of her dream”可知,要实现她的梦想,必要的一步是获得相应的知识和学历。故选D。19句意:令她十分愤怒的是,动物园糟糕透顶,满是被虐待的动物。happiness快乐;excitement兴奋;pride自豪;anger愤怒。根据“it was terrible, fill

    51、ed with abused (虐待) animals”可知,看到动物园满是被虐待的动物,她很愤怒。故选D。20句意:所以她开始从动物园里拯救动物,很快她的院子里就有了50只动物,于是温柔谷仓就诞生了。reported报道;created创造;introduced介绍;improved改善。根据“So she began saving animals from the zoo and soon she had 50 animals in her yard”可知,温柔谷仓是她创办救治动物的地方。故选B。21句意:但是拯救动物仅仅是莱克斯梦想的一半。hobby爱好;choice选择;dream梦想

    52、;opinion观点。根据上文“step towards the realization of her dream”以及下文“She hoped to help children”可知,莱克斯一半的梦想是救治动物,另一半是帮助不幸的孩子们。故选C。22句意:她希望帮助那些和她的动物们一样有相似糟糕经历的孩子们。different不同的;strange奇怪的;rich富有的;similar类似的。根据“bad experiences as her animals”可知,她选择帮助的孩子们和她救治过的动物一样有着类似的糟糕经历。故选D。23句意:他们就到了。failed失败;arrived到达;w

    53、aited等待;refused拒绝。根据“she went to schools and invited the kids there to come”以及下文“At the Gentle Barn there are animals that mirror every childs story”可知,莱克斯邀请孩子们来温柔谷仓,他们来了。故选B。24句意:没有人和他们用心交流。degrees学位;hearts心;excuses借口;minds思想。根据上文“These kids are used to being told to sit down, shut up and behave”可知

    54、,这些孩子习惯了被命令做这做那,却没有人和他们用心交谈。故选B。25句意:在这个温柔谷仓里,有一些动物反映了每个孩子的故事,它们认识到自己并不孤单。remember记住;wonder想知道;doubt怀疑;understand理解,想知道。根据“there are animals that mirror every childs story”可知,孩子们在动物身上找到了自己的影子,明白自己并不孤单。故选D。26句意:她讲述了一个总是在制造麻烦的男孩的故事。still仍然;always总是;seldom很少;even甚至。根据下文“At first, he was not ready to jo

    55、in”以及“Slowly, that boy started making friends in school.”可知,这个男孩最初总是制造麻烦,并且不来温柔谷仓。故选B。27句意:一开始,他还没有准备好加入,直到莱克斯开始谈论一匹叫班扎,被主人虐待的马的故事。until直到;because因为;if如果;though虽然。根据下文“Hes going to be OK”可知,直到他听了马的故事,他才来到谷仓。故选A。28句意:她还没来得及说完,男孩就跑到她跟前,要求再听一遍,然后抱着莱克斯,轻声说道:“他也会变好的。”leave离开;finish完成;smile微笑;agree同意。根据“a

    56、sking to hear it again”可知,小马班扎的故事甚至还没讲完,这个男孩子就想再听一遍。故选B。29句意:一个大变化发生了。mistake错误;trade贸易;fight斗争;change变化。根据“a boy who was always causing problems”以及“Slowly, that boy started making friends in school”可知,由原来一直制造麻烦,到后来慢慢交朋友,男孩身上发生了大变化。故选D。30句意:那匹马极大地帮助了他,彻底改变了他的生活。game比赛;hope希望;horse马;school学校。根据“A big

    57、 change.that boy started making friends in school”可知,那匹马让男孩生活出现好的变化。故选C。31B32C33B34A35C36B37D38B39C40A41D42C43C44A45C【解析】【导语】本文讲述了伊娃的身体越来越糟糕,亲人们陪伴她度过最后时光的故事。31句意:她没有力气起床,所以躺在床上。courage勇气;energy力气;power力量;ability能力。根据“Evas health became worse and worse”可知,伊娃的身体状况每况愈下,躺在床上,应是没有力气起床。故选B。32句意:她有时让汤姆叔叔带她

    58、在房间里或是外面转,他还给她唱歌。always总是;seldom很少;sometimes有时;never从不。根据“Everybody wanted to do something for her”可知,每个人都想为她做些什么,可见叔叔的陪伴应是偶尔的情况,横线处缺的汉意是“有时”sometimes。故选C。33句意:她有时让汤姆叔叔带她在房间里或是外面转,他还给她唱歌。with和;to给;towards朝向;over在上。根据“Evas health became worse and worse”可知,伊娃此时的身体不好,应是叔叔陪伴着她,给她唱歌。sing to sb“给某人唱歌”。故选B

    59、。34句意:Miss Ophelia变成她的护士,并且睡在伊娃的卧室里。nurse护士;doctor医生;cook厨师;slave奴隶。根据“and slept in Evas bedroom.”可知,Miss Ophelia妈妈睡在伊娃的卧室里,整夜守护,应该扮演着护士的角色。故选A。35句意:汤姆叔叔开始睡在离伊娃房间比较近的公园里,便于一接到电话就起床。used to过去经常;open to朝;ready to准备好;good to对有益。根据“Uncle Tom started to sleep in the garden, near Evas room,get up at every

    60、 call.”以及结合选项可知,汤姆叔叔睡在公园里,目的就是有意外情况可以随叫随到,故选C。36句意:一天下午,伊娃异乎寻常地充满光明和快乐。unluckily不幸地;unusually极其,非常;uncertainly不确定地;unfriendly不友好的。根据“Evas health became worse and worse.”以及“She sat on her bed and looked at all her things.”可知,今天伊娃的状态有些反常,异乎寻常地充满光明和快乐。故选B。37句意:她想把她的东西留给她的朋友们,然后她告诉她的爸爸每样东西都是给谁的。what什么;w

    61、here在哪里;which哪一个;who谁。根据“each thing was for”可知,此处表达的是“每样东西是给谁的”,介词“for”后需要接人,who“谁”,代指人。故选D。38句意:她看上去比过去几周好多了。well好地;better更好;bad糟糕的;worse更糟糕。根据“than”可知,此处需用比较级。结合“One afternoon Eva wasbright and cheerful.”可知,伊娃的状态很好,所以此处表达的是“她看上去好多了”。故选B。39句意:在St Clare亲吻了她,道了晚安后,他给Miss Ophelia说:“她确实好些了,我想她将会和我们在一起。

    62、”good afternoon下午好;good morning早上好;good night晚安;good evening晚上好。根据“And he went to bed feelingin his heart.”可知,伊娃的爸爸去上床睡觉,此时是睡觉的时候,他的爸爸说的应是“晚安”good night。故选C。40句意:他上床睡觉时心里充满了希望。hope希望;joy高兴;pain痛苦;safety安全。根据“She is certainly better. I think she will stay with us.”可知,爸爸认为伊娃的病情好转,内心一定充满了希望。故选A。41句意:不,

    63、但是今天早上她告诉我她觉得越来越近了。so所以;and和;or或者;but但是。根据“this morning she told me she felt she was coming nearer”以及“Did Miss Eva say she felt worse than usual tonight?”可知,伊娃今晚没说难受,在早上的时候说过,二者之间是转折的关系,需用but连接。故选D。42句意:Miss Ophelia决定彻夜不眠。 wake up醒来;get up起床;stay up熬夜;stand up起立。根据“And at midnight she saw a on Evas

    64、face.”可知,妈妈半夜看见了亚娃脸色的变化,上文应是妈妈决定彻夜不眠。故选C。43句意:午夜时分,她看到伊娃脸上有了变化。smile微笑;look看;change改变;surprise惊奇。根据“She called Tom.Go and get the doctor, Tom, quick!”可知,妈妈给汤姆打电话去叫医生,应是亚娃脸色发生变化了。故选C。44句意:她说:“我认为你应该来一下。”should应该;can可以;need需要;will将要。根据“Go and get the doctor, Tom, quick!”可知,妈妈给汤姆打电话,这会应是敲丈夫的门,让他进卧室看伊娃的

    65、情况。横线处缺的汉意是“应该”should。故选A。45句意:过了一会,汤姆带着医生回来了。ran跑;walked步行;returned回来;jogged慢跑。根据“Go and get the doctor, Tom, quick!”可知,妈妈让汤姆叫医生,此时应是把医生带回来了。故选C。46C47C48D49D50B51C52A53B54D55A56C57B58B59D60C【解析】【导语】本文主要讲述了詹妮弗在宠物店买了一只鹦鹉,只想着怎样让鹦鹉说话,却忽略了鹦鹉要吃东西的基本需求,最后鹦鹉死掉了。故事告诉我们:我们有时同时有很多事情要做,但我们要先处理最重要的事情。46句意:一天,她走

    66、进一家宠物店去买一只鸟。cat猫;dog狗;bird鸟;rabbit兔子。根据下文“Jenifer went home andthe bird on her desk carefully.”可知,是想买一只鸟。故选C。47句意:詹妮弗高兴地说:“太好了,他太可爱了。”quietly安静的;patiently有耐心地;happily高兴地;carefully仔细地。根据后句“Thats great. He is so cute.”可知,应是高兴地说。故选C。48句意:詹妮弗回到家,小心翼翼地把鸟放在桌子上。threw扔;locked锁;caught抓住;placed放。根据空后“on her d

    67、esk carefully”可知,应是把鸟放在桌子上。故选D。49句意:然而,第二天,女孩决定把鹦鹉还给商店。Anyway无论如何;Besides此外;Therefore因此;However然而。分析前句“Jenifer went home andthe bird on her desk carefully.”和后句“the next day, the girl decided to return the parrot to the shop”句意可知,空处是表示转折,故应用However“然而”。故选D。50句意:这只鸟不会说话。play玩;talk说话;sing唱歌;dance跳舞。根据下

    68、文“But the next day she came back and said the bird still wasnt talking.”可知,这个女孩是说这只鸟不会说话。故选B。51句意:鹦鹉喜欢在镜子里欣赏自己的美丽。shape形状;health健康;beauty美丽;success成功。根据下句“The girl thought it was natural for beautiful birds to like mirrors,”可知,应是鹦鹉喜欢欣赏自己的美丽。故选C。52句意:所以她买了一面镜子回家了。so因此;or或者;as因为;but但是。后句“she bought a

    69、mirror and went back home.”是前句“The girl thought it was natural for beautiful birds to like mirrors,”引出的结果,故空处应用so“所以”。故选A。53句意:好的,我会给他买梯子。you你;him他;her她;them他们。根据上文“Thats great. He is so cute.”可知,是给他买梯子。故选B。54句意:女孩想也许这只鸟在说话前需要热身。set up设置;lift up举起;stand up站立;warm up热身。根据上文“Does your parrot have a sw

    70、ing(秋千)? If he starts swinging, hell talk up a storm.” the owner said.”和后句“She then bought a swing.”语境可知,女孩买梯子,是认为这只鸟在说话前可能需要热身。故选D。55句意:第二天,当她走进商店时,她哭了起来。cry哭;jump跳;shake摇;laugh大笑。根据下文“The parrot died.” the girl said.”可推知,应是女孩开始哭。故选A。56句意:这只鹦鹉怎么了?Who谁;Why为什么;How怎么样;Which哪一个。根据下句“The parrot died.”可知

    71、,应是问鹦鹉怎么了。故选 C。57句意:宠物店老板很惊讶。tired累的;surprised惊讶的;interested感兴趣的;worried担心的。根据下文“How could that happen? Im so sorry. Tell me, did he ever say anything? ” he asked.”语境可知,宠物店老板应是很惊讶。故选B。58句意:那家宠物店不卖食物吗?toys玩具;food食物;clothes衣服;medicine药。根据下句“I am very hungry.”可推知,这只鹦鹉应是问食物。故选B。59句意:有时我们会忘记生活中真正需要的东西。sp

    72、ecial特殊的;healthy健康的;valuable有价值的;necessary必需的。根据下文“We sometimes have lots of things to do at the same time, but we forget to deal with the most important things first.”可知,应是忘记了生活中真正需要的东西。故选D。60句意:我们必须记住在生活中“喂鹦鹉”。这就是重点。ask问;buy买;feed喂;return归还。根据上文“Dont they sell anyat that pet store? I am very hungr

    73、y.”语境可知,是要喂鹦鹉,即不要忘记生活中真正需要的东西。故选C。61B62B63A64C65D66A67B68D69D70C71B72A73D74C75B【解析】【导语】本文讲述了一个商人收到一位老人的支票而东山再起的故事。61句意:突然,一位老人出现在他面前。screamed尖叫;appeared出现;acted扮演;replied回复。根据上下文和后面“Then he turned and disappeared”可知,商人原本无助地坐在公园的长椅上,突然出现的老人的言行改变了商人的困境,所以这里用动词“出现”。故选B。62句意:“我看得出你有心事,”他说。anything任何事,用于

    74、否定句和一般疑问句;something某事;everything每件事,所有事;nothing没有事。根据前面“He sat on a park bench, head in his hands.” 可知,他双手抱着头坐在公园的长椅上,所以此处是表达有某事正困扰着他。故选B。63句意:老人听了商人的故事后,把一张支票放在他的手里。check支票;bill账单;note便条;menu菜单。根据后文“The businessman saw in his hand a check for $500,000”可知,这是一张支票。故选A。64句意:你拿着它,一年后的今天还我。especially尤其;s

    75、pecially特别;exactly精确地,确切;mostly主要地。根据后面“Exactly one year later,”可知是整整一年,用exactly。故选C。65句意:这个商人看到他手里有一张50万美元的支票,上面有约翰洛克菲勒的签名。made制造;paid付款;invented发明;signed签名。根据后面“by John Rockefeller”可知,此处是说签名。故选D。66句意:我可以还清我的债务!debt债务;work工作;company公司;trouble麻烦。根据文章第一句“There was a businessman who was deep in debt(债

    76、务)and could see no way out.”结合老人给了他一张支票可知,此处表达可以还清债务。故选A。67句意:但他并没有马上使用支票。相反,商人决定把这张支票存起来。Moreover此外;Instead相反;Otherwise否则,不然;Anyway无论如何。前面说他并没有马上使用支票,结合后文“the businessman decided to save the check”可知,此处是表达“相反”决定把这张支票存起来。故选B。68句意:他想,只要知道它在那里,也许就能给他挽救生意的力量。dream梦想;stress压力;energy精力;power力量,动力。根据后面“to

    77、 save his business”可知,此处是表达“给他挽救生意的力量”。故选D。69句意:很快,他就还清了债务,又开始赚钱了。promises诺言;friends朋友;progress进步;money钱。根据“he was out of debt”可知,还清了债务,说明他又赚钱了,make money“赚钱”。故选D。70句意:老人按计划出现了。though虽然;unless除非;as像一样;until直到。根据“it was planned.”可知,此处是表达跟计划的一样,老人出现了。故选C。71句意:但就在商人准备把支票还给他并分享他的成功故事时,一个护士跑过来抓住了老人。sad伤心

    78、的;successful成功的;funny有趣的;boring烦人的。根据前文说商人还清了债务又赚到钱了,可知此处是分享他成功的故事。故选B。72句意:那个老人有精神病,从养老院跑出来,running away逃跑,从逃出;staying away远离;flying away飞走;driving away赶走。根据后面“from the rest home”及前面说他有精神病,可知,此处是说从房里跑出来。故选A。73句意:商人听了很震惊。listen听,后面不能直接加内容;see看见;watch观看;hear听见。前面护士说老人有精神病,所以此处是商人听到这些后很震惊,空处有内容that,所以

    79、用hear。故选D。74句意:一年来,他一直在做买卖,以为自己有50万美元的资金支持。hundred百;thousand千;million百万;billion十亿。根据前文“The businessman saw in his hand a check for $500,000”可知,此处是说50万。故选C。75句意:突然,他意识到并不是钱让他的生活好转。off离开;around周围;up向上;down向下。此处是短语turn ones life around“改变某人的生活”,表达不是钱改变了他的生活。故选B。76C77B78D79D80B81C82B83A84C85D86C87B88A89

    80、A90B【解析】【导语】本文主要是作者通过和司机的谈话,了解到我们不应该自私自利和以自我为中心,了解他人也是一门艺术。76句意:我坐在公共汽车的最前面,因为我急于回家。middle中间的;back后面;front前面;center中心。根据后文的“sitting next to Janie”和“Janie, who drove the bus,”可知,作者坐在司机边上,所以应该是坐在公共汽车最前面,故选C。77句意:开车的Janie试图开始交谈,打破不舒服的气氛。topic话题;conversation谈话;discussion讨论;message信息。根据空后的“to break the u

    81、ncomfortable air”可知,应该是开始谈话,故选B。78句意:我礼貌地倾听,但通常我都忙于思考我的一天。happily开心地;carelessly粗心地;sincerely真诚地;politely礼貌地。根据前文的“I tried to mind my manners”可知,应该是礼貌地倾听,故选D。79句意:然而,在这一天,她值得一听。thinking about思考;hearing from收到来信;going on继续;listening to听。根据前文的“listened”可知,应该是值得听,故选D。80句意:我突然改变了想法和兴趣问道。terrible可怕的;sudde

    82、n突然的;pleasant令人愉快的;common普通的。根据前文的“but usually I was too busy thinking about my day”可知,应该是突然改变了想法,故选B。81句意:我能看到她眼里的恐惧。smile微笑;surprise惊讶;fear恐惧;doubt怀疑。根据前文的“My fathers sick”以及“Ive already lost my. so I dont think I can bear losing him”可知,她很害怕失去父亲,所以应是眼里充满了恐惧,故选C。82句意:我已经失去我妈妈了,所以我想我不能失去他了。dad爸爸;mum

    83、妈妈;sister姐妹;child孩子。根据前文的“My fathers sick”和后文的“I dont think I can bear losing him”可知,应该是失去了妈妈,故选B。83句意:我坐在一张又旧又臭的椅子上,想着父亲去世时母亲遭受的巨大痛苦。pain痛苦;pity遗憾;care关心;help帮助。根据空后的“my own mother was thrown into when my father died”可知,应该是父亲去世后,母亲遭受的痛苦,故选A。84句意:我看到这对她来说是多么艰难,现在仍然如此。quick快速的;long长的;hard艰难的;heavy重的。

    84、根据前文的“ the great pain my own mother was thrown into when my father died”可知,应该是作者的母亲失去父亲之后,生活很艰难,故选C。85句意:突然我意识到Janie不仅仅是一名司机。teacher教师;artist画家;writer作家;driver司机。根据前文的“Janie, who drove the bus”可知,Janie是一名司机,故选D。86句意:而且她也有一大堆家人和烦恼。dark黑暗的;natural自然的;whole整个的;bright明亮的。a world of表示“许多,大量”,根据语境可知,此处强调数

    85、量之多,所以用a whole world of 表示“一大堆”,其他选项均不很语境。故选C。87句意:我突然感觉自己很自私。modest谦虚的;selfish自私的;worried忧虑的;satisfied满意的。根据后文的“I paid no attention to Janie herself before. I had judged her by her job and considered her as unimportant”可知,作者感觉自己很自私,没有注意到Janie,故选B。88句意:据我所知,我只是别人世界里的另一个人,甚至可能不是很重要。importance重要性;inte

    86、rest兴趣;courage勇气;comfort舒适。根据前文的“Im just another person in someone elses world, and may not even be of great”可知,我们在别人的世界里不重要,故选A。89句意:每个人都有地方可去,有人可见,有承诺可兑现。has有;takes带走;finds发现;needs需要。根据空后的“a place to go to”可知,应该是有地方可去,故选A。90句意:了解其他人是一门艺术。Painting用颜料画;Understanding了解;Telling告诉;Valuing珍惜。根据空后的“people is really an art”及作者的经历可知,此处指了解他人,故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题02 完形填空(15空题)(第六期)-备战2022中考英语全国名校最新模拟试题分类汇编.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-827705.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(有一套).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(有一套).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(夺冠).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(夺冠).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(全优).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案(全优).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【网校专用】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【夺冠】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【夺冠】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【名师系列】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【名师系列】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【典优】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【典优】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【全国通用】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附完整答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(精练).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(精练).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(夺分金卷).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(夺分金卷).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(培优A卷).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案(培优A卷).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【能力提升】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【能力提升】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【综合卷】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【综合卷】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【研优卷】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【研优卷】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【巩固】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【巩固】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【夺分金卷】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【基础题】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【基础题】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【培优】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【培优】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【A卷】.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附参考答案【A卷】.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习附下载答案.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习附下载答案.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习重点.docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习重点.docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(网校专用).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(网校专用).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(精选题).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(精选题).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(满分必刷).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(满分必刷).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(模拟题).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(模拟题).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(必刷).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(必刷).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(夺分金卷).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(夺分金卷).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(夺冠系列).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(夺冠系列).docx
  • 人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(名师推荐).docx人教版数学三年级下册重点题型专项练习精品(名师推荐).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1