分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型专题03 阅读理解之应用文10篇(名校模拟)-2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递(广东专用).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:828304
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:264.71KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题03 阅读理解之应用文10篇名校模拟-2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递广东专用 专题 03 阅读 理解 应用文 10 名校 模拟 2024 年中 英语 冲刺 速递 广东 专用
    资源描述:

    1、2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递(广东专用)第二期专题03 阅读理解之应用文10篇(名校模拟)(2024上广东汕头九年级校联考期末)COMRIE DOG PARKThe perfect place for dog training and general exercisePark rulesWhen you visit the Comrie Dog Park, we want it to be an enjoyable experience for you and your pets. So we have a set of rules for all visitors.Do not

    2、 let your dog dig on the ground.No climbing on the fence (围栏).Do not leave your dog alone at any time.Dogs are only allowed in the area that has been booked (预定) for them.Owners must pick up dog waste and put it in the bin (垃圾桶) provided on the way out.Its necessary to book early, arrive at the set

    3、time and follow the rules. If anyone breaks these rules, we will refuse his or her entry to our park.Remember to bring your dogs favorite toys and waste bags!Opening hoursSummer hours: 7 am 7 pm(Mon.Sun.)Winter hours: 8 am 5 pm (Mon.Sun.)(+44)0770 766xxMondaySunday: 7 am7 pminfo Email us anytime1In

    4、Comrie Dog Park, dogs are allowed to _.Areceive trainingBdig on the groundCclimb over the fenceDrun around freely2Mike wants to visit the park with his dog, so he should _ first.Awrite a letter to the parkBbuy a new toy for his dogCbook an area for his dogDbuy waste bags from the park3Its necessary

    5、for dog owners to _.Ahelp make park rulesBleave their dogs aloneCget to the park earlyDarrive at the set time4In winter, the park is open _ hours a day.A8B9C11D125Which of the following is TRUE?AStaff members will collect the dog waste.BDog toys can be brought into the park.CThe park is not availabl

    6、e on Sundays.DYou can call the park at any time.(2024上广东深圳九年级深圳第三高中校考期末)Many people say art is lofty (崇高的) so they are afraid of touching the topic. However, art can help us develop our sense of beauty. Here are some recommended books for beginners to open the door to art.The Secret Lives of Colorby

    7、 Kassia St. ClairIn this book, Clair tells readers about unusual stories of 75 amazing colors. It includes important uses of these colors and their cultural symbolism (象征). By reading this book, you will get a better understanding of colors and learn how to use them more appropriately in practice.Ho

    8、w to Be an Artistby Jerry SaltzDo you dream of becoming an artist but have no basic knowledge about art? This book can help you. Saltz shares his views about whats really important for artists to know. At the same time, he also gives readers advice and shares tips and rules for them to follow.The Pr

    9、actice and Science of Drawingby Harold SpeedIn this book, Speed not only teaches readers different drawing skills but also shows how to achieve their artistic vision (想象). Speed also questions and challenges the definition (定义) of art, allowing readers to think more deeply about what it means to dra

    10、w.The Master Guide to Drawing Animeby Christopher HartIf you want to be an anime (动漫) artist, then the book is quite suitable for you. It gives some examples for six most popular types of anime characters. Then you can follow the books detailed instructions to finish the characters step-by-step.6If

    11、you want to learn more about colors, whose book should you read?AKassia St. Clairs. BJerry Saltzs.CHarold Speeds.DChristopher Harts.7What does the underlined word “appropriately” probably mean?ACarelessly.BPolitely.CCorrectly.DPersonally.8Which of the following is TRUE?AClair tells stories of more t

    12、han 100 beautiful colors.BSaltz shares some suggestions with the readers.CSpeed only talks about drawing skills in his book.DHarts book is not useful for drawing anime.9Whats the purpose of this passage?ATo introduce some famous artists.BTo encourage readers to buy books about art.CTo recommend some

    13、 books for art beginners.DTo share the writers views on art.10Where can you find this passage?AIn a comic book. BIn a story book.CIn a travel guide.DIn an art magazine.(2024上广东茂名九年级校考期末)The Museum of LondonThe museum opened in 1976. It shows all about the history and culture of London. If you want t

    14、o discover how the city has changed, come here. And if you want to find what special things the city has, come here too. You can spend the whole afternoon here enjoying the collection.Opening Times:Open:10:00 am to 6:00 pmlast admission(入馆): 5:30 pmClosed: 24th26th December Ticket Price: FreeAddress

    15、: 150 London Wall, London EC2Y 5HNTelephone: +44 (0)20 7001 9844 Email: infomuseumoflondon.org.uk Website: http: /www.museumoflondon.org.ukPublic transport: By underground: The nearest stations are Barbican, St. Pauls.By bus: 4,8,25,56,100,172,242,521Museum of London shop:The shop at the Museum of L

    16、ondon provides gifts and books about London. We also sell postcards and posters about London. You can buy some of them for yourselves or your relatives(亲戚).11The Museum of London opened to the public_ years ago.A47B76C100D15012Tom can enter the Museum of London at_ if he wants to visit it.A9:30 amB1

    17、1:00 amC5:45 pmD6:00 pm13Which information about the Museum of London is NOT provided in the material?AIts address.BIts collection.CIts rules.DIts telephone number.14Visitors can buy_ in the Museum of London shop.booksgiftspostersdrinkspostcardsfoodABCD15We can learn from the material that_.AVisitor

    18、s have to enter the Museum of London before 5:30 pm.BThe museum of London shows visitors all about its history.CThe museum of London is open every day of the year.DThe ticket price of the Museum of London is very high.(2023上广东深圳九年级万科城实验学校校考期中)There are websites for nearly every game and hobby on the

    19、 Internet. The following are a few examples. Teen ReadsYoung book lovers will enjoy Teen Reads. The website provides reviews of new and popular books for teenagers, along with surveys, contests and places to discuss favorite books. Teens can also work their way through the “ultimate(最终的)”reading lis

    20、t on the site.Teen NickFans of entertainment channel Teen Nick will find information on the latest shows, as well as games, videos and quizzes. While the site offers updates(更新) on Teen Nick shows, it also provides stories just for teens, suggestions on how to survive high school.The InSiteThe InSit

    21、e is designed for teens who have an interest in improving the world. Teens can learn about social problems and ways to build a positive self-image. They can also submit(提交) artwork and writing, or have discussions on how to make the world a better place.Challenge YouChallenge You is a computer game

    22、design website. Teens can design games on the site or play games designed by other kids and teens. They can share their games with friends or take part in weekly game-building contests. There is also a chat room and a forum (论坛) for them to discuss game building or just to play games together.16What

    23、 cant web-users do on Teen Reads?AHave reading contests.BDiscuss about books.CBuy books.DRead books.17Which of the following sentences refer to Teen Nick?AStories, videos, and wonderful games. All in one!BIts never too late to make the world a better place!CIf you want to build a positive self-image

    24、, click here!DCome on! Youll know what an excellent reader you are!18Which website could be the best choice for someone who loves art?ATeen Reads.BThe InSite.CTeen Nick.DChallenge You.19Which statement is TRUE about Challenge You?AYou can only design your own games here.BSome experts will be invited

    25、 to give a speech in the forum.CYou can join in the contests every week.DThe games are designed by famous companies.20Where can we possibly find the passage?AA travel guide book.BA magazine for teenagers.CA science report.DA program for English learning.(2023上广东深圳九年级校联考期中)My friend keeps copying my

    26、look, but I like looking special. What should I do? Ann The important thing is to tell your friend the truth without hurting her feelings. To do that, you can talk to her using kind words and not feeling angry. You can offer her your advice on popular dressing or even suggest wearing clothes that go

    27、 together. This way youll still look like each other, but not twins!My room is always messy. No matter what I do, I cant keep it clean! MikeHere are some great ways to make your room a bit tidier. Start by picking up things you dont use or want anymore. You can give them away to those in need. Fewer

    28、 things mean less mess! Then, try to make it a habit to put away things after you use them. Done with your sports shoes for the day? Back where they should be. Finally, set a timer for five minutes each night to clean any mess!Im sad because I have to go to a summer camp. I just want to have a summe

    29、r like my friends. Help me out! Jessie Were sorry youre feeling this way! The best thing to do is to look at things on the bright side. There, a new group of kids will become your friends. Theyll know exactly how you feel and help you. Whats more, going to a summer camp doesnt mean an abysmal summer

    30、. Youll still have fun in the sun with your friends. The only question is, what are you guys going to do together?21How can Ann tell her friend the truth?AIn a direct way.BIn a kind way.CIn an angry voice.DIn a quiet voice.22What problem does Mike need to solve?AHaving an unwanted holiday plan.BFail

    31、ing to manage his time wisely.CNot knowing how to tidy his room.DUnable to get on well with his friends.23What advice does the writer give to Jessie?ATell your parents how you feel.BBe ready to help other students.CStudy harder in the summer camp.DSee the advantage of what you dislike.24What does th

    32、e underlined word “abysmal” mean?AterribleBspecialCbusyDhot25Who might be most interested in reading this passage?AYoung sports lovers.BTeenagers in need of help.CSummer camp planners.DKids looking for dressing ideas.(2023上广东珠海九年级珠海市紫荆中学校考期中)International Day of FamiliesThe International Day of Fami

    33、lies is celebrated on May 15th every year. It is to raise peoples attention to the happiness and progress of the family. To celebrate the 30th International Family Day this year (2023), Family Center will hold some family activities.Activities for the family:Family sports.Reading a letter to your fa

    34、mily.A cooking competition among families.Time:9:00 a.m.5:00 p.m., on May 15thPlace:on the South International SquarePrize:first prizea five-day foreign toursecond prizea seven-day domestic (国内的) tourthird prize a four-day domestic tourRules:Each family can choose two or three kinds of activities. W

    35、hen you sign up, you should make a decision. All the letters must be written by families themselves. They will not be returned, so please keep a copy. Dont be late, or youll not be allowed to take part in these activities. Families who want to take part in the activities must hand in their applicati

    36、on forms before May 5th or you can call 28772197 to sign up before May 10th. And we will provide breakfast and lunch.For further information, visit https: /FamilyC26When was the 1st International Day of Families?AIn 1990.BIn 1992.CIn 1993.DIn 1994.27You can take part in the following activities EXCE

    37、PT _.Adoing sports with familyBgiving a talk about familyCjoining in a cooking competitionDreading a letter to your family28What can you do if your family win the second prize?ATake a trip to a country that you havent been to for five days.BTake a trip to a country that you havent been to for a week

    38、.CTake a trip in your country for five days.DTake a trip in your country for a week.29Which of the following is TRUE?AThe activities will last for seven hours.BYou could hand in the application forms on May 9th.CYou can enjoy free lunch and dinner if you take part in the activities.DYou should be on

    39、 the South International Square before 9 a.m., or you cant join in the activities.30Where can you find this passage?AOn a noticeboard.BOn a newspaper.CIn a storybook.DOn a website.(2023上广东珠海九年级珠海市第九中学校考期中)Some students often leave (遗留) their own things here and there in the school and forget to take

    40、 them away. Here is the Lost and Found notice of No. 9 Middle School.FoundI found a bus card in the hallway (走廊) of Grade Seven on the first floor. There is no name or photo on it. Its green and new. I will give it to Mr. Ning. You can ask him for it if you lose it.YongzeFoundI found that I took som

    41、eone elses uniform jacket by mistake. Mine is in my desk. I take it from the sports hall (体育馆). The size is M for girl. I will make it clean before you get it. Im so sorry and please call me at 13920031232.ZiyingLostI lost my new watch on the playground this morning. Its my birthday gift from my gra

    42、ndma. Its black and white. I love it so much so I must find it. If you find it please give it to Mrs. Wan in Class One, Grade Seven. Thanks a lot!HaoranLostI am so sad because I lost my keys. The pink Peppa Pig is on the key. I use them every day so its important for me. I think I lost them in the c

    43、omputer room. Do you see them? Please give the keys to Ms. Chen when you find them. Thank you very much.Xiaoxuan31A bus card was found _.Afrom the sports hallBon the playgroundCin the hallwayDin the computer room32What do you know about the uniform jacket?AZiying lost her jacket.BThe size is for boy

    44、.CThe jacket is lost in Ziying home.DZiying will wash the jacket.33Who gave Haoran the watch on his birthday?AHis grandmother.BMrs. Wan.CHis friend.DHis classmate.34If you find Xiaoxuans keys, how can you give them back to her?ACall her at 13920031232.BAsk Mr. Ning for help.CSend them back to Class

    45、One, Grade Seven.DSend them back to Ms. Chens office.35Which of the sentences is TRUE (正确的)?AThe pink Peppa Pig is on the bus card.BZiyings uniform jacket is in her desk.CThe watch is brown and white.DIts relaxing for Xiaoxuan to lose the keys.(2023上广东中山九年级中山市华侨中学校考期中)CSS Hunter Party Invitation7: 0

    46、0 p.m.10: 00 p.m. on May 1st, 202350 persons onlyIf you are interested in science, you can join CSS (China Space Station) Hunter Party. Anyone who is aged from 12 to 18 is welcomed! You can make friends with someone who has the same hobby. You can also talk with astronauts online and watch a space c

    47、lass live. Fifty yuan each and half price for anyone with a student card. TIPS FOR THE PARTY Temperature drops after the sunset, so be sure to take warm clothing. Bring a flashlight with a red filter (滤光器) to help you find the way. Please avoid shining your light out onto the field when you enter; i

    48、nstead, kindly point the light down in front of you. This is polite to others. Telescopes (望远镜) will be set up to view CSS. If you already have a telescope, feel free to bring it along. We suggest that you arrive half an hour earlier to have enough time to set it up. Please send messages to us befor

    49、e April 30th. You can call us at 0754-88769991 or email to CSS-Hunterparty. com for more information. If it is rainy or cloudy that night, the party will be put off. Any changes will be poster on the website.36What is CSS Hunter Party?AA sports club.BA science activity.CAn English class.DA group of

    50、pilots.37Who has a chance to get a half price ticket?AA ten-year-old boy with a student card.BA nine-year-old boy without a student card.CA sixteen-year-old girl without a student card.DAn eighteen-year-old girl with a student card.38Which of the following will help you find the way according to the

    51、 passage?AFinding people to ask for help.BBringing something that lights up.CBringing a flashlight with a red filter.DLooking at the map when necessary.39When is better for you to arrive if you bring your own telescope?ABefore 6: 00 p. m.BAt 6: 30 p. m.CAt 9: 00 p. m.DAt 10: 00 p. m40Where can we ge

    52、t the latest news if there are any changes?AFrom the phone.BFrom the website.CFrom the email.DFrom the party members.(2023上广东江门九年级校考期中)This Saturday there will be a music show in our school. Lets have a look at the poster for all these kinds of concerts.ConcertTimePlaceIntroductionFolk music9:00 am-

    53、11:00 amIn the school hallplayed in the traditional stylehas strong local colorJazz1:00 pm-3:00 pmIn the dining hallfirst created by African Americanshas many special styles such as free jazz and cool jazzRock music3:30 am-6:00 amIn the soccer fielduses drums a lotmakes you feel excitedCountry music

    54、10:30 am-12:30 pmAt the school cinemaabout country life and has to do with white, working class Americansuses guitars mostClassical music7:00 pm-9:00 pmIn the school hallabout serious subjectshas lasting(持久的) value41How many concerts will be held in the school hall?AOne.BTwo.CThree.DFour.42Which con

    55、cert will be held for the longest time?AThe folk music concertBThe rock music concert.CThe country music concert.DThe classical music concert.43Which is TRUE about rock music?AIts always played with a guitar.BAfrican Americans love it.CIts serious with strong local color.DYoure excited when listenin

    56、g to it.44Where might country music come from?AAmerica.BCanada.CEngland.DAustralia.45What can we know from the information?AYou wont miss the folk music concert at the school cinema.BJazz has more than one style.CThe classical music concert will be held on Saturday morning.DClassical music is seriou

    57、s and it wont last for a very long time.(2023上广东湛江九年级校考期中)In the Bay Area in California, you can find many amusement parks with fun rides.Six Flags Discovery KingdomThis theme park has rides for kids of all ages.You can also have fun withanimals here. You can ride an elephant, feed a giraffe and see

    58、 other animals. Travel time from San Francisco: 1 hourTicket prices: Daily pass (单日票) S49.99 per personTrain TownThis park has rides themed around trains. The most popular one is the 20-minute ride through the park on a mini train. The park is open every day from June to August.Travel time from San

    59、Francisco: 1 hourTicket prices: $7.50 per ride, per person; free for children below 12 months oldCalifornias Great AmericaThis amusement park is known for its thrill rides. However, there are fun rides for younger kids, too. The best part about this park is that you can visit a waterpark, Boomerang

    60、Bay, at no additional(额外的) cost.Travel time from San Francisco: 45 minutesTicket prices: Daily pass $39.99 per personChildrens FairylandIt is one of the oldest theme parks in the Bay Area. The park has a puppet(木偶) theater, which has puppet shows every day (at 11 a.m., 2 p.m. and 4 p.m.).Travel time

    61、 from San Francisco: 30 minutesTicket prices: Guests age 1+: S12Guests under age 1: Free46If you want to visit Six Flags Discovery Kingdom, you should pay _.A$49.99B$39.99C$12D$7.5047Train Town is open every day in _.AMarchBMayCJulyDOctober48Which of the following is TRUE about Californias Great Ame

    62、rica?AThere is a water park.BThere are no rides for younger kids.CChildren below 12 months old can go in for free.DIt is one of the oldest amusement parks in the Bay Area.49How many puppet shows are there in Childrens Fairyland every afternoon?AOne.BTwo.CThree.DFour.50Which amusement park is closest

    63、 to San Francisco?ATrain Town.BChildrens Fairyland.CCalifornias Great America.DSix Flags Discovery Kingdom.参考答案:1A 2C 3D 4B 5B【导语】本文介绍了一家狗公园的注意事项、营业时间、联系方式等信息。1细节理解题。根据“The perfect place for dog training and general exercise.”可知,在科姆里狗狗公园,狗狗们可以接受训练。故选A。2细节理解题。根据“Dogs are only allowed in the area that

    64、 has been booked (预定) for them.”可知,迈克想和他的狗一起去公园,所以他应该先为他的狗预订一个区域。故选C。3细节理解题。根据“Its necessary to book early, arrive at the set time and follow the rules.”可知,狗主人有必要在规定的时间到达。故选D。4细节理解题。根据“Winter hours: 8 am 5 pm (Mon.Sun.)”可知,冬天,公园每天开放9小时。故选B。5细节理解题。根据“Remember to bring your dogs favorite toys and wast

    65、e bags!”可知,狗狗玩具可以带进公园。故选B。6A 7C 8B 9C 10D【导语】本文主要介绍了有关艺术方面的书籍。6细节理解题。根据“It includes important uses of these colors and their cultural symbolism (象征).”可知,想要了解色彩,可以选择Kassia St. Clair写的The Secret Lives of Color,故选A。7词句猜测题。根据“learn how to use them more appropriately in practice”可知,学习如何在实践中更恰当地使用它们,故选C。8

    66、细节理解题。根据“At the same time, he also gives readers advice and shares tips and rules for them to follow.”可知,Saltz给读者一些建议,分享一些技巧和规则供他们遵循。故选B。9推理判断题。根据“Here are some recommended books for beginners to open the door to art.”可知,目的是向艺术初学者推荐书籍,故选C。10推理判断题。根据“Here are some recommended books for beginners to o

    67、pen the door to art.”可知,本文主要介绍了有关艺术方面的书籍,因此可以在艺术杂志上看到。故选D。11A 12B 13C 14D 15A【导语】本文主要介绍了英国伦敦博物馆的广告信息。11推理判断题。根据“The museum opened in 1976.”可知,伦敦博物馆1976年开放,2023-1976=47,所以是47年前开放。故选A。12细节理解题。根据“Open:10:00 am to 6:00 pm,last admission(入馆): 5:30 pm ”可知,伦敦博物馆上午十点到下午六点开放,但是最后可以入馆的时间为五点半,选项中只有11:00 am符合。故

    68、选B。13推理判断题。根据“If you want to discover.enjoying the collection.”,“Address: 150 London Wall, London EC2Y 5HN”和“Telephone: +44 (0)20 7001 9844”及结合文章内容可知,文章没有提到博物馆的规则。故选C。14细节理解题。根据“The shop at the Museum of London provides gifts and books about London. We also sell postcards and posters about London.”可

    69、知,参观者可以在伦敦博物馆商店买礼物、书、明信片和海报。故选D。15细节理解题。根据“ Open:10:00 am to 6:00 pm last admission(入馆): 5:30 pm”可知游客必须在五点半以前进入博物馆。故选A。16C 17A 18B 19C 20B【导语】本文主要介绍了4个适合青少年浏览的网站,并对网站的主要功能进行了简单的介绍,以便感兴趣的青少年选择适合自己的网站进行浏览。16细节理解题。根据“Young book lovers will enjoy Teen Reads. The website provides reviews of new and popul

    70、ar books for teenagers, along with surveys, contests and places to discuss favorite books. Teens can also work their way through the ultimate(最终的) reading list on the site.”可知,Teen Reads为青少年提供新书和流行书籍的评论,以及调查、竞赛和讨论最喜欢的书,在本网站不能买书。故选C。17细节理解题。根据“Fans of entertainment channel Teen Nick will find informa

    71、tion on the latest shows, as well as games, videos and quizzes. While the site offers updates(更新) on Teen Nick shows, it also provides stories just for teens, suggestions on how to survive high school.”可知,Teen Nick的粉丝们可以在这里找到最新的节目信息,还有游戏、视频和小测验,它还为青少年提供故事,以及如何度过高中生活的建议。选项A与之相符。故选A。18细节理解题。根据“The InS

    72、ite They can also submit(提交) artwork and writing, or have discussions on how to make the world a better place.”可知,The In Site网站对热爱艺术的人来说是最好的选择。故选B。19细节理解题。根据“Challenge You They can share their games with friends or take part in weekly game-building contests. ”可知,在这里,你每周都可以参加比赛。故选C。20推理判断题。本文主要介绍了4个适

    73、合青少年浏览的网站,并对网站的主要功能进行了简单的介绍,以便感兴趣的青少年选择适合自己的网站进行浏览。所以本文可能来自青少年杂志。故选B。21B 22C 23D 24A 25B【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了三个青少年的问题以及作者给出的建议。21细节理解题。根据“The important thing is to tell your friend the truth without hurting her feelings. To do that, you can talk to her using kind words and not feeling angry.(重要的是在不伤害

    74、朋友感情的情况下告诉她真相。要做到这一点,你可以用友好的语言和她说话,不要生气。)”可知,安应该以友好的、不伤害朋友感情的方式去告诉她真相。故选B。22细节理解题。根据“My room is always messy. No matter what I do, I cant keep it clean! Mike”可知,Mike不知道如何整理他的房间。故选C。23细节理解题。根据“The best thing to do is to look at things on the bright side.(最好的办法是看到事物光明的一面。)”可知,作者要杰西积极面对问题,看到“不好事情”的好的一面

    75、;选项D“看到你不喜欢的东西的好处。”符合语境。故选D。24词义猜测题。根据下文“Youll still have fun in the sun with your friends.(你仍然可以和你的朋友在阳光下玩得开心。)”可知,参加夏令营杰西仍然可以玩的很开心,说明参加夏令营也并非件糟糕的事情;terrible“糟糕的”,形容词,与abysmal“极坏的,糟透的”同义。故选A。25推理判断题。根据“My friend keeps copying my look, but I like looking special. What should I do? Ann”、“My room is a

    76、lways messy. No matter what I do, I cant keep it clean! Mike”和“Im sad because I have to go to a summer camp. I just want to have a summer like my friends. Help me out! Jessie”可知,安、迈克和杰西这三人遇到了困难,都需要帮助;因此可以推断,需要帮助的青少年对这篇文章最感兴趣。故选B。26C 27B 28D 29D 30D【导语】本文是一篇应用文。本文主要介绍了为庆祝国际家庭日,家庭中心将举办一些家庭活动概况。26推理判断题

    77、。根据第一段中“To celebrate the 30th International Family Day this year, Family Center will hold some family activities.”可知,今年是第30个国际家庭日,所以第一届是在1993年举办的。故选C。27细节理解题。根据“Activities for the family: Family sports. Reading a letter to your family. A cooking competition among families.”可知,做一个关于家庭的演讲没有提及。故选B。28细节

    78、理解题。根据“Prize: second prizea seven-day domestic tour”可知, 如果你的家人得了二等奖,你能在你的国家旅行一周。故选D。29细节理解题。根据“Time: 9:00 a.m.5:00 p.m., on May 15th. Place: on the South International Square. Rules:Dont be late, or youll not be allowed to take part in these activities.”可知,你应该在上午9点之前到达南国际广场, 否则你不能参加活动。故选D。30推理判断题。根据

    79、最后一段“For further information, visit https:/FamilyC31C 32D 33A 34D 35B【导语】本文主要介绍了作者介绍了失物招领处的一些东西特征及如何找到这些东西。31细节理解题。根据表格内第一段“I found a bus card in the hallway (走廊) of Grade Seven on the first floor.”可知,我在走廊上找到的公交卡。故选C。32细节理解题。根据表格内第二段“I will make it clean before you get it.”可知,我会把它洗干净。故选D。33细节理解题。根据表

    80、格内第三段“Its my birthday gift from my grandma.”可知,这是我奶奶给我的生日礼物。故选A。34细节理解题。根据表格内第四段“Please give the keys to Ms. Chen when you find them.”可知,如果你找到了她的钥匙,请交给Ms. Chen。故选D。35细节理解题。根据表格内第二段“Mine is in my desk.”可知,Ziying的校服在我的抽屉里面。故选B。36B 37D 38C 39B 40B【导语】本文是一篇应用文,一个关于“中国空间站猎人派对”的邀请函,内容包括参与时间以及注意事项等。36细节理解题

    81、。根据“If you are interested in science, you can join CSS (China Space Station) Hunter Party”可知,如果你对科学感兴趣,你可以加入中国空间站猎人派对,故中国空间站猎人派对是一项科学活动。故选B。37细节理解题。根据“Anyone who is aged from 12 to 18 is welcomed”和“Fifty yuan each and half price for anyone with a student card”可知,1218岁的人可以参加,持有学生卡,票价减半。故选项D“一位持学生证的十八

    82、岁女孩”有机会买到半价票。故选D。38细节理解题。根据“Bring a flashlight with a red filter (滤光器) to help you find the way”可知,带一个带红色滤镜的手电筒来帮助你找到路。故选C。39推理判断题。根据“7: 00 p.m.10: 00 p.m. on May 1st, 2023”和“We suggest that you arrive half an hour earlier to have enough time to set it up”可知,活动开始于晚上7点,这边建议提前半小时到达,以便有足够的时间架设望远镜,即6:30

    83、到。故选B。40细节理解题。根据“Any changes will be poster on the website”可知,任何更改将在网站上公布。故选B。41B 42B 43D 44A 45B【导语】本文是一篇应用文。文章介绍了本周六学校要举行的各种音乐会的海报。41细节理解题。根据地点中的“ In the school hall”可知,“Folk music”和“Classical music”在学校大厅举行。故选B。42细节理解题。根据时间计算可知,Rock music的时长为2.5小时,其他都是2小时。故选B。43推理判断题。根据“makes you feel excited”可知,听

    84、Rock music时会让人感到比较兴奋。故选D。44细节理解题。根据“about country life and has to do with white, working class Americans”可知,乡村音乐是关于乡村生活,并且与美国白人工人阶级有关。故选A。45推理判断题。根据“has many special styles such as free jazz and cool jazz”可知,Jazz有很多特殊的流派。故选B。46A 47C 48A 49B 50B【导语】本文主要介绍四个主题公园的特色,游览时间,票价和对游客年龄的限制。46细节理解题。根据“Ticket p

    85、rices: Daily pass (单日票) S49.99 per person”可知票价是49.99。故选A。47细节理解题。根据“The park is open every day from June to August.”可知,六月到八月每天都开。故选C。48细节理解题。根据“The best part about this park is that you can visit a waterpark”可知,有水公园。故选A。49细节理解题。根据“The park has a puppet(木偶) theater, which has puppet shows every day (at 11 a.m., 2 p.m. and 4 p.m.).”可知,每天下午有两场木偶表演,故选B。50细节理解题。根据“Travel time from San Francisco”对应的内容可知Childrens Fairyland最近。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题03 阅读理解之应用文10篇(名校模拟)-2024年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题速递(广东专用).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-828304.html
    相关资源 更多
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案(名校卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案(名校卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案免费.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【易错题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【夺冠】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【夺冠】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【各地真题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【典优】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【典优】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【全国通用】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及答案【全国通用】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(有一套).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(有一套).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(必刷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(必刷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠系列).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(夺冠系列).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(典优).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(典优).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全优).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案(全优).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【考点梳理】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【考点梳理】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【网校专用】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【网校专用】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【夺冠系列】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【夺冠系列】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名校卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及完整答案【名校卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(达标题).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(达标题).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(综合题).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(突破训练).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(突破训练).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(研优卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(研优卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(新).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(新).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(培优b卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(培优b卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(a卷).docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案(a卷).docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【达标题】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【达标题】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【轻巧夺冠】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【轻巧夺冠】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【精练】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【精练】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【夺分金卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【b卷】.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案【b卷】.docx
  • 人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案1套.docx人教版数学二年级下学期期末质量监测试题及参考答案1套.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1