专题07 阅读理解强化练40篇(十六大类)(期末真题精选)八年级(牛津译林版)(解析版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题07 阅读理解强化练40篇十六大类期末真题精选八年级牛津译林版解析版 专题 07 阅读 理解 强化 40 十六 大类 期末 精选 年级 牛津 译林版 解析
- 资源描述:
-
1、专题07阅读理解强化练40篇(十六大类)学校:_姓名:_班级:_考号:_考点目录一、阅读单选之现代科技(与时俱进)1二、阅读单选之热点时文(网络直播与一带一路)4三、阅读单选之亲情感悟(经典主题)7四、阅读单选之个人愿望。11五、阅读单选之人生哲理感悟(经典考点)14六、阅读单选之中化优秀文化(热门考点)17七、阅读单选之社会发展与时代变迁。19八、阅读单选之世界的融合23九、阅读单选之人与自然的和谐相处。26十、阅读单选之环境污染与保护(热门主题)29十一、阅读单选之饮食与健康33十二、阅读还原7选536十三、阅读还原5选440十四、阅读还原6选542十五、阅读填表45十六、阅读回答问题57
2、小贴士满分建议:1. 放平心态,不怕生词。2. 每次训练,虽少却精。3. 每天坚持,源头活水。4. 限时阅读,提高速度四种题型:主旨大意型;事实细节型;推 理 判 断 型;词 义 猜 测 型。一、主旨大意题:要求在理解全文的基础上对全文进行高度概括或总结。常见考法:1主题型:Whats the main idea of this passage ? (这篇文章的主要思想是什么?)What does this passage mainly discuss? (这篇文章主要讨论了什么?)Whats the topic of this passage ? (这篇文章的主题是什么?)2标题型:What
3、s the best title?(最佳的标题是什么?)The best title for this text is (to tell ) _. (这段文字的最佳标题是_)The main purpose of this text is _.(这段文字的主要目的是?)3目的型:The authors purpose of writing this text is to_.(作者写这段文字的主要目的是?)Whats the main purpose of the passage?(这篇文章的主要目的是?)二、细节理解题做这种题目要注意注意提干中的标识语,带着问题有目的地寻找某一特定信息。题干中
4、的标识语就是寻找答案的路标词,如人物/时间/地点等。常见题型:1、Which of the following statements is true?(下列哪个陈述是正确的?)2、Which of the following is not mentioned in the text?(文中没有提到下列哪一项?)3、The author ( or the passage) states that_.(作者(文章)指出_)4、According to the passage, when ( where, why, how, who, what, which, etc.)_?(根据文章,什么时候(哪
5、里,为什么,如何,谁,什么,哪个等等)_)三、推理判断题重点题型,通常占总题目的30%左右。着重考查学生归纳概括、逻辑推理等综合能力。以原文内容为前提,要求你在理解文章直接陈述的观点或描述的事实的基础上,据作者的观点理论(非考生观点),理解作者的言外之意(implied meaning)。透过现象看本质,领悟作者思想倾向、观点、立场、语气及态度等。1、The passage implies (暗示) that_.(文章暗示了_)2、We can conclude (得出结论) from the passage that_.(我们能从文章中得出的结论是_)3、Which of the follo
6、wing can be inferred (推论)?(可以得出哪个推论?)4、What is the tone (语气)/attitude(态度) of the author?(作者的语气/态度是什么?)5、What is the purpose (目的) of this passage?(这篇文章的目的是什么?)6、The passage is intended to _.(文章的目的是_)7、Where would this passage most probably appear? ( 这段文字最可能出现在什么地方?)四、词义猜测题词义理解是阅读理解能力的重要指标。无论一个人的词汇量有多
7、大,都会在阅读中碰到生词。对词义的理解往往会影响到对全文的准确把握。阅读过程中,对于不妨碍全文理解和出现频率较低的生词,跳过即可。答题小技巧:1. 先读题目,有的放矢。2. 快读全文,了解大意。3. 细读关键,解决问题。四个W和一个H,永远要牢记。( where, why, how, who, what, which, etc.)(哪里,为什么,如何,谁,什么,哪个等等_)常见解法: 直接解题法。即从原文中直接找出答案。 归纳解题法。对于不能从原文中直接找出答案的可在把握全文中心和线索的前题下进行概括、归纳得出正确答案。 综合推理法。读者需统观全文,认真分析,综合推理及至计算,最后归纳出正确答
8、案。 捕捉关键词。在阅读时应该注意与问题相关的同义词,近义词,反义词或同位词等信息词来得出正确答案。 转换解题法。即原文这么说,而在问题和所给选项中则用另外的词去转换一种说法,但仍表示同一含义。 排除法。根据语言,句法结构,信息词和常识,在没有把握的选项中用排除法得出正确答案。4. 再读原文,核对答案,满分必会,养成习惯。实战训练一、阅读单选之现代科技(与时俱进)Passage 1Take a look at your parents mobile phones. Can you see a small “5G” at the top? Do you know what it is? 5G m
9、eans “5th generation mobile network (第五代移动通信技术)”.Each mobile network generation is faster and more powerful than the one before it. In 1980s, with 1G, we made phone calls for the first time. Around ten years later, 2G let us send messages. Then in 2000s, using the Internet, listening to music and se
10、nding emails appeared in peoples life for 3G. Later, we could watch films and even buy things in 2010s with 4G. To our surprise, 5G is coming now.Do you have online classes at home? With 5G, you can have classes outside your home. The class can go as well as the ones you have at home. Students from
11、poor areas can have the chance to study just like you do.In some movies, you might see cars that can drive by themselvesyou tell them where you want to go, and they take you there as fast as possible. With 5G, cars like this may appear in our life. It makes self-driving cars safer. These cars can se
12、nd messages to each other. They can also “talk” to traffic lights. 5G will make cars move even faster than human drivers.5G networks are about 100 times faster than 4G. This means you can download (下载) a movie in seconds using 5G, and makes your video calls clearer. Whats more, VR games will become
13、more popular with 5G. It will make the games feel even more real.All in all, 5G will change the way people live and make our life more comfortable and convenient than ever before. You wont have to wait too long to enjoy it. Now you can buy a new mobile phone to use 5G networks. 5G phones cost about
14、8,000 yuan right now. But experts say that about one and a half years later, the price could go down to around 2000 yuan. Why not try 5G?1The writer mentions _ in this passage.A1G appeared in 1990sB2G let us make calls for the first timeC3G made people start using the InternetD4G helps download a mo
15、vie in seconds2From the passage, we can _ with 5G. have online classeshave self-driving carssee a doctor at homestudy better make video calls clearerABCD3How much are 5G phones now?AAround 2000 yuan.B8000 yuan.C4000 yuan.D6000 yuan.4To show how 5G changes our lives, the writer mainly _.Atells storie
16、sBgives definitions (定义)Cgives numbersDgives examples【答案】1C 2C 3B 4D【详解】本文是一篇说明文。主要介绍了第五代移动通信技术。1细节理解题。根据“Then in 2000s, using the Internet, listening to music and sending emails appeared in peoples life for 3G.”可知,然后在2000年代,使用互联网、听音乐和发送电子邮件出现在人们的3G生活中。故选C。2细节理解题。根据“Do you have online classes at hom
17、e? With 5G, you can have classes outside your home.”“With 5G, cars like this may appear in our life. It makes self-driving cars safer.”和“This means you can download a movie in seconds using 5G, and makes your video calls clearer.”可知,我们可以用5G上网课、使用无人驾驶汽车,并使视频通话更加清晰。故选C。3细节理解题。根据“5G phones cost about 8
18、,000 yuan right now. ”可知,5G手机大约要8000元。故选B。4推理判断题。根据“Do you have online classes at home? With 5G, you can have classes outside your home.”“With 5G, cars like this may appear in our life. It makes self-driving cars safer.”和“This means you can download a movie in seconds using 5G, and makes your video
19、calls clearer.”可知,文章是通过举例来介绍5G给我们带来的生活上的变化的。故选D。Passage 2If you look at the top of your phone, you will usually see a little symbol that says 3G or 4G. The “G” stands for the “generation”(代)of you mobile network(网络). But these symbols will mean(意味着)that things of the past after 5G network fully arri
20、ves. The 5G mobile network is 100 times faster and has 1, 000 times more capacity(容)compared with the 4G mobile network. In recent years, China pays great attention to the commercial(商业)use of 5G and tries to build the infrastructure(基础设施)for a 5G network. On March 30th, 2019, Shanghai vice-mayor(副市
21、长)Wu Qing made the first 5G video call on a Huawei Mate 10 smartphone, CGTN reported. Shanghai is also the first city in China to start testing 5G network. 5G will let people download and upload data(数据)faster than ever before. But 5G will not just bring faster mobile Internet. People can use it for
22、 many other things, too. For example, 5G will help to make self-driving cars safer. Todays self-driving test cars has one problemthe lag(滞后). When the car “sees” an obstacle, it sends this information to a data center and gets instructions(指示). However, it takes time to send and get this information
23、. With this kind of lag, the cars might crash(撞击)because they dont get instructions in time. With 5G, this lag will be greatly reduced(减少)and make the cars safer. 5G could also be used to make the Internet of Things(IOT)stronger. This refers to a large online network that connects(联系)all things and
24、people. Fast Internet speeds(速度)will be the key to developing this technology(技术). For example, with the Internet of Things(IOT), your fridge could order eggs online when it finds there are no eggs left inside. How amazing!5We can learn from the story that .AChina will pay little attention to the us
25、e of 5GBthere will be no difference between phonesCwe can now buy self-driving cars cheaplyDthe 5G mobile network is much faster than the 4G network6The writer uses self-driving as an example to .Amake us understand how self-driving cars workBshow us how fast self-driving cars areCtell us the possib
26、le dangers of self-driving carsDtell us how 5Gs fast speed(速度)can be helpful7The underlined word “obstacle” in Para. 4 means in Chinese.A障碍物B困难C目标D警告8According to the story, the IOT is .Aa robot that can do houseworkBa large online store where you can buy anything you wantCa large online network tha
27、t connects everything and everyoneDa kind of fridge which has IOT technology.【答案】5D 6D 7A 8C【详解】本文主要介绍了5G技术。5细节理解题。根据“The 5G mobile network is 100 times faster and has 1, 000 times more capacity(容)compared with the 4G mobile network.”可知5G比4G更快。故选D。6推理判断题。根据“5G will help to make self-driving cars saf
28、er. Todays self-driving test cars has one problemthe lag(滞后). When the car “sees” an obstacle, it sends this information to a data center and gets instructions(指示).”以及“With 5G, this lag will be greatly reduced(减少)and make the cars safer.”可知有了5G,这种滞后将大大减少,并使汽车更加安全,所以举这个例子是为了告诉我们5G的快速是如何有帮助的。故选D。7词义猜测
29、题。根据“When the car sees an obstacle, it sends this information to a data center and gets instructions”可知当汽车“看到”障碍物时,它会将这些信息发送到数据中心并获得指令,故此处划线部分意为“障碍物”。故选A。8细节理解题。根据“This refers to a large online network that connects(联系)all things and people”可知IOT是指连接所有事物和人员的大型在线网络。故选C。二、阅读单选之热点时文(网络直播与一带一路)Passage 1
30、The live-streaming by New Oriental(新东方直播)is very popular now. You can learn English and shop online at the same time. Dong Yuhui, one of the teachers at New Oriental, became a famous star on Douyin. There were about 108, 000 people in the online studio(工作室)on Friday, with sales hitting(销售额达)15.34 mi
31、llion yuan. Such a way of teaching English and selling things at the same time made young people show great interest in it. For example, when Dong sold rice, he also introduced the English word “rice”, and how to use “rice” in a phrase or a sentence. In this way, Dong sold more than 6,700 bags of ri
32、ce in just a few minutes. Many people left messages in the comment section(评论区留言), saying it seemed to send them back to class at New Oriental. Yu Minhong, the companys leader(领导), also showed in the studio, selling things with the teachers or hosts(主持人). So far, the studio has had about 2. 5 millio
33、n followers. On the evening of December 28, 2021, Yu just had the first live streaming of agricultural products(农产品)on Douyin. But it set his studio “on fire” in less than a week. Yu talked about selling products in two languages, and he said this was a very important change for New Oriental. “They
34、have changed from being teachers to being live-streaming hosts.” Yu said.9How does the writer describe(描述)the famous star Dong Yuhui on Douyin? By giving an example.By giving numbers. By asking a question.By making a contrast(对比).ABCD10According to Yu Minghong, what is the important change for New O
35、riental?AFrom teachers to live-streaming hosts.BFrom live-streaming hosts to teachers.CFrom the company leader to teachers.DFrom teachers to the company leader.11Why do young people show great interest in the live-streaming by New Oriental?ABecause they can learn some English.BBecause they can shop
36、online.CBecause their hosts are very popular.DBecause they can both learn English and buy things at the same time.12This passage is probably from _.Aan advertisementBa weekly newspaperCa health magazineDa history book【答案】9D 10A 11D 12B【详解】本文主要讲述了新东方用英语直播带货,受到很多欢迎。9细节理解题。根据“Dong Yuhui, one of the tea
37、chers at New Oriental, became a famous star on Douyin.In this way, Dong sold more than 6,700 bags of rice in just a few minutes.”可知,作者通过举例子以及给出数字来描述抖音明星董宇辉。故选D。10细节理解题。根据“Yu talked about selling products in two languages, and he said this was a very important change for New Oriental. They have chang
38、ed from being teachers to being live-streaming hosts. Yu said.”可知,在俞看来,新东方的重要变化是从教师到直播主持人。故选A。11细节理解题。根据“Such a way of teaching English and selling things at the same time made young people show great interest in it.”可知,既教英语又卖东西的方式让年轻人对它产生了极大的兴趣。故选D。12推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述了新东方用英语直播带货,受到很多欢迎,这属于日常生活类阅读
39、,因此这篇文章可能来自报纸。故选B。Passage 2The Silk Road is the name of different roads that long ago connected Europe, Africa and Asia. People reached these different places along these roads. Scientists believe people began to travel the Silk Road about 3,000 years ago. By the time the Chinese silk trade became i
40、mportant in the world, the Silk Road covered almost 6,500 kilometers. It spread(扩散) from Rome to China, which is from the West to the Far East.Traders travelling along the Silk Road carried silk, of course. They also carried traded spices(香料), cloth, valuable stones and gold. There is a famous old s
41、tory along the old road. It is said that Roman soldiers travelled through Central Asia. They started to live somewhere near the ancient Chinese village of Liqian. Some of these Romans married local Chinese women and the story of blue-eyed villages of China was started.During its busiest period, the
42、Silk Road allowed people from many different cultures and countries to meet each other and mix. The Silk Road allowed the sharing of valuable goods(货物) and new ideas. These included people and trading goods from the Mediterranean, Persian, Magyar, Armenian, Bactrian, Indian and Chinese areas. All th
43、ese peoples travelled the Silk Road, and they shared goods, stories, languages and cultures.In modern times, the old Silk Road routes(路线) are still used but now they are crossed by trains instead of camels and horses. There is even a Silk Route Museum in Jiuquan in China. It has over 35,000 objects
44、from all along the Silk Road. In this way, China protects the history of many countries and peoples.13How many kilometers did the Silk Road cover?AAlmost 2,000.BAbout 3,000.CNearly 6,500.DOver 35,000.14What can we infer(推断) from the passage?AValuable things could not be sold along the Silk Road.BPeo
45、ple from different countries in the Silk Road were difficult to mix.CThe old Silk Road routes still can be used by camels and horses.DAncient people along the Silk Road shared the languages and cultures.15Which part of a magazine can this passage come from?AHistory and Geography.BSports World.CMan a
46、nd Animals.DPopular Science.【答案】13C 14D 15A【详解】本文是一篇说明文,主要介绍了丝绸之路。13细节理解题。根据第一段“ the Silk Road covered almost 6,500 kilometers.”可知,丝绸之路覆盖将近6500千米。故选C。14细节理解题。根据第三段“All these peoples travelled the Silk Road, and they shared goods, stories, languages and cultures”可知,这些种族的人民都走过了丝绸之路,分享了商品、故事、语言和文化。故选D。
47、15推理判断题。本篇文章主要介绍丝绸之路,主要来源于杂志的历史地理部分。故选A。三、阅读单选之亲情感悟(经典主题)Passage 1Sometimes I really doubt (怀疑) whether there is love between my parents. They dont act in the romantic ways that I read in books or I see on TV. In their opinion, “I love you” is too luxurious (奢侈的) for them to say. Sending flowers to
48、each other on Valentines Day is even more out of the question. And my father has a bad temper.One day, mom was sewing a quilt (被子). I silently sat down beside her and looked at her.“Is there love between you and Dad?” I asked her in a very low voice.My mother stopped her work and raised her head wit
49、h surprise in her eyes. She didnt answer immediately.I was very worried because I thought I had hurt her. But at last I heard my mother say these words.“Lily,” she said, “look at this thread (线). Sometimes it appears, but most of it disappears in the quilt. The thread really makes the quilt strong a
50、nd durable (耐用的). If life is a quilt, then love should be a thread. It can hardly be seen anywhere or anytime, but its really there. Love is inside.”I listened carefully but I couldnt understand her until the next spring. At that time, my father suddenly got sick seriously. My mother had to stay wit
51、h him in the hospital for a month. When they returned from the hospital, they both looked very pale.After they were back, every day in the morning and dusk, my mother helped my father walk slowly on the country road. My father had never been so gentle. It seemed that they were the most harmonious co
52、uple. The sun gently glistened through the leaves. All of these made up the most beautiful picture in the world.The doctor said my father would recover in two months. But after two months he still couldnt walk by himself. All of us were worried about him.“Dad, how are you feeling now?” I asked him o
53、ne day.“Lily, dont worry about me,” he said gently. “To tell you the truth, I just like walking with your mom.” Reading his eyes, I know he loves my mother deeply.Once I thought love meant flowers, gifts and sweet kisses. But from this experience, I understand that love is just a thread in the quilt
54、 of our life. Love is inside, making life strong and warm.16Why does Lily sometimes doubt whether there is real love between her parents?ABecause they are very busy earning money.BBecause they often act in unpleasant ways.CBecause her father is easy to lose his temper to her mother.DBecause his fath
55、er often says “I love you” just to his children.17Which of the following is similar to the underlined phrase “out of the question” in Para. 1?APossible.BImpossible.CNecessary.DUnnecessary.18What made her father change so greatly?AThe real love from her mother.BThe thread of the quilt.CThe beautiful
56、scenery of the country road.DAll the other members of the family.19Whats the main idea of the passage?AWe should understand our parents however old they are.BLove is something we cant see and that makes life strong and warm.CWe really need love because it makes our life meaningful.DLove is so import
57、ant to everyone that we must love everyone.【答案】16C 17B 18A 19B【详解】本文讲述的是作者怀疑自己的父母之间是否有爱存在,因为他们之间从来没有浪漫的举动,没有鲜花和礼物。但是他父亲生病之后,父母的表现让她知道了,爱是在内心里面的,就像做被子的线一样,让被子更结实更温暖。16细节理解题。根据“And my father has a bad temper.”可知,作者有时会怀疑父母之间是否有真爱是因为她的父亲很容易对她的母亲发脾气。故选C。17词句猜测题。根据“They dont act in the romantic ways that
58、I read in books or I see on TV”可知,父母不浪漫,情人节是不可能送花的,out of question意为“不可能的”。故选B。18推理判断题。根据“Lily, dont worry about me, he said gently. To tell you the truth, I just like walking with your mom. Reading his eyes, I know he loves my mother deeply.”可知,是母亲的爱让父亲的性格变得温和一些。故选A。19主旨大意题。这篇短文讲述的是作者怀疑自己的父母之间是否有爱存
59、在,因为他们之间从来没有浪漫的举动,没有鲜花和礼物。但是他父亲生病之后,父母的表现让她知道了,爱是在内心里面的,就像做被子的线一样,让被子更结实更温暖。故选B。Passage 2Do you want to live a happier, less stressful(有压力的)life? Try laughing for no reason at all. Thats how millions of people start their day at Laughter(笑声)Clubs around the world and many doctors now think that havi
60、ng a good laugh might be one of the best ways to stay healthy. The first Laughter Club was started in Mumbai, India, in 1995 by Dr. Madan Kataria. “Young children laugh about 300 times a day. Adults laugh between 7 and 15 times a day,”says Dr. Kataria. “Everyone is naturally good at laughing its the
61、 common language. We want people to feel happy with their lives. ”There are now more than 500 Laughter Clubs in India and over 1, 300 in the world. Many doctors are also interested in the effects(效果)of laughter on our health. According to a 5-year study at the UCLA School of Mcdicine in California,
62、with laughing there is less stress in the body. Laughter improves our health against illness by about 40%. So what happens at a Laughter Club? I went along to my nearest club in South London to find out. I was quite nervous at the beginning of the class, to be honest, I wasnt interested in laughing
63、with a group of strangers, and I was worried about looking silly. Our laughter teacher told us to clap our hands and say “ho ho ho, ha ha ha” while looking at each other. However, our bodies cant tell the difference between real laughter and unreal laughter, so they still produce the same healthy ef
64、fects. Surprisingly, it works! After ten minutes everybody in the room was laughing for real and some people just couldnt stop! At the end of the class I was surprised by how relaxed and comfortable I felt. So if youre under stress, then start laughing. You might be very pleased with the results.20T
65、he first Laughter Club was started in _.AIndiaBAmericaCBritainDChina21How many Laughter Clubs are there in the world today?AOver 300.BOver 500.COver 1, 300.DOver 800.22How did the writer feel at the beginning of the class?ASurprised.BNervous.CPleased.DTired.23When did the people in the club begin to
66、 laugh for real?AAfter ten days.BAfter ten hours.CAfter ten seconds.DAfter ten minutes.24The article mainly tells us _.Athere are now many Laughter Clubs in the worldByoung children laugh much more often than adults in a dayCmany doctors are also interested in the effects of laughter on our healthDl
67、aughing is one of the best ways to stay healthy【答案】20A 21C 22B 23D 24D【详解】本文是是一篇说明文。文章主要介绍了笑声俱乐部的由来以及我参加笑声俱乐部的一次经历,告诉我们当自己处于压力时,可以笑一笑来缓解自己的压力。20细节理解题。根据“The first Laughter Club was started in Mumbai, India”可知第一个笑声俱乐部在印度孟买开始的。故选A。21细节理解题。根据第二段“There are now more than 500 Laughter Clubs in India and o
68、ver 1,300 in the world”可知,现在在印度有500多个笑声俱乐部,在全世界有1300多个笑声俱乐部。故选C。22细节理解题。根据“I was quite nervous at the beginning of the class”可知,在上课伊始我感到很紧张。故选B。23细节理解题。根据“After ten minutes everybody in the room was laughing for real and some people just couldnt stop!”可知十分钟后,房间里的每个人都发自内心的笑着。故选D。24主旨大意题。根据短文倒数第一段“So
69、if youre under stress, then start laughing. You might be very pleased with the results.”可知,如果你处于压力之下,那么就开始大笑吧,你会对效果感到惊讶。本文主要结合作者的亲身经历论述了大笑对于人们身体的益处。故选D。四、阅读单选之个人愿望。Passage 1Dear Parents,Mrs. Fulton has been taking students to the Peak District (英国皮克山区) for the last 10 years. This year, your son/daug
70、hter can take part in the trip. Year 8 students will spend two nights away in April. The dates will be 810 April.We will be using the area around Dovedale to help with geography work. Students will learn about rivers and visit historical sites. The cost of the visit is 72 per student.Please return t
71、he form to the school office by Friday, 8 March.Yours sincerely,G. GreggoryGeography DepartmentDear Mr. Greggory,Thank you for planning this trip.Could you please tell me how many meals will be included in this cost? Also, will the visits to historical sites need to be paid for or are they included
72、too? What will Adam need to bring?I am able to come to the Peak District on these dates to help with the trip if needed.Kind Regards,Mrs. P. Tringle25Who wrote the letter to parents?AMr. Greggory.BAdam.CMrs. Tringle.DMrs. Fulton.26What will students do during the trip?AThey will learn about lakes.BT
73、hey will help each other with history.CThey will do some geography work.DThey will play in Dovedale.27What will parents need to do?AThey will pay for the trip by 8 March.BThey will cook meals for the teacher.CThey will return the form to the school on time.DThey will go on the trip with their childr
74、en.28What does the underlined word “historical sites” mean in Chinese?A旅行B名胜古迹C区域D部门29Whats Mrs. Tringle like from the reply?AWarm-hearted.BGenerous.CBusy.DHumorous.【答案】25A 26C 27C 28B 29A【详解】本文是老师和家长之间的通信。第一封主要是老师介绍了8年级即将举行的一次旅行。第二封是家长写给老师的关于这次旅行的一些疑问。25细节理解题。根据第一封信中“Yours sincerely, G. Greggory”可知
75、,这封信是格雷戈里老师写给家长们的。故选A。26细节理解题。根据“We will be using the area around Dovedale to help with geography work.”可知,在这次旅行中,他们将帮助做一些地理工作。故选C。27细节理解题。根据“Please return the form to the school office by Friday, 8 March.”可知,父母应在3月8日,星期五前将表格交回到学校。故选C。28词义猜测题。根据“visit historical sites”可知,此处指参观历史遗迹,故选B。29推理判断题。根据“I a
76、m able to come to the Peak District on these dates to help with the trip if needed.”可知,她可以为这次旅行提供帮助,推测出她很热心。故选A。Passage 2As a small kid, what did you want to be when you grew up? Like most of the children, you may let your imagination run wild. Maybe you dreamed(梦想)of flying into space or being a fa
77、mous writer. Then perhaps over the years, your dreams became more realistic. Or you might have given up all your dreams. Its important to have a dream because dreams can give us the energy to succeed in life. Dreams can inspire(激励)us. The great thing about dreams is that theres no pressure to finish
78、 them at once. They might take a few years or they might take a lifetime to reach. The important thing is that youre always working for your dream. And the best way to do that is by setting goals(目标). What is the difference between a dream and a goal? Its said that dreams are the final destination(目
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-829943.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
