分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型专题41 孟晚舟归国与华为发展-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:835299
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:18
  • 大小:315.90KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题41 孟晚舟归国与华为发展-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练中考真题 各地模拟题 专题 41 孟晚舟 归国 华为 发展 备战 2022 中考 英语 阅读 理解 热点话题 体裁
    资源描述:

    1、备战2022中考英语阅读理解热点话题+体裁分类训练(中考真题+各地模拟题)专题41 孟晚舟归国与华为发展Passage 1(2021浙江宁波市第七中学九年级一模)Welcome back home! On Sept 25, Huaweis Chief Financial Officer (首席财务官) Meng Wanzhou, 49, arrived in Shenzhen, Guangdong, after being illegally held (非法拘留) for nearly three years in Canada, Xinhua reported. “After more t

    2、han 1,000 days of suffering (痛苦), I finally returned to the motherland (祖国),” Meng said after she got off the plane. She described the motherland, the Party(党)and the government as the shining (闪亮的) light that led her on the long journey home. On Dec 1, 2018, Meng was held in Canada because the US c

    3、harged (指控) her with fraud (欺诈). The US wanted to take her to the US for trial (审讯). Meng pleaded not guilty (不认罪) to the charge and finally was free to leave Canada on Sept 24 local (当地的) time. “This is a political case (政治案) trying to break Chinese high-tech companies (such as Huawei),” Foreign Mi

    4、nistry spokesperson Hua Chunying said on Sept 25. Mengs safe return shows that the Chinese government (中国政府) has the will and ability (能力) to protect the rights (捍卫权力) of Chinese people and companies, according to Hua. “A strong China under the strong leadership (领导) of the Communist Party of China

    5、will always be the strong backing (后盾) of each one of us,” said Hua. She added that Chinas development will not be stopped by any force.1How long has Meng Wanzhou been illegally held in Canada?AAbout 1000 days.BMore than 2 years.CLess than 500 days.DOver 4 years.2Why did the US charged Meng Wanzhou

    6、with fraud?ATo protect the business partner Huawei.BTo help with Chinas development.CTo break Chinese high-tech companies.DTo have a strong leadership in Canada.3What does the underlined sentence in Paragraph 2 mean?AA strong China will always be the strong backing of each one of Chinese people.BIt

    7、is hard for Meng Wanzhou to return to the motherland from Canada or the US.CAmericans should be very sorry for what they have done to Chinese companies.DA person will enjoy his wonderful period one day because of the motherland.4What is the best title of the passage?AChinese people and companies (公司

    8、).BWarm welcome home!CHuawei is so strong!DA political case in Canada.Passage 2(2021四川达州中考真题)In 1987 a small company named Huawei was started in Shenzhen. After more than 30 years of development, the company has now beaten Apple and become the worlds second largest maker of smartphones. It has also

    9、become the worlds supplier (供应者) of 5G. In China and even in the world, Huawei is a wonder. Although it started producing mobile phones not many years ago, it has become one of the most famous phone companies.But recently, Huawei faces some difficulties. The US government made a law to stop its sale

    10、s in America. American officials said Huawei gave information that it collected to the Chinese government. At the same time, the US government planned to stop selling parts and services to Huawei. They believed that Huaweis business would be hurt this way.“We have never received such a request from

    11、the Chinese government and we have never tried to get into other systems to collect information,” Ren Zhengfei, Huaweis president said. “The law would have little effect on our company. Huawei has enough ability to deal with the problems,” Ren added.In an interview several years ago, Ren Zhengfei sa

    12、id, “I started Huawei with only 4000 at the beginning, but now it has become a 100 billion company. The experience was not as romantic as you imagine.”Facing the law of the US, Huawei is growing. Huaweis smartphone sales around the world rose 50 percent compared with a year earlier in the first thre

    13、e months of 2019. At the same time, sales from both Samsung and Apple fell. So far Huawei has grown into the worlds largest telecommunication equipment supplier (供应商), selling in 170 countries. It may beat Samsung as the largest smartphone maker in the near future.5How many kinds of smartphones are

    14、mentioned in total in this passage?AOne.BTwo.CThree.DFour.6Which of the following sentences is TRUE according to the passage?AHuawei collected the information for the Chinese government.BRen Zhengfei started Huawei with only 4000 in 1987.CHuawei has beaten Samsung, a South-Korea phone maker so far.D

    15、Huawei has developed its business smoothly.7What does the underlined word “romantic” in Paragraph 4 mean in Chinese?A浪漫的B现实的C成功的D麻烦的8The last paragraph mainly tells us _.AHuawei has become one of the most famous phone companies.BHuawei has become the largest maker of smartphones in the world.CHuawei

    16、 has got into some systems of the US.DHuawei is full of hope and must succeed in the future.Passage 3(2021湖南长沙麓山国际实验学校九年级二模)Good morning! Boys and girls! My name is Cindy. I have a nice room. You can see many things in it. Some books are in the box and my radio is on my desk. My CDs are on the desk,

    17、 too. I like to listen to songs(听歌)of TFBOYS. They are great. This is a picture of them. Its on the wall(墙壁). Where is my schoolbag? It is on the chair. How about the red jacket on my bed? Oh, thats not mine. Mine is purple. Thats my sister Ginas. She is four. She is not tidy, but I am. My parents a

    18、lways ask me to clean my room after I finish my homework(完成作业). But today, after I finish it, my parents let my sister and I watch TV- thanks to the “shuangjian” policy(双减政策), I have a little homework. I see the good news. Meng Wanzhou goes back to China. My country(国家)and my life are good!9What CAN

    19、T you see in Cindys room?ASome books.BA chair.CA dictionary.10Where is TFBOYS photo?AOn the desk.BIn the box.COn the wall.11Whose red jacket is it?ACindys.BGinas.CTheir mothers.12What does the underlined word news mean ?A卡通B新闻C电影13Which of the following is NOT TRUE?ACindy is untidy. BGina watches TV

    20、 today. CToday Cindy has a little homework.Passage 4(2020河南许昌市第二中学三模)Huawei is firing back against the US-led campaign(运动、战役) to push it out of major markets, insisting its still on track to lead the world in the introduction of 5G technology.Despite efforts in markets creating fear for Huawei, usin

    21、g politics to interfere(干预) with growth, customers continue to trust us and continue to work with us and build networks with our technologies, Deputy Chairman(副董事长) Ken Hu told reporters in the Chinese city of Dongguan on Tuesday.Hu was speaking during a turbulent period for the Chinese company, one

    22、 of the worlds biggest makers of smartphones and telecommunications equipment. Its chief financial officer Ms. Wanzhou Meng is under irrational arrest(不合理的逮捕) in Canada, facing possible extradition(引渡) to the United States, and its products are coming under increasing scrutiny from businesses and go

    23、vernments over security(安全) concerns.Despite decisions this year by Australia and New Zealand to stop wireless operators(无线设备) from using Huawei to build their 5G networks, Hu expressed confidence that the companys technology is “significantly more advanced”than that of its rivals(对手), giving it a h

    24、ead start of 12 to 18 months and the ability to attract new customers.14Huawei is good at _ according to the passage.Aproducing computersBinternational negotiationsCdesigning earphonesD5G technology development15Ms. Wanzhou Mengs case will be possible transferred(转移)to _.AChinaBthe USCCanadaDthe Uni

    25、ted Nations16The meaning of the underlined word “scrutiny” in the passage is “_”.AintroductionBsalesCadmiringDexamination17From the passage, we can know that Huawei faces big troubles mainly because _.AHuawei is a leader company in the worldBHuawei commits a crime against other foreign countriesCsom

    26、e countries are worried Huaweis products are not completely secureDmany countries build networks using Huaweis technologies18What is the best title for this passage?AHuawei is still a leader in 5G development although facing troubles.BMost foreign countries stop using Huaweis 5G technology and equip

    27、ment.CHuaweis CFO Ms. Wanzhou Meng is under arrest in Canada.DThe advanced and rapid development of 5G technology is made by Huawei.Passage 5(2020四川省内江市第六中学模拟预测)Huawei is fighting back against the US-led campaign (运动, 战役) to push it out of major markets, insisting its still on track to lead the worl

    28、d in the introduction of 5G technology.Despite efforts in markets creating fear about Huawei, using politics to interfere (干预) with growth, customers continue to trust us and continue to work with us and build networks with our technologies, Deputy Chairman (副董事长) Ken Hu told reporters in the Chines

    29、e city of Dongguan on Tuesday.Hu was speaking during a turbulent period for the Chinese company, one of the worlds biggest makers of smartphones and telecommunications equipment. Its chief financial officer Ms. Wanzhou Meng is under irrational arrest (不合理的逮捕) in Canada, facing possible extradition (

    30、引渡) to the United States, and its products are coming under increasing scrutiny from businesses and governments over security (安全) concerns.Despite decisions this year by Australia and New Zealand to block wireless operators (无线设备) from using Huawei to build their 5G networks, Hu expressed confidenc

    31、e that the companys technology is significantly more advanced than that of its rivals (对手) , giving it a head start of 12 to 18 months and the ability to attract new customers.19Huawei is good at _accordingtothepassage.AproducingcomputersBinternationalnegotiationsCdesigningearphonesD5Gtechnologydeve

    32、lopment20Ms.WanzhouMengscasewillbepossibletransferred (转移) to _.AChinaBtheUSCCanadaDtheUnitedNations21Themeaningoftheunderlinedwordscrutiny inthe passageis _AintroductionBsalesCadmiringDexamination22Fromthepassage,wecanknowthatHuaweifacesbigtrouble mainlybecause_.AHuaweiisaleadercompanyintheworldBHu

    33、aweicommitsacrimeagainstotherforeigncountriesCsomecountriesareworriedHuaweisproductsarenot completelysecureDmanycountriesbuildnetworksusing HuaweistechnologiesPassage 6(2021广东罗湖九年级一模)In 1987, a small company named Huawei was started in Shenzhen.HUAWEI After more than 30 years development, the compan

    34、y has now beaten Apple and become the worlds second-largest maker of smartphones behind Koreas Samsung. It has also become the worlds largest supplier (供应商)of 5G.But recently, Huawei faced some difficulties. The U. S. government ordered a ban(禁令)on its sales in America. American officials said Huawe

    35、i gave information that it collected to the Chinese government. At the same time, the U. S. government planned to stop selling parts and services to Huawei, which was believed that Huaweis business would be hurt.“We have never received such a request (要求)from the Chinese government and we have never

    36、 tried to get into other systems to collect information.” Ren Zhengfei, Huaweis founder and president said. “This ban from the U. S. would do little to our company. Huawei has enough ability to deal with the problems.” Ren added.In an interview several years ago, Ren Zhengfei said, “ I started Huawe

    37、i with only 4, 000 at the beginning, but now it has become a $100 billion company. The experience was not as romantic as you think.”Facing the ban of the U. S., Huawei is growing. Huaweis smartphone sales around the world rose 50 percent compared to a year earlier. At the same time, sales from both

    38、Samsung and Apple fell. So far, Huawei has grown into the worlds largest telecommunications equipment (电信设备)supplier, selling in 170 countries! It may beat Samsung as the largest smartphone maker in the near future.23Why did the U. S. order a ban on Huawei recently? AHuaweis sales in America were gr

    39、owing faster than Apple.BHuawei refused to supply services to the U. S. government.CThey didnt want Apple to sell parts and services to Huawei.DThey thought Huawei collected information for the Chinese government.24According to Ren Zhengfei, Huawei _.Ais deeply beaten by the banBhas got into the sys

    40、tem of the U. S.Ccan solve the problems they are facingDwas asked to supply information to China25What does the writer want to tell us in the last paragraph?AHuawei is full of hope.BHuawei will grow slowly.CHuaweis sales will be doubled.DHuawei is the largest smartphone maker26Which is TRUE accordin

    41、g to die passage?AKoreas Samsung is die worlds largest supplier of 5G.BThe experience of founding Huawei was very romantic.CHuawei is the worlds largest telecommunications equipment supplier.DHuawei is the largest smart phone maker in the world now.27The writer wrote this passage to _.Asay “thank yo

    42、u” to Ren ZhengfeiBfell the growing steps of Huawei and its recent difficultiesCface the ban of the U. S. with some suggestions to HuaweiDgive his best wishes to Huawei for its bright futurePassage 7(2021广东白云二模)Museums, live music and mallsChinese cities offer everything that a young person might wa

    43、nt. But there are many people who dont have time to enjoy these things. They follow what is called the “996” work schedulestarting work at 9 a.m. and finishing at 9 p.m., six days a week.The “996” work schedule recently became a heated topic of discussion online after a computer programmer set up a

    44、website called “996ICU”. According to the website, the “996” work schedule is unhealthy and could cause people to end up in an intensive care unit (ICU). This work schedule is common at Chinese tech companies like Baidu, Alibaba and Huawei. Most “996” workers do not receive overtime(加班)pay.Many tech

    45、 industry workers have complained about this schedule. “I worked 996 for nine months,” Zhang said, who used to work as a programmer. “I couldnt sleep because of the pressure. So, I gave up the job at last.” However, the bosses of some tech companies think the “996” work schedule is reasonable. Jack

    46、Ma, founder of Alibaba, said its a “huge blessing(福气)” for young workers to work “996”.“If you dont do 996 when youre young, when will you?” Ma said. “If you dont put in more time and energy than others, how will you achieve the success you want?” Many people have questioned Mas thinking. In an arti

    47、cle in Peoples Daily, the writer said, “Valuing hard work does not mean its right to force workers to work overtime.”Cui Zhendong, a lawyer, told China Daily that it is against the law to use a compulsory (强制的) “996” work schedule. Chinas Labor Law劳动法clearly states that workers should work no more t

    48、han eight hours a day or no more than 44 hours a week.28The “996” work schedule requires a person to work _.A9 hours a dayB18 hours a dayC54 hours a weekD72 hours a week29Why do many workers complain about this schedule?ABecause they have no time to go to the hospital.BBecause their health has been

    49、influenced.CBecause they dont get enough pay.DBecause they cant work well.30According to the report of Peoples Daily, bosses _.Aworked “996” to achieve their successBshould support the “996” work scheduleCunderstand the value of hard work better than workersDshouldnt force workers to work overtime31

    50、What do we know from the passage?A“996ICU” was set up to help workers get overtime pay.BIt is against the law to force workers to work “996”.CIts necessary for young workers to work “996”.DWorking “996” is an unusual problem in China.Passage 8(2019广东深圳市观澜第二中学九年级一模)Huawei, which rose rapidly to becom

    51、e the worlds third largest smartphone maker, is aiming to make the gap(差距)smaller with leaders Apple Inc. and Samsung Electronics. But the company also faces challenges after losing its top spot in China, the worlds biggest market, to new competitor Oppo last year.In a company meeting, Huawei Group

    52、founder and CEO Ren Zhengfei asked all employees (员工)to work hard. “Or the company will fall apart,” he said.“Young strong men dont work hard, but just want to count money in bed. Is that possible?” Ren said, “Huawei will not pay those that dont work hard.”“Everybody is nervous,” said a 36-year-old

    53、engineer in the Group. “We are now all thinking more of the next steps, realizing permanent employment with the company is no longer possible.”“In 2017, we tried to improve efficiency(效率)and profitability(利润)by focusing on organizations at all levels, every employee, and every detail, and strictly c

    54、ontrolled costs and risks to make sure of development,” Yu Chengdong said. “We cant stand low-performing managers who fail to make great improvements after working in a position for several years.”Huawei spent some money on international marketing events last year, getting footballer Lionel Messi an

    55、d Hollywood stars Scarlett Johansson and Henry Cavill as spokesmen.“We are not spending too much on marketing,” Yu said. “Instead, we will spend more money on technology and innovation(创新)and services.”32The underlined word “permanent” means “_” in Paragraph 4.A永久的B低薪的C继续的D重视的33Huawei invited all th

    56、e following famous people Except _ as spokesmen last year.ALionel MessiBLeonardo DicaprioCScarlett JohanssonD Henry Cavill34Which of the following will Huawei do to make sure of development in Yu Chengdongs opinion?Focusing on organizations at all levels, every employee, and every detail.Strictly co

    57、ntrolling costs and risks.Employing any young strong man.Spending very much on marketing.Spending more money on technology and innovation, and services.ABCD35According to the passage, we know _.AHuawei is the worlds second largest smartphone makerBChina is the worlds biggest smartphone marketCHuawei

    58、 will improve its staffs incomeDRen Zhengfei is 36 years old this year 参考答案:1A2C3A4B【解析】【分析】本文主要讲述了美国指控孟晚舟欺诈而被关押在加拿大长达接近三年之久,最终在中国政府和中国人民的帮助之下,回到了国内。1细节理解题。根据第一段中“after being illegally held (非法拘留) for nearly three years in Canada”可知,孟晚舟被非法关押了接近3年,即大约1000天。故选A。2细节理解题。根据第四段中“This is a political case (

    59、政治案) trying to break Chinese high-tech companies”可知,这是一个试图破坏中国高科技公司的政治案例。故选C。3词句猜测题。根据本句理解可知,孟晚舟把祖国、党和政府描述为指引她踏上漫长归途的明灯。也即是:强大的中国是每个中国人的坚强后盾。故选A。4最佳标题题。本文主要是围绕孟晚舟的回国展开论述的,所以标题应该强调回家。故选B。5C6B7A8D【解析】【分析】本文主要介绍了华为在手机在这一产业的发展历程,它现在所面临的困境,以及它能够解决这些困境的决心和前景。5细节理解题。根据“Huawei,Samsung,Apple”可知,本文总共提到了三种手机,故

    60、选C。6推理判断题。根据“In 1987 a small company named Huawei was started in Shenzhen”及“I started Huawei with only 4000 at the beginning”可知,1987年,任正非仅用4000英镑创办了华为,B表述正确,故选B。7词义猜测题。根据“The experience was not as romantic as you imagine”可知,从刚开始4000英镑的华为到现在的100亿的大公司,这个过程不是人们所想的那么浪漫,而是经历了千辛万苦,所以romantic表示“浪漫的”,故选A。8主

    61、旨大意题。根据“Huaweis smartphone sales around the world rose 50 percent compared with a year earlier in the first three months of 2019:可知,本段主要讲述了华为在这些困难的情况下,仍然充满了希望,以后也一定会成功,故选D。9C10C11B12B13A【解析】【分析】本文主要介绍了辛迪的房间,及家庭生活。9细节理解题。根据文中出现的物品“Some books. my desk.My CDs.a picture .schoolbag.the chair. jacket .bed

    62、”可知,在辛迪的房间没有看到字典。故选C。10细节理解题。根据“I like to listen to songs(听歌)of TFBOYS. They are great. This is a picture of them. Its on the wall(墙壁)”可知,TFBOYS的照片在墙上。故选C。11细节理解题。根据“How about the red jacket on my bed? Oh, thats not mine. Mine is purple. Thats my sister Ginas.”可知,红色的夹克是吉娜的。故选B。12词义猜测题。根据“ I watch TV

    63、”和“Meng Wanzhou goes back to China. ”可知,“孟晚舟回中国”应是电视上的新闻报道,划线单词表示“新闻”。故选B。13细节理解题。根据“ She is not tidy, but I am. My parents always ask me to clean my room after I finish my homework”可知,辛迪很整洁,是吉娜不整洁。故选A。14D15B16D17C18A【解析】【分析】本文是一篇说明文,文章主要介绍了华为公司在5G技术领域处于国际领先地位,但是华为公司现在正面临着首席财务官被捕、多国对其生产的产品进行更多的检查、有的

    64、国家甚至拒绝使用华为产品建设5G基站等问题,但华为方面表示技术优先就可以嬴得新客户。14细节理解题。根据第一段“Huawei is firing back against the US-led campaign(运动、战役)to push it out of major markets, insisting its still on track to lead the world in the introduction of 5G technology.”可知华为在5G领域处于领先地位。故选D。15细节理解题。根据第三段“Its chief financial officer Ms. Wanz

    65、hou Meng is under irrational arrest(不合理的逮捕)in Canada, facing possible extradition(引渡)to the United States, and its products are coming under increasing scrutiny.”可知孟晚舟可能会转移到美国。故选B。16词义猜测题。划线词所在句句意为“其首席财务官孟晚舟在加拿大被非理性逮捕,面临可能被引渡到美国的危险,其产品正受到企业和政府越来越多的”,根据其中的“over security concerns”出于安全考虑,可推知此处是面临更多的检查。

    66、故选D。17推理判断题。根据倒数第二段“Its chief financial officer Ms. Wanzhou Meng is under irrational arrest(不合理的逮捕)in Canada, facing possible extradition(引渡)to the United States, and its products are coming under increasing scrutiny from businesses and governments over security(安全)concerns.”提到华为的产品受到更多的安全检查,可推知其公司最

    67、大的麻烦是有国家担心华为产品不是绝对安全,故选C。18主旨大意题。本文主要介绍了华为公司现在正面临着首席财务官被捕、多国对其生产的产品进行更多的检查、有的国家甚至拒绝使用华为产品建设5G基站等问题,但是华为公司依旧在5G技术领域处于国际领先地位,华为方面表示技术优先就可以嬴得新客户。所以A选项“华为虽然面临困境,但仍是5G发展的领头羊。”更能体现全文主旨。故选A。19D20B21D22C【解析】【分析】本文是一篇说明文,文章主要介绍了华为公司在5G技术领域处于国际领先地位,但是华为公司现在正面临着首席财务官被捕、多国对其生产的产品进行更多的检查、有的国家甚至拒绝使用华为产品建设5G基站等问题,

    68、但华为方面表示技术优先就可以赢得新客户。19细节理解题。根据“Huawei is fighting back against the US-led campaign (运动, 战役) to push it out of major markets, insisting its still on track to lead the world in the introduction of 5G technology”,可知华为在5G领域处于领先地位,故选D。20细节理解题。根据“Its chief financial officer Ms. Wanzhou Meng is under irrat

    69、ional arrest (不合理的逮捕) in Canada, facing possible extradition (引渡) to the United States”,可知孟晚舟可能会转移到美国,故选B。21词义猜测题。划线词所在句句意为“其首席财务官孟晚舟在加拿大被非理性逮捕,面临可能被引渡到美国的危险,其产品正受到企业和政府越来越多的安全_”,根据其中的“over security concerns”出于安全考虑,可推知此处是面临更多的检查,故选D。22推理判断题。根据“Its chief financial officer Ms. Wanzhou Meng is under ir

    70、rational arrest (不合理的逮捕) in Canada, facing possible extradition (引渡) to the United States, and its products are coming under increasing scrutiny from businesses and governments over security (安全) concerns”提到华为的产品受到更多的安全检查,可推知其公司最大的麻烦是有国家担心华为产品不是绝对安全,故选C。23D24C25A26C27D【解析】【分析】本文主要讲述了华为手机的快速发展及其近期遇到的

    71、困难,但华为面对美国颁布的禁令仍然一往无前,快速成长。23细节理解题。根据文中“The U. S. government ordered a ban(禁令)on its sales in America. American officials said Huawei gave information that it collected to the Chinese government. ”可知,美国政府禁止华为在美销售是因为美国官员认为华为给中国政府收集信息,故选D。24细节理解题。根据文中“This ban from the U. S. would do little to our com

    72、pany. Huawei has enough ability to deal with the problems.” Ren added.”可知,从任正非的话中得知,美国颁布的禁令对华为影响很小,而且华为有足够的能力来自己解决这些问题。故选C。25推理判断题。根据文中最后一段可知,虽然面对美国的禁令,但华为智能手机的销售仍在增长,到目前为止,华为已经成为世界上最大的电信设备供应商,在将来还有可能击败三星成为最大的智能手机制造商,由此可推测出华为虽然现在面临困难,但在将来仍然充满希望。故选A。26推理判断题。根据文中“So far, Huawei has grown into the worl

    73、ds largest telecommunications equipment (电信设备)supplier, selling in 170 countries!”可知,到目前为止,华为已经成长为全球最大的电信设备供应商,在170个国家销售。C项表述正确。 故选C。27推理判断题。根据“Facing the ban of the U. S., Huawei is growing. Huaweis smartphone sales around the world rose 50 percent compared to a year earlier.”以及“It may beat Samsung

    74、 as the largest smartphone maker in the near future.”可以推测出,作者写这篇文章是为了向华为美好的未来致以最美好的祝愿。故选D。28D29B30D31B【解析】【分析】本文主要讲述了当下年轻人“996”的工作制度,发表了不同人对此的看法。28细节理解题。根据“They follow what is called the “996” work schedulestarting work at 9 a.m. and finishing at 9 p.m., six days a week”可知,“996”工作制度是指“从早上9点工作,晚上9点下班

    75、,一周工作六天”,也就是72小时一周,故选D。29细节理解题。根据“I couldnt sleep because of the pressure”可知,身体已经受到影响,故选B。30细节理解题。根据“Valuing hard work does not mean its right to force workers to work overtime”可知,重视努力工作并不意味着强迫工人加班是正确的,也就是认为老板不应该强迫工人加班,故选D。31细节理解题。根据“Cui Zhendong, a lawyer, told China Daily that it is against the la

    76、w to use a compulsory (强制的) “996” work schedule”可知,强迫工人“996”工作是违法的,故选B。32A33B34C35B【解析】【分析】本文主要讲述华为公司的现状以及未来的规划等。32词义猜测题。根据“Huawei will not pay those that dont work hard.”以及“Everybody is nervous”可知,华为将不会给那些不努力工作的人付工资,每个人都有危机感。由此可推知,此处应是这位工程师意识到在华为想要“永久的”被雇佣是不再可能了,“permanent”的意思是“永久的”。故选A。33细节理解题。根据“

    77、Huawei spent some money on international marketing events last year, getting footballer Lionel Messi and Hollywood stars Scarlett Johansson and Henry Cavill as spokesmen.”可知,华为没有请Leonardo Dicaprio作为广告代言人。故选B。34细节理解题。根据“focusing on organizations at all levels, every employee, and every detail”可知,关注各级

    78、组织、每位员工和每个细节,即;根据“strictly controlled costs and risks to make sure of development”可知,严格控制成本和风险,即;根据“Instead, we will spend more money on technology and innovation and services.”可知,将在技术、创新和服务上投入更多资金,即。故选C。35细节理解题。根据“But the company also faces challenges after losing its top spot in China, the worlds biggest market.”可知,中国是世界上最大的智能手机市场。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题41 孟晚舟归国与华为发展-备战2022中考英语阅读理解热点话题 体裁分类训练(中考真题 各地模拟题).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-835299.html
    相关资源 更多
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案(历年真题).docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案(历年真题).docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案(全国通用).docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案(全国通用).docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案(全优).docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案(全优).docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【考点梳理】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【考点梳理】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【网校专用】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【网校专用】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【精选题】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【精选题】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【精品】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【精品】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【有一套】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【有一套】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【易错题】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【易错题】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【夺冠】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【夺冠】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【名校卷】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【名校卷】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【典优】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷含完整答案【典优】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷各版本.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷各版本.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷可打印.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷可打印.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及解析答案.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及解析答案.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及精品答案.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及精品答案.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及答案参考.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及答案参考.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及答案免费.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及答案免费.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及答案一套.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及答案一套.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案一套.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案一套.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【精品】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【精品】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【有一套】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【有一套】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【易错题】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【易错题】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【必刷】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【必刷】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【名校卷】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【名校卷】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【各地真题】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【各地真题】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【典优】.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及完整答案【典优】.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及参考答案一套.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及参考答案一套.docx
  • 人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及免费下载答案.docx人教版小学数学六年级下册期末重难点真题检测卷及免费下载答案.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1