初中英语人教版九年级全一册 Unit6单元检测卷 (有答案).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 初中英语 人教版 九年级全一册 Unit6单元检测卷 有答案 九年级 一册 Unit6 单元 检测 答案
- 资源描述:
-
1、初中英语人教版九年级全一册单元检测卷 Unit 6When was it invented?满分100分,限时60分钟.单项选择(每小题1分,共15分)1.is one of the four great inventions of ancient China.A.The car B.The trainC.Paper-makingD.The computer1.答案C句意:造纸术是中国古代的四大发明之一。由题干中的one of the four great inventions及对四大发明的了解可知答案为C项。2.may have a chance to be successful if he
2、 tries his best.A.None B.NobodyC.SomebodyD.Everybody2.答案D结合本题语境可知,每个人都会有机会成功,如果他尽自己最大的努力。故everybody符合题意。3.This salad is made fruits and it.A.of;smells wellB.from;is smelled wellC.from;is smelled goodD.of;smells good3.答案Dbe made of表示“由制成”,表示从成品中能够看出原材料;smell是感官动词,后跟形容词作表语。故答案为D。4.Annieto the party. S
3、he had a wonderful time with us. A.invites B.is invitedC.was invited D.has invited 4.答案C根据本题语境可知,Annie被邀请参加聚会,主语是Annie,根据一般过去时的被动语态可知答案为C。5.Thank you for supporting the volunteer project.Many hands make light work.A.My pleasure B.All rightC.Never mind D.Thats right 5.答案A句意:谢谢你支持这个志愿者项目。不用谢。众人拾柴火焰高。本
4、题考查交际用语。四个选项中,只有“My pleasure”是对感谢的应答。故答案为A。6.Coffee is ready.How nice it!A.smellsB.sounds C.feels D.becomes6.答案Asmell闻起来;sound听起来;feel摸起来;become变得。句意:咖啡好了。它闻起来真香啊!故所缺的词是smells。7.Tom Lily is coming.Yeah,I am so happy that they are free tomorrow.A.Both;andB.Neither;norC.Either;orD.Not only;but also7.答
5、案D根据答语可知,Tom和Lily两人都有时间,故排除B、C两项。又根据第一句中的is可知选D项。not only.but also连接主语时,遵循就近一致原则。8.All the villagers the fight against the big flood,young and old,men and women.Its really brave of them to do so.A.joined;including B.joined in;includedC.joined in;includingD.joined;included 8.答案Cjoin in the fight加入战斗,
6、including sb./sth.包括某人/某物在内。9.What do you think of this football match?Ive no idea.Butis believed that the Spanish team will win.A.thatB.thisC.whichD.it9.答案D由that引导的从句可知,这里缺少的是形式主语it。10.I wont believe that the five-year-old boy can read magazines I test him myself.A.if B.butC.afterD.until10.答案D考查固定结
7、构not.until,意为“直到才”。11.They are made14 hours a day.A.workB.to work C.worked D.working11.答案Bmake用在被动语态中时,作补语的不定式不能省略to。12.The number of teachers in our school60 and a number of themmale teachers.A.is;areB.are;isC.are;areD.is;is 12.答案Athe number of指的是“的数目”,谓语动词应该用单数形式;a number of意为“许多”,谓语动词应该用复数形式。13.T
8、om,you can go out to play football after your homework.A.will finish B.is finishedC.was finished D.finishes13.答案B作业应该是被完成,首先排除A和D;主句中有情态动词,after引导的时间状语从句应用一般现在时表将来。14. these past three years, I remember many things. A.Looking up to B.Looking out C.Looking back at D.Looking after14.答案C本题考查look短语。look
9、 up to尊敬,看得起;look out当心;look back at回顾;look after照顾。结合本题语境可知,回顾这刚刚过去的三年,我记得许多事情,故答案为C。15.the winter in Harbin is rather cold, the city is still attractive to the visitors throughout the world. A.AlthoughB.ButC.So 15.答案A句意:尽管哈尔滨的冬天很冷,但这个城市对世界各地的游客仍然很有吸引力。本题考查连词的用法,结合本题语境可知,although“尽管”符合题意,故答案为A。.完形填
10、空(每小题2分,共20分)How would you use a radio or a telephone if you had no electricity or batteries?These16bothered(使烦恼)British inventor Trevor Baylis.So in 2019 he17 a wind-up(装有发条的)radio.It doesnt need electricity or batteries.You wind it up18hand.It plays for about an hour.Then,you wind it up19.Today it
11、s made in South Africa.Then in 2019,Baylis invented a mobile telephone that is powered by20.The shoes contain(含有)a small battery that is powered when you21.This battery is connected to a mobile phone.These two simple inventions can bring modern22to all parts of the world.Baylis doesnt have a univers
12、ity degree in engineering.In23,he left high school before graduating(毕业).He just loves24things to help people.He never knows25ideas will come to him.The idea for the telephone came to him in a dream.16.A.dreams B.problemsC.wondersD.wishes17.A.invented B.improvedC.borrowedD.copied18.A.in B.at C.on D.
13、by19.A.then B.slowlyC.againD.finally20.A.sunB.shoesC.capsD.wind21.A.sleepB.walkC.restD.chat22.A.communicationsB.exhibitionsC.suggestions D.instructions23.A.fact B.orderC.needD.time24.A.buyingB.selling C.makingD.collecting25.A.whileB.becauseC.unlessD.when答案语篇解读如果收音机或者电话没电了,你会怎么办呢?现在你不必为这些问题烦恼了。因为英国发明
14、家Trevor Baylis于2019年发明了一种装有发条的收音机,并在2019年发明了一种手机,你可以穿上特殊的鞋子边走边给手机电池充电。酷吧?你想尝试一下吗?16.B收音机或手机没电了就无法使用的问题困扰着英国发明家Trevor Baylis。dream梦想;problem问题;wonder奇迹;wish愿望。此空与下文中的bothered(使烦恼)一词相呼应。故选B项。17.A根据前文的inventor一词可知,他发明了一种装有发条的收音机。invent发明;improve改进,改善;borrow借;copy抄写,复制。根据句意可知选A项。18.D这种收音机靠手动上发条。by hand手
15、工,为固定搭配。故选D项。19.C你给收音机上一次发条可以播放大约一个小时,然后再上一次发条。then然后;slowly慢慢地;again再,又;finally最后。根据句意可知选C项。20.B根据下句The shoes contain.可知,这种手机是由鞋子供电的。sun太阳;shoe鞋子;cap帽子;wind风。故选B项。21.B很显然,鞋子是用来穿在脚上走路的。sleep睡觉;walk步行;rest休息;chat聊天。故选B项。22.A收音机和电话都是人们之间交流的工具。communication交流;exhibition展览;suggestion建议;instruction教导。根据常
16、识可知选A项。23.ABaylis没有取得工程学的大学学位,事实上,他连高中都没毕业。in fact事实上;in order井然有序;in need生活困难;in time及时。其中只有in fact可放在句首,后面用逗号隔开。故选A项。24.C作为一名发明家,Baylis喜欢制造东西来帮助人们。buy购买;sell销售;make制造;collect收集。根据语境可知选C项。25.D根据下一句可知,Baylis从不知道想法何时降临。故选D项。.阅读理解(每小题2分,共34分)ATo us,it seems so natural to put up an umbrella to keep the
17、 water off when it rains.But in fact the umbrella was not invented as protection against the rain.Its first use was as a shade(遮蔽)against the sun. Nobody knows who first invented it,but the umbrella was used in very ancient times.Probably the first to use it were the Chinese,back in the eleventh cen
18、tury BC.We know that the umbrella was used in ancient Egypt and Babylon as a sunshade.And there was a strange thing connected with its use:it became a symbol of honor and power(权力).In the Far East in ancient times,the umbrella was allowed to be used only by those in high office or by royal people su
19、ch as the kings or queens.In Europe,the Greeks were the first to use the umbrella as a sunshade.The umbrella was in common use in ancient Greece,but it is believed that the first people in Europe to use the umbrella as protection against the rain were the ancient Romans.During the middle ages in Eur
20、ope,the use of the umbrella almost disappeared.Then it appeared again in Italy in the late sixteenth century.And again it became a symbol of power.Umbrellas have not changed much in style during all this time,though they have become much lighter in weight.It wasnt until the twentieth century that th
21、e umbrellas for women began to be made in all kinds of colors.26.Ancient people first used umbrellas as.A.a symbol of honor B.protection against the sunC.a symbol of power D.protection against the rain27.According to the passage,the umbrella was probably first used in ancient.A.Egypt B.Babylon C.Rom
22、e D.China28.The underlined word royal might mean in Chinese.A.皇室的 B.富裕的C.中产的D.平民的29.According to the passage,which of the following is NOT true?A.The ancient Greeks used the umbrella in their daily life. B.Europeans hardly used the umbrella during the middle ages. C.The umbrellas for women were made
23、 colorful in ancient times.D.The style of the umbrella hasnt changed a lot since it was invented.30.This passage is mainly about.A.the sales of the umbrellaB.the differences among umbrellasC.the invention of the umbrella D.the history and the use of the umbrella答案语篇解读本文是一篇说明文,介绍了伞的用途及其发展史。26.B细节理解题。
24、由文章第一段的最后一句可知答案为B项。27.D细节理解题。文章的第二段第二句直接给出了答案。28.A词义猜测题。由画线单词后的such as the kings or queens可推知royal意为“皇室的”,故选A。29.C细节理解题。由最后一段的最后一句可知C项说法错误。30.D主旨大意题。整篇文章都在介绍伞的用途和发展历史,故D项正确。BIn the past 200 years,the earths temperature has increased greatly.Its reported that a marked increase in the temperature of a
25、bout 0.7 appeared at the end of last century.Some scientists think mini-umbrellas(微型伞)might reduce the global(全球的)temperature.Building a single umbrella,which is big enough to cover the whole earth,seems to be impossible.Roger Angel,a scientist from the USA,has carried out research to deal with this
26、 problem.He came up with an idea of mini-umbrellas.In fact,each mini-umbrella is made up of two parts,a spaceship and a sunshade(遮阳篷).A spaceship weighing about 1g would carry a sunshade that is half a meter long.It would be mostly transparent.That means light can pass it directly to reach the earth
27、,with lands and oceans clearly in view.Pressure(压力)from the sunlight would keep the little spaceships in position around the earth at a distance of about 1.5 million kilometers.As a result,sending over 1,000 billion mini-umbrellas into space would reduce the amount of sunlight reaching the earth.Thi
28、s allows sunlight to be reflected(反射)back to space easily,causing the temperature of the earths ground to fall off.Covering large areas of the earth,mini-umbrellas together could reflect 1.8 percent of sunlight back.In Rogers plan,scientists will send up 800,000 mini-umbrellas at a time,20 million t
29、imes in all during ten years.Scientists suggest the earliest launch could be in just 16 years.Not all the scientists agree with the idea.Some suppose there should be easier and much cheaper ways to prevent the earth from getting too hot,such as to slow down the pollution people bring and to reduce t
30、he human activities.Whatever the result of the argument is,this idea of mini-umbrellas in space is certainly creative.31.The underlined word“transparent”here probably means “”.A.透明的B.透气的C.透风的32.Pictureshows the right information about the mini-umbrellas.33.After scientists send over 1,000 billion mi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
