初中英语 人教版 九年级全一册 Unit 3 单元检测试卷.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 初中英语 人教版 九年级全一册 Unit 单元检测试卷 九年级 一册 单元 检测 试卷
- 资源描述:
-
1、初中英语人教版九年级全一册单元检测Unit 3Could you please tell me where the restrooms are?满分:100分,限时:60分钟.单项选择(每小题1分,共15分)1.I met one of my old friends my way to the bus station.A.byB.inC.onD.for 答案C on ones way to.表示“在某人去某地的路上”。2.Do you like Sichuan food?Yes.My brothers and I like hot food very much.A.allB.bothC.eit
2、herD.neither答案A本题考查all、both、either、neither的区别。根据本题语境可知,我和我的兄弟都很喜欢吃辣的食物,根据主语“My brothers and I”可推断,主语至少有三人,此时表示“都”要用all,故答案为A。3.Do you often get online?Yes.I most of my time on it.Its a good way to kill time.A.costB.spendC.payD.take答案B本题考查cost、spend、pay、take的区别。根据本题语境可知,此处表示“我大多数时间都花在上网上了”,根据spend so
3、me time on sth.的结构可知答案为B。4.Many young people put mobile gaming anything else, thinking little of their normal lives.A.along withB.behindC.beforeD.in front of答案C本题考查介词(短语)的用法。结合本题语境可知,许多年轻人把玩手机游戏放在其他任何事情之前,故所缺的词是before。5.Excuse me, could you tell me where I can buy some ?Sure. Theres a post office at
4、 the first crossing.A.medicineB.stamps C.umbrellasD.bananas 答案B根据答语中的“在第一个十字路口有一个邮局”可推断,到邮局可以买到的对应物品是“邮票”,故答案为B。6.Henry was happy because his three sons came back home on Fathers Day. A.both B.all C.either D.neither 答案B本题考查both、all、either、neither的区别。结合本题中的“Henry很开心”可推断“他的三个儿子都在父亲节那天回家了”,故all符合题意。7.I
5、 cant write well.What should I do?Take it easy.When you hold your pencil in theway, writing is much easier.A.polite B.quickC.correct 答案C结合本题语境可知,当你以“正确的”方式握笔的时候,书写起来就更容易了,故答案为C。8.Does my question sound enough?I dont think so. You can ask more by using “could” instead of “can”.A.polite;politelyB.poli
6、tely;polite C.politely;politely D.polite;polite 答案Asound是系动词,其后要跟形容词polite,先排除B和C;修饰动词ask要用副词,故第二空要用副词politely,故答案为A。9.You are driving too fast. Safety is the first.Sorry, Ill drive .A.more slowlyB.much slowly C.most slowly 答案A本题考查比较级的用法。题干中提到了“你开得太快了。安全第一”,由此可推断,此处表示“我会开得更慢一些”,故more slowly符合题意。10.M
7、om, have you seen my toy bear? I dont know I have left it.A.whyB.whenC.howD.where答案D句意:妈妈,你看到我的玩具熊了吗?我不知道把它落在哪儿了。本题考查宾语从句的连接词。why表示原因;when表示时间;how表示方式;where表示地点。根据语境可知,孩子找不到玩具熊,他不知道把玩具熊落在哪里了,故选D项。11.Did you catch the first subway this morning?No, I didnt.It had started moving I could get on it.A.bef
8、ore B.sinceC.after D.as soon as答案A本题考查连词的用法。根据语境可推断,此处表示“在我能上地铁之前,它已经开始启动了”,故所缺的连词是before。12.Which car do you want to buy,the red one or the yellow one?Id like to buy the yellow one, because it is.You know,I dont have enough money.A.more expensiveB.less expensiveC.most expensiveD.least expensive 答案B
9、结合本题中的“我没有足够的钱”可推断,此处表示“我想买那辆黄色的汽车,因为它不是那么贵”,故选less expensive。13.To help me get better grades this term, my mom warns me so many computer games, and my dad suggests more exercises. A.not to play;to doB.dont play;to doC.not to play;doingD.dont play;doing 答案C句意:为了帮助我这学期取得更好的成绩,我妈妈警告我不要玩那么多电脑游戏了,我爸爸建议我
10、做更多练习。根据warn sb. not to do sth.以及suggest doing sth.的固定搭配可知答案为C。14.The plane wont take off the thick clouds move away.Lets wait patiently for the announcement from the airport. A.sinceB.thoughC.whileD.until答案D本题考查连词的用法。根据语境可知,此处表示“飞机直到厚厚的云散去才起飞”。not.until意为“直到才”。15.Judy, could you tell me the schoolb
11、ag?Oh, yes. I bought it in a store on the Internet.A.where did you buyB.where will you buyC.where you boughtD.where you will buy答案C句意:朱迪,你能告诉我你在哪里买的书包吗?哦,好的。我在网上的一家商店里买的。本题考查宾语从句。宾语从句应用陈述句语序,结合答语使用了一般过去时可知应选C。.完形填空(每小题2分,共20分)Maxime and Lise are a young French couple. They are ready to travel across
12、 China from Beijing to Yunnan Province on a tandem bicycle(双人自行车). They have two main purposes and one of them is that they want to encourage green16through it.Maxime, 26, works helping farmers raise their cows,17his wife Lise, 26, is a teacher. The two also like sharing their travel stories on Face
13、book.“We choose a tandem bicycle because it makes it18to communicate with each other about interesting people and things we come across during the journey.19, bicycling is healthier. And its a cheaper and more environment-friendly way of traveling than20cars, motors and so on,”the couple said.As for
14、 the other21of their journey, the two said they wanted to get peoples good ideas on topics such as health, economy(经济)and politics. When they were asked 22they chose to visit China,they said it was because they often talked about its long history and beauty and how much of the country is competitive
15、(有竞争力的)in the world.“We know China is a country with a large population and will be the 23of the economy around the world in the future. We want to get a better understanding of the country and its people. We24the country,”they said.The couple will be on their journey to China soon. We hope they can
16、 make more people further25China by sharing what they see and hear on the way. Meanwhile, we hope they enjoy their travel in China.16.A.foodB.farmingC.travel17.A.whileB.thoughC.because18.A.busierB.easierC.earlier19.A.BesidesB.InsteadC.However20.A.buyingB.usingC.making21.A.orderB.resultC.purpose22.A.
17、howB.whyC.when23.A.leaderB.playerC.learner24.A.needB.missC.love25.A.dream aboutB.hear aboutC.know about答案语篇解读本文是一篇记叙文。年轻的法国夫妇Maxime和Lise计划骑着双人自行车环游中国,他们这样做的理由是鼓励人们绿色出行,同时也想了解人们对健康、经济和政治等方面的观点。16.C根据句意“他们有两个主要目的,其中一个是他们想通过这种方式,鼓励大家绿色出行”可知选择C项。food食物;farming农业。17.Awhile“然而”,在此处表示对比。though尽管;because因为。
18、18.B根据语境“我们选择一辆双人自行车,因为它使我们彼此交流起来更容易”可知选择B项。busier比较忙碌的;earlier比较早的。19.A根据句意“除此以外,骑自行车更健康”可知选择A项。instead反而;however然而。20.B根据语境“它是一种比使用汽车和摩托车等都更便宜、更环保的一种旅行方式”可知选择B项。buy买;make制造。21.C根据第一段中的one of them和后文可知,此处应该理解为“至于他们旅行的另一个目的”。order顺序;result结果。22.B后文是在解释选择来中国旅行的原因,所以此空应该填“为什么”。how怎样;when什么时候。23.A根据句意“
19、我们知道中国是一个有着很多人口的国家,在未来,它将成为世界经济的引领者”可知选择A项。player运动员;learner学习者。24.C根据前文“我们想对这个国家和它的人民有更好的了解”可知,此空应该选择“热爱”。need需要;miss想念。25.C根据语境“我们希望他们可以让更多的人进一步了解中国”可知应该选择C项。.阅读理解(每小题2分,共30分)AWhat would it be like to be over 100 meters in the air?Besides taking a plane, there is a more interesting and relaxing wa
20、y to experience it:having a ride on a Ferris wheel(摩天轮).London Eye, EnglandWith a height of about 135 meters, the London Eye is the tallest Ferris wheel in Europe.There are 32 cars (轿厢)and each can carry 25 people at most.On the ride, people can get a view of the Tower of London, Buckingham Palace a
21、nd Big Ben.One turn takes 30 minutes.High Roller, the USIt is the worlds tallest Ferris wheel.It is 168 meters tall.High Roller first opened in Las Vegas on March 31st,2019.A ride takes 30 minutes.You can also enjoy videos and music during the ride.Tianjin Eye, ChinaTianjin Eye is a 120-meter-tall F
22、erris wheel.It lies on a bridge over the Haihe River in Tianjin, China.It is the only Ferris wheel in the world to stand on a bridge.The wheel has 48 cars.Each can take eight passengers.People can get good views of the city during the 30-minute trip.Roue de Paris, FranceThe Roue de Paris looks like
23、all other Ferris wheels.It is about 60 meters tall and has 42 cars.But people can move it.Because of this, the big wheel has been to many other places like Manchester in the UK and Bangkok in Thailand.26.There are cars in the London Eye.A.25B.30C.32D.13527.The tallest Ferris wheel in the world is in
24、 .A.ParisB.TianjinC.Las VegasD.London28.High Roller is meters taller than Tianjin Eye.A.33B.48C.60D.10829. is the only one to lie on a bridge.A.The London EyeB.High RollerC.Tianjin Eye D.The Roue de Paris30.Which of the following is TRUE?A.Tianjin Eye can bring you musical enjoyment.B.The Roue de Pa
25、ris can be moved to many other places.C.The London Eye can carry 384 passengers at most on one turn.D.Having a ride on the four Ferris wheels needs the same time.答案语篇解读本文介绍了四个摩天轮。26.C由London Eye描述中的“There are 32 cars.”可知答案为C。27.C由High Roller描述中的“It is the worlds tallest Ferris wheel.”和“High Roller f
26、irst opened in Las Vegas.”可知答案为C。28.B在High Roller的描述中提到了“It is 168 meters tall.”;在Tianjin Eye的描述中提到了“Tianjin Eye is a 120-meter-tall Ferris wheel.”,经过减法计算可知,High Roller比Tianjin Eye高48米。29.C由Tianjin Eye描述中的“It is the only Ferris wheel in the world to stand on a bridge.”可知答案为C。30.B由Roue de Paris描述中的“B
27、ut people can move it.Because of this, the big wheel has been to many other places.”可知,选项B是正确的描述。BJust 28 years ago, Berlin was a city divided into two by the Berlin Wall. How excited people were as the Berlin Wall came down. Since then, Berlin has become one of the coolest cities in Europe. Here ar
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
