分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型北京市中考英语试题改编安徽模式试卷.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:933330
  • 上传时间:2025-12-18
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:325.19KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    北京市 中考 英语试题 改编 安徽 模式 试卷
    资源描述:

    1、2019年北京市中考试题改编安徽模式试卷第一部分 略 第二部分 英语知识运用(共两大题,满分45分)VI.单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。( )31. My brother and I like football. play it together once a week.A. I B. They C. We D. You( )32. Happy birthday, Peter! Heres a gift you.A. for B. in C. with D. from( )33. do you usuall

    2、y go to school, Mary? By bike.A. When B. How C. Where D. Why( )34. Many people like pandas they are cute.A. though B. if C. while D. because( )35. I go now, or Ill miss my train.A. can B. might C. must D. could( )36. Tony is of the three boys, but he is the tallest.A. young B. younger C. youngest D.

    3、 the youngest( )37. Bill likes reading. He picture books with his dad every evening.A. read B. reads C. is reading D. has read( )38. Paul, what were you doing at nine Last night?I a movie in the cinema with my friends.A. was watching B. watch C. have watched D. will watch( )39. David a tennis player

    4、,He to play tennis when he was six years o1d.A. begins B. will begin C. began D. has begun( )40. Lucy, is your uncle a teacher?Yes,he is.He history for nearly 20 years.A. teaches B. has taught C. is teaching D. will teach( )41. A new international airport in the city next year.A. completes B. is com

    5、pleted C. will complete D. will be completed( )42. Alice, could you tell me London?Sure. Last SundayA. when Mr.Smith left B. when Mr.Smith wi11 leaveB. when did Mr.Smith leave D. when will Mr.Smith leave( )43.I_mygrandparentssince2019.Imissthemverymuch. A.wontseeB.dontseeC.haventseenD.didntsee ( )44

    6、.Mymother_tomusicwhenIgothomeatfiveoclockyesterday.A.listensB.listenedC.waslisteningD.haslistened( )45.Somenewcomputers_tothatvillageschoollastmonth.A.giveB.aregivenC.gaveD.weregivenVII.完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分) 阅读下列短文,从每小题所给的的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。AReal Solutions(解决方法) to ProblemsThirty engineers wer

    7、e working as a team in a company. They were young and eager to learn. The management decided to teach them about finding real solutions to problemsOne day, the team was called for a 46 in a hall. They were quite surprised and all reached the hall holding various 47 . As they entered, they found a bo

    8、x placed in the center, full of flat balloonsThe manager asked everyone to pick a balloon and blow it up. Then they were asked to write their names on their respective(各自的)balloons 48 so that the balloons wouldnt blow out. All tried, but not everyone was 49 . Five balloons blew out 50 to pressure(压力

    9、).Those who failed to mark their names on the balloons were 51 out of the game. As a result, 25 engineers came to the next level. All the balloons carrying their names were 52 and then put into a room, here and there.The engineers were told to pick the balloon with his or her name on, All the 25 eng

    10、ineers began to search for the respective balloons in a rush. It was almost 15 minutes but no one was able to 53 the right one. The second level of the game was over.Then came the final level. the engineers were asked to pick any balloon and give it to person named on the balloon. Within a couple of

    11、 minutes, all balloons 54 the hands of the respective engineers.The manager announced this was the real solution to the 55 . Many times in our life,sharing and helping others give us real solutions to problems.( )46.A.game B.show C.concert D.patry( )47.A.purposes B.suggestions C.thoughts D.plans( )4

    12、8.A.quietly B.carefully C.secretly D.clearly( )49.A.bonest B.ready C.patient D.succeesful( )50.A.thanks B.because C.due D. owe( )51.A.checked B.helped C.ruled D.cleaned( )52.A.collected B.weighed C.tied D.cleaned( )53.A.mark B.hide C.number D.find( )54.A.freed B.reached C.lifted D.hit( )55.A.problem

    13、 B.matter C.event D.questionBSavingJessesArmAtabout8p.m.onJuly6th,eight-year-oldJessewasplayingintheseainaNationalParknearPensacola.Itwastheendofaperfectdayatthebeachwithhisuncleandaunt. Suddenly,atwo-meter-longshark(鲨鱼)appeared 56 ,anditbitoffJessesrightarmfromtheshoulder.Bythetimehisuncleandauntpu

    14、lledJesseoutofthewater,hewasunconscious(失去知觉的)andhadalreadylostalotof 57 .WhileJessesauntwasgivingtheboythekissoflife,hisuncleranbackintotheseaand 58 theshark. Amazingly,hemanagedtocatchthesharkandpullitoutofthewaterontothebeach, 59 thismightsoundimpossible.Atthatmomenttwoparkworkersarrivedtohelpthe

    15、familyandoneofthemshotthesharkfourtimesinthehead.Thenheheldopenthesharks 60 whiletheotherworkerreacheddownitsstomachandpulledoutJessesarm.Afewminuteslater,ahelicopter(直升机)tooktheboyandhisarmtothenearesthospital,whereDr.IanRogersandhisteammanagedto 61 thearmtoJessesbodyagain.Theoperationlastedelevenh

    16、ours.WhenthedoctorssawJessesfingersgopink,theyknewtheoperationhadbeena 62 . Aftersuchaterribleaccidentnobodybelievesthatgoodthingswillhappen,butthemedicalteamarehopefulthatJessewillbeableto 63 hisarmagaininthefuture. “AlthoughJessesstoryisterrifying,itwouldbenotcorrecttothinkthatsharksare alwaysso 6

    17、4 .Sharksareusuallyharmlesstohuman.”Dr.IanRogerssaid.“However,weshouldbe 65 forsafetyandshouldonlyswimonbeacheswheretherearelifeguards.”( )56.A.quicklyB.slowlyC.loudlyD.happily( )57.A.waterB.weightC.bloodD.sight( )58.A.helpedB.killedC.bitD.found( )59. A.but B.although C.because D.however( )60.A.mout

    18、hB.eyeC.earD.head( )61.A.stopB.connectC.placeD.break( )62.A.failB.harmC.successD.progress( )63.A.giveB.useC.makeD.put ( )64. A.dangerous B.safe C.difficult D.happy( )65.A.respectableB.comfortableC.terribleD.responsible第三部分 阅读理解(共两大题,满分45分)VIII.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)根据对话内容,从方块内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为

    19、多余选项。A: Have you planned to travel?B: Sure.A: 66. ?B: Im going to Hangzhou.A: 67. ? B: Because my uncle works there. We havent seen each other for several years. I want to visit him.A: 68. ? B: He is a hotel manager. But he likes travelling, so he always changes his workplace. He worked in Shanghai

    20、two years ago.A: Has he ever been to many places?B: 69. Such as Hong Kong, Yunnan, Hainan Island and so on.A: Does he like Liaocheng?B: Yes. He likes our city very much. He will come to work here.A: 70. ?B: Next year.A: Thats great! I hope that he will have a good time here.B: Thank you.A. Yes, he h

    21、as. B. Where are you going?C. Why are you going there? D. When will he work here?E.Good idea!F.Excuse me?G. What does he do?IX.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。ARogerRoger:Hi,there!It was my 15th birthday last Saturday.Some of my friends and Alan.my cousin,came to celebrate

    22、 it. Everyone brought me a gift,we played games,sang songs and had a big birthday cake. It was really a wonderful day! Did you do anything special last week?JessciaJessica:Yes,My class were on a school field trip last week.First,We went to the University of North Carolina to learn about the history

    23、of its basketball team. Many basketball stars were students there. Then we visited a museum. We learned about how the plane was invented and took many pictures there.SaraSara:Well, I was lucky enough to go to a conference(会议) on charity(慈善) last Wednesday. I was excited to meet a lot of kind people

    24、there. One of them was a boy named Richard. He spoke at the conference about the charity work that he had done in the past few years.MartinMartin:It was a different week than usual,Last Thursday, my school band(乐队) went to Atlanta to perform in a competition.I played the violin and we won a prize! O

    25、n Friday we went to the Georgia Aquarium and got to see different kinds of sea life from over the world. It was really cool!( )71. When did Roger have his birthday party?A.Last Wednesday B. last thursdayC.Last Friday D.Last Saturday.( )72Who went on a school field trip last week?A.Alan. B.Jessica C.

    26、Sara D.Richard.( )73.Martin went to Atlanta A.speak at a conference B.organize a partyC.perform in a competition D.visit a university( )74.Who met a boy named Richard last Wednesday?A.Roger B.Jessica C.Martin D.SaraBA Beautiful MomentWhen I was in high school.I worked part-time helping Dad sell frui

    27、ts and vegetables at a matket. One day,as I was preparing the fruits. A little boy came by with his mom and sister. He was about eight years old,and the girl.five or six. They were looking the fruits in front of me. I heard the kids say to their mom(in French),Theyre good! I knew it was French. Beca

    28、use I can speak and understand it.Then I noticed how mom was picking the fruits.At first I thought she was really looking at the fruits because she was facing them. But then I noticed how much she had to feel and smell each one as she picked them out. And often asked her son if it looked okay, but l

    29、ooked way above where his face was. Putting what I saw together,I was sure she was blind.Both of the kids continued to help their mom pick out the fruits .The son made sure the fruits were not obviously bad, and the daughter handed them to her mom. The woman then felt each one and smiled, and the da

    30、ughter would put them into their basket .The kids were smiling while helping their mom pick the fruits out. Their smile and gentle manner moved me in a way that never happened before .It was so beautiful to see such young kids so willingly help. Most kids that age would be picking out candies or toy

    31、s in a store for themselves, instead of helping their mom pick out fruits as the two kids did.It was great to witness the moment, but not so great because I didnt tell the mom how beautiful her children were in their language .this is what I regret to this day.( )75.The writer can speak and understa

    32、nd_.A.Chinese B.Jepanese C.French D.Russian( )76. The women and her kids came to the market to buy .A. fruits B. vegetables C. candies D. toys( )77. According to what he saw, the writer was sure the mother couldnt .A. speak B. see C. smell D. hear( )78. The writer was moved because .A. the mother wa

    33、s brave to face her problems.B. the kids were polite and kind to each other C. the mother was careful in picking out things D. the kids were so willing to help their mother CSome primary schoolchildren have been raised in homes with more green space around. They are likely to come with larger volume

    34、s of white and grey matter in certain areas of the brain. These differences are associated(关联) with beneficial effects on cognitive function (认知功能) . This is the main conclusion of a study led by the Barcelona Institute for Global Health.The study was performed among 253 schoolchildren in Spain .Lif

    35、elong exposure(接触) to green space in the living places was recordedusing the information on the childrens addresses from birth up through to the time of the study. Brain structure was studied using 3D magnetic resonance imaging (MRI). Working memory and inattentiveness(注意力不集中)were graded with comput

    36、ers.“This is the first study that shows the association between long-term exposure to green space and brain structure.” Says Dr. Payam Dadvand, the leading researcher of the study, “Our findings suggest that exposure to green space early in life could result in beneficial structural changes in the b

    37、rain.”The findings show that long-term exposure to greenness is positively associated with white and grey matter volumes in several parts of the brain. Some of them are related to higher scores on cognitive tests. Moreover, larger volumes of white and grey matter in those parts might lead to better

    38、working memory and less inattentiveness.Exposure to nature has been thought to be necessary for brain development in children. Another study of 2,593 children shows that children in school with more green space have a greater increase in working memory and a greater decrease in inattentiveness.Human

    39、s are believed to be tied to nature. Playing in greener areas offers children opportunities to search and learn. Accordingly, green space is thought to prompt important exercises in discovery, creativity and risk taking. These exercises in turn positively influence brain development.Dr. Dadvands stu

    40、dy suggests how such structural changes could bring about the beneficial effects of green spaces on cognitive development, it also adds to the proof that suggests the lasting effects of early life exposure to greenness on our health and the benefits of increasing greenness in cities.Further studies

    41、are needed to prove the findings in other populations, settings and climates. And researchers need to examine differences according to the nature and quality of green space.( )79. The second paragraph is mainly about .A. how the study was performed B. what was recorded in the study C. how long the s

    42、tudy lasted D. who took part in the study ( )80. The word “prompt” in paragraph 6 probably means “ “.A. control B. encourage C. balance D. change( )81.Researchers should examine differences according to_.A. the nature and quality of green spaceB. their own informationC. development of scienceD. furt

    43、her studies( )82. What can we learn from the passage?A. Working memory influences white and grey matter in the brain.B. Dr. Dadvand stressed the importance of changing the environment.C. Studies proved the influence of greenness on populations outs of Spain.D. Living in greener neighborhoods benefit

    44、s children in brain development.DWe often reach a point in our life when we should be ready for change that will help us unlock our self-improvement power. However, theres always something staring at us right under our nose but we dont see it. The only time we think of unlocking our self-improvement

    45、 power is when everything gets worst.When do we realize that we need to change diets? When none of our shirts and jeans would fit us. When do we stop eating candies and chocolates? When all of our teeth have fallen off. When do we realize that we need to stop smoking? When our lungs have gone bad. W

    46、e see the warning signs and signals when things get rough and difficult.The only time most of us ever learn about unlocking our self-improvement power is when the whole world is falling apart. We think and feel this way because it is not easy to change, but change becomes more painful when we ignore

    47、(忽视) it,Change will happen, like it or hate it. At one point or another. we are all going to finally unlock our self-improvement power not because the world says so. But because we realize its for our own good.Happy people dont just accept change; they embrace (拥抱)it. Unlocking our self-improvement

    48、power means unlocking ourselves out of the box of thought that is just the way we are. It is such a poor excuse for people who fear change.Jane always tells everyone that she doesnt have the courage to be around groups of people. She heard her family tell the same things about her to other people. O

    49、ver the years, that is what Jane has believed. Every time a great crowd come, she steps back and locks herself up in a room. Jane not only believes in her story, but lives it!Self-improvement may not be everybodys favorite word, but if we look at things in a different way, we might have greater chan

    50、ces of enjoying the whole process instead of counting the days until we are fully improved. Three sessions in a week at the gym would result in a healthier life. Reading books every day would build up knowledge. And only when we are enjoying the whole process of unlocking our self-improvement power

    51、will we realize that were beginning to take things light and become happy.( )83. The writer mentions the three questions in Paragraph 2 to show that .A. we learn our lessons when we experience pain.B. we are responsible for the problems we meet.C. life fails us when we get into the wrong way.D. life

    52、 is a long journey full of ups and downs.( )84.When most of us learn about unlocking our self-improvement power?A. When we are in failure.B. When almost everything in our world is changed.C. When we need to stop smoking.D. When we need to change diets.( )85. What is the key to solving Janes problem?

    53、A. She needs to remember why she started.B. She has to know how to get on with people.C. She has to realize she is not what she is in her story.D. She needs to understand the importance of confidence.( )86. The writer probably agrees that .A. the world tells us how to improve ourselves.B. people cha

    54、nge when they find it easy to do that.C. welcoming change in life is a drive to become better.D. enjoying the process of self-improvement makes life simpler.( )87. Which of the following would be the best title for the passage?A. Is it important to take things light?B. Is it necessary to embrace cha

    55、llenges?C. To hold on to the last moment or to give up?D. To free ourselves out of the box or to stay in it?阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。When it comes to the letter grade on your test or homework, you might notice that there is no letter E. Have you ever thought about why that is so? In the A, B,

    56、C, D and F grading system, the first four letters are typically considered passing grades. An F in this system simply stands for“fail”.The word“fail”happens to start with the letter F, which seems to leave out the letter E. The fact”Some schools have U grade for“unsatisfactory”,or I grade for “incom

    57、plete”.Even with all this said, we should also point out that E grade actually has beenused pretty commonly throughout the history of letter grades in the US.The first college in the US to use a letter grading system like the ones we use today is Mount Holyoke College. In 1897,they began to use the

    58、following grading scale:A: 95-100%(excellent) B: 85-94%(good) C: 76-84%(fair)D: 75%(barely passed) E: below 75%(failed)We can see the inclusion of E instead of F.Gradually,the letter grading system became more popular throughout the US. However, many schools decided to drop the E grade and go straig

    59、ht to F.There is no evidence(证据) to really support this,but one possible explanation is that teachers were worried that some students and parents might mistake E for “excellent”.Why do we have letter grades? Well,part of the reason is that they made grading simpler during a time of great change for

    60、schools. As the 20th century began,growing cities and an increase in immigration led to larger school classrooms. Most teachers at that time thought this new letter grading system was an easy,fair and clear way to grade students.Today,more and more people argue that letter grades dont fully reflect(

    61、反映) student learning。However,as teachers try to improve grading methods,many parents continue to favor the letter grades they got as kids, they are familiar(熟悉) and easy for parents to understand. So while they might not be perfect, the letter grades probably arent going away any time soon.88.What d

    62、oes an F stand for in the A、B、C、D and F grading system?(不超过5个词)_89.When was the letter grading system first used in the US college?(不超过5个词)_90.What is one possible explanation for dropping the E grade?(不超过20个词)_第四部分 写(共两大题,满分30分)X.单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分) 根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。91.InSwitzerlan

    63、d,someoftheoldclothesares(卖) incharityshops.92.Lifeislikearace.Imreadytotakeonnewc(挑战) anytime.93.Everyone,youneedtohaveadream.ThefutureofChinad(依靠) onyou!94.Mygrandmaalwaystellsmen(没有什么) ismoreimportantthanhealth.6.Ittookhimmuchlonger-hundredsofe(额外的) hours toimprovehisskills.XI.书面表达(共1小题;满分25分)假如你

    64、是李华,你们学校要举办一场关于京剧的讲座,你打算邀请你们班交换生Peter参加,请用英语写一封电子邮件,告诉他讲座时间和地点以及需要做什么准备。提示词语:lecture(讲座),invite,information,question,online提示问题:When and where will you have the lecture?Dear peter,How is it going?Therell be a lecture on Peking Opera in our school. If there is anything that I can do, please let me kn

    65、ow.Yours,Li HuaWhat do you advise Peter to prepare for it?快速对答案3135CABDC 3640DBACB 4145DACCD 4650ACBDC 5155CADBA 5660ACDCA6165BCBAD 6670 BCGAD 7175DBCAC7680ABDAB 8185ADABC 8687 CD31.C 【解析】考查代词辨析。根据前句可知,此处主语指代My brother and I,应使用第一人称复数形式指代。故选C。32. A 【解析】考查介词辨析。句意:生日快乐,彼得!这是给你的礼物。故选A。33. B 【解析】考查考查特殊疑

    66、问词。How用来询问做事情的方式,此处为询问玛丽去学校的方式,故选34. D 【解析】考查连词辨析。though和while表示转折;if表示条件或如果;because表示原因。该句是解释人们喜欢大熊猫的原因,故选D。35. C 【解析】考查情态动词辨析。句意:我现在必须得走,否则要赶不上火车了。Can能够;might可能;must必须;might能够。故选C。36. D 【解析】考查形容词最高级。根据题干of the three boys可知,应该用最高级修饰。故选D。37. B 【解析】考查动词的时态和语态。主语是第三人称单数,谓语动词也要使用第三人称单数形式,故选B。38. A 【解析】

    67、考查动词的时态和语态。根据前句at nine Last night可知,谓语动词应使用过去进行时,故选A。39. C 【解析】考查动词的时态和语态。根据题中when he was six years old可知,主句谓语动词应该与此一致,使用过去时态,故选C。40. B 【解析】考查动词的时态和语态。根据答句中for nearly 20 years可知,谓语动词应该选用现在完成时,故选B。41. D 【解析】考查动词的时态和语态。主语为A new international airport,不可能主动发出谓语动词complete的动作,应选择被动语态,故选D。42. A 【解析】考查宾语从句。

    68、根据句意可知,史密斯先生已经离开了伦敦,应使用过去时态,故选A。43. C 【解析】考查动词的时态和语态。根据句中since2019可知,谓语动词应该使用现在完成时,表示持续一段时间并对现在造成影响的动作,故选C。44. C 【解析】考查动词的时态和语态。根据句中atfiveoclockyesterday可知,谓语动词应该使用过去进行时,故选C。45. D 【解析】考查动词的时态和语态。根据句中lastmonth可知,谓语动词应使用过去时,排除A、B两项。主语为computer,无法主动完成谓语动词give的行为,应使用被动语态,故选D。【完型A短文分析】本文主要讲述通过一个小游戏带来的启发。

    69、46. A 【解析】考查名词辨析。根据第四段out of the game可知,这是经理和工程师之间的一个游戏项目,game游戏,故选A。47. C 【解析】考查名词辨析。句意:他们十分惊讶,怀抱着不同的目的来到这个大厅。Purpose目的,故选C。48. B 【解析】考查副词辨析。根据后文so that the balloons wouldnt blow out可知,在气球上写字需要小心翼翼,carefully小心地,故选B。49. D 【解析】考查形容词辨析。根据后文Those who failed可知,不是所有人都成功了,successful与后文fail对应,故选D。50. C 【解析

    70、】考查介词短语辨析。Due to表示原因,故选C。51. C 【解析】考查动词词组辨析。Rule out把排除在外,故选C。52. A 【解析】考查动词辨析。句意:所有带着名字的气球被收集起来。Collect收集,故选A。53. D 【解析】考查动词辨析。根据前文All the 25 engineers began to search for the respective balloons in a rush.可知,工程师们需要去找气球,这里应选择search for的同义词find,故选D。54. B 【解析】考查动词辨析。句意:几分钟之内,所有的气球都到达工程师手中。Reach到达,故选B

    71、。55. A 【解析】考查名词辨析。Problem表示较为重大的问题;matter表示麻烦;event表示重大事件;question表示小问题。故选A。【完型B短文分析】本文主要讲述一个八岁的孩子被鲨鱼袭击的故事。56. A 【解析】考查副词辨析。句意:突然一条两米长的鲨鱼飞快地出现了。Quickly迅速地;飞快地,故选A。57. C 【解析】考查名词辨析。根据前文可知,杰西遭受了鲨鱼的袭击,已经被咬下了胳膊,因此失血过多,blood血液,故选C。58. D 【解析】考查动词辨析。根据后文Amazingly,hemanagedtocatchthesharkandpullitoutofthewa

    72、terontothebeach可知,杰西的叔叔找到了这条鲨鱼,found为find的过去时,意为寻找;找到,故选D。59. C 【解析】考查连词辨析。根据前文Amazingly,hemanagedtocatchthesharkandpullitoutofthewaterontothebeach,说明杰西的叔叔的行为是非常令人惊讶的,所以此处句意为尽管听起来不可能。although尽管,故选C。60. A 【解析】考查名词辨析。根据上下文可知,鲨鱼吞下了杰西的手臂,因此想要找到它,必须掰开鲨鱼的嘴巴,故选A。61. B 【解析】考查动词辨析。根据前文可知,鲨鱼咬下了杰西的手臂,现在医生需要重新连

    73、接它,connect连接,故选B。62. C 【解析】考查名词辨析。手指变粉代表手臂连接成功,success成功,故选C。63. B 【解析】考查形容词辨析。句意:以后杰西仍旧可以使用他的手臂。Use使用,故选B。64. A 【解析】考查形容词辨析。由句首although可知,前后句意有所转折。句意:尽管杰西的故事非常可怕,但这并不代表鲨鱼总是这么危险。Dangerous危险的,故选A。65. D 【解析】考查形容词辨析。Be responsible to为负责,此处意为我们要为自己的安全负责,故选D。 6670 BCGAD【阅读A短文分析】本文介绍四位同学上周的活动。71. D 【解析】细节

    74、理解题。根据题干定位至表格第一行It was my 15th birthday last Saturday,故选D。72. B 【解析】细节理解题。根据题干定位至表格第二行My class were on a school field trip last week,介绍人是杰西卡,故选B。73. C 【解析】细节理解题。根据题干定位至表格第四行 my school band went to Atlanta to perform in a competition,故选C。74. A 【解析】细节理解题。根据题干定位至表格第三行I was lucky enough to go to a confe

    75、rence on charity last Wednesday. I was excited to meet a lot of kind people there. One of them was a boy named Richard,故选A。【阅读B短文分析】本文介绍作者目睹一位盲人女孩乐于助人的故事。75. C 【解析】细节理解题。根据题干定位至第一段I knew it was French. Because I can speak and understand it,故选C。76. A 【解析】细节理解题。根据题干定位至第一段They were looking the fruits i

    76、n front of me,故选A。77. B 【解析】细节理解题。根据题干定位至第二段Putting what I saw together,I was sure she was blind,可知女孩是个盲人,故选B。78. D 【解析】细节理解题。根据题干定位至第四段Their smile and gentle manner moved me in a way that never happened before. It was so beautiful to see such young kids so willingly help,故选D。【阅读C短文分析】本文讲述绿色空间对于人的影响

    77、。79. A 【解析】段落大意题。根据题干定位至第二段。文中使用perform、record、study、use、grade等动词,说明主要在解释这项实验如何展开,故选A。80. B 【解析】词义猜测题。根据待猜词所在句的后面一句话These exercises in turn positively influence brain development中相关信息可知,这些练习反过来( in turn)会对大脑发育产生积极影响 (positively influence)。可推知“绿色空间”对这些重要活动带来的应该也是积极、正面的影响。据此,再结合ABCD四个透项的正负态度,将答案确定为正态度

    78、的选项encourage促进;鼓励,故选B。81. A 【解析】细节理解题。根据题干定位至最后一段And researchers need to examine differences according to the nature and quality of green space,故选A。82. D 【解析】推理判断题。根据文章第一段可知,绿化环境对于孩子的认知功能有积极影响,故选D。【阅读D短文分析】本文讲述人们应该通过改变来提升自己的道理。83. A 【解析】推理判断题。根据题干定位至文章第二段We see the warning signs and signals when thi

    79、ngs get rough and difficult,故选A。84. B 【解析】细节理解题。根据题干定位至第三段The only time most of us ever learn about unlocking our self-improvement power is when the whole world is falling apart,fail apart意为支离破碎,结合文章来看,是整个生活全部改变、天翻地覆,故选B。85. C 【解析】推理判断题。根据题干定位至第六段,主要说Jane生活在自己的世界里,没有勇气面对人群,所以关键在于她要意识到自己并不是故事里的样子,故选C

    80、。86. C 【解析】推理判断题。文章大意为当人们主动接受改变的时候可以提升自我,故选C。87. D 【解析】主旨大意题。根据文章最后一段And only when we are enjoying the whole process of unlocking our self-improvement power will we realize that were beginning to take things light and become happy可知,我们需要走出自己的舒适圈,积极接受改变,可以让生活变得更好,故选D。【阅读E短文分析】本文主要讲述作业的分数等级。88. It sta

    81、nds for “fail”.89.In 1897.90.Teachers were worried that some students and parents might mistake E for “excellent”.91.selling 92.challenges 93.depends 94.nothing 95.extraOne possible version:Dear PeterHow is it going?Therell be a lecture on Peking opera in our school .The Peking opera will start at 1

    82、0:00 this Friday morning in the school hall.I am writing to invite you to take part in the meaningful lecture.In the lecture ,we can not only get some useful information about the Peking opera ,but also get close to the traditional Chinese culture, which can benefit us a lot.There are some suggestio

    83、ns for you to prepare for it. First of all, remember to be there on time, whats more, dont forget to bring a camera with you ,which can record the precious moment, last but not least, its a golden chance for you to come up with some questions that you are willing to learn about.If there is anything that I can do please let me know.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:北京市中考英语试题改编安徽模式试卷.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-933330.html
    相关资源 更多
  • 北京清华大学附属中学朝阳学校高考英语一轮复习试卷2.docx北京清华大学附属中学朝阳学校高考英语一轮复习试卷2.docx
  • 北京清华大学附属中学朝阳学校高考英语一轮复习试卷1.docx北京清华大学附属中学朝阳学校高考英语一轮复习试卷1.docx
  • 北京清华大学附属中学朝阳学校高考英语一轮复习练习3.docx北京清华大学附属中学朝阳学校高考英语一轮复习练习3.docx
  • 北京清华大学附属中学朝阳学校高考英语一轮复习练习2.docx北京清华大学附属中学朝阳学校高考英语一轮复习练习2.docx
  • 北京海淀首师大二附2018届高三10月月考生物试题(无答案).docx北京海淀首师大二附2018届高三10月月考生物试题(无答案).docx
  • 北京海淀理工大学附属中学学年度第一学期高二期中物理试卷(理)无答案.docx北京海淀理工大学附属中学学年度第一学期高二期中物理试卷(理)无答案.docx
  • 北京海淀十一学校10月生物月考(无答案).docx北京海淀十一学校10月生物月考(无答案).docx
  • 北京海淀区生物教研:总复习《生物圈中的绿色植物》学案 课件 测试题 素材 (共22份打包).docx北京海淀区生物教研:总复习《生物圈中的绿色植物》学案 课件 测试题 素材 (共22份打包).docx
  • 北京海淀区北京十一学校九年级上3月月考物理试卷 word无答案.docx北京海淀区北京十一学校九年级上3月月考物理试卷 word无答案.docx
  • 北京海淀区初三第一学期期中地理试题(1)(图片版 无答案).docx北京海淀区初三第一学期期中地理试题(1)(图片版 无答案).docx
  • 北京海淀区中考地理模拟题图片版 无答案.docx北京海淀区中考地理模拟题图片版 无答案.docx
  • 北京海淀区2023-2024学年高三上学期期末考试生物学练习题答案.docx北京海淀区2023-2024学年高三上学期期末考试生物学练习题答案.docx
  • 北京海淀区2022届初三二模化学试题及答案.docx北京海淀区2022届初三二模化学试题及答案.docx
  • 北京海淀区19-20上学期初二物理教研:第一章 物态变化 教材教法建议 课件(共122张PPT).docx北京海淀区19-20上学期初二物理教研:第一章 物态变化 教材教法建议 课件(共122张PPT).docx
  • 北京榜样优秀群体先进事迹报告总结.docx北京榜样优秀群体先进事迹报告总结.docx
  • 北京朝阳区北京市陈经纶中学分校初三上学期物理期中试卷(图片版无答案).docx北京朝阳区北京市陈经纶中学分校初三上学期物理期中试卷(图片版无答案).docx
  • 北京朝阳区2022届初三二模历史试题及答案.docx北京朝阳区2022届初三二模历史试题及答案.docx
  • 北京昌平高三二模数学试卷 北师大word含解析.docx北京昌平高三二模数学试卷 北师大word含解析.docx
  • 北京昌平区高三期末质量抽查物理.docx北京昌平区高三期末质量抽查物理.docx
  • 北京昌平中考模拟试题(附答案).docx北京昌平中考模拟试题(附答案).docx
  • 北京新学道临川学校2018-2019学年度高一上学期期末考试历史试卷(无答案).docx北京新学道临川学校2018-2019学年度高一上学期期末考试历史试卷(无答案).docx
  • 北京房山区良乡二中初三上学期物理期中试卷(图片版无答案).docx北京房山区良乡二中初三上学期物理期中试卷(图片版无答案).docx
  • 北京房山区2021届高三下学期第二次模拟测试试卷英语试题 WORD版含答案.docx北京房山区2021届高三下学期第二次模拟测试试卷英语试题 WORD版含答案.docx
  • 北京房山区2021届高三下学期第二次模拟测试物理试题 WORD版含答案.docx北京房山区2021届高三下学期第二次模拟测试物理试题 WORD版含答案.docx
  • 北京房屋买卖合同范本2篇.docx北京房屋买卖合同范本2篇.docx
  • 北京师范大学(珠海)附属高级中学2015-2016学年高一上学期期中考试政治试题 WORD版含答案.docx北京师范大学(珠海)附属高级中学2015-2016学年高一上学期期中考试政治试题 WORD版含答案.docx
  • 北京师范大学附属小学三年级数学竞赛试题(无答案).docx北京师范大学附属小学三年级数学竞赛试题(无答案).docx
  • 北京师范大学附属实验中学2022-2023学年高二化学上学期期中试题(Word版附解析).docx北京师范大学附属实验中学2022-2023学年高二化学上学期期中试题(Word版附解析).docx
  • 北京师范大学附属实验中学2022-2023学年高一化学上学期期中试题(Word版附解析).docx北京师范大学附属实验中学2022-2023学年高一化学上学期期中试题(Word版附解析).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1