分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型四川省成都市蓉城名校2023-2024学年高二英语上学期入学联考试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:948002
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:40.79KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 成都市 蓉城 名校 2023 2024 学年 英语 上学 入学 联考 试题 Word 解析
    资源描述:

    1、20232024学年度上期高中2022级入学联考英 语考试时间120分钟,满分150分注意事项:1答题前,考生务必在答题卡上将自己的姓名、座位号和准考证号用0.5毫米黑色签字笔填写清楚,考生考试条形码由监考老师粘贴在答题卡上的“贴条形码区”。2选择题使用2B铅笔填涂在答题卡上对应题目标号的位置上,如需改动,用橡皮擦擦干净后再填涂其它答案;非选择题用0.5毫米黑色签字笔在答题卡的对应区域内作答,超出答题区域答题的答案无效;在草稿纸上、试卷上答题无效。3考试结束后由监考老师将答题卡收回。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一

    2、个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15.B. 9.18.C. 9.15.答案是C。1. What is Tom going to do?A. Give a speech.B. Listen to a speech.C. Prepare for a speech.2. When do afternoon classes start?A. At 12:00.B. At 1:00.C. At 1:30.3. What does the w

    3、oman suggest the man do?A. Cook a big supper.B. Check his report.C. Meet Dr. Smith first.4. Where does the conversation probably take place?A. At a washhouse.B. At a restaurant.C. At a clothing store.5. What are the speakers mainly talking about?A. A party.B. An exam.C. A match.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分2

    4、2.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What is the relationship between the speakers?A. Classmates.B. Family members.C. Photographer and customer.7. Why does the woman refuse to be photographed at first?A

    5、. She looks terrible now.B. She doesnt like it.C. She is too busy.听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。8. What do we know about the hotel in Sitges?A. Its far from the beach.B. Its beside a busy road.C. Its near a bus stop.9. What can people enjoy in the hotel in Sitges?A. Football games.B. KTV.C. Keep-fit classes.

    6、10. What will the speakers do next?A. Ask for a lower price.B. Look around the hotel.C. Complain to the manager.听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。11. How long did Jessie work in General Motors?A. One month.B. One year.C. Three years.12. Why did Jessie go to America?A. For marriage.B. For work.C. For study.13. W

    7、hat position does Jessie apply for?A. A teacher.B. An editor.C. A secretary.听下面一段对话,回答第14至第17四个小题。14. When does the man plan to go to the new museum?A. On Friday.B. On Saturday.C. On Sunday.15. Why does the man look worried?A. He cant meet with his friends.B. He cant get the movie ticket.C. He cant

    8、go to the concert.16. What will Mary do tomorrow?A. Enjoy a concert.B. Receive some guests.C. Cook the dinner.17. What is Marys attitude to ward the mans arrangement in the end?A. Angry.B. Happy.C. Disappointed.听下面一段独白,回答第18至第20三个小题。18. What is the speaker doing?A. Delivering a speech.B. Introducing

    9、 a restaurant.C. Organizing a conference.19. Where did the Slow Food Movement start?A. In Spain.B. In Japan.C. In Italy.20. What does the speaker think Slow Food is more about?A. Tradition.B. Lifestyles.C. Healthy food.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AB

    10、est Cheap Beach Vacations for Fun in the SunOlcottThis lively family destination located on the shores of Lake Ontario is a great destination for fishing, and its just a short drive to the beautiful waterfalls at Niagara Falls State Park. While in the area, dont miss the caramel corn from Byes Popco

    11、rn. There may be a line, but its worth the wait!Lake ChelanLake Chelan is an incredibly popular vacation destination in Washington, and for good reason. The 55-mile-long lake is a stunner surrounded by vineyards and mountains. One of the most beautiful lakes in America for swimming, its also a big d

    12、estination for camping, fishing and wine tasting. Other standouts in the area include Lakeside Surf, a surfing facility thats home to the worlds largest standing wave.Corpus ChristiCorpus Christi stands out for having an incredible selection of truly terrific beaches, affordable lodging options, bea

    13、utiful parks and lots of free activities. While youre there, explore the largest undeveloped barrier island in the world, the Pad re Island National Seashore. Local highlights include the free Texas Surf Museum, tours of the museum housed within the USS Lexington, and the South Texas Botanical Garde

    14、ns and Nature Center.Daytona BeachDaytona Beach may be famous for racing, but its also home to 20 miles of beautiful white-sand beaches that rank as some of the best beaches in Florida. In fact, visitors can even buy a pass to spend the day driving on the beach. Of course, its hard to ignore the leg

    15、acy of racing here, since Dayton a Beach is home to Daytona International Speedway, host of the Daytona 500.21. What do Olcott and Lake Chelan have in common?A. They are close to the park.B. They are suitable for fishing.C. They have mountain s nearby.D. They provide visitors for camping.22. What ca

    16、n tourists do in Corpus Christi?A. Explore mountains bravely.B. Enjoy delicious food freely.C. Take part in activities for free.D. Go surfing on the Padre Island.23. Which place will you choose if you are interested in the competition of speed?A. Olcott.B. Lake Chelan.C. Corpus Christi.D. Daytona Be

    17、ach.BShe could have just quit. The race was long decided, and it was raining cats and dogs. But Bou Samnang was running for her country Cambodiaso she kept going, racing alone on a track in Phnom Penh. And for that, she is being clapped as an inspiration. “I tried to reach the finish line because I

    18、wanted to show people that in life, even though we go a bit slow or fast, we will reach our destination all the same,” she said afterward.News of Bou Samnangs persistence(坚持)spread rapidly: videos of her finishing the womens 5,000-meter race at the Southeast Asian Games went viral worldwide. Committ

    19、ed to running for her country, she raced despite struggling with illness. “I knew I was losing. The rain was so heavy. I had the right to abandon the race, but first I have a duty to represent Cambodia. So I did not give up.”Cheers and encouragement followed Bou Samnang as she neared the finish line

    20、, almost six minutes behind the winner. The athlete said later that she was disappointed to finish last but also happy to hear people supporting her and surprised that the video caused such a stir.Since last weeks race, Bou Samnang has continued to win fans in Cambodia and beyond. Prime Minister Hun

    21、 Sen announced a $10,000 reward for her determination. Over the weekend, she returned to Morodok Techo Stadium to train and pose for photos with fans. As for what she will do with the money, she said she wanted to pay off her mothers debts.The runners persistence was noted by Cambodian(柬埔寨的)King Nor

    22、odom Sihamoni, who said he was proud of her for reminding everyone that sports are about more than winning and losing. The SEA Games, hosting athletes from 11 nations in the region across 581 events, are closing soon.24. What made Bou Samnang finish racing?A. Her love for running.B. The cheers from

    23、people.C. The honor of her country.D. Her eagerness for success.25. What can we infer about Bou Samnang from Paragraph 3?A. She wasnt content with herself.B. She was happy to finish racing.C. She felt disappointed with people.D. She supported peoples decision.26. What is Cambodian Kings attitude to

    24、Bou Samnang?A. Positive.B. Unclear.C. Negative.D. Uncaring.27. Which of the following best describes Bou Samnang?A. Hard-working.B. Creative.C. Sociable.D. Determined.CLife-threatening heat waves in the U. S. and Europe, along with Chinas record-setting heat, are directly linked to human-caused clim

    25、ate change, according to international researchers. These extreme temperatures in the Northern Hemisphere this summer, breaking over 2,000 high-temperature records in the U. S. alone, are heightened by global warming. Palermo, Sicily, saw a historic 117-degree Fahrenheit temperature, while a northwe

    26、st Chinese town experienced its highest recorded temperature.The team, including experts from the World Weather Attribution group, stressed that such events would be nearly impossible without climate change. The influence of El Nio, a natural pattern, is noted, but the burning of fossil fuel(化石燃料)is

    27、 the main driver of severe heatwaves. Human activities have driven a nearly 2-degree Fahrenheit global temperature rise since the Industrial Revolutions onset. The researchers utilized weather data and computer models to analyze the impact of warming on ongoing heatwaves. Their rapid attribution rep

    28、ort, though yet to be peer-reviewed, indicated that greenhouse gas release increases the frequency and intensity of extreme heat events. Bernadette Woods Placky, chief meteorologist at Climate Central, agreed with this conclusion, stressing the connection between rising greenhouse gases and heat occ

    29、urrences.Even a slight temperature rise poses serious health risks, as indicated by the World Health Organization. Heat-related illnesses, heart attacks, and strokes become more probable. Vulnerable communities, including low-income areas and communities of color, face heightened risks due to rising

    30、 temperatures.Last year, Europes heatwaves killed around 61,000 lives, predominantly among women. Similarly, a heat dome in the Pacific Northwest in 2021 led to hundreds of deaths in Washington, Oregon, and British Columbia. Michael Wehner, a climate scientist at Lawrence Berkeley National Laborator

    31、y, warned that dangerous climate change is a present reality and demanded heightened awareness of its results.In reality, the current heatwaves devastating various regions are basically linked to human-induced climate change. As the world experiences extreme temperatures, it is necessary to recogniz

    32、e the urgency(紧急)of solving this dangerous situation through sustainable practices and policies(政策).28. What happened to the U. S., Europe and China this summer?A. Global warming.B. Extreme heat.C. Climate change.D. Setting records.29. What is the second paragraph mainly about?A. The findings from e

    33、xperts.B. The researchers hard work.C. The effects of human activities.D. The reasons for high temperatures.30. How do heatwaves affect people?A. They cause damage to people.B. They lead to peoples escape.C. They encourage people to fight.D. They make people become strong.31. What is the authors pur

    34、pose in writing the text?A. To tell the causes of heatwaves.B. To call on people to take action.C. To introduce phenomena of heatwaves.D. To find ways to protect the environment.DIf youve ever had trouble finding your keys or remembering what you had for breakfast, you know that short-term memory is

    35、 far from perfect. For people whove had a traumatic brain injury(TBI), though, recalling(回忆) recent events or conversations can be a major struggle.“We have patients whose family cannot leave them alone at home because they will turn on the stove and forget to turn it off,” says Dr. Ramon Diaz-Arras

    36、tia, who directs the Traumatic Brain Injury Clinical Research Center at the University of Pennsylvania. So Arrastia and a team of scientists have been testing a possible treatment. It involves delivering a pulse(脉冲)of electricity to the brain at just the right time.And it worked in a study of eight

    37、people with moderate or severe TBIs, the team reports in the journal Brain Stimulation. A precisely timed pulse to a brain area just behind the ear improved recall by about 20 percent and reduced the persons memory deficit(缺失)by about half.If the results pan out in a larger study, the approach might

    38、 improve the lives of many young people who survive a serious TBI, says Diaz-Arrastia, an author of the study and a professor of neurology at Penn. “In many cases, the reason theyre unable to rejoin and fully participate in society is because of their memory problems,” he says.“And they often have t

    39、his disability that goes on for many, many decades.” But the treatment is not for the timid. It requests patients to have electrodes surgically implanted in their brain. And scientists are still perfecting the system that delivers the electrical pulses.While experimental, the results offer hope for

    40、individuals with memory deficits due to traumatic brain injuries. If the technique continues to show promise, it could transform memory recall and cognitive function improvement for those who need it most.32. Why did Arrastias team do the research?A. To cut the cost of treating TBI.B. To show intere

    41、st in electrical pulses.C. To find the treatment of memory deficits.D. To explain problems of short-term memory.33. What does the underlined phrase “pan out” in paragraph 4 mean?A. Change.B. Occur.C. Differ.D. Disappear.34. What does the author think of the treatment?A. It is uncertain.B. It is doub

    42、tful.C. It is unsuccessful.D. It is hopeful.35. What is the best title for the text?A. Scientists Work Hard at BrainB. Brain Memory Is a Matter of ConcernC. Electrical Pulses Improve Brain MemoryD. Researchers Make Progress in Treating Illness第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中

    43、有两项为多余选项。How to prepare for a wildfireBefore you can effectively prepare, its very important to understand how wildfires operate. Many think wildfires destroy homes because a wall of flames(火焰)moves across the landscape. 36 . Now that you know what a wildfire is, heres how you can protect your home

    44、and your family. 37 Creating a defensible space around your home acts as a barrier against wildfire flames. Home hardening involves constructing with fire-resistant materials. Investing $10,000 to $20,000 in these measures significantly reduces the chance of a home being ravaged by a wildfire, lower

    45、ing risk by 75%.Remove dead tree branchesSimilar to dry or bagged leaves, dead tree branches are dry, which means they, too, can catch fire quickly. If you have any hanging from trees or laying in your yard, remove them ASAP. The same rule applies when removing dead tree branches: 38 .Create an evac

    46、uation (撤离)planFamilies should go over an evacuation plan and practice it well before an emergency actually occurs. Knowing when to leave and being able to go quickly is crucial during an evacuation scenario. 39 . Then plan your primary and alternative evacuation route, and assemble emergency suppli

    47、es and store them where you can get to them quickly.Make sure gutters(水槽)are made of metal 40 . Fix metal gutter covers to reduce leaf litter and windblown debris. This will ensure that things dont burn in them and spread fire to your home. Dont pressure-wash gutters; it can damage them or pull them

    48、 off your house.A. Do not store them close to the houseB. Replace plastic gutters with metal onesC. Things we all have are around our homesD. Its important to keep away from wildfireE. Build defensible space s and harden your homeF. Set a meet up destination for all family members firstG. Actually,

    49、its tiny wind-blown things that destroy most of them第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。In July, in Moss Point, Mississippi, a heroic act unfolded. Three teenage girls found themselves in a(n) 41 situation when they drove their car off a boat ramp(

    50、舷梯)and into the Pascagoula River. The driver had blindly 42 incorrect GPS directions, leading them into the 43 .Corion Evans, a 16-year-old who was hanging out with friends nearby, saw what happened and realized he 44 to help. In the dark, Evans and two brothers made their way to the rivers edge and

    51、 saw the 45 catching the roof of the sinking car. Evans 46 jumped into the water, even though he 47 there were alligators(鳄鱼)in the area. He 48 brought the first girl to safety on the shore.A police officer named Garry Mercer 49 and also jumped into the river to assist. However, one of the girls 50

    52、and pulled Mercer underwater. Evans didnt hesitate to jump back in and help both of them until they could stand. 51 , another girl, Cora Watson, who couldnt swim, was struggling to stay afloat. Evans heard her cries for 52 and managed to save her as well.All three girls and Officer Mercer were taken

    53、 to the 53 but were eventually released. Evans mother, Marquita Evans, wasnt 54 with him for breaking curfew(宵禁)because he had a good reason 55 lives.41. A. complexB. dangerousC. embarrassingD. unusual42. A. recordedB. changedC. followedD. abandoned43. A. waterB. carC. houseD. beach44. A. promisedB.

    54、 learnedC. refusedD. needed45. A. driversB. boysC. girlsD. officers46. A. carefullyB. finallyC. suddenlyD. immediately47. A. imaginedB. knewC. hopedD. dreamed48. A. successfullyB. calmlyC. anxiouslyD. warmly49. A. waitedB. arrivedC. fellD. left50. A. apologizedB. disappearedC. panickedD. agreed51. A

    55、. At the same timeB. After a whileC. From now onD. In the future52. A. fightB. peaceC. actionD. help53. A. schoolB. hospitalC. homeD. river54. A. strictB. pleasedC. upsetD. patient55. A. endingB. losingC. endangeringD. saving第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。From spirited games

    56、 of pitch-pot and cuju, the early forerunner of modern soccer, to the intelligent challenges of Chinese chess, 56 (athlete)from various nations and regions have found themselves 57 (attract)by the wonders of Chinese culture at a fair in the Chengdu FISU Games Village in Chengdu, capital of Sichuan p

    57、rovince.The Chengdu FISU World University Games are in the middle of intense sporting battles, while the FISU Games Village has become 58 melting pot(大熔炉)of cultural encounters.At the cultural fair, which shows the charm of ancient traditions, participants have the opportunity to try beautiful hanfu

    58、, ancient Chinese costume, and enjoy 59 (tradition)Chinese makeup, creating memorable moments through wonderful photos. 60 (additional), the fair offers a splendid series of Chinese-style products, including tea ware, porcelain and handicrafts, allowing participant s 61 (choose)delightful and beauti

    59、ful souvenirs for 62 (they) loved ones.The Chengdu FISU Games Village 63 (be)within the campus of Chengdu University. “The cultural exchange activities 64 the village allow young people from around the world to gather and get to know each other,” said Dong Cheng, executive deputy head of the village

    60、.“The activities also strengthen friendship, letting the athletes experience Chinese civilization(文明) 65 culture,” Dong said.第四部分 任务型阅读(共两节,满分 20分)Fortune Cookie FriendsJenny frowned(皱眉)as she helped her mother and father set out the cooking supplies in the shiny steel kitchen. Her family had just m

    61、oved here from San Francisco, having bought a small restaurant, which was set to open in the next few days.“Moving here was a stupid idea,” Jenny complained mostly to herself.“Whats that?” her mother asked, opening a box and lifting out several pots.“Nothing,” Jenny mumbled(咕哝). The girl had been an

    62、gry about the move, but her parents had made the decision and were now too busy getting ready for the grand opening to listen to her complaints.The first few days at her new school hadnt been easy, either. She found it hard to talk to people she didnt know, and it seemed like the students hadnt even

    63、 noticed her. Jenny sighed and got back to washing dishes.On the day of the grand opening, Jennys parents were all smiles, welcoming customers into the restaurant, brightly decorated in gold and red. Even Jenny was happy as she rushed around, seating guests, handing out menus, and pouring tall glass

    64、es of water. This was a big day for her family.At one of the tables sat a family with two daughters who were about Jennys age. As she filled their glasses, Jenny realized the twins were in her class. Jenny lowered her head down so her long hair covered her face, and she turned away from the table.Je

    65、nnys mother found her soon after, in the kitchen loading the dishwasher.“Honey, what are you doing back here? We need you out front with the customers.”“Mom, I dont want to be out there. There are kids from school!”“So?” her mother asked. “Thats good! Go to take them some fortune cookies and say hel

    66、lo!” she said to Jenny, pointing at the fortune cookies paper which read, “Many friends are found with a single smile.”第一节 根据文本内容从方框中选择恰当的词并用其正确形式填入文本图示中,每词限用一次,有两词为多余选项。(共10小题;每小题1分,共10分)take recognize go welcome difficult happypour nervous sit angry surprise buyFortune Cookie FriendsJennys family

    67、had moved here and 66 a restaurant set to open in a few days.Jenny felt 67 about this move. At her new school, she found it 68 to talk to unknown people.On the day of the grand opening, Jennys parents 69 customers into the restaurant.Even Jenny was 70 as she rushed around, 71 glasses of water for he

    68、r customers.At one of the tables a family 72 with two daughters like Jennys age.As she filled their glasses, Jenny 73 the twins.Jenny 74 to the kitchen to escape from them.Jennys mother asked her to 75 some fortune cookies to the girls.第二节 根据文本内容回答下列问题。(共3小题;满分10分)76. What did Jenny complain about?(

    69、3分)_77. Why did Jenny hide in the kitchen?(3分)_78. What would happen when Jenny put cookies before girls?(4分)_第五部分 写作(满分20分)你校正在组织英语作文比赛。请以“一个新节日”为题,指定一个特别日子创造一个新节日,写一篇短文参赛,内容包括:1新节日名称及简介;2创造该新节日原因。注意:1词数100左右;2可以适当增加细节,以使行文连贯。A New Festival_20232024学年度上期高中2022级入学联考英语参考答案及评分标准第一部分 听力(共20小题;每小题1.5分,满

    70、分30分)15: ABBAC 610: BACAA 1115: BCBCC 1620: ABACB第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)2123: BCD 2427: CAAD 2831: BDAB 3235: CBDC第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)3640: GEAFB第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)4145: BCADC 4650: DBABC 5155: ADBCD第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)56. athletes 5

    71、7. attracted 58. a 59. traditional 60. Additionally61. to choose 62. their 63. is 64. in 65. and评分标准:有任何错误,包括用词错误、单词拼写错误(含大小写)或语法形式错误,均不给分。第四部分 任务型阅读(满分20分)第一节(每小题1分,共10分)66. bought 67. angry 68. difficult 69. welcomed 70. happy71. pouring 72. sat 73. recognized 74. went 75. take评分标准:有任何错误,包括用词错误、单词

    72、拼写错误(含大小写)或语法形式错误,均不给分。第二节(共3小题;满分10分)76. Moving here from San Francisco.(3分)77. Because she saw her classmates come to her restaurant with their parents.(3分)78. They recognized Jenny and said hello to her, eating the cookies happily. After they chatted for a while, the girls invited Jenny to take p

    73、art in the party next week. Jenny felt very happy.(4分)评分标准:学生言之成理,符合语境可给分。第五部分 写作(满分20分)参考范文:A New FestivalHaving heard that you are collecting contributions, I want to create “Harmony Harvest Festival”, a celebration of cultural diversity and unity. This festival aims to foster understanding among

    74、various communities through music, food, and art. The festival arises from the need to bridge gap s between cultures in our increasingly interconnected world. It offers a platform to show the richness of traditions, promoting respect and cooperation among different groups.I have several reasons for

    75、creating such a festival as follows. First of all, by creating the “Harmony Harvest Festival”, we create an opportunity for people to learn from one another, break down stereotypes, and appreciate the beauty of our shared humanity. Whats more, this festival serves as a reminder that diversity is a s

    76、trength, and by embracing it, we can create a more harmonious and inclusive society. Hope you enjoy my festival.答案解析阅读理解A21. B 细节理解 根据Olcott部分中的This lively family destination located on the shores of Lake Ontario is a great destination for fishing, 和Lake Chelan部分中的its also a big destination for camp

    77、ing, fishing and wine tasting可得出答案。22. C 细节理解 根据Corpus Christi部分的. affordable lodging options, beautiful parks and lots of free activities可得出答案。23. D 细节理解 根据Daytona Beach部分的Dayton a Beach may be famous for racing可得出答案。B24. C 细节理解 根据第二段最后一句but first I have a duty to represent Cambodia. So I did not g

    78、ive up可知答案。25. A 推理判断 根据第三段第二句The athlete said later that she was disappointed to finish last可知, Bou Samnang对自己的表现不满意。26. A 推理判断 根据最后一段的第一句话Cambodian King Norodom Sihamoni, who said he was proud of her.可知,他对她很欣赏。27. D 推理判断 从全文可知,Bou Samnang知道自己跑步会输,但她为了国家的荣誉坚持跑,没有放弃,可见她意志坚定。C28. B 细节理解 根据第一段的第一句话Lif

    79、e-threatening heat waves in the U. S. and Europe, along with Chinas record-setting heat可得出答案。29. D主旨大意 根据第二段全文可知,整段都在讨论今年夏天热浪的原因。30. A 细节理解 根据第三段第一句话Even a slight temperature rise poses serious health risks.和第四段第一句话Last year, Europes heatwaves killed around 61,000 lives.可得出答案。31. B写作意图 从最后一段的it is n

    80、ecessary to recognize the urgency of solving this dangerous situation through sustainable practices and policies可得出答案。D32. C 推理判断 根据第二段第三句So Arrastia and a team of scientists have been testing a possible treatment可得出答案。33. B 词义猜测 根据the approach might improve the lives of many young people who surviv

    81、e a serious TBI可得出答案。34. D 推理判断 根据最后一段第一句While experimental, the results offer hope for individuals with memory deficits due to traumatic brain injuries可知答案。35. C 主旨大意 文章围绕第二段的It involves delivering a pulse(脉冲)of electricity to the brain at just the right time展开了实验讨论,在最后一段作者再次强调此观点,所以选C。七选五36. G 上下语

    82、境及句间逻辑G选项中的them是选题关键,前后句间是转折关系。37. E 文章结构和主旨大意 从文段中的第一句话Creating a defensible space.和第二句话Home hardening involves constructing.可知,该段围绕这两方面展开,所以选E。38. A 上下语境和句间逻辑 照应小标题和空格前的那句The same rule applies when removing dead tree branches可知应该选A。39. F 上下语境及句间逻辑 从空格后的Then plan your primary and alternative evacua

    83、tion route可知,前面应该谈了第一方面,所以选含first的F。40. B 文章结构和主旨大意 段首第一句照应该段的小标题,所以选B。完形填空文章大意:本文讲述了Corion Evans勇敢救人的故事。41. B 语境推断及根据后文when they drove their car off a boat ramp(舷梯) and into the Pascagoula River可知,她们处在危险境地。42. C 语境推断 由后面的Corion Evans去救她们可知,司机盲目跟随GPS的错误方向,导致她们出事了。43. A 语境推断 根据46空后的jumped into the wa

    84、ter可知,她们掉进了水里。44. D 语境推断 根据45空后的catching the roof of the sinking car可知,她们需要帮助。45. C 词语复现 从前文第一段第二句话Three teenage girls found themselves in a 41 situation可知,是那些女孩们有难。46. D语义逻辑 从46空后的句子even though he 47 there were alligators(鳄鱼)in the area可知,他迅速跳入河中。D. immediately立刻地。47. B 语义逻辑 从后文there were alligator

    85、s(鳄鱼)in the area可知,这是知道。B. knew知道。48. A 语义逻辑 从48空后的brought the first girl to safety on the shore 和53空后的but were eventually released可知,第一个女孩成功获救。A. successfully成功地。49. B 语境推断 从49空后的and also jumped into the river to assist可知,警官Garry Mercer来了。B. arrived到达。50. C 语义逻辑 从后文and pulled Mercer underwater可知,其中

    86、一个女孩慌张。C. panicked慌张。51. A 语义逻辑 从后文Cora Watson, who couldnt swim, was struggling to stay afloat和52空后的and managed to save her as well可知,另一个女孩Cora Watson也在呼救。A. At the same time同时。52. D 语境推断 从后文的managed to save her as well可知,她在呼救。D. help帮助。53. B 语义逻辑 从后文的but were eventually released可知,她们被带到了医院。B. hosp

    87、ital医院。54. C 语境推断 从后文的because he had a good reason可知,Evans mother对他不生气。C. upset不安的,生气的。55. D语境推断从前文的内容可知,Evans母亲赞赏她儿子救人。语法填空56. athletes考查名词复数 从后面have found可知这里是复数。57. attracted考查过去分词 从后文by the wonders of Chinese culture可知,他们被吸引。58. a考查冠词此处主语是the FISU Games Village,根据句意应该是一个大熔炉。59. traditional考查词性转化

    88、 后面是Chinese makeup,所以要用形容词。60. Additionally考查副词 此处在句首,需要副词作状语。61. to choose考查固定搭配 根据句型allow sb to do sth,故用不定式to choose。62. their考查代词因后面是 loved ones,故用形容词性的代词作定语。63. is考查be动词 因主语The Chengdu FISU Games Village,是一个整体,故此处应用is。64. in考查介词in the village是固定搭配。65. and考查连词civilization和culture并列。所以用and。任务型阅读6

    89、6. bought根据第一段Her family had just moved here from San Francisco, having bought a small restaurant可知答案。67. angry根据第四段The girl had been angry about the move可知答案。68. difficult根据第五段She found it hard to talk to people she didnt know可知答案。69. welcomed根据第六段的第一句话Jennys parents were all smiles, welcoming cust

    90、omers into the restaurant可知答案。70. happy根据第六段的第二句话Even Jenny was happy as she rushed around可知答案。71. pouring根据第六段的and pouring tall glasses of water可知答案。72. sat根据第七段的第一句话At one of the tables sat a family with two daughters who were about Jennys age可知答案。73. recognized根据第七段的第二句话As she filled their glasse

    91、s, Jenny realized the twins were in her class可知答案。74. went根据第八段Jennys mother found her soon after, in the kitchen loading the dishwasher可知答案。75. take根据文章的最后一段Go to take them some fortune cookies and say hello可知答案。76. Moving here from San Francisco.从第二段的“Moving here was a stupid idea,” Jenny complain

    92、ed mostly to herself可知答案。77. Because she saw her classmates come to her restaurant with their parents.78读后续写内容略。抓住文章的主题Fortune Cookie Friends,围绕故事情节,逻辑发展就可以。听力原文Text 1 准备好演讲W: Tom, are you ready?M: Yes, I think so. Ive been preparing for it the whole week.W: Great. Im sure the students will love you

    93、r speech.Text 2 询问上课时间W: Excuse me, could you tell me the starting time for morning classes and afternoon classes?M: Morning classes begin at 8oclock, and they last till 12 oclock. Afternoon classes follow after a one-hour lunch break.Text 3 建议提交报告前再做检查W: Did you finish the report?M: Yes, finally! I

    94、ll be able to give it to Dr. Smith and go home early for a change. Im looking forward to cooking a big supper.W: Well, I think youd better take another look at your spelling.Text 4 在洗衣店洗衣服W: Good morning, sir. Can I help you?M: Yes. I have some wool pants that need to be cleaned. I spilled wine on t

    95、hem at a restaurant. I really hope they are not ruined.Text 5 预测比赛结果M: Can you tell which team seems to win?W: Hard to say. But now the score is in our favor.M: Yes. Our guest team is really tough.Text 6 给家人拍照M: I just started taking a photography class, and my first assignment is to take photos of

    96、my family. Can I take some photos of you right now, or are you busy?W: Right now? I look terrible! Im not busy, but I just got back from work! I love getting my photo taken, but not when I dont look my best.M: The pictures are supposed to be natural. Please?W: Okay, fine. Do I have to do anything?M:

    97、 No, just act like Im not here.Text 7 酒店信息M: Do you have the latest information on the hotel?W: Yes, I think so.M: Right. Tell me something about it,W: OK. The hotel is in Sitges, a small town which is 37 kilometers away from Barcelona.And there is a bus stop right outside the hotel.M: Thats good. T

    98、he hotel we booked last year was near a busy road, and it was 2 kilometers from the beach. I hope this hotel isnt like that.W: No, its only about 100 meters away from the beach.M: OK. What about the entertainment?W:Theres tennis, table tennis, volleyball and mini golf. Oh, they also organize footbal

    99、l matches. It used to have KTV and keep-fit classes, but now theyre closed.M: Oh, what a pity! What about the overall price?W: Well, its the high season so the price is really high for the moment, $800 one night.M:Wouldnt it be better to cut it down to $699? We can try to bargain with the hotel mana

    100、ger.W:OK. Lets do it.Text 8 工作面试M: Firstly, wed like you to do a brief self-introduction.W: My name is Jessie Chan. Three years ago I graduated from Peking University, where I studied English. I worked as a secretary in General Motors for one year and then went to America for further education. I ju

    101、st came back last month.M: All right, how old are you?W: 25 years old.M: Are you married?W: No, Im still single and I have no plan for marriage right now.M: Why do you want to be an English editor?W: Well, I have made up my mind to be an English editor ever since I was eight years old. I thought, “I

    102、t must be great to see my own name printed on the magazine. And thousands of people will get to know me.” But now, I think an English editor is supposed to spread knowledge. And sharing knowledge itself will lead to self-improvement.Text 9 周末安排M: Excuse me, Mary.W: Yes? You look so worried. Is every

    103、thing OK?M: Well, two of my friends just called me saying they will come to visit me tomorrow. I havent seen them for a while and. Theyve helped me a lot when I was working with them last year. So Id like to return the favor by cooking a dinner for them.And the day after tomorrow Im going to show th

    104、em around the new museum of our city.W: Oh no!Its Friday today. You promised me that we would be there enjoying a pleasant weekend!M: Yes, I know. I am terribly sorry.W: I have already booked the tickets for tomorrows concert and you know I really look forward to attending it!M: Im really really sor

    105、ry but I cant go with you, dear. I give you my word that I will be there next time.W: Wait a secondare you sayingI can go?M: Yes, I know how much you enjoy concerts. So I will be at home receiving my friends and I will cook the dinner for them.W: Thank you so much for doing this for me, dear.M: Well

    106、, I guess thats why you marry me.Text 10 介绍慢食运动M: Good evening, ladies and gentlemen. Im Mike Smith. I feel honored to be invited to the conference. I dont know whether youve heard about the Slow Food Movement before. Now, Ill talk about it.The Slow Food Movement is really a reaction to fast food an

    107、d our fast modern lifestyles. People eat too many hamburgers, too many pizzas, and too much fast food in general.The movement itself was started by an Italian called Carlo Petrini. He organized it because a McDonalds had opened near the Spanish Steps in Rome. He felt it was sort of symbolic of the destruction of many valuable traditional things and he tried to promote healthier ways of eating and living.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省成都市蓉城名校2023-2024学年高二英语上学期入学联考试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-948002.html
    相关资源 更多
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 附参考答案【完整版】.docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 附参考答案【完整版】.docx
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 附参考答案【典型题】.docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 附参考答案【典型题】.docx
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 通用.docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 通用.docx
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精编.docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精编.docx
  • 2016-2017学年粤教版高中物理选修3-1课件:第二章第二节对电阻的进一步研究 .ppt2016-2017学年粤教版高中物理选修3-1课件:第二章第二节对电阻的进一步研究 .ppt
  • 2016-2017学年粤教版高中物理选修3-1课件:第三章第四节安培力的应用 .ppt2016-2017学年粤教版高中物理选修3-1课件:第三章第四节安培力的应用 .ppt
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(能力提升).docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(能力提升).docx
  • 2016-2017学年粤教版高中物理选修3-1课件:第三章第三节探究安培力 .ppt2016-2017学年粤教版高中物理选修3-1课件:第三章第三节探究安培力 .ppt
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(考点梳理).docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(考点梳理).docx
  • 2016-2017学年粤教版高中物理选修3-1课件:第三章第一二节认识磁场 .ppt2016-2017学年粤教版高中物理选修3-1课件:第三章第一二节认识磁场 .ppt
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(突破训练).docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(突破训练).docx
  • 2016-2017学年粤教版物理选修3-5课件 第四章 原子核 第二节 放射性元素的衰变 .ppt2016-2017学年粤教版物理选修3-5课件 第四章 原子核 第二节 放射性元素的衰变 .ppt
  • 2016-2017学年粤教版物理选修3-5课件 第二章 波粒二象性 第五节 德布罗意波 .ppt2016-2017学年粤教版物理选修3-5课件 第二章 波粒二象性 第五节 德布罗意波 .ppt
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(名校卷).docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(名校卷).docx
  • 2016-2017学年粤教版物理选修3-5课件 第二章 波粒二象性 第三四节 光的波粒二象性 .ppt2016-2017学年粤教版物理选修3-5课件 第二章 波粒二象性 第三四节 光的波粒二象性 .ppt
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(典优).docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(典优).docx
  • 2016-2017学年粤教版物理选修3-5课件 第三章 原子结构之谜 第二节 原子的结构 .ppt2016-2017学年粤教版物理选修3-5课件 第三章 原子结构之谜 第二节 原子的结构 .ppt
  • 2016-2017学年粤教版物理选修3-5课件 第三章 原子结构之谜 第三四节 原子的能级结构 .ppt2016-2017学年粤教版物理选修3-5课件 第三章 原子结构之谜 第三四节 原子的能级结构 .ppt
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(全优).docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(全优).docx
  • 2016-2017学年粤教版物理选修3-3(课件)第二章第八节气体实验定律(Ⅱ) .ppt2016-2017学年粤教版物理选修3-3(课件)第二章第八节气体实验定律(Ⅱ) .ppt
  • 2016-2017学年粤教版物理选修3-3(课件)第一章第二节测量分子的大小 .ppt2016-2017学年粤教版物理选修3-3(课件)第一章第二节测量分子的大小 .ppt
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(b卷).docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(b卷).docx
  • 2016-2017学年第一学期期中复习备考之专题复习高二生物(必修3)第03章 植物的激素调节(课件) .ppt2016-2017学年第一学期期中复习备考之专题复习高二生物(必修3)第03章 植物的激素调节(课件) .ppt
  • 小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(a卷).docx小学一年级数学上册解决问题应用题专题训练 精品(a卷).docx
  • 2016-2017学年第一学期期中复习备考之专题复习高二化学(选修4)(课件) .ppt2016-2017学年第一学期期中复习备考之专题复习高二化学(选修4)(课件) .ppt
  • 2016-2017学年第一学期期中复习备考之专题复习高一生物(必修1)第03章 细胞的基本结构(课件).ppt2016-2017学年第一学期期中复习备考之专题复习高一生物(必修1)第03章 细胞的基本结构(课件).ppt
  • 2016-2017学年第一学期期中复习备考之专题复习高一生物(必修1)第02章 组成细胞的分子(课件) .ppt2016-2017学年第一学期期中复习备考之专题复习高一生物(必修1)第02章 组成细胞的分子(课件) .ppt
  • 2016-2017学年生物人教版必修2(广东专用)课件:7-2现代生物进化理论的主要内容.ppt2016-2017学年生物人教版必修2(广东专用)课件:7-2现代生物进化理论的主要内容.ppt
  • 2016-2017学年生物人教版必修2(广东专用)课件:5-1基因突变和基因重组 .ppt2016-2017学年生物人教版必修2(广东专用)课件:5-1基因突变和基因重组 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1