备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 2 Improving yourself 外研版选择性必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit Improving yourself 外研版选择性必修第二册
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Improving yourself一、阅读理解A2023河南郑州二测I never imagined that someone telling me I looked skinny would anger me. And yet, I was made very angry when a colleague pinched (捏)my waist and screamed, Rosa, youve lost weight. You look great! The truth is that I was tired and not taking care of myself. I
2、 decided to start a proper weight-loss program.The first to go would be road rage (路怒).I am in far less control of this weight than any other. Every time something gets in the way, I fly off the handle. I need to lose road rage! No, no more speed. Instead, I now repeat the words, I am not in a hurry
3、. This year, I will drive safely, allowing the stupid to happen all around me. From that, I hope to gain patience.Next is guilt. When guilt drives my conscience to do better, its functional. But when it presents itself as an internal dialogue that goes nowhere, its useless. This year, I want to stop
4、 feeling guilty for not keeping a cleaner house, for spending time away from my children to be with friends, for not attending every party because Id rather be at home, or for watching TV when I should be reading. My image and performance are not at the back of anyone elses mind but my own. From thi
5、s, I hope to gain freedom to be myself.The last is fear. Fear has held me back. Fear of failure has prevented me from being a writer. Fear of embarrassment has prevented me from giving an opinion. Fear of being rejected has stopped me from aiming higher in my life. Fear of regret has led me into sit
6、uations that made me uncomfortable. If I can lose any one of these fears, I stand to gain experience.So, if I can lose the rage, shake off some guilt, and take fear off my plate, I stand to gain patience, freedom, and experience. Pound for pound I have not lost a thing but I will be much lighter. Ne
7、xt time, I hope my colleague looks me in the eye to see my glow instead of pinching part of me that has nothing to do with how great I really look.作者开展了一个恰当的减肥项目:一、丢掉路怒,变得有耐心。二、丢掉愧疚,让自己能够拥有更多的自由。三、丢掉恐惧,增加经验。1.What does the underlined part fly off the handle in paragraph 2 probably mean?A. Pick up sp
8、eed.B. Drive off.C. Feel quite nervous.D. Become very angry.解析D词义猜测题。由第二段中的The first to go would be road rage(路怒)Instead, I now repeat the words.From that, I hope to gain patience可知,作者想丢掉的第一个东西就是路怒。作者想由之前的有东西挡道就变得非常生气转变成有耐心、不慌不忙的人,故画线部分意思与D项最为接近。2.What has made the author feel guilty before?A. Atten
9、ding too many parties.B. Reading much with her children.C. Wasting her time in watching TV.D. Spending little time with her friends.解析C细节理解题。由第三段中的This year, I want to stop feeling guilty for not keeping a cleaner house.or for watching TV when I should be reading可知,今年,作者想要停止因为没有保持房子更整洁,或者因为在该阅读的时候看了
10、电视而感到内疚的想法,由此可知,作者以前会因自己浪费时间看电视而感到内疚,故C项正确。3.How has fear affected the author?A. It has prevented her achieving her goals.B. It has stopped her furthering her education.C. It has made it difficult for her to make friends.D. It has caused her to quit her dream of being a teacher.解析A细节理解题。由第四段中的Fear o
11、f failure has prevented me from being a writer和Fear of being rejected has stopped me from aiming higher in my life可知,作者认为对失败的恐惧已阻止她成为一个作家,对被拒绝的恐惧已阻止她实现人生中更为远大的目标,故A项恐惧已阻止她达到她的目标正确。4.What does the author expect to gain from her weight-loss program?A. Respect.B. Independence.C. Optimism.D. Tolerance.解
12、析C推理判断题。由全文内容,尤其是最后一段So, if I can lose.Pound for pound I have not lost a thing but I will be much lighter. Next time, I hope my colleague looks me in the eye to see my glow instead of.how great I really look可知,作者希望自己能够丢掉路怒,摆脱内疚和恐惧,变得更轻松,也希望她的同事能够正视她眼中的喜悦,故C项乐观符合题意。B2023陕西安康5月质检Its a sunny afternoon
13、near the Boeung Keng Kang market in central Phnom Penh and a local barber shop is busy. Chea Sothea, a young hairdresser, puts the finishing touches on a new style for his client.Today has been a busy day,said Sothea. He handles the steady flow of clients with confidence even though hes only been on
14、 the job for six months.Nol Levin, the owner of the barber shop, smiled when speaking of Sothea.He has learned some basic relevant skills and he has had a very good command of them, so it has been easy to teach him a wide variety of techniques to achieve whatever a client wants. He also appreciates
15、the can-do attitude that Sothea has brought to his business.Sothea is equally happy while working with Mr. Nol.Mr. Nol is kind and easygoing. Im inspired by Mr. Nol because he always shares his experience and gives me opportunities to practise my skills. Im making much progress and Im trying my best
16、 to improve every day.Neng Socheata, about 18 years old, has also started a new job cooking in an Italian cafe at the heart of Phnom Penh.When I was offered the job, I was so happy to use the skills and knowledge that I learned from Mith Samlanh. Working here is the starting point of my career and t
17、he first steps towards achieving my dreams.Lim Chenda, who is Socheatas supervisor (主管) at the restaurant, admires Socheatas ability to learn the job quickly and how well she works with the team. She added, Socheata works hard, is very punctual (守时的), and greets people with respect. Ive even learned
18、 a few things from her.Actually, both Sothea and Socheata took part in a technical, vocational and education training (TVET)programme designed to provide young people with the skills they need to be successful in the workforce. Students can choose from 11 training areas: cooking, welding, beauty, se
19、wing, electricity, electronics, car mechanics, motorbike mechanics, mens hairdressing, laundry and agriculture. It is delivered by Mith Samlanh through the Partnership Programme for Protection of Children.本文是一篇记叙文。主要讲述的是年轻的Chea Sothea和约18岁的Neng Socheata在参加了职业培训后能够很快适应新工作的故事。1.Why can Chea Sothea lea
20、rn hairdressing techniques quickly?A. He has a solid skill foundation.B. His boss is very serious and strict.C. His clients are easy to deal with.D. He has years of work experience.解析A细节理解题。由第二段中的He has learned some basic relevant skills and he has had a very good command of them, so it has been eas
21、y to teach him a wide variety of techniques to achieve whatever a client wants可知,Chea Sothea学过与理发相关的技能,并能熟练掌握,由此可知,Chea Sothea之所以能够很快学会理发技术是因为他有扎实的基础,故选A项。2.What attitude does Lim Chenda hold towards Neng Socheata?A. Indifferent.B. Ambiguous.C. Doubtful. D. Positive.解析D推理判断题。由第五段中的Lim Chenda, who is
22、 Socheatas supervisor (主管) at the restaurant, admires Socheatas ability to learn the job quickly and how well she works with the team.以及Socheata works hard, is very punctual (守时的), and greets people with respect. Ive even learned a few things from her可知,Lim Chenda很欣赏Socheata的工作能力以及团队合作能力,Socheata还勤奋
23、守时,尊敬他人,由此可知,Lim Chenda对Socheata持肯定的态度,故选D项。3.What does the author want to do in the last paragraph?A. Introduce a new topic for discussion.B. Summarize the previous paragraphs.C. Add some background information.D. Provide some advice for the readers.解析C推理判断题。由尾段中的Actually, both Sothea and Socheata
24、took part in a technical, vocational and education training (TVET)programme designed to provide young people with the skills they need to be successful in the workforce可知,Chea Sothea和Neng Socheata都参加过专门为年轻人提供他们成功所需要的职业技术培训,所以,最后一段是为上文中对Chea Sothea和Neng Socheata能够很快适应工作提供进一步的背景介绍,故选C项。4.What message
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-960696.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
