分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 3 The Internet 新人教版必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:960707
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:53.65KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit The Internet 新人教版必修第二册 备考 2024 高考 英语 一轮 复习 课时 第一 部分 教材 新人 必修 第二
    资源描述:

    1、Unit 3 The Internet一、阅读理解A2023山东联考A study from the University of Montreal and the Montreal Museum of Fine Arts, published in FrontiersinMedicine, found that regular virtual visits to museums could help seniors stay mentally active and come with a host of additional health benefits. Thats because the

    2、se digital connections can make retirees feel less lonely and isolated. Social isolation has been associated with the risks for heart disease and the decline of recognition abilities in seniors, according to a press release from the university.The researchers investigated the potential benefits of w

    3、eekly virtual visits for a three-month period. The participants were people aged 65 and older who lived in Montreal. Half of the participants took part in online visits and a discussion afterwards, while the control group did not participate in any cultural events at all. The group who participated

    4、in the virtual visits showed improvements in their quality of life. Our study showed that art-based activity may be an effective intervention, lead author Dr. Olivier Beauchet, a professor at the University of Montreal, said in the press release. On a global scale, this participatory art-based activ

    5、ity could become a model that could be offered in museums and arts institutions worldwide to promote active and healthy aging.The initiative reflects approaches recommended by the World Health Organization (WHO) to manage certain diseases, according to Beauchet. For instance, the WHO launched the Ag

    6、ing and Health Program in 2015 that included using community-based organizations to promote culture as a key component of improving health. Traditionally, these sorts of preventive health activities have taken place in schools, community centers, and workplaces. While these are suitable locations th

    7、at reach a great number of people, there are additional organizations and sectors that could become partners in public health research and practice development, Beauchet said. Museums are among such potential partners. They are aware of the needs of their communities and are consequently expanding t

    8、he types of activities they offer.研究表明,经常在网上参观博物馆能够帮助老年人保持精神上的活跃,并能为老年人带来其他有利于健康的好处。【词语积累】virtual adj.模拟的,虚拟的be associated with.与有关be aware of.意识到,知道1. How do seniors benefit from regular virtual visits to museums?A. They get survival skills.B. They develop interest inart.C. They improve their quali

    9、ty of life.D. They connect more with family.解析C细节理解题。由第三段中的The group.showed improvements in their quality of life可知,C选项正确。2. What can be inferred from Beauchets words in Paragraph 3?A. The participants come from the whole world.B. Museums need better cultural events.C. Face-to-face discussion is a u

    10、seful intervention.D. Seniors should attend more art-based activities.解析D推理判断题。由第三段中的Our study showed that art-based activity may be an effective intervention, lead author Dr. Olivier Beauchet.可知,Beauchet认为他们的研究表明基于艺术的活动可能是一种有效的干预,由此可推知老年人应该多参加一些这样的活动,故D选项正确。3. What is the purpose of the last paragr

    11、aph?A. To advocate.B. To entertain.C. To advertise.D. To warn.解析A意图推断题。由最后一段内容,尤其是The initiative reflects approaches recommended by the World Health Organization(WHO) to manage certain diseasesMuseums are among such potential partners.are consequently expanding the types of activities they offer可推知,

    12、作者写最后一段的目的是提倡老年人经常在网上参观博物馆,故本题选A项。4. Which may be a suitable title for the text?A. The Aged Form a Community to Reduce LonelinessB. Virtual Art-based Activities Bring People TogetherC. Online Museum Trips Improve Seniors Well-beingD. Retired Individuals Pay More Visits to Museums解析C标题归纳题。通读全文可知,文章主要

    13、讲了一个新的研究发现经常在网上参观博物馆能够帮助老年人保持精神上的活跃,并能为老年人带来其他有利于健康的好处,故C选项正确。B2024山东日照校际联考A well-known social media platform once made headlines for limiting likes in an effort to reduce the comparisons and hurt feelings resulting from attaching popularity to sharing content. This is a small step in the right dire

    14、ction, says Jacqueline Sperling, a psychologist who works with the youth that experience anxiety disorders. Social media has a reinforcing nature. The platforms are designed to be addictive and are related to anxiety, depression, and even physical illnesses. But what makes users come back for more e

    15、ven when it can literally make them feel sick?The unknown outcome and the possibility of a desired outcome can keep users engaged with the sites, Sperling says. When the outcome is unpredictable, the behavior is more likely to repeat. To boost self-esteem and feel a sense of belonging in their socia

    16、l circles, people post content with the hope of receiving positive feedback. FOMO fear of missing out also plays a role. Teenagers hope to keep track of friends activities. Missing experiences can create anxiety and depression. The earlier teens start using social media, the greater impact the platf

    17、orms have on mental health. This is especially true for females. While teen males tend to express aggression physically, females do so by excluding others and sharing hurtful comments. Social media increases the opportunity for such harmful interactions. In addition, social media puts a distorted (扭

    18、曲的) lens on appearances and reality. When theres a filter applied to the digital world, it can be hard for teens to tell whats real and what isnt, which comes at a tough time for them physically and emotionally. We can benefit from social platforms to some extent, as they allow people to stay in tou

    19、ch with family and friends around the world. Still, the platforms have opened a Pandoras box as they continue to evolve more quickly than we can research their impact.In addition to limiting likes, Sperling suggests social platforms consider decreasing mass sharing. Regardless of how likely social m

    20、edia giants are to change their ways, though, individuals can take control of their own behavior. 本文以某社交媒体平台限制点赞开篇,分析了青少年频繁使用社交媒体的原因,呈现了社交媒体的一些不良影响。【词语积累】comparison n.比较boost v.增强(信心、士气),促进keep track of.了解的动态,与保持联系aggression n.攻击性,好斗情绪1. Why did the famous social media platform mentioned in paragrap

    21、h 1 limit likes?A. To share more content. B. To increase its popularity. C. To ensure teens well-being.D. To reduce teens online time. 解析C推理判断题。由第一段的in an effort to reduce the comparisons and hurt feelings可知,限制点赞的目的在于减少攀比,减少感情上受到的伤害。第二段指出社交媒体与焦虑、抑郁,甚至身体疾病相关;同时文章的谈论对象为青少年。因此,此举有助于青少年健康地使用社交媒体以确保其身心健康

    22、,故选C。2. Which of the following does Sperling agree with?A. Social medias distorted lens helps teens understand the real world. B. Social medias unpredictable outcome attracts frequent visits.C. Social media is helpful to teens with anxiety and depression.D. Social media has a greater impact on femal

    23、e teens than on male teens.解析B推理判断题。由第三段中Sperling说的话When the outcome is unpredictable, the behavior is more likely to repeat可知,当结果不可预测时,行为越有可能重复,即频繁使用社交媒体,故选B。3. What does Pandoras box in paragraph 6 imply?A. Social media can be double-edged.B. People benefit from social platforms. C. People get box

    24、es of gifts from social platforms. D. Social media opens a door for people to see the world.解析A词义理解题。由第五段中的it can be hard for teens.physically and emotionally可知,社交媒体有弊端;由第六段中的We can benefit from social platforms.around the world可知,在某种程度上人们可以从社交平台中受益。由此可知,此处的潘多拉魔盒暗示社交媒体既有利也有弊,是把双刃剑,故选A。4. What will t

    25、he author most probably talk about next?A. Advice on users controlling mass sharing.B. Reasons for teens posting addictions. C. Negative effects of harmful interactions. D. Ways of social media giants management. 解析A推理判断题。由最后一段中的Regardless of how likely.individuals can take control of their own beha

    26、vior可知,不管社交媒体大公司作出改变的可能性有多大,个人也可以控制自己的行为。由此可推出,接下来作者有可能会谈论关于个人如何减少大量分享的建议,故选A。二、完形填空2023重庆二测With over 125,000 followers, 34-year-old Oliver James is a star in the BookTok community. And it all started with a simple 1: Learn to read.For most kids, school is a place where they can develop a relationsh

    27、ip with learning in a 2 environment. For James, the opposite. 3 with learning and behavior disabilities made him in 4 education. The special education system at the time was a lot more 5 on behavior than educating, he said.Reading 6 carried over into James adulthood and significantly 7 his employmen

    28、t opportunities and affected his self-esteem(自尊心). However, when he and his wife decided to 8 their family to three, James became determined to change things.Starting his journey with a book of inspirational quotes gifted by his wife, James began reading bits out loud and 9 them to TikTok. Being a m

    29、otivational speaker, he would often combine his interests with his heartfelt honesty and personality. 10 will often send James more books to read in hopes for his book reviews.But perhaps the biggest 11 has been the way reading has 12 James relationship with his son. In an interview, he shared that

    30、theyve not only 13 over books but reading has proven to be a great 14 for mental health, which has helped James become a better parent. James new goal is to read 100 new titles by 2024 15 for any bookworm in this day and age.Oliver James是一个有学习和行为障碍的人。阅读障碍一直伴随着他,并极大地影响了他的就业和生活。等他和妻子决定生孩子时,他决定改变。James

    31、开始阅读并在社交媒体上打卡,这也激励了粉丝们。粉丝们经常给他寄书读,盼望着聆听他的书评。阅读也增进了他和儿子的关系。1. A. titleB.goalC. nameD. campaign解析BLearn to read应是James自己的目标(goal)。另外,最后一段中的James new goal也是提示。2. A. safeB. dangerousC. crowdedD. noisy解析A由常识可知,学校是一个进行学习的安全(safe)之地。3. A. Putting upB. Going upC. Clearing upD. Growing up解析D在成长(Growing up)的过

    32、程中,学习和行为障碍一直伴随着James。put up张贴,建造;go up(建筑物、墙等)被建造,上涨;clear up放晴,整理,清理。4. A. logicalB. mentalC. specialD. common解析C此题可通过词语复现解答。结合下文中的The special education system at the time可知,本题选C。5. A. dependedB. turnedC. broughtD.focused解析D当时的特殊教育系统更多地关注行为,故选D项。6. A. strugglesB. proposalsC. conflictsD. regrets解析A分

    33、析语境可知,空处所填词与上文中的learning and behavior disabilities对应,故选A。7. A. developedB. increasedC. reducedD. damaged解析C结合常识和下文中的affected his self-esteem(自尊心)可知,阅读障碍极大地减少(reduced)了他的就业机会。8. A. leaveB. occupyC. expandD. forgive解析C文章从James小时候写起,写到了他成年,此处讲到了他结婚后的情况,他和妻子决定从二人世界发展成为三口之家。expand表示扩大,增加,符合语境。9. A. comme

    34、ntingB.postingC. writingD. connecting解析B由上文的a star in the BookTok community可知,此处说的是James开始大声阅读并把视频发到(posting)TikTok上。10. A. FansB. LibrariansC. SpeakersD. Booksellers解析A由上文的began reading bits out loud and posting them to TikTok和下文中的in hopes for his book reviews可知,James的粉丝(Fans)经常寄书给他并希望听到他的书评。11. A.

    35、 weaknessB. outcomeC. threatD.impact解析D由语境和下文的has helped James become a better parent可知,此处指读书给James带来的影响(impact)。weakness虚弱,软弱,缺点,不足;outcome结果,效果;threat威胁,恐吓。12. A. ruinedB. shapedC. endedD. saved解析B由语境和下文的has helped James become a better parent可知,读书影响(shaped)了James和儿子之间的关系。13. A. collapsedB. bonded

    36、C. quarreledD. argued解析B由语境和常识可知,此处在说阅读的积极影响,James和其儿子之间通过图书建立了密切的关系。bond表示建立亲近关系,建立(与某人的)互信关系,符合语境。14. A. resourceB. barrierC. preferenceD. loan解析A事实证明阅读是心理健康的一大资源(resource)。barrier障碍,障碍物;preference偏爱,爱好,喜爱;loan贷款,借款。15. A. unrealisticB. greedyC. ambitiousD. influential解析C结合常识和上文中的to read 100 new t

    37、itles by 2024可知,在如今的时代,对任何一个书虫来说,这都是一个宏大的(ambitious)目标。unrealistic不切实际的,不实事求是的;greedy贪婪的,贪心的,贪吃的;influential有很大影响的,有支配力的。三、语法填空社会热点/2024湖北武汉调研A groundbreaking new system from the Changsha IFS mall shows 1 5G transforms the shopping experience.2 updating clothes or comparing prices, mobile technology

    38、 has transformed the shopping habits of 3(today)customers.5G is bringing the mobile revolution into real-world shopping.In Chinas Changsha, Changsha IFS became the first 5G-enabled 4(commerce)complex in the country. And its using a new shopping navigator, iGO, whose role isnt just helping users find

    39、 their way around the malls different 5(level). Users can even enjoy a personalized shopping experience and engage in an interactive treasure hunt game.Common phone navigation tools can be tough 6(use)within complex indoor environments. However, the iGO system, which opens directly from WeChat, uses

    40、 the smartphone camera to capture the users precise 7(locate).Once a destination 8(select), the navigator starts to guide shoppers through their environment step by step. iGO combines 5G technology with augmented reality so that navigation markers appear on top of the real environment,9(mean)shopper

    41、s can easily navigate, turn by turn and floor by floor,10 having to puzzle out how the blocks on a map relate to where they are in the real world.本文主要介绍了长沙IFS成为中国首家5G全覆盖的商业综合体和新的购物导航系统iGO的使用。1.how考查宾语从句。分析句子结构可知,空处所填词引导宾语从句,且表示方式,故空处应填how。2.Whether考查连词。whether.or.表示不管还是,是固定表达。注意首字母大写。3.todays考查名词所有格

    42、。分析句子结构可知,空处所填词修饰后面的名词customers,表示所属关系,所以空处填todays。mercial考查形容词。本空解题的关键在于理解空后的complex。complex在此处作名词,因此空处应用形容词,所以空处填commercial。5.levels考查名词的数。level在此意为楼层,是可数名词。由空前的different可知,空处应用名词复数,所以空处填levels。6.to use考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处涉及的是主语beadj.to do结构,所以空处填to use。7.location考查名词。由空前的precise可知,空处应用名词,所以空处填location。8.is selected/has been selected考查时态、语态和主谓一致。分析句子结构可知,空处所填词作从句的谓语。此处描述一般情况,时态用一般现在时;主语a destination表示第三人称单数概念,且与select之间是被动关系,故空处填is selected。此处也可以用现在完成时强调结果。综上可知,空处可填is selected/has been selected。9.meaning考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处表示主动关系和动作的同时性,所以空处填现在分词meaning。10.without考查介词。结合句意可知,空处填without(没有,无)。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 3 The Internet 新人教版必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-960707.html
    相关资源 更多
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第二单元 单元主干知识 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第二单元 单元主干知识 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编答案.docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编答案.docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第十课 第二框 创新是民族进步的灵魂 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第十课 第二框 创新是民族进步的灵魂 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第八课 第二框 用发展的观点看问题 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第八课 第二框 用发展的观点看问题 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编.docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精编.docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第九课 第一框 矛盾是事物发展的源泉和动力 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第三单元 第九课 第一框 矛盾是事物发展的源泉和动力 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(考试直接用).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(考试直接用).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第二课 第二框 唯物主义和唯心主义 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第二课 第二框 唯物主义和唯心主义 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第二框 哲学史上的伟大变革 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第二框 哲学史上的伟大变革 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(网校专用).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(网校专用).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第一框 真正的哲学都是自己时代的精神上的精华 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第三课 第一框 真正的哲学都是自己时代的精神上的精华 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第一课 第一框 生活处处有哲学.ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第一单元 第一课 第一框 生活处处有哲学.ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(精选题).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(精选题).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第4单元 认识社会与价值选择 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第4单元 认识社会与价值选择 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 综合探究 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 综合探究 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(突破训练).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(突破训练).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第9课 第1框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第9课 第1框 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(完整版).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(完整版).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第2框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第2框 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第1框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 第7课 第1框 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺分金卷).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺分金卷).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 知识整合梳理 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 知识整合梳理 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第3单元 思想方法与创新意识 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 第6课 第2框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 第6课 第2框 .ppt
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠系列).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(夺冠系列).docx
  • 小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(基础题).docx小学一年级数学知识点《20以内的退位减法》必刷题精品(基础题).docx
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第2单元 探索世界与追求真理 .ppt
  • 2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第1单元 生活智慧与时代精神 第3课 第2框 .ppt2016-2017学年高中政治人教版必修4课件:第1单元 生活智慧与时代精神 第3课 第2框 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1