分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 28

类型天津卷(详解 解读6月卷)-2021年高考英语真题深度解读.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:964171
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:28
  • 大小:174.11KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    天津卷详解 解读,6月卷-2021年高考英语真题深度解读 天津 详解 解读 2021 年高 英语 深度
    资源描述:

    1、2021高考英语真题深度解读(天津6月卷) 真题解读:试卷导航单项选择考点分布情景交际固定搭配连词时态语态形容词副词定语从句名词宾语从句系动词情态动词20212312211111语篇话题体裁词数难度阅读理解A主要针对新生真正开学前一周的活动给出一些建议,帮助新生轻松开始大学生活。 说明文364+226易阅读理解B主要讲述的是作者喜爱写作并制定计划一直坚持下来。记叙文382+251中阅读理解C短文介绍许多科技公司正在推进、研发“数字人类”,并被很多部门使用。但一些科学家对此表示怀疑,并指出了“数字人类”并不是真正的人类,有很多缺陷。但前景还是很有希望的。说明文415+200难阅读理解D讲述了艺术

    2、这一活动对人类的重要意义,是我们不可或缺的社会生活之一。从赋予商品的商业价值,人类的身心健康和青少年的学术和情感发展等方面论述了艺术的重要意义。说明文384+236中完形填空与哥哥性格喜好截然不同作者遭遇失败时,哥哥伸出援手,取得了成功以及作者从中悟出的做事哲理。夹叙夹议348中阅读表达讲述了退休艺术家Anneke Camstra,人老心不老,积极对待生活,在线上从事动画教学的故事。记叙文327+86难书面表达提纲类作文应用文100(左右)难真题解读 一、单项选择1I was trying to place an order on your website, but I failed._ .I

    3、 can take your order over the phone.Thats fineBNo wayCMy pleasureDOf course答案A【详解】考查情景交际。句意:我想在你们的网站上下订单,但是我失败了。我可以通过电话帮您点餐。A. Thats fine没关系;B. No way不行,没门;C. My pleasure不客气;D. Of course当然。根据“I can take your order over the phone”可知,此处表示没有关系。故选A。 2I wanted to make dumplings but found I had _ flour, s

    4、o I went out to buy some.Amade up forBrun out ofCkept away fromDgot down to答案B【详解】考查动词短语辨析。句意:我想包饺子,但发现我的面粉用完了,所以我出去买了一些。A. made up for弥补;B. run out of用完,用尽;C. kept away from远离,回避;D. got down to开始认真做。结合句意,此处指“用完”了面粉。故选B。3Feeling fearful is healthy _ it helps you slow down and evaluate risks properly

    5、.AbecauseBuntilCbeforeDalthough答案A【详解】考查连词词义辨析。句意:感到恐惧是有益于健康的,因为它能帮助你慢下来,正确评估风险。A. because因为;B. until直到;C. before在之前;D. although虽然。根据语境,主句提到healthy(有益于健康的),连词引导的从句部分则在具体描述为何说是有益于健康的,这是一个原因状语从句,适用because(因为)引导,故选A。4Mark is a genius. By the time he graduated, he _ jobs by a dozen computer companies.Ah

    6、as offeredBhas been offeredChad offeredDhad been offered答案D【详解】考查过去完成时的被动语态。句意:马克是个天才。到他毕业的时候,已经有十几家电脑公司给他提供了工作机会。该句是复合句,含By the time引导的时间状语从句,主句动作先于从句动作,且主句主语he和谓语动词offer之间是被动关系,是过去完成时的被动语态。故选D。5The police searched the area for several days. _, they found the piece of evidence they were looking for

    7、.AGenerallyBOriginallyCEventuallyDUnfortunately答案C【详解】考查副词词义辨析。句意:警察在这一地区搜查了好几天。最终,他们找到了他们一直在努力寻找的证据。A. Generally通常,普遍地;B. Originally起初,原来,独创地;C. Eventually最终;D. Unfortunately不幸地。分析句意,警察一直在努力找证据,努力有了结果,最终找到了,故选C。6Its a good idea to choose a(n) _ destination in case your first-choice tourist spot is

    8、not available.AannualBexactCalternativeDpleasant答案C【详解】考查形容词。句意:如果你首选的旅游景点没有了,选择一个替代目的地是一个好主意。A. annual年度的;B. exact准确的;C. alternative替代的;D. pleasant令人愉快的。根据后文“destination in case your first-choice tourist spot is not available”可知此处指替代目的地,应用alternative。故选C。7In the spring, a season _ we are 1earning n

    9、ew rhythms of life,many of us find comfort in the natural world.AwhenBwhereCwhatDwhich答案A【详解】考查定语从句。句意:春天是我们学习新的生活节奏的季节,许多人在大自然中找到了舒适感。此处a season是先行词,在后面的定语从句中作时间状语,定语从句由关系副词when引导。故选A。8Nowadays many people travel across China _ high-speed trains.Aon behalf ofBby means ofCat cost ofDin terms of答案B【详

    10、解】考查固定短语。句意:如今,许多人乘高铁在中国各地旅行。A. on behalf of代表,为了;B. by means of用,依靠,借助于;C. at cost of以为代价;D. in terms of在方面,依据,按照。分析语境,人们去旅行,用的交通工具是高铁(借助于高铁),仅有B符合语境,故选B。9In the lab, keeping things clean and organized can help provide a safer _.AsystemBmethodCinvestmentDenvironment答案D【详解】考查名词。句意:在实验室里,保持物品的清洁和有序有助

    11、于提供一个更安全的环境。A. system体系,系统;B. method方法;C. investment投资;D. environment环境。根据常识可知,保持物品清洁有序可以创造更安全的实验环境(environment)。故选D项。10Good evening, everybody. Professor King _ his lecture in a moment, but let me introduce him first.AdeliveredBwill be deliveringCwas deliveringDhas been delivering答案B【详解】考查将来进行时。句意:

    12、大家晚上好,金教授马上要发表演讲,但(开始之前)让我先介绍一下他。根据语境和标志词in a moment(立即,即将,一会儿)的提示,可知教授的演讲还未开始,用将来时态(一般将来时或将来进行时),仅有B符合题意,是将来进行时的结构,故选B。11It seemed that I had become _ my parents had wanted me to be.AwhenBwhereCwhatDWhether答案C【详解】考查宾语从句。句意:似乎我已经成为了我父母希望我成为的人。动词become后面是宾语从句,从句缺少引导词,且从句中的be缺少表语,所填词应该起双重作用。故选C。 12I t

    13、old you! I really am ranked the lowest. Number 25 out of 25 players._ Youve got nowhere to go but up.ATell me a bit more.BIm not so sure about that.CLook on the bright side!DThat is absolute nonsense!答案C【详解】考查交际用语。句意:我告诉过你!我真的是排名最低的。25名球员中的第25名。抱乐观态度吧。你会越来越好的。A.Tell me a bit more再多告诉我一些;B.Im not so

    14、sure about that对此我不确定;C.Look on the bright side!抱乐观态度;D.That is absolute nonsense!这完全是胡说八道。根据“Youve got nowhere to go but up. ”可知,此处是指抱乐观态度吧。你会越来越好的。故选C项。 13Although a few have come and gone, the restaurants regular customers have_ the same for nearly 40 years.AstayedBturnedCgrownDgot答案A【详解】考查系动词动词词

    15、义辨析。句意:虽然有一些人来了又走了,但这家餐厅的老顾客已经光顾这家店近40年了。A.stayed保持;B.turned变成(某种颜色);C.grown变得;D.got变成。根据“the restaurants regular customers”以及“the same for nearly 40 years”可知,这家餐厅的老顾客已经光顾这家店近40年了。stay“保持”,表示老顾客保持40年不变。故选A项。14Mary became a baker at age 14, because her grandfather paid the local baker _ her all the s

    16、kills.Ato have taughtBto teachCteachingDhaving taught答案B【详解】考查动词的固定结构。句意:玛丽在14岁时成为了一名面包师,因为她的祖父付钱给当地的面包师来教她所有的技能。短语pay sb. to do sth.,意为“雇佣某人做某事”,根据句意,故选B。15-I honestly dont think Im going to be admitted.-Wel1, you never know! You_ a better impression than you think.Amay have madeBshould have madeCc

    17、ouldnt have madeDneednt have made答案A【详解】考查情态动词用法。句意:老实说,我觉得我不会被录取。唉,谁知道呢!你给人的印象可能比你想象的要好。A.may have made 可能;B.should have made本应该做;C.couldnt have made不可能做;D.neednt have made本不必做。根据句意可知,此处表示的是有可能,故选A。二、完形填空 My brother and I are exactly one year apart. We look like twins, but we are completely 16 . By

    18、 the time we got to middle school it was clear that my older brother 17 meditation (冥想),while I was a born 18 who preferred the theatrical, even when off stage. I took his relative silence to be offensive. We simply didnt 19 .I didnt 20 having a tense relationship with my brother because I was invol

    19、ved at school. 21 , I threw myself into the world of musicals. I practised singing in the bedroom every day to remain at my best and be 22 for roles; my brother would meditate on a window seat. He might feel high school was already hard enough 23 my noisy singing. So space to practise became a(n) 24

    20、 between us because we shared a room.At the start of the semester, I practised “Circle of Life for a musical. This was the first time I 25 to learn a song, because my voice cracked (破音)as I switched to a head voice. I was annoyed in that period and 26 practising, declaring I had reached the ceiling

    21、of my singing career. For the first time in years my brother 27 quiet when I got home.After two days of this, my brother asked me to 28 him in meditation. Feeling my anger at my inability to manage this song 29 ,I accepted. My brother said, When your mind floats away, you simply come back. Dont blam

    22、e yourself I got the message, and it soon became my new 30 . I kept trying at the song, no longer getting 31 at myself. And just in time for the trial performance, I was able to 32 power in my singing despite the switch to a head voice. It was important for me to learn that you dont have to always g

    23、et everything 33 the first time and that good things come with continual 34 .I now understand why my brother favours the 35 .16AmatureBdifferentCcontentDnormal17AdislikedBpreferredCreplacedDabandoned18AwriterBleaderCpainterDperformer19Aget alongBdrop byCshow offDcheck in20AtryBmindCenjoyDdelay21AIn

    24、particularBIn vainCIn returnDIn theory22AhumorousBordinaryCcompetitiveDgrateful23AaboveBbelowCnearDwithout24AissueBcontrastCagreementDbalance25AstruggledBexpectedCpromisedDdecided26AbeganBallowedCstoppedDcontinued27AhatedBexperiencedCacceptedDwanted28AhelpBinviteCjoinDadmire29AgracefullyBsuddenlyCfi

    25、ercelyDcautiously30AlimitBsentenceCmistakeDphilosophy31ArudeBangryCsurprisedDexcited32AloseBshareCreduceDmaintain33AwrongBrightCbackDdown34AluckBabsenceCeffortDfear35AfightBnoiseCquietDsafety答案16B17B18D19A20B21A22C23D24A25A26C27B28C29A30D31B32D33B34C35C【分析】本文是夹叙夹议文。作者喜欢表演,哥哥喜欢冥想,二者性格爱好完全不同,关系紧张。在作者遭

    26、遇失败时,哥哥教给他冥想,作者从中悟出了做事的哲理,取得了成功。16考查形容词词义辨析。句意:我们看起来像双胞胎,但实际上我们是完全不同的。A. mature成熟的;B. different不同的;C. content满意的;D. normal正常的。根据下文“my older brother _2_ meditation (冥想),while I was a born _3_ who preferred the theatrical,”哥哥喜欢冥想而作者喜欢表演,前后对比可知二者性格不同。故选B。17考查动词词义辨析。句意:到我们上中学的时候,很明显,我哥哥更喜欢冥想,而我是一个天生的表演者

    27、,喜欢戏剧,即使是在舞台下。A. disliked不喜欢;B. preferred更喜欢;C. replaced取代;D. abandoned抛弃,放弃。根据句中对比的内容“while I was a born _3_ who preferred the theatrical”和preferred呼应,可知哥哥更喜欢冥想。故选B。18考查名词词义辨析。句意:到我们上中学的时候,很明显,我哥哥更喜欢冥想,而我是一个天生的表演者,喜欢戏剧,即使是在舞台下。A. writer作家;B. leader领导者;C. painter画家;D. performer表演者。根据“the theatrical

    28、,even when off stage.”和下文的“in time for the trial performance”可知作者喜欢表演。故选D。19考查动词短语辨析。句意:我们就是合不来。A. get along相处,进展;B. drop by顺便拜访;C. show off炫耀;D. check in登记,报到。根据上句“I took his relative silence to be offensive.”及下文“a tense relationship with my brother”作者和哥哥性格和爱好不同,作者甚至认为哥哥相对沉默是一种冒犯,可知两人相处地不好,关系紧张。故选A

    29、。20考查动词词义辨析。句意:我不介意和我哥哥关系紧张,因为我在学校很忙。A. try试图,努力;B. mind介意;C. enjoy欣赏,享受;D. delay推迟,延误。根据句中“because I was involved at school.”和下文“I practised singing in the bedroom every day”可知在学校很忙,在家依然我行我素,并不介意和哥哥的关系。故选B。21考查介词短语辨析。句意:特别是,我全身心地投入了音乐剧的世界。A. In particular尤其,特别;B. In vain徒劳;C. In return作为回报;D. In th

    30、eory理论上。根据上文“preferred the theatrical”和下文“I practised singing in the bedroom every day”可知作者非常喜欢音乐。故选A。22考查形容词词义辨析。句意:我每天在卧室里练习唱歌,以保持最佳状态,争取角色;我哥哥会坐在靠窗的座位上冥想。A. humorous幽默的;B. ordinary普通的,平常的;C. competitive竞争的;D. grateful感激的。根据“I practised singing in the bedroom every day” 作者每天练习,可知竞争很激烈。故选C。23考查介词词义

    31、辨析。句意:就算没有我吵闹的歌声,他也会觉得高中已经够难的了。A. above超过,在之上;B. below在下面;C. near在附近;D. without没有。哥哥经常冥想,作者认为即使没有自己吵闹的歌声,哥哥也会觉得高中很难。故选D。24考查名词词义辨析。句意:所以练习的空间成了我们之间的问题,因为我们共用一个房间。A. issue问题,发行;B. contrast对比,差异;C. agreement同意,一致;D. balance平衡。根据上文“a tense relationship with my brother”和句中“we shared a room.”可知练习唱歌的空间是作者

    32、和哥哥之间的问题。故选A。25考查动词词义辨析。句意:这是我第一次费劲地学歌,因为当我切换到头音时,我的声音嘶哑了。A. struggled奋斗,努力;B. expected预期,盼望;C. promised允诺,许诺;D. decided决定。根据“my voice cracked (破音)as I switched to a head voice”可知作者学歌很费劲。故选A。26考查动词词义辨析。句意:在那段时间里,我很恼火,停止了练习,宣称自己已经达到了歌唱事业的顶峰。A. began开始;B. allowed允许,准许;C. stopped停止;D. continued继续。根据下文“

    33、my brother _12_ quiet when I got home.”家里安静了,可知作者停止了练习唱歌。故选C。27考查动词词义辨析。句意:我回家时,哥哥多年来第一次感到安静。A. hated厌恶;B. experienced体验,经历;C. accepted接受;D. wanted想要。因为作者停止在家唱歌了,哥哥体验到了家里的安静。故选B。28考查动词词义辨析。句意:这样过了两天,我哥哥要我和他一起冥想。A. help帮助;B. invite邀请;C. join参加;D. admire钦佩。根据下文“I accepted”可知哥哥让作者和他一起冥想,作者同意了。故选C。29考查副

    34、词词义辨析。句意:我觉得自己无法优美地驾驭这首歌很生气,于是就接受了。A. gracefully优美地,优雅地;B. suddenly突然;C. fiercely猛烈地;D. cautiously谨慎地。根据下文“I was able to _17_ power in my singing despite the switch to a head voice.”可知作者想优美地驾驭这首歌。故选A。30考查名词词义辨析。句意:我明白了这个意思,它很快就成为了我的新哲学。A. limit限度;B. sentence句子,判决;C. mistake错误;D. philosophy哲学。根据下文“It

    35、 was important for me to learn that you dont have to always get everything _18_ the first time and that good things come with continual _19_.”可知作者把哥哥的话作为自己的哲学。故选D。31考查形容词词义辨析。句意:我一直试着唱这首歌,不再生自己的气了。A. rude粗鲁的;B. angry生气的;C. surprised吃惊的;D. excited兴奋的。与上文“I was annoyed in that period和my anger at my in

    36、ability”呼应,可知作者开始因为自己唱不好生气,现在想明白了,不生气了。故选B。32考查动词词义辨析。句意:就在试演的时候,尽管换了头音,我还是能保持唱歌的能力。A. lose丢失;B. share分享;C. reduce减少;D. maintain保持。根据句中“was able to”和下文“good things come with”可知作者成功保持了唱歌的能力。故选D。33考查形容词词义辨析。句意:对我来说,重要的是要知道,你不必总是在第一次就把每件事都做正确,好的事情总是伴随着不断的努力而来。A. wrong错误的;B. right正确的;C. back后面的;D. down情

    37、绪低落的。根据作者的经历和常识可知,第一次做事不一定能做好。故选B。34考查名词词义辨析。句意:对我来说,重要的是要知道,你不必总是在第一次就把每件事都做正确,好的事情总是伴随着不断的努力而来。A. luck运气;B. absence缺席;C. effort努力;D. fear害怕,担心。根据上文“I practised singing in the bedroom every day”和“I kept trying at the song”可知只有不断努力才能成功。故选C。35考查名词词义辨析。句意:我现在明白我哥哥为什么喜欢安静了。A. fight斗争,打架;B. noise噪音;C. q

    38、uiet安静,和平;D. safety安全。根据上文“my older brother _2_ meditation”“my brother would meditate on a window seat.”可知哥哥喜欢冥想,喜欢安静。故选C。 三、阅读选择AWhen starting college, most students enjoy a weeks stay on campus before classes actually begin. What should you do with that time? Below are several tips to ease(使熟悉) yo

    39、urself into college life.Participating in Campus Welcome ActivitiesMost universities host welcome events before the academic year officially begins, including freshmen orientations (迎新会),campus picnics, and entertainments like concerts.Participating in such events is a great way to learn about schoo

    40、l facilities and understand campus culture: What do students do for fiin? What are their favorite classes? What is the history of your university? It can help you observe campus life outside the classroom.Exploring CampusGetting to know where essential campus resources aresuch as the student advisin

    41、g center, psychological services, and the tutoring centerwill make your first few weeks on campus a lot easier, because you wont have to look for them while still getting used to your classes.Take some time to check out the buildings where your classes will be held. This will prevent you from gettin

    42、g lost in the first few days of classes, and familiarize you with how long it takes to get from place to place. If youre worried about taking classes one after another in different buildings, a quick test run wont hurt. That way, you will avoid potential time delays in getting to your classes.Starti

    43、ng a RoutineBefore getting too excited about all of the fun things you will be able to do during the week, remember that you do have a pretty big schedule change coming up. Starting classes means being in different places at different times, so its a great idea to start getting used to that routine

    44、right this week.What helps you most is to schedule your sleep. Following the planned time will ensure you have enough sleep to get to those early classes and stay wide awake.If you have other daily routines, such as exercising or talking on the phone with family, work those into your day-to-day life

    45、 before classes start so that you get a better idea of how they fit in with your schedule.36By participating in campus welcome activities, freshmen can .Alearn about campus cultureBget their course scheduleChave a physical examinationDtake an entrance test37Why are freshmen advised to have a quick t

    46、est run between buildings ?ATo see how many facilities they can use.BTo avoid being late for future classes.CTo help those getting lost on campus.DTo practice running on their way to class.38When is it best for freshmen to start getting used to the new routine?AOn the first day of their classes.BBef

    47、ore the orientation week.CAfter their first-day classes.DDuring the orientation week.39What does the author suggest freshmen do to stay focused in class?ATake physical exercise before class.BLeave their phones powered off.CTake early classes every day.DKeep to the sleep schedule.40What is the author

    48、s purpose in writing this passage?ATo offer some tips on making an easier start at college.BTo remind freshmen about the first day of school.CTo help freshmen organize campus activities.DTo share his college experience with the reader.答案36A37B38D39D40A【分析】本文是一篇说明文。主要针对新生真正开学前一周的活动给出一些建议,帮助新生轻松开始大学生活

    49、。36细节理解题。根据Participating in Campus Welcome Activities标题下的第二段中“Participating in such events is a great way to learn about school facilities and understand campus culture:(参加这些活动是了解学校设施和了解校园文化的好方法)”可知,参加欢迎活动可以了解校园文化,故选择A项。37细节理解题。根据Exploring Campus标题下的第二段中“That way, you will avoid potential time delay

    50、s in getting to your classes.(那样,你将会避免在去上课时可能出现的延误)”可知,快跑测试,可以避免将来上课迟到,故选择B项。38细节理解题。根据Starting a Routine 标题下的第一段“Starting classes means being in different places at different times, so its a great idea to start getting used to that routine right this week.(课程开始意味着在不同的时间呆在不同的地方,所以就在这周开始习惯这种常规活动是个好主意

    51、)”可知,right this week指的是正式开学前的这一周,也叫orientation week“迎新周” ,故选择D项。39推理判断题题。根据Starting a Routine 标题下的第二段“What helps you most is to schedule your sleep. Following the planned time will ensure you have enough sleep to get to those early classes and stay wide awake.(最有帮助的就是安排好的你的睡眠,按照计划的时间,将确保你有足够的睡眠来参加早上

    52、的课程,并保持清醒)”可知,想要保持清醒专注,就要保证睡眠时间。故选择D项。40推理判断题。根据第一段最后一句“Below are several tips to ease(使熟悉) yourself into college life.(以下是几个帮你轻松进入大学生活的建议)”可知,作者主要是提出一些轻松开始大学生活的建议。故选择A项。 BWhen people ask me how I started writing, I find myself describing an urgent need that I felt to work with language. Having said

    53、 that, I did not know for a long time what I was looking for. It was not until I followed this feeling to its source that I discovered I had a passion for writing. With some encouragement from my colleagues, I had one of my poems published. This bit of success, however, was the point where my proble

    54、m began.Back in 1978, I had to travel between three different campuses in the morning, teaching freshman composition. Afternoons I spent taking my daughter to her ballet and horse-riding lessons. I composed my lectures on the way, and that was all the thinking time I had. When I returned home, there

    55、 was not enough of me left for writing after a full working day.As a way out, I decided to get up two hours before my usual time. My alarm was set for 5:00 AM. The first day I shut it off because I had placed it within arms reach. The second day I set two clocks, one on my night table, and one out i

    56、n the hallway. I had to jump out of bed and run to silence it before my family was awoken. This was when my morning writing began.Since that first morning in 1978, I have been following the habit to this day, not making or accepting many excuses for not writing. I wrote my poems in this manner for n

    57、early ten years before my first book was published. When I decided to write a novel, I divided my two hours: the first for poetry, the second for fiction. Well or badly, I wrote at least two pages a day. This is how my novel, The Line of the Sun. was finished. If I had waited to have the time, I wou

    58、ld still be waiting to write my novel.What I got out of getting up in the dark to work is the feeling that I am in control. For many people, the initial sense of urgency to create easily dies away because it requires making the tough decision: taking the time to create, stealing it from yourself if

    59、ifs the only way.41What motivated the author to start her writing career?AHer strong wish to share.BHer keen interest in writing.CHer urgent need to make a living.DHer passionate desire for fame.42What problem did the author face when she decided to begin her writing?AShe was too exhausted to write

    60、after a busy day.BShe had trouble in deciding on her writing style.CShe had to take time to discipline her daughter.DShe was unsure about her writing skills.43Why did the author place an alarm clock in the hallway?AIn case the clock in her room broke down.BIn case she failed to hear the ringing.CTo

    61、force herself out of bed.DTo wake up her family.44How did the author manage to finish her novel?ABy sticking to writing every morning.BBy writing when her mind was most active.CBy drawing inspirations from classic novels.DBy reducing her teaching hours at school.45What can we learn from the authors

    62、success in her writing career?AIt is never too late to change your job.BImaginative ideas die away if not taken in time.CA tight schedule is no excuse for lack of action.DDaily life provides ideas for creative writing.答案41B42A43C44A45C【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述的是作者喜爱写作并制定计划一直坚持下来。41细节理解题。根据文章第一段“When people

    63、ask me how I started writing, I find myself describing an urgent need that I felt to work with language.”当人们问我是如何开始写作的时候,我发现自己在描述一种对语言的迫切需求。可知,促使作者开始她的写作生涯的原因是她对写作的强烈兴趣。故选B项。42细节理解题。根据文章第二段“When I returned home, there was not enough of me left for writing after a full working day.”当我回到家时,在工作了一整天后,我写

    64、东西的精力已经不够了。可知,当作者决定开始写作时,因为她忙碌了一天之后,她筋疲力尽,无法再写作了。故选A项。43细节理解题。根据文章第三段“The first day I shut it off because I had placed it within arms reach. The second day I set two clocks, one on my night table, and one out in the hallway.”第一天我把它关掉了,因为我把它放在触手可及的地方。第二天,我调了两个钟,一个放在床头柜上,一个放在走廊上。可知,作者在走廊里放了一个闹钟的原因是为了强

    65、迫自己起床。故选C项。44推理判断题。根据文章第四段“Since that first morning in 1978, I have been following the habit to this day, not making or accepting many excuses for not writing.”从1978年的第一个早晨开始,我一直遵循这个习惯,直到今天,不为不写作找任何借口。可知,作者能够写小说的原因是坚持每天早上写作。故选A项。45推理判断题。根据文章最后一段“What I got out of getting up in the dark to work is th

    66、e feeling that I am in control.”我从摸黑起床工作中得到的是一种掌控一切的感觉。以及文章第四段“Since that first morning in 1978, I have been following the habit to this day, not making or accepting many excuses for not writing.”从1978年的第一个早晨开始,我一直遵循这个习惯,直到今天,不为不写作找任何借口。可知,紧凑的日程并不是不采取行动的借口。故选C项。 C In the fictional worlds of film and

    67、 TV, artificial intelligence (Al) has been described as so advanced that it is indistinguishable from humans. But what if were actually getting closer to a world where Al is capable of thinking and feeling?Tech company UneeQ is heading for its digital humans, which appear life like on the screen not

    68、 only in terms of language, but also because of facial movements: raised eyebrows, a smile, even a nod. They look close to a human, but not quite.What lies beneath UneeQ9 s digital humans? Their 3D faces are modeled on actual human features. Speech recognition enables them to understand what a perso

    69、n is saying, and natural language processing is used to work out a response. Meanwhile, another Al company, Soul Machines, is taking a more biological approach, with a digital brain, that imitates aspects of the human brain to adjust the emotions fblt and expressed by its digital people.Shiwali Moha

    70、n, an Al scientist at the Palo Research Center, is skeptical of these digital beings. Theyre humanlike in their looks and the way they sound, but that in itself is not being human, she says. Human qualities also involve how you think, how you approach problems, and how you break them down; and that

    71、takes a lot of algorithmic (算 法)design. Designing for human-level intelligence is a different attempt than designing images that behave like humans. She then continues, “If something looks like a human, we have high expectations of them, but they might behave differently in ways that humans just ins

    72、tinctively (直觉地)know how other humans react.Yet the demand is there, with UneeQ seeing high adoption of its digital employees across the financial, health care, and commercial sectors (行业). Unless these sectors make their business models much more efficient digitally, they might be left behind, says

    73、 Chetan Dube, UneeQ9s CEO.Some other companies are taking their digital beings a step further, enabling organizations and individuals to create digital humans themselves using free-access platforms they provide. The biggest motivation for such platforms is to popularize Al, Dube says.Mohan is cautio

    74、us about this approach, yet she supports the purpose behind these digital beings and is optimistic about where they are headed. As we develop more advanced Al technology, we would then have to use new ways of communicating with that technology,she says. Hopefully, all of that is designed to support

    75、humans in their goals.46According to Para. 2, in what respect(s) do UneeQ9s digital humans resemble human beings?AIn the way they move around.BIn the way they act and react.CIn observation and analysis.DIn speech and facial expressions.47Soul Machinesdigital brain is a technological breakthrough bec

    76、ause it .Aleams to make proper emotional responsesBtends to imitate human beings tone vividlyCrecognizes the speech sounds it receivesDprocesses the natural language it hears48In Mohans opinion, what human quality is lacking in digital beings?ACalculating brain.BLanguage skills.CInstinctive judgemen

    77、ts.DProblem-solving ability.49What makes many sectors employ digital humans?AThe fear of falling behind in efficiency.BThe urgency to promote e-commerce.CThe wish to spread digital technology.DThe need to upgrade the health care system.50What does Mohan think of the future of digital beings?AIts wel

    78、l planned.BIt is promising.CIt is uncertain.DIts quite hopeless.答案46D47A48C49A50B【分析】这是一篇说明文。短文介绍许多科技公司正在推进、研发“数字人类”,并被很多部门使用。但一些科学家对此表示怀疑,并指出了“数字人类”并不是真正的人类,有很多缺陷。但前景还是很有希望的。46细节理解题。根据第二段“Tech company UneeQ is heading for its digital humans, which appear life like on the screen not only in terms of

    79、 language, but also because of facial movements: raised eyebrows, a smile, even a nod.”(科技公司UneeQ正在研发一种“数字人”,这种人在屏幕上看起来栩栩如生,不仅因为语言,还因为面部动作:眉毛扬起、微笑,甚至点头。)由此可知,根据第2段,UneeQ9s的“数字人”在言语和面部表情上方面与人类相似。故选D项。47细节理解题。根据第三段“Meanwhile, another Al company, Soul Machines, is taking a more biological approach, wit

    80、h a digital brain, that imitates aspects of the human brain to adjust the emotions fblt and expressed by its “digital people”.”(与此同时,另一家Al公司,灵魂机器公司,正在采取一种更具生物性的方法,拥有一个“数字大脑”,它模仿人脑的各个方面来调节其“数字人”的“fblt”和“表达”的情绪。)由此可知,灵魂机器的数字大脑是一项技术突破,因为它倾向于做出适当的情绪反应。故选A项。48推理判断题。根据第四段“Theyre humanlike in their looks a

    81、nd the way they sound, but that in itself is not being human, she says. Human qualities also involve how you think, how you approach problems, and how you break them down; and that takes a lot of algorithmic (算 法)design, but they might behave differently in ways that humans just instinctively (直觉地)k

    82、now how other humans react.”(“他们的外表和声音都像人类,但这本身不是人类,”她说。“人类的品质还包括你如何思考、如何处理问题以及如何分解问题;这需要大量的算法设计。但他们的行为方式可能不同,人类只是本能地知道其他人的反应。”)由此判断出,在Mohan看来,数字人缺少本能的判断。故选C项。49细节理解题。根据第五段“Yet the demand is there, with UneeQ seeing high adoption of its digital employees across the financial, health care, and commer

    83、cial sectors (行业).Unless these sectors make their business models much more efficient digitally, they might be left behind”(但需求依然存在,UneeQ的数字员工在金融、医疗和商业行业的使用率很高。除非这些行业将它们的商业模式数字化得更高效,否则它们可能会被甩在后面)由此可知,害怕效率落后让许多行业使用“数字人类”。故选A项。50推理判断题。根据最后一段“Mohan is cautious about this approach, yet she supports the

    84、purpose behind these digital beings and is optimistic about where they are headed.”( Mohan对这种方法持谨慎态度,但她支持这些数字生物背后的目的,并对他们的未来持乐观态度)由此判断出,Mohan数字人的未来是有希望的。故选B项。 D Art is everywhere. Any public space has been carefully designed by an artistic mind to be both functional and beautiful. Why, then, is art

    85、still so widely considered to be the easy subject at school, insignificant to wider society, a waste of time and effort?Art can connect culture with commercial products in a way that not many other things can; art generates money and holds significant emotional and cultural value within communities.

    86、 When people attend a concert, they are paying for music, sure, maybe even hotel rooms, meals, and transport, but they also gain an incredible experience, a unique atmosphere and a memory that will go through the rest of their lives. People dont just want material things anymore, they want to experi

    87、ence life一the arts are a perfect crossover(交迭)between culture and commerce.Furthermore, the arts can bring communities together, reducing loneliness and making people feel safer. Social bonds are created among individuals when they share their arts experiences through reflection and discussion, and

    88、their expression of common values through artworks in honour of events significant to a nations experience.The arts clearly have a pretty positive impact on physical and psychological health. It is found that people who frequent cultural places or participate in artistic events are more likely to ga

    89、in good health compared to those who do not; more engagement with the arts is linked to a higher level of peoples wellbeing. The Royal Society of Public Health discovered that music and art, when used in hospitals, help to improve the conditions of patients by reducing stress, anxiety and blood pres

    90、sure.Children who are involved with the arts make greater achievements in their education: those engaged with drama have greater literary ability while others taking part in musical practice exhibit greater skills in math and languages. Kids with preference for the arts have a greater chance of find

    91、ing employment in the future. Participating in the arts is essential for child development; encouraging children to express themselves in constructive ways could help to form healthy emotional responses in later life.Vital to human life, art is celebrated and used by nations across the world for var

    92、ious purposes. Life without art would be boring and dead still, for art is a part of what makes us human.51Art products differ from most other commercial products because .Amost people purchase them for collectionBthey are more expensive and less accessibleCthey have both commercial and cultural val

    93、uesDtheir prices may climb up as time passes52By sharing their arts experiences, community members can .Akeep the community safe from illnessesBdevelop a stronger tie between themClearn to appreciate their own works of artDoffer honourable solutions to their problems53What can we learn about people

    94、who are involved in artistic activities?AThey enjoy better living conditions.BThey like to compare themselves with others.CThey are particularly good at both music and art.DThey tend to be healthier physically and mentally.54How does kids engagement with the arts benefit them?AIt promotes their acad

    95、emic performance and emotional growth.BIt gives them more confidence in exhibiting their learning skills.CIt inspires their creativity in designing their future career.DIt helps to make responsible people out of them.55What is the best title for this passage?AHow Art Cures Our HeartsBArt: A Blessing

    96、 to HumankindCHow Art Benefits CommunitiesDArt: A Bridge Between Cultures答案51C52B53D54A55B【分析】本文是一篇说明文。讲述了艺术这一活动对人类的重要意义,是我们不可或缺的社会生活之一。从赋予商品的商业价值,人类的身心健康和青少年的学术和情感发展等方面论述了艺术的重要意义。51细节理解题。根据第一段“Any public space has been carefully designed by an artistic mind to be both functional and beautiful.”(任何公

    97、共空间都是由艺术家精心设计的,既实用又美观。)以及“Art can connect culture with commercial products in a way that not many other things can”(艺术可以将文化与商业产品联系起来,这是其他很多东西都做不到的。)可以看出,可见艺术参与的作品兼具文化价值和商业价值。故选择C。52细节理解题。根据第三段“Social bonds are created among individuals when they share their arts experiences through reflection and di

    98、scussion, and their expression of common values through artworks in honor of events significant to a nations experience.”(当个人通过反思和讨论分享他们的艺术经验,并通过艺术作品表达共同的价值观,以纪念对一个国家的经验有重要意义的事件时,社会纽带就在他们之间建立起来。),可见通过分享经历,可以建立一种特殊的联系和纽带。故选择B。53细节理解题。根据第四段“It is found that people who frequent cultural places or parti

    99、cipate in artistic events are more likely to gain good health compared to those who do not”(研究发现,经常出入文化场所或参加艺术活动的人比不经常出入文化场所或参加艺术活动的人更容易获得健康;),可见参加艺术活动的人们在身心上都相对更加健康。故选择D。54细节理解题。根据第五段“Children who are involved with the arts make greater achievements in their education”(参与艺术的孩子在他们的教育中取得更大的成就)以及“enco

    100、uraging children to express themselves in constructive ways could help to form healthy emotional responses in later life.”(有助于在以后的生活中形成健康的情感反应。)可见艺术活动促进了孩子们的学业表现和情感成长。故选择A。55主旨大意题。根据最后一段“Vital to human life, art is celebrated and used by nations across the world for various purposes. Life without ar

    101、t would be boring and dead still, for art is a part of what makes us human.”(艺术对人类的生命至关重要,世界各国为各种目的庆祝和使用艺术。没有艺术的生活将是无聊和死气沉沉的,因为艺术是我们人类的一部分。)可见艺术是人类重要的部分,文章中也详细描述了艺术对不同人群的好处。所以短文的最佳标题为“艺术:人类的福祉”。故选择B。 四、阅读表达阅读短文,按照题目要求用英语回答问题。Most of us associate learning with younger peoplekids in school and college

    102、 or recent graduates early in their careers. But at Udemy, an open university offering online courses, Artist Anneke Camstra is engaged in the pursuit of lifelong learning and displays her potential for teaching. She loves the experience of gaining new knowledge and also loves sharing it with others

    103、. “Im retired, but an artist never retires,” Anneke said. “The last few years on the internet have been a great joy for me. Ive taken so many Udemy courses, and ifs such a great feeling to get my brain working again. I find just as much satisfaction in teaching animation(动画制作)too.”She reaches countl

    104、ess people with her online courses and exposes them to what they can accomplish on their own using animation software, such as GoAnimate and PowToon. Her motivation for teaching on Udemy is “to get the tools to the people.”“You can go such a long way to make things that look professional but still h

    105、ave your own voice,” she explained.Most of Annekes students start out thinking theyre not creative and cant draw. Anneke understands how fear can get in the way of so many things people dream of doing. With her five-day challenge courses, she helps them get over the fear. Anneke loves the impact she

    106、 has on her students. What makes her more proud of them is that they have gone from their first animation to creating their own works.She encourages people of all ages, especially older people, tocultivatetheir curiosity for life. Grandparents, for example, can learn to use GoAnimate and make animat

    107、ions together with their grandkids.“Tm an older woman, teaching and having fun learning again,” Anneke said, and she wants others later in their lives to catch up with her on this journey.56What does Anneke enjoy doing after her retirement? (no more than 10 words)57According to Para. 2, what does An

    108、neke expect her students to do with animation software? (no more than 10 words)58What is the main idea of Para. 3? (no more than 15 words)59Please explain the meaning of the underlined word in Para. 4(1 word)60What do you suggest old people learn to do? Please give your reason(s). (no more than 20 w

    109、ords)答案56Gaining new knowledge and sharing it with others.Or: Taking Udemycourses and teaching animation.57To make professional products and express themselves.Or: To accomplish/complete professional and unique works.Or: To achieve their goals/what they dream of.58Anneke helps her students get over

    110、the fear and create their own animation works.59Develop.60To learn to use social media, because it allows them to get to know the outside world better.【分析】这是一篇记叙文。讲述了退休艺术家Anneke Camstra,人老心不老,积极对待生活,在线上从事动画教学的故事。56考查细节理解。根据第一段中“She loves the experience of gaining new knowledge and also loves sharing

    111、 it with others. (她喜欢获得新知识的经历,也喜欢与他人分享。)”以及她所说的话“Ive taken so many Udemy courses, and ifs such a great feeling to get my brain working again. I find just as much satisfaction in teaching animation too. (我上了很多Udemy的课程,能让我的大脑重新工作真是太棒了。我在动画教学中也发现了同样的满足感。)”可知,Anneke退休后获得新的知识并与人分享,她参加Udemy课程并教授动画。故答案为Gai

    112、ning new knowledge and sharing it with others. Or: Taking Udemycourses and teaching animation.57考查推理判断。根据第二段中“Her motivation for teaching on Udemy is to get the tools to the people.You can go such a long way to make things that look professional but still have your own voice, she explained.(她教Udemy的

    113、动机是把工具带给人们。她解释说:你可以走很长一段路,让事情看起来很专业,但仍然有自己的声音。)”可以推知,她希望学生制作动画有专业性,同时要表达自己的思想,有自己的特色,实现自己的梦想。故答案为To make professional products and express themselves. Or: To accomplish/complete professional and unique works. Or: To achieve their goals/what they dream of.58考查主旨大意。根据第三段中“Anneke understands how fear c

    114、an get in the way of so many things people dream of doing. With her five-day challenge courses, she helps them get over the fear. Anneke loves the impact she has on her students. What makes her more proud of them is that they have gone from their first animation to creating their own works.(Anneke知道

    115、恐惧是如何阻碍人们梦想的事情。通过为期五天的挑战课程,她帮助他们克服恐惧。Anneke喜欢她对学生的影响。更让她感到自豪的是,他们已经从第一部动画发展到创作自己的作品。)”可知,第3段的主旨是Anneke帮助学生克服克服恐惧并创造他们自己的动画作品。故答案为Anneke helps her students get over the fear and create their own animation works.59考查词句猜测。划线词句后文“Grandparents, for example, can learn to use GoAnimate and make animations

    116、together with their grandkids. (例如,祖父母可以学习使用GoAnimate和他们的孙辈们一起制作动画。)”举例说明了Anneke主张让老年人和孙辈们一起制作动画,再根据划线词语“She encourages people of all ages, especially older people, tocultivatetheir curiosity for life. (她鼓励所有年龄段的人,尤其是老年人,cultivate他们对生活的好奇心。)”可知,Anneke鼓励老年人,培养发展他们的好奇心。从而推知划线词语cultivate应为“培养;发展”的意思。故答

    117、案为Develop.60考查读后表达。通读全文,以Anneke Camstra的榜样,我建议应该让老年人学习使用社交媒体,因为它使老年人能更好的了解外面的世界。故答案为To learn to use social media, because it allows them to get to know the outside world better. 五、提纲类作文61假如你是晨光中学的李津。你在英国游学期间曾寄宿在英国学生Chris家,他母 亲Nancy通过电子邮件祝贺你顺利完成高中学业,并询问你将如何安排高中最后一 个假期。请你用英语回复,内容包括:(1) 表示感谢并问候;(2) 计划与

    118、家人一起做的事情;(3) 你决定选择哪个专业,为学好该专业做何准备。注意:(1) 词数不少于100;(2) 可适当加入细节,使内容充实、行文连贯;(3) 开头和结尾巳给出,不计入总词数。Dear Nancy,_Yours,Li JinPossible versionDear Nancy,I am very glad to receive your E-mail. I am very grateful to you and your family for taking care of me during my study tour in the UK. And wish you all the

    119、best.Now that I have finished my high school studies, my parents and I are going to travel to Beijing. Im going toTian anmen to see the flag raising and climb the Great Wall. In addition, I want to go to Qinghua Garden to enjoy the elegant demeanor of famous universities. I have decided to register

    120、for the computer major. With the rapid development of the Internet industry, the high-paying employment in IT industry attracts more and more people to join the Internet tide. Before choosing, consult people engaged in this major or go to training institutions for consultation. Only with a clear goa

    121、l, we will have targeted learning in the future, which will be more efficient.Yours,Li Jin【分析】本篇书面表达属于应用文,假如你是晨光中学的李津。你在英国游学期间曾寄宿在英国学生Chris家,他母 亲Nancy通过电子邮件祝贺你顺利完成高中学业,并询问你将如何安排高中最后一 个假期。请你用英语回复,内容包括:表示感谢并问候;计划与家人一起做的事情;你决定选择哪个专业,为学好该专业做何准备。【详解】1.词汇积累照顾:take care oflook after另外,此外:in additionbesides

    122、whats more雇佣:employhire既然:now thatsince2.句式拓展简单句变复合句原句:With the rapid development of the Internet industry, the high-paying employment in IT industry attracts more and more people to join the Internet tide.拓展句:As the Internet industry develops rapidly,the high-paying employment in IT industry attrac

    123、ts more and more people to join the Internet tide.【点睛】高分句型1 Only with a clear goal, we will have targeted learning in the future, which will be more efficient. (运用了which引导的非限制性定语从句)高分句型2 Now that I have finished my high school studies, my parents and I are going to travel to Beijing. (运用了now that引导的原因状语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:天津卷(详解 解读6月卷)-2021年高考英语真题深度解读.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-964171.html
    相关资源 更多
  • 2016届高考(外研版)一轮复习课件:第一部分 基础知识聚焦 选修七 MODULES 1-2 BASKETBALL .ppt2016届高考(外研版)一轮复习课件:第一部分 基础知识聚焦 选修七 MODULES 1-2 BASKETBALL .ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题推荐.docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题推荐.docx
  • 2016届高考(外研版)一轮复习课件:第一部分 基础知识聚焦 必修四 MODULE 5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES(共44张PPT).ppt2016届高考(外研版)一轮复习课件:第一部分 基础知识聚焦 必修四 MODULE 5 A TRIP ALONG THE THREE GORGES(共44张PPT).ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题必考题.docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题必考题.docx
  • 2016届高考(四川专用)物理二轮模块复习——知识回扣清单 倒数第6天 课件.ppt2016届高考(四川专用)物理二轮模块复习——知识回扣清单 倒数第6天 课件.ppt
  • 2016届高考(四川专用)物理二轮模块复习——知识回扣清单 倒数第5天 课件.ppt2016届高考(四川专用)物理二轮模块复习——知识回扣清单 倒数第5天 课件.ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题必考.docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题必考.docx
  • 2016届高考(四川专用)物理二轮模块复习——知识回扣清单 倒数第3天 课件.ppt2016届高考(四川专用)物理二轮模块复习——知识回扣清单 倒数第3天 课件.ppt
  • 2016届高考(四川专用)物理二轮模块复习——知识回扣清单 倒数第2天 课件.ppt2016届高考(四川专用)物理二轮模块复习——知识回扣清单 倒数第2天 课件.ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题往年题考.docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题往年题考.docx
  • 2016届高考(四川专用)物理二轮复习专题提升突破:专题四 电路和电磁感应 第10讲 课件.ppt2016届高考(四川专用)物理二轮复习专题提升突破:专题四 电路和电磁感应 第10讲 课件.ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带解析答案.docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带解析答案.docx
  • 2016届高考(四川专用)物理二轮复习专题提升突破:专题六 高考物理实验 第13讲 课件.ppt2016届高考(四川专用)物理二轮复习专题提升突破:专题六 高考物理实验 第13讲 课件.ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带精品答案.docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带精品答案.docx
  • 2016届高考(四川专用)物理二轮复习专题提升突破:专题二 功和能 第5讲 课件.ppt2016届高考(四川专用)物理二轮复习专题提升突破:专题二 功和能 第5讲 课件.ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(预热题).docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(预热题).docx
  • 2016届高考(四川专用)物理二轮复习专题提升突破:专题三 电场和磁场 第7讲 课件.ppt2016届高考(四川专用)物理二轮复习专题提升突破:专题三 电场和磁场 第7讲 课件.ppt
  • 2016届高考(四川专用)物理二轮复习专题提升突破:专题一 力与运动 第3讲 课件.ppt2016届高考(四川专用)物理二轮复习专题提升突破:专题一 力与运动 第3讲 课件.ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(达标题).docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(达标题).docx
  • 2016届高考(人教版必修二)政治大一轮考点复习课件:第二单元第四课 我国政府受人民的监督 .ppt2016届高考(人教版必修二)政治大一轮考点复习课件:第二单元第四课 我国政府受人民的监督 .ppt
  • 2016届高考(人教版必修二)政治大一轮考点复习课件:第三单元第六课 我国的政党制度 .ppt2016届高考(人教版必修二)政治大一轮考点复习课件:第三单元第六课 我国的政党制度 .ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(轻巧夺冠).docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(轻巧夺冠).docx
  • 2016届高考(人教版必修二)政治大一轮考点复习课件:第三单元第五课 我国的人民代表大会制度 .ppt2016届高考(人教版必修二)政治大一轮考点复习课件:第三单元第五课 我国的人民代表大会制度 .ppt
  • 2016届高考(人教版必修二)政治大一轮考点复习课件:第三单元第七课 我国的民族区域自治制度和宗教政策 .ppt2016届高考(人教版必修二)政治大一轮考点复习课件:第三单元第七课 我国的民族区域自治制度和宗教政策 .ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(能力提升).docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(能力提升).docx
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(考试直接用).docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(考试直接用).docx
  • 2016届高考(人教版必修一)政治大一轮考点复习课件:第四单元第十一课 经济全球化与对外开放 .ppt2016届高考(人教版必修一)政治大一轮考点复习课件:第四单元第十一课 经济全球化与对外开放 .ppt
  • 小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(突破训练).docx小学二年级数学100以内的加法和减法练习题带答案(突破训练).docx
  • 2016届高考(人教版必修一)政治大一轮考点复习课件:第二单元第四课 生产与经济制度 .ppt2016届高考(人教版必修一)政治大一轮考点复习课件:第二单元第四课 生产与经济制度 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1