安徽省合肥市庐巢七校2022-2023学年高二英语下学期3月联考试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 合肥市 庐巢七校 2022 2023 学年 英语 下学 联考 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2022-2023 学年度第二学期第一次集中练习高二英语第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the woman feel about cloning(克隆)?A. It has no side effect at all.B. It should be strictly forbidden.C. It m
2、ay cause trouble for humans.2. Whats the possible relationship between the speakers?A. Friends. B. Husband and wife. C. Teacher and student.3. What do they hope to do?A. Stop cigarette production. B. Advise people not to smoke. C. Stop young people smoking.4. Whom are they talking about?A. Their Chi
3、nese teacher. B. Their history teacher. C. Their politics teacher.5. What will the weather be like in April according to the man?A. Cool. B. Hot. C. Windy.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时
4、间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段较长对话,回答以下小题。6. Where is the woman probably going this afternoon?A. To the library. B. To a swimming pool. C. To a professors class.7. What will the man have to do this afternoon?A. Study history. B. Write a poem. C. Finish a paper.8. What does Prof. Lowell probably teach?A. Histor
5、y. B. Literature. C. Maths.听下面一段较长对话,回答以下小题。9. Whom does the man want to talk with?A. Mr. White. B. Jim. C. Dr. Smith.10. Where is Dr. Smith?A. He is in his office. B. Nobody knows. C. He is at home.11. Which number is correct?A. 77231058. B. 77231059. C. 77221069.听下面一段较长对话,回答以下小题。12. What does the
6、man want to drink?A. Coffee. B. Tea. C. Water.13. What is the man doing?A. Watching TV. B. Writing some reports. C. Listening to the radio.14. When does this conversation take place?A. Late at night. B. In the afternoon. C. In the morning.听下面一段较长对话,回答以下小题。15. Where does the conversation probably tak
7、e place?A. In a car. B. In an office. C. In the hospital.16. What happened to the man?A. He was attacked.B. He was wearing a stocking.C He was caught by the policemen.17. What probably is the woman?A. The mans wife. B. A policewoman. C. The mans workmate.听下面一段独白,回答以下小题。18. Where the speaker living n
8、ow?A. In a in England.B. In an eastern European country.C. In a small town with the speakers aunt.19. What is still a problem to the speaker?A. Traffic rules. B. The weather. C. The living conditions.20. What is the speaker?A. A tourist. B. A driver. C. A student.第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题
9、2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项AThough many people think of summer as a time to slow down and enjoy a vacation, it can also be the perfect time to make money or get experience. Here are some good summer jobs for you.Survey-takingSurvey-taking is a way to make money during your summ
10、er holiday, especially if you live in an area that doesnt have many chances. With a computer or smartphone, you can sit on your sofa and search for survey sites such as Surveys On The Go, InboxDollars or Swagbucks. Without much effort, you can start making money for your opinions. However, the ease
11、of use comes with a low earning potential.Food Delivery(递送)If you enjoy driving, you can use your car to deliver food. You can sign up to deliver food from restaurants with services such as Uber Eats, DoorDash and Grubhub. Another choice is delivering daily used goods with services such as Postmates
12、, Shipt and Instacart. The earning potential for delivery can be higher than for other jobs because customers often give tips. The disadvantage is that these jobs require you to put in more time.Photo ApplicationsIf you go to the mall, you can use an app such as Field Agent or Gigwalk to make money
13、by taking pictures of products in stores. See any help-wanted signs in the store windows? Take a picture and get paid for each one you find. House Sitting and Pet CareSummer is a time when people take vacations and may need someone to look after their homes or pets. Services such as HouseSitter and
14、MindMyHouse connect homeowners with proper house sitters(看房人). For animal lovers who would rather care for someones pet while they are away, you can turn to services like Rover.1. What do we know about making money through Survey-Taking?A. Its interesting.B. It requires little effort.C. It takes muc
15、h time.D. It requires special knowledge.2. Why is the earning potential for Food Delivery higher than for other jobs?A. You can get some extra reward.B. You work longer hours.C. You need to drive your own car.D. You deliver food for many people.3. Which app should you use if you enjoy looking after
16、animals?A. Swagbucks.B. Uber Eats.C. HouseSitter.D. Rover.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。本文介绍了几份暑假工作的基本信息。【1题详解】细节理解题。根据Survey-taking中“Without much effort, you can start making money for your opinions.(不需要太多努力,你就可以开始为自己的观点赚钱了。)”可知,Survey-taking不需要太多努力。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Food Delivery(递送)中“The earn
17、ing potential for delivery can be higher than for other jobs because customers often give tips.(因为顾客经常会给小费,所以送货的潜在收入要高于其他工作。)”可知,因为美食配送可以得到额外的报酬,所以收入比其他工作高。故选A。【3题详解】细节理解题。根据最后一段“For animal lovers who would rather care for someones pet while they are away, you can turn to services like Rover.(对于喜欢动物
18、的人来说,他们更愿意在主人不在的时候帮忙照顾宠物,你可以求助于Rover这样的服务。)”可知,如果你喜欢照顾动物,你可以使用Rover软件。故选D。BWhat began as a summer job has now taken young Brennan McVey to the steps of the Rockaway Township Municipal building and the mayors (镇长的) office. Known by his neighbors and the township as the “Rubbish Bin Manager”, McVey wa
19、s given a special mention during the regular Rockaway Township Council meeting on October 25, for his work to help his neighbors and prevent unwanted run-ins with the local bear population. “Our children are our future, and when a child can respond to needs by making a decision that gives a communit
20、y a chance to improve its quality of life, it represents a great moment for our township. McVey is a shining example of a positive person,” Mayor Michael Dachisen read to the public.The 10-year-old Green Pond boy had an idea in 2016 of helping to stop bears in his neighborhood from becoming endanger
21、ed “troublemakers” by helping his neighbors take out the rubbish the morning of its pickup.McVey, who is a fifth-grader at Katherine D. Malone Elementary School, noticed that some of his neighbors would leave the rubbish out the night before, an open invitation to bears. “I saw a lot of bears in the
22、 neighborhood and I thought I could help,” he said. On collection day, McVey gets up early in the morning and heads to the houses of the neighbors who agreed to pay a small fee to have the young businessman bring out their rubbish to the curb (路缘).“We had a lot of bear sightings in our community. Th
23、is is one way to stop the bears from coming in by keeping the food source out of their way,” the mayor added.McVey has turned the Rubbish Bin Manager into a business, posting fliers (传单) around Green Pond, and his neighborhood has really taken to the idea.4. What can we infer about McVey from the fi
24、rst paragraph?A. He is well recognized.B. He really loves bears.C. He is thankful for Dachisens work.D. He has always been willing to take a summer job.5. Why does McVey pick up the rubbish on collection day?A. To make money.B. To leave food for bears.C. To protect the environment.D. To help bears a
25、nd the community.6. What did McVeys neighbors think of his business?A. It was great.B. It was too risky for him.C. It went against a lot of old ideas.D. It would stay popular for a short time.7 Which of the following can best describe McVey?A. Brave and strict.B. Caring and warm-hearted.C. Humorous
26、and open-minded.D. Talkative and sporty.【答案】4. A 5. D 6. A 7. B【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了十岁的男孩Brennan McVey通过收集垃圾,来帮助熊和社区,得到了市长和邻居的认可。【4题详解】推理判断题。根据第一段“Known by his neighbors and the township as the “Rubbish Bin Manager”, McVey was given a special mention during the regular Rockaway Township Council m
27、eeting on October 25, for his work to help his neighbors and prevent unwanted run-ins with the local bear population. “Our children are our future, and when a child can respond to needs by making a decision that gives a community a chance to improve its quality of life, it represents a great moment
28、for our township. McVey is a shining example of a positive person,” Mayor Michael Dachisen read to the public.(在10月25日举行的洛克威镇议会例会上,麦克维被邻居和镇里的人称为“垃圾箱管理员”,因为他帮助邻居,防止了与当地熊群发生不必要的冲突,他得到了特别的表扬。“我们的孩子是我们的未来,当一个孩子能够根据需求做出决定,给社区一个改善生活质量的机会时,这对我们的城镇来说是一个伟大的时刻。麦克维是一个积极向上的人的光辉榜样,”市长Michael Dachisen向公众宣读)”可推知,麦
29、克维得到了公众的认可。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第一段“Our children are our future, and when a child can respond to needs by making a decision that gives a community a chance to improve its quality of life, it represents a great moment for our township. (我们的孩子是我们的未来,当一个孩子能够根据需求做出决定,给社区一个改善生活质量的机会时,这对我们的城镇来说是一个伟大的时刻)”以及第二
30、段“The 10-year-old Green Pond boy had an idea in 2016 of helping to stop bears in his neighborhood from becoming endangered “troublemakers” by helping his neighbors take out the rubbish the morning of its pickup.(2016年,这个10岁的绿塘男孩有了一个想法,他想在邻居收垃圾的那天早上帮他们把垃圾倒出去,以此来阻止附近的熊成为濒危的“麻烦制造者”)”可知,麦克维在收集日收垃圾是为了帮助熊
31、和社区。故选D。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“McVey has turned the Rubbish Bin Manager into a business, posting fliers (传单) around Green Pond, and his neighborhood has really taken to the idea.(麦克维把“垃圾桶经理”变成了一项事业,他在绿塘周围张贴传单,他的邻居们真的接受了这个想法)”可推知,麦克维的邻居认为他做的事情实在太棒了。故选A。【7题详解】推理判断题。根据第二段“The 10-year-old Green Pond boy had
32、 an idea in 2016 of helping to stop bears in his neighborhood from becoming endangered “troublemakers” by helping his neighbors take out the rubbish the morning of its pickup.(2016年,这个10岁的绿塘男孩有了一个想法,他想在邻居收垃圾的那天早上帮他们把垃圾倒出去,以此来阻止附近的熊成为濒危的“麻烦制造者”)”结合文章主要介绍了十岁的男孩Brennan McVey通过收集垃圾,来帮助熊和社区,得到了市长和邻居的认可。可
33、推知,麦克维非常有爱心并且很热心。故选B。CVitamin B could help lessen the effects of the most dangerous type of air pollution,according to a new study published recently. In the first study of its kind,a team of international researchers looked at the damage caused by one of the pollutants that has the most severe impa
34、ct on health: PM2.5.Particulate matter,or PM,is a type of air pollutant consisting of small particles of different sizes. PM2.5 has a diameter of fewer than 2.5 micrometers,about 30 times smaller than a human hair. These particles are so small that they can go into our respiratory system (呼吸系统), res
35、ulting in lung and systemic inflammation (炎症) and stress.The team found that something as simple as a daily vitamin B supplement could potentially reduce the impact of the tiny particles on the human body,although they stressed that the research was in its early stages and the sample size was small.
36、For this study,10 volunteers were initially exposed to clean air and given a placebo (安慰剂) to check their responses. The group then took another placebo for four weeks before being exposed to heavily polluted air from downtown Toronto,where an estimated 1,000 cars pass every hour. The bad air was de
37、livered to the volunteers through an “oxygentype” face mask. The experiment was then repeated,with each volunteer taking a vitamin B supplement daily made up of 2.5 mg of folic acid,50 mg of vitamin B6,and 1 mg of vitamin B12. B6 can be found in liver,chicken and nuts,and B12 in fish,meat,eggs,milk
38、and some cereals.The researchers found that four weeks of vitamin B supplements reduced the damage of PM2.5 exposure by 28%76%. The results highlight how prevention at an individual level could be used to fight the harmful effects of PM2.5.8. Why is PM2.5 harmful to our health?A. It pollutes and poi
39、sons the air.B. It is too much to be got rid of.C. It carries viruses and diseases.D. It is easily breathed in and damages our body.9. What can we infer from Paragraph 3?A. The process of the research was not scientific.B. This kind of research has been done many times.C. Further studies are needed
40、to confirm their findings.D. Vitamin B is hard to obtain in peoples daily life.10. What is the text mainly about?A. International researchers have a new finding.B. Vitamin B could reduce the damage of PM2.5.C. Particulate matter does great harm to our health.D. Emission control and regulation are ba
41、dly needed.11. The new study was probably published _.A. in a science journalB. on a government websiteC. in a fashion magazineD. in a medical textbook【答案】8. D 9. C 10. B 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章提到吸入人体内的PM2.5会导致疾病。不过,研究发现维生素B在一定程度上能降低PM2.5的危害。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的These particles are so small that they
42、 can go into our respiratory system,resulting in lung and systemic inflammation and stress(这些颗粒非常小,它们可以进入我们的呼吸系统,导致肺部和全身的炎症和压力)可知,PM2.5 (细颗粒物)很小,能进入我们的呼吸系统,导致肺部和全身炎症。故选D项。【9题详解】推理判断题 。根据第三段中的although they stressed that the research was in its early stages and the sample size was small(尽管他们强调研究还处于早期阶
43、段,样本量也较小)可知,该项研究处于初级阶段且样本规模小,因此还需要更多的研究来证明研究团队的发现。故选C项。【10题详解】主旨大意题。首先作者在文章第一段第一行提到Vitamin B could help lessen the effects of the most dangerous type of air pollution(维生素B可以帮助减轻最危险的空气污染的影响),接着文章的文章第一段剩余部分和第二段谈到PM2.5的定义以及PM2.5的危害。从文章的第三段到第五段作者通过研究的过程和数据告诉我们维生素B能降低PM2.5的危害。综合分析,这篇文章主要再讲维生素B能降低PM2.5的危害
44、。故选B项。【11题详解】推理判断题。根据文章第一段Vitamin B could help lessen the effects of the most dangerous type of air pollution,according to a new study published recently(根据最近发表的一项新研究,维生素B可以帮助减轻最危险的空气污染的影响)可知,后面段落的内容都是用来描述这个已公布新研究的一些细节。因此可以判断该文很可能出自科学期刊。故选A项。DTheres a good reason people say laughter is the best medi
45、cine. In a recent study from Rehabilitation Nursing Journal, researchers looked at changes in loneliness for older adults in nursing homes after receiving laughter therapy (疗法). Each of the 31 participants received laughter therapy twice a week for six weeks, while the same number of controls only r
46、eceived usual care. At the end of the six weeks, those who participated in laughter therapy reported less loneliness than the control group.Laughter therapy is a low-key option that you can practice in many ways. Jenna Pascual, a laughter yoga teacher, hosts group and one-on-one classes with seniors
47、. She starts by guiding people through warmups to get comfortable with stimulating laughter. These may involve deep breathing exercises, clapping and light stretches paired with laughter, and call-and-response laughter. She then transitions (转变) to laughter around a theme, such as a Hawaiian beach p
48、arty or Star Wars, pairing laughter with small movements.Many forms of laughter therapy are available to all. “Laughter therapy is great for people with disabilities,” says Katie Ziskind, a marriage and family therapist. Pascual also works with people in wheelchairs or hospital beds.Rehabilitation N
49、ursings study is one in a long line of research confirming laughters ability to improve well-being in older adults. In a 2015 study from the International Journal of Nursing and Midwifery, people aged 60 or older at a retirement center attended two 90-minute laughter therapy classes a week for six w
50、eeks. At the end of the experiment, participants had improved general health. In a 2016 study from Nursing Open, older adults at an elderly daycare center had laughter therapy once a week for four weeks. The participants experienced reduced depression, along with increased sociability.While you can
51、try laughter therapy alone, there are advantages to doing it with others. “I want to stress the power of simply hearing laughter and watching others enjoying themselves laughing,” says Pascual. “Ive worked with seniors who were not in the mood to laugh, but after hearing and watching others laugh in
52、 my classes, they ended up laughing with us.”12. How did the researchers do the recent study?A. By offering participants different types of laughter therapyB. By controlling the time of laughter therapy for the same participants.C. By studying the effects of laughter therapy on disabled people.D. By
53、 comparing participants having laughter therapy with those not having.13. What is paragraph 2 mainly about?A. Why laughter is the best medicine.B. How seniors react to laughter therapy.C. What Pascual does to help disabled people.D. How Pascual teaches her laughter yoga classes.14. Why does the auth
54、or mention the two studies in paragraph 4?A. To compare them with the recent study.B. To show the benefits of laughter therapy.C. To state the popularity of laughter therapy.D. To talk about old peoples health problems.15. What do Pascuals words in the last paragraph show?A. Making a person laugh is
55、 hard.B. Laughter helps reduce loneliness.C. People may laugh at different things.D. Laughter can spread among people.【答案】12. D 13. D 14. B 15. D【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了研究表明多笑可以增强幸福感,减少孤独感。文章说明了研究开展的过程以及发现。【12题详解】细节理解题。根据第一段“In a recent study from Rehabilitation Nursing Journal, researchers looked at
56、 changes in loneliness for older adults in nursing homes after receiving laughter therapy (疗法). Each of the 31 participants received laughter therapy twice a week for six weeks, while the same number of controls only received usual care. At the end of the six weeks, those who participated in laughte
57、r therapy reported less loneliness than the control group.(在康复护理杂志最近的一项研究中,研究人员观察了在疗养院接受笑声疗法的老年人孤独感的变化。31名参与者每周接受两次笑声治疗,持续6周,而同样数量的对照组只接受常规治疗。在六周结束时,那些参加笑声疗法的人报告的孤独感比对照组少)”可知,研究人员通过比较接受笑声治疗和没有接受笑声治疗的参与者进行最近的研究。故选D。【13题详解】主旨大意题。根据第二段“Laughter therapy is a low-key option that you can practice in many
58、ways. Jenna Pascual, a laughter yoga teacher, hosts group and one-on-one classes with seniors. She starts by guiding people through warmups to get comfortable with stimulating laughter. These may involve deep breathing exercises, clapping and light stretches paired with laughter, and call-and-respon
59、se laughter. She then transitions (转变) to laughter around a theme, such as a Hawaiian beach party or Star Wars, pairing laughter with small movements.(笑疗法是一种低调的选择,你可以通过多种方式进行练习。笑声瑜伽老师Jenna Pascual为老年人主持小组和一对一的课程。她首先引导人们通过热身来适应刺激的笑声。这些方法可能包括深呼吸练习、拍手和轻微的伸展运动,伴随着笑声,以及喊话和回应的笑声。然后,她会围绕一个主题(如夏威夷海滩派对或星球大战)
60、转变为笑声,将笑声与小动作结合起来)”可知,第二段的主要内容是帕斯卡尔如何教她笑瑜伽课。故选D。【14题详解】推理判断题。根据第四段“Rehabilitation Nursings study is one in a long line of research confirming laughters ability to improve well-being in older adults. In a 2015 study from the International Journal of Nursing and Midwifery, people aged 60 or older at a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-985201.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
