分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型安徽省宿州市十三所重点中学2021-2022学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:987236
  • 上传时间:2025-12-21
  • 格式:DOCX
  • 页数:23
  • 大小:43.90KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    安徽省宿州市十三所重点中学2021-2022学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含答案 安徽省 宿州市 十三 重点中学 2021 2022 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 答案
    资源描述:

    1、宿州市十三所重点中学2021-2022 学年度第一学期期中质量检测高一英语试题(本试卷满分150分,考试时间120分钟) 考生注意:1. 答题前,考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上,并将考生号条形码贴在答题卡上的指定位置。2. 回答选择题时,选出每小题答案后用2B铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并收回。 第一部分 听力 (共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小

    2、题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman dislike?A. The chicken.B. The salad.C. The tomatoes.2. When did the man get home?A. At around 1:00.B. At around 3:00.C. At around 10:00.3. How does the woman sound?A. Calm.B

    3、. Angry.C. Pleased.4. Why does the man give up traveling abroad?A. He has to study.B. His parents disagreed.C. He failed an important exam.5. What are the speakers going to do tonight?A. Eat out.B. Work on the paper.C. Stay at home.第二节 (共15小题,每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项

    4、中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the relationship between the speakers?A. Friends.B. Husband and wife.C. Father and daughter.7. What pet will the speakers get?A. A dog.B. A cat.C. A parrot.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where does the conversation take

    5、 place?A. In an apartment.B. In an office.C. On the phone.9. What is the mans requirement for the apartment?A. Its close to the downtown.B. It has two bedrooms.C. Its near a park.10. What information does the man finally ask the woman for?A. The address.B. The phone number.C. The price.听第8段材料,回答第11至

    6、13题。11. What theme do the speakers pick for the party?A. Jungle theme.B. Ocean theme.C. Beach theme.12. Who likes to collect beach hats?A. Bob.B. Tammy.C. Sara.13. Why would the speakers like to go to the beach this weekend?A. To take some photos.B. To pick up some shells.C. To enjoy the sunshine.听第

    7、9段材料,回答第14至16题。14. Where have the kids gone?A. To a caf.B. To a friends house. C. To a mall.15. What is wrong with the mans new trousers?A. They are too small.B. They are too long.C. They are broken.16. What will the woman do for the man?A. Introduce a tailor to him.B. Give him the money back.C. Go

    8、to the department store with him.听第10段材料,回答第17至20题。17. When does the big water fight begin in Thailand?A. On April 13th.B. On April 14th.C. On April 15th.18. Why do people pour water on their elders hands?A. To show respect.B. To have more fun.C. To wash away bad things.19. What does the speaker sug

    9、gest tourists do?A. Go to Thailand in April.B. Take valuable things with them.C. Wear a swimsuit under their clothes.20. What is the talk mainly about?A. A festival.B. A tourist site.C. A competition.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。ASchool G

    10、roups VisitsThe Met welcomes all school-age learners! We invite you to book either a guided visit led by trained Museum educators and volunteers or a self-guided visit, which allows you to lead your own students through the Museum. Booking is required for all school groups visiting the Museum. To pa

    11、y a visit to The Met Fifth Avenue or The Met Cloisters, please visit us at schoolvisitsmetmuseum.org.Guided VisitsGuided tours must be booked at least three weeks in advance. Individual (单独的) schools are limited to three weekday morning guided visits per term. Each school is limited to one group vis

    12、it per day.AdmissionMembership benefits and other passes are not in use for group visits.Students $12Required Adult Chaperones (监护人) $12Other Adults $25Under-resourced (资金不足的) organizations may apply for reduced rates(价格). Please ask for details when you book.Group SizeGuided tours at The Met Fifth

    13、Avenue or The Met Cloisters may have no fewer than 10 students and no more than 50 students, with one chaperone required for every 10 students. Larger groups will be divided into smaller ones in order to offer more attention to students there.Visit ScheduleGuided visits are conducted at each place a

    14、s follows:The Met Fifth Avenue: Monday through Friday, 9:45 am - 3:30 pm.The Met Cloisters: Monday through Friday, 10 am - 3:30 pm.For more information or questions, please call 211-535-7710.21. What is required of school groups visiting The Met?A. They have to book online in advance.B. They should

    15、book it a month ahead.C. They have to follow Museum educators.D. They should limit the group size to 30 students.22. How much should they pay if 30 students with three chaperones visit the Museum?A. $435.B. $422.C. $396.D. $360.23. When are guided tours available at The Met Cloisters?A. 9:45 am - 3:

    16、30 pm, Monday.B. 10 am - 3:30 pm, Wednesday.C. 9:45 am - 3:30 pm, Friday.D. 10 am - 3:30 pm, Sunday.BSince birth, I have worn a tracheotomy tube (气切管) around my neck to help me breathe. When I was growing up, it was common for adults to tell me that I should wear colorful scarves (围巾) so that other

    17、people wouldnt see it. They would say, “You cant even tell its there,” as if my disability is something to be ashamed of. As a kid, I never really thought about my disability the way I do now. It was just how I lived my life. Now Im 26 years old, and Im proud to call myself a disabled woman because

    18、I consider my disability to be a part of who I am. I travel around the world to share my story as a disabled reporter and train other reporters on how to cover disability problems. I still remember the first time I gave a university lecture to a group of students. I realized that I could help create

    19、 safe spaces where disabled people can be themselves and feel free to tell their own stories.Unfortunately, being disabled is still viewed as something that is meant to be overcome. But for so many of us, this is how we live. This is who we are. I am always moved by the people Ive met in the disabil

    20、ity community: educators, historians, writers, lawyers and many more because we share the same dream and the same need for a mentally-safe world.24.Whydidthewriterwearaspecialtubewhenshewasachild?A.Itcouldhelpherbreathenormally.B.Itwasaspecialfashionat thattime.C.Shewantedtolookdifferentfromothers.

    21、D.Aphotographyeditoraskedhertodoit.25.Whydidtheadultsaskthewritertowearcolorfulscarves?A.Tokeepwarm. B. Toprotectherneck.C.Tolookbeautiful. D.Tocoverherspecialtube.26.Whatdoesthewriterthinkofbeingdisabled?A.Shameful B.Pitiful. C.Ordinary. D.Abnormal.27.Whichisthebesttitleforthetext?A.HowIBecameDisab

    22、ledB. HowIBecameProudofBeingDisabledC.How toGetAlongwithaDisabledPersonD.HowtoEditPhotographsofDisabledPeopleC Smart phones are greatly changing the way we walk down the street. Office workers and young people are walking like the old as they check emails and messages.Scientists have found mobile ph

    23、ones make us walk more slowly, with modest steps, to avoid falling over. The leader of the study said the walk is just like someone in their eighties. Researchers found people writing a text message walk more than twice as slowly as those without a phone, finding it harder to stay in a straight line

    24、. The scientists examined 252 people walking while reading a text message, writing one, speaking on their phones or without their phones at all. Writing a text is the hardest activity, causing people to look down at their phone 46 percent more, and 45 percent longer, than when reading a message. Thi

    25、s led people to walk 118 per cent more slowly than when they were without their phones. People walked almost a third more slowly while reading a text and 19 per cent while talking on the phone.Smart phones were found to stop people from walking in a straight line, putting them at greater risk of run

    26、ning into other people, cars or street lamps. This increased the need to slow down and take more careful steps.John Timmis said the idea for this study came from following someone walking down the street in the afternoon, who was walking as if he had had several drinks. I thought it was a bit early

    27、for that, then walked up alongside him and saw that he was on his phone. Simply being on the phone changes the way people walk.28. What does the underlined word “modest” mean in the second paragraph?A. Young. B. Straight. C. Low. D. Small.29. Based on the text, who walk the most slowly?A. Those not

    28、carrying phones.B. Those writing a text message.C. Those reading a text message.D. Those speaking on their phones.30. What made people with phones take more careful steps?A. The need to walk straight.B. The desire to use their phones.C. The chance of possible accidents.D. The traffic jams during rus

    29、h hours.31. What made John Timmis decide to do the research?A. Seeing office workers walking like the elderly.B. Seeing people walking in the street hurriedly.C. Watching young people who were walking normally.D. watching a person who was walking in the street in a strange way .DHave you ever imagin

    30、ed that your T-shirt can cool you down by up to 5 on these hot summer days? Thanks to a recent discovery, the possibility is getting closer. While there are many technologies that manage to keep the body warm, this amazing invention aims to offer real comfort for those who want to feel cool and fres

    31、h on extremely hot days.Its inventors, engineers Ma Yaoguang of Zhejiang University and Tao Guangming of Huazhong University of Science and Technology in China, took a completely new technique. They designed a special textile (纺织物) that can take in body heat and give off its energy into space. This

    32、means that, even when it looks like you are wearing a regular shirt, you are actually wearing something that works like a mirror. Research at Stanford University in 2017 had already managed to cool the wearers by 3, but this experiment was limited. So researchers still need to do more experiments to

    33、 see the new technique to decide how effectively the new material cools while the wearers are standing or walking, and not directly facing the sky,like in their experiments. They also need to examine how well it works when T-shirts are not in close touch with the skin. Inventors Yaoguang and Guangmi

    34、ng note that the new material will increase the costs by just 10 percent.“It means everybody can get a T-shirt and the cost is basically the same as their old one,” Yaoguang said.So if you are an athlete or simply someone that has to deal with the extremely high temperatures, be patient because your

    35、 days of feeling hot and bothered may be coming to an end!32. What is the purpose of the new invention?A. To keep people warm.B. To help beat the heat in hot weather.C. To find out the wearers temperature.D. To protect clothes from becoming wet.33. How does the special product work?A. By sending out

    36、 absorbed heat.B. By turning sunlight into energy.C. By keeping heat out completely.D. By using light colors to reflect sunlight.34. What is the main idea of Paragraph 3?A. The invention needs further testing.B. The studies in 2017 lack evidence (证据).C. The new textile has a good cooling effect.D. T

    37、he new textile applies to various situations.35. Whats the writers attitude towards the invention? A. Doubtful B. Objective C. Supportive D. Indifferent第二节(共5小题,每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Have Fun During a Long Car RideAre you afraid of that long, family car rid

    38、e? Boredom can be avoided. 36 The following are some things that you can do so that you wont feel bored any more.Read a book. 37 If you do feel carsick, stop reading. Get a book that is full of action this should keep your mind busy and make you feel time flies. 38 If you have an iPhone, iPad, or iP

    39、od, play games that dont require the Internet. Some good ones are Paint Sparkles, talking friends apps, (some talking friends apps require money) including Tom Heart Angela,Talking Larry, (Talking Larry might require money, too), Talking Rex, Talking Lila, and Talking Hippo. Other recommendations ar

    40、e the Garfield diner app, Pet Puppy, Angry Birds, Hungry Hippo, Zoom, Math Puppy. Watch a movie or two on your digital tablet (平板电脑) or portable (便捷式的) DVD player.Play with some toys. 39 Then on the way you can play a game of showing them around the outside of the car. You can also play with anythin

    41、g else you may have brought from home, such as dolls.Listen to some music. Soft music will help you remain calm in the car unlike rock music. 40 Play around with different styles.A. Play some car games.B. Try classical, jazz, and more.C. Or anything else you can think of.D. Take advantage of your te

    42、chnology.E. You can bring along some stuffed (填充的) animals.F. This can work for some, as long as you dont get too carsick.G. In fact, a long car ride is an opportunity to do lots of fun things.第三部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题,每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。On quiet days, Robe

    43、r Moore, a retired (退休的) high school music teacher, likes to think about the list: the names of all 900 of his students. Unknown to Mr. Moore, a small group of his students had been 41 a surprise for the past year. They 42 him out to the place where he had worked and then surprised him with the grea

    44、test 43 a teacher can receive.From across America and three foreign countries, Rober Moores students returned, 44 300 of them, all to tell him about the huge 45 he had made in their lives. Many went into education. Many more went after 46 including John Atkins, who graduated in 1976. “I have a 25-ye

    45、ar 47 singing the LA Opera all around the country. It wouldnt have 48 without you.” Atkins said.The students rented the old Poncan Theatre and 49 one special show for their teacher. Their beautiful 50 and their increasing success undoubtedly 51 what a good teacher can 52 in a career. In their school

    46、 days they felt discipline (纪律) was huge, and Mr. Moore was always 53 with them. But they said they would do anything they could to 54 him, and on that night, they did just that.Strict teachers often go unappreciated (不被感激) for many years, but if they are good, 55 thanks do come thundering in.41. A.

    47、 planningB. completing C. showingD. seeking42. A. forcedB. cheatedC. orderedD. threw43. A. returnB. prizeC. giftD. lesson44. A. usually B. only C. partly D. nearly45. A. differenceB. progressC. promiseD. wish46. A. fameB. music C. knowledge D. science47. A. goalB.dreamC. career D. hobby48. A. solved

    48、 B. improvedC. adjustedD. happened49. A. paid off B. put on C. took upD. brought in50. A. speechesB. charactersC. voices D. looks51. A. showB. influenceC. prefer D. recommend52. A. rememberB. change C. regret D. achieve53. A. familiar B. patient C. strict D. popular54. A. comfort B. please C. troubl

    49、e D. challenge55. A. finally B. extremely C. rapidly D. completely第二节(共10小题,每小题15分,满分15分)阅读短文,在空白处填入适当的内容(1个单词),或括号内单词的正确形式。Everyone 56._ (want) to succeed in their life, dont they? Even as 57._(teenager), you can achieve success in your life.First, do well in school. No matter how 58._ (challenge)

    50、it is now, education will help you be a productive (富有成效的) member in society. Listen to the teachers, do your homework, study, and you 59._ (get) good grades. School sets you up on the right track! Second, do 60._ you love. Pick up a hobby: reading, writing, singing, dancing, etc. It will pass time

    51、and help you develop your 61._ (personal). Experiment and discover new things; you might be surprised 62._ (find) that you really like them! Third, figure out your goals in life and work towards 63._ . Start thinking about careers you would like to be in, but make a good choice based 64._ your inter

    52、est and strength. This could be your job for the rest of your life! Challenge yourself and youll 65._ (sure) be amazed at what you can achieve!Life is short, so enjoy it while you can. 第四部分 写作 (共两节,满分 40 分)第一节 应用文写作 (满分 15 分)假如你是李华,你所在的学校将举办一场鸟类知识讲座,你校的英国外教Mr. Smith是这方面的专家,请你写一封电子邮件邀请他周末来学校报告厅就这一话题作

    53、一场专题报告。注意:词数80左右。 第二节 读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。It was eight oclock on a cold spring night. I was so tired. I had depended on a walking stick to go anywhere for seven weeks, recovering from surgery (外科手术) , and I couldnt find a way to cheer myself up.The phone rang for the sixt

    54、h time in less than an hour. We knew who it was. My mother had been suffering from dementia (痴呆) and mental distress. There was little we could do to help her.As her eldest daughter, I tried my best to help her. Though we visited every few days, she believed that her daughters had not visited in mon

    55、ths. She thought that her friend Jimmy never wanted to see her again, even though he called her and visited weekly. She had no idea that she had repeated the things she was about to say a hundred times today and a hundred times the day before. She had no idea that I had undergone surgery, nor could

    56、she remember her own granddaughters name. She forgot most of her own past. This time, I got angry with my mother. “Mom!” I shouted. “We care about you. We visited two days ago! Mom, you have to believe me, and if you dont, I cannot talk to you anymore!”Silence. Then she said, “I am only calling to s

    57、ay hello. Why are you shouting?”“Im shouting because you keep calling me a hundred times every single day! Im shouting because you are asking me the same question a thousand times every time you call me! Im shouting because I have repeated the answer ten thousand times! Im shouting because I dont kn

    58、ow what to say!”I sat on the sofa, realizing that my daughter was watching me. She heard me blame my mother, heard me lose my patience and say that someone I loved was a burden(负担). I curled up (蜷缩) on the sofa, upset.注意:1. 续写词数应为 150 左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。My five-year-old daughter asked to speak

    59、to her grandmother on the phone. I watched my daughter care about her weak grandmother with such deftness(熟练). 参考答案第一部分 听力1-5 CBBAA 6-10 BCCAA 11-15 BCBCB 16-20 CAACA第二部分 阅读答案A篇21-23 ACB B篇24-27 ADCB C篇 28-31 DBCD D篇32-35 BAAC36-40 GFDEB第三部分 完型答案41-45 ABCDA 46-50 BCDBC 51-55 ADCBA第四部分 语法填空答案56. want

    60、s57. teenagers 58. challenging/challengeable 59. will get60. what61. personality62. to find63. them 64. on65. surely第五部分 写作第一节 应用文写作One possible version:Mr. Smith,I am writing, on behalf of our school, to invite you to give us a lecture on birds as we all know that you are such an expert in the fiel

    61、d.Currently, many birds are faced with great challenges and even endangered due to the changing environment. As bird-lovers, we are at a loss about what to do. Therefore, we hope to know more about all kinds of birds and their present situations through your lecture. If convenient, it is scheduled f

    62、or next Saturday in the school hall. Hopefully, you will be available then.We would appreciate it if you could accept our invitation. Looking forward to your reply. Yours Li Hua第二节 读后续写One possible version:My five-year-old daughter asked to speak to her grandmother on the phone. I handed it over wit

    63、hout a word. She gave a warm greeting to her grandmother on the phone. I heard my mother exclaim through the receiver. My daughter shared something interesting happening in the kindergarten with her. I heard her cheering on the other side of the phone. My mother expressed her love for her. But then

    64、she asked my daughter the same questions again. My daughter patiently answered again and then offered to sing for her grandmother. I watched my daughter care about her weak grandmother with such deftness. She did much better than me. She answered every question asked by my mother with patience and o

    65、ffered to do something that made her grandmother happy, while I just yelled at my mother like a mad woman. Instantly, I felt nothing other than extremely ashamed. Never before had I been urged so much to make an apology to my mother. And I did it that night in spite of having to walk with a walking

    66、stick. 第二部分 阅读理解第一节A篇这是一篇应用文, 文章内容为学生课外集体活动。21. A 细节理解题。根据第一段最后两句Booking is required for all school groups visiting the Museum以及Please visit us at schoolvisitsmetmuseum.org. 可知需要在网上进行预定,故答案应为A。22. C 细节理解题。根据文章Admission 中的Students $12 以及Required Adult Chaperones (监护人) $12可知学生每人12美元,监护人每人12美元,故答案为C。23

    67、. B 细节理解题。根据文章Visit Schedule 中的The Met Cloisters: Monday through Friday, 10 am - 3:30 pm,可知答案应为B。B篇这是一篇记叙文, 文章讲述了作者由于疾病从小就随身佩戴着一根特殊的管子来帮助自己呼吸,人们以异样的目光看待她,但她从不以残疾为耻,用自己的经历激励着别人。24. A 细节理解题。根据第一段第一句中的Since birth, I have won a tracheotomy tube (气切管) around my neck to help me breathe.可知,作者戴的特殊管子是为了让她正常呼

    68、吸。故正确答案为A项。25. D 细节理解题。根据第一段第二句中的it was common for adults to tell me that I should wear colorful scarves so that other people wouldnt see it.可知,大人们让我戴围巾是想让“我”遮挡住管子。故正确答案为D项。26. C 推理判断题。根据最后一段第二、三句可知,作者认为残疾也是一种正常的生活方式,没有什么特别的。故正确答案为C项。27. B 主旨大意题。本文主要介绍了作者由于疾病从小就随身佩戴着一根特殊的管子来帮助自己呼吸,虽然有着诸多不便,人们以异样的目光看

    69、待她,但她从不以残疾为耻,用自己的经历激励着别人。能全面概括此内容的标题为B项。C篇这是一篇说明文,文章介绍了一项研究:手机占据了人们的大部分注意力,因此使用手机的人在走路的时候步幅更小,更加小心。28. D 词义猜测题。根据第二段第一句中的mobile phones make us walk more slowly可知,手机使得我们走路更慢了, 所以画线词的意思应该为small。故正确答案为D项。29. B 细节理解题。根据第三段中的Writing a text is the hardest.while talking on the phone.可知,写短信是最费时的活动,所以写短信的人走路

    70、最慢。故正确答案为B项。30. C 细节理解题。根据第四段中的 putting them at greater risk of.take more careful steps可知,走路时玩手机可能会与行人、车或者路灯相撞,这些因素会使那些玩手机的人在走路的时候更加小心。故正确答案为C项。A项:走直线的需求,是对第四段第一句中walking in a straight line的错误理解;B、D两项信息文中均未提及。31. D 细节理解题。根据第五段的The idea for this study.he had had several drinks.可知,有人走路像喝了酒一样,他走路奇怪的样子促

    71、使John Timmis开始研究玩手机的人走路的样子很特别这个现象。故正确答案为D项。D篇这是一篇说明文,炎炎夏日,高温闷热无时无刻不包围着我们,常常刚出门就已经汗流浃背,这个时候有一件清凉的衣服就显得尤其重要。最近,浙江大学与华中科技大学的发明者们设计了一种特殊的纺织物,有望为人们带来“一键式降温”体验。32. B 细节理解题。根据第一段第二句中的this amazing invention aims to offer real comfort for those who want to feel cool and fresh on extremely hot days.可知, 新的发明的目

    72、的是给人们降温,故答案为B。33. A 细节理解题。根据第二段第二句中的They designed a special textile (纺织物) that can take in body heat and give off its energy into space.可知,这种纺织物可以吸收热量并散发所吸收的热量,故答案为A。34. A 细节理解题。根据第三段第二句中的So researchers still need to do more experiments to see the new technique to decide how effectively the new mate

    73、rial cools while the wearers are standing or walking, and not directly facing the sky,like in their experiments.可知, 研究人员还需进一步做试验已检测这一新科技,故答案为A。35. C 推理判断题。由最后一段 So if you are an athlete or simply someone that has to deal with the extremely high temperatures, be patient because your days of feeling h

    74、ot and bothered may be coming to an end!可知,作者对于降温功能的衣服持支持态度,故答案为C。第二节这是一篇说明文,文章主要介绍了四种可以让人们在长途汽车旅行时避免无聊的方法。36. G设空处位于段尾。设空处上文提及长途汽车旅行中无聊是可以避免的。根据文章结构可知,首段为总领段。下文主要介绍了几种避免无聊的方法。结合选项,G项承上启下。故正确答案为G项。37. F设空处位于段中。根据文章结构可知,段首为主题句。再根据设空处下文If you do feel carsick, stop reading. 可知,如果你确实感到晕车,就停止阅读。结合选项,F项意为

    75、“只要不晕车,这对一些人是可行的”,符合语境,其中This代指Read a book,carsick属于原词复现。故正确答案为F项。38. D设空处位于段首。根据文章结构可知,设空处为本段主题句,且为祈使句句型。本段主要介绍了人们可以用手机、平板等玩游戏,或者使用便携式DVD看电影。结合选项,D项符合语境。故正确答案为D项。39. E设空处位于段中。本段介绍了通过玩具来减少枯燥。结合选项,E项中的stuffed animal正是玩具的一种,与本段主题呼应,故正确答案为E项。40. B设空处位于段中。本段介绍了通过听音乐来使长途汽车旅行变得有趣。设空处上文介绍了轻音乐会让你冷静下来。设空处下文介

    76、绍要尝试不同的音乐风格。结合选项,B项与本段主题呼应,且其中的classical. jazz与上文中的Soft music以及下文中的different styles相呼应。故正确答案为B项。第三部分 语言知识运用第一节41. A 根据上文 unknown to Mr. Moore, a small group of students 和后面的a surprise for the past year可知,这里指Mr. Moore的学生们正在为他“筹划”一个惊喜。故正确符案为A项。42. B 根据上文的 a surprise可知,这是个惊喜,因此这里应该是“骗”他去了乡下的地方。故正确答案为B项

    77、。43. C 根据上文 Mr. Moore 的学生为他准备惊喜和下文学生为他做的事情等可知,学生给了他一个最好的“礼物”。故正确答案为C项。44. D 根据上文可知,这是一次惊喜,不是经常举办的相聚活动,老师有900名学生,300名参加策划, 比例不低,再结合选项,有“将近”名学生参加最符合语境。故正确答案为D项。45. A 根据上文的all to tell the huge和后面的he had made in their lives以及下文 中John Atkins 讲述的个人成长的故事可知,学生们都给Mr. Moore讲述了他对他们生活的巨大“影响”。故正确答案为A项。46. B 根据上文

    78、可知他们都是学音乐的,再结合下文John Atkins的例子可知,很多人都从事 “音乐”方面的工作。故正确答案为B项。47. C 根据上文I have a 25-year和下文的singing the LA Opera all around the country可知,Atkins 说他已经从事歌唱这个“事业”25年了。故正确答案为C项。48. D 根据上文Mr. Moore 的学生都纷纷讲述他对他们生活的影响以及下文中Atkins说自己已经从事歌唱事业很久了,这是要表达老师对他成就的巨大影响。这里指如果没有老师的帮助,这一切都不会“发生”。故正确答案为D项。49. B 根据文章内容可知,这些

    79、学生是为表达他们对于 Mr. Moore 的感恩之情,所以他们租下了一个剧院, 并且为他们的老师“上演”了一场特别的演出。put on上演,故正确答案为A项。50. C 与上文的put on one special show相呼应,这里指起这些学生们演出中美妙的“声音。故正确答案为C项。51. A 与上文的Their beautiful voices and their increasing success相呼应,学生们美妙的声音和他们不断“取得”的成功,这些无疑都“表明”老师的成功。故正确答案为A项。52. D 根据上文的what a teacher can和后面的in a career可知

    80、,学生的成就表明一个老师在职业生涯中“取得”的成功。故正确答案为D项。53. C 根据下文的Strict teachers often go unappreciated for many years.可知,这是一个很严厉的老师。故正确答案为C项。54. B 根据上文的But they said they would do anything和下文的and on that night, they did that.可知, 这里指虽然学生们知道Mr. Moore 很严厉,但是那天晚上,他们愿意做任何事情来让老师“高兴”,以表达他们对老师的感激之情。故确答案为B项。55. A 与前面的Strict t

    81、eachers often go unappreciated for many years.相对比,虽然严厉的老师不被们理解,但是如果他们是好老师的话,“最终”学生们的感谢会如雷鸣般而至。故正确答案为A。听力录音全文Text 1 W:The chicken is delicious, and the salad is very fresh.M:You didnt touch your soup, though. Its cold now.W:Oh, I just dont like the tomatoes in it.Text 2 W:When did you get into the ci

    82、ty? You look really tired.M:You said it. I arrived at the airport at one oclock and got home at around 3. The flight was almost 10 hours.Text 3 W:Oh, my goodness! What a mess in your room!M:Calm down, Mom. Im playing with my toys. I will tidy up the room after a while.Text 4 W:I dont know why you ch

    83、ange your mind. You are looking forward to traveling abroad, arent you?M:Yeah. But I must work harder on my study this holiday. If I fail the entrance examination, my parents will be very disappointed.Text 5W:Ive just finished the term paper. Ive been doing it since last Monday.M:So now you could ta

    84、ke a breather. Would you like to eat out tonight?W:Sounds great!Text 6M:Weve talked about this a hundred times! Were not getting a pet!W:Why not? Come on! Just a cute little dog or a cat! Ill feed it and walk it every day!M:But were planning on having children soon. I dont think those animals are a

    85、good idea with a baby in the house.W:Fine! Lets get a bird then! We can keep it in its cage and teach it to talk! A parrot would be awesome!M:Okay. Well take it from there.Text 7 M:Im calling to ask about your apartment advertised.W:Yes, weve got great apartments with a great environment and nice sc

    86、enery.M:That sounds fantastic! But Im looking for something closer to the downtown.W:No problem. We have a nice apartment located near Central Park. Its perfect for people busy with office work. And its fully furnished.M:Im sure it is wonderful, but I need an apartment at a lower cost.W:Ah! I get yo

    87、ur point. We have some one-bedroom apartments.M:Great! Ill arrange a viewing after work tomorrow afternoon. Could you tell me the detailed address?W:Of course. Its just at 19 Grand Road. You can phone me again if you cant find the right place.M:OK. Thank you.Text 8W:Hey, Bob. We need to pick a party

    88、 theme first.M:How about the jungle theme?W:Weve already been to three parties this summer with a jungle theme.M:True. What about an ocean theme? Tammy loves the ocean.W:I think she would like that. Where can we get ocean decorations?M:Ill go to the supermarket tomorrow and see if I can find some oc

    89、ean-themed decorations there.W:OK. Ill order some blue and white balloons online.M:Sara likes to collect beach hats. Ill ask her to bring some hats we can use for decoration.W:Sounds good. And Ill ask everyone to wear beach clothing for the party.M:Great. If it is sunny this weekend, maybe we could

    90、go to the beach and pick up some shells, too.W:Haha. OK!Text 9 W:Come in and have some coffee, Thomas. The kids have just gone out to the mall to hang out with their friends.M:Speaking of that mall, I bought a pair of trousers at a department store, but they are too long. Do you know a tailor who ca

    91、n shorten them?W:I know several. But wouldnt it be easier to take the trousers back and exchange them for the right size?M:Isnt that complicated?W:No, its easy. Well just take the trousers back to the mens department and show them the receipt. Theyll exchange them for the correct size or give the mo

    92、ney back to you.M:We? Do you want to go with me?W:Sure. I love going to the department store.Text 10W:From April 13th to April 15th, there is a big water fight all across Thailand. People use water guns. They pour buckets of water on everyone. They do this for Songkranthe Thai New Year celebration.

    93、Songkran and Chinese New Year have some traditions in common. People return home, clean their houses, and visit temples. However, they also pour water on their elders hands to show respect. Today, they pour water on everyone else, too. It washes away all of the bad things from the past year.If you t

    94、ravel to Thailand in April, you can join in. Just make sure to wear a swimsuit under your clothes. You should also leave your valuable things in your hotel room. Then, get a water gun and find the crowds. During the celebration, someone might put powder on your face. If they do, thats a blessing. You should leave it there. It will protect you from bad luck. By the end of the day, youll be soaked, but you wont care. It will be too much fun.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:安徽省宿州市十三所重点中学2021-2022学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-987236.html
    相关资源 更多
  • 2014届高考物理(广东专用)二轮专题复习课件:第1讲 相互作用与共点力的平衡.ppt2014届高考物理(广东专用)二轮专题复习课件:第1讲 相互作用与共点力的平衡.ppt
  • 2014届高考物理(广东专用)二轮专题复习课件:第11讲 电学实验中常考的4个问题.ppt2014届高考物理(广东专用)二轮专题复习课件:第11讲 电学实验中常考的4个问题.ppt
  • 2014届高考物理(广东专用)二轮专题复习课件:专题六 原子结构和原子核.ppt2014届高考物理(广东专用)二轮专题复习课件:专题六 原子结构和原子核.ppt
  • 2014届高考物理(广东专用)二轮专题复习课件 第9讲 电磁感应现象及电磁感应规律的应用.ppt2014届高考物理(广东专用)二轮专题复习课件 第9讲 电磁感应现象及电磁感应规律的应用.ppt
  • 2014届高考物理(广东专用)三轮考前通关课件:十一、选修3-3.ppt2014届高考物理(广东专用)三轮考前通关课件:十一、选修3-3.ppt
  • 2014届高考物理(广东专用)三轮考前通关课件:十、选修3-5.ppt2014届高考物理(广东专用)三轮考前通关课件:十、选修3-5.ppt
  • 2014届高考物理(广东专用)三轮考前通关课件:九、电学实验.ppt2014届高考物理(广东专用)三轮考前通关课件:九、电学实验.ppt
  • 2014届高考物理(广东专用)三轮考前通关课件:七、恒定电流与交变电流.ppt2014届高考物理(广东专用)三轮考前通关课件:七、恒定电流与交变电流.ppt
  • 2014届高考物理(广东专用)三轮考前通关课件:一、力和直线运动.ppt2014届高考物理(广东专用)三轮考前通关课件:一、力和直线运动.ppt
  • 审计署计算机中级考试感悟与分享.docx审计署计算机中级考试感悟与分享.docx
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第9章 第3节 电容器与电容 带电粒子在电场中的运动.ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第9章 第3节 电容器与电容 带电粒子在电场中的运动.ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第8章 第1节 分子动理论 内能.ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第8章 第1节 分子动理论 内能.ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第7章 第2节 机械波.ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第7章 第2节 机械波.ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第6章 第2节 动量守恒定律及其应用.ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第6章 第2节 动量守恒定律及其应用.ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第6章 第1节 冲量 动量 动量定理.ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第6章 第1节 冲量 动量 动量定理.ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第5章 第4节 功能关系 能量守恒.ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第5章 第4节 功能关系 能量守恒.ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第5章 第3节 机械能守恒定律.ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第5章 第3节 机械能守恒定律.ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第2章 第1节 描述运动的基本概念.ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第2章 第1节 描述运动的基本概念.ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第1章 第2节 力的合成与分解.ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第1章 第2节 力的合成与分解.ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第15章 第1节 光电效应 波粒二象性 物质波.ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:第15章 第1节 光电效应 波粒二象性 物质波.ppt
  • 审计政务公开要点.docx审计政务公开要点.docx
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(7).ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(7).ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(6).ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(6).ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(5).ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(5).ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(2).ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(2).ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(1).ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(1).ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(13).ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:热点强化突破(13).ppt
  • 2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:实验四 研究匀变速直线运动(共32张PPT).ppt2014届高考物理(大纲版)一轮复习配套课件:实验四 研究匀变速直线运动(共32张PPT).ppt
  • 审计局法律法规学习培训计划.docx审计局法律法规学习培训计划.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1