2015-2016学年高二英语课件:UNIT3《THE SECRET OF SUCCESS READING》(牛津译林版选修11).ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- THE SECRET OF SUCCESS READING
- 资源描述:
-
1、ReadingSir Clive SinclairContentsHomeworkPost ReadingCareful ReadingFast ReadingLead inBackgroundThe 20th century saw the fastest developments of science and technology ever.During this period many new things were invented which made peoples lives better.Warming upMany of us are wearing jackets.Look
2、 down at your jacket.Do you know who invented the first modern zip,the piece of metal that holds the two sides of the jacket together?It was invented by Gideon Sundback in 1913.Do you think the zip is a useful invention?Why or why not?Do you know any other things that were invented in the 20th centu
3、ry?What do you think is the most important invention in the 20th century?Why do you think it is the most important invention?Which 20th-century invention has made the biggest changes to our lives?Do you know who invented it?What can you learn when you see the title Sir Clive Sinclair?From the title
4、we can learn that the article is about a person whose name is Clive Sinclair.The word Sir used before the mans name tells us that Clive Sinclair has been knighted.Look at the title and answer the questions.What can you learn from the subtitle the man who brought technology to the man in the street?W
5、hat does the man in the street refer to?The man in the street refers to ordinary working-class people.From the two titles we can know that Sinclar successfully brought technology to ordinary people.Read the radio transcript quickly and answer the following questions:On 30 July 1940.His first job was
6、 working for a radio magazine as an assistant editor.1.When was Clive Sinclair born?2.What was Clives first job?Fast Reading3.What society was Clive chairman of?He was chairman of British Mensa,a club for clever people.Read the text quickly and decide which of the following can best express the main
7、 idea of the text.A.Sir Clives stories.B.Sir Clives mini inventions.C.How Sir Clive ran his company.D.Sir Clive Sinclairs life and inventions.DReading Strategy:Understanding the topic sentence or theme.精确地概括全文,防止外延太大或以偏概全。如上题中的A项:Sir Clives stories.外延太大;B项 Sir Clives mini inventions.和C 项How Sir Cliv
8、e ran his company 是本文当中的具体事例,为以偏概全。只有D选项,能够精确地概括全文。解题点拨:Read the text carefully and answer the questions.Careful Reading1.What kind of person do we learn he is from the text?He is a person interested in and good at making things.2.What is the possible reason for his inventing the things that he did?
9、He thinks that little things can be sold cheaply so that everyone can afford them.3.What has he invented?He has invented the first pocket-sized radio,the first pocket calculator,the first digital watch and the first pocket TV.His ZX80 computer was a home computer which cost less than 100.He invented
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-1006910.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019春人教部编版八年级语文下册课件:2.回延安 (共34张PPT).ppt
