分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2018大二轮高考总复习英语文档:第02部分 专题01 第02节 字斟句酌——理顺推理判断题高效演练 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:169706
  • 上传时间:2025-11-11
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:64KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2018大二轮高考总复习英语文档:第02部分 专题01 第02节 字斟句酌理顺推理判断题高效演练 WORD版含答案
    资源描述:

    1、第二部分专题一第二节AAs the only child of my parents,the newest fashions were always in reach for me.I liked having the latest clothes and a particular look.I felt I wouldnt fit in with a certain crowd if I didnt create the right image with my clothes and shoes.As time went by,however,my mothers answer was no

    2、 longer always“yes”to everything.One day I asked my mother for a little extra money to go shopping.After giving me a long speech about not spending too much on clothes,she decided to give me a credit card with the intention that I could 1earn to handle money like an adult.Though she warned me that $

    3、150 is the absolute maximum I could spend every month,I thought Id be free.During the first two months,I only used the card to buy small things.But one day,I bought a pair of boots that cost $250.My mother asked me to give her back the credit card.Once she took my card away,things changed a lot.All

    4、the things I wanted seemed out of reach.I knew she wasnt going to give me the credit card back or buy me the expensive things I wanted,and consequently I was in desperate need of a job to support my spending habit.But it was about more than just having the money to support my habit.I also knew my mo

    5、ther was right.Image was everything to me, and my image was about having what everyone else had.Now that I am older,image is still important to me,but having the latest of everything isnt.I have a lot more responsibility and adult expenses now,so I focus on buying the things I need first and worryin

    6、g about wants later.This has helped me realize what you wear doesnt make you who you are.1What did the author think of following fashion trends?AIt brings a lot of attention.BIts an attempt of social acceptance.CIt needs parentssupport.DIt makes a person feel important.2Why did the mother give the a

    7、uthor a credit card?ATo give freedom to her.BTo get a discount when shopping.CTo teach her to manage money wisely.DTo guarantee her enough money to spend.3What caused the author to give back the card?AGoing over budget.BLying to her mother.CBuying useless things.DHer addiction to it.4What does the a

    8、uthor finally realize?AImage is of no importance.BSaving money is more important.CLife is about more than material things.DShe should work to cover her expenses.语篇解读本文是记叙文。作者以前总是能追赶潮流。后来,妈妈给了作者一张信用卡,但在作者刷的钱超过了妈妈规定的最高消费额后,妈妈收回了信用卡,然后一切都变了。后来作者才明白,衣着决定不了一个人的存在。1解析:考查推理判断。根据第一段中的“I felt I wouldnt fit i

    9、n with a certain crowd if I didnt create the right image with my clothes and shoes”可知,作者觉得如果她不用服饰和鞋子塑造得体的形象,她就不会融入一个特定的团体,由此可知,最新款的衣服和特别的风格帮助她跟特定的人群合得来,即追赶潮流是一种获得社交认可的尝试。答案:B2解析:考查细节理解。由第二段中的“.give me a credit card with the intention that I could learn to handle money like an adult”可知,妈妈给作者信用卡是想让作者学

    10、习怎么像大人一样管理钱。故选C。答案:C3解析:考查推理判断。根据第二段中的“she warned me that $150 is the absolute maximum I could spend every month”可知,妈妈给作者信用卡时限制她一个月最多花150美元;再根据第三段中的“But one day,I bought a pair of boots that cost $250.My mother asked me to give her back the credit card”可知,一天,作者买了一双价格为250美元的靴子,妈妈让她把信用卡还回来。综合可推知,作者还回信

    11、用卡的原因是她花的钱超过了妈妈所规定的最高消费额度。答案:A4解析:考查推理判断。解答本题须立足于本文的主旨。前面提到作者追赶潮流,喜欢买时髦的服饰,再根据最后一段中作者通过这次经历得出的感悟,尤其是“This has helped me realize what you wear doesnt make you who you are”(衣着决定不了一个人的内在)可知,作者最终意识到生活中物质不是一切,她不应该只关注最新款的衣服和鞋子。答案:CBWhats the one thing every child wants in school?More recess!And that is ex

    12、actly what some schools are giving students,which as it turns out,is beneficial to everyone.Eagle Mountain Elementary School in Fort Worth,Texas,is one of four public schools carrying out the LiiNK Project,a project that increases recess per day to encourage creativity,develop character,and promote

    13、academic success.LiiNK is inspired by Scandinavian approaches to learning based on the simple concept of giving children more outside playtime and less time spent indoors.In Finland,where the system has been in place for decades,students have some of the highest scores in global assessment tests.Ins

    14、tead of spending increasing amounts of time inside the classroom,theyre putting more and more focus on physical activity.Finish kids get to enjoy 15 minutes of playtime for every hour of class.After spending six weeks in Finland in 2012,Debbie Rhea,the creator of the LiiNK and professor at Texas Chr

    15、istian University,discovered that the additional breaks of“unstructured(松散的)outdoor play”actually helped students improve their performance inside the classroom.“You start putting 15 minutes of playtime into these kids every so often and it gives the platform for them to be able to function at their

    16、 best level,”she says.Other studies have shown that outdoor playtime decreases restlessness,tiredness and has a number of benefits such as improved motor skills,physical fitness,and social development.Debbie Rhea started adopting the program in private schools in 2014,and has since expanded her prog

    17、ram to districts in Texas,Oklahoma,Minnesota,and Utah.All the children in these schools are happier for it.It just goes to show that the best way to raise happy and successful children is to simply let them be kids every once in a while.5Whats the function of the question in the first paragraph?AInt

    18、roducing the topic.BShowing the authors confusion.CInspiring the readers to think deeply.DSummarizing the passages main idea.6What can be inferred about Scandinavian approaches to learning?AThey give students less homework.BThey lay great stress on physical labor.CThey allow children to perform well

    19、 in the test.DThey require children to spend more time after school.7Which statement would Debbie Rhea agree with?APlaytime is beneficial to the students.BKids need platforms to show their talents.CPlaytime affects studentscreativity directly.DStudents should have more playtime at home.8What is the

    20、purpose of the passage?ATo reveal the findings of some studies.BTo inform readers of the LiiNK Project.CTo introduce what Scandinavian approaches are.DTo appeal to readers to pay attention to education.语篇解读本文主要介绍了LiiNK项目,该项目提倡给孩子更多的课间休息和娱乐时间,从而使他们在学业上表现得更好。5解析:考查推理判断。通读全文可知,作者在文首提出一个问题,然后给出答案,是为了引出本

    21、文将要讨论的话题。答案:A6解析:考查推理判断。根据第二段第二句“In Finland,where the system has been in place for decades,students have some of the highest scores in global assessment tests”可知,这种学习方法会使学生在全球评价测试中获得很高的分数。答案:C7解析:考查推理判断。根据第三段可知,Debbie Rhea认为额外的课间休息时间可以帮助学生提高课堂效率,并使他们发挥最好的水平。答案:A8解析:考查写作目的。根据文章内容可知,作者写作本文的目的主要是给大家介绍L

    22、iiNK项目的有关情况。答案:BC(2017临沂期中)The National Postal Museum is divided into galleries that explore Americas postal history.Visitors will have a full picture of the creation and fantastic varieties of postage stamps.World of StampsVideo images bring stamps to life and attract visitors who explore the surro

    23、unding displays.Visitors encounter the worlds first postage stampthe 1840 Penny Black and learn how it revolutionized communication.Stamp imagesincluding Dr.Martin Luther Kings“I Have a Dream”speech and the stamp that helped raise almost 72 million dollars for breast cancer researchexplain how stamp

    24、s have shaped history and honored people and places worldwide.Gems of American PhilatelyVisitors have the opportunity of examining 13 of the most rare and highly valued stamps in the world of the stamp collectionincluding the most famous American stamp of all,the 1918 Inverted Jenny.A video explains

    25、 why the Inverted Jenny and other stamps displayed here are the most valuable.The treasures in this area are rarely available for public viewing.Each tells a story about an important event in US history.Mail Marks HistoryThe markings on mail provide valuable clues to the surprising ways mail has bee

    26、n transported over time,including challenges and even disasters encountered along the way.You will understand these markings by following the journeys of three historic letters.Connect with US StampsVisitors explore their own connections with stamps.At three touch Screen tables they create their own

    27、 stamp collection based on the topics that interest them most.They can also create their own stamp designs.Visitors have the chance to view videos in which stamp designers talk about their craft,stamp collectors explain what they collect and why,and footage(片段)shows the process of making stamps.9Wha

    28、t can you do at World of Stamps?ADonate money to cancer research.BPhotograph some nice stamps on display.CLearn more about the great importance of stamps.DListen to a speech by Martin Luther King on video.学+科+网10What can you see at Gems of American Philately?ASome of the most valuable US stamps.BSom

    29、e newly released stamps in the US.CSome famous stamp designers in the US.DSome important public reviews of stamps.11Where can you see how stamps are created?AWorld of Stamps.BMail Marks History.CConnect with US Stamps.DGems of American Philately.12Where does this text come from?AAn official report.B

    30、An announcement.CAn art show review.DAn exhibition guide.语篇解读本文是一篇应用文,向读者介绍了美国国家邮政博物馆的一些展览情况。9解析:考查推理判断。根据World of Stamps部分的“learn how it revolutionized communication”和“explain how stamps have shaped history and honored people and places worldwide”可知,游客可以在这个地方了解邮票的重要性,故答案为C项。答案:C10解析:考查细节理解。根据Gems o

    31、f American Philately部分的“Visitors have the opportunity of examining 13 of the most rare and highly valued stamps”和“A video explains why.are the most valuable”可知,在这里可以看到一些美国最珍贵的邮票,故答案为A项。答案:A11解析:考查推理判断。根据Connect with US Stamps部分的“footage(片段)shows the process of making stamps”可知,答案为C项。答案:C12解析:考查推理判断。

    32、本篇文章是一个博物馆的展览的介绍,故这篇文章可能出自一个展览会的指南,答案为D项。答案:DD(2017郑州一检)Famous people have a lot of influence on cultural trends,like it or not.However,one trend that seems harmless but is actually damaging is the pressure on stars to have their photos taken with exotic(奇异的) animals.Famous people who are asked to h

    33、ave photos taken with wild animals for a magazine spread or who do so while on vacation always have good intentions and even love animals.This makes them easy targets for the often greedy amusement parks and illegal animal centers.Kind people are naturally drawn to places that claim(声称)to offer exot

    34、ic animals safety and are eager to see elephants paint,to hug baby bears or to swim with dolphins.However,it turns out that many of these business persons are breeders(饲养员),dealers or exhibitors that are using famous peoples goodwill for their own purposes.Many business persons continually keep the

    35、animals just so theyll have a constant supply of young animals in order to charge money for photos.Of course,the babies are lovely but they grow fast,and within a few weeks they are too big to handle.Theyll spend the rest of their lives,sometimes decades,in small and empty cages or even be killed.In

    36、 some Asian countries,elephants are kept in camps.A few camps are working to help elephants in trouble,but the vast majority are not,and training methods are barbaric(野蛮的)and cruel.As soon as the cameras are gone after someone like Prince William has a photo taken with an elephant,the chains go back

    37、 on.Fans,tell the stars:stay away from exotic animal photos,and the animals will be grateful.13What does the author intend to do with this passage?ATo show how stars influence cultural trends.BTo urge governments to look into illegal animal centers.CTo persuade stars not to have photos taken with ex

    38、otic animals.DTo remind people to think about how to treat wild animals kindly.14According to the passage we can learn that many business persons_.Amake a great effort to provide safety for animalsBtake advantage of starsgood intentions to make profitsCaim to offer people good chances to get close t

    39、o animalsDexpect there to be little competition as exotic animals are rare15Why do many business persons continually keep young animals?AThey expect to exchange them for money at the market.BThey intend to increase the number of endangered animals.CThey can rescue more animals and get them out of tr

    40、ouble.DThey want to make sure of having enough of them for photos.16What can be inferred from the passage?AStars can have photos taken with exotic animals free of charge.BMany people follow stars and have photos taken with exotic animals.CMedia exposure has failed to have any effect on famous people

    41、.DStars feel sympathetic and concerned about mistreated animals.语篇解读本文主要讲述了一些不法商人利用明星和奇异动物的合影赚钱的现象,呼吁明星不要和奇异动物合影。13解析:写作意图推断题。根据最后一段“Fans,tell the stars:stay away from exotic animal photos,and the animals will be grateful”可知,作者写本文的目的在于呼吁明星们不要和奇异动物拍照。答案:C14解析:考查细节理解。根据第一段的最后一句“However,it turns out th

    42、at many of these business persons are breeders(饲养员),dealers or exhibitors that are using famous peoples goodwill for their own purposes”和第二段的第一句可知,许多商人利用名人的善意来获利。答案:B15解析:考查推理判断。根据第二段的第一句“Many business persons continually keep the animals just so theyll have a constant supply of young animals in ord

    43、er to charge money for photos”可推知,那些商人持续饲养年幼动物的原因是可以有足够多的动物可供合影,从而赚更多的钱。答案:D16解析:考查推理判断。根据第一段的第一句“Famous people have a lot of influence on cultural trends,like it or not”和第一段的倒数第二句“Kind people are naturally drawn to places that claim(声称)to offer exotic animals safety and are eager to see elephants paint,to hug baby bears or to swim with dolphins”可推知,许多人受明星的影响会争相和奇异动物接触。答案:B

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2018大二轮高考总复习英语文档:第02部分 专题01 第02节 字斟句酌——理顺推理判断题高效演练 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-169706.html
    相关资源 更多
  • 2022五年级语文上册 第一单元主题阅读 新人教版.docx2022五年级语文上册 第一单元主题阅读 新人教版.docx
  • 小学语文 反义词 从容不迫的反义词.doc小学语文 反义词 从容不迫的反义词.doc
  • 小学语文 反义词 人不知,鬼不觉近反义词解释.doc小学语文 反义词 人不知,鬼不觉近反义词解释.doc
  • 2022五年级语文上册 第一单元 语文园地一教学反思 新人教版.docx2022五年级语文上册 第一单元 语文园地一教学反思 新人教版.docx
  • 小学语文 反义词 丰收的反义词解释.doc小学语文 反义词 丰收的反义词解释.doc
  • 小学语文 反义词 丰收的反义词是什么.doc小学语文 反义词 丰收的反义词是什么.doc
  • 2022五年级语文上册 第一单元 口语交际:制定班级公约教学反思 新人教版.docx2022五年级语文上册 第一单元 口语交际:制定班级公约教学反思 新人教版.docx
  • 小学语文 反义词 中班语言活动找反义词教案.doc小学语文 反义词 中班语言活动找反义词教案.doc
  • 小学语文 反义词 中央的反义词.doc小学语文 反义词 中央的反义词.doc
  • 2022五年级语文上册 第一单元 习作:我的心爱之物教学反思 新人教版.docx2022五年级语文上册 第一单元 习作:我的心爱之物教学反思 新人教版.docx
  • 小学语文 反义词 严重的反义词是什么.doc小学语文 反义词 严重的反义词是什么.doc
  • 2022五年级语文上册 第一单元 4 珍珠鸟状元预习卡(无答案) 新人教版.docx2022五年级语文上册 第一单元 4 珍珠鸟状元预习卡(无答案) 新人教版.docx
  • 小学语文 反义词 严寒反义词.doc小学语文 反义词 严寒反义词.doc
  • 2022五年级语文上册 第一单元 4 珍珠鸟教学课件 新人教版.pptx2022五年级语文上册 第一单元 4 珍珠鸟教学课件 新人教版.pptx
  • 2022五年级语文上册 第一单元 4 珍珠鸟教学反思 新人教版.docx2022五年级语文上册 第一单元 4 珍珠鸟教学反思 新人教版.docx
  • 小学语文 反义词 业精于勤的反义词.doc小学语文 反义词 业精于勤的反义词.doc
  • 小学语文 反义词 专横跋扈的反义词.doc小学语文 反义词 专横跋扈的反义词.doc
  • 小学语文 反义词 专心一志的反义词.doc小学语文 反义词 专心一志的反义词.doc
  • 2022五年级语文上册 第一单元 3 桂花雨状元预习卡(无答案) 新人教版.docx2022五年级语文上册 第一单元 3 桂花雨状元预习卡(无答案) 新人教版.docx
  • 小学语文 反义词 与柔软有关的反义词.doc小学语文 反义词 与柔软有关的反义词.doc
  • 小学语文 反义词 不计其数的反义词.doc小学语文 反义词 不计其数的反义词.doc
  • 2022五年级语文上册 第一单元 3 桂花雨教学反思 新人教版.docx2022五年级语文上册 第一单元 3 桂花雨教学反思 新人教版.docx
  • 小学语文 反义词 不知不觉的近义词反义词.doc小学语文 反义词 不知不觉的近义词反义词.doc
  • 小学语文 反义词 不声不响的反义词.doc小学语文 反义词 不声不响的反义词.doc
  • 2022五年级语文上册 第一单元 2 落花生生字课件 新人教版.pptx2022五年级语文上册 第一单元 2 落花生生字课件 新人教版.pptx
  • 小学语文 反义词 一掷千金的反义词.doc小学语文 反义词 一掷千金的反义词.doc
  • 2022五年级语文上册 第一单元 2 落花生状元预习卡(无答案) 新人教版.docx2022五年级语文上册 第一单元 2 落花生状元预习卡(无答案) 新人教版.docx
  • 小学语文 反义词 tall的反义词有哪些.doc小学语文 反义词 tall的反义词有哪些.doc
  • 小学语文 反义词 lucky的反义词有哪些.doc小学语文 反义词 lucky的反义词有哪些.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1