江苏省江阴市第一中学2020-2021学年高一上学期12月份阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省江阴市第一中学2020-2021学年高一上学期12月份阶段性测试英语试题 WORD版含解析 江苏省 江阴市 第一
- 资源描述:
-
1、江阴市第一中学2020-2021学年度第一学期12月份阶段性测试高一英语说明:本试卷由四个部分组成,共11页,满分150分,考试用时120分钟。请把答案全部涂写在答题卡上,考试结束后,只交答题卡。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the weather be like tomorrow?A. Windy. B. Sunny. C.
2、Cloudy.2. Whats the probable relationship between the speakers?A. Classmates. B. Teacher and student. C. Brother and sister.3. When did the man start drinking coffee?A. When he was in high school.B. When he started working here.C. When he was at college.4. What does the man mean?A. The film is not i
3、nteresting.B. He has seen the film twice.C. The film is better than the novel.5. What are the speakers mainly talking about?A. A band. B. The guitar. C. Drums.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白
4、读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What was the woman doing when the man got back?A. Cooking. B. Sleeping. C. Calling.7. How does the man feel about Johnsons coming today?A. Surprised. B. Discouraged. C. Embarrassed.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why does the man feel excited?A. He has got a job.B. Hes got an interview.C. He
5、s set up a new company.9. What will the speakers do tonight?A. Go to see Toby. B. Visit the company. C. Have fun.听第8段材料,回答第10至12题。10. How long has the man been learning English?A. Over six years. B. About ten years. C. About twelve years.11. What does the woman want to know?A. Why people like the co
6、untryside.B. Why Americans mostly teach in cities there.C. Why so many Americans teach English there.12. What does the woman do?A. A businesswoman. B. A teacher. C. An English student.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why does the woman need the mans full name?A. To find him in the computer system.B. To give him
7、 the e-ticket.C. To return his passport.14. What does the man hope to get?A. The baby carriage and backpack.B. His daughters birth certificate.C. A seat convenient for the passage.15. How old is the mans daughter?A. One year old. B. One and a half years old. C. Two years old.16. Why should the man g
8、et to the gate earlier?A. To get his boarding pass.B. To have his carry-on checked.C. To receive special instructions.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker probably doing?A. Delivering a lecture. B. Giving a training course. C. Advertising on TV.18. What does the center provide for young people?
9、A. Job funds. B. Lots of advice. C. Job opportunities.19. How can a graduate get help from the center?A. By making a call. B. By paying a little money. C. By doing voluntary work.20. What is the working time of the center?A. 8:30 a.m. - 4: 00 p.m., weekdays.B. 8:30 a.m. - 4: 30 p.m., weekdays.C. 8:0
10、0 a.m. - 4: 30 p.m., Monday to Sunday.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AHere are some of the movies that inspire you to travel.The Lord of the RingsThe story is about Frodo, his friends and their adventurous journey through Middle-earth. Filmed in about 15
11、0 locations all over New Zealand, this travel movie shows its beauty. From the rolling hills of Matamata to the volcanic region of Mt Ruapehu, this is the best movie to see New Zealand. Also, this travel movie might have the only distinction of being inspired by travel. The director of the movie Pet
12、er Jackson first read the novel on a train going from Wellington to Auckland when he was just seventeen.Indiana Jones: The Complete Adventure CollectionIndiana Jones and travel are inseparable. Everyone remembers the red line on the world map that shows up on screen when he flies. The Egypt scenes i
13、n Raiders of the Lost Ark were filmed in Tunisia. Temple of Doom was filmed mostly in Sri Lanka and Macau. Last Crusade was filmed in Italy, Spain and Jordan including an excellent view of Petra. Unlike the other films, Kingdom of the Crystal Skull was filmed almost entirely in the United States. Ho
14、wever, their shots of Iguazu Falls are amazing.Romancing the Stone and The Jewel of the NileThis movie series focuses on a romantic writer Joan and her adventures with a soldier of fortune named Jack. In Romancing the Stone Joan goes to Colombia to save her sister who is kidnapped. In the sequel (续集
15、) Joan goes to the fictional kingdom of Kadir in the Middle East. Romancing the Stones scenes were shot mostly in Mexico. For The Jewel of the Nile, the scenes were mostly shot in France and Morocco.The Talented Mr. RipleyTom Ripley is a working class young man. Through a case of mistaken identity,
16、he is asked to go to Italy to convince a wealthy businessmans son to come home. This travel movie starts in New York and heads to the fictional resort of Monticello. The last section of the movie is filmed mostly in Rome and Naples. The locations are beautiful. They also do a good job of showing Ita
17、ly as it looked in the 1960s.1. If you are interested in Europe, you probably watch the film _.A. Temple of DoomB. Last CrusadeC. Raiders of the Lost ArkD. Kingdom of the Crystal Skull2. What can we learn by reading the paragraph of The Lord of the Rings?A. It is the best movie made in New Zealand.B
18、. It was shot from Wellington to Auckland.C. It has increased tourism in New Zealand.D. The novel about it caught the directors attention long ago.3. The movie The Talented Mr. Ripley tells us a story of a man who _.A. owns a large amount of fortune.B. helps a father persuade his son to come home.C.
19、 goes sightseeing in Rome and Naples.D. becomes wealthy by always working hard.【答案】1. B 2. D 3. B【解析】【分析】本文是应用文阅读。作者通过这篇文章介绍鼓励你旅游的四部电影。【1题详解】细节理解题。根据Indiana Jones: The Complete Adventure Collection中“Last Crusade was filmed in Italy, Spain and Jordan including an excellent view of Petra.”(Last Crusad
20、e是在意大利、西班牙和约旦拍摄的,其中包括佩特拉的绝佳视角。)可知,如果你对欧洲感兴趣,你可能会看Last Crusade这部电影。故选B。【2题详解】细节理解题。根据The Lord of the Rings中“The director of the movie Peter Jackson first read the novel on a train going from Wellington to Auckland when he was just seventeen.”(电影导演彼得杰克逊17岁时在从惠灵顿到奥克兰的火车上第一次读到这本小说。)可知,通过阅读指环王这一段,我们能了解到这
21、部关于它的小说很久以前就引起了导演的注意。故选D。【3题详解】细节理解题。根据The Talented Mr. Ripley中“Tom Ripley is a working class young man. Through a case of mistaken identity, he is asked to go to Italy to convince a wealthy businessmans son to come home.”(汤姆雷普利是工人阶级的年轻人。在一桩身份认错的案件中,他被要求去意大利说服一位富商的儿子回家。)可知,这部电影向我们介绍了他帮助一位父亲说服他的儿子回家的
22、故事。故选B。BShort and shy, Ben Saunders was the last kid in his class picked for any sports team. “Football, tennis cricket-anything with a round ball, I was useless”, he says now with a laugh. But back then, he was the object of jokes in school gym classes in Englands rural Devonshire.It was a mountain
23、 bike he received for his 15th birthday that changed him. At first the teen went biking alone in a nearby forest. Then he began to cycle along with a runner friend. Gradually, Saunders set his mind building up his body, increasing his speed, strength and endurance. At age 18, he ran his first marath
24、on.The following year, he met John Ridgway, who became famous in the 1960s for rowing an open boat across the Atlantic Ocean. Saunders was hired as an instructor at Ridgways school of Adventure in Scotland, where he learned about the older mans cold-water exploits (英勇行为). Intrigued, Saunders read al
25、l he could about Arctic explorers and North Pole expeditions, then decided that this would be his future.Journeys to the Pole arent the usual holidays for British country boys, and many people dismissed (不予考虑) his dream as fantasy. “John Ridgway was one of the few who didnt say, You are completely c
26、razy,” Saunders says.In 2001, after becoming a skilled skier, Saunders started his first long-distance expedition toward the North Pole. He suffered frostbite, had a closer encounter with a polar bear and pushed his body to the limit.Saunders has since become the youngest person to ski alone to the
27、North Pole, and hes skied more of the Arctic by himself than any other Briton. His old playmates would not believe the transformation.This October, Saunders, 27, heads south to explore from the coast of Antarctica to the South Pole and back, an 1800-mile journey that has never been completed on skis
28、 (滑雪板).4. We can learn from the text that Ridgway _.A dismissed Saunders dream as fantasy.B. built up his body together with Saunders.C. hired Saunders for his cold-water experience.D. won his fame for his voyage across the Atlantic.5. What do we know about Saunders?A. He once worked at a school in
29、Scotland.B. He followed Ridgway to explore the North Pole.C. He was chosen for the school sports team as a kid.D. He was the first Briton to ski alone to the North Pole.6. The underlined word “Intrigued” in the third paragraph probably means _.A. excited.B. convinced.C. delighted.D. fascinated.7. It
30、 can be inferred that Saunders journey to the North Pole _.A. was accomplished by his old playmates.B. set a record in the North Pole expedition.C. was supported by other Arctic explorers.D. made him well-known in the 1960s.【答案】4. D 5. A 6. D 7. B【解析】这是一篇记叙文。Saunders在了解了John Ridgway的英雄事迹后深受鼓舞,决定也从事北
31、极探险,成为他那样的人,最终创下了记录。【4题详解】细节理解题。根据第三段第一句“The following year, he met John Ridgway, who became famous in the 1960s for rowing an open boat across the Atlantic Ocean.”(第二年,他遇到了Ridgway,后者在20世纪60年代因划着敞开式船横渡大西洋而出名。)可知,Ridgway因横渡大西洋的航行而声名鹊起。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段第二句“Saunders was hired as an instructor at Ri
32、dgways school of Adventure in Scotland”(Saunders被聘为苏格兰里奇韦冒险学校的指导员)可知,Saunders曾在苏格兰的一所学校工作过。故选A。【6题详解】词句猜测题。根据后文“Saunders read all he could about Arctic explorers and North Pole expeditions, then decided that this would be his future.”(Saunders读了所有他能读到的关于北极探险家和北极探险的书,然后决定这将是他的未来。)和前文“he learned about
33、 the older mans cold-water exploits”(他了解到那位老人在冷水中的英勇事迹)可知,Saunders在了解到那位老人在冷水中的英勇事迹后非常感兴趣和着迷,所以又读了所有他能读到的关于北极探险家和北极探险的书。所以Intrigued的意思是“着迷的”。故选D。【7题详解】推理判断题。根据倒第二段第一句“Saunders has since become the youngest person to ski alone to the North Pole”(自此,Saunders 成为独自滑雪到北极最年轻的人)可知,Saunders的北极之旅在北极探险中创下了一个记
34、录。故选B。CIt is generally acknowledged that young people from poorer socio-economic backgrounds tend to do fess well in the education system. In an attempt to help the children of poor families a nationwide program called “Headstart” was started in the US in 1965. A lot of money was poured into it. It
35、Look children into pre-school institutions at the age of three and was supposed to help them succeed in school. But the results have been disappointing because the program began too late. Many children who entered it at three were already behind their peers in language and intelligence and the paren
36、ts were not involved in the process. At the end of each day, “Headstart” children returned to the same disadvantaged home environment.To improve the results, another program was started in Missouri that concentrated on parents as the childs first teachers. This program was based on research showing
37、that working with the family is the most effective way of helping children get the best possible start in life. The four-year study included 380 families who were about to have their first child and represented different socio-economic status, age and family structure. The program involved trained e
38、ducators visiting and working with the parent or parents and the child. The program also gave the parents some guidance, and useful skills on child development.At three, the children involved in the “Missouri” program were evaluated with the children selected from the same socio-economic backgrounds
39、 and family situations. The results were obvious. The children in the program were more advanced in language development, problem solving and other intellectual skills than their peers. They performed equally well regardless of socio-economic backgrounds or family structure. The one factor that was
40、found to affect the childs development was the poor quality of parent-child interaction. That interaction was not necessarily bad in poorer families.The “Missouri” program compares quite distinctly with the “Headstart” program. Without a similar focus of parent education and on the vital importance
41、of the first three years, some evidence indicates that it will not be enough to overcome education unfairness.8. What caused the failure of the “Headstart” program?A. The large number of poor families.B. The disapproval from children.C. The late start of the program.D. The long period of time.9. Wha
42、t do we know about the “Missouri” program?A. It focused on the childrens first school teachers.B. It helped the children return to the same home.C. It made the children improved in many aspects.D. It gave the parents advice on their development.10. According to the passage, what is likely to influen
43、ce children s performance?A. The number of family members.B. The teacher-student relationship.C. The intelligence of their parents.D. The parent-child communication.11. How does the author develop the passage?A. By listing figures.B. By making comparisons.C. Ry presenting ideas.D. By drawing conclus
44、ions.【答案】8. C 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。人们普遍认为,社会经济背景较差的年轻人在教育系统中表现较好。为了帮助贫困家庭的孩子,美国于1965年启动了一项名为“先驱者”的全国性计划。但是由于起步太晚计划失败。为了提高教学效果,密苏里州启动了另一个项目,重点是让家长成为孩子的启蒙老师。经过研究发现,影响儿童发展的一个因素是亲子互动质量差。【8题详解】细节理解题。根据第一句倒数第三句But the results have been disappointing because the program began too late.可知项目失败的原因是
45、开始得太迟了,故选C。【9题详解】推理判断题。第三段第三句The children in the program were more advanced in language development, problem solving and other intellectual skills than their peers. 参加该项目的孩子在语言发展、解决问题和其他智力技能方面比同龄人更先进。可推测Missouri项目使孩子们在许多方面得到了提高。故选C。【10题详解】细节理解题。倒数第二段倒数第二句The one factor that was found to affect the c
46、hilds development was the poor quality of parent-child interaction.可知研究发现,影响儿童发展的一个因素是亲子互动质量差。即亲子之间的互动交流有可能会影响孩子的表现,故选D。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段第一句The “Missouri” program compares quite distinctly with the “Headstart” program.可知“密苏里”计划与“先驱者”计划的对比非常明显,即作者是通过二者之间的对比来发展文章内容的,故选B。DA company called Compass P
47、ools has some good news for height and swimming enthusiasts.Recently, the company announced their novel design-a first of its kind 360-degree pool which is set to be placed on a skyscraper in London.The Infinity London will be the first and only building in the world to include this cutting-edge poo
48、l design. The pool will be laid on top of a 55-story skyscraper and will allow people to float over 200 meters above the London skyline with unobstructed(无障碍)views of the city. The entrance to the pool is hidden.People began to raise questions about how anyone would get inside the pool. Compass Pool
49、s explains: Swimmers will access the pool through a rotating spiral(螺旋)staircase based on the door of a submarine, rising from the pool floor when someone wants to get in or out.But that is not the only unique technology of the pool.The designers found a way to make sure the wind doesnt blow the wat
50、er down to the streets.They included a built-in anemometer(风力计)to monitor the wind speed. It is linked to a computer-controlled building management system which will also take care of the temperature of the water.Alex Kemsley promises that this unique pool will surpass expectations.Swimming in the S
51、kyPool at The Shard,its quite a strange feeling to have helicopters flying past at your level but this pool takes it a step further, he says.Putting your goggles(防水镜)on and with a 360-degree view of London from 220m up, it really will be something else-but its definitely not one for the acrophobic(恐
52、高)!While the exact date of the construction is not clear yet, if things go well, it may begin in 2020.The location has yet to be confirmed too.12. What can we learn from the first paragraph? _A. The Infinity London is the only building to swim in. B. Swimmers can enjoy the views of London in the poo
53、1. C. The pool is located on the first floor of a skyscraper. D. Compass Pools has built many 360-degree pools in the world. 13. What does the underlined word that in Paragraph 3 refer to? _A. The pool floor. B. A built-in anemometer. C. The door of a submarine. D. The entrance to the poo1. 14. Who
54、might not be suitable to swim in the SkyPool? _A. People who enjoy flying. B. People who lose weight. C. People who fear heights. D. People who have poor sight. 15. What can we know about the SkyPool at The Shard? _A. It is not certain when people can swim in it. B. Its exact location of the constru
55、ction is clear. C. Swimmers can expect its designs easily. D. Its impossible to monitor the temperature of the water. 【答案】12. B 13. D 14. C 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。一家名为Compass Pools的公司为攀高和游泳爱好者带来了一些好消息。最近,该公司宣布了他们的新设计:一个360度游泳池。它将被安置在伦敦的摩天大楼上,文章介绍了它的两个创新点以及令人惊叹之处。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段的句子The pool will be
56、 laid on top of a 55-story skyscraper and will allow people to float over 200 meters above the London skyline with unobstructed(无障碍)views of the city. (游泳池将建在一座55层的摩天大楼上,人们可以在超过200米高的伦敦摩天大楼上面游泳,并且可以无障碍的欣赏城市风景)可知,游泳的人可以在游泳池里欣赏伦敦的景色。故选B。【13题详解】词义猜测题。划线单词所在句子意思为:但这并不是游泳池唯一的独特技术。且划线单词位于段首句,所以我们应从上段中找出它指
57、代的是什么。根据文章第二段的句子The entrance to the pool is hidden.People began to raise questions about how anyone would get inside the poo1.(泳池的入口是隐蔽的。人们开始对如何进入泳池提出问题。)可知,文章第二段解释的是泳池入口的问题。所以“that”指的是“游泳池的入口”。故选D。【14题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段的句子“Putting your goggles(防水镜)on and with a 360-degree view of London from 220m u
58、p,it really will be something else-but its definitely not one for the acrophobic!在220米的高处戴上防水镜,360度浏览伦敦的风景,是很酷的-但是它真的不适合恐高的人。)”可知,恐高的人不适合在游泳池里面游泳。故选C。【15题详解】细节理解题。根据文章最后一段的句子“While the exact date of the construction is not clear yet, if things go well, it may begin in 2020. (具体的施工日期还不确定,如果事情进展顺利的话,可
59、能在2020年开始)”可知,人们什么时候可以在里面游泳还不确定。故选A。【点睛】猜测词义题在高考中有三种考查形式:生词猜测词义或熟词生义、猜测一句话的意思、指代关系猜词(代词或者名词)。从近三年考查形势看,三种考查方式同等重要。本文中考查的是指代关系猜测。这种题型的解法主要是在代词前找到代词的指代关系。例如本文第二题,由代词所在句子的位置,可知代词指代是上一段的内容。我们再从上一段内容的中心思想,就可以推断出代词指代什么内容。上一段解决的是“游泳池的入口”问题,并且这刚好也是游泳池的一个独特技术。故选D。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填
60、入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When he was a teenager, Hunter Adams was very unhappy, and he spent many years in the 1960s and 1970s in a special hospital for people with mental health problems.When he left hospital, Adams decided to become a doctor, so he went to Medical School in Virginia, USA. _16_ For ex
61、ample, he didnt like the doctors white coats, so he wore shirts with flowers on them when he visited his patients, and he tried to make them laugh. The doctors at the medical school didnt like Adams very much because he was too different._17_ He saw unhappy and lonely people, and he tried to help th
62、em as patients, but as people too. He spent a lot of time with children in the hospital, and often put a special red nose on his face to look like a clown and to make the children laugh.When he finished medical school and became a doctor, Adams opened his own hospital, called “The Gesundheit Institu
63、te!”, together with some other doctors. _18_Hunter Adams became famous during the 1980s, and in 1998, Universal Pictures made a film about his life. _19_ In the film (called Patch Adams), Robin Williams played the role of Adams. Williams said, “Hunter is a really warm person, who believes that patie
64、nts need a doctor whos a friend. _20_ ”A. I enjoyed playing him.B. It was very successful.C. He finally gave up his studies.D. Adams succeeded in persuading other patients.E. But when he was there, he did things in a different way.F. But Adams believed that people in hospital need more than medicine
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342458.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
