湖北省孝感市部分重点学校2019-2020学年高二英语10月联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 孝感市 部分 重点 学校 2019 2020 学年 英语 10 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省孝感市部分重点学校2019-2020学年高二英语10月联考试题(含解析)注意事项:1 .本试卷由四个部分组成。其中第一、二部分和第三部分的第一节为选择题。第三部分的第 二节和第四部分为非选择题。共150分,共12页。2.全部答案在答题卡上相应区域内完成,在本试卷上作答无效。选择题请使用2B铅笔填涂, 非选择题请使用0.5毫米黑色签字笔作答。要求字体工整、笔迹清晰。3. 请在答题卡规定的地方填写好个人信息,并认真核对答题卡上所粘贴的条形码是否与本人 的信息一致。4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两
2、分钟的时间将试卷上的答案转 涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much did the man pay for the larger painting?A. Two thousand dollars.B. Four thousand dollars.C. Six thousand dollars.【答案】C【解析】【原文】此题为
3、听力题,解析略。2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man want to buy?A. A pet dog.B. A shelf.C. Pet food.【答案】C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers probably doing?A. Taking pictures.B. Watching TV.C. Doing exercise.【答案】A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What day is it today?A. Sunda
4、y.B. Saturday.C. Friday.【答案】B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why does the woman push back the scheduled time?A. Her mothers flight was delayed.B. She has to see her friend at the airport.C. Her flight was delayed.【答案】A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给
5、的A、B、C三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完 后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What do we know about the woman?A. She doesift like the food there.B. She works as a waitress there.C. Its her first time there.7. What will the man probably have?A. Fish.B. Chicken.C
6、. Noodles.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What does the woman think of this years party?A. Crazy.B. Relaxing.C. Tiring.9. Which Maggie is wearing a blue dress?A. The manager.B. The accountant.C. The secretary.【答案】8. B 9. C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可
7、播放相关音频,请去附件查看】10. Where does the conversation probably take place?A. At a restaurant.B. At a hotel.C. At a supermarket.11. What is bothering the man and his wife?A. The noise.B. The service.C. The price.12. What will the man do?A. Check out today.B. Wait to change the room.C. Call the police.【答案】10.
8、 B 11. A 12. B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Why was the man so late?A. He was caught in the traffic.B. The bank opened late.C. He forgot about time in the bank.14. Who did the man meet at the bank?A. His old friend.B. A tourist.C. His co-worker.15. What did Nicolas give t
9、he man?A. His phone number.B. Some money.C. A map.16. What will the speakers do after eating and drinking?A. Go back home.B. Go on touring.C. Look for Nicolas.【答案】13. C 14. B 15. C 16. B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. When is the opening day of Americas Cup Park?A. July 4th.B
10、. July 7th.C. September 9th.18. What sport is the Americas Cup about?A. Running.B. Swimming.C. Sailing.19. How many teams will be competing in the Challenger Series?A. Two.B. Three.C. Four.20. Which team won last years Challenger Series?A. An American team.B. An Italian team.C. A Swedish team.【答案】17
11、. A 18. C 19. B 20. A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AScientific BooksAmazon offers a wide range of books for readers to choose from. Here are some splendid books for lovely kids.How to be a ScientistSteve MouldPrice: $8.81This book is
12、for the child who is forever asking questions. It encourages young readers to hug those questions seek out answers, and try out some fun experiments that will entertain the whole family. We cant wait to get our hands on this one!LEGO Women of NASA: Space HeroesDKPrice: $11.72Not only is this splendi
13、d book filled with many LEGO characters, but its also filled with educational facts! Your little one will love learning about ladies like Mae Jemison, Sally Ride, Margaret Hamilton, and Nancy Grace Roman through this fun-to-read book.Hidden FiguresMargot Lee ShetterlyPrice: $12.75Youve likely seen t
14、he Academy Award-winning film Hidden Figures, but now you can introduce these amazing women to your kids as role models. This picture book explores the story of these amazing mathematicians and the barriers they overcame to have extraordinary careers with NASA.If I Built a CarChris Van DusenPrice: $
15、 6. 39It s a factkids love things that move. They are cars, planes, trains, and all you name it! This fun story describes little Jacks dream about designing a perfect car, including a pool, a fireplace, and much more. The young engineer in your family will be begging you to read If I Built a Car eac
16、h night before bedtime.21. For whom is the book How to be a Scientist most suitable?A. Parents admiring famous scientists.B. Parents loving entertainment.C. Kids with curiosity about science.D. Kids with a preference for Chinese characters.22. Which of the following books was made into a film?A. How
17、 to be a ScientistB. If I Built a Car.C. LEGO Women of NASA : Space Heroes.D. Hidden Figures.23. Who wrote the book about a young designer?A. Chris Van Dusen.B. DK.C. Steve Mould.D. Margot Lee Shetterly.【答案】21. C 22. D 23. A【解析】这是一篇应用文,介绍了亚马逊上一些适合孩子的好书。【21题详解】推理判断题。根据文中This book is for the child who
18、 is forever asking questions. It encourages young readers to hug those questions, seek out answers, and try out some fun experiments that will entertain the whole family.可知How to be a Scientist 这本书适合那些永远在问问题孩子,这本书鼓励年轻的读者也就是孩子们找到问题的答案,尝试一些有趣的实验。一直问问题说明抱有好奇心,结合书的名字How to be a Scientist可知这本书适合对那些对科学抱有好
19、奇心的孩子。故选C项。【22题详解】细节理解题。根据Hidden Figures部分的Youve likely seen the Academy Award-winning film Hidden Figures可知Hidden Figures被拍成了电影并赢得了奥斯卡奖项,故选D项。【23题详解】细节理解题。根据最后一段中的This fun story describes little Jacks dream about designing a perfect car, including a pool, a fireplace, and much more.可知Chris Van Duse
20、n.写的If I Built a Car这本书讲述了小杰克设计一辆完美的汽车的梦想,也就是Chris Van Dusen的书是关于一个小设计师的 ,故选A项。BRecently, Whitewater Middle School students in the US looked at 200 pounds (90.7 kg) of food. Their classmates threw it away after a meal in the cafeteria. They found the remains of pizzas. They saw untouched green salad
21、s and pieces of bread bitten only once. It was,they said, both disgusting and educational.You dont realize how much food waste youre making till you see it, said student Cody Gist.To deal with this problem, Whitewater added environmental science as a school-wide program this year. Teachers are guidi
22、ng their students through research on the ways food is linked to environment, poverty, and peoples health.The school changed to compostable (可用作堆肥的)paper trays (托盘)as well. Working with Every Tray Counts, a US nonprofit group, the school hopes for a change from disposable trays to compostable paper
23、trays.This isnt just an exercise at school. Whitewater is joining a network of schools, businesses and neighborhoods. They try to make composting as mainstream as recycling.The larger issue is protection of landfill (垃圾填埋场)space, said Laurette Hall, an environmental management official. The area has
24、 enough space to last for maybe 25 more years, she said. That isnt as much as it sounds in such a rapidly growing area.Principal Beth Thompson said students advise each other on new ways to deal with trash.Students understand why it matters so not one student refused to do extra work when throwing a
25、way their waste, Thompson said.Whitewater teachers make sure students know how their own eating habits are part of bigger problems. In environmental literature class, students read books such as Fast Food Nation: The Dark Side of the All-American Meal.Mollie Lyman works with several language arts cl
26、assrooms. Their classes discuss such issues as how poor neighborhoods often have less access (使用权)to healthy food.Lyman says she wants students to ask some basic questions: What do we eat? What do we waste?”24. Why did Whitewater Middle School students look at the food?A. To prepare students for the
27、 environmental science course.B. To find out the calories of different kinds of food.C. To see how food was connected with other problems.D. To check what foods were most popular among students.25. What measures did Whitewater Middle School take? Introducing a new course about the environment. Using
28、 compostable paper trays in the cafeteria. Setting up a group called Every Tray Counts. Joining others to make composting common.A. B. C. D. 26. What did Laurette Hall worry about?A. People dont want to protect landfill space.B. Students dont know how to recycle trash.C. There wont be enough landfil
29、l space in the future.D. Students dont understand the waste problem.27. What is the purpose of the article?A. To tell readers how important it is to save food.B. To share how a US school is making an effort for the environment.C. To encourage schools to have environmental protection classes.D. To ca
30、ll on students to care about poor people.【答案】24. C 25. A 26. C 27. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一所美国学校为了保护环境所做出的努力:开展环境科学项目。【24题详解】推理判断题。根据第三段内容To deal with this problem, Whitewater added environmental science as a school-wide program this year. Teachers are guiding their students through research on the w
31、ays food is linked to environment, poverty, and peoples health.可知为了解决这个问题,Whitewater今年在全校范围内增加了环境科学课程。教师通过研究食物与环境、贫困和人们健康之间的联系来指导学生。由此推断Whitewater的学生研究食物是为了看食物和其它问题(比如环境,贫困,健康)之间的联系。故选C项。【25题详解】细节理解题。根据第三段中的To deal with this problem, Whitewater added environmental science as a school-wide program th
32、is year.可知为了解决这个问题,Whitewater今年在全校范围内增加了环境科学课程。故正确;根据第四段中的The school changed to compostable (可用作堆肥的)paper trays (托盘)as well.可知学校改用了可用作堆肥的纸托盘。故正确;根据第五段中Whitewater is joining a network of schools, businesses and neighborhoods. They try to make composting as mainstream as recycling.可知Whitewater正在加入一个由学
33、校、企业和社区组成的网络。他们试图使堆肥和回收利用一样成为主流。故正确。综合选A项。【26题详解】推理判断题。根据第六段中的The larger issue is protection of landfill (垃圾填埋场)space,or maybe 25 more years, she said. That isnt as much as it sounds in such a rapidly growing area.可知Laurette Hall说更大的问题是垃圾填埋场空间的保护问题,她说这个地区的(垃圾填埋场)空间可以再维持25年。在这样一个快速发展的地区,这并没有听起来那么多。这说
34、明她很担心未来没有足够的垃圾填埋场空间。故选C项。【27题详解】推理判断题。根据文章内容可知,文章主要介绍了一所美国学校为保护环境所做出的的各种措施,作者写这篇文章就是为了和读者分享这所学校为了保护环境所做出的努力。故选B项。【点睛】细节理解题的做题关键是找出原文的根据,认真核查题干和原文的异同,常犯错误有:绝对化语言,范围扩大或缩小,以偏概全,张冠李戴等。考生首先要浏览短文后的小题题干,标出关键词(组),带着问题去阅读,能够做到心中有数,目的明确;然后再仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握细节信息,并在标出能得出答案的有效信息。比如本文第2小题考查的就是学生查找细节的能力,考生要根据所给的四
35、个小选项分别定位到第三段的To deal with this problem, Whitewater added environmental science as a school-wide program this year.,第四段的The school changed to compostable (可用作堆肥的)paper trays (托盘)as well.和第五段中Whitewater is joining a network of schools, businesses and neighborhoods. They try to make composting as mains
36、tream as recycling.根据这些原文判断 是正确的。CIf youve ever visited London, its likely that youve heard the loud chimes(鸣响)of Big Ben, the 157-year-old clock bell of the UKs Houses of Parliament(议会).But on Aug 21, the worlds most famous bell fell silent. This is because the Palace of Westminsters Elizabeth Towe
37、r, which houses Big Ben, needs to be repaired. The workers wholl carry out the repairs dont want their ears to be damaged by the sounds of the huge bell, reported BBC News. Big Ben wont ring again regularly until 2021.Theres been quite an emotional response to the move. Several members of parliament
38、 gathered in front of the Houses of Parliament to hear the bells last regular chime for four years. A few even shed tears, as if they were attending a friends funeral.But a number of politicians are angry about the lengthy silencing of Big Ben, calling it a symbol of Britain, according to ABC News.
39、And some members of public agree with it. “Its our heritage,” David Dummigan, from Cumbria in the north of England, told The New York Times. “People come from all over the world to look at it and listen to it. Its part of British history.” This kind of emotional reaction could be linked to “fears ab
40、out Britain losing its voice and place in the world, which is part of the threat that comes from Brexit”, according to CNN. “The reality of losing a place at the top table is being made obvious,” it wrote.Worries aside, fans of Big Ben will still be able to hear its unique chimes during special occa
41、sions such as New Years Eve. But if we do miss hearing Big Ben on a regular basis, we could always set its sound as our message tone.28. Why did Big Ben fall silent?A. To get Big Ben repaired.B. To create a quiet environment for residents.C. To protect the workers ears.D. To remove some politicians
42、anger about it.29. What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?A. Big Ben needs to be repaired.B. Big Ben is a symbol of Britain.C. The UK is losing its voice in the world.D. Big Ben should ring on special occasions.30. Why did Britons react emotionally?A. Fears about Big Ben falling
43、silent forever.B. Threat coming from the rise of other countries.C. Worries about not being able to visit Big Ben anymore.D. Worries about the UK losing its influence on the world.31. Which of the following can be the best title for the text?A. Britons React Emotionally to Big Bens Silence.B. Briton
44、s are Worried about the Fall of the UK.C. Britain is Losing its Place at the Top Table.D. Big Ben Falls Silent for Four Years.【答案】28. C 29. B 30. D 31. A【解析】本文为说明文。如果你去过伦敦,你很可能听到过大本钟的巨大钟声。大本钟是英国议会大厦的大钟,已有157年的历史。但在8月21日,世界上最著名的钟沉默了。这是因为大本钟所在的威斯敏斯特伊丽莎白塔宫殿需要维修。据英国广播公司报道,将进行维修的工人们不希望他们的耳朵被巨大的钟声损坏。直到202
45、1年,大本钟才会再次定期敲响。这一举动引起了公众的很大反应。【28题详解】细节理解题。根据第一段中的This is because the Palace of Westminsters Elizabeth Tower, which houses Big Ben, needs to be repaired. The workers wholl carry out the repairs dont want their ears to be damaged by the sounds of the huge bell,可知,大本钟沉默是为了保护维修威斯敏斯特伊丽莎白塔宫殿的工人们的耳朵不被巨大的钟
46、声损坏。故C选项正确。【29题详解】词义猜测题。根据划线词所在句前一句But a number of politicians are angry about the lengthy silencing of Big Ben, calling it a symbol of Britain,(但是一些政界人士对大本钟的长时间沉寂感到愤怒,称它是英国的象征)可知,一些公众也同意它(它是英国的象征)。故B选项正确。【30题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的This kind of emotional reaction could be linked to “fears about Britain l
47、osing its voice and place in the world, which is part of the threat that comes from Brexit”, according to CNN.可知,这种情绪反应可能与对英国失去发言权和世界地位的担忧有关。故D选项正确。【31题详解】标题判断题。通读全文可知,文章主要介绍了英国人对大本钟的沉默的强烈反应。故A选项正确。DRecord fires sweeping across the Amazon this month have been grabbing global headlines as scientists
48、and environmental groups are worried that they will aggravate climate change crisis and threaten biodiversity (生物多样性).As the largest rainforest in the world, the Amazon is often called the lungs of the world. It is also home to about 3 million species of plants and animals, and 1 million local peopl
49、e. The vast rainforest plays an important role in the worlds ecosystem because they absorb heat instead of it being reflected back into the atmosphere. They also store carbon dioxide and produce oxygen, ensuring that less carbon is released, mitigating the effects of climate change.Any forest destro
50、yed is a threat to biodiversity and the people who use that biodiversity, Thomas Lovejoy, an ecologist at George Mason University told National Geographic. The overwhelming threat is that a lot of carbon goes into the atmosphere, he stressed. In the midst of the global climate crisis, we cannot affo
51、rd more damage to a major source of oxygen and biodiversity. The Amazon mu:st be protected/5 U.N. Secretary General Antonio Guterres said.Data from the National Institute for Space Research (INPE) show that the number of forest fires in Brazil quickly increased by 82 percent from January to August t
52、his year from a year ago. A total of 71,497 forest fires were registered in the country in the first eight months of 2019, up from 39,194 in the same period in 2018, INPE said. We estimate that the forest areas in the Brazilian Amazon have decreased something between 20 and 30 percent compared to th
53、e last 12 months, Carlos Nobre, a researcher at the University of Sao Paulo, told German broadcaster Deutsche Welle.Brazil owns about 60 percent of the Amazon rainforest, whose degradation could have severe consequences for global climate and rainfall. The extent of the area ruined by fires has yet
54、to be determined, but the emergency has transcended (超出)Brazils borders, reaching Peruvian, Paraguayan and Bolivian regions.32. Which of the following best explains mitigating” underlined in Paragraph 2?A. Worsening.B. Causing.C. Easing.D. Benefiting.33. What can we learn from Thomass and Antonios w
55、ords?A. The biodiversity makes the rainforest unique.B. The rainforest fires result in serious consequences.C. The global climate crisis brings more rainforest fires.D. The dry weather leads to the rainforest fires.34. Why does the author list the numbers in Paragraph 4?A. To present the reduction o
56、f rainforest areas.B. To show the influence of forest fires.C. To explain the process of the research.D. To prove the importance of rainforest.35. Which section of a magazine is this text probably taken from?A. Sports and music.B. Science and technology.C. .Business and culture.D. Nature and geograp
57、hy.【答案】32. C 33. B 34. A 35. D【解析】这是一篇说明文。火灾席卷亚马逊地区,科学家和环保组织担心这会加剧气候变化危机,威胁生物多样性。【32题详解】词义猜测题。根据划线部分的前文They also store carbon dioxide and produce oxygen, ensuring that less carbon is released可知热带雨林还储存二氧化碳并制造氧气,以确保更少的碳被释放。更少的碳被释放会减轻气候变化的影响,故猜测划线词的影响是“减轻”,故选C项。【33题详解】推理判断题。根据第三段Thomas的话“Any forest des
58、troyed is a threat to biodiversity and the people who use that biodiversity, The overwhelming threat is that a lot of carbon goes into the atmosphere,可知Thomas说任何森林的破坏都是对生物多样性和利用生物多样性的人们的威胁。并强调最严重的威胁是大量的碳排放到大气中。根据Antonio的话“In the midst of the global climate crisis, we cannot afford more damage to a m
59、ajor source of oxygen and biodiversity. The Amazon must be protected/可知Antonio说在全球气候危机的背景下,我们无法承受对氧气和生物多样性这一主要来源的更多破坏,亚马逊森林必须被保护。根据两人的话可知亚马逊森林对于保护生物多样性和应对气候变化方面发挥着重要的作用,由此推知亚马逊森林大火会造成严重的后果。故选B项。【34题详解】推理判断题。根据第四段Data from the National Institute for Space Research (INPE) Brazilian Amazon have decreas
60、ed something between 20 and 30 percent compared to the last 12 months,可知今年1月至8月,巴西森林火灾的数量与去年同期相比迅速增加了82%。INPE表示,2019年前8个月,全国登记在案的森林火灾共有71497起,高于2018年同期的39194起。与过去12个月相比,巴西亚马逊地区的森林面积减少了20%到30%。第四段的这些数字很直白了显示了亚马逊森林火灾越来越多,亚马逊地区的森林面积不断减少,作者列出这些数字就是展示亚马逊森林的减少,故选A项。【35题详解】推理判断题。根据文章内容可知亚马逊热带雨林地区的火灾增多,科学家和
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342995.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
20、七年级上册语文课件诗两首:太阳船.ppt
