江苏省海门第一中学2020-2021学年高二英语上学期期末测试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 海门 第一 中学 2020 2021 学年 英语 学期 期末 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省海门第一中学2020-2021学年高二英语上学期期末测试试题(含解析)第一部分听力(共两节)第一节(共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.How does the man probably feel now?A.Excited. B. Relaxed. C. Disappointed.2.What instrument does the man want to learn?A.The piano. B.The violin. C. The gui
2、tar.3.What is the probable relationship between the speakers?A.Strangers. B.Colleagues. C. Neighbors.4.What will the women probably do next?A.Play football. B.Go to the gym. C. Visit her grandparents.5.What are the speakers talking about?A.A news report. B.A car accident. C. A traffic jam.第二节(共15小题)
3、听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6至第7题。6.When does the concert start?A. At 6:30. B. At 7:00. C. At 7:15.7.How much will the man pay in total?A. $25. B. $40. C. $50.听下面一段对话,回答第8至第9题。8.What kind of movie did the man
4、probably see on Saturday?A.A comedy. B. An action movie. C. A science-fiction movie.9.What did the man dislike about the movie?A.The music. B. The actors. C. The special effects.听下面一段对话,回答第10至第12题。10.Why did the man fail to get in touch with Felix?A.He lost his number. B. He forgot his number. C. He
5、 had the wrong number.11.What did Mr. Latimer ask the woman to do?A. Do a project. B. Place an order. C. Design business cards.12.When is the man at the office?A. This morning. B. This afternoon. C.Tomorrow morning.听下面一段对话,回答第13至第16题。13.Who is the woman probably?A. A first-year student. B. A second-
6、year student. C. A third-year student.14.What should the man do first to get to the sports center?A. Pass the car park. B. Go through the park. C.Go across the bridge.15.What can the man do behind the university?A. Go running. B. Have a swim. C.Play badminton.16.Where does the woman advise the man t
7、o find work?A. In a supermarket. B. In a post office. C.In a shopping mall.听下面一段独白,回答第17至第20题。17.Which city will the listeners go to secondly?A. Xian. B. Chengde. C.Shanghai.18.How will the listeners go to Suzhou from the fourth city?A. By coach. B. By plane. C.By train.19.What will the listeners do
8、 in Yangshuo?A. Visit a market. B. See some gardens. C.Go to a factory.20.When will the listeners go to China?A. In April. B. In May. C.In June.第二部分阅读(共两节)第一节(共15小题)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Gloria Barron Prize for Young Heroes celebrates inspiring, public-spirited young people from dive
9、rse backgrounds all across North America. Here are some of our 2019 winners.Adorn AppiahMedia Coverage:WSPA-TV - 09/27/2019Adom Appiah founded BalWGood, a non-profit that supports communities through sports. In the past three years, he has inspired and led numerous people in raising more than $70,00
10、0 for 16 local non-profits. Ball4WGoods signature annual event, the Celebrity Basketball Games, draws sold-out crowds to watch community leaders take on Adorn and his peers. The 2019 games raised more than $30,000 for children.Anna DuMedia Coverage:Andover Townsman - 10/03/2019Merrimack Valley Magaz
11、ine - 09/22/2019Anna Du created the Deep Plastics Initiative campaign (DPI) to educate others about preventing and cleaning up ocean plastics pollution. Through her DPI presentations around the world, Anna is encouraging scientists to work together in an open-source manner to develop creative techno
12、logies. She has written a childrens book, Microplastics and Me.Jamie MargolinMedia Coverage:The New York Times - 09/20/2019Jamie Margolin founded Zero Hour, an international youth climate justice movement. Her non-profit provides training, resources, and entry points for young people who want to tak
13、e concrete action against climate change and environmental injustice.Grace CallwoodMedia Coverage:Cecil Daily-09/27/2019Grace Callwood founded The We Cancerve Movement, a non-profit that creates ways for youth to help other children who are homeless and sick. Her group has donated more than $15,000
14、in cash and another $50,000 in products to youth-serving organizations across Maryland, Delaware, and Ohio.1. Whats the purpose of Ball4Goods signature annual event?A. To raise money for those in need.B. To attract assistants for Ball4Good.C. To inspire childrens interest in sports.D. To select play
15、ers for Adoms basketball team.2. What do Anna Du and Jamie Margolin have in common?A. Both wrote a childrens book.B. Both care about the future of our planet.C. Both have worked for the good of the homeless.D. Both have encouraged scientists to work together.3. Who won recognition from an article by
16、 Cecil Daily?A. Anna Du.B. Adom Appiah.C. Grace Callwood.D. Jamie Margolin.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四个获得格洛里亚巴伦青年英雄奖的人。【1题详解】细节理解题。根据Adorn Appiah部分中“Ball4WGoods signature annual event, the Celebrity Basketball Games, draws sold-out crowds to watch community leaders take on Adorn and h
17、is peers. The 2019 games raised more than $30,000 for children.( Ball4WGood的标志性年度活动“名人篮球比赛”吸引了满座的观众来观看社区领袖与阿登和他的同龄人比赛。2019年为儿童筹集了3万多美元)”可知,Ball4Good年度标志性活动的目的是为那些需要帮助的人筹集资金。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Anna Du部分中“Anna Du created the Deep Plastics Initiative campaign (DPI) to educate others about preventing and
18、 cleaning up ocean plastics pollution.( Anna Du发起了“深海塑料倡议运动”(Deep Plastics Initiative campaign,简称DPI),旨在教育其他人预防和清理海洋塑料污染)”以及Jamie Margolin部分中“Her non-profit provides training, resources, and entry points for young people who want to take concrete action against climate change and environmental injus
19、tice.(她的非营利组织为那些想要采取具体行动应对气候变化和环境不公正的年轻人提供培训、资源和切入点)”可知,Anna Du和Jamie Margolin的共同点是他们都关心我们星球的未来。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Grace Callwood 部分中“Media Coverage: Cecil Daily-09/27/2019 (媒体报道:Cecil Daily09/27/2019)”可知,Grace Callwood因为Cecil Daily的一篇文章获得了认可。故选C。BIts fall, and that means some trees are losing their
20、leaves. Many people might see cleaning up all that yard waste as tiring. But Bryant Liu, 13, looked at his leaf-blanketed lawn and saw a potential source of energy.Right now, most people fuel their cars with petrol made from fossil fuels (化石燃料), which are not renewable. So scientists are making biof
21、uels. For example, engineers can produce bioethanol - a type of alcohol fuel - from sugars in plants. Turning to dead leaves, however, presents a challenge for biofuel developers. Dead leaves have sugar, but they also have lots of lignin - a tough substance (物质) that strengthens the walls of plant c
22、ells. To get to the sugars inside, scientists first have to break down the lignin with chemicals.Bryant wanted to see if he could get sugar for biofuels out of dead leaves by pretreating those leaves with acids or bases (碱).The young researcher gathered up three garbage bags full of leaves from his
23、yard. Then he went to his fathers laboratory. He broke the dead leaves into pieces, and then carefully loaded equal numbers of them into test tubes. Afterwards, he added either an acid solution or a base solution at different concentrations to the test tubes. “That was really fun,” Bryant says. “It
24、made me feel like a real scientist.” Finally, the teen found that pretreating leaves with either an acid or base encouraged sugar to get out from his yards leaves. However, he explains, the process is still too expensive.Bryant now wants to take the sugars from his finding to the next step - making
25、ethanol. If he could create a better method for producing biofuels, he explains, people would need fewer fossil fuels and “have a renewable energy source for the future.” And, Bryant adds, if people use all those dead leaves for biofuels, he and other kids may have to do less cleaning each fall.4. W
26、hat does the author intend to do in Paragraph 2?A. Reflect on Bryants experiences.B. Use examples to support the topic.C. Add some background information.D. Introduce a new topic for discussion.5. What is the purpose of Bryants experiment?A. To test the toughness of the lignin.B. To find the differe
27、nces between acids and bases.C. To identify the functions of the elements of leaves.D. To get sugar from dead leaves using acids and bases.6. What is Bryants next step?A. To produce biofuels from dead leaves.B. To promote the use of biofuels worldwide.C. To make his pretreating process less costly.D
28、. To encourage other kids to collect dead leaves.7. Which of the following best describes Bryant?A. He is caring.B. He is demanding.C. He has a good sense of humor.D. He has a spirit of exploration.【答案】4. C 5. D 6. A 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文主要讲述的是Bryant通过实验,将枯叶用酸和碱处理提取糖,并计划下一步将它们制成生物燃料。【4题详解】推理判断题。根据第
29、一段“Its fall, and that means some trees are losing their leaves. Many people might see cleaning up all that yard waste as tiring. But Bryant Liu, 13, looked at his leaf-blanketed lawn and saw a potential source of energy.”(秋天来了,这就意味着一些树开始掉叶子。很多人认为打扫院子里的落叶很烦人。但13岁的Bryant Liu看着铺满树叶的草坪,看见了一个潜在的能量来源。)和第二
30、段的“Right now, most people fuel their cars with petrol made from fossil fuels (化石燃料), which are not renewable.”(现在大多数人用不可再生的化石燃料制成的汽油为汽车提供燃料,所以科学家们正在制造生物燃料。)可推知,作者写第一自然段是为了增加一些背景信息,表明在这样的背景情况下,Bryant想要研发生物燃料。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段的“Bryant wanted to see if he could get sugar for biofuels out of dead le
31、aves by pretreating those leaves with acids or bases (碱).”(Bryant想看看那些枯叶用酸和碱处理后能不能提取糖制成生物燃料)可知,Bryant实验的目的是用酸和碱从枯叶中提取糖。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第四段的“Bryant now wants to take the sugars from his finding to the next step - making ethanol.”(Bryant现在想把他研究成果的糖带到下一步制造乙醇)可知,Bryant的下一步是用枯叶生产生物燃料。故选A。【7题详解】推理判断题。结合
32、文章的主要内容,尤其第三段的“Bryant wanted to see if he could get sugar for biofuels out of dead leaves by pretreating those leaves with acids or bases (碱).”(Bryant想看看能否通过用酸或碱预处理枯叶,从这些枯叶中提取出用于生物燃料的糖)和第四段的“Bryant now wants to take the sugars from his finding to the next step - making ethanol.”(Bryant现在想把他研究成果的糖带到下
33、一步制造乙醇)可知,本文主要讲述的是Bryant通过实验,将枯叶用酸和碱处理提取糖,并计划下一步将它们制成生物燃料。由此可推知Bryant具有探索精神。故选D。CA customer stands on the other side of the counter at my work, eyeing the menu. “The food here is so caloric,” she complains, and then looks at me. “You dont eat here, do you? It certainly doesnt look like it.” My face
34、turned red.Im not quite used to how others see me. Since June 2018, Ive lost almost 50 pounds. When I made the choice to change my body physically, everyone around me told me that I would be happier: Skinny meant pretty, and pretty meant happy and satisfied. After looking through dozens of before-an
35、d-after changes on Instagram and other social media, I was more eager to make myself smaller, to better fit into the world. But none of that happened. I didnt feel more whole, or more peaceful. More than anything, I felt lied to.Human health is unbelievably complex, and theres so much more to our we
36、ll-being than caloric balance. For several months, I often felt very tired and got angry easily, convinced that my body was a machine and I had to hard-wire it to look as physically perfect as possible. But at the end of the day, I realized that saying no to my bodys natural desire only left me feel
37、ing upset.Our world is filled with losing weight. Nearly every time I listen to the radio, I hear some ads criticizing empty promises of giving you a better body, achieved only by this gym membership/ this prepackaged Keto shake/ this waist trainer. These all live by the same message: That food is d
38、angerous, and the less we eat, the better off we are. In extreme cases, this message can lead to eating disorders, which will affect over 30 million people in their lifetimes, according to the Body Image Therapy Center.These ideas could not be further from the truth. We eat food for a reason: It giv
39、es us energy, it keeps our body functioning, and it makes us human. I urge everybody to adopt a diet based on sustainability (可持续发展), to eat for energy, based on what makes us happy. We all deserve healthy relationships with food and mindful eating is the best place to start.8. How did the author fe
40、el when hearing the customers words?A. Quite proud.B. A bit angry.C. Rather guilty.D. A little embarrassed.9. Why did the author desire more strongly to lose weight later?A. She was laughed at by others.B. She got encouragement from her family.C. She was attracted by pictures on the Internet.D. She
41、got tired easily when being overweight.10. What did the author think of her weight loss experience?A. It made her disbelieve others.B. It did harm to her well-being.C. It helped lift her confidence a bit.D. It taught her about determination.11. What is the problem with the ads mentioned according to
42、 the author?A. They are far from creative.B. They hurt humans relationships with food.C. They cause many people to do too much exercise.D. They mislead some youths into having wrong ideas of beauty.【答案】8. D 9. C 10. B 11. B【解析】【分析】这是一篇议论文。文章表达了作者对于减肥的独到见解,阐述了我们应该与食物建立健康的关系,用心饮食是最好的起点的减肥道理。【8题详解】推理判断
43、题。根据第一段中“The food here is so caloric, she complains, and then looks at me. You dont eat here, do you? It certainly doesnt look like it. My face turned red.(这里的食物太有热量了,她抱怨道,然后看着我。你们不是在这儿吃的吧?看起来当然不像。我的脸变红了。)”以及第二段中“Im not quite used to how others see me.(我不太习惯别人怎么看我)”可以推断,听到顾客的话,作者有些尴尬。故选D项。【9题详解】细节理解
44、题。根据第二段中“After looking through dozens of before-and-after changes on Instagram and other social media, I was more eager to make myself smaller, to better fit into the world. (在看了Instagram和其他社交媒体上的几十个前后变化后,我更渴望把自己变痩,更好地融入这个世界。)”可知,因为作者被网上的图片所吸引,所以更强烈地渴望减肥。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据第二段中“But none of that hap
45、pened. I didnt feel more whole, or more peaceful. More than anything, I felt lied to.(但什么也没有发生。我并没有感到更完整,更平静。最重要的是,我觉得自己被骗了。)”根据第三段“But at the end of the day, I realized that saying no to my bodys natural desire only left me feeling upset.”但是在一天结束的时候,我意识到对我身体的自然欲望说不,只会让我感到沮丧。可以推断,作者减肥的经历损害了她的健康。故选B项
46、。【11题详解】细节理解题。根据第四段中“These all live by the same message: That food is dangerous, and the less we eat, the better off we are. In extreme cases, this message can lead to eating disorders, which will affect over 30 million people in their lifetimes, according to the Body Image Therapy Center.(这些人都秉持着同样
47、信条:食物是危险的,我们吃得越少越好。根据身体形象治疗中心的研究,在极端情况下,这一信息可能会导致饮食失调,超过3000万人在一生中会受到影响。)”可知,这些广告伤害了人类与食物的关系。故选B项。DSeven years ago, Chicago-born Ben Barron took a job with Zurich Insurance Group, an international company headquartered in Switzerland. Barron found that his new colleagues across Europe, who used Engl
48、ish as a shared language, had difficulty understanding him.After taking an in-company e-learning course to help native English speakers communicate better with non-native speakers, Barron slowed down his pace of speaking and avoided phrases and idioms that dont translate globally.Barron is one of a
49、small but growing number of native English speakers adapting how he uses his mother tongue. “With non-native English speakers now vastly outnumbering native speakers, the tables are turned,” says Neil Shaw of the British Council. About 1.75 billion people worldwide speak English at a useful level, a
50、nd by 2022 its expected to be two billion. In the Councils new intercultural fluency courses, native English speakers in countries from Singapore to South Africa have been forced to rethink how they communicate. “It shows that their English isnt as clear and effective as they think it is,” Shaw says
51、.“The English language is changing quite differently,” says Robert Gibson, an intercultural consultant. Chinese English, known as Chinglish, and German English, called Denglish, are examples, he says. “English is also developing within organizations. In companies, they have their own style of Englis
52、h which is not necessarily understood by native speakers.”The most useful change native English speakers can make is to slow down their speech, says Bob Dignen, director of York Associates. Native English speakers on average speak 250 words per minute, while the average non-native speaker is comfort
53、able with around 150 words per minute, Dignen explains. Articulation (清晰发音) is also important, he says. “Instead of I will we tend to say Ill and then in fast speech we say ull, which might cause misunderstandings. ”“Native English speakers tend to use a communication style that leads to dominance (
54、优势) in terms of talking time with them speaking more than the non-native speaker,” he says. “Shutting up and asking more questions is my suggestion. It makes a huge difference.”12. What happened to Barron after he took the job in Switzerland?A. He took an e-learning course to study Swiss.B He could
55、hardly get along with his colleagues.C. He became used to adding some idioms to his speech.D. He often needed to edit his English to put his ideas across.13. What can be inferred from Shaws words in Paragraph 3?A. Standard English might not be understood by many.B. More and more native English speak
56、ers work overseas.C. Many non-native speakers speak English better than native ones.D. English has been adopted as a second language in many countries.14. According to Gibson, how is the English language changing?A. It has more and more varieties.B. It has more rules for non-native speakers.C. It is
57、 losing its popularity to Chinese and German.D. It is becoming the official language of many organizations.15. What does Dignen advise native English speakers to do when they talk with non-native ones?A. Fix their speech speed.B. Say less and listen more.C. Avoid asking many questions.D. Use short f
58、orms when necessary.【答案】12. D 13. A 14. A 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章以Barron的经历为例介绍了如今非英语母语人士越来越多,英语发生越来越多的变化,希望英语母语人士试着改变沟通风格,才能和非英语母语人士更好的沟通。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段“Barron found that his new colleagues across Europe, who used English as a shared language, had difficulty understanding him. 巴伦发现,他在欧洲的新同事们
59、都把英语作为共同语言,很难听懂他的话”和第二段“After taking an in-company e-learning course to help native English speakers communicate better with non-native speakers, Barron slowed down his pace of speaking and avoided phrases and idioms that dont translate globally. 在参加了公司内部的网络学习课程,帮助以英语为母语的人更好地与非英语为母语的人交流之后,巴伦放慢了说话的速度
60、,并避免使用无法在全球范围内翻译的短语和习语”可知,巴伦参加工作后,要想让自己的英语能够更好的被理解,需要放慢语速,并且尽可能使用非英语为母语的人能听懂的语言说话,故选D。【13题详解】推理判断题。根据文章第三段“With non-native English speakers now vastly outnumbering native speakers, the tables are turned,” says Neil Shaw of the British Council. About 1.75 billion people worldwide speak English at a u
61、seful level, and by 2022 its expected to be two billion. In the Councils new intercultural fluency courses, native English speakers in countries from Singapore to South Africa have been forced to rethink how they communicate. “It shows that their English isnt as clear and effective as they think it
62、is,” Shaw says.”可知,英国文化协会的尼尔肖表示:“如今,非英语母语人士的人数大大超过英语母语人士,形势发生了逆转。”在理事会新的跨文化流利课程中,从新加坡到南非,以英语为母语的人被迫重新思考他们的沟通方式。“这表明他们的英语并不像他们认为的那样清晰和有效,”肖说。由此可知,非英语母语人士的人数越来越多,而英语为母语的人如果不改变他们的沟通方式,将有越来越多的人无法理解他们,也就是说很多人会不理解标准英语,故选A。【14题详解】细节理解题。根据文章第四段“The English language is changing quite differently,” says Rober
63、t Gibson, an intercultural consultant. he says. “English is also developing within organizations. In companies, they have their own style of English which is not necessarily understood by native speakers.” 可知,跨文化顾问罗伯特吉布森表示:“英语正在发生翻天覆地的变化。”他说,中国英语和德国英语就是两个例子。“英语在企业内部也在发展。在公司里,他们有自己的英语风格,而以英语为母语的人不一定能
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344830.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
