2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:16 必修4 UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:16 必修4UNIT 1WOMEN OF ACHIEVEMENT WORD版含解析 2022 新高 考人教版 英语 一轮 复习 课时 16 必修 UNIT
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十六) 必修4Unit 1Women of achievementA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)Lucy was better at 1observation (observe) than most children of her generation. She had intended to become a lawyer but changed her mind when she met Dr. Cooper, who was delivering medical courses to a large crowd of audience. Cooper inspir
2、ed her to study medicine and supported her to a medical institute. Lucy is now a 2specialist (special), working in the 3emergency (emerge) department of a hospital. Her being considerate and 4modest (modesty) has won her much respect from her patients. The 5organization (organize) she founded has la
3、unched campaigns to help cut the death rate for children under 12She often connects her 6achievement (achieve) with Dr. Cooper, adding that the same responsibility creates a very strong bond between them.B(考查动词)A convincing speech 7was delivered (deliver) by a psychologist at yesterdays conference 8
4、arguing (argue) about how parenting styles affect childrens behaviour. In his opinion, children must be punished when they fail 9to observe (observe) public rules and regulations. If a child 10behaves (behave) well, he deserves to be praised and rewarded then and there. There are many experts 11supp
5、orting (support) his viewpoint, saying that kids wont learn right from wrong if parents dont 12intend (intend) to punish.C(考查句型)A man came 13flying (fly) round the corner and bumped into me. He looked so familiar that I must have seen him somewhere. Suddenly 14it hit me that he was just the criminal
6、 the police had wanted. What should I do? Trying to stop or catch him meant 15putting (put) my life at risk. Fortunately, two policemen arrived soon and the man was arrested. Only then 16did(do) I feel my heart beating fast and my legs trembling slightly.根据提示补全句子 1在过去的几年里,中国在科学技术方面取得了巨大成就。In the las
7、t few years,China has made great achievements in science and technology.2我突然想起来我把雨伞忘在了公交车上。It hit me that I had left my umbrella on the bus.3尽管条件极其困难,我们必须坚持工作,直到取得成功。We must carry on working up till we succeed in spite of the extremely difficult conditions.4只有通过努力你才能在学习上取得进步。Only by working hard wil
8、l you make progress in your studies.5就在他要上床睡觉的时候,电话铃响了。It was when he was about to go to bed that the telephone rang.(强调句型)B:能力层面.阅读理解AIm Amanda Gorman.Ive been crazy about writing poetry since third grade.After polishing up my skills for about a decade and having judges review my poetry and videos
9、of my performances,I was named the countrys Youth Poet Laureate in 2017Ive read my work at the Library of Congress.Its been an excellent journey especially since I used to have trouble saying half of the alphabet.My twin sister Sarah and I were born very prematurely,which led to lots of ear infectio
10、ns.I didnt have as much luck as Sarah and the ear infections left me with a severe hearing problem,making it difficult to understand speech,which caused me to develop a speech impediment(障碍)My sister would have to translate when I spoke because people had no idea what I was saying.Writing wasnt just
11、 fun;it was a way to have my voice heard and to stop me from feeling pity for my disability.And I was determined to read my poetry in front of audiences.Our single mom couldnt always afford medical help.Sometimes she had to choose:Shall I put food on the table or make sure Amanda can say this word?
12、When we couldnt pay,Id spend about an hour a day recording my talking and correcting the mistakes again and again.But poetry was a constant.I didnt need expensive materials to train myself to be better at that.At age 20,I still suffer from selfdoubt,but I have got a necklace which my grandmother gav
13、e me.When Im nervous before performing,I hold it and say,“I am the daughter of black writers who fought for their freedom,broke their chains and changed the world.”And usually after saying that,Im ready to go.【语篇解读】Amanda Gorman因为早产而有听力方面的问题和随之导致的语言障碍,但她从小酷爱写诗,并一直坚持,在2017年获得了“青年桂冠诗人”的称号。1Why was the
14、 visit to the Library of Congress special for Amanda?ABecause she received a big award after the visit.BBecause she was inspired to write poetry there.CBecause she did some reading for the audience.DBecause she succeeded in saying the alphabet there.C细节理解题。根据第一段最后两句“Ive read my work at the Library o
15、f Congress.Its been an excellent journey especially since I used to have trouble saying half of the alphabet”可知,国会图书馆之行对于Amanda来说很特别是因为她在那里朗读了自己的作品,故选C。2How is Sarah different from Amanda?ASarah is physically healthier.BSarah finds writing much more fun.CSarah likes public speaking a lot more.DSarah
16、 didnt have ear infections as a baby.A推理判断题。根据第二段中的“I didnt have as much luck as Sarah”和“My sister would have to translate”可推知,Sarah的身体状况要比Amanda好,故A项正确。3What did Amanda think of her mom?AHer mom didnt like setting the table.BHer mom struggled to support the family.CHer mom showed little concern for
17、 her.DHer mom was good at correcting her mistakes.B细节理解题。 根据第三段第一、二句“Our single mom couldnt always afford medical help.say this word”可知,Amanda的母亲辛苦养家,故B项正确。4What can we know about Amanda from the last paragraph?AShes a black woman.BShes always confident.CShe has many necklaces.DShe aims to change th
18、e world.A细节理解题。根据最后一段中的“I am the daughter of black writers”可知,Amanda是一个黑人,故选A。B(2020湖北省部分重点中学第一次联考)Having an older brother or sister comes with plenty of benefits.Big brothers and sisters tend to look out for their younger siblings,and despite the occasional rocky moments,many siblings have lifelong
19、 close relationships.However,a new study finds the interesting downside:children with older brothers take longer when it comes to developing language skills.The study,conducted by a group of researchers in Paris,France,builds on the earlier research that had already established that having older sib
20、lings is associated with poor linguistic (语言的)development.Now,researchers say they have come to a more specific conclusion:only children with older brothers exhibit these linguistic difficulties.One would assume that children with older brothers would grow up around more conversation on a daily basi
21、s,thus speeding up their language development.Yet researchers say such children actually take longer than their older brothers to begin developing these skills.Researchers studied more than 1,000 children from their birth to the age of five and a half years old.Each childs language skills were teste
22、d at ages 2,3,and 5.5,using tests specially designed to measure numerous aspects of language development such as vocabulary,syntax(句法),and verbal reasoning.What the research team discovered was significant:children with older brothers had,on average,a twomonth delay in their language development com
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346467.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
