2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:27 选修6 UNIT 2 POEMS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:27 选修6UNIT 2POEMS WORD版含解析 2022 新高 考人教版 英语 一轮 复习 课时 27 选修 UNIT POEMS WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十七) 选修6Unit 2PoemsA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)When he was in his teens, Anton often recited poems. Later, he began writing poems when he felt very joyful or 1sorrowful (sorrow). When he 2eventually (eventual) graduated from university, he wrote dozens of poems, one of which won him a national 3champ
2、ionship (champion). The Chinese 4translation (translate) of his poems is very popular among young people. They say his poems provide much 5warmth (warm) and comfort when they are in low spirits.B(考查动词)I got to my host family in London because of a student exchange program 6sponsored (sponsor) by an
3、international organization. When 7exchanging(exchange) ideas with the hosts, I learned a lot about the local customs. Thanks to their kindness, my nervousness 8was transformed(transform) into comfortableness. In the days that followed,we felt relaxed and sometimes 9teased(tease) each other to create
4、 a more harmonious atmosphere. When my stay in London ended, I bought some gifts for my host family members, trying 10to convey(convey) my heartfelt thanks.C(考查句型)Two little boys were building a house with their toy bricks. One was busy putting each brick together 11while the other was handing brick
5、s to him. With the house 12to complete (complete) soon, it suddenly fell apart! They looked puzzled, trying to find out the reason 13why it collapsed.根据提示补全句子 1动物园位于这座城市的东北方向,你可以乘坐8路或9路公共汽车到达那里。The zoo lies in the northeast of the city,you can reach there by taking either the No.8 or No.9 bus2每当我心情不
6、好的时候,爸爸就会叫我沉住气,说一切都会好起来的。Whenever I feel bad,Dad will tell me to take it easy,saying that everything will be all right.3他迟到的原因是他起床晚了。The reason why/for which he was late was that he got up late.4他想出的这个方法和汤姆的类似。The way that/which was thought of by him was similar to Toms.5我们刚从广播里听到一则警报:一场飓风可能会到来。Weve
7、 just heard a warning on the radio that a hurricane is likely to comeB:能力层面.阅读理解A(2020江苏海安月考)I began writing poems fifteen years ago while I was in college.One day I was in the library,working on a term paper,when I came across a book of contemporary poetry.I dont remember the title of the book or a
8、ny of the titles of the poems except one:Frankensteins Daughter.The poem was wild,almost rude,and nothing like the rhymeandmeter poetry I had read in high school.I had always thought that poetry was flowery writing about sunsets and walks on the beach,but that library book contained direct and somet
9、imes shocking poetry about dogs,junked cars,rundown houses,and TVs.I checked the book out,curious to read more.Soon afterwards,I started filling a notebook with my own poems.At first I was scared,partly because my poetry teacher,to whom this book is written for,was a serious and strict man who could
10、 see the errors in my poems.Also,I realized the seriousness of my devotion.I gave up geography to study poetry,which a good many friends said offered no future.I ignored them because I liked working with words,using them to reconstruct the past,which has always been a source of poetry for me.When I
11、first studied poetry,I was single minded.I woke to poetry and went to bed with poetry.I memorized poems,read English poets because I was told they would help shape my poems,and read classical Chinese poetry because I was told that it would add clarity to my work.But I was most taken by the Spanish a
12、nd Latin American poets,particularly Pablo Neruda.My favorites of his were the odeslong,shortlined poems celebrating common things like tomatoes,socks and scissors.I felt joyful when I read these odes,and when I began to write my own poems,I tried to remain faithful to the common things of my childh
13、ooddogs,alleys (小巷),my baseball mitts (手套) and the fruit of the valley,especially the orange.I wanted to give these things life,to write so well that my poems would express their beauty.I also admired our own countrys poetry.I saw that our poets often wrote about places where they grew up or places
14、that impressed them deeply.James Wright wrote about Ohio and West Virginia,Philip Levine about Detroit,Gary Snyder about the Sierra Nevadas and about Japan.I decided to write about the San Joaquin Valley,where my hometown,Fresno,is located.Some of my poems are absolute observations and images of nat
15、ure the orange yards,the Kings River,the Sequoias (红杉)I fell in love with the valley,both its ugliness and its beauty,and quietly wrote poems about it to share with others.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己学习诗歌的经历以及自己所喜欢的一些诗人和诗歌。1What does the passage mainly talk about? AThe authors experiences with poetry.BThe
16、 authors method of writing poetry.CThe authors appreciation of poetry.DThe authors interest in studying poetry.A主旨大意题。作者详细介绍了自己学习诗歌的经历以及自己所喜欢的一些诗人和诗歌。故A项正确。2From the first paragraph,we can learn that _AFrankensteins Daughter was a flowery poetryBthe author was able to memorize most poems he readCthe
17、 author began to get in contact with poetry of different stylesDthe author was curious to read more of rhymeandmeter poetryC推理判断题。根据第一段“The poem was wild,almost rude,and nothing like the rhymeandmeter poetry I had read in high school.”可知作者在高中所学的诗歌形式与图书馆中所接触的这首诗歌差别很大,属于完全不同的诗歌类型。说明作者开始接触不同类型的诗歌了,故C项正
18、确。3Which of the following would the author most probably write about in his poem? AMoving love stories in history.BObservations of classical poems.CTrue feelings of human friendship.DAppreciation of wild valley flowers.D推理判断题。根据文章最后一句“I fell in love with the valley,both its ugliness and its beauty,a
19、nd quietly wrote poems about it to share with others.”可知作者非常喜欢这个山谷,接下来要写的内容应该是与山谷相关的内容。故D项正确。4Which of the following is true according to the passage? AThe authors friends all encouraged him to give up geography to poetry.BThe author became devoted to poetry because of his teachers strictness.CThe a
20、uthor loved to find sources of poetry from nature and the past.DSpanish and Latin American poems influenced the author as much as Chinese ones.C细节理解题。根据第二段最后一句“using them to reconstruct the past,which has always been a source of poetry for me.”可知作者经常从过去的事情里寻找诗歌创作的源泉。再根据文章倒数第二句“Some of my poems are a
21、bsolute observations and images of nature”可知大自然也是作者诗歌的源泉之一,故C项正确。B(2020山东省一模)Heads up! Across the country,sports injuries are a safety concern for young athletes.Now,the American Medical Association (AMA) has a new set of guidelines aimed at protecting players from the danger of concussions serious
22、injuries caused by a blow to the head.“By raising awareness of the serious risks associated with concussions and ensuring that the appropriate guidelines are in place,we can reduce the number of young athletes who may return to the game too soon,which can put their health at further risk,” said AMA
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346472.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 6 Be a Champion Lesson 31 Don’t Fall, Danny!作业课件 (新版)冀教版.ppt
