2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:8 必修2 UNIT 3 COMPUTERS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考人教版英语一轮复习课时练:8 必修2UNIT 3COMPUTERS WORD版含解析 2022 新高 考人教版 英语 一轮 复习 课时 必修 UNIT COMPUTERS WORD
- 资源描述:
-
1、课时提能练(八) 必修2Unit 3ComputersA:知识层面.语境语法填空 A(考查派生词)Our life has changed a lot since the 1appearance (appear) of computers. Complicated issues have been 2simplified (simple). For example, financial services are becoming more easily accessible. 3Operators (operate) just use a keyboard or a mouse to get
2、their work finished in a short time. Now, 4intelligent (intelligence) computers are being more widely used, even in the 5exploration (explore) and recognition of the universe. 6Personally (personal), computers will influence all aspects of our life with more 7application (apply) softwares being deve
3、loped.B(考查动词)The forum is meant 8to explore (explore) how mobile phones influence peoples wellbeing. A mobile phone is now used for more than just communication. It can function as a 9calculating (calculate) device. Someone uses it 10to signal (signal) to the robot in his/her home to do housework, s
4、uch as 11mopping (mop) the floor and doing the laundry. By 12downloading (download) and installing a certain app, people can video chat with each other. With new apps 13arising (arise), mobiles will have more functions. However, negative effects mobile phones have on peoples health is obvious. The p
5、roblem must 14be solved (solve) if we want to stay fit.C(考查句型)With the sun 15rising (rise), I was expecting a new start. After a quick breakfast, I went to my office 16feeling (feel) energetic and quickly devoted my attention to my work. So much work did I have to do 17that I had no time to take a r
6、est. However, 18as the day went on, the weather was getting worse. It didnt take long 19before a heavy rain came. I stopped my work and was hurrying back home. Unfortunately, I fell off my bicycle. As well as 20breaking (break) one of my legs, I hurt both of my arms.根据提示补全句子 1可以先把这个文件移到一个目录中存放一个月左右,
7、然后再删除掉。The file can be moved to a directory where it is kept for a month or so before it is deleted2迈克尔今天对我们十分冷淡。不知我们是否冒犯了他。Michael seems very cool towards us today.I wonder whether weve offended him.3随着时间的推移,脑力劳动和体力劳动更加难以区分。As time goes by,it will become increasingly hard to distinguish mental and
8、manual labour.4关键是你得找到顺手的工具,这样你才能快速、简洁并高效地工作。The key is to find the tool that is most comfortable for you,so you can work quickly concisely,and at a high level.5他专注于看手机,结果忽视了周围的一切。He was so absorbed in his phone that he ignored everything around.B:能力层面.阅读理解ARemember Vitaminwaters “free of rolling sc
9、reens for a year” challenge that people to be free from smart phones for a whole year will win $100,000? Well,Elana Mugdan,a New York woman,has been into it for eight months,and just four months away from claiming the grand prize.Vitaminwater made news headlines last December when it announced its u
10、nique challenge.Thousands of people applied to be chosen as the perfect candidate to spend a year without touching their smart phones,but in the end,the only person who got to try and survived for an entire year without a handheld smart phone was Elana Mugdan,a 29yearold fiction writer from Queens,N
11、ew York.Eight months into the challenge,she claims it has been a free and eyeopening experience that shows her just how dependent she becomes on her smart phone.Even though there are times when she misses her handheld smart phone,she plans to go on living without it even after the challenge ends,bec
12、ause she really doesnt want to go back to days when she overused it,wasted time,stayed up all hours of the night on it,and was obsessed with social media.But not having access to her smart phone really made certain situations a lot harder than she could have imagined them before.“Many people did me
13、a favor.However,once,I almost get stranded (被滞留的) in the SeaTac Airport because the phone number Id written down was wrong,and I had no way of referring to the right one,no way of calling a cab,and no one in the state who could help me,” the young writer said.Another time,her cars “ check engine” li
14、ght turned on while she was driving in an unfamiliar area at night.She couldnt use her phones GPS,or even check what the light meant online or find a nearby car repair shop.But she learned to overcome these situations.And now she claims the last eight months of phonefree life have been one of the be
15、st adventures of her life and that shell keep it for another four months.【语篇解读】文章讲述了Elana Mugdan在参加Vitaminwater发起的一年不用手机的挑战过程中,所遇到的困难及其感受。1Whats the challenge “free of rolling screens for a year”?APeople free from smart phones can live a richer life.BPeople living a telephonefree life can be awarded
16、 money every year.CPeople living without computers for a year will win a grand prize.DPeople spending a year free from smart phones will get a reward.D细节理解题。根据第一段第一句中的“challenge that people to be free from smart phones for a whole year will win $100,000”可知,这个挑战要求参加者一年内不使用手机,参加者完成挑战后可以获得奖金。故选D。2Which
17、 phrase can replace the underlined part “obsessed with” in Paragraph 2?Asatisfied withBaccustomed toCaddicted toDpopular withC词义猜测题。根据第二段画线词所在句中的“she really doesnt want to go back to days when she overused it,wasted time,stayed up all hours of the night on it”可知,Elana Mugdan曾经过度使用手机,浪费了时间,并且还熬夜玩手机。此
18、处与上文内容相衔接,由此可以推测出,此处表示她当时对社交媒体非常迷恋,即上瘾。故选C。3What does Elana Mugdan mainly want to express in Paragraph 3?AIts fantastic to have someone to help her all the way.BIts unimaginable to lose her phone number on the way.CIts unnecessary to refer to information with a smart phone.DIts difficult to get out
19、of the trouble without a smart phone.D推理判断题。根据第三段第一句“But not having access to her smart phone really made certain situations a lot harder than she could have imagined them before”以及本段所列举的事例可知,Elana Mugdan在第三段想告诉我们,没有手机很难摆脱困境。故选D。4What can we learn about Elana Mugdan?AShe couldnt live without a smart
20、 phone.BShe finds no one can help her in the adventure.CShe has not won the grand $100,000 prize yet.DShe used to use her smart phone to write fiction.C细节理解题。根据第四段最后一句中的“shell keep it for another four months”可知,Elana Mugdan还要继续四个月的挑战,由此可知她还没有获得奖金。故选C。BClothing rental is a hot new industry and retail
21、ers (零售商) are demanding to get on board in the hope of attracting green shoppers.But is renting fashion actually more environmentally friendly than buying it,and if so,how much more? Journalist and author Elizabeth Cline investigated this question and concluded that its not as sustainable as it seem
22、s.Take shipping,for example,which has to go two ways if an item is rentedreceiving and returning.Cline writes that consumer transportation has the second largest carbon footprint of our collective fashion habit after manufacturing.She writes,“An item ordered online and then returned can release 20 k
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346485.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
世纪金榜2017届高考数学(文科全国通用)一轮总复习课件:第一章 集合与常用逻辑用语 1.ppt
