分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读理解题型分类练(一)细节理解题——直接信息类.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:346676
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:25.70KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读理解题型分类练一细节理解题直接信息类 2023 新教材 高考 英语 二轮 专题 复习 阅读 理解 题型 分类 细节 直接 信息
    资源描述:

    1、阅读理解题型分类练(一)细节理解题直接信息类A2022南昌市第一次模拟JOURNEY BY STEAM THROUGH THE SCOTTISH HIGHLANDSEnjoy Scotlands magnificent scenery as you travel on the famous Jacobite Steam Train.Steam locomotion has long been one of the most elegant and memorable ways to travel, and when mixed with the magnificent scenery of t

    2、he Scottish Highlands it makes for a trip of a lifetime. On this wonderful fourday holiday you will ride on the famous Jacobite Steam Train from Fort William to Mallaig, a 42mile journey through spectacular scenery.Your trip starts near Ben Nevis, Britains highest mountain, passes Loch Morar, its de

    3、epest freshwater lake, and the River Morar, and then finally arrives beside the deepest sea water lake in EuropeLoch Nevis. Robert McAIpines 21arch Glenfinnan Viaduct, featured in Harry Potter films, is just one of the engineering wonders youll see on the journey, which is made more enjoyable by the

    4、 sound and fury of the steam train making its way along the Iron Road to the Isles.PriceFour days from $945 per person for TheTimes subscribers or from $1,045 per person for all the other readers.TheTimes subscribers save up to $200 per couple. Visit mytimesplus. co. uk to redeem (兑换) your code.Depa

    5、rture27 September and 25 October, 2022Price includesReturn train tickets from LondonThree nights stay at the fourstar Stirling Highland HotelBreakfast every dayVisits to the Falkirk Wheel and Inveraray Castle and cruises on Loch Lomond and Loch KatrineCall today on 0808 291 3879 or visit thetimes. c

    6、o. uk.1How will people take the journey?ABy car. BBy train.CBy airplane. DBy steamboat.2What can be learned about Glenfinnan Viaduct?A.It is the name of a steam train.BIt is the deepest sea water lake.CIt is shown in Harry Potter films.DIt is on the Britains highest mountain.3Which of the following

    7、is included in the price?AThree meals every day.BVisits to Inveraray Castle.CCruises on Loch Morar.DReturn flights from London.B2022南通市高三第一次调研测试A special place to stay can make a holidaybut also break the bank.We have picked new affordable places across Europe for 150 a room a night or less.Scourie_

    8、HotelDoublesfrom129OpenedinOctober 2015This hotel has been adored by fishing fans for generations. When the Campbell family bought it, they updated it with gentle, stylish furnishings.Theres a string of spectacular beaches to discover, including the Scourie Bay with golden sand.Ho36 HostelDoublesfro

    9、m109OpenedinDecember 2017This hotel offers the rarest of thingsski accommodation that is both affordable and stylish. Guests can ski or snowboard from the front door. There are two lively bars with live music and regular DJ nights, a restaurant serving hearty Alpine meals and film nights.Conscious_H

    10、otel_WesterparkDoublesfrom120OpenedinApril 2016This hotel by Dutch sustainable brand Conscious is the first powered entirely by wind. The restaurant is fully organic and the bedrooms simple with contemporary elements. The hotel overlooks the Westerpark, one of Amsterdams biggest green spaces.Dock_Ho

    11、telDoublesfrom150OpenedinMay 2014This large hotel on the Baltic coast is made from shipping containers. The industrial theme continues inside, with concrete walls, exposed pipes, and more containers. The hotel is 12 minutes walk from the beach.4Which hotel best suits people who enjoy an active socia

    12、l life?AScourie Hotel.BHo36 Hostel.CConscious Hotel Westerpark.DDock Hotel.5What is special about Conscious Hotel Westerpark?AIt is oldfashioned.BIt has the longest history.CIt is environmentfriendly.DIt offers the biggest green space.6What can the guests of Scourie Hotel and Dock Hotel do?AUpdate t

    13、he furniture.BWalk on the beach.CAppreciate architecture.DVisit industrial fairs.C2022武汉市武昌区高三质量检测Do you want to level up your maskwearing while also looking like youre about to battle with Batman? This is lifewearing Razer Zephyr, a wearable air purifier. A version of Razers latest appliance made w

    14、aves in January during the Consumer Electronics Show.Its no surprise that tech companies are considering a leap beyond cloth and surgical masks that have come to define the COVID19 pandemic. It has a hard shell with two belts to fit onto your head. There are two air exchange chambers (腔) on the fron

    15、t, featuring double circulating fans to help circulate cool air. The chambers feature N5 filters (过滤器) providing twoway protection for you and those around you. Its also transparent (透明的) with inside lights and an antifog coating to help solve one of the key issues with maskwearing: watching mouths

    16、move when you speak.Good as the mask appears, will it protect you from COVID19? According to Razer, the mask is registered with the Food and Drug Administration and lab tested for 99% BFE, or Bacterial Filtration Efficiency, a measure of how well it filters out bacteria. “It is not tested specifical

    17、ly against the COVID19 virus, but offers the same functionality and adequate protection due to its 99% BFE rating,” Razers website says.Theres also the financial cost to consider. The mask itself is $99, and Razer sells a pack of 10 sets of N95 filters for $30. By comparison, a quick search for surg

    18、ical masks on a shopping website turned up a box of 50 masks for between $11$14.“Ive tried out the $99 Zephyr for roughly a week now. Wearing the Zephyr feels comfortable. The adjustable head straps (带) allow for the ideal fit. Above all, it feels breathable thanks to the air circulating through its

    19、 fans,” one commented on the shopping website.7Why is the Zephyr made transparent?ATo fix lights inside.BTo circulate cool air.CTo test the antifog coating.DTo expose mouth movement.8What can be inferred from the third paragraph about the Zephyr?AIts officially approved.BIts highly rated by consumer

    20、s.CIts specially designed against COVID19.DIts adequately protective against all viruses.9What probably appeal(s) to the buyer most according to the comment?AIts adjustable fans.BIts air circulating system.CIts comfortable head straps.DIts high but reasonable price.10What is the best title for the p

    21、assage?AAn Innovative Mask Makes a HitBSurgical Masks Are Being ImprovedCWearable Technology Changes Our LifeDA New Treatment for COVID19 Is on the Way阅读理解题型分类练(一)A语篇类型:应用文主题语境:人与社会历史、社会与文化乘坐蒸汽火车到苏格兰旅行1答案与解析:B理解具体信息。根据第二段尾句“On this wonderful fourday. spectacular scenery”可知,为期四天的旅行是乘坐蒸汽火车进行的。2答案与解析:C

    22、理解具体信息。根据第三段第二句中的“Robert McAIpines 21arch Glenfinnan Viaduct, featured in Harry Potter films”可知,C项正确。3答案与解析:B理解具体信息。根据Price includes部分的第四项内容可知,价格包括访问因弗雷里城堡的费用,故B项正确,其他三项都与原文不符。B语篇类型:应用文主题语境:人与社会社会与文化欧洲四个便宜的新旅馆4答案与解析:B理解具体信息。根据Ho36 Hostel部分的尾句“There are two lively. and film nights”可知,Ho36 Hostel有两个热闹

    23、的酒吧,还有一家提供丰盛的阿尔卑斯山美食的餐厅。据此可知,喜欢社交的人最适合选择这个旅馆。5答案与解析:C理解具体信息。 根据Conscious Hotel Westerpark部分中的“This hotel. powered entirely by wind”可知,Conscious Hotel Westerpark是第一家完全由风力发电供电的酒店,故绿色环保是该酒店的特色。6答案与解析:B理解具体信息。根据Scourie Hotel部分的尾句“Theres a string of. with golden sand”可知,Scourie Hotel附近有一系列壮观的海滩等着你去发现。根据D

    24、ock Hotel部分的尾句“The hotel is. beach”可知,Dock Hotel距离海滩仅有12分钟的步行路程。据此可知,Scourie Hotel和Dock Hotel都靠近海滩,这两个旅馆的客人可以去海滩散步。C语篇类型:说明文主题语境:人与社会科技发展一款可穿戴空气净化器【语篇解读】本文介绍了一款可穿戴空气净化器,这种设备可以有效预防新型冠状病毒。文章具体介绍了这种设备的工作原理、使用感受等。7答案与解析:D理解具体信息。根据第二段尾句“Its also transparent (透明的) with.when you speak”可知,该设备被制成透明的是为了在说话时人们可以观察到嘴巴的活动,故选D项。8答案与解析:A推断。根据第三段的第二句中的“According to Razer.Drug Administration”可知,这款口罩已在美国食品药品监督管理局注册。据此可以推知,该设备已经通过官方批准。9答案与解析:B理解具体信息。根据尾段中的“Above all,.through its fans”可知,该设备的空气循环系统是最吸引买家的地方。10答案与解析:A理解文章主旨要义。通读全文可知,文章首段第一、二句为全文的主题句,又结合下文内容可知,本文主要介绍了研制成功的一款创新面具:可穿戴的空气净化器。故A项最适合作本文标题。7

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读理解题型分类练(一)细节理解题——直接信息类.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346676.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1