2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修8 Unit 5 Meeting your ancestors单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 选修8 Unit Meeting your ancestors单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 选修 ancestors 单元
- 资源描述:
-
1、第一部分选修8Unit 5.阅读理解(2020年海南省天一联考第三次模拟)An 80yearold man and his family may soon get a bill for the cost of his rescue mission.After an allnight search by rescuers, James Clark of Dublin, Ohio, was found “not moving and exhibiting what appeared to be signs and symptoms on low body temperature to the po
2、int of not being able to speak any clear words,” according to a statement.Rescuers wrapped him in a sleeping bag and carried him out about 1.7 miles to safety.Similarly, in 2015, a family of four received an about 8,500 bill after their daytime hike left them lost in the dark and requiring search an
3、d rescue(SAR)This raises an interesting question: Who pays for the cost when you get lost or injured in the great outdoors?The high cost of SAR missions is what prompted states like New Hampshire to pass laws that establish programs like Hike Safe to hold individuals more financially accountable for
4、 their rescues.However, some people have called for more strict laws to shift SAR costs off taxpayers.They say such a move would ultimately make people more responsible, but its a controversial idea.“Society rescues people all the time auto accident victims, home fire victims and at far greater cost
5、 than wilderness hiker rescues.” writes Backpacker.Critics say putting a price tag on SAR can cause people to hesitate before calling for help in emergency situations.But Heggie says this isnt actually the reason why the National Park Service doesnt charge for SAR.“If an agency such as NPS starts ch
6、arging the public for SAR costs, the agency essentially has to conduct SAR operations.If something goes wrong during the SAR operation, someone can lead to a lawsuit(起诉)”Both Heggie and Kupper say the best way people can avoid needing rescue is simply by being prepared, suggesting that people resear
7、ch hikes before they go pay attention to their surroundings, pack essential gear and not rely on a cellphone as a survival kit.“The best time to prevent SAR incidents is when people are still at home,” Heggie said.()1What state was James in when he was rescued?AHe lost his way home.BHe feared to mov
8、e alone.CHe was in danger of dying.DHe couldnt express himself.()2Why do some people support a price lag on SAR?ATo reward the rescuers.BTo reduce outdoor activities.CTo prevent hikers calling for help.DTo make hikers take responsibility.()3What makes NPS avoid charging for SAR?AThe possibility of b
9、eing charged.BThe heavy burden of medical costs.CThe difficulty in doing a SAR operation.DThe fear of doing fewer SAR operations.()4What is the most effective in avoiding a rescue need according to Heggie?APacking necessary things.BPreparing well in advance.CImagining accidents at home.DTaking a cel
10、lphone everywhere.【语篇解读】本文是一篇议论文,主要介绍了谁该承担营救受困游客的救援费用,以及人们对此问题的不同看法。1D细节理解题。根据第一段的“James Clark of Dublin, Ohio, was found not moving and exhibiting what appeared to be signs and symptoms on low body temperature to the point of not being able to speak any clear words”可知,他被发现的时候, 已经不能清晰地说话了, 即不能清晰地表达自
11、己。故选D项。2D推理判断题。根据第三段的 “However, some people have called for more strict laws to shift SAR costs off taxpayers.They say such a move would ultimately make people more responsible ”可知:有些人呼吁更严格的法例,以转移纳税人在特区的负担,并表示这样的举动最终会让人们更负责任。由此可推知,这些人主张让旅行者承担费用,这样可以让他们为自己的行为负责任。故选D项。3A推理判断题。根据倒数第二段的“If an agency suc
12、h as NPS starts charging the public for SAR costs, the agency essentially has to conduct SAR operations.If something goes wrong during the SAR operation,someone could lead to a lawsuit(起诉)”可知:如果像NPS这样的机构开始向公众收取搜救费用,该机构就必须进行搜救行动。如果在搜救行动中出现问题,可能会导致有人诉讼。由此可推知,NPS不愿意收费就是害怕如果救援中出错会遭到起诉。故选A项。4B细节理解题。根据最后一
13、段可知, 避免搜救需要最好的办法就是时刻准备着,后半句提到了出发前需要做的各项准备,即最好的方法就是提前做好准备。故选B项。.语法填空(2021年山东省师范大学附属中学二模)I used to be so addicted to computer games that I had little time for study and thus fell behind and my 1_(fit) began to fail.My parents and teachers were greatly worried about me.It was 2_ my English teacher said
14、 to me that helped me 3_.She told me that I must have my own goal of life, or my future would be hopeless and that playing computer games 4_(be) fun but it would not guarantee me 5_bright future.I finally realized that I must set up a goal and work hard towards it right away.In the days that 6_(foll
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347049.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
