新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT 5 MUSIC PERIOD 3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课时检测:UNIT MUSICPERIOD WORD版含解析 新教材 2021 2022 学
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时素养检测 十九Unit 5Period 3. 阅读理解AWhether it is Mozart or Miley, your choice of music could determine whether you will perform well in your work. A new study suggests that listening to music in the office improves the speed and accuracy of ta
2、sks such as data entry, proof reading and problem solving. In an office-based experiment, 88 percent of participants were found to produce their most accurate work when listening to music. The study also found that 81 percent completed their fastest work when music was played. And it matters what ty
3、pe of music you listen to. For instance, if youre doing your tax returns, then classical music is the most effective as it improves maths skills. Listening to Jessie J or Justin Bieber could also improve your speed, with 58 percent of participants completing data entry tasks faster while listening t
4、o pop songs. During proof-reading, dance music, such as David Guetta, had the biggest positive impact with participants increasing their speed by 20 percent compared to tests undertaken with no music at all. Dance music also had a positive effect on spell-checking with a 75 percent pass rate compare
5、d to 68 percent when no music was played at all. The research, undertaken by Brighton-based Mindlab International, suggests that silent offices may be the least productive. “The music experiment showed that when listening to music, 9 out of 10 people performed better, ” said Dr. David Lewis, Chairma
6、n of Mindlab International. “Proper music enables people to quickly process and keep information, regulate their behaviors, make good choices, solve problems, plan and adjust to changing mental demands, ” a senior investigator of Mindlab International explains. “While many schools are cutting music
7、programs and spending more and more time on test preparation, our findings suggest that musical training may actually help to set up children for a better academic future, ” added Dr. David Lewis. 【语篇概述】这篇文章主要讲述了音乐与工作效率之间的关系, 人们可以根据工作性质的不同选择合适的音乐, 在音乐的伴随下人们工作的效率更高。1. What does the passage mainly tal
8、k about? A. The positive relationship between music and efficiency. B. The speed and accuracy of problem-solving tasks. C. The comparison of different kinds of music. D. The experiment on productivity of office staff. 【解析】选A。主旨大意题。通读全文, 并根据第二段判断, 本文主要讲述了音乐和工作效率之间的关系, 故选A。2. According to the passage,
9、 we can conclude that _. A. different kinds of music lead to the same effectB. silent offices can make people perform betterC. listening to proper music can improve efficiency in officeD. more tests prepare children for a better academic future【解析】选C。推理判断题。通读全文并根据倒数第二段中的“Proper music enables people
10、to quickly process and keep information, regulate their behaviors, make good choices, solve problems, plan and adjust to changing mental demands. . . ”可知, 适当的音乐能提高人们的工作效率, 故选C。3. What is the authors attitude towards school music programs? A. Respectful. B. Doubtful. C. Tolerant. D. Supportive. 【解析】选
11、D。观点态度题。本文作者主要阐述音乐对工作效率的积极影响, 结合最后一段可推断, 作者对学校开展音乐教育是支持的, 故选D。BAC/DC have postponed their US tour after singer Brian Johnson was warned by doctors that he was at the risk of “total hearing loss”. This is unsurprising, given the hard rock decibel(分贝). But deafness isnt only a concern for rock musicia
12、ns. In recent years it has become clear that anyone around music a lot has reason to be equally worried. When exposed to music, risk to hearing arises from a combination of how loud the sound is and how long youre exposed to it. If you visit a nightclub that is thumping out (响亮地奏出) music on the danc
13、e floor at 100 dB, then after only 10-15 minutes the exposure is potentially damaging. In a quieter part of the club, but where the music is still loud enough that you have to shout at your friends, then you could be there for a couple of hours before having to worry about your hearing. Of course mu
14、sic frequently exceeds(超过)80-85 dB, but what counts most in assessing the risk to hearing is the average exposure. Exposure to high noise levels often causes temporary deafnesssomething many people have experienced after going to a nightclub. While hearing usually recovers after a few hours or days,
15、 repeated loud exposure leads to permanent hearing damage. Initially, this damage is unlikely to be noticed by the listener. Problems only become significant in middle age when the noise-caused hearing loss combines with the natural loss of hearing due to ageing. Improved technology means that the n
16、umber of musicians having to give up performing could decrease, but student musicians need to be educated about the dangers of noise-caused hearing loss. The increasing use of headphones will also work against thisfor musicians and everyone else. Unless people are careful with the volume(音量) level o
17、n their portable music players, hearing loss caused by music will increase. 【语篇概述】本文是一篇说明文。长时间听高分贝的音乐可能会让人永久性失聪。作者建议人们在听音乐时要注意音量。4. What does Paragraph 1 mainly aim to tell us? A. Musicians tend to be victims of music. B. It is helpful to check hearing regularly. C. Being with music isnt necessarily
18、 beneficial. D. Deafness has become musicians major concern. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段最后两句But deafness isnt only a concern for rock musicians. In recent years it has become clear that anyone around music a lot has reason to be equally worried. 以及对第一段的理解可推断出, 第一段旨在告诉读者听音乐不一定有益。5. Whats the most important fa
19、ctor considered in the assessment of the risk to hearing? A. Its decibel. B. The average exposure. C. Its playing environment. D. The listeners sensitivity to sound. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段最后一句Of course music frequently exceeds 80-85 dB, but what counts most in assessing the risk to hearing is the averag
20、e exposure. 可知, 平均接触时间是评定听力损伤程度的最重要的因素。6. People who go to nightclubs frequently tend to _. A. suffer from temporary headacheB. have their hearing damaged foreverC. experience natural hearing loss earlierD. have a clear sense of their hearing damage【解析】选B。细节理解题。根据第三段第二句While hearing usually recovers
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347053.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
