2022届高考英语一轮总复习 练案5 必修1 Unit 5 Nelson Mandela—a modern hero练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案5 必修1 Unit Nelson Mandelaa modern hero练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 必修 Mandela hero
- 资源描述:
-
1、必修一Unit 5Nelson Mandelaa modern hero.完形填空(2020惠州市第一次调研)My mother was a gift giver.The occasion never 1.A Christmas, birthdays, anniversaries or no occasion at all.She was always thinking about who might 2.C what.Creativity and 3.A went into the gifts she gave, and she 4.B a thank-you note.Once she s
2、ent out notes to her own children and grandchildren who had not acknowledged gifts, 5.C that they were now on her “Fecal Roster (黑名单)” and would not be removed 6.D she had received a proper thank you.Even if you didnt 7.A a thank you, shed give you another gift the next 8.B she had.She figured 9.B m
3、anners were your problem, not hers.Every time Mom and Dad 10.C to visit, all of us would gather in the driveway as they unloaded luggage.There was always something for the kids, 11.A a couple of little toys or a big 12.C of homemade cookies.They werent gifts for particular occasions.They were 13.D “
4、Isnt life great?” gifts.One spring when they came to visit, she handed me a 14.D bag.Inside was a painting that 15.A :“A Special Daughter.Youve 16.D laughter and joy to our lives and so much love to our hearts.The most precious things we can 17.B for you are the things you have given us. 18.C and Lo
5、ve.”Mom was a 19.D gift giver, but the best gifts we will always remember her for were her love for 20.A and her love for us.文章大意:本文是一篇记叙文。讲述了作者的母亲喜欢给别人赠送礼物来表达自己的爱意。她用自己的行动表达了爱,传播了生活的美好。1A.mattered Boccurred Cvaried Darose解析:根据空后的“Christmas,birthdays,anniversaries or no occasion at all”可知,母亲的给予是不分场合
6、的,即给予的场合不重要。故A项符合语境。2A.wonderBpraiseCenjoyDapprove解析:根据该句“She was always thinking about who might 2 what.”并结合常识可知,送礼物要根据别人的喜好,所以作者的母亲会想别人喜欢什么。故选C项。3A.thoughtfulnessBsympathyCjusticeDauthority解析:根据“She was always thinking about who might 2 what.”和空前的“Creativity”可知,作者的母亲经常思考,所送的礼物既要有新意又要很体贴。thoughtful
7、ness意为“体贴,关切”;sympathy意为“同情”;justice意为“公平”;authority意为“权威”。故选A项。4A.ignoredBappreciatedCpromisedDresisted解析:根据第一段的第一句“My mother was a gift giver.”可知,作者的母亲是一个给予者;结合该句中的“Creativity and 3 went into the gifts she gave, and she 4 a thank-you note.”可知,她很欣赏感谢便条。故B项正确。5A.assumingBabusingCstatingDcorrecting解析
8、:根据该句中的“Once she sent out notes to her own children and grandchildren who had not acknowledged gifts, 5 that they were now on herFecal Roster(黑名单)”可知,有一次她给收到礼物却没有表达感谢的孩子和孙子发了纸条,纸条上说他们现在在她的“黑名单”上。assume意为“假设”;abuse意为“滥用”;state意为“陈述,说明”;correct意为“纠正”。故选C项。6A.once Bafter Cwhen Duntil解析:根据该句中的“she had r
9、eceived a proper thank you”并结合上文可知,母亲不会将孩子们(的名字)从“黑名单”上删除,直到她收到一句谢谢。故选D项。7A.send Bpurchase Cconduct Dobtain解析:根据上文可知,作者的母亲送礼物的时候,希望得到一句谢谢。send意为“发送”;purchase意为“购买”;conduct意为“进行”;obtain意为“获得”。故选A项。8A.momentBchanceCfestivalDholiday解析:根据第一段第二句中的“Christmas,birthdays,anniversaries or no occasion at all”可
10、知,不只是在节假日,母亲在很多情况下都会准备礼物;结合该句中的“shed give you another gift the next 8 she had”可知,她会在下一次有机会时赠给你另一件礼物。B项意为“机会”,符合语境。9A.mistakenBbadCsillyDridiculous解析:她认为没有礼貌是你的问题,而不是她的问题。得到礼物不回谢应该是没有礼貌的行为。故B项符合语境。10A.walked byBwandered aroundCdrove overDrode away解析:根据空后的“all of us would gather in the driveway as the
11、y unloaded luggage”可知,作者的父母是开车过去的。drive over意为“驱车前来”,符合语境。故选C项。11A.often Balways Cnever Dseldom解析:根据该句中的“There was always something for the kids”及下文可知,他们总是给孩子们带一些东西,通常是一些小玩具或者是自制的饼干。故选A项。12A.tank Bcage Ccontainer Dholder解析:根据该句中的“a couple of little toys or a big 12 of homemade cookies”及常识可知,饼干是放在盒子之
12、类的容器(container)里的。tank意为“(贮放液体或气体的)箱”;cage意为“笼子”;holder意为“持有者”,均不符合语境。故选C项。13A.fairly Bapparently Cespecially Dsimply解析:根据该句和前一句“They werent gifts for particular occasions.”可知,它们不是为特殊场合而准备的礼物,只是(simply)关于“难道生活不美好吗?”的礼物。“Isnt life great?”gifts可以理解为“彰显生活美好的礼物”。故选D项。14A.cookie Btoy Chand Dgift解析:一个春天,当
13、作者的父母来拜访时,母亲递给作者一个礼物包。结合第一段中的“My mother was a gift giver.”可知,这里指“礼物包”。故选D项。15A.readBtoldCwroteDappeared解析:根据空后的“A Special Daughter.Youve.and Love.”并结合该句可知,礼物包里面是一幅画,画上写着下文中的几句话。read“写着”,符合语境。故选A。16A.showed BawardedCdevoted Dbrought解析:此处表示,你为我们的生活带来欢笑和欢乐,对我们的爱如此之深。由常识可知,此处表示孩子为父母带来欢声笑语。故选D项。17A.apply
14、 Bwish Crecommend Dask解析:根据该句中的“The most precious things we can 17 for you are the things you have given us”可知,父母希望子女得到的是子女给予他们的,即欢声笑语和爱。故选B项。18A.Assistance BPrivilegeCHappiness DSatisfaction解析:根据上文中的“Youve 16 laughter and joy to our lives and so much love to our hearts”及空后的“Love”并结合选项可知,孩子可以为父母带来幸福
15、和爱。assistance意为“援助”;privilege意为“特权”;happiness意为“幸福”;satisfaction意为“满意”。故选C项。19A.extreme Bserious Cgrand Dgreat解析:根据本文第一句“My mother was a gift giver.”并结合上下文可知,母亲是一个极好的礼物赠送者。故选D项。20A.life Bkids Cfamilies Dgifts解析:根据该句中的“but the best gifts we will always remember her for were her love for 20 and her lo
16、ve for us”可知,此处表示我们永远记得她给的最好的礼物是她对生活的热爱和她对我们的爱。从文中作者母亲的行为可以看出作者的母亲对生活的热爱。故A项符合语境。.阅读理解(2021北京市高考适应性测试)Growing up, Deka Ismail says she let labels define what she could be. “I was a black girl, from a refugee (难民) family,” Deka said. “It was as if I was only allowed to explore in this predetermined b
17、ox.”After a high school chemistry class inspired her to think about a career in science and gave her confidence in the field, Deka learned to live outside labels and began making big plans for her future. Now she is about to begin her freshman year at the University of California, planning to become
18、 a professor.Born and raised in San Diegos City Heights neighbourhood, Deka is the daughter of a Somali refugee couple. While some might say Dekas success happened in spite of her background, she would say differently, that her experiences shaped her and inspired her to be the driven, young scientis
19、t that she is today.When Deka was eight years old, her mother got a job by studying hard back in school in order to support the whole family. That made Deka realize that education could make a difference to ones life. She spent a lot of time in the library reading books, and didnt do many of the thi
20、ngs her peers did, like partying or having romantic relationships.“I always felt like I had to be the perfect girl for my family,” Deka said. “You have to not even do your best but two times better than everyone else. I felt like the whole world was waiting for me to mess up.”Dekas efforts paid off.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347442.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
