河北省衡水中学2020届高三英语下学期二调试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 衡水 中学 2020 届高三 英语 下学 调试 解析
- 资源描述:
-
1、河北省衡水中学2020届高三英语下学期二调试题(含解析)第I卷(选择题 满分100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation probably take place?A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom.2. How does the woman fee
2、l now?A. Relaxed. B. Excited. C. Tired.3. How much will the man pay?A. $20. B. $80. C. $100.4. What does the man tell Jane to do?A. Postpone his appointment. B. Meet Mr. Douglas. C. Return at 3 oclock.5. Why would David quit his job?A. To go back to school. B. To start his own firm. C. To work for h
3、is friend.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man want the woman to do?A. Check the cupboard. B. Clean the balcony. C. Buy an umbrella.7. What is the probable relationship
4、 between the speakers?A. Husband and wife. B. Employer and employee. C. Shop assistant and customer.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where did the woman go at the weekend?A. The city centre. B. The forest park. C. The mans home.9. How did the man spend his weekend?A. Packing for a move. B. Going out with Jenny. C
5、. Looking for a new house.10. What will the woman do for the man?A. Take Henry to hospital. B. Stay with his kid. C. Look after his pet.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is Mr. Stone doing now?A. Eating lunch. B. Having a meeting. C. Writing a diary.12. Why does the man want to see Mr. Stone?A. To discuss a
6、 program. B. To make a travel plan. C. To ask for sick leave.13. When will the man meet Mr. Stone this afternoon?A. At 3:00. B. At 3:30. C. At 3:45.听第9段材料,回答第14至16题。14. What are the speakers talking about?A. A company. B. An interview. C. A job offer.15. Who is Monica Stansfield?A. A junior speciali
7、st. B. A department manager. C. A sales assistant.16. When will the man hear from the woman?A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did John enjoy doing in his childhood?A. Touring France. B. Playing outdoors. C. Painting pictures.18. What did John do after he moved
8、 to the US?A. He did business. B. He studied biology. C. He worked on a farm.19. Why did John go hunting?A. For food. B. For pleasure. C. For money.20. What is the subject of Johns works?A. American birds. B. Natural scenery. C. Family life.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B
9、、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMy Favourite BooksJo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系列) of lifestyle books. Here she picks her top reads.MatildaRoald DahlI once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for
10、 his strange and delightful words. Matildas battles with her cruel parents and the bossy headmistress, Miss Trunchbull, are equally funny and frightening, but theyre also aspirational.After DarkHaruki MurakamiIts about two sistersEri, a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari, a young
11、student. In trying to connect to her sister, Mari starts changing her life and discovers a world of diverse “night people” who are hiding secrets.Gone GirlGillian FynnThere was a bit of me that didnt want to love this when everyone else on the planet did, but the horror story is brilliant. Theres te
12、nsion and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust. Its a real whodunit and the frustration when you realise whats going on is horribly enjoyable.The StandStephen KingThis is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around. After a serious flu outbreak wip
13、es out 99.4% of the worlds population, a battle unfolds between good and evil among those left. Randall Flagg is one of the scariest characters ever.1. Who does “I” refer to in the text?A. Stephen King.B. Gillian Flynn.C. Jo Usmar.D. Roald Dahl.2. Which of the following tells about Mari and Eri?A. C
14、osmopolitan.B. Matilda.C. After Dark.D. The Stand.3. What kind of book is Gone Girl?A. A folk tale.B. A biography.C. A love story.D. A horror story.【答案】1. C 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了作家Jo Usmar选出的四本好书。【1题详解】推理判断题。根据第一段Jo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series(系
15、列) of lifestyle books. Here she picks her top reads.可知,下文介绍作家Jo Usmar选出的最好的读物,所以下文中的“I”指的是Jo Usmar。故C选项正确。【2题详解】细节理解题。根据After Dark中Its about two sisterEri, a model who either wont or cant stop sleeping, and Mari, a young student.可知,故事讲的是两个姐妹Eri是一个要么不睡,要么一觉不醒的模特,玛丽,是一个年轻学生。所以After Dark中讲述了Eri和Mari的故事
16、。故C选项正确。【3题详解】细节理解题。由Gone Girl中的.but the horror story is brilliant.可知,这是一个恐怖故事。故D选项正确。B“You can use me as a last resort(选择), and if nobody else volunteers, then I will do it.” This was an actual reply from a parent after I put out a request for volunteers for my kids lacrosse(长曲棍球) club.I guess that
17、 theres probably some demanding work schedule, or social anxiety around stepping up to help for an unknown sport. She may just need a little persuading. So I try again and tug at the heartstrings. I mention the single parent with four kids running the show and I talk about the dad coaching a team th
18、at his kids arent even on At this point the unwilling parent speaks up, “Alright. Yes, Ill do it.”Im secretly relieved because I know theres real power in sharing volunteer responsibilities among many. The unwilling parent organizes the meal schedule, sends out emails, and collects money for end-of-
19、season gifts. Somewhere along the way, the same parent ends up becoming an invaluable member of the team. The coach is able to focus on the kids while the other parents are relieved to be off the hook for another season. Handing out sliced oranges to bloodthirsty kids can be as exciting as watching
20、your own kid score a goal.Still, most of us volunteers breathe a sigh of relief when the season comes to a close. That relief is coupled with a deep understanding of why the same people keep coming back for more: Connecting to the community(社区) as you freely give your time, money, skills, or service
21、s provides a real joy. Volunteering just feels so good.In that sense, Im pretty sure volunteering is more of a selfish act than Id freely like to admit. However, if others benefit in the process, and I get some reward too, does it really matter where my motivation lies?4. What can we infer about the
22、 parent from her reply in paragraph l?A. She knows little about the club.B. She isnt good at sports.C. She just doesnt want to volunteer.D. Shes unable to meet her schedule.5. What does the underlined phrase “tug at the heartstrings” in paragraph 2 mean?A. Encourage teamwork.B. Appeal to feelings.C.
23、 Promote good deeds.D. Provide advice.6. What can we learn about the parent from paragraph 3?A. She gets interested in lacrosse.B. She is proud of her kids.C. Shell work for another season.D. She becomes a good helper.7. Why does the author like doing volunteer work?A. It gives her a sense of duty.B
24、. It makes her very happy.C. It enables her to work hard.D. It brings her material rewards.【答案】4. C 5. B 6. D 7. B【解析】本文是一篇夹叙夹议文。文中讲述了作者成功说服了一个家长参加志愿者团队,并且这位家长后来成为这个团队中有力的帮手,同时作者在参与志愿者活动过程中也获得了很多快乐。【4题详解】推理判断题。根据文章第一段中的You can use me as a last resort(选择), and if nobody else volunteers, then I will d
25、o it.可知,这位家长说如果其他人都不愿意做志愿者的工作,她会做这份工作,作者可以把她当作最后的备选,也就是她不愿意做志愿者的工作。故选C。【5题详解】词义猜测题。根据划线前句she may just need a little persuading.和下面的一句话I mention the single parent with four kids running the show and I talk about the dad coaching a team that his kids arent even on .可知,作者为了劝服这位家长,举了两个例子。故可知,划线句此处应是“煽情”
26、之意。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段中这位家长作出的贡献及the same parent ends up becoming an invaluable member of the team.可知,她最终成为了志愿者队伍中的重要的一员,也即是说,她成了一个好帮手。故选D。【7题详解】细节理解题。题干问作者为什么喜欢做志愿者工作。根据第四段最后两句Connecting to the community(社区) as you freely give your time, money, skills, or services provides a real joy. Volunteerin
27、g just feels so good.可知,为社区做贡献可以带来真正的快乐,参加志愿者活动活动能让人感觉快乐。故选B。CMarian Bechtel sits at West Palm Beachs Bar Louie counter by herself, quietly reading her e-book as she waits for her salad. What is she reading? None of your business! Lunch is Bechtels “me” time. And like more Americans, shes not alone.
28、A new report found 46 percent of meals are eaten alone in America. More than half(53 percent) have breakfast alone and nearly half(46 percent) have lunch by themselves. Only at dinnertime are we eating together anymore, 74 percent, according to statistics from the report.“I prefer to go out and be o
29、ut. Alone, but together, you know?” Bechtel said, looking up from her book. Bechtel, who works in downtown West Palm Beach, has lunch with coworkers sometimes, but like many of us, too often works through lunch at her desk. A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulde
30、r. She returns to work feeling energized. “Today, I just wanted some time to myself,” she said.Just two seats over, Andrew Mazoleny, a local videographer, is finishing his lunch at the bar. He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom hes on a first-name b
31、asis if he wants to have a little interaction(交流). “I reflect on how my days gone and think about the rest of the week,” he said. “Its a chance for self-reflection. You return to work recharged and with a plan.”That freedom to choose is one reason more people like to eat alone. There was a time when
32、 people may have felt awkward about asking for a table for one, but those days are over. Now, we have our smartphones to keep us company at the table. “It doesnt feel as alone as it may have before all the advances in technology,” said Laurie Demeritt, whose company provided the statistics for the r
33、eport.8. What are the statistics in paragraph 2 about?A. Food variety.B. Eating habits.C. Table manners.D. Restaurant service.9 Why does Bechtel prefer to go out for lunch?A. To meet with her coworkers.B. To catch up with her work.C. To have some time on her own.D. To collect data for her report.10.
34、 What do we know about Mazoleny?A. He makes videos for the bar.B. Hes fond of the food at the bar.C. He interviews customers at the bar.D. Hes familiar with the barkeeper.11. What is the text mainly about?A. The trend of having meals alone.B. The importance of self-reflection.C. The stress from work
35、ing overtime.D. The advantage of wireless technology.【答案】8. B 9. C 10. D 11. A【解析】本文是一篇说明文。据一份报告显示,越来越多的美国人喜欢独自用餐,并通过两个实例加以说明,文章总结了人们喜欢独自用餐的原因。【8题详解】推理判断题。根据第二段可知,在美国,约有46%的人们独自用餐,53%的人们独自吃早餐,46%的人们独自吃午餐,只有74%的人们晚餐不是独自享用,故可知本段的数据是关于用餐习惯,故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段A lunchtime escape allows her to keep a bo
36、ss from tapping her on the shoulder. Today, I just wanted some time to myself.可知,Bechtel一个人吃午饭可以让她逃离老板的关注,给自己留一些自由时间,故选C。【10题详解】推理判断题。根据第四段he likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom hes on a first-name basis if he wants to have a little interaction.可知,Ma
37、zoleny喜欢这样的气氛,因为可以坐在那里安静查看手机信息,或者想聊天了,可以直呼吧台服务员名字和他聊天,故可知,他与服务员很熟悉,可以直呼对方名字,故选D。【11题详解】主旨大意题。本文通过一份调查结果显示美国人喜欢独自用餐的趋势,并总结了人们选择独自用餐的原因,故选A。DBacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms(微生物) from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so a
38、stronauts spend hours cleaning them up each week. How is NASA overcoming this very tiny big problem? Its turning to a bunch of high school kids. But not just any kids. It is depending on NASA HUNCH high school classrooms, like the one science teachers Gene Gordon and Donna Himmelberg lead at Fairpor
39、t High School in Fairport, New York.HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordons students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think theyre close to a solution(解决方案). “We dont give the students any breaks. They
40、 have to do it just like NASA engineers,” says Florence Gold, a project manager.“There are no tests,” Gordon says. “There is no graded homework. There almost are no grades, other than Are you working towards your goal? Basically, its Ive got to produce this product and then, at the end of year, pres
41、ent it to NASA. Engineers come and really do an in-person review, and.its not a very nice thing at times. Its a hard business review of your product.”Gordon says the HUNCH program has an impact(影响) on college admissions and practical life skills. “These kids are so absorbed in their studies that I j
42、ust sit back. I dont teach.” And that annoying bacteria? Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in space.12. What do we know about the bacteria in the International Space Station?A. They are hard to get rid of.B. They l
43、ead to air pollution.C. They appear in different forms.D. They damage the instruments.13. What is the purpose of the HUNCH program?A. To strengthen teacher-student relationships.B. To sharpen students communication skills.C. To allow students to experience zero gravity.D. To link space technology wi
44、th school education.14. What do the NASA engineers do for the students in the program?A. Check their product.B. Guide project designs.C. Adjust work schedules.D. Grade their homework.15. What is the best title for the text?A. NASA: The Home of AstronautsB. Space: The Final Homework FrontierC. Nature
45、: An Outdoor ClassroomD. HUNCH: A College Admission Reform【答案】12. A 13. D 14. A 15. B【解析】本文为说明文。本文介绍了美国国家航空航天局的HUNCH计划。参与这个计划的高中生制作供美国国家航空航天局使用的产品,此计划的目的是把航天技术与学校教育结合起来,把空间技术与带进课堂,与学校教育相结合,这项计划实施结果显示会影响到学生的生活和大学录取。【12题详解】细节理解题。根据第一段中的Bacteria are annoying problem for astronauts. The microorganisms f
46、orm our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week.可知,细菌对宇航员来说是个令人讨厌的问题。这种来自我们身体的微生物在国际空间站的表面不受控制地生长,宇航员每周要花几个小时来清理它们。也就是说它们很难去掉。其中的“the microorganisms”包括“bacteria”。由此可知, A项正确。【13题详解】推理判断题。根据第二段的HUNCH is designed to
47、 connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordons students have been studying ways to kill bacteria in zero gravity, and they think theyre close to a solution(解决方案).可知,HUNCH旨在把高中教室和NASA的工程师联系起来。Gordon的学生一直在研究如何在零重力下杀死细菌;结合最后一段中的Gordon says his students are emailing
48、 daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in space.可知,学生每天都给NASA的工程师发邮件一起探讨(如何杀死空间站的细菌这一空间技术)这个问题。由此可推断出HUNCH program的目的把空间技术与学校教育相结合。故D项正确。【14题详解】细节理解题。根据第三段中的Engineers come and really do an in-person review, and.its not a very nice thing at times. Its a har
49、d business review of your product.”可知,NASA的工程师会亲自审核学生们所做的产品。故A项正确。15题详解】主旨大意题。文章以国际空间站里的微生物很难清除开头,引出宇航员们解决此问题的途径借助美国国家航空航天局的HUNCH高中班,此计划的目的是把航天技术与学校教育结合起来。在这项计划里,学生们通过homework(制作供美国国家航空航天局使用的产品)探索无疆的太空,因此“太空:最后的功课疆域”最适合做文章的标题。故选B。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Imagine
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下语文课件-19千年梦圆在今朝_人教新课标.ppt
