山西黎城县2016高考英语阅读理解(二轮)精选(3)及参考答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西 黎城县 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 精选 参考答案
- 资源描述:
-
1、山西黎城县2016高考英语阅读理解(二轮)精选(3)及参考答案由 (2013浙江嘉兴高三一模)改编One day,Mr.Arnold was teaching a lesson,and things were going as normally as ever.He was explaining the story of mankind to his pupils.He told them that,in the beginning,men were nomads; they never stayed in the same place for very long.Instead ,they
2、would travel about,here and there,in search of food,wherever it was to be found.And when the food ran out,they would move off somewhere else.He taught them about the invention of farming and keeping animals.This was an important discovery,because by learning to cultivate (耕作)the land,and care for an
3、imals,mankind would always have food steadily available.It also meant that people could remain living in one place,and this made it easier to set about tasks that would take a long while to complete,like building towns,cities,and all that were in them.All the children were listening attracted by thi
4、s story,until Lucy jumped up:“And if that was so important and improved everything so much,why are we nomads all over again,Mr.Arnold?”Mr.Arnold didnt know what to say.Lucy was a very intelligent girl.He knew that she lived with her parents in a house,so she must know that her family were not nomads
5、; so what did she mean?“We have all become nomads again,” continued Lucy,“The other day,outside the city,they were cutting the forest down.A while ago a fisherman told me how they fish.Its the same with everyone: when theres no more forest left the foresters go elsewhere,and when the fish run out th
6、e fishermen move on.Thats what the nomads did,isnt it?”The teacher nodded,thoughtfully.Really,Lucy was right.Mankind had turned into nomads.Instead of looking after the land in a way that we could be sure it would keep supplying our needs,we kept developing it until the land was bare.And then off we
7、 would go to the next place! The class spent the rest of the afternoon talking about what they could do to show how to be more civilized.The next day everyone attended class wearing a green T-shirt,with a message that said “I am not a nomad!”And,from then on,they set about showing that indeed they w
8、ere not.Every time they knew they needed something,they made sure that they would get it using care and control.If they needed wood or paper,they would make sure that they got the recycled kind.They ordered their fish from fish farms,making sure that the fish they received were not too young and too
9、 small.They only used animals that were well cared for,and brought up on farms.And so,from their little town,those children managed to give up being nomads again,just as prehistoric men had done,so many thousands of years ago.14.Why would early humans travel about in the beginning?()A.To experience
10、different lifestyles.B.To go sightseeing in different places.C.To find what they could to feed themselves.D.To do more exercise to build themselves up.15.From Paragraph 2,we can know that .A.people got tired of living in the same placeB.people gradually got used to living in citiesC.people spent a l
11、ong time in learning to keep animalsD.people tended to settle down after learning farming16.In the teachers opinion ,Lucys argument was .A.reasonableB.ridiculousC.puzzlingD.shocking17.Which of the following agrees with the message “I am not a nomad” (Paragraph 7)?()A.People eat young fish for its de
12、licious taste.B.People use recycled materials as much as possible.C.Fishermen move elsewhere when there is no fish left.D.Foresters leave the place where wood is not available.语篇解读:如果人们不懂得保护我们的生活环境,珍视我们赖以生存的资源,那么当我们身边的资源用光之后,我们就不得不搬到别的地方去,这样的话,我们不又回到多年前的游牧生活了吗?答案及剖析:14.C细节理解题。由第一段的.they would travel
13、 about,here and there,in search of food,wherever it was to be found.And when the food ran out,they would move off somewhere else可知,过去人们常搬迁是为了寻找食物,故选C项。15.D细节理解题。由该段的.because by learning to cultivate (耕作)the land,and care for animals,mankind would always have food steadily available.It also meant tha
14、t people could remain living in one place可知,人们学会耕作之后,有了稳定的食物来源,就不再到处搬家了,故选D项。16.A推理判断题。由第五段Lucy所说的内容和由第六段的第一句话The teacher nodded,thoughtfully可知,老师认为Lucy说的话有道理,故选A项。17.B细节理解题。由倒数第二段的If they needed wood or paper,they would make sure that they got the recycled kind可知,B项不属于nomads的行为,故选B项。由倒数第二段的They ord
15、ered their fish from fish farms,making sure that the fish they received were not too young and too small.可知A项属于nomads的行为;由第五段的内容可知C、D两项都属于nomads的行为。【长难句子分析】 and 这意味着人们能一直生活在同一个地方了,这使得他们更加容易去做一些需要很长时间才能完成的事情,如建造小镇,城市以及城镇里面的设施。【浙江省2014高考英语模拟冲刺卷】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。Change
16、is everything in the case of mobile phones. Recent research indicates that the mobile phone is changing not only our culture, but our very bodies as well. First, lets talk about culture. The difference between the mobile phone and its parent, the fixed-line phone, is that a mobile number corresponds
17、 to a person, while a landline goes to a place. If you call my mobile, you get me. If you call my fixed-line phone, you get whoever answers it. This has several implications(含义). The most common one, however, and perhaps the thing that has changed our culture forever, is the “meeting” influence. Peo
18、ple no longer need to make firm plans about when and where to meet. Twenty years ago, a Friday night would need to be arranged in advance. You needed enough time to allow everyone to get from their place of work to the first meeting place. Now, however, a night out can be arranged on the run. It is
19、no longer “see you there at 8”,but “text me around 8 and well see where we all are.” Texting changes people as well. In their paper, “Insights into the Social and Psychological Effects of SMS (Short Message Service) Text Messaging, two British researchers distinguished between two types of mobile ph
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
