2021高三全国统考英语(话题版)一轮课时作业:第1编 话题四 BOOK3 UNIT3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高三全国统考英语话题版一轮课时作业:第1编 话题四 BOOK3 UNIT3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析 2021 全国 统考 英语 话题 一轮
- 资源描述:
-
1、课时作业.完形填空(2020吉林省辉南县一中高三上学期第二次月考)For more than 25 years, Jan Karon has been delighting millions of readers with her bestselling Mitford series. At age 10 she knew _1_ she was bound to be a writer. But it wasnt until her midforties that she began following her childhood dream. Was it too late?“I kept
2、 a _2_ very faithfully for two years,” Karon said. “I _3_ everythingall my fears, my high expectations, my _4_ to do things I wanted to dointo the journal (日志)”It took years, but when the green light came, Karon had no _5_ about what to do. Shed never _6_ a novel before. It took months of _7_ starts
3、 before she saw a figure of a _8_ walking down the road. He eventually _9_ Father Tim, the lead character in her series. She felt unqualified to write the character that came to her: a middleaged teacher. So how did she do it?It was determination that kept her _10_. Karon had her lead character and
4、setting, but the _11_ was just beginning. She began writing Father Tims story in the local paper. At the end of two years, she had a novel. However, it took another two and a half years after that to _12_ a publisher. Karons first book was a surprise _13_. She went on to write 13 novels _14_ in the
5、town of Mitford.As her journey in Mitford _15_ an end, Karon is _16_ yet another career (事业) change. Shes not talking publicly about her new adventure yet, but it must be _17_ with her love of art. Shes not _18_ about starting over. Her determination gives her _19_ that its never too late for anyone
6、 to follow their dream. Age doesnt _20_.篇章导读:本文是一篇记叙文。通过介绍著名作家Jan Karon的经历,作者告诉大家,只要有决心和毅力,什么时候开始追逐梦想都不迟,年龄不是问题。1A.naturally Bcertainly Cfrequently Dnormally答案:B根据下文的描述可知,Jan Karon十分肯定(certainly)自己会成为一位作家。2A.diary Bbook Cnovel Dword答案:A根据下文“. to do things I wanted to dointo the journal (日志)”可知,Jan K
7、aron这两年一直坚持写日记(diary)。3A.turned Bburst Cbroke Dput答案:D根据上文可知,Jan Karon把所有的一切都放进(put)了日记中。4A.impression BmotivationCdetermination Dsuggestion答案:C作者把自己想做事情的决心(determination)写在了日记中。5A.doubts BthoughtsCreasons Drights答案:A从小就有了决心,做好了充分的准备,当机会来临时,Jan Karon对所有要做的事没有丝毫的怀疑(doubts)。6A.read BwrittenCdesigned D
8、published答案:B根据第一段可知,Jan Karon是一位著名的作家,但是40多岁前从来没有写(written)过小说。7A.harmless Bearly Cfalse Dsimilar答案:C根据下文可知,直到Jan Karon创作Father Tim这个人物,才获得成功。说明她之前开始创作过很多次,都是只有开头没有结果,或者她写不下去。可见这些开头都是缺乏依据的、虚假的(false)、无果的。8A.waiter Bplayer Cdoctor Dteacher答案:D根据下文中的“a middleaged teacher”可知,该空指的是老师(teacher)。9A.visite
9、d Bhelped Cmissed Dbecame答案:D根据下一段可知,以老师为原型创作出Father Tim,所以他最终成为Jan Karon所创作的系列小说的主要人物。10A.walking Bgoing Crunning Dmarching答案:B是Jan Karon个人的决心和毅力,使得她一直努力前进(going)。11A.journey Bdiscovery Cperiod Dprogram答案:A但是创作旅程(journey)才刚刚开始。12A.approach Bsponsor Cfind Dwelcome答案:CFather Tim系列小说首先在当地报纸上连载,两年之后成了一
10、本书,但是又过了两年半之后Jan Karon才找到(find)一个愿意出版她的这本小说的出版商。13A.effect Bhit Cbeat Dknock答案:BJan Karon的第一本书获得了惊人的成功(hit)。14A.set Babsorbed Clost Dcaught答案:A根据第三段可知,Father Tim是一个系列小说中的主要人物,作者继续写了13本小说,第五段第一句提到Mitford之旅结束了。可见Father Tim系列是“以Mitford为背景(be set in)”的。15A.gives off Bbrings about Ccomes to Dresults in答案
11、:C根据下文中another career (事业) change可知,Father Tim系列小说结束(comes to an end)了。16A.covering Baffording Cfollowing Doffering答案:C根据下文可知,结束了小说的创作,Jan Karon想改变一下,去追逐(following)另外一种事业上的转变。17A.busy Bfamiliar Ctied Drelated答案:D上文中提到,Jan Karon没有在公共场合谈论过这次转变,但是这一定与她所爱的艺术有关(related)。18A.excited Bdisappointed Cinteres
12、ted Dworried答案:D下文中提到“年龄不是问题”。可见对于重新开始,Jan Karon一点都不担心(worried)。19A.confidence Benthusiasm Cfortune Drespect答案:A此句阐述不担心的原因,她的决心和毅力给了她自信(confidence)。20A.challenge Bmatter Cexist Ddisappear答案:B根据上一句可知,只要有决心和毅力,年龄不是问题(matter)。.阅读理解(2020吉林省梅河口市高三上学期联考)Best Way to Save MoneyAlthough the best way to save
13、money can vary from person to person, depending on age, family size and other characteristics, there are still some easy things that all shoppers can do to keep more money in their bank accounts. Avoid Impulse (冲动的) PurchasesWhen you shop, a best way to save money is to have a plan in mind to help y
14、ou avoid impulse purchases. For instance, you might leave your credit cards at home and only carry the exact amount of cash that you will need for your planned purchase. Some shoppers agree to discuss any purchases over a certain dollar amount with their spouses (配偶) first.Know When to Pay for Quali
15、tySometimes the best way to save money in the long term is to spend a little more money right now. A good piece of furniture can stay in the family for decades. A highquality pair of shoes will last longer than a bargain pair and prevent foot pain. Leaner cuts of meat and organic produce provide hea
16、lth benefits for your family.Buy SecondhandCheck classified ads, thrift stores and garage sales for used clothing, toys, furniture, and much more available at a part of their original cost. For the most secondhand savings, check out groups like Freecycle where members offer unwanted items for free t
17、o anyone willing to pick them up.Borrow Instead of BuyIf youre only going to use something once, try to borrow it instead of spending your money on it. Borrow a tool from your neighbor. Swap books with a friend. Check out the resources at your local library. Youll also be reducing disorder in your h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349355.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
