2021年高考英语大一轮复习 课时作业14 Module 2 Developing and Developed Countries(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业14 Module Developing and Developed Countries含解析外研版 2021 年高
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业14.阅读理解(临沂市临沭高三阶段性检测)Sitting under the national flag and separated from the media by a transparent glass wall, 50yearold Jing Haipeng and 37yearold Chen Dong appeared calm as they prepare to be part of, what is scheduled to be, Chinas longestever manned spaceflight mission.The two were schedu
2、led to spend a total of 33 days in orbit. This would be the 3rd trip into space for veteran Chinese astronaut Jing Haipeng. He has been on the Shenzhou7 mission in 2008 and the Shenzhou9 mission in 2012. The missions commander was also part of docking missions (太空对接任务) on both his previous space fli
3、ghts, giving him the experience needed to help dock Shenzhou11 with Tiangong2. Jing Haipeng said, “With the past 18 years of intensive professional astronaut training, together with the two previous experiences Ive had flying in space, Im very confident and determined that this mission is going to b
4、e a great success. Personally, Im much calmer and in a more positive headspace than I was during my previous missions. Im very proud to be here to greet our country. I know my confidence is shared with the rest of our entire space program.”With an unblemished flight record of 15 hundred hours as a p
5、ilot, 37yearold Chen Dong was chosen in 2010 to be part of the next generation of Chinese astronauts. He too said he was confident of heading into the mission, even though it would be his first time in space. “I have the chance to join my first mission after 6 years of intensive training and learnin
6、g. For me, the timing is perfectnot too early, but not too late either. When we train, Jing is my teacher. In life, he is my brother. He is so dedicated, and demands only the best from me and the others that he works with. Because of his experience, I am very lucky to be paired with him on this miss
7、ion into space.” After being put into orbit, Jing Haipeng and Chen Dong were going to conduct a series of experiments, including testing the latest in Chinas advanced life support systems, as well as scientific research.Wu Ping,deputy director of Chinas Manned Space Program, explains the role of the
8、 two astronauts in space. “During their mission, the two are essentially backups to oneanother. They are both capable of piloting the spacecraft, complex management, manual docking as well as handling any emergency situations or malfunctions (故障). While in orbit, they are going to complete a number
9、of maneuvers (演习) with Shenzhou11, as well as orbital experiments, demonstrations and tests on human health in space.”本文是一篇新闻报道,报道了神州十一号太空飞船成功将50岁的景海鹏和37岁的陈冬两位宇航员送入太空。1From what Jing Haipeng said we can infer _.Aprevious experience matters a lotBthe missions commander helped himCthe Shenzhou7 missio
10、n is to be docked with the Shenzhou9Dhe lacked confidence during the previous launching答案:A解析:推理判断题。根据第二段中的“With the past 18 years of intensive professional astronaut training, together with the two previous experiences Ive had flying in space, Im very confident and determined that this mission is g
11、oing to be a great success.”可知,有了过去十八年的高强度专业宇航员训练以及他之前的两次太空飞行经验,景海鹏有信心也坚信这次任务将会圆满成功。由此可以推断出过往的经验至关重要。故选A。2The underlined word “unblemished” in Paragraph 3 can be replaced by “_”Acontinuous BsurprisingCperfect Dsignificant答案:C解析:词义猜测题。根据第三段中的“With an unblemished flight record of 15 hundred hours as a
12、 pilot, 37yearold Chen Dong was chosen in 2010 to be part of the next generation of Chinese astronauts.”可推知,有安全完美的飞行记录,才可能被选为宇航员。A.continuous持续的;B.surprising令人惊讶的;C.perfect完美的;D.significant重大的。故选C。3What made Chen Dong a qualified astronaut?AHis confidence of heading into the mission.BHis intensive t
13、raining and learning.CHis luck to be paired with Jing Haipeng.DHis experience of conducting a series of experiment.答案:B解析:推理判断题。根据第三段中的“I have the chance to join my first mission after 6 years of intensive training and learning.”可知,经过六年的高强度训练和学习,陈冬终于有能力可以执行他的第一次太空任务。故选B。4Where would you most probabl
14、y see the text?AIn a newspaper.BIn a science journal.CIn a travel magazine.DIn a government document.答案:A解析:推理判断题。根据第一段中的“Sitting under the national flag and separated from the media by a transparent glass wall, 50yearold Jing Haipeng and 37yearold Chen Dong appeared calm as they prepare to be part
15、of, what is scheduled to be, Chinas longestever manned spaceflight mission.”可知,50岁的景海鹏和37岁的陈冬坐在国旗下方,与媒体仅一堵透明玻璃墙之隔,看上去气定神闲,他们即将展开中国史上持续时间最长的载人飞行任务。由此可推断出本文出自报纸上的新闻报道。故选A。.七选五(聊城市高三月考)Rumors (谣言) are not always nasty, but they can be especially annoying when the rumormonger spreads something against y
16、ou. Unfortunately, you cant just stop nasty rumors just by telling one person it isnt true. _1_. However, there are better ways to handle rumors. Simply apply the tips below and see which ones suit you best:Clear the airSet things straight. _2_. That is definitely more effective than just telling on
17、e person about it.Confront the sourceGo after the rumormonger in the first place. Most gossip starters dont really expect people to come after them, so youll have the element of surprise. However, dont attack that person physically or otherwise. Simply approach that person and tell him that he has i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350815.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
陕西省柞水中学高中语文人教版必修一11包身工 (共10张PPT) 课件 .ppt
