2021年高考英语大一轮复习 课时作业16 Module 4 Sandstorms in Asia(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业16 Module Sandstorms in Asia含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时 作业 16 Asia 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业16.阅读理解(烟台一中高三适应性考试)Gwendolyn Brooks was the first African American to win a Pulitzer Prize for Poetry. Gwendolyn Brooks wrote hundreds of poems during her lifetime. She was known around the world for using poetry to increase understanding about black culture in America.Her poems described co
2、nditions among the poor, racial inequality and drug use in the black community. She also wrote poems about the struggles of black women. But her skill was more than her ability to write about struggling black people. She was an expert at the language of poetry. She combined traditional European poet
3、ry styles with the African American experience.In her early poetry, Gwendolyn Brooks wrote about the South Side of Chicago. The South Side of Chicago is where many black people live. In her poems, the South Side is called Bronzeville. It was A Street in Bronzeville that gained the attention of liter
4、ary experts in 1945. Critics praised her poetic skill and her powerful descriptions of the black experience during the time. The Bronzeville poems were her first published collection.In 1950, Gwendolyn Brooks became the first African American to win the Pulitzer Prize for Poetry. She won the prize f
5、or her second book of poems called Annie Allen. Annie Allen is a collection of poetry about the life of a Bronzeville girl as a daughter, a wife and mother. She experiences loneliness, loss, death and being poor. Ms Brooks said that winning the prize changed her life.Her next work was a novel writte
6、n in 1953 called Maud Martha. Maud Martha received little notice when it was first published. But now it is considered an important work by some critics. Its main ideas about the difficult life of many women are popular among female writers today.In some of her poems, Gwendolyn Brooks described how
7、what people see in life is affected by who they are. One example is this poem, Corners on the Curing Sky.By the end of the 1960s, Gwendolyn brookss poetry expanded from the everyday experiences of people in Bronzeville. She wrote about a wider world and dealt with important political issues.本文属于说明文阅
8、读,作者通过这篇文章向我们介绍了格温德林布鲁克斯,她是第一位获得普利策文学奖的非裔美国人。1What does the text mainly talk about?AThe life of Gwendolyn Brooks.BThe poems of Gwendolyn Brooks.CThe understanding about black culture.DThe struggles of black women.答案:B解析:主旨大意题,根据第一段中的Gwendolyn Brooks wrote hundreds of poems during her lifetime. She w
9、as known around the world for using poetry to increase understanding about black culture in America.可知,本文主要介绍了格温德林布鲁克斯的诗歌,故选B。2What can we learn about Gwendolyn Brooks from the second paragraph?AShe mainly wrote about the struggles of black women.BShe was good at using the language of poetry.CHer wr
10、iting skills were a little worse than her ability.DHer poems were mainly about the African experience.答案:B解析:细节理解题,根据第二段中的She was an expert at the language of poetry. 可知,她是一个诗歌语言专家,由此可知她善于运用诗歌语言,故选B。3The author develops the passage mainly by _.Aproviding examplesBusing statisticsCcomparing opinionsD
11、describing her experiences答案:A解析:写作手法题,通读全文可知作者在文中多次举例,因此是通过例子来展开文章的叙述,故选A。4In the next part, the author would most probably talk about _.Athe difficulties Gwendolyn Brooks would meetBthe poems related to political issuesCthe awards Gwendolyn Brooks gainedDthe racial inequality the black had to face
12、答案:B解析:推理判断题,根据最后一段中的She wrote about a wider world and dealt with important political issues.可知,本段介绍了她所写的关于政治方面的诗歌,由此推知下文可能继续介绍关于政治的诗歌,故选B。.七选五(洛阳市高三统一考试)One of my earliest memories was watching my mom talk on our old phone. I was fascinated that she could talk to someone who wasnt actually in the r
13、oom with her. _1_ I was wondering how she managed to talk with someone she couldnt see._2_ Later, we had mobile phones that could be carried around the room. Then came computers and smart phones. These days I can send an email around the world in a second. My daughters smart phone has a hundred apps
14、 and a dozen social media accounts. She stores all of her information in a mysterious place known as “the cloud”, where she can take it out at any time. It seems that we are more connected in this world than ever before._3_ Few take the time to talk face to face. Instead of looking into the eyes of
15、our loved ones, we store at our screens. It seems as if the most connected generations are also the loneliest.Dont let technology take our time and ruin our life. Make the time to meet, to pray and to communicate with each other. Take a walk on the beach with a friend. Have a long conversation with
16、the phones off and the hearts on. _4_Remember that we are here to love each other, help each other and make this world a better place. _5_ But when it cant, turn it off.AThat was a long time ago.BConnect offline well as online.CSmart phones have both advantages and disadvantages.DWe should communica
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350819.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
