2021年高考英语大一轮复习 课时作业27 Module 3 Adventure in Literature and the Cinema(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业27 Module Adventure in Literature and the Cinema含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时 作业 27
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业27.阅读理解(渭南市尚德中学高三质量检测)2018 TFK Poetry ContestCalling all poets! Time for Kids has a challenge for you:Write a funny rhyming poem. It must be an original poem that does not copy another poets work. Enter it in the Time for Kids Poetry Contest. As fewer and fewer children are interested in writ
2、ing poetry of their own, Time for Kids decides to organize and sponsor such a contest to change the situation.Contest Rules1How to enter:This contest begins at 12:01 am on March 6, 2018 and ends at 11:59 pm on July 24, 2018. To enter, mail the following information to 1271 Avenue of the Americas, 32
3、nd Floor, New York, New York 10020:(a)an original and previously unpublished poem that is humorous and has a rhyme scheme;(b)entrants first name only and a parents mail address. Limit one entry per person. By entering, entrant promises that the entry is original, and has not been published in any me
4、dium and has not won an award.2Judging: All entries will be judged by poet Kenn Nesbitt, based on the following criteria:creativity and originality(50%), use of language and rhyme(25%)and appropriateness to the theme of the contest(25%). The length of the entry will not be taken into consideration.3
5、Prizes: Our judge will select four semifinalists (半决赛选手) from which one grand prize winner and three finalists will be chosen. The one grand prize winner will receive an online class visit from Childrens Poet Kenn Nesbitt and a signed copy of his newest book of poetry, The Armpit of funny Poems for
6、Kids, approximately value:$275.The three finalists will each get a signed copy of Nesbitts newest book of poetry, The Armpit of Doom: Funny Poems for Kids, and both their poems and that of the grand prize winner will be published at timeforkids. com.4Eligibility (参赛资格): Open to legal citizens of the
7、 50 United States and the District of Columbia who are primary school students and are 8 to 13 years old at time of entry.5Winners list: For names of the winner and finalists, visit (after August 1st, 2018, available for a period of 10 days)本文是一篇说明文。为了激发孩子们写诗的兴趣,Time for Kids决定举办一次诗歌大赛。文章主要介绍了该比赛的一些
8、规则,包括评判标准、奖品设置、参赛资格等。1The purpose of the contest is to _.Aencourage children to learn from other poetsBhelp children realize the dream of poetry writingCencourage childrens interest in poetry writingDencourage children to read more original poems答案:C解析:细节理解题。根据文章第一段的最后一句As fewer and fewer children a
9、re interested in writing poetry of their own, Time for Kids decides to organize and sponsor such a contest to change the situation.可知,比赛的目的是激发孩子们写诗的兴趣。故选C。2Which of the following characteristics of a poem is valued most in judging?ABeing creative and original.BUsing a proper number of words.CUsing p
10、roper language and rhyme.DBeing appropriate to the contest.答案:A解析:细节理解题。根据Judging中的creativity and originality(50%), use of language and rhyme(25%)and appropriateness to the theme of the contest(25%)可知,在评判过程中一首诗的创意和独创性是最重要的。故选A。3What can be known about the finalists of the contest?AThey will get a gr
11、eat deal of money.BTheir poems can be read at timeforkids. com.CThey will receive an online class visit from Nesbitt.DTheir poems will appear in Nesbitts newest book of poetry.答案:B解析:细节理解题。根据Prizes中的最后一句The three finalists will each get a signed copy of Nesbitts newest book of poetry, The Armpit of
12、Doom:Funny Poems for Kids, and both their poems and that of the grand prize winner will be published at timeforkids. com.可知,参加决赛的选手的诗能在timeforkids. com上读到。故选B。4According to the contest rules, _.Apoems can be sent to the organizers by emailBall children have the right to take part in the contestCthe
13、number of poems to enter the contest is not limitedDthe result of the contest will be unknown before August 1st, 2018答案:D解析:细节理解题。根据文章Winners list中的For names of the winner and finalists, visit timeforkids. com (after August 1, 2018, available for a period of 10 days)可知,比赛结果将于2018年8月1日以后公布。所以比赛结果在201
14、8年8月1日之前是不知道的,故选D。.完形填空(银川九中高三月考)For a long time Gabriel didnt want to be involved in music at all. In his first year of high school, Gabriel would look pityingly at music students, _1_ across the campus with their heavy instrument cases, _2_ at school for practice hours _3_ anyone else had to be th
15、ere. He swore to himself to _4_ music, as he hated getting to school extra early._5_ one day, in the music class that was _6_ of his schools standard curriculum, he was playing idly (随意地) on the piano and found it _7_ to pick out tunes. With a sinking feeling, he realized that he actually _8_ doing
16、it. He tried to hide his _9_ pleasure from the music teacher, who had _10_ over to listen. He might not have done this particularly well, _11_ the teacher told Gabriel that he had a good _12_ and suggested that Gabriel go into the music storeroom to see if any of the instruments there _13_ him. Ther
17、e he decided to give the cello(大提琴) a _14_. When he began practicing, he took it very _15_. But he quickly found that he loved playing this instrument, and was _16_ to practicing it so that within a couple of months he was playing reasonably well.This _17_, of course, that he arrived at school early
18、 in the morning, _18_ his heavy instrument case across the campus to the _19_ looks of the nonmusicians he had left _20_.文章描述了主人公Gabriel从不喜欢音乐到喜欢的过程。因此,每个人都应该发现自己的兴趣所在,并为其投入时间和精力。1A.travellingBmarchingCstrugglingDpacing答案:C解析:考查上下文串联。根据“with their heavy instrument cases”可知,每天上学的时候,Gabriel总是同情地看着背着沉重
19、的乐器的同学们艰难地穿梭于校园中,struggle努力地,艰难地,符合语境。2A.turning upBcoming upCdriving upDrising up答案:A解析:考查上下文串联。根据“with their heavy instrument cases, _2_ at school for practice hours _3_ anyone else had to be there”可知,学习音乐的同学需要比不学音乐的早到学校几个小时,为了练习弹奏乐器,turn up原意“调高(音量)”,在此意为“出现”,符合语境。3A.afterBbeforeCuntilDsince答案:B解
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350834.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
河北省抚宁县第六中学2017届高三英语一轮复习:时态语态.ppt
