2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:必修5 UNIT 5 FIRST AID WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021新高考英语人教版一轮复习课时作业:必修5 UNIT 5FIRST AID WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 复习 课时 作业 必修 FIRST WORD 解析
- 资源描述:
-
1、Unit 5First aid课时作业.阅读AThe first group of 30 patients was admitted to Wuhans Leishenshan Hospital yesterday (February 8), which means that two makeshift hospitals for fighting the new pneumoniaHuoshenshan Hospital and Leishenshan Hospitalwere put into use. The two hospitals only have inpatients and
2、dont have outpatients. The target patients are the ones with novel coronavirus pneumonia confirmed in hospital. Lets go back to the afternoon of January 23, 2020. Wuhans Urban Renewal Authority (URA) has called a special meeting for the construction of a special hospital for new pneumonia patients,
3、including the China Construction Third Engineering Division. Two days later, on the first day of the Lunar New Year, the Wuhan new CAP epidemic prevention and control headquarters again held an emergency dispatch meeting and decided to build another hospital named Leishenshan within half a month.The
4、 construction of the two hospitals is a race to the death against the epidemic. Under the eyes of 100 million “cloud supervisor” , we admire the speed of the construction of these two hospitals, but the hardships and strength behind are far beyond our imagination. As of February 5, more than 1,000 m
5、anagers and 8,000 operators were working day and night, namely 24 hours of seamless construction work, and there was a continuous flow of more than 1,400 sets of largescale mechanical equipment and transport vehicles on the spot. Some builders walk more than 34,000 steps a day. Work models include “
6、day plus night”, “52”, “two shifts”work 24 hours on end a day. The last unit has just finished laying sand on the site, the next unit immediately enters the field to lay antiseepage membrane. Dozens of jobs are involved. There are too many units and individuals involved in the construction. No matte
7、r how great or small their contributions are, they are all trying to fulfill their own responsibility, social responsibility or corporate responsibility.篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章主要报道了火神山医院和雷神山医院的相关建设情况。1What can we learn about the Huoshenshan Hospital and Leishenshan Hospital from the passage?ATheir target
8、patients are the novel coronavirus pneumonia confirmed in Wuhan.BLeishenshan Hospital received the first 30 patients with novel coronavirus pneumonia.CPeople with fever can get treated in the two hospitals.DThey just receive the confirmed cases of novel coronavirus pneumonia from other hospitals.答案:
9、D细节理解题。根据文章第一段可知,雷神山医院收治其第一批患者共30名,意味着两家医院都投入使用,而不是指雷神山医院接收最先的30名患者,故B项错误;根据第二句可知,火神山与雷神山医院均只设住院,不设门诊,救治对象为各医院确诊的新型冠状病毒肺炎患者,故A项和C项错误。故选D。2What does the underlined word “makeshift” in Paragraph 1 mean?AChangeable.BTemporary.CFast.DMobile.答案:B词义猜测题。根据画线词后面的“fighting the new pneumonia”并结合背景信息可知,此处表达的是“
10、为抗击新冠肺炎建设的临时医院”。temporary与此意义相近,故选B。3Which of the following fits the description of the hospitals construction work?ALeishenshan Hospital was completed first.BHuoshenshan Hospital was the last to put into use.COnly largescale units participate in the construction.DMany people care about the construc
11、tion work of the two hospitals.答案:D细节理解题。根据前两段内容可知,火神山医院先投入建设和使用,然后是雷神山医院,故A、B两项错误;根据最后一段中的“There are too many units and individuals involved in the construction.”可知不只有大型单位参与其中,故C项错误;根据第三段可知,医院的建设有一亿“云监工”的注视,由此可知有很多人关注这两所医院的建设情况。故选D。4Whats the article mainly about?AThe function of Leishenshan Hospit
12、al and Huoshenshan Hospital.BThe importance of Leishenshan Hospital and Huoshenshan Hospital.CThe construction of Leishenshan Hospital and Huoshenshan Hospital.DThe speed of China construction.答案:C主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了火神山医院与雷神山医院在顺利投入使用背后巨大而又艰辛的建设工作。故选C。【词汇积累】makeshift adj. 临时替代的,权宜的renewal n. 更新;恢复f
13、ulfill v. 履行;实现【佳句背诵】No matter how great or small their contributions are, they are all trying to fulfill their own responsibility, social responsibility or corporate responsibility.无论他们的贡献是大是小,他们都在努力履行自己的责任,社会责任或企业责任。B(2020山东师大附中高三第一次模拟考试)Emoji might not be your first choice of communication in a d
14、isaster, but researchers feel they could make a difference during emergencies, where every second counts. Now, the Emojiquake campaign is lobbying for an earthquake emoji to be accepted into the Unicodethe standard group of icons (图标) available on digital devices worldwide. The campaign aims to find
15、 an earthquakeappropriate design to be admitted to Unicode. “Approximately up to one third of the worlds population are exposed to earthquakes,” explains University of Southampton seismologist (地震学家) Dr Stephen Hicks, a founder of the campaign. “So we really want to be able to communicate to all of
16、those regions, all of those different languages, and an emoji is an amazing way of doing that.”Unlike many other weather and climate related events, where longer warning times or visible signs are available, earthquakes move incredibly quickly and are difficult to measure while they are still occurr
17、ing. Populations in areas like Japan and Mexico are dependent on earthquake early warning technology, which issues an alert on digital devices and broadcast media. “You may have seconds to get under a table or to protect yourself,” explains Dr Hicks. “That can be life saving in many cases. Naturally
18、 you dont want too much wording in the warning message.”Pictographs (象形文字) and other visuals like emoji have a track record of being faster and easier to understand than written information. Dr Sara McBride, a communications specialist, who is also part of the campaign, told BBC News, “Emoji can cro
19、ss the boundaries of written languages, helping communicate valuable information to people who may struggle to read a certain language.”The potential usefulness of emoji in emergencies could extend well beyond earthquakes. A team of designers also came up with emerjian entire set of emoji for climat
20、e and environmental events.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了一场有助于挽救生命、以添加地震表情符号为目标的运动。5What was the aim of the Emojiquake campaign?ATo add an earthquake emoji to the Unicode.BTo attract peoples attention to earthquakes.CTo reduce the damages by earthquakes.DTo help communicate in earthquakes.答案:A细节理解题。根据第一段最后两句
21、“Now, the Emojiquake campaign is lobbying for an earthquake emoji to be accepted into the Unicode . The campaign aims to find an earthquakeappropriate design to be admitted to Unicode.”可知,这项运动的目的是添加地震表情符号。故选A项。6What can we infer from Dr Sara McBrides words about emoji?AVisuals like emoji can convey
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352025.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
