2021春新教材高中英语 UNIT 5 THE VALUE OF MONEY Section Ⅱ Reading and Thinking(1)基础测评(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021春新教材高中英语 UNIT THE VALUE OF MONEY Section Reading and Thinking1基础测评含解析新人教版必修第三册 2021 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、UNIT 5 THE VALUE OF MONEYSection Reading and Thinking (1)阅读理解AMark Twain, the famous American writer, liked to play jokes on others. But once a joke was played on him. One day Mark Twain was asked to give a talk in a small town. At lunch he met a young man he knew who told him that he had an uncle w
2、ho never laughed or smiled. The young man told Mark Twain that nobody and nothing could possibly make his uncle smile or laugh. “You bring your uncle to my talk tonight,” said Mark Twain. “Im sure I can make him laugh.”That evening the young man and his uncle sat in the first row. Mark Twain spoke d
3、irectly at the old man. He told some rather interesting stories, which made everyone in the hall laugh. But the old man never even smiled. Mark Twain told the most interesting stories he knew. But the old mans face was still a blank. At last Mark Twain stopped. He felt tired and discouraged. Some da
4、ys later, Mark Twain told a friend of his about what had happened. “Oh,” said his friend, “I know that old man. He has been deaf for years.”1. Which of the following sentences is NOT true?A. Mark Twain could make everyone in the hall laugh except the old man. B. Mark Twain liked to play jokes on oth
5、ers. C. Nobody ever played a joke on Mark Twain. D. Once a young man played a joke on Mark Twain. 解析: 细节理解题。根据第一段第二句“But once a joke was played on him.”可知C项说法有误。答案: C2. What did the young man who Mark Twain met at lunch tell him?A. His uncle liked to listen to Mark Twains talk. B. His uncle could no
6、t possibly be made to laugh or smile. C. His uncle never laughed at people. D. Nobody and nothing could make his uncle stop laughing or smiling. 解析: 细节理解题。根据第二段最后一句“. nobody and nothing could possibly make his uncle smile or laugh.”可知答案为B。答案: B3. What did Mark Twain tell the young man? A. To bring h
7、is uncle to lunch. B. To ask his uncle to talk there that night. C. He could make his uncle laugh. D. To sit in the first row with his uncle. 解析: 细节理解题。由第三段可知马克吐温让年轻人带他的叔叔来听他的演讲,到时他会让他叔叔大笑。答案: CBWhat do Tom Sawyer and Jumping Frogs have in common? Stories about both of them were created by one man:
8、Mark Twain. Twain was four years old when his family moved to Hannibal, Missouri, located on the west bank of the Mississippi. Twain grew up there and was fascinated with(使入迷) life along the riverthe steamboats, the giant lumber(木头) rafts, and the people who worked on them. The Celebrated Jumping Fr
9、og of Calaveras County is one of Twains best loved short stories, and The Adventures of Tom Sawyer is one of his most famous novels. Both these works are celebrated by events held during National Tom Sawyer Days, which originated in the late 1950s and became national in the 1960s. Children enter the
10、ir frogs in the jumping contest during National Tom Sawyer Days. Theres also a fence painting contest to see who can paint the fastest. The idea for this contest comes from a scene in Tom Sawyer, in which Tom has been told to paint the fence in front of the house he lives in. Its a beautiful day, an
11、d he would rather be doing anything else. As his friends walk by, he makes them believe that its fun to paint, and they join in the “fun”. By the end of the day, the fence has three coats of paint!Although the story of Tom Sawyer is a fiction(虚构的事), its based on facts. If you go to Hannibal, youll s
12、ee the white fence, which still stands at Twains boyhood home. 4. Which of the following statements about Mark Twain is TRUE?A. He was born in Hannibal. B. He enjoyed his life in Hannibal. C. He spent most of his childhood on the Mississippi. D. He often went rafting(坐船漂流) on the Mississippi with hi
13、s parents. 解析: 细节理解题。根据第一段第四句“Twain grew up there and was fascinated with life along the river .”可知B项正确。答案: B5. Tom Sawyer Days were created . A. about forty years agoB. in memory of a great writerC. shortly after Twains deathD. to improve kids interest in reading解析: 推理判断题。第二段说全国汤姆索亚日期间会举办不同的活动,旨在颂扬
14、这两部作品,由此推断是为纪念这两部作品的作者马克吐温的。答案: B6. Who will win the fence painting contest?A. Bob, painting the longest. B. Julia, painting most carefully. C. Jim, painting in the newest way. D. John, painting in the shortest time. 解析: 推理判断题。由第二段第四句“Theres also a fence painting contest to see who can paint the fas
15、test.”可推知能在最短的时间内漆完篱笆的人将获胜,故选D。答案: D7. What do we know from the white fence at Twains boyhood home?A. The story of Tom Sawyer is based partly on Twains experiences. B. The story of Tom Sawyer is based totally on Twains imagination. C. Twains old house is painted by the fence painting competitors. D.
16、 Twains old house is visited by people from all over the country. 解析: 推理判断题。至今仍伫立在吐温孩童时期的家外的那片白色篱笆是用来说明最后一段首句的结论“Although the story of Tom Sawyer is a fiction, its based on facts.”。从上一段可知汤姆索亚历险记中有与此相关的情节。答案: ACChina has been the birthplace of many of the worlds greatest inventions. It was, for examp
17、le, the first country to produce paper money. Before the invention of paper money and coins, people used many different kinds of things for buying and selling. 8 This exchange of goods and services for other goods and services is called bartering. 9 In 1200 BC, people in China began to use shells(贝壳
18、) as money. Usually the shells used as money were very small. This made it easier for people to carry money over long distances, and allowed for trade to develop between different parts of the country. In the years which followed this invention, many other countries around the world began to do the
19、same. 10The next development was in 1000 BC, when China started making bronze and copper shells. It wasnt long before the Chinese made round coins out of metal. 11 By 500 BC, metal coins had begun to appear in countries like Persia and Greece, and later in the Roman Empire. About 1,000 years later,
20、leather was used as money in China, and in 806 AD, the first paper banknotes were produced by the Chinese people.12A. People also began collecting foreign coins as souvenirs. B. During that time, for example, buying a chicken might cost several potatoes. C. It was still many years before paper curre
21、ncy appeared in Europe. D. However, as economies developed, such exchanges became impractical. E. They also used tiny shells as money for buying and selling. F. As time went by, trade between countries increased. G. The first coins often had holes in them so that people could string them together. 答
22、案: 8.B9.D10.E11.G12.CReading and Thinking (2)基础测评. 单句语法填空1. When the doctors camethe scene, Whitney Houston had died. 2. It was such a frightening snake that no one dared (get) close to it. 3. Ill look into the matter as soon as possible. Just have a little_(patient). 4. They gave no (indicate) of h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352517.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
