杭州市2015高考英语阅读理解一轮基础练习(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 杭州市 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 基础 练习 答案
- 资源描述:
-
1、杭州市2015高考英语阅读理解一轮基础练习(3)及答案阅读理解 “Mum,what does it mean when someone tells you that they have a skeleton(骨骼) in the closet(衣橱)?” Jessica asked. “A skeleton in the closet?” her mother paused thoughtfully, “Well, its something that you would rather not have anyone else know about. For example, if in th
2、e past, someone in Dads family had been arrested for stealing a horse, it would be a skeleton in his familys closet. He really wouldnt want any neighbor to konw about it.”“Why pick on my family?” Jessicas father said with anger. “Your family history isnt so good, you know. Wasnt your greatgreatgrand
3、father a prisoner who was transported to Australia for his crimes?” “Yes, but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners.” “Gosh, sorry I asked. I think I understand now,” Jessica cut in before things grew worse.After dinner, the house was ver
4、y quiet. Jessicas parents were still quite angry with each other. Her mother was ironing clothes and every now and then she glared at her husband, who hid behind his newspaper pretending to read. When she finished, she gathered the freshly pressed clothes in her arms and walked to Jessicas closet. J
5、ust as she opened the door and reached in to hang a skirt, a bony arm stuck out from the dark depths and a bundle of white bones fell to the floor. Jessicas mother sank into a faint(晕倒), waking only when Jessica put a cold, wet cloth on her forehead. She looked up to see the worried faces of her hus
6、band and daughter.“What happened? Where am I?” she asked. “You just destroyed the schools skeleton, Mum,” explained Jessica. “I brought it home to help me with my health project. I meant to tell you, but it seemed that as soon as I mentioned skeletons and closets, it caused a problem between you and
7、 Dad.” Jessica looked in amazement as her parents began to laugh madly. “Theyre both crazy,” she thought.本文是一篇记叙文,讲述了一个幽默故事。杰西卡问妈妈“衣橱里放骨骼”是什么意思,妈妈解释说那是不为人知的秘密,并以杰西卡爸爸的祖先做例子,引起了杰西卡爸爸的恼火。饭后,杰西卡爸爸依然生气,杰西卡妈妈熨完衣服后把衣服放到衣橱里,结果发现了衣橱里的骨骼而吓昏过去。原来杰西卡为了完成学校的健康计划,把骨骼带回了家并放在了衣橱里。1According to Jessicas mother, “a
8、skeleton in the closet” means _.Aa family honor Ba family secretCa family story Da family treasure答案:B。细节理解题。由第一段的“its something that you would rather not have anyone else know about”可知,B项正确。2What can we learn about some Australians ancestors from Paragraph 2?AThey were brought to Australia as priso
9、ners.BThey were the earliest people living in Australia.CThey were involved in some crimes in Australia.DThey were not regarded as criminals in their days.答案:A。推理判断题。根据第二段的“but people these days say that you are not a real Australian unless your ancestors arrived as prisoners”可推断A项正确,即一些澳大利亚人的祖先是被作为
10、犯人带到澳大利亚。3Jessicas mother fell down into a faint because she was _.Aknocked BfrightenedCinjured Dsurprised答案:B。推理判断题。杰西卡的妈妈是看到了衣橱里的骨骼而晕倒的,我们推断应该是吓倒的。4Why did Jessica bring a skeleton home?AShe was curious about it.BShe planned to keep it for fun.CShe needed it for her school task.DShe intended to sc
11、are her parents.答案:C。细节理解题。由最后一段的“You just destroyed the schools skeleton.I brought it home to help me with my health project”可知答案C正确。5Jessicas parents laughed madly at the end of the story probably because _.Athey were crazyBthey were overexcitedCthey realized their misunderstandingDthey both thoug
12、ht they had won the quarrel答案:C。推理判断题。通读全文可知,杰西卡的父母误解了杰西卡的意思。阅读理解Wind is the great maker of waves. There are exceptions, such as the tidal (潮汐的) waves sometimes produced by earthquakes under the sea. But the waves most of us know are produced by winds blowing over the sea.Now before constructing an
13、imaginary life history of a typical wave, we need to know certain physical things about it. A wave has height, from trough (low point) to crest (high Point). It has long-the distance from this crest to that of the following wave. The period of the wave means the time it takes for succeeding crests t
14、o pass a fixed point. None of these things stays the same-for all depend upon the wind, upon the depth of the water and many other matters.The water that makes up a wave does not advance with it across the sea. Each drop of water turns around in a little circle with the passing of the wave, but retu
15、rns very nearly to its original position. And it is fortunate that this is so. For if the huge masses of water that make up a wave actually moved across the sea, sailing would be impossible.If we want to find the speed of a wave, we may use the following way:Speed = wavelength frequencyHere, wavelen
16、gth is the distance between two high points (crests), frequency means the number of cycles per second 1. What causes waves?A. Earthquakes and nothing else. B. Only wind.C. Wind causes most waves. D. Wind causes some waves.答案解析:答案为C。本题为细节题。由第一段的最后一句话 “But the waves most of us know are produced by win
17、ds blowing over the sea.” 可知,答案为C。2. Which of the following is true according to the passage?A. The water of a wave moves away across the sea.B. The water of a wave remains almost at the same place.C. The water of a wave goes with the passing of the wave.D. The length of a wave means the distance fr
18、om the top of a wave to the bottom.答案解析:答案为B。本题为细节题。从第三段 “The water that makes up a wave does not advance with it across the sea. Each drop of water turns around in a little circle with the passing of the wave, but returns very nearly to its original position.” 可知,组成波的水并不随着波的前进而前进,每一滴水随着波的前进形成了一个小圆圈
19、,但是几乎回到原位置。故A,C错误,B选项正确。最后一段提到 “Here, wavelength is the distance between two high points (crests)”, 故答案D错误。3. The speed of Wave 1 is 100 cm/s, frequency 10. The frequency of Wave 2 is 300, while its speed is twice that of Wave 1. Which of the following is right?A. The wavelengths of the two are equa
20、l.B. The wavelength of Wave 1 is 10 times longer than that of Wave 2.C. The wavelength of Wave 2 is longer than that of Wave 1.D. The wavelength of Wave 1 is longer than that of Wave 2.答案解析:答案为D。本题为计算题。按照后文提到的公式 “Speed = wavelength frequency” 即可计算出答案为D。【山东省潍坊市2014高考英语一模试题】BStarting in l972,the Natio
21、nal Park Service established a policy for forest fires calle Natural BurnIt was acknowledged that some forest fires,such as those caused by lightning were necessary for forests to maintain balanced ecosystems,so the fire should be allowed to burnHowever, a big fire in Yellowstone National Park in l9
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高考英语二轮复习精品课件:专题2 第13课时 状语从句(大纲版贵州专用).ppt
