2021版新高考英语一轮复习课时提能练3_4北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 _4 北师大
- 资源描述:
-
1、课时提能练3-4课时提能练(三)必修1Unit 2Heroes(A)课时作业A:基础层面.单句语法填空1Even if invited (invite),I wont go to such a bad lecture.2He was robbed last night,but fortunately (fortunate) he didnt have much money on him then.3Work hard,and youll be admitted by a key university.4With all the things he needed bought (buy),he
2、went home happily.5Jane is not good at sports,but when it comes to cooking (cook),she is excellent.单句改错1The first city was probably found no more than 5,500 years ago.foundfounded2Personal speaking,I agreed with what she said.PersonalPersonally3Getting your students involving in classroom activities
3、 is vitally important.involvinginvolved4We hold these truths to be selfevident:that all men are created equal and should be treated equal.第二个equalequally5Large quantities of information has been offered since the organization was built.hashave.选词成篇AJack is an excellent college student.He 1.is_strict
4、_in his study and research.For some 2.far_too difficult problems,he always thinks 3.on_his_own.When he es_to_do experiments,he is very careful and 5.judges things by facts.Some people say that in order to get the exact data and result,he may even do 6.millions_of experiments.Blet out,in ones opinion
5、,compete against,give up,pull through,get on well with,come to an endIn most cases,competitors will pete_against each other fiercely in the match.8.In_my_opinion,my classmate Mark is a good athlete.But,unfortunately,in last Sundays football match,he fell down,injured his foot and 9.let_out a scream,
6、but he didnt 10.give_up.When the match 11.came_to_an_end,he couldnt move his feet for an inch at all.I really hope Mark will 12.get_on_well_with his study after he 13.pulls_through.完成句子1As a result of his efforts and his achievements in his work he has_been _promoted_from_a_shop_assistant_to_a_manag
7、er(已经从售货员被提拔为经理了)2In_my_opinion(在我看来),we should struggle_to_provide (努力提供)children with equal chances of education.3After he_pulled_through_the_accident(他从事故中活下来以后),he had a more positive attitude to life and work.4As is known to all,millions_of_skillful_workers (数百万技术工人)all over the world produce w
8、hat we need every day.5Life is like a long race in_which_we_often_compete_with_others (在其中我们经常与别人竞争)to go beyond ourselves.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019陕西省部分学校摸底检测)Thomas Hardy,probably the most searching and knowledgeable novelist of his time,was born on June 2,1840,in Dorsetshire,England.He died on Januar
9、y 11,1928.In his youth,Hardy read much and dreamt of becoming a poet,but he studied and practiced architecture as an assistant to a London architect,winning a prize for design.The fine descriptions of structure in his novels were probably somewhat due to his architectural training.For five years Har
10、dy worked hard to practice writing poetry,but when he was twentyseven,he turned to fiction.His first novel finished by 1867,but according to the advice of George Meredith he decided not to publish it.After he abandoned his first novel,his another novel Desperate Remedies,appeared in 1871.During the
11、next twentyfive years he published ten more novels and two collections of short stories.Under the Greenwood Tree(1872) was never surpassed(超越) in happy and delicate perfection of art.This and his next novel,A Pair of Blue Eyes(1873),began to show deep irony(讽刺) which is so obvious throughout Hardys
12、writings.Far from the Madding Crowd(1874) was his first popular success.It shows Hardys amazing power of describing nature as symbolic background for his characters,an organic part of the action of his story.This was the earliest of what he called his novels of character and environment,which includ
13、ed The Return of the Native,Tess of the dUrbervilles,his masterpiece,and Jude the Obscure.Not until he was fiftyeight years old was his first collection of poems published,and he was sixtyfour when the first part of his drama The Dynasts surprised the literary world.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要讲述了作家Thomas Hard
14、y和他的一些作品。1How did Thomas Hardy benefit from his architectural career?AHe could practice writing while working.BHe made a lot of money to support his writing.CHe found material for his novels and poems.DHe applied architectural knowledge in his novels.D细节理解题。根据第一段最后一句“The fine descriptions of structu
15、re in his novels were probably somewhat due to his architectural training”可知,在他的小说中细腻的结构描述可能得益于他在建筑方面的学习训练,即他把建筑知识应用到了他的小说中。故选D项。2What is Thomas Hardys Under the Greenwood Tree considered to be?AOne of his masterworks.BHis first popular success.CHis best novel in perfection of art.DOne of his best c
16、ollections of poems.C细节理解题。根据第三段第一句“Under the Greenwood Tree(1872) was never surpassed(超越)in happy and delicate perfection of art”可知,绿树林下在艺术的恰当和熟练方面从未被超越。3Which of the following is one of his novels of character and environment?ADesperate RemediesBA Pair of Blue EyesCTess of the dUrbervillesDThe Dyn
17、astsC细节理解题。根据第四段第三句“This was the earliest of what he called his novels of character and environment,which included The Return of the Native,Tess of the dUrbervilles,his masterpiece,and Jude the Obscure”可知,Tess of the dUrbervilles是性格和环境小说,故选C。4What type of writing is this text?AA novel.BA biography.C
18、A book review.DA news report.B推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了作家Thomas Hardy和他的一些作品,属于人物传记,故选B。B(2019大连市一模)Rich as a KingWilliam,who conquered England some 950 years ago,had wealth,power and an army.Yet although William was very rich by the standard of his time,he had nothing like a flush toilet(抽水马桶),paper tow
19、els,or a riding lawn mower(割草机)How did he get_by?History books are filled with wealthy people who were poor compared to me.I have storm windows,Croesus did not.Entire nations trembled before Alexander the Great,but he couldnt buy cat food.Czar Nicholas lacked an electric saw.Given how much better of
20、f I am than so many famous dead people,youd think Id be content.The trouble is that,like most people,I compare my wealth with that of living persons: neighbors,school classmates,famous TV people.The greed I feel toward my friend Howards new kitchen is not reduced by the fact that no kings ever had a
21、 refrigerator with glass doors.There is really no rising or falling standard of living.Over the centuries people simply find different things to feel sad about.Youd think that simply not having disease would put us in a good mood,but no,we want a hot bath, too.Of course,one way to achieve happiness
22、would be to realize that even by todays standards the things I own are pretty nice.My house is smaller than the houses of many investment bankers,but even so it has a lot more rooms than my wife and I can keep clean.Besides,to people looking back at our era from a century or two in the future,these
23、bankers fancy counter tops and my own worn Formica will seem equally shabby.I cant keep up with my neighbors right now.But just wait.【语篇解读】本文主要通过同富有的古人对比启迪读者:生活没有必要攀比,要知足常乐。5What does the underlined phrase “get by” in the first paragraph mean?ASucceed as a king.BDeal with complaints.CLive in a satis
24、factory way.DGet some extra money.C词义猜测题。根据第三段第一句“Given how much better off I am than so many famous dead people,youd think Id be content”,并结合对第一段第二句的理解可推知,没有现代这些便利的生活设备,富有的威廉一世如何才能生活得称心如意呢?由此可推知,画线短语表示“以一种令人满意的方式生活”,故选C。6How many historical figures are mentioned to compare lives in the past and pre
25、sent?A3.B4.C5.D6.B细节理解题。根据对第一段和第二段的理解可知,古今生活对比中作者列举了四个历史人物,他们分别是:William ,Croesus,Alexander the Great和Czar Nicholas。7According to the passage,the author intends to_.Atell us to be content with lifeBwarn us to live in a simple wayCteach us to learn lessons from lifeDencourage us to struggle for wealt
26、hA写作意图题。根据文章的标题Rich as a King,并结合对全文的整体理解可推知,作者通过古今生活对比,告诉我们要知足常乐。8Whats the authors attitude towards life?ADoubtful.BOptimistic.CUncaring.DCautious.B观点态度题。根据最后两段,尤其是最后一段最后两句“I cant keep up with my neighbors right now.But just wait”可推知,作者对生活持乐观的态度。.阅读七选五(2019沈阳市教学质量监测一)Whoever wrote the song Its the
27、 Most Wonderful Time of the Year must have never experienced the holiday blues.Fortunately,psychological research suggests some effective ways you can use to beat the holiday blues.The key point is that sadness and other tough emotions are not what we should try to avoid._1_.Here are four strategies
28、 to help you make your own happiness recipe this holiday season.Dont force cheerAt family gatherings with cousins you secretly cant stand,you tend to put on a happy face.Indeed,that might even seem like the most mature responseno drama,no conflict.But a 2011 study followed dozens of bus drivers,look
29、ing to see when they gave forced or honest smiles at their passengers.The results showed when the drivers pretended to have a good mood,their actual moods got worse._2_.Let out sadnessThe results of the busdriver study can be explained by researchers,who find that negative feelings like sadness or a
30、nger only increase when we try to control them._3_.We dont like contradictory behavior.Respond cautiouslyRecently,scientists have been paying special attention to the benefits of caution.When you respond cautiously to an emotional trigger,you pause rather than react at once._4_.Besides,it is associa
31、ted with less anxiety,and may even carry physiological benefits._5_Of course,the holidays will bring a mix of highs and lows,but the most important lesson to keep in mind is that this variety of emotions might be the best thing possible for your overall wellbeing.In other words,sadness,anger,and oth
32、er difficult emotions are nothing to fear.Just make sure youre balancing them with lighter experiences.And dont forget to give yourself a break.ARelax your mindBEnjoy a mix of emotionsCWe tend to deny the important function emotions serveDInstead,they can help contribute to a healthy and happy lifeE
33、So trying to force happiness seems to have the opposite effectsFA cautious response to a negative event reduces sadness we experienceGWe feel bad when our appearance contradicts how we truly feel inside【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了缓解假期忧郁的四种策略。1D承接上文“The key point is that sadness and other tough emotions are
34、not what we should try to avoid”可知,负面情绪不是我们应该试图避免的,且与下文中的“Here are four strategies to help you make your own happiness recipe this holiday season”衔接,并结合下文介绍的策略可推知,此处表示负面情绪反而有助于健康、快乐地生活,故选D。2E结合本段小标题Dont force cheer和对本段的整体理解可推知,强颜欢笑会适得其反,故选E。3G根据上文中的“negative feelings like sadness or anger only incre
35、ase when we try to control them”和下文中的“We dont like contradictory behavior”可推知,此处表示当我们的外表和内心的情感不一致时我们会感觉不开心,故选G。4F根据本段小标题Respond cautiously以及空前一句中的“When you respond cautiously”和空后一句“Besides,it is associated with less anxiety,and may even carry physiological benefits”可推知,F项符合语境,其中的“cautious response”也
36、是提示。5B根据空处所在位置可知,空处是段落小标题;根据对本段的整体理解可推知,本段主要讲的是享受混合情绪,故选B。.语法填空(2019惠州市第二次调研)One habit of those people who are smarter than everyone else is to stay up late.In movies,the creative genius always works late into the midnight hours by candlelightand perhaps this style 1._(root) in fact.A study 2._exper
37、ts from the London School of Economics and Political Science found that people who tend to go to bed later have 3._(high) IQs. 4._study authors believe the root of why this is lies in our evolutionbecause nighttime was a more dangerous time,and our ancestors who were to stay up instead of going to s
38、leep 5._(need) to be more intelligent. Also,6._(stay) awake into the night was a new idea 7._was attractive to curious minds.Today,our varying living rhythms may still reflect this.“Perhaps some smart people stay up later because their internal clocks are 8._(simple) different,” Dr.Wai says.“Or,perh
39、aps they stay up later because they tend to be alone,and like being up late at night without distractions to think and solve their 9._ (problem)” But if you are a night owl,still remember 10._(get) your seven to nine hours of sleep.【语篇解读】本文主要介绍了有熬夜习惯的人有更高的智商。1is rooted考查固定用法。根据语境可知,这种电影的情节可能来源于真实情况。
40、be rooted in sth.“起源于某事物”是固定用法,且此处叙述的是一般情况,应用一般现在时,故填is rooted。2by考查介词。根据语境可知,此处是说一项由专家所做的研究,故填by。3higher考查形容词比较级。根据上下文及空前的“go to bed later”可知,这里是说睡觉更晚的人有更高的智商,故此处用high的比较级higher。4The考查冠词。这里特指上文提到的研究的作者们,故用定冠词the。5needed考查动词的时态。根据语境可知,此处叙述的是发生在过去的事情,应用一般过去时,故填needed。6staying考查动名词。分析句子结构可知,此处为动名词短语作主
41、语。7that/which考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,修饰先行词a new idea,在从句中作主语,故填that/which。8simply考查副词。修饰形容词应用副词,故用simple的副词形式simply修饰其后的different。9problems考查名词的单复数。根据句意“也许他们熬夜是因为他们倾向于独处,喜欢深夜不分心来思考和解决问题”,且problem为可数名词可知,此处应用problem的复数形式,故填problems。10to get考查非谓语动词。remember to do sth.“记得去做某事”为固定用法,故填to get。.短文改错假定英语课
42、上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。(2019洛阳市第二次统考)When I was very young,I stayed at my hometown with my grandma.She was a diligent woman.She likes to
43、 grow vegetables or takes care of all the houseworks.Though my parents often ask her to quit the work,my grandma never listen.She takes that she does as her great joy.I understand her because I see her smile and she is satisfied with life.Several months before,my father bought for her a new smartpho
44、ne.And during the Spring Festival,I instructed her how email and use the Internet.Aside from emailing,she thinks it feels greatly to talk to their grandchildren on WeChat.答案When I was very young,I stayed at my hometown with my grandma.She a diligent woman.She likes to grow vegetables takes care of a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-18.看不见的爱 课前预习_长春版 (共8张PPT).ppt
