分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修4 UNIT 2 WORKING THE LAND WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:353550
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:15
  • 大小:137KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修4 UNIT WORKING THE LAND WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 核心 素养 测评 必修 WORD 解析
    资源描述:

    1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 十七必修4 Unit 2Working the land(限时35分钟). 阅读理解AStefano Boeri, the Italian architect, famous for his Bosco Verticale, a group of tree-covered skyscrapers in Milan, introduced his new plans to pioneer a similar project in the Chinese cit

    2、y of Nanjing. The Chinese version of Boeris Bosco Verticale, or vertical forest, will be his first project in Asia. The project will consist of two neighboring towers that will be coated with 23 different species of trees and more than 2, 500 kinds of bushes hanging down the sides of the buildings.

    3、The structures will be built with the ability to house offices and will feature a 247-room luxury hotel, as well as a museum and even a green architecture school. The towers are currently under construction and are set for completion within the next year. But two buildings arent enough for the ambit

    4、ious Boeri as he now has even bolder plans for China to create “forest cities” in a country that has become known as an urban center choking on poisonous gases and dust. In an interview about his plans to “greenify” the city and country Boeri said, “We have been asked to design an entire city where

    5、you dont only have one tall building, but you have 100 or 200 buildings of different sizes, all with trees and plants on the sides. ” Boeri continued, “We are working very seriously on designing all the different buildings. I think they will start to build at the end of this year. By 2020 we could i

    6、magine having the first forest city in China. ”Although these towers will lend a huge hand in decreasing air pollution in Chinas eastern city, Boeri has said, it will take more than a pair of tree-covered skyscrapers to really solve Chinas pollution crisis. This is why the Italian architect hopes to

    7、 repeat his design in other parts of the country, as well as in other places around the world. 【文章大意】本文是一篇记叙文。Stefano Boeri是意大利建筑师, 因为在米兰建造了一群绿树环绕的摩天大楼Bosco Verticale而闻名, 他介绍他在中国南京将开辟一个类似项目的新计划。Boeri希望在世界各地有更多的“垂直森林”。1. Boeris project is called vertical forest because buildings are built _. A. in a

    8、thick forest full of trees and green plantsB. in a city where trees and green plants are grownC. with trees and bushes hanging down their sidesD. with trees and plants growing around like a forest【解析】选C。细节理解题。根据第二段可知, Boeri的项目被称为“垂直森林”, 因为建筑物的两侧都是垂下来的树和灌木。故选C。2. More forest cities will be built for

    9、the purpose of _. A. enlarging peoples living space in the urban areasB. offering a unique solution to pollution problemsC. making the best of empty space around a buildingD. beautifying a city which is like a forest of buildings【解析】选B。推理判断题。根据第三段for China to create “forest cities” in a country that

    10、 has become known as an urban center choking on poisonous gases and dust. 可知, 将建设更多的森林城市, 为污染问题提供独特的解决方案。故选B。3. From the passage we know Boeris first project in Asia will _. A. still keep the original functions very wellB. raise peoples awareness of forest protectionC. gain him worldwide recognition

    11、 as an architectD. enjoy a better appearance in a crowded city【解析】选A。推理判断题。根据第二段可知, Boeri在亚洲的第一个项目仍然会很好地保持原有的功能。be coated with覆盖着, 注意此用法。故选A。4. What is Boeris ambition?A. To further reduce the construction cost. B. To improve his design for more functions. C. To help totally solve Chinas pollution p

    12、roblems. D. To have more Bosco Verticales around the world. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段可知, Boeri的目标是在世界各地有更多的“垂直森林”。故选D。 B A new high-tech mirror, designed specifically for cancer patients, will only become reflective when a user smiles into it. The plug-in device, which exactly looks like a tablet, comes e

    13、quipped with a mirror, a built-in camera, and a smart material triggered(触发)by some software. Facial recognition technology captures the face and instructs the surface of the mirror to change when a smile is detected. It can hang on a wall or sit on a table, much like a conventional mirror. Unlike a

    14、 regular mirror, however, the price is currently standing at a surprising $2, 000$3, 000. After witnessing a close family member struggle through cancer treatments, Turkish industrial designer Berk Ilhan decided to focus his work primarily on products that would cultivate joy and benefit cancer pati

    15、ents directly. “She told me in the first days after her diagnosis, it was difficult for her to look in the mirror and acknowledge she had cancer. ”he said. “Our facial expressions affect how we feel. If we flex(活动) our facial muscles to smile, our brains think that something good happened and as a r

    16、esult, we feel happiness. ”After earning his masters degree at the School of Visual Arts in New York, Ilhan spent several weeks visiting cancer hospitals in Turkey, speaking to both patients and doctors. He spent two years designing and developing the mirror. The idea behind it is that smiling, even

    17、 when forced, can make us feel better, according to research known as the facial feedback hypothesis. Laughter is linked to improved immune system function, and some researchers claim it can even increase our lifespans. Ilhan is currently producing the mirror in limited quantities at the previously

    18、mentioned price. The product, however, will soon be launching a campaign in which Ilhan hopes to raise enough funds to bring the price down to $500. He also intends to donate the mirror to hospitals when it is financially possible to do so. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子, 对着它微笑时, 它会反光, 土耳其设计

    19、师设计这种镜子的目的是造福癌症患者。5. What does the author intend to do in Paragraph 1?A. To advertise a new high-tech mirror. B. To give a brief introduction of a mirror. C. To emphasize the importance of smiling. D. To introduce facial recognition technology. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段内容, 特别是“A new high tech mirror, desig

    20、ned specifically for cancer patients, will only become reflective when a user smiles into it. ”可知, 作者简要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子, 故B项正确。6. What does “she” underlined in Paragraph 3 refer to?A. A cancer doctor. B. An industrial designer. C. A family member of the designers. D. A student at the School of V

    21、isual Arts. 【解析】选C。代词指代题。根据第二段可知, 土耳其设计师Berk Ilhan目睹了一位亲密的家庭成员在癌症治疗中苦苦挣扎后, 决定将工作重心放在能够培养快乐、造福癌症患者的产品上, 此处的she指的就是这位家庭成员, 故C项正确。7. Why did Berk Ilhan design the mirror?A. To prove a theory. B. To make a large profit. C. To get a doctors degree. D. To benefit cancer patients. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“Turk

    22、ish industrial designer Berk Ilhan decided to focus his work primarily on products that would cultivate joy and benefit cancer patients directly”可知, 土耳其设计师Berk Ilhan设计这种镜子的目的是造福癌症患者, 故D项正确。8. What can be the best title for the text?A. High-Tech Mirror That Works When You Smile. B. Our Facial Express

    23、ions Affect How We Feel. C. High-Tech Mirror VS Regular Mirror. D. Turkish Designer Promotes Mirrors. 【解析】选A。主旨大意题。通读全文, 特别是根据第一段中的“A new high-tech mirror, designed specifically for cancer patients, will only become reflective when a user smiles into it. ”可知, 本文主要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子, 对着它微笑时, 它会反光,

    24、故A项正确。【知识拓展】 长难句解读The plug-in device, which exactly looks like a tablet, comes equipped with a mirror, a built-in camera, and a smart material triggered by some software. 分析: 本句是一个复合句。本句的主干是The plug-in device comes;句中which引导非限制性定语从句修饰先行词the plug-in device;equipped with a mirror, a built-in camera, a

    25、nd a smart material为过去分词短语作方式状语;triggered by some software为过去分词作定语。翻译: 这种看起来像一种药片的嵌入式装置诞生了, 它配备了一个镜子, 一个内置相机和一种由一些软件触发的智能材料。. 完形填空Years after graduation, I tried to maintain the little bit of French I learned in school, but eventually I was 1that new languages are best learned when young and our abi

    26、lity to learn 2 with age. However, before my 50th birthday, I signed up for French classes and was 3 in the class for basic level. Contrary to my thought that learning a new language was tough, I was 4 by the number of students learning French as a third, or even fourth language when I first 5 my cl

    27、ass. Still, I found it was really 6 that certain linguistic(语言学的)abilities decline with age. While Id always regarded myself as a quick learner, that was no longer the 7. I absorbed new vocabulary very 8. What I learned one week before seemed to slip away as soon as I learned the next skill. I 9 the

    28、 same words and language structures in the dictionary again and again. Despite the 10, I make it and can listen to the news in French and catch 90 percent of it on the first 11. I can catch up a conversation that doesnt go too fast. Who knows what I might still 12? Ive learned so much beyond grammar

    29、 and vocabulary. Listening to the news as it is 13 to the people of France, I have a newer understanding of how something can look 14 different from another perspective. Ive learned a language is not just a set of words, but a way of thinking. But above all, Ive learned it is never too 15 to learn s

    30、omething. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 讲述了作者50岁生日前决定学习法语, 她认识到语言不是一套词汇, 而是一种思维方式, 并且告诉我们学习新知识什么时候都不晚。1. A. afraidB. awareC. annoyedD. amazed【解析】选B。句意: 但是最终我意识到, 学习新语言最好的时间是年轻的时候, 我们的语言学习能力随着年龄的增长而下降。afraid害怕的;aware意识到的;annoyed苦恼的;amazed惊讶的。根据前文I tried to maintain the little bit of French I learned in school以及but

    31、可知, 作者想要保留之前学习的法语, 但是很难, 故选B。2. A. declinesB. improvesC. disappearsD. expands【解析】选A。decline下降;improve提升;disappear消失;expand扩张。根据前一句new languages are best learned when young可知, 年轻的时候是学习语言的最好时机, 故可知, 年龄大了, 学习能力下降, 故选A。3. A. invitedB. praisedC. placedD. appointed【解析】选C。invite邀请;praise称赞;place放置, 安置;appo

    32、int任命。根据前文I signed up for French classes可知, 作者报名参加法语课, 因此被安排在基础课的班级中, 故选C。4. A. inspiredB. attractedC. frightenedD. surprised【解析】选D。inspire激发;attract吸引;frighten使惊吓;surprise使惊讶。根据文章可知, 上法语课的人很多, 作者感到很惊讶, 故选D。5. A. enjoyedB. leftC. missedD. attended【解析】选D。enjoy喜欢;leave离开, 留下;miss错过;attend参加。根据文章可知, 作者

    33、第一次上法语课, 故选D。6. A. trueB. easyC. impossibleD. reasonable【解析】选A。句意: 我发现的确是这样, 特定的语言学习能力随着年龄的增长而下降。true真的;easy容易的;impossible不可能的;reasonable合理的。根据本句Still可知, 作者的观点还是正确的, 故选A。7. A. reasonB. choiceC. challengeD. case【解析】选D。reason原因;choice选择;challenge挑战;case案例, 情况。8. A. deliberatelyB. slowlyC. quicklyD. un

    34、willingly【解析】选B。句意: 我学习新词汇很慢。deliberately故意地;slowly缓慢地;quickly快地;unwillingly不愿意地。根据前文可知, 作者学习能力在下降, 故记单词很慢, 故选B。9. A. turned toB. referred toC. took upD. looked up【解析】选D。句意: 我在字典上反复查同样的单词和句子结构。turn to求助于;refer to参考;take up开始从事;look up查询。本句为短语look up sth. in the dictionary查字典, 而refer to a dictionary查

    35、字典, 故选D。10. A. failureB. effortC. difficultyD. progress【解析】选C。句意: 尽管很困难, 但是我成功了, 能够听法语新闻, 并且第一次尝试时听懂90%的信息。failure失败;effort努力;difficulty困难;progress进步。根据本句make it可知, 虽然很困难, 但是作者成功了, 故选C。11. A. tryB. pointC. termD. glance【解析】选A。try尝试;point点, 分数;term学期;glance瞥一眼。根据文章可知, 作者成功了, 能够听懂法语新闻, 故选A。on the firs

    36、t try第一次尝试。12. A. needB. wonderC. loseD. accomplish【解析】选D。句意: 谁知道我还会完成什么东西呢?need需要;wonder想知道;lose失去;accomplish完成。根据文章可知, 作者认为自己依然可以完成很多东西, 故选D。13. A. foundB. chosenC. presentedD. understood【解析】选C。句意: 听那些法国人听的(原汁原味的)新闻, 我对“一件事情从另外一个角度看的话会完全不同”有了更新的理解。find发现;choose选择;present呈现;understand理解。根据文章可知, 听法国

    37、人听的新闻, 故选C。14. A. slightlyB. completelyC. hardlyD. merely【解析】选B。slightly轻微地;completely完全地;hardly几乎不;merely仅仅。根据前文Ive learned so much beyond grammar and vocabulary. 可知, 作者不仅学了词汇和语法, 更学习了完全不同的思考问题的方式, 故选B。15. A. weakB. lateC. busyD. awkward【解析】选B。句意: 我也学习到, 活到老, 学到老。weak虚弱的;late迟的;busy忙碌的;awkward尴尬的。根

    38、据文章可知, 作者讲述了活到老, 学到老的道理, 故选B。. 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。The fire at Notre Dame Cathedral in Paris has raised questions about the condition of thousands of other cathedrals and historic 1. _ (structure) across Europe. It also raises questions about whether European governments are doing en

    39、ough 2. _ (keep) up and care for such buildings. Tibor Navracsics, the European Unions top culture official, told The Associated Press that “we are so used to our outstanding cultural heritage that we tend to forget that it 3. _ (need) constant care and attention. ” Some people say the fire was a wa

    40、ke-up call, not just for Europe, 4. the whole world. Large fires have long robbed humanity 5. knowledge, art and treasures. In 2015, the German engineering company Siemens 6. (find) that Scotland had about ten 7. (damage) fires a year, while England lost at least a dozen listed buildings a year. In

    41、Germany, seventy historic buildings have been 8. (heavy) damaged since 2000. Experts say that 9. _is needed is continuous attention and maintenance. Some say world-renowned monuments like Notre Dame are the driving force behind tourism and should get more respect. Quaedvlieg-Mihailovicis, who heads

    42、the heritage group Europa Nostra, noted the 10. (important) of such respect. “Cultural heritage is a gold mine. You cannot exploit it and then just leave the mine and go to another one. ” she said. 【文章大意】本文是一篇社会类短文阅读。文章主要叙述巴黎圣母院的大火之后引起了人们对历史建筑物保护的关注。1. 【解析】structures。考查名词复数。名词structure为可数名词, 故用复数形式。

    43、句意: 巴黎圣母院的大火引发了人们对欧洲其他数千座大教堂和历史建筑状况的质疑。2. 【解析】to keep。考查非谓语动词。此处为动词不定式作目的状语。故填to keep。3. 【解析】needs。考查主谓一致。主语it为单数形式, 故谓语动词用第三人称单数。句意: 我们对自己杰出的文化遗产如此习以为常, 以至于往往忘记了它需要持续的关注和呵护。故填needs。4. 【解析】but。考查连词。not. . . but是“不是而是”的意思。句意: 一些人说, 这场火灾不仅给欧洲敲响了警钟, 也给全世界敲响了警钟。故填but。5. 【解析】of。考查短语。句意: 长期以来, 大火夺走了人类的知识、

    44、艺术和财富。rob. . . of夺走。故填of。6. 【解析】found。考查时态。根据时间状语In 2015可知, 用一般过去时。句意: 2015年, 德国工程公司西门子发现, 苏格兰每年发生约10起破坏性火灾, 而英格兰每年至少有12座作为文物登记在册的建筑失火。故填found。7. 【解析】damaging。考查形容词。形容词damaging破坏性的, 修饰名词fires。故填damaging。8. 【解析】heavily。考查副词。修饰动词, 用副词形式。句意: 自2000年以来, 德国已有70座历史建筑遭到严重破坏。故填heavily。9. 【解析】what。考查名词性从句。宾语从句中缺少主语, 故用what引导。句意: 专家表示, 需要的是持续的关注和维护。故填what。10. 【解析】importance。考查名词。定冠词the和介词of之间用名词形式。句意: 文化遗产组织欧盟文化遗产的负责人Quaedvlieg-Mihailovicis指出了这种尊重的重要性。关闭Word文档返回原板块

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修4 UNIT 2 WORKING THE LAND WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353550.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1