山东省潍坊市2019-2020学年高一英语下学期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 潍坊市 2019 2020 学年 英语 下学 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省潍坊市2019-2020学年高一英语下学期末考试试题(含解析)注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。 如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分75分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段 对话仅读一遍。1. 【此处可播放
2、相关音频,请去附件查看】What might the woman do next?A. Go home.B. Make a call.C. Fetch the watch.【答案】A【解析】【原文】W: How long will it take you to fix my watch?M: You can go home first. Ill call you when it is ready, but it shouldnt take longer than a day.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where was the man last night?A. At a re
3、staurant.B. At a hospital.C. At home.【答案】A【解析】【原文】M: What a pity it was that you couldnt come to dinner with us at that new restaurant yesterday.W: Im sorry. I caught terrible flu and thought I would be better off just staying at home.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A
4、. School subjects.B. Online classes.C. TV programs.【答案】B【解析】【原文】M: China Education Television has started airing classes.W: And a cloud platform will provide students with educational resources covering all major school subjects. They will be able to attend classes online or study via television.4.
5、【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the speakers probably arrive at the railway station?A. Around 10: 15.B. Around 10: 30.C. Around 10: 40.【答案】B【解析】【原文】W: I must catch the 10:40 train to Washington. Its nearly 10:15. Can you manage to get me there in time?M: No problem. Usually it takes 15 minutes to get to
6、 the station from here.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman dislike about the movie?A. The acting.B. The plot.C. The music.【答案】A【解析】【原文】M: The acting of this film is wonderful. In spite of the thin plot, the acting and the music have won the Academy A ward.W: Im sorry for the leading actor. I do
7、nt think theres any excuse for his acting in some parts.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the price of the shoes at Maxines?A. $160.B. $200.C. $245.7. Wh
8、at does the woman say about the goods in Helens?A. Expensive.B. Special.C. Cheap.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】W: Your new shoes are great! Ive actually been eyeing those shoes at Maxines for a while now, but I wasnt sure I could afford $200 for it at the moment.M: Um, $200?W: Yes, thats the price they were
9、advertising it at. I was hoping it can give us a 20% discount.M: Oh, I bought it for $245 at Helens. I didnt know I could get it cheaper somewhere else.W: Of course! Everything at Helens is overpriced, and they sell things that you can find at almost every other store!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附
10、件查看】8. What program did the man watch on the weekend?A. A football game.B. A police drama.C. A film about a train trip.9. What does the woman think of Slow TV?A. Boring.B. Relaxing.C. Exciting.10. What will the man do this weekend?A. Watch TV.B. Film his tree.C. Take a walk outside.【答案】8. C 9. A 10.
11、 B【解析】【原文】W: Hi, Neil. How was your weekend?M: Actually, I stayed in and watched TV.W: Football?M: No, I watched a program from Norway.W: Oh, one of those police dramas? Theyre exciting!M: Actually, the entire film was just the view from the front of a train, all the way from one city to another. It
12、 was such a relaxing journey. They call it Slow TV.W: Ive heard of that. Isnt it a bit boring?M: Its not for everyone. My life is busy, so I just like to slow down sometimes. And Ive got an idea for this weekend. You know that oak tree I planted? Im going to film it. And make my own Slow TV!W: I thi
13、nk what you need is to take a walk outside. Then you can admire all the trees you like!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Which university would the man like to go to?A. Oxford University.B. Yale University.C. Sydney University.12. What is the advantage of studying in America?A. It will cost les
14、s.B. It has many scholarships.C. It is easy to get a dream job.13. What does the woman suggest the man do in the end?A. Study hard for IELTS.B. Apply for some scholarships.C. Make a decision immediately.【答案】11. A 12. A 13. B【解析】【原文】W: Tom, which country do you want to study abroad?M: Id like to stud
15、y in the UK, but its really expensive.W: Have you applied to any schools there?M: I received a conditional offer from Oxford University last week. But I have to get an IELTS score of 7.5 overall.W: Congratulations! Have you received any other offers?M: I was also accepted into Yale University and Sy
16、dney University.W: If youre worried about money, the cost of living is the lowest in America. However, if you go to Oxford University, youll probably be able to get any job you want in the future.M: I just cant decide where to go.W: If I were you, Id apply for some scholarships before you decide. Wh
17、atever you do, I know youll succeed.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What is the relationship between the speakers?A. Colleagues.B. Fonner schoolmates.C. Teacher and student.15. Which high school is the best in the city?A. Landway High School.B. Colin High School.C. Aston High School.16. What
18、does the woman suggest the man do?A. Meet her foreign teacher.B. Teach her oral French.C. Take a walk with her.17. Where will the speakers go next?A. A school.B. A bookstore.C. A park,【答案】14. B 15. C 16. A 17. C【解析】【原文】M: Oh, my God, Wendy, is that you?W: Oh, hi, Martin. Long time no see.M: Yes, we
19、havent seen each other after we graduated from Landway Elementary School.W: Yeah. So whats new?M: Nothing much except Ive got in a very exciting school.W: Really? What school is that?M: Colin High School. How about you?W: Oh, me? I am at the Aston High School.M: Wow, you are always so great! Thats t
20、he best school in our city.W: Thanks. Oh, God! Ive got to run. Ive got an appointment with my foreign teacher at 4:30. She helps me with my oral French. Oh, you can go with me if you like.M: Thats great. So where are we going?W: The Olympic Park. Where is the nearest stop for Bus No. 713?M: Turn lef
21、t at the bookstore and go straight to the end of the road.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What did Katie do with her first cabbage?A. She donated it to the hungry people.B. She gave it to the school kitchen.C. She ate it with her family.19. How did Katie get land to start her first garden?A. Fr
22、om her school.B. From her community.C. From her parents.20. What is Katies goal now?A. To get 500 gardens.B. To raise over $200,000.C. To travel across 50 states.【答案】18. A 19. A 20. A【解析】【原文】M: When Katie Stagliano was 9 years old, she planted a cabbage seed in a garden outside her house. She cared
23、for it every day. It grew to be HUGE! Forty pounds huge! With her moms help, she decided to donate this very unique cabbage to a local soup kitchen to help feed the hungry in her community. And because of her cabbage, 275 people were fed.She began to realize that gardening and helping people is what
24、 she likes to do most. So, she decided to start her first garden on a plot of land donated by her school.With the help of her parents and school, Katies Krops was born! Katies Krops plants gardens to grow food that is donated to local soup kitchens to feed the hungry.“I think if more kids get to exp
25、erience gardening they would find out how cool it is and how many people can be fed if you donate your produce, said Katie. She loves gardening and loves inspiring other children to experience the joy of gardening as well.Katies dream is to end hunger around the world. She has raised over 200,000 do
26、llars! And therere now over 100 Katies Krops growing across the United States! Her goal now ? To get 500 gardens across all 50 states .第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分375分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThis Midwest State is a biking paradise. Here are the best trails (路线) to hit. Root River
27、 TrailBest for: Experts and beginners looking to explore Minnesotas sightseeingIt is a railroad track-turned-bike path located along the states southern border with Iowa. It offers 42 paved miles with beautiful lake scenery. Cyclists will be entertained by the landscape. Grand Round National Scenic
28、BywayBest for: Pretty much anybody who can ride a bikeConnecting some of Minneapolis most popular parks and sites this loop spiderwebs out to an amazing 100 miles of hiking and biking trails. Highlights along one of Americas best urban trail networks include the iconic Chain of Lakes stretch, which
29、focuses on the beautiful waterfront areas.Gitchi-Gami State TrailBest for: Beginners and professionals looking for unmatched lakeside viewsIt is a work in progress: When completed, it will be an 88-mile paved trail that hugs the dramatic North Shore of Lake Superior, connecting Two Harbors and passi
30、ng through five state parks along the way. Cyclists will pass through forests, cross numerous waterfalls, and access several of Lake Superiors impressive beaches. Cuyuna Lakes Mountain Bike TrailsBest for: Beginner mountain bikers and thrill-seekersOnce home to several iron mines, the central city o
31、f Cuyuna is now among the states top mountain-biking destinations and is one of just 15 Silver Ride Centers in the world. With more than 30 miles of mixed-difficulty single track trails for beginners and adventurers alike, they offer great lake views.21. What is special about Root River Trail?A. It
32、is the shortest trail.B. It was once a railroad.C. It is under construction.D. It was home to iron mines.22. Which trail appeals to adventurers?A. Root River Trail.B. Cuyuna Lakes Mountain Bike Trails.C. Gitchi-Garni State Trail.D. Grand Round National Scenic Byway.23. What do the trails have in com
33、mon?A. The trails are far from cities.B. The trails are for professionals.C Cyclists on the trails can enjoy lake views.D. Cyclists can experience mixed-difficulty trails.【答案】21. B 22. B 23. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了骑行天堂中西部州的几条最好的骑行路线。【21题详解】细节理解题。根据Root River Trail 部分关键句“It is a railroad track-turned-bike
34、 path located along the states southern border with Iowa.”可知,这是一条由铁轨组成的自行车道。由此可推断出,Root River Trail的特别之处在于它曾经是一条铁路。故选B项。【22题详解】细节理解题。根据Cuyuna Lakes Mountain Bike Trails部分关键句“With more than 30 miles of mixed-difficulty single track trails for beginners and adventurers alike, they offer great lake vie
35、ws.”可知,Cuyuna Lakes Mountain Bike Trails提供了适合初学者和冒险者的超过30英里的混合难度单轨小径。由此可以推断出,Cuyuna Lakes Mountain Bike Trails对冒险者是很有吸引力的。故选B项。【23题详解】细节理解题。根据Root River Trail部分关键句“It offers 42 paved miles with beautiful lake scenery.”可知,骑行的路程中湖景优美;根据Grand Round National Scenic Byway部分关键句“Highlights along one of Ame
36、ricas best urban trail networks include the iconic Chain of Lakes stretch, which focuses on the beautiful waterfront areas.”可知,骑行的路程中有湖群,因此骑行者可以欣赏湖景;根据Gitchi-Garni State Trail部分关键句“When completed, it will be an 88-mile paved trail that hugs the dramatic North Shore of Lake Superior”可知,骑行者途经苏必利尔湖北岸,可
37、以欣赏湖景;根据Grand Round National Scenic Byway部分关键句“With more than 30 miles of mixed-difficulty single track trails for beginners and adventurers alike, they offer great lake views.”可知,在这条路线上也可以欣赏到湖景。综上所述,文中提到的路线的共同之处是骑行者都可以在路上欣赏到湖景。故选C项。BSpaghetti and meatballs is my favorite food. And reading is my fav
38、orite hobby. When you are deeply absorbed in a book, you stop paying attention to whats going on around you. People describe it as being “lost in a book”. Its a wonderful feeling, but it can be risky.One day I was home alone doing two of my favorite things: Eating a huge plate of spaghetti and meatb
39、alls and reading. At the time, my family had a pet bird, a big white cockatoo named Luke. He was free to leave his perch (栖木)and fly around inside the house. Luke enjoyed “talking” to people, but he wasnt trained to use real words.As I was reading and eating, Luke was talking to me, but I was lost i
40、n my book. So Luke decided to get closer. He flew from his perch, and before I knew it, hed landed right on top of my spaghetti and meatballs!I was so surprised that I didnt even have time to think. My reaction was the same as yours would be: I shooed (发出嘘声赶走)him off my food! This wouldnt have been
41、so bad except for one thing: When Luke had landed on my plate, he had grabbed (抓住)my spaghetti with both feet. So when Luke took off again, the spaghetti-still in his feet-went flying everywhere, landing on my shirt and hitting me in the face. Red sauce splattered (泼溅)up the wall and onto the ceilin
42、g. As I pulled noodles out of my hair, Luke flew back to his perch, dropping spaghetti sauce all the way.He wasnt hurt, except for his dignity-the sauce in his beautiful white feathers turned him orange for several weeks. So next time if you find a spy novel at the library with red, spots on two pag
43、es near the middle, youll know that Ive read that book ,too!24. What do we know about Luke?A. He is lost in reading a spy novel.B. He is good at communicating with people.C. He is fond of eating Spaghetti and meatballs.D. He is permitted to fly freely inside the house.25. What is paragraph 4 mainly
44、about?A. I reacted properly to Lukes behaviour.B. Luck was attracted by my Spaghetti.C. Luck made the room in a mess.D. I was addicted to my reading.26. How does the author sound when telling the story?A. Puzzled.B. Humorous.C. Anxious.D. Annoyed.27. What might be a suitable title for the text?A. Lo
45、ve Me, Love My DogB. More Food Hurts the BodyC. Reading Can Be DangerousD. Fine Feathers Make Fine Birds【答案】24. D 25. C 26. B 27. C【解析】本文是一篇记叙文,讲述了作者一次因读书太过专心致使家中的宠物鸟落在自己盘中的食物上,结果把屋子弄得一团糟的故事。【24题详解】细节理解题。根据第二段中的“At the time, my family had a pet bird, a big white cockatoo named Luke. He was free to l
46、eave his perch (栖木)and fly around inside the house.”可知,我家有一只宠物鸟一只叫卢克的白色大凤头鹦鹉,它可以自由地离开栖木,在房子里到处飞,故D项正确。【25题详解】主旨大意题。根据第四段内容,特别是“When Luke had landed on my plate, he had grabbed (抓住)my spaghetti with both feet. So when Luke took off again, the spaghetti-still in his feet-went flying everywhere, landin
47、g on my shirt and hitting me in the face. Red sauce splattered (泼溅)up the wall and onto the ceiling. As I pulled noodles out of my hair, Luke flew back to his perch, dropping spaghetti sauce all the way.”(卢克落在我的盘子里,爪子上沾满了意大利面,而后又到处处飞,结果弄得我脸上、衣服上、墙上、天花板上和地板上到处都是意大利面酱)可知,本段主要讲的是卢克把屋子弄得一团糟,故C项正确。【26题详解
48、】推理判断题。通读全文,特别是根据第一段中的“When you are deeply absorbed in a book, you stop paying attention to whats going on around you. People describe it as being “lost in a book”. Its a wonderful feeling, but it can be risky.”(当你全神贯注于一本书时,你就不再关注周围发生的事情,人们把它描述为“沉浸在书中”,这是一种美妙的感觉,但也有风险)可知,本文主要讲述了作者一次因读书太过专心致使家中的宠物鸟落在
49、自己盘中的食物上,结果把屋子弄得一团糟的有趣经历,在整个讲述过程中,作者言语诙谐幽默,故B项正确。【27题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“When you are deeply absorbed in a book, you stop paying attention to whats going on around you. People describe it as being “lost in a book”. Its a wonderful feeling, but it can be risky.”(当你全神贯注于一本书时,你就不再关注周围发生的事情,人们把它描述为
50、“沉浸在书中”,这是一种美妙的感觉,但也有风险)可知,本文主要讲述了作者一次因读书太过专心致使家中的宠物鸟落在自己盘中的食物上,结果把屋子弄得一团糟的故事,故C项正确。CYears ago, I had a falling out with a friend due to a misunderstanding that was completely my fault. I was afraid to admit that I was wrong, so we didnt speak for years. Then we bumped into each other and decided to
51、 meet for lunch. It was so pleasant that we kept meeting. After two or three meals together, I pushed myself to apologize for my fault years earlier.My experience isnt unique: Many people avoid apologizing because the idea of admitting to wrongdoing makes them terribly uncomfortable. “We all like to
52、 view ourselves as good people- as kind, considerate and moral,” says Ryan Fehr, a professor at the University of Washingtons Foster School of Business.“Apologies force us to admit to ourselves that we dont always live up to our own standards. We might also fear that the victim (受害者)wont accept our
53、apology, further compromising (作出让步;违背)our positive sense of self. For these reasons, an apology can be very difficult to give.”For many, apologizing is stressful, awkward and uncomfortable. Research shows that it can improve your mental health, repair damaged relationships and increase self-respect
54、.“Apology acts as a signal of ones moral character,” Fehr says. “It represents a separation of the offender(冒犯者)from the offense. The offender is saying: “ I recognize that what I did was hurtful, but that offense does not represent me as a person. ”Even if you speak your words not fluently, they wi
55、ll mean a lot. Victims usually do appreciate an apology. ” Fehr says.I know this first-hand: My friend and I had lunch recently, 15 years after my belated (迟来 的)apology. Admitting that everything had been my fault helped. Were both appreciative to have our friendship today.28. What is the purpose of
56、 paragraph 1?A. To tell us the background.B. To present the topic.C. To describe the misunderstanding.D. To provide some guidance.29. What makes it hard to make an apology?A. Lack of chances.B. Shortage of money.C. Regret and shame.D. Fear and awkwardness.30. What does the underlined word “they” ref
57、er to in paragraph 5?A. Offenders.B. Victims.C. Words of an apology.D. Replies to an apology.31. What does Ryan Fehr think about making an apology?A. It will give both sides some relief.B. It means giving up our self-respect.C. It will make people value friendship.D. It is no use forcing people to m
58、ake an apology.【答案】28. B 29. D 30. C 31. A【解析】本文是一篇说明文。文章的第一段作者以自己的经历导出话题,接着费尔分析了道歉的困难、道歉的意义以及费尔对道歉的看法。【28题详解】推理判断题。通读全文可知,文章的第一段作者以自己的经历导出话题,接着费尔分析了道歉的困难、道歉的意义以及费尔对道歉的看法。尤其最后一句I pushed myself to apologize for my fault years earlier.(我强迫自己为自己多年前犯下的过错道歉。)可知,第一段的目的是为了呈现本文话题。故选B。【29题详解】细节理解题。根据第三段 “Apo
59、logies force us to admit to ourselves that we dont always live up to our own standards. We might also fear that the victim (受害者)wont accept our apology, further compromising (作出让步;违背)our positive sense of self. For these reasons, an apology can be very difficult to give.”(“道歉迫使我们向自己承认,我们并不总是达到自己的标准。
60、道歉的人也可能害怕道歉不会被接受。因此,道歉是很难的。”)可推知,害怕和尴尬的心理使得道歉很难实现。故选D。【30题详解】词句猜测题。根据第五段中的Apology acts as a signal of ones moral character,” Fehr says. “It represents a separation of the offender(冒犯者)from the offense. The offender is saying: “ I recognize that what I did was hurtful, but that offense does not repre
61、sent me as a person. Even if you speak your words not fluently, they will mean a lot. (费尔说道歉是一个人道德品质的信号。“它代表着犯罪者(冒犯者)与犯罪分离。犯罪者说:“我知道我所做的是有害的,但这种冒犯并不代表我这个人。即使你说的话不流利,也会很有意义。)可推知,划线词“they”是指代上文中提到的“道歉的话”,也就是道歉的话即使不流利,但也有意义,故选C。【31题详解】细节理解题。根据Research shows that it can improve your mental health, repai
62、r damaged relationships and increase self-respect.可知,研究表明,它可以改善你的心理健康,修复受损的人际关系,增强自尊。再倒数第二段最后一句Even if you speak your words not fluently, they will mean a lot. 和Victims usually do appreciate an apology.(即使冒犯者道歉说得不流利,它们也会很有意义。受害者通常很感激道歉。)可知,道歉会让双方都有快轻松的感觉。故选A。DAs the novel coronavirus outbreak interr
63、upts businesses and everyday life for billions around the globe, massive conferences have moved online. The new form creates numerous technical and organizational challenges, but it also offers opportunities-for reaching wider audiences, reducing the carbon footprint of meeting travel and improving
64、diversity. For some meetings, the switch may be lasting.The scientific community is “ making lemonade out of lemons,” an expert says. “ Scientists are making use of a situation thats really quite horrible and providing people a way to connect.”In many ways virtual conferences offer a better experien
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
